Arhiv novic

SCI FI: izbrano maj 2020

 REGIONALNA PREMIERA serije
Potepuška kraljica , 1. sezona
Ob ponedeljkih ob 21. uri, od 11. maja
Ta serija temelji na znamenitem stripu, z glavno junakinjo po imenu Elida, ki je od otroka kraljice postala sirota odpadnica. Zelo previdno vodi svoje življenje lovke na zapuščene ladje v nevarnih delih galaksije, ki vedno uspeva biti en korak pred neprijateljsko nastrojeno vlado, ki pa želi da njena družina izumre. Ko pa od svojega starega prijatelja Isaaca izve, da je njena mati morda še živa, se poda v novo pustolovščino, ki jo bo vrnila na nevarni sedež njenega nekdanjega kraljestva, kjer nevarnost preži na vsakem koraku in jo pričakuje boj na življenje in smrt s starim nasprotnik.

 

PREMIERNA SERIJA na kanalu
MARVEL: Ubežniki, , 1. in 2. sezona
Ob sredah ob 21. uri, 2. sezona se začne 27. maja
Še več hudih težav sledi za šest losangeleških najstnikov ta mesec, ko se še naprej borijo proti skritim zarotam svojih kriminalno nastrojenih staršev. Carolina poskuša pridobiti Frankovo podporo in v tem času šolska diskoteka postane krinka za raziskovanje groznega posla Pridea. Molly prihaja z novicami, ki lahko porušijo harmonijo skupine, ki lahko ogrozijo njihove načrte, da končno premagajo nasprotnike. Pa vendar se ne zavedajo, da Jonah na skrivaj želi pomagati staršem, na način, da bodo njihovi odnosi na izpitu, znotraj te raznolike skupine upornikov.

 

PREMIERNA SERIJA na kanalu
Merlin, 1. in 2. sezona
Ob delavnikih ob 20. uri, 2. sezona se začne 14. maja
Mladi čarovnik ta mesec naleti na še eno pomembno ?guro iz arturijanskega obdobje, ko ga neznanec reši pred napadom krilate pošasti. Njegov rešitelj se izkaže kot nihče drug kot Lancelot, mladenič, ki sanja, da bi postal vitez. Kasneje, skrivnostni zdrav- nik zdravi Morgano, ki je zbolela, nato pa s svojo očarljivostjo utira sebi pot na dvor, zaradi česar Gaius zbuja dvome v njegove namere. In potem pridejo nove težave, ko Arthur reši starejšega moš- kega in njegovo mlado hčer, a kot se izkaže, morda niso tako nenevarni, kot se zdijo.

 

GRIMM, 2. sezona
Ob torkih ob 21. uri, po tri epizode
Portlandski detektiv za umore Nick Burkhardt ni kot drugi policisti - je zadnji znani potomec elitnih izdelovalcev pro?lov serijskih zločincev, znanih kot
"Grimms", zadolžen za ohranjanje ravnovesja med svetom ljudi in svetom mitoloških bitij. Ta mesec njegov bizarni življenjski slog združuje moči s skrivnostno detektivko po imenu Valentina Espinosa in skupaj preiskujeta številne grozljive kriminalne zločine, povezane z znamenito latinskoameriško grozljivo zgodbo. Kasneje Nick dobi razloge, da sumi, da v Portlandu obstaja morda še en Grimm...

 

PREMIERNA SERIJA na kanalu
Paranormalna priča, 3. sezona
Ob četrtkih ob 23. uri, po dve epizodi
V tem mesecu prihajajo še bolj grozljiva srečanja z neznanci, začenši s parom v Mainu, ki se nahaja v brunarici z moževo zbirko orožja, toda ali bo strelno orožje dovolj proti bitjem, ki jim začnejo groziti? Drugi grozljivi prikazi iz analov strahu vključujejo projekt prenove hiše, ki ga prekinja vrsta nenavad- nih dogodkov, srečanja z duhovi pobitih žrtve narko kartela, penzion s skrivnostno prisotnostjo in kmečka hiša z zloveščo zaklenjenimi vrati.

 

Bojna ladja Galaktika, 3. in 4. sezona
V ponedeljek 4. maja ob 23.10 uri, nato v ponedeljek ob 22. uri, po dve epizodi, 4. sezona se začne 25. maja
Posadka Galaktice se ta mesec v grozljivih globinah vesolja sooča s še večjimi izzivi. Medtem ko povelj- nik Adam razmišlja o življenju, ki ga je izgubil, se tragedija začne odvijati pod palubo, ko sta Tirol in Cally ujeta na napačni strani zračne komore. Kasneje se predsednici Roslin komaj uspe izogniti smrti, Kara je blizu živčnega zloma, sabotaže, nesoglasja in čudna zavezništva pa zapletejo življenje posadke Galactica, dokler celotna ?ota čaka na sojenje Gaiusu Baltarju...

 

FILMI

Digitalna usoda
Ob sredah ob 22. uri, od 29. aprila
Se približujemo digitalni distopiji? V sredo zvečer bo kanal SCI FI služil kot oblikovalec misli za kiber ideje. Film Bela celica (29. aprila, premiera na kanalu) prikazuje žensko, ki se zbudi v zaporniški celici, in je na milost in nemilost neznanega zasliševalca, ?lm Zarota Echelon (6. maja, premiera na kanalu) pa govori o tehnološkem strokovnjaku, ujetem v grozlji- vem nizu dogodkov po prejemu skrivnostnega darila. V izvedbi ?lma Hiša groze (13. maja) je zapuščena klavnica spremenjena v mestni stanovanjski blok in njegove stanovalce čaka strašna skušnjava. Film Atomika (20. maja) prikazuje zlovešče dogodke v oddaljeni jedrski elektrarni, ?lm Vstajenje (27. maja, premiera na kanalu) pa prikazuje mladega moškega, ki se zbudi v prihodnosti, potem ko je kriogensko zamrznjen, vendar izve, da je morda s seboj prinesel svoje težave.

 

Bojevniški vikend
Od petka, 1. maja do ponedeljka, 4. maja ob 21. uri
Jackie Chan in Nicolas Cage tega prazničnega viken- da z akcijskimi zapleti ravnata tako z visokotehno- loškim kot s primitivnim orožjem. Najprej prihaja karakteristična Frank Millerjeva temačna priredba legendarnega stripa Prikazen (1. maja, premiera na kanalu). Potem se Jackie Chan pojavi v posebnem boju za zaščito biotehničnega preboja v ?lmu Krva- veče jeklo (2. maja, premiera na kanalu). V ?lmu Ulični bojevniki: Legenda o Chun-Li (3. maja, premie- ra na kanalu) najstnica se želi maščevati ugrabitvi svojega očeta s strani vodje kriminalcev, ?lm Izobče- nec (4. maja, premiera na kanalu) pa prikazuje skriv- nostnega bojevnika, ki se združi s potomcem strmo- glavljenega kitajskega cesarja, da bi premagal njegovega okrutnega sorodnika, ki je uzurpiral pre- stol.