Arhiv novic

Viasat izbor oddaj za 38. teden (14. – 20. september)

 VIASAT HISTORY: NOVO! – SEZONSKA PREMIERA - PO STOPINJAH HUNSKEGA KRALJA ATILE - S1 EP1 @ ponedeljek, 14. september, 22:00

Pregled: Znan je bil kot bič božji. Govori se, da kadar je s konjem jahal mimo vas, trava ni več zrasla nazaj. Ime mu je bilo Atila, hunski kralj. O njem ni znanega praktično nič, a velika arheološka najdba bi zdaj utegnila razkriti najgloblje skrivnosti Hunov. Gre za velikansko najdišče, imenovano Altynkazgan, izgubljeno sredi divjine Kazahstana. Od leta 2014 so arheologi izkopali številne zaklade na tem najdišču. Ali bi utegnila biti enigma o Atili in Hunih kočno razvozlana z odkritji v tem predelu Osrednje Azije?

Epizoda 1: Od leta 2014 so arheologi izkopali številne zaklade na najdišču v Kazahstanu. Ali bi utegnila biti enigma o Atili in Hunih kočno razvozlana z odkritji v tem predelu Osrednje Azije?

 

 

 

 

EPIC DRAMA: NOVO! – SEZONSKA PREMIERA - GOSPODIČNA SCARLET IN VOJVODA - S1 EP1 @ torek, 15. september, 21:00

Pregled: Dogajanje je postavljeno v London v 1850-tih letih, ko je družbo ustrahoval zloglasni Jack Razparač. Ta britanska detektivska drama spremlja neustrašno in samostojno junakinjo Elizo Scarlet, ki s svojo vedoželjno naravo vodi detektivsko agencijo svojega pokojnega očeta. Toda nič je ni moglo pripraviti na nevarnosti, s katerimi se bo kmalu soočila med preiskovanjem umorov. Poleg teh primerov spremljamo tudi Elizine odnose z drugimi liki, med katerimi so inšpektor William Wellington, znan tudi kot Vojvoda, vlagatelj Rupert Parker, hišna oskrbnica Ivy in premeteni slepar Moses.

Epizoda 1: Ko ji umre zaradi srčnega napada, Eliza prevzame vodenje njegovega detektivskega posla navkljub nasprotovanju njenih bližnjih, vključno z družinskim prijateljem Wellingtonom, znanim kot 'Vojvoda'.

 

 

 

VIASAT NATURE: ŠE ENA PRILOŽNOST ZA POGLED - MOGOČNA REKA NIL - S1 EP1 @ sreda, 16. september, 19:50

Pregled: Od Nilovih skrivnostnih izvirov do njene delte na sredozemski obali. Ta mogočna reka v dolžino meri 6.650 kilometrov in njena številna naravna čudesa še vedno čakajo na odkritje.

Epizoda 1: Reka Nil skriva osupljive gorske velikane v gorovju Rwenzori. Eden od teh dosega višino 5.000 metrov nad morjem. Pod njegovim ledenikom najdemo pravljični gozd, prekrit s cvetovi lobelije in astre.

 

 

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - LOV NA TRANSILVANSKO ZLATO - S1 EP1 @ četrtek, 17. september, 17:55

 Pregled: Edinstven prikaz nezakonite preprodaje dva tisoč let starih transilvanskih arheoloških izkopanin po vsej Evropi in Združenih državah ter neizprosnega truda tožilcev, ki je vodil do 33 aretacij.

Epizoda 1: Edinstven prikaz nezakonite preprodaje dva tisoč let starih transilvanskih arheoloških izkopanin po vsej Evropi in Združenih državah ter neizprosnega truda tožilcev, ki je vodil do 33 aretacij.

 

 

 

VIASAT EXPLORE: NOVO! – SEZONSKA PREMIERA - AVTOMOBILSKO MESTO GREHA - S2 EP1 @ 22:30 & EP2 @ petek, 18. september, 23:20

Pregled: Vračamo se z drugo sezono v družbi mehanika Steva Darnella, lastnika avtomehanične delavnice Welderup v bližini Las Vegas Stripa. Spremljajte delo njegove ekipe - ki vključuje mehanika Dana, izdelovalca Justina, tapetnika Barberja Dava, umetnika Travisa ter vajenko Twiggy - medtem ko skupaj izdelujejo 'rat rod' avtomobile v manj kot desetih dneh in z uporabo pretežno rabljenih oz. odpadnih delov. Druga sezona prikazuje zgodbe o novih klientih in kreacijah po naročilu, spremembe pa vključujejo razširitev Welderupa in vključitev Darnellovih dveh najstniških sinov, Chasa in Kasha. Welderupu se pridruži tudi Grant, izdelovalec iz Kanade s 25-letnimi izkušnjami.

 

Epizoda 1: Welderupova ekipa spremeni Chevroleta '57 od družinskega človeka v nekakšno Jekyll in Hyde stvaritev. Na pogled odbito vozilo, a dovolj udobno za vikend izlet z otroci in psom.

 

Epizoda 2: Ford Model A '1931 je deležen preobrazbe v rat roda: dizelski motor Cummins 4BT, notranjost v kavbojskem stilu, ter nora barvna kombinacija, ob kateri bi zardel še sam Henry Ford.

 

 

 

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - PEARL HARBOR: RESNICA - S1 EP1 @ sobota, 19. september, 22:05

Pregled: Ta napeta dvodelna oddaja razkriva in preiskuje škandale in grešne kozle v povezavi s pogubnim napadom na Pearl Harbor leta 1941.

 

TV1000 BALKAN: DRUŽINSKI FILM - ROBIN HOOD: PRINC TATOV @ nedelja, 20. september, 18:10

Pregled: Iz ujetništva med križarskimi vojnami se Robin iz Locksleya in maver Azeem vrneta v Anglijo. Azeem si želi Robinu oddolžiti, ker mu je Robin rešil življenje.