Arhiv novic

HBO GO in HBO priporočila v maju

 

PREMIERA BLOCKBUSTERA – ČUDEŽNA ŽENSKA 1984
– Usoda sveta je spet negotova in reši ga lahko le Čudežna ženska. V novi zgodbi Diana Prince tiho živi med običajnimi smrtniki v živahnih, zabavnih osemdesetih; zgodovinskem obdobju skrajnosti in presežkov, kjer si moral imeti vse.
Premiera 12. maja na HBO GO


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – ROMANCA NA POZIV III
– Serija spremlja odnos med ekskluzivnimi spremljevalkami in njihovimi strankami, ki jim nudijo veliko več kot samo seks. To so ženske, ki za visoko ceno poskrbijo za "izkušnjo dekleta", celostne, pristne čustvene in seksualne zveze z žensko.
Premiera 3. maja


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – TERAPIJA IV
- Z emmyjem nagrajena dramska serija "Terapija" se vrača v svoji četrti sezoni. Prikazuje trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici dr. Brooke Taylor (Uzo Aduba), ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi.
Premiera 24. maja


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – DEKLINA ZGODBA IV
– Serija spremlja žensko, ki je prisiljena živeti kot priležnica v fundamentalistični teokratski diktaturi bližnje prihodnosti. V totalitarnem Gileadu, nekoč imenovanem Združene države Amerike, ženske nimajo nobenih pravic več.
Vsak petek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MARE IZ EASTTOWNA
- Serija spremlja detektivko iz majhnega kraja v Pennsylvaniji Mare Sheehan (Kate Winslet), ki preiskuje primer lokalnega umora, medtem pa se ji lastno življenje sesuva v prah.
Vsak ponedeljek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – NEMOGOČE
- Nova dramska serija programa HBO v viktorijanskem Londonu spremlja skupino večinoma žensk, ki so skrivnostno pridobile čarobne sposobnosti. Zdaj morajo najti svoje mesto med strogo, zadrgnjeno in nazadnjaško viktorijansko družbo.
Vsak ponedeljek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MI, OTROCI S POSTAJE ZOO
- Provokativna drama spremlja šest najstnikov, ki sredi brezčasnega Berlina iščejo svoje mesto v svetu. Središče skupine je mlada Christiane, katere življenje razpada po ločitvi njenih staršev.
Vsak torek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE - RAZKRIVANJE ČAROVNIC II
- Druga sezona se začne, ko se Matthew in Diana na ulicah elizabetinskega Londona skrivata pred Kongregacijo. Najti morata čarovniškega učitelja, da bi Diani pomagal nadzirati magijo in poiskati izmuzljivo Knjigo življenja.
Vsak torek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – GENERACIJA +
- Temačna, vendar igriva serija spremlja raznoliko skupino srednješolcev, katerih raziskovanje sodobne spolnosti postavi na preizkušnjo njihova globoka prepričanja o življenju, ljubezni in naravi družine v njihovi konzervativni skupnosti.
Vsak ponedeljek


PREMIERA NOVIH EPIZOD DOKUMENTARNE SERIJE – ALLEN PROTIV FARROWOVI
- Dokumentarec beleži desetletje dolgo zgodbo o domnevni spolni zlorabi Woodyja Allena svoje hčere Dylan, sodnem procesu za skrbništvo in njegovem odnosu s hčerjo Mie Farrow, Soon-Yi.
Vsak četrtek


PREMIERA NOVIH EPIZOD DOKUMENTARNE SERIJE – KNUTBY: V SLEPI VERI
- Nekega večera leta 2004 so švedsko vas Knutby pretresli streli. Mlado žensko so umorili, njen sosed pa je bil večkrat ranjen. Pozornost javnosti se je usmerila proti tesno zaprti skupnosti binkoštne cerkve.
Vsak četrtek


DEKLE Z DOLINE
- Muzikal je priredba filmske uspešnice iz leta 1983, ki je za vselej spremenila življenje ameriških najstnikov. Julie in Randy sta mlada zaljubljenca s težko preteklostjo, ki se upreta staršem in prijateljem, da bi lahko ostala skupaj.
Premiera 2. maja


MULAN
- Ko kitajski cesar izda dekret, po katerem mora po en moški v vsaki družini služiti carski vojski, da bi ubranili državo pred severnimi napadalci, najstarejša hči častnega bojevnika Hua Mulan nastopi namesto svojega bolnega očeta.
Premiera 9. maja


CREED: ROJSTVO LEGENDE
- Nekdanji svetovni prvak težke kategorije v boksu Rocky Balboa (Sylvester Stallone) je trener in mentor mladega Adonisa (Michael B. Jordan), nezakonskega sina svojega nekdanjega prijatelja in tekmeca Apolla Creeda, ki je umrl v ringu.
Premiera 16. maja


CREED 2
- Nadaljevanje spremlja Adonisa, sina nekdanjega boksarskega prvaka Apolla Creeda, ki ga je med dvobojem ubil Ivan Drago. S trenerjem Rockyjem Balboo se bo zdaj Adonis za očetovo smrt maščeval Viktorju Dragu, Ivanovemu sinu.
Premiera 23. maja


PREMIERA DOKUMENTARNOG FILMA
– ZADNJE KRIŽARJENJE - Zgodba beleži prvi izbruh koronavirusa zunaj Kitajske, na križarki "Diamond Princess". S posnetki potnikov in posadke opazujemo, kako se kažejo razredne razlike med njimi, medtem ko svet zamuja priložnost, da bi zamejil virus Covid-19.
Premiera 20. maja


GOSPODAR PRSTANOV: BRATOVŠČINA PRSTANA
– Mlademu hobitu Frodu Bisaginu se pridružijo čarodej, škrat, vilinec, dva moža in trije zvesti hobitski prijatelji. Odpravijo se na potovanje, da bi uničili Prstan mogote ter rešili Srednji svet pred zlobnim gospodarjem Sauronom.
2. maja


GOSPODAR PRSTANOV: STOLPA
- Frodo in drugi člani Bratovščine ločeno nadaljujejo svojo pot proti Mordorju, da bi uničili Prstan mogote. Usoda jih čaka pri dveh stolpih, Sarumanovi utrdbi v Ajzengartu, in mogočni Sauronovi trdnjavi Barad-dur v sovražni deželi.
2. maja


GOSPODAR PRSTANOV: KRALJEVA VRNITEV
- V zadnjem delu Tolkieneve trilogije "Gospodar prstanov" se sile dobrega in zla spopadejo v končni bitki, ki bo odločala o usodi sveta. Enemu izmed članov bratovščine prstana je namenjeno, da postane vladar kraljestva ljudi.
2. maja


SAMO MILOST
- Zgodba spremlja mladega pravnika Bryana Stevensona in njegov dolgoletni boj za pravico. Eden prvih primerov je Walter McMillian, ki je obsojen na smrt zaradi umora 18-letnega dekleta, kljub dokazom, ki pričajo o njegovi nedolžnosti.
2. maja


Fargo - HBO GO
PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – FARGO IV - V 50-ih letih v Kansas Cityju četrta sezona serije spremlja nasprotni zločinski združbi med krhkim premirjem, italijansko in temnepolto skupnostjo. Da bi utrdili mir, sta vodji obeh družin zastavili svoja najmlajša sinova.
Premiera 2. maja


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – NOGOMETAŠ III
- Serija po navdihu življenja zvezdnika lige NFL Spencerja Paysingerja spremlja zgodbo srednješolskega nogometaša iz Comptona, ki vstopi v nov svet izzivov in priložnosti, potem ko ga najame moštvo iz bogatega Beverly Hillsa.


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – MAYANS M.C. III
- V nadaljevanju zgodbe iz serije "Sinovi anarhije" je nekdanji zlati deček Ezekiel "EZ" Reyes pravkar odslužil zaporno kazen. Kot prebivalec kraja Santo Padre na kalifornijsko-mehiški meji mora na novo oblikovati svojo zločinsko identiteto.
Premiera 20. maja


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – SKEČI ČRNE DAME II
- Oddaja "Skeči črne dame" prinaša neskončno serijo magičnega realizma, zanimivosti, zabavnih likov in zvezdniških gostov. Komične skeče v oddaji pripravlja stalna zasedba temnopoltih ameriških komičark.
Premiera 28. maja


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – BATWOMAN II
– Tri leta po tistem, ko je ulični pravičnik in človekoljubni milijarder Bruce Wayne izginil, se njegova sestrična Kate Kane bori z lastnimi strahovi, ko v opravi Batwoman brani ulice Gothama pred zlom in se počasi spreminja v simbol upanja.
Vsako sredo


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MLADI SHELDON IV
– Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 12-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.
Vsako soboto


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ČAROVNIKI V
- Quentin Coldwater se vpiše na Univerzo za magično pedagogiko Brakebills, kjer odkrije, da je fantazijski čarobni svet iz njegovih priljubljenih otroških knjig še kako resničen – in pomeni veliko nevarnost za človeštvo!
Vsako soboto


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – G. ROBOT IV
– Kriminalna dramska serija "G. Robot" spremlja mladega inženirja kiber-varnosti Elliota Aldersona (Rami Malek), ki se zaplete s podtalno hekersko združbo, potem ko ga je najel njen skrivnostni vodja (Christian Slater).
Vsak četrtek


PREMIERA NOVIH EPIZOD ODDAJE – PREJŠNJI TEDEN: NOCOJ Z JOHNOM OLIVERJEM VIII
– John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, prihaja na program HBO z novo pogovorno oddajo. V njej razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
Vsak petek


MARATON VSEH EPIZOD SERIJE – GREH
- Zgodba spremlja prijateljstvo in ljubezen v osemdesetih med časom aidsa skozi oči treh mladih gejev, ki začenjajo novo življenje v Londonu. V luči strašne bolezni sklenejo živeti in ljubiti še odločneje in bolj divje kot kdaj prej.
8. maja


ROP V BUDIMPEŠTI
- Po smrti prijatelja se premožni in iztrošeni arhitekt Marcell ter njegovi prijatelji iz otroštva zberejo, da bi izpolnili pokojnikovo poslednjo željo: njegovo sliko naj bi pretihotapili na najprestižnejšo umetniško licitacijo v Budimpešti.
Premiera 2. maja


Blackbird - Film Review - Brisbanista
ČRNI KOS - Tri družinske generacije se med koncem tedna zberejo v podeželski hiši, da bi še zadnjič delali družbo na smrt bolni materi. Med Lilyjinimi hčerami narašča napetost in na plano prihajajo skrivnosti, ki grozijo obetom o spokojnem slovesu.
Premiera 9. maja


RELIKVIJA
- Ko ostarela Edna izgine, se njena hči Kay in vnukinja Sam odpravita v odmaknjeno družinsko hišo, da bi jo našli. Ko pa se starka vrne, začneta Kay in Sam zaznavati zloveščo prisotnost, ki oblega hišo in prevzema nadzor nad Edno.
Premiera 16. maja


DOBRO SE SKRIJ
– V temačni satirični komediji je Samara Weaving mladoporočenka, ki se nepričakovano znajde v tradicionalnem obredu ekscentrične družine svojega premožnega moža, v katerem je za eno noč odprt lov na nevesto, brez vsakršnih pravil.
Premiera 23. maja


PAPIRNATI PAJKI
- Grenko-sladka zgodba o odraščanju v senci duševne bolezni spremlja Melanie, srednješolko v zadnjem letniku, ki se trudi pomagati svoji materi Dawn, katere preganjavične blodnje na neki točki uidejo nadzoru.
Premiera 30. maja


Penoza: The Final Chapter (2019) - Official HD Trailer
ČRNA VDOVA - Nekdanja mamilarska botra Carmen se že dve leti skriva v Kanadi. Nehote se zaplete v oboroženi rop in izženejo jo na Nizozemsko. Za vselej bo morala narediti konec svoji zločinski preteklosti, da bi rešila svojo družino.
Premiera 14. maja


PELIKANOVA KRI
- Trenerka konj Wiebke, ki je posvojila Nicolino, k sebi vzame še drugega otroka, petletno Rayo. Ampak deklica začne kazati znake nasilnosti in nedružabnosti, zato se mora Wiebke odločiti, ali naj tvega svojo in Nicolinino varnost.
Premiera 1. maja


MOJA SESTRICA
- Zgodba spremlja Liso, ki se je poslovila od želje po delu scenaristke na berlinski umetniški sceni in zdaj živi v Švici z možem, ki vodi mednarodno šolo. Ko zboli njen brat dvojček, se Lisa vendarle vrne v rodni Berlin.
Premiera 8. maja


MOČ NAVADE
- Finska drama razkriva in analizira nevidne sile moči zoper ženske v njihovem zasebnem življenju in družbi. Zgodba spremlja življenje različnih žensk iz njihovega zornega kota in izkusimo lahko pristen ženski pogled na svet.
Premiera 15. maja


PRODAJALKE LJUBEZNI
- Zgodba o treh ženskah, ki nimajo nič skupnega razen dejstva, da so sodelavke in vsak dan skupaj prečkajo mejo na poti v službo. Da bi dostojno živele v francoskem mestu Roubaix, kot prostitutke delajo v Belgiji.
Premiera 22. maja


OTOK LAŽI
- Leta 1921 je ladja Santa Isabel prevažala 260 španskih emigrantov v Ameriko, ko se je potopila v bližini otoka Salvora. Samo tri ženske s tega otoka so pomagale rešiti 50 brodolomcev, vendar jih to junaško dejanje nazadnje drago stane.
Premiera 29. maja


1982
- Zgodba v času začetka vojne v Libanonu leta 1982 spremlja Yasmine, učiteljico iz Bejruta, ter Wissama, dečka iz njenega razreda, ki zbira pogum, da bi svoji sošolki Joani povedal, da je zaljubljen vanjo.
Premiera 2. maja





















osmrtnice smrtovnicejastuci