Arhiv novic

HBO GO priporočila

 PREMIERA NOVE SERIJE – NEMOGOČE – Nova dramska serija programa HBO v viktorijanskem Londonu spremlja skupino večinoma žensk, ki so skrivnostno pridobile čarobne sposobnosti. Zdaj morajo najti svoje mesto med strogo, zadrgnjeno in nazadnjaško viktorijansko družbo.
Premiera 12. aprila na HBO GO in HBO kanalu

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – DEKLINA ZGODBA IV – Serija spremlja žensko, ki je prisiljena živeti kot priležnica v fundamentalistični teokratski diktaturi bližnje prihodnosti. V totalitarnem Gileadu, nekoč imenovanem Združene države Amerike, ženske nimajo nobenih pravic več.
Premiera 29. aprila na HBO GO
Premiera 30. aprila na HBO kanalu

VSE SEZONE HIT SERIJE – PRIJATELJI - Ena najbolj priljubljenih televizijskih komičnih serij vseh časov prikazuje strahove in absurde odraščanja, prijateljstva, kariere in ljubezenskih izkušenj šestih dobrih prijateljev, ki skupaj živijo v New Yorku.
Vseh 10 sezon od 15. aprila na HBO GO


PREMIERA NOVE SERIJE – MARE IZ EASTTOWNA – Serija spremlja detektivko iz majhnega kraja v Pennsylvaniji Mare Sheehan (Kate Winslet), ki preiskuje primer lokalnega umora, medtem pa se ji lastno življenje sesuva v prah.
Premiera 19. aprila

PREMIERA NOVE SERIJE – MI, OTROCI S POSTAJE ZOO - Provokativna drama spremlja šest najstnikov, ki sredi brezčasnega Berlina iščejo svoje mesto v svetu. Središče skupine je mlada Christiane, katere življenje razpada po ločitvi njenih staršev.
Premiera 13. aprila

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE - GREH - Zgodba spremlja prijateljstvo in ljubezen v osemdesetih med časom aidsa skozi oči treh mladih gejev, ki začenjajo novo življenje v Londonu. V luči strašne bolezni sklenejo živeti in ljubiti še odločneje in bolj divje kot kdaj prej.
Vsak torek

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – KRVAVO MAŠČEVANJE III - Tretja in zadnja sezona serije spremlja Jacka, Angelo in Anno, ki se vrnejo v Liverpool, kjer se je pred 20 leti zgodba začela. Tam naj bi se soočili s smrtnimi sovražniki v boju s preteklostjo, da bi tako dobili svobodo v sedanjosti.
Vsak petek

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE - RAZKRIVANJE ČAROVNIC II - Druga sezona se začne, ko se Matthew in Diana na ulicah elizabetinskega Londona skrivata pred Kongregacijo. Najti morata čarovniškega učitelja, da bi Diani pomagal nadzirati magijo in poiskati izmuzljivo Knjigo življenja.
Vsak torek

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – DOLINA SOLZ - 6. oktobra 1973 je izbruhnila vojna Yom Kippur, ko so arabske države pod vodstvom Egipta in Sirije presenetljivo napadle in skoraj porazile Izrael. Serija razkriva napetosti in travme vojne skozi štiri med sabo prepletene zgodbe.
Vsak ponedeljek

GOSPODAR PRSTANOV: BRATOVŠČINA PRSTANA – Mlademu hobitu Frodu Bisaginu se pridružijo čarodej, škrat, vilinec, dva moža in trije zvesti hobitski prijatelji. Odpravijo se na potovanje, da bi uničili Prstan mogote ter rešili Srednji svet pred zlobnim gospodarjem Sauronom.
Premiera 4. aprila

GOSPODAR PRSTANOV: STOLPA - Frodo in drugi člani Bratovščine ločeno nadaljujejo svojo pot proti Mordorju, da bi uničili Prstan mogote. Usoda jih čaka pri dveh stolpih, Sarumanovi utrdbi v Ajzengartu, in mogočni Sauronovi trdnjavi Barad-dur v sovražni deželi.
Premiera 11. aprila

GOSPODAR PRSTANOV: KRALJEVA VRNITEV - V zadnjem delu Tolkieneve trilogije "Gospodar prstanov" se sile dobrega in zla spopadejo v končni bitki, ki bo odločala o usodi sveta. Enemu izmed članov bratovščine prstana je namenjeno, da postane vladar kraljestva ljudi.
Premiera 18. aprila

SAMO MILOST - Zgodba spremlja mladega pravnika Bryana Stevensona in njegov dolgoletni boj za pravico. Eden prvih primerov je Walter McMillian, ki je obsojen na smrt zaradi umora 18-letnega dekleta, kljub dokazom, ki pričajo o njegovi nedolžnosti.
Premiera 25. aprila

PREMIERA NOVE DOKUMENTARNE SERIJE – ALLEN PROTIV FARROWOVI -
Dokumentarec beleži desetletje dolgo zgodbo o domnevni spolni zlorabi Woodyja Allena svoje hčere Dylan, sodnem procesu za skrbništvo in njegovem odnosu s hčerjo Mie Farrow, Soon-Yi.
Premiera 15. aprila

PREMIERA NOVE HBO EUROPE DOKUMENTARNE SERIJE – KNUTBY: V SLEPI VERI - Nekega večera leta 2004 so švedsko vas Knutby pretresli streli. Mlado žensko so umorili, njen sosed pa je bil večkrat ranjen. Pozornost javnosti se je usmerila proti tesno zaprti skupnosti binkoštne cerkve.
Premiera 8. aprila

IZOLACIJA – Ravno tedaj, ko se skleneta raziti, Linda (Anne Hathaway) in Paxton (Chiwetel Ejiofor) obtičita v karantenski izolaciji. Njuno sobivanje postane izziv, vendar ju bosta poezija in vino v potokih naposled spet zbližala na najbolj nepričakovan način.
1. aprila

HOBIT: NEPRIČAKOVANO POTOVANJE – Bilbo Baggins živi običajno življenje s svojimi prijatelji hobiti, dokler se ne pojavi Gandalf in ga prepriča, da se pridruži skupini škratov v kampanji za prevzem izgubljenega škratskega kraljestva Erebor od strašnega zmaja Smauga.
28. aprila

HOBIT: SMAUGOVA PUŠČA - Hobit Bilbo nadaljuje potovanje z veščem Gandalfom in trinajstimi škrati pod vodstvom Torina Hrastoščita, da bi vnovič pridobili Samotno goro in povrnili izgubljeno kraljestvo škratov Erbor.
29. aprila

HOBIT: BITKA PETIH VOJSKA - Ko je Smaug zapustil svoje gnezdo, je ljudstvo v Jezernem mestu v veliki nevarnosti. Orki, škratje, vilini in ljudje se pripravljajo na bitko, medtem pa je Bilbo priča Thorinovi obsedenosti in Gandalfa rešijo iz Nekromantove ječe.
30. aprila

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – BATWOMAN II – Tri leta po tistem, ko je ulični pravičnik in človekoljubni milijarder Bruce Wayne izginil, se njegova sestrična Kate Kane bori z lastnimi strahovi, ko v opravi Batwoman brani ulice Gothama pred zlom in se počasi spreminja v simbol upanja.
Premiera 7. aprila

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – NASLEDNIKI III - Junaki mladinskih serij "Vampirski dnevniki" ter "Originali" so pustili neizbrisno sled, ki se nadaljuje v novi seriji; zgodbi o novi generaciji nadnaravnih bitij na Salvatorejevi šoli za mlade in nadarjene.
Vsako nedeljo

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MLADI SHELDON IV – Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 12-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.
Vsako soboto

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ČAROVNIKI V - Quentin Coldwater se vpiše na Univerzo za magično pedagogiko Brakebills, kjer odkrije, da je fantazijski čarobni svet iz njegovih priljubljenih otroških knjig še kako resničen – in pomeni veliko nevarnost za človeštvo!
Vsako soboto

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – G. ROBOT IV – Kriminalna dramska serija "G. Robot" spremlja mladega inženirja kiber-varnosti Elliota Aldersona (Rami Malek), ki se zaplete s podtalno hekersko združbo, potem ko ga je najel njen skrivnostni vodja (Christian Slater).
Vsak četrtek

PREMIERA NOVIH EPIZOD ODDAJE – PREJŠNJI TEDEN: NOCOJ Z JOHNOM OLIVERJEM VIII – John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, prihaja na program HBO z novo pogovorno oddajo. V njej razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
Vsak petek

MARATON VSEH EPIZOD HIT SERIJE – IGRA PRESTOLOV - Serija Igra prestolov, ki temelji na seriji knjižnih uspešnic Pesem ledu in ognja Georgea R.R. Martina, pripoveduje o epskem boju za oblast v prostranem domišljijskem kraljestvu.
Vsak dan od 19. do 25. aprila


21 JUMP STREET: MLADENIČ V MODREM – Mlada policista Schmidt in Jenko se pridružita enoti Jump Street ter gresta na nalogo pod krinko v srednjo šolo. Pištoli in znački zamenjata za nahrbtnika, da bi razkrila nevarno združbo prekupčevalcev mamil.
Premiera 4. aprila

22 JUMP STREET: MLADENIČA NA FAKSU – Po tem, ko se prebijeta skozi srednjo šolo (dvakrat), policista pod krinko čaka še več izzivov: zaupajo jima posebno nalogo med študenti, da bi v univerzitetnem naselju našla spretnega prekupčevalca z mamili.
Premiera 4. aprila

NESLAVNE BARABE – Skupina okorelih pobijalcev preži na naciste v okupirani Franciji; medtem ko lastnica kinematografa judovskega rodu načrtuje atentat na najvišje častnike SS med premiero propagandnega filma.
Premiera 11. aprila

GUNDALA – Stripovski superjunak v svojem drugem jazu kot Sancaka vstopi v svet, kjer se mora spopasti z zlobnim zločinskim botrom Pengkorjem in njegovo peklensko tolpo morilskih sirot.
Premiera 18. aprila

BORBA Z DRUŽINO – Nekdanji rokoborec in njegova žena se preživljata z nastopi skupaj z otrokoma Sarayo in Zakom. Brat in sestra gresta na avdicijo za prvenstvo WWE, vendar rokoborsko zvezdništvo zahteva več, kot sta si lahko kdaj predstavljala.
Premiera 25. aprila

OKO BREZ OBRAZA - V hišo zaprti računalniški heker Henry, ki vse dneve in noči preži za čednimi ženskami v svoji soseski, je prepričan, da je ena od tistih, ki jih zalezuje, vpletena v niz srhljivih umorov. Spoznal bo resnično grozo.
Premiera 23. aprila

HOTEL COPPELIA – Dominikanska republika leta 1965. V obmorskem bordelu se življenje skupine prostitutk dramatično zasuka, ko državo zasede ameriška vojska. Pred dekleti je odločitev, ali naj spijo s sovražnikom ali ohranijo svoje dostojanstvo.
Premiera 3. aprila

ZADNJI KLIC - Zgodba se v realnem času na razdeljenem zaslonu odvija skozi dva istočasno posneta dolga kadra v različnih delih mesta. Pri obeh pride do pomote pri telefonski številki, ki bi lahko rešila življenje.
Premiera 10. aprila

NEMOGOČA – Mlada in pobožna šivilja Ariel ugotovi, da se je rodila z genitalijami obeh spolov in da so jo kot dojenčka podvrgli nizu operacij, da bi jo spremenili v žensko. Odkritje jo pahne na pot samorefleksije in izpraševanja.
Premiera 17. aprila

ODRAŠČANJE – Pet prijateljev, ki odraščajo v nemškem mestecu, se mora odločiti, ali bodo po končani srednji šoli ostali tam. Iščejo se, bežijo drug od drugega, se poljubljajo in prepirajo. Drama je kalejdoskop nasilja, ljubezni in osamljenost.
Premiera 24. aprila





















osmrtnice smrtovnicejastuci