Arhiv novic

Epic Drama: decembrske novosti

 Sisi

Žanr: Resnična zgodovina
Premierno v nedeljo, 26. decembra, ob 21:00
Leto: 2021
Sezona 1: 6 x 60 min
Režiser: Andreas Gutzeit, Robert Krause
Igralci: Dominique Devenport, Jannik Schümann, David Korbmann, Désirée Nosbusch

Ikona, cesarica in legendarna lepotica: Sisi je prva evropska super-zvezdnica. Njena ljubezen do svobode in prizadevanja, da bi izboljšala podobo habsburške monarhije, so fascinirala svet. Gre za zgodbo, polno spletk in poželenja. Kot brezskrbna najstnica se Sisi zaljubi v zaželenega vplivnega moškega, ki pa skriva temen in nevaren obraz. Rezultat je nesojena ljubezen, vendar Sisi se odloči sprejeti izziv. Spremljajte zgodbo o odraščanju razposajenega dekleta, ki odraste v samozavestno sodobno žensko. Sisi bo morala sprejemati težke odločitve, se soočiti z izgubo in nazadnje zapolniti samostojno vlogo kot cesarica.

Serija ni zgodovinska kostumska drama, pač pa gre za univerzalno in brezčasno pripoved o ljubezni, svobodi, družini, samoodločnosti in dolžnosti, oblečeno v dvorni modni glamur 19. stoletja.

Epska dejstva: Igralka Dominique Devenport je nov obraz na sceni, potem ko je takoj po končanem študiju osvojila vlogo za upodobitev cesarice Sisi. Igralstvo je študirala na šoli Otto Falckenberg v Münchnu in leta 2021 tudi diplomirala. Jannik Schümann, ki igra Franza, na malih zaslonih nastopa že vse od otroških let. Igralsko pot je namreč začel leta 2003.

 

Božič z Agatho Christie

Vsak dan od ponedeljka, 20. decembra, ob 14:40

Gospodična Marple
Agatha in resnica o umoru
Agatha in polnočni umori
Agatha in Ištarjino prekletstvo


Kot praznično darilo pripravljamo nepozaben tridnevni program z zgodbami Agathe Christie, vključno z maratonom oddaje 'Marple' in trilogijo filmov s samo Agatho Christie v vlogi protagonistke. Odkrijte dejstva v ozadju fikcije in vir navdiha za njene zgodbe.
Preživite božič v družbi Agathe Christie.

osmrtnice smrtovnicejastuci