Arhiv novic

TV Slovenija: glasbeni in baletni Božič

 Od srede, 23. december 2020 do petka, 25. decembra 2020
TV SLO2

2020-12-23
TV SLO2 17:00
Božična pravljica, glasbeno igrana oddaja, ponovitev
Božič je čaroben čas migljajočih lučk, bleščečih okraskov, daril, zabav, pesmi in jaslic. Vendar pa je božič tudi čas, ki nas lahko prebudi v globinah naših duš in src in se dotakne tistih src, ki so morda pozabila ali podvomila, da so ljubljena in da so sposobna ljubiti.
Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj je posnelo Božično pravljico, ki bo pričarala čudovito, drugačno božično fantazijo, ki odpira vrata v svet, poln lepih stvari in očarljive glasbe, ob kateri bo uživala cela družina. Direktor fotografije Bojan Kastelic, urednica Danica Dolinar, režija Hanka Kastelicova.

 

2020-12-23
TV SLO2 17:15
P. I. Čajkovski – Y. Vámos: Hrestač – Božična zgodba, veliki pas de deux (Ana Klašnja in Anton Bogov), ponovitev
Predvajali bomo enega najlepših pas de deuxov iz po vsem svetu priljubljenega baleta Hrestač, ki se odvija na božični večer in resničnost spreminja v sanje in sanje v resničnost. Koreografsko ga je postavil Youri Vámos, zaplesala pa bosta vrhunska slovenska baletna plesalca Ana Klašnja in Anton Bogov. Urednica Danica Dolinar, režija Vojko Vidmar.

 

2020-12-24
TV SLO2 19:30
Božič v Plečnikovi cerkvi, glasbena oddaja, ponovitev
Uživali boste lahko v vizualizaciji slovenskih in tujih božičnih pesmi, ki so jo posneli v čudoviti Plečnikovi Cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Ljubljani. Mladinski pevski zbor in Simfonični orkester RTV Slovenija, Nuša Derenda in Aljaž Farasin vam bodo z občuteno izvedbo priljubljenih božičnih pesmi pričarali čarobno praznično vzdušje, vizualizacijo pa bogatijo tudi posnetki praznične Ljubljane. Zborovodja Tomaž Pirnat, dirigent Patrik Greblo, režiser Marjan Kučej, urednik oddaje Daniel Celarec.

 

2020-12-24
TV SLO2 20:55
Sveta noč - pesem za ves svet, koprodukcijski glasbeni dokumentarni film, ponovitev
original title: SILENT NIGHT - A SONG FOR THE WORLD
Božična pesem Sveta noč že več kot 200 let navdušuje ljudi po vsem svetu, pojejo jo v več kot 300 jezikih in narečjih v različnih glasbenih priredbah. Ko je kaplan Joseph Mohr v letu 1818 napisal besedilo, učitelj in organist Franz Xaver Gruber pa melodijo za pesem Sveta noč, nista slutila, da sta ustvarila tako pomembno pesem. Ustvarjalci filma so rekonstruirali zgodbo o njenem nastanku in sledili njenemu 200-letnemu neverjetnemu potovanju po svetu: od Londona do New Yorka, Los Angelesa, Pariza, Salzburga, Toronta, Moskve, Jeruzalema do Dunaja in Firenc. O sporočilu miru bodo v filmu zapeli številni glasbeniki iz klasičnega in pop sveta, tudi Josh Groban, Rolando Villazon, Dunajski dečki, zasedba The Tenors, David Foster, Anggun in številni drugi. Režiser Hannes M. Schalle.

 

2020-12-25
TV SLO2 18:50
Božič s Helene Fischer, posnetek iz palače Hofburg na Dunaju, ponovitev
original title: HELENE FISCHER "WEIHNACHTEN"
Helene Fischer, najuspešnejša nemška pevka današnjega časa, in znani Kraljevi filharmonični orkester (Royal Philharmonic Orchestra) v nekdanji cesarski palači na Dunaju pričarata čudovito božično razpoloženje z najbolj priljubljenimi božičnimi pesmimi. Ob tem se jima pridružijo Placido Domingo, Ricky Martin, Dunajski dečki in v videu tudi Frank Sinatra.

 

2020-12-25
TV SLO2 21:20
Božična nostalgija Slovenskih filharmonikov
Božič bomo praznovali z odličnimi glasbeniki Slovenske filharmonije. V Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije in v Plečnikovi cerkvi sv. Frančiška v Ljubljani bo zazvenela čarobna glasba, stkana iz najlepših slovenskih in tujih božičnih pesmi ter iz domačih in tujih glasbenih del različnih obdobij in stilov – od baroka in klasicizma do sodobnosti.
Producent oddaje je Juš Hrastnik, vodji produkcije Gal Nagode in Dan Ažman, režiser in scenarist pa Primož Zevnik. Urednica uredništva glasbenih in baletnih oddaj je Danica Dolinar.





















osmrtnice smrtovnicejastuci