Arhiv novic

Discovery Channel: priporočila za september

Milijarder pod krinko
Od torka, 3. septembra, ob 20.00
Glenn Stearns je samonikli milijarder. Odraščal je v revščini v odročnem delu Marylanda in pri rosnih štirinajstih postal oče. Pred nekaj leti je svoje podjetje prodal za 2,2 milijardi dolarjev in prepričan je, da če je uspelo njemu, lahko uspe vsakomur. Zdaj bo to preizkusil v praksi. V tej seriji se bo povezal s primernimi kandidati in skušal ugotoviti, ali je v 90 dneh mogoče zgraditi milijonsko podjetje. Toda pozor: resnična identiteta našega mogotca bo ostala skrita vsem okoli njega. Znašel se bo v odročni skupnosti s pičlimi viri in brez stikov. Pot do uspeha je le redko enostavna - vzpostaviti bo moral zveze, dobiti službo in pričeti služiti denar, s katerim bo iz nič zgradil podjetje. Če bo uspešen, bo po izteku 90 dni podjetje, ki ga je zgradil, predal ljudem, ki so mu pri tem pomagali - in šele takrat jim bo razkril svojo identiteto.


Zlata mrzlica na Beringovem morju
Od petka, 27. septembra, ob 20.00
V Nomu na Aljaski se pričenja nova, najdonosnejša poletna sezona lova na zlato. Zlatokopi iščejo nove metode, lokacije in nadgradnje, da bi Beringovemu morju iztrgali največ zlata doslej. Kapitan Shawn Pomrenke, ki ga kličejo tudi gospod Zlati, bi rad obdržal primat najuspešnejšega zlatokopa v Nomu. Uspeha si letos želi še toliko bolj, saj potrebuje denar za izdelavo svojega več milijonov dolarjev vrednega plavajočega bagra. Toda za ovratnik mu diha 600-tonska pošast Myrtle Irene, ki je v lasti Kenna Kerra in njegovega poslovnega partnerja Dava Younga. Emily Riedel si medtem trudi ponovno priboriti svoje mesto, a ji zaradi slabih vremenskih razmer grozi, da bo za vedno izgubila svojo barko. Kellyjevi pa se po najuspešnejši sezoni doslej vračajo na obetavno območje pri Bluffu. Kris, ki ga odlikuje povsem nov način razmišljanja, je odločen, da se bo prebil na vrh. Le čas bo povedal, čigav pristop bo najbolj dobičkonosen.


Skrivnostna odprava
Od sobote, 21. septembra, ob 20.00
Pustolovec in navdušeni raziskovalec Josh Gates v tej popotniški seriji raziskuje najbolj vznemirljive svetovne legende. Pustolovščine ga vodijo na vse konce sveta, kjer se posveti osrednjim lokacijam, ki so povezane z vsako od legend. Josh se s pomočjo pogovorov s ključnimi očividci in razkrivanjem najnovejših dogodkov v povezavi s temi zgodbami odpravlja na raziskovanje, ki naj bi ga približalo resnici o nepojasnjenih svetovnih ugankah. Ne glede na to, kam ga odnese pot, je vsaka zgodovinska skrivnost za Josha prava pustolovščina.


Hitri in glasni
Od srede, 4. septembra, ob 20.00
Lovec na hot rode Richard Rawlings in njegova ekipa iz delavnice Gas Monkey Garage se v tej sezoni požvižgajo na vsa pravila. V enem največjih izzivov doslej se bodo lotili osupljive izdelave superavtomobila, s katerim se želijo predstaviti na največji prodajni razstavi avtomobilov, imenovani SEMA. Za preobrazbo avtomobila Buick Riviera iz leta 1972 imajo na voljo pet mesecev časa in 300 tisoč dolarjev. Toda zaradi obsežnosti in kratkega roka projekta ter drugih predelav, ki jih je treba dokončati, se bodo fantje gnali do roba svojih zmožnosti kot še nikoli.