Arhiv novic

Discovery HD: nove oddaje v septembru

 Zlata mrzlica na Beringovem morju
Od torka, 1. septembra, ob 20.00
V kraju Nome na Aljaski se začenja poletje. Led se tali in rudarji že nestrpno pričakujejo odkritja novega zlata. Toda temperature so rekordno visoke, zato morajo iskati nove strategije. Ken skuša zadržati naziv najuspešnejšega lovca na zlato, Shawn pa se ubada s pravnimi zapleti propadlega poslovnega podviga. Ker ne more uporabljati svoje opreme, se odloči zbrati 400 tisoč dolarjev (okoli 350 tisoč evrov), da lahko znova dobi dostop do ladje Christine. Možnosti so majhne, a predati se noče. Medtem Emily in Kellyjevi razmišljajo o razširitvi. Elaine med očetovo odsotnostjo uspešno prevzame očetove posle.


Hitlerjev štab
Od nedelje, 6. septembra, ob 20.00
Ta napeta serija preiskuje zloveščo resnico, ki se skriva za zidovi Hitlerjevih štabov, kjer je sprejemal ključne odločitve v času druge svetovne vojne. V vsaki epizodi se voditelj Łukasz Kazek sreča s pričami Hitlerjeve politike, prikazane so fotografije in arhivski posnetki, uporabljen je material iz knjig. Serija z igrano rekonstrukcijo upodobi Hitlerja kot nesojenega arhitekta, čigar ambicije so vplivale na dizajn, interjer, arhitekturo in lokacijo vsakega štaba. Izvemo, da si ni želel le, da bi bile lokacije strateške, njegov cilj je bil, da bi interjer lahko izkoristil za politične manipulacije. Łukasz Kazek se ne ozira le v preteklost, saj razkrije stanje stavb danes, 80 let po izbruhu druge svetovne vojne.


Lovci na zaklade
Od nedelje, 6. septembra, ob 16.00
Sodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden glavnih britanskih preprodajalcev starin. S prijateljem Johnom Teejem v iskanju nenavadnih predmetov, skritih draguljev in pozabljenih zakladov prečesavata Združeno kraljestvo, včasih pa se podata še čez mejo. Tokrat se odpravita na svoj lasten "tour de France.‶ Začneta v Parizu in nadaljujeta po idiličnem podeželju Normandije, kjer v lovu za najprivlačnejšimi starinami obiščeta nekaj najbolj znanih tamkajšnjih preprodajalcev. Odpravita se na največji bolšji sejem na svetu in obiščeta podeželsko hišo iz 16. stoletja v bližini Caena. Podata se tudi v notranjost države, kjer si v lovu za edinstvenimi predmeti ogledata prav posebno industrijsko delavnico in osupljive podeželske hiše. Drew pri iskanju nenavadnih starin pretakne najbolj skrite in prašne kotičke.


Trgovec z rabljenimi vozili
Od srede, 16. septembra, ob 20.00
Trgovec z avtomobili Mike Brewer in nadarjen mehanik Ant Anstead iščeta legendarne avtomobile, ki jih v svoji delavnici v Los Angelesu najprej obnovita in nato z dobičkom prodata. V tej visokooktanski seriji ima Mike zahtevno nalogo, da poišče vozila, ki bi jih bilo mogoče uspešno preobraziti. Prečeše tako sončno Kalifornijo kot najhladnejše kotičke države Maine. Najdena vozila preda v Antove spretne roke. Da bi jim povrnil star sijaj, se ta loti tako enostavnega barvanja in lakiranja kot kompletne menjave menjalnika. Kakšne skrite zaklade bosta odkrila in zloščila tokrat?