Arhiv novic

Viasat TV izbor vsebin za 29. in 30. teden (19. julij – 1. avgust)

 TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER - PREMIERA – SLEDITI AMY @ ponedeljek, 19. julij ob 21:00
Risarja stripov Holden in Banky spoznata Alysso, ki je prav tako stripovska umetnica. Holden se zaljubi vanjo, vendar kmalu sledi razočaranje, saj ima čedno dekle istospolna nagnjenja.
Vloge: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Ethan Suplee

 

VIASAT EXPLORE: NOVO! PREMIERA SERIJE – VIKINGI LEDENIH VODA – S2, EP1 @ torek, 20. julij ob 21:00
Prva sezona serije Vikingi ledenih voda nam je razkrila industrijo ribolova na ledu Winnipeškega jezera. V drugi sezoni Trevor Kristjanson nadaljuje s svojimi ambicioznimi projekti, vključno s preoblikovanjem svoje blagovne znamke in večjimi investicijami, medtem pa se Chris poveže s svojo vikinško zapuščino na jezeru. Mike in Justin razkrijeta novo skrivno orožje, Richard in Mike namestita več mrež za večji ulov, Gene in Candace pa sezono začneta na pompozen način, potem ko sta oba okrevala po operacijah in sta željna vrnitve na led.
Epizoda 1: Posadke z velikim optimizmom dočakajo začetek zimske ribolovne sezone, toda mati narava ima svoje načrte. Trevor in Riley obtičita na tankem ledu zaradi muhavega vremena.

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – VETERINAR IZ YORKSHIRA – S9, EP2 - @ sreda, 21. julij ob 20:45
Serija "Veterinar iz Yorkshira" spremlja dramo, smeh in solze v dveh veterinarskih klinikah. Peter Wright, ki se je uril pod okriljem svetovno znanega veterinarja Jamesa Herriota, zdaj vodi kliniko svojega nekdanjega mentorja v Thirsku. Njegov nekdanji partner Julian Norton medtem deluje v bližnjem Boroughbridgu. Mešana praksa postaja čedalje bolj redka, toda ob pomoči njunih predanih ekip veterinarjev in medicinskih tehnikov, Peter in Julian skrbita za priljubljene in eksotične hišne ljubljenčke, rejne živali in divje živali. Pri delu srečujeta tudi številne razgibane karakterje, od otrok in prijaznih starejših dam do nepozabnih rejcev iz Yorkshira, ki so brez dlake na jeziku.
Epizoda 2: Peter obišče Richardovo farmo, kjer ima ovca težave pri kotitvi dvojčkov jagenjčkov. Julian pomaga Jackiejini alpaki Hope, ki se vse od rojstva ne more postaviti na noge ali hoditi.

 

EPIC DRAMA: NOVE EPIZODE! PREMIERA SERIJE –– OPERACIJA BUFFALO S1, EP6 – @ četrtek, 22. julij ob 21:00
Presunljiva serija, navdihnjena po resničnih dogodkih, vzame pod drobnogled kontroverzno obdobje v moderni zgodovini Avstralije - britanske jedrske poskuse v puščavi južne Avstralije v 1950-ih letih. Major Leo Carmichael je zadolžen za izgradnjo in nadzor nad jedrskimi poskusnimi stolpi v Maralingi. Pri delu odgovarja le svojemu poveljniku, generalu Crankfordu, ki ga ljubeče kličejo "Cranky" in ki ni dorasel svojemu položaju. Leo pristane na veliki preizkušnji ob prihodu nove meteorologinje Eve Lloyd-George, ki jo je poslala tajna obveščevalna služba M16, da bi poiskala vir odtekanja informacij. Medtem "Cranky" prisili Lea, da se mu pridruži na potovanju v puščavo, kjer želi poiskati staroselce. Leo sicer zaupa v uradne vladne trditve, da na tamkajšnjem območju ne živijo staroselci. Na višku hladne vojne sta bili človekovi zmožnosti za zvestobo in izdajstvo nenehno nastrojeni druga proti drugi. Ko bi le lahko prišlo do razcveta zaupanja sredi neskončne puščave ... a to niso bili časi za zaupanje.
Epizoda 6: Leo in Corinne se odločita, komu zaupati, Eva se sooči s svojim ugrabiteljem, "Cranky" Crankford pa Dalgleishu sporoči, da želi ostati v puščavi.

 

VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – AVSTRALSKI LOVCI NA ZLATO – S4, EP1 @ petek, 23. julij ob 21:45
Četrta sezona serije Avstralski lovci na zlato spremlja novo ekipo iz zvezne države Viktorija, ki so na lovu za milijonskimi zlatimi kepami, saj se zavedajo, da njihova tla skrivajo največje plasti naplavljenega zlata na svetu. Medtem ko se novinci podijo za sanjami, izkušeni zlatosledci snujejo nove projekte, lovijo privlačna zemljišča za v najem, in se podajajo dlje proti severu na obrobje Zahodne Avstralije in tamkajšnjih nahajališč zlata. Strupene kače, peklenska vročina, predrzni tatovi in pritiski tekmovalnosti, lovci na zlato morajo garati bolj kot kdajkoli prej, da bi premagali ekstreme in dosegli zadane kvote.
Epizoda 1: Dirt Dogsi investirajo v obrat trdnih kamnin, medtem ko nova ekipa iz Viktorije koplje za milijonskimi zlatimi kepami. Gold Gypsiesi se vračajo opogumljeni zaradi bogatega izplena iz pretekle sezone.

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – KRVAVI DENAR: SKRIVNOSTI NACISTIČNEGA GOSPODARSTVA – S1, EP1 @ sobota, 24. julij ob 21:00
Junij, 1940: Hitler pošlje oklepne enote v Francijo, Belgijo in na Nizozemsko. Toda Hitlerjeva Nemčija je obubožana, skoraj brez naravnih surovin, nafte in denarja. Kako so nacisti uspeli sprožiti kataklizmo druge svetovne vojne s peščico denarja in šibkim gospodarstvom? Ta dokumentarec na podlagi dela nove generacije francoskih, britanskih in nemških zgodovinarjev analizira tretji rajh skozi ekonomski, industrijski in finančni vidik, pri čemer raziskuje notranje delovanje nacističnega sistema skozi ključne posameznike, ki jih je zasenčila zgodovina.
Epizoda 1: Junij, 1940: Hitler pošlje oklepne enote v Francijo, Belgijo in na Nizozemsko. Toda Hitlerjeva Nemčija se leta 1940 sooča z bankrotom. Kako so lahko nacisti sprožili kataklizmo druge svetovne vojne?

 

EPIC DRAMA: NOVO! - PREMIERA SERIJE –– SKRIVNOSTI ULICE RILLINGTON – S1, EP1 – @ nedelja, 25. julij ob 21:00
Napeta drama o zloglasnem serijskem morilcu Johnu Reginaldu Christieju. Leta 1950 so Timothyja Evansa obesili zaradi umora njegove hčerke Geraldine. Domnevno naj bi umoril tudi svojo ženo Berly. Toda Evans je vse do zadnjih trenutkov odločno zagovarjal svojo nedolžnost. Več let kasneje je grozljivo odkritje pokazalo, da je njegov sosed - glavna priča tožilstva Reg Christie - ne le pravi morilec, temveč odgovoren še za umor šestih drugih žensk, vključno z lastno ženo Ethel. Ganljiva drama se odvija v temačnem Christiejevem domu na naslovu 10 Rillington Place ter opisuje odnose med Christiejem, njegovo ženo Ethel in nedolžnim mladim parom Evans. Kako je lahko Christie toliko časa ostal nekaznovan, kakšen sprevrženi vpliv je imel nad mladima novoporočencema Timothyjem in Berly, ter kako je uspel pretentati sodnika in poroto, da so na smrt obsodili nedolžnega človeka?
Epizoda 1: Ethel in Reg se po devetletni ločitvi ponovno zaljubita in se preselita na naslov 10 Rillington Place. Toda po izbruhu vojne se ponovno začnejo kazati razpoke v njunem razmerju.

 

TV1000 BALKAN: FILMOVA PREMIERA! – JUTRO V RENU @ ponedeljek, 26. julij ob 21:00
Prodajalec avtomobilov Lonnie Earl in njegova žena Darlene sta najboljša prijatelja z dobrosrčnim Royjem in njegovo ženo Candy, ki je pikra kot kača. Candy je namreč sredi ovulacije in si na vse kriplje prizadeva, da bi zanosila. Ta četverica se nekega dne usede v avto in se iz domačega Arkansasa odpravi na izlet v Reno v Nevadi, kjer si bodo ogledali avtomobilski šov in kjer bo na dan prišla temna skrivnost. Lonnie Earl in Candy sta se pred časom zapletla v ljubezensko afero. Seveda sta nič hudega sluteči Roy in izkoriščevalska Darlene šokirana. Darlene se v jezi s kreditnimi karticami svojega moža poda na nekontrolirano nakupovalno norijo po najdražjih dizajnerskih butikih in na koncert Tonyja Orlanda. Medtem pa Candyjini izven zakonski poskusi, da bi zanosila, končno obrodijo sadove.
Vloge: Billy Bob Thornton, Charlize Theron, Patrick Swayze, Natasha Richardson.

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – MEGAPOLIS: RAZKRITJE STAREGA SVETA – S1, EP1 @ torek, 27. julij ob 21:00
Atene, Aleksandrija, Tikal in Rim: ta legendarna mesta so najbolje poznana arheološka najdišča na svetu, a vendar do danes niso razkrila vseh svojih skrivnosti. Ta mogočna mesta so bila zgrajena kot templji znanja in so veljala za gonilno silo starodavnega sveta. Kako so ta mesta zaživela, kako je bilo v njih živeti, in kako so postala takšna središča znanja in izumov? Od 5. stoletja p.n.š. do Rimskega imperija, ta zanimiva dokumentarna serija vrača v življenje najmogočnejša stara mesta na vrhuncu njihove moči. Serija združuje osupljive računalniške rekonstrukcije in sodobne posnetke ostankov teh mest ter ob pomoči priznanih strokovnjakov posveti novo luč na te arhitekturne zaklade in izgubljene civilizacije, ki so postavile temelje našega sodobnega sveta.
Epizoda 1: Atene so bile ustanovljene kot majhen zaselek na zapuščenem zemljišču leta 3.000 p.n.š., a so do 5. stoletja p.n.š. zrasle v eno najmogočnejših antičnih mest na svetu.

 

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE – NOVE EPIZODE –– NAJVEČJI GRADBENI SPODRSLJAJI – S1, EP4 @ sreda, 28. julij ob 20:05
Oglejte si katastrofalne spodrsljaje na gradbiščih in se seznanite z nevarnostmi sodobne gradnje. Padci žerjavov, sesutja zgradb in odpovedi velikanskih strojev, tudi strokovnjaki niso nezmotljivi in včasih so nesreče preprosto neizbežne. Obiskali smo gradbišča po vsem svetu, da bi vam predstavili spodrsljaje vseh oblik in razsežnosti ter razkrili mehanizme in vzroke za katastrofo. Serija raziskuje, kako in zakaj prihaja do nesreč ter kakšen je obseg nastale škode. Neizvajanje varnostnih pregledov, kršenje gradbenih predpisov in površno načrtovanje so le nekateri vzroki za te izjemno drage napake. Od eksplozij plinskih jeklenk do podivjanih buldožerjev in sesutja celotnih gradbenih projektov. Spremljajte, kaj se zgodi, ko gre po zlu gradnja.
Epizoda 4: Gradbeni žerjavi segajo visoko v nebo - dokler se ne porušijo! Tokrat bomo raziskali tri nesreče v Seattlu, Manhattnu in Bangkoku, ki imajo vsaka svoje vzroke za zrušenje.

 

EPIC DRAMA: POLETJE KRIMINALA – NAJBOLJŠE OD OSTALIH - SENČNE ČRTE – S1, EP1 in EP2 @ četrtek, 29. julij ob 21:00 in 21:45
V 1950-ih žarišče hladne vojne ne predstavljata niti Washington niti Moskva, temveč Helsinki, kjer se KGB in CIA borita za nadzor nad Finsko, to majhno nordijsko državo, ujeto med vzhodnimi in zahodnimi silami. Ko se razmere med svetovnimi velesilami zaostrijo, si enota finske tajne službe Fist prizadeva ohraniti svojo domovino neodvisno. Nova članica enote se spopada s svojo preteklostjo in finske predsedniške volitve se nezadržno bližajo, medtem pa njihove osebne in poklicne usode visijo na nitki. V teh zaostrenih okoliščinah se enota Fist kmalu znajde v vlogi varuha Finske prihodnosti.
Epizoda 1: New York, 1955: finska študentka Helena Korhonen odpotuje domov na Finsko v družbi svetovljanke Tabe Slioor, kjer spozna Tabejinega botra Yrjö Ylitalo in enoto finske tajne službe Fist.
Epizoda 2: Helena želi Yrjöju dokazati svojo pripadnost enoti Fist, zato izvede tvegano potezo in se prebije v hotelsko sobo agenta CIA. Poteza se obrestuje, saj pridobi informacije, ki so pomembne za Fist.

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – REČNE POŠASTI – S7, EP5 @ petek, 30. julij ob 21:35
Ekstremni ribič Jeremy Wade je na lovu za sladkovodno ribo z apetitom po človeškem mesu. Jeremy s pomočjo forenzičnih metod predstavi, kako so te rečne pošasti zasnovane za ubijanje.
Epizoda 5: Otočje Fidži slovi idiličnih plažah, a Jeremy je tam na sledi orjaški zveri, ki za seboj pušča skrb vzbujajoče sledi na svojih žrtvah.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE– USS INDIANAPOLIS: V ŽRELU MORSKEGA PSA – S1, EP1 in EP2 @ sobota, 31. julij ob 21:00 in 21:55
Julij 1945: ameriška vojaška ladja USS Indianapolis je na tajni misiji, ki bo pomagala drugo svetovno vojno pripeljati h koncu, ko jo opazi japonska podmornica in proti njej izstreli torpede. V napadu življenje izgubi 300 duš, za 900 mornarjev pa se začne štiridnevna agonija sredi morskih psov v Pacifiku. Nezaščiteni, izčrpani in obupno dehidrirani se možje opirajo upanja o skorajšnji rešitvi, a v resnici nihče sploh ne ve, da so pogrešani. Dokumentarec v dveh delih prikazuje, kako so se mornarji borili z naravo, globokomorskimi plenilci ter drug z drugim. Spremljajte srhljivo resnično zgodbo o tistih, ki so bili izgubljeni na morju, in tistih srečnejših, ki so nekako uspeli preživeti.
Epizoda 1: Julija 1945 je japonska podmornica potopila ameriško vojaško ladjo USS Indianapolis, s čimer se je za 900 mornarjev začela štiridnevna agonija sredi morskih psov.
Epizoda 2: Julija 1945 je japonska podmornica potopila ameriško vojaško ladjo USS Indianapolis, s čimer se je za 900 mornarjev začela štiridnevna agonija sredi morskih psov.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE – Pozabljeni kraji – S1, EP1 @ nedelja, 1. avgust ob 21:00
Zgodovinski kraji: pozabljeni, ogroženi, in ogrožajoči hkrati, ne glede na to ali so zgrajeni iz jekla, betona, ali vgrajeni v skalo. Spomeniki iz pomembnih zgodovinskih dob so hkrati tudi polni zasebnih zgodb, ki jih zdaj z nami delijo priče. Osebno doživljanje naravnih nesreč, vojn in globalnih super-nesreč, ki so vplivale na te zgodovinske zgradbe, kraje in tudi tamkajšnje prebivalce. Skupaj obiščemo dvanajst takšnih izgubljenih krajev – vojaških baz, prestižnih zgradb, turističnih kompleksov in bolnic. Ljudje, ki so nekoč tam živeli, pa nam pomagajo razkrivati ta skrivnostna območja. Vodijo nas skozi čustven in poučen izlet skozi njihove osebne zgodbe, ki so postale del zgodovine.
Epizoda 1: Tri zapuščena območja Ameriških sanj, trije spomeniki mogočnega narodnega ponosa, ki nam pomagajo uvideti, da obstaja temna in svetla stran ameriških sanj

osmrtnice smrtovnicejastuci