Arhiv novic

Novosti na Viasat kanalih v marcu

 

Epic Drama HD

V singapurskem primežu
Premierno od nedelje, 7. marca, ob 21:00
Sezona 1: 6 x 60 min - Žanr: Vojna
Režiser: J.G. Farrell, Christopher Hampton
Igralci: David Morrissey, Luke Treadaway, Elizabeth Tan, Colm Meaney, Georgia Blizzard
Izvirni naslov: The Singapore Grip - Leto: 2020
Walterju Blackettu, magnatu, ki je obogatel s kavčukom, ter njegovi družini Singapur leta 1941 nudi obilo bogastva in veljave. Grozote iz Evrope, ki jo je razdejala vojna, so le še oddaljen spomin. Toda Blackettovi načrti, da bi svojo moč še okrepil, padejo v vodo, ko njegov poslovni partner, g. Webb, oslabi in upravljanje svojega dela posla prepusti sinu Matthewu. Walter in njegova hčerka Joan morata tako storiti vse v svoji moči, da bi se zaščitila pred nevarnostjo, ki jo predstavlja Matthew, saj ga je popolnoma zavedla skrivnostna kitajska disidentka Vera Chiang. V času, ko se uživanju kolonialnih privilegijev bliža konec, se rojeva prepovedana ljubezen.


TV 1000

 

Bugsy
V ponedeljek, 22. marca, ob 21:00
Žanr: : Biografski/kriminalka/drama - Režiser: Barry Levinson
Igralci: Warren Beatty, Annette Bening, Harvey Keitel
Izvirni naslov: Bugsy - Leto: 1991 - Država: ZDA
Kriminalna drama, ki temelji na resničnih dogodkih, je pravzaprav karakterna študija razvpitega gangsterja Benjamina ‘Bugsyja’ Siegla, ki ga spoznamo skozi razgibano in zabavno žanrsko zgodbo. Siegel v 40-ih letih prejšnjega stoletja prispe v Kalifornijo, da bi v Los Angelesu prevzel zločinske posle ameriške zahodne obale.

 

Tematski blok
Mesec trilerjev
Vsako soboto od 6. marca ob 21:00
Marca se na kanalu TV1000 pripravite na obilo adrenalinskih, vratolomnih in izredno napetih trilerjev!


Viasat History

 

Epidemija: Velika kuga
Premierno od nedelje, 7. marca, ob 21:00
Sezona 1 - Št. epizod: 3 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/zgodovinski/znanstveni
Izvirni naslov: Epidemic: The Great Plague - Leto: 2020
355 let pred epidemijo Covid-19 je Veliko Britanijo prizadela pandemija drugačne vrste. Leta 1665 je velika kuga zahtevala 100.000 življenj v Londonu - grozljivih 25 % populacije - in še dodatnih 100.000 v preostalem delu države. Zdravnik Xand van Tulleken, arheologinja Raksha Dave in novinar John Sergeant poskušajo odkriti nekatere vzporednice med obema izbruhoma. Hkrati ugotavljajo tudi zanimive informacije o socialnem distanciranju v 17. stoletju in odkrijejo, da ‘lockdown’ izvira iz klasičnih karanten ter da je bilo čiščenje hiše z belilom enako učinkovito kot današnja uporaba antibakterijskih sredstev. Dokopljejo se tudi do novih dokazov, ki spodbijejo teorije, da naj bi bile za širjenje kuge odgovorne podgane ter gledalcem pokažejo prave krivce.


Viasat Explore

 

Orjaški krap
Premierno od sobote, 27. marca, ob 21.45
Sezona: 5 - Št. epizod: 4 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/resničnostni/ribolov
Naša drzna trojica se vrača v povsem novi sezoni, v kateri potujejo po svetu, da bi se spopadli z orjaškimi krapi vseh vrst. V 5. sezoni bodo morali Ali Hamidi, Tom Dove in Neil Spooner pri lovu na velike krape združiti vse svoje znanje, da bi pretentali vrste, s katerimi se niso še nikoli pomerili. Njihova lovišča se močno razlikujejo - od idiličnega jezera v osrčju britanskega podeželja do luksuznega ribolovnega letovišča na Tajskem na drugem koncu sveta. Zabavne epizode so polne smeha in hkrati koristnih informacij, ki bodo trnkarjem pomagale do boljšega ulova.


Viasat Nature

 

Wales: dežela divjine
Nove epizode, premierno v nedeljo, 21. marca, ob 13:00
Sezona: 2 - Št. epizod: 2 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/naravoslovni/ekspedicija
Izvirni naslov: Wales: The Land of the Wild - Leto: 2020
V drugi sezoni serije ‘Wales: dežela divjine’ odkrivamo skrivnosti nočnega življenja v divjini Walesa. V pomoč nam bodo izjemno občutljive kamere, ki so tudi ponoči sposobne snemanja v barvah. Spremljali bomo reke Walesa od njihovih izvirov visoko v gorah pa vse do njihovih izlivov v morje. Spotoma si bomo lahko tamkajšnje živali ogledali s povsem novih vidikov. Kamere bodo ujele sokole v letu in nas vodile pod vodo, kjer bomo opazovali parjenje mačjih morskih psov ter odlaganje njihovih jajčec na valižansko obalo. Spoznajte Wales kot še nikoli doslej.

 

Začarane gore - V osrčju Nemčije
V nedeljo, 28. marca, ob 14:00
Št. epizod: 1 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/naravoslovni/ekspedicija
Izvirni naslov: Enchanted Mountains - In the Heart of Germany - Leto: 2019
Gorska veriga na skrajnem severu Nemčije ogromno ponuja. Gorovje Harz je znano po divji naravi, po snežnih viharjih pozimi in po gozdovih, ki jih poleti namoči dež. V teh hribih najdemo edini dve divji vrsti mačk v Nemčiji, pa tudi druge živali, ki si želijo ostati neopazne, denimo jeleni in divje ovce. Uwe Anders, filmar in strokovnjak za gorovje Harz, je za snemanje tega naravoslovnega dokumentarnega filma tu preživel kar dve leti - in uspelo mu je narediti čudovit, močan portret narave.





















osmrtnice smrtovnicejastuci