Izberite kategorijo:

Trenutno na sporedu

SLO 117:10Ernest in Celestinca: Jamski medved, risanka, pon.
I: Brecelj Marijana, Kunšič Maja, Lah Jaka, Mihelčič Saša, Murenc Andrej, Pernarčič Vesna, Pirnat Primož, Smolej Uroš, Tomšič Tomo... Celestinca v gozdu najde jamo in na njene stene nariše sebe in Ernesta. Ko jo meščani odkrijejo, mislijo, da je to jama iz prazgodovine. Le Ernestov bratranec Benčič, ki sovraži miši, je prepričan, da medvedi in miši nikoli niso živeli skupaj. Zato risbe skrivaj spremeni.
POP TV16:30Po poti resnice, 2022
I: Kaan Urgancioglu, Pinar Deniz, Ugur Aslan, Huseyin Avni Danyal, Mehmet Yilmaz Ak... Yargi II.
sezona 2, epizoda 68
TURKEY

Defne je v bolnišnici, kjer počasi okreva in prihaja k sebi, a ima posttravmatsko stresno motnjo. Ekipa medtem išče zločinsko organizacijo, ki je umorila Ridvana in Salima. Pars pove Ilgazu, da je odstavljen s primera, saj bi rad Ridvanovega morilca našel sam......IMDb ocena: 8.5/10

SLO 216:10Glasbeni pozdrav: Hermina in Franc Šegovc, pon.
Osrednja gosta oddaje sta Franc in Hermina Šegovc iz Legna pri Slovenj Gradcu, ki z ansamblom Štirje kovači, Guinnessovimi rekorderji, praznujeta 70 let neprekinjenega igranja. Sodelujejo še: ansambel Petka iz Šentjurja pri Celju, ansambel Šepet iz Šmartna ob Paki, ansambel Gregorja Kobala iz Cola pri Ajdovščini ter citrarka Janja Brlec s pevcema Galom in Severo Gjurin. Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.
Kanal A16:55Alarm za Kobro 11, 2016
I: Erdogan Atalay, Daniel Roesner, Katja Woywood, Katrin Heß, Gizem Emre... Alarm for Cobra 11 XXII.
sezona 22, epizoda 10
Nemčija

Med rutinskim delom se Semir in Paul nenadoma znajdeta v hudi nevarnosti, saj postaneta talca v rokah nepridipravov. Medtem ko je Kim na zasluženem dopustu, Jenny prevzame njene zadolžitve na delovnem mestu. Ko Jenny izve za ugrabitev, takoj organizira reševalno akcijo, ki pa ne gre po njenih načrtih. Tožilka Schrankmann prevzame primer in suspendira Jenny, toda uporna policistka ne namerava odnehati, dokler ne reši svoja prijatelja.

Planet TV HD17:01Tri sestre, 2022
Three Sisters I (Üç Kiz Kardeş I)
sezona 1, epizoda 123
Turčija

Pravijo, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni; in v dobri veri je delovala tudi Turkan, pri tem pa izgubila Somerjevo zaupanje. Med go. Ruchan in Ozerjem se nadaljuje igra mačke in miši, Nesrin (zdaj največja zaveznica Somerjeve mame) pa se odloči ukrepati, kar zadeva Deryino prijateljevanje z Mustafo, in potrka na vrata ge. Sevilay.

HTV 116:50Regionalni dnevnik
Ekipe HTV-a iz svih hrvatskih županija donose najzanimljivije aktualne događaje i priče iz cijele zemlje, a tu je i detaljna regionalna vremenska prognoza.
HTV 216:16Velikani hrvatskog glumišta (3): Špiro Guberina, dokumentarna serija (2/6)
R: Igor Prižmić... Špiro Guberina u ranoj je mladosti počeo glumiti u operetama i komedijama šibenskog kazališta da bi nakon započetih studija matematike, fizike i građevine, diplomirao na zagrebačkoj Kazališnoj akademiji kod profesora Branka Gavelle. Godine 1959. pridružio se ansamblu HNK-a u Zagrebu, kojem je ostao vjeran sve do umirovljenja. Ostale su zapamćene njegove uloge u djelima Držića, Shakespearea i Brešana, no po vlastitom priznanju najdraže uloge bile su one u djelima Ranka Marinkovića. Često je kao ideal glume isticao težnju da se maksimalno poistovjeti s likom kojeg je tumačio, što je posebno dolazilo do izražaja u filmskim i televizijskim ulogama, tako da ga šira publika i danas najviše pamti kao Strikana u seriji Velo misto.
Star17:10Hawaii Five-0, 2019
I: Alex O'Loughlin (Steve McGarrett), Scott Caan (Danny Williams), Taylor Wily (Kamekona), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kono Kalakaua), Chi McBride (Lou Grover), Dennis Chun (Sgt. Duke Lukela), Masi Oka (Max Bergman), Jorge Garcia (Jerry Ortega), Ian Anthony Dale (Adam Noshimuri), Kimee Balmilero (Dr. Noelani Cunha), Meaghan Rath (Tani Rey), Alex O'Loughlin... Hawaii Five-0

sezona 10, epizoda 1
Hawaii Five-0 je ameriška policijska akcijska serija, ki spremlja majhno specializirano enoto DPS na Havajih, katere glavni poveljnik je Steve McGarrett iz USNR. Ekipa preiskuje vse od terorizma in ugrabitev do umorov in ropov......IMDb ocena: 7.3/10

Eurosport 1HD12:09Kolesarstvo: Acqui Terme > Andora (190km) Giro dItalia, Etapa 4 v živo
Originalni naslov: Cycling World Tour Giro D Italia Men 2024: Stage 04 2002535.
Eurosport 2 HD15:56Snuker: WC, Šefild, Finale, Kyren Wilson - Jak Jones, pon.
SK 1 HD16:00Pod prečko, pos.
Po koncu nogometnega vikenda v Prvi Ligi Telemach, vsak ponedeljek v edini slovenski nogometni oddaji Pod prečko pokomentirajo in ocenijo predstave na zelenicah, tudi tokrat Miha Penko in Dejan Obrez...
SK 317:00TV Prodaja, pos.
Vabljeni k nakupu kar iz naslonjača, s pomočjo televizijske prodaje na našem programu.
Discovery17:00Trgovci automobilima, 2014
Wheeler Dealers: Caterham 7; sezona 12, epizoda 13

Avtomobilistični legendi Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri, saj bosta na izjemno tekmovalni zahodni obali ZDA odprla svojo delavnico.

AXN Adria16:40Novinec IV., 2021
I: Nathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O'Neil, Afton Williamson, Eric Winter, Titus Makin... The Rookie
sezona 4, epizoda 2

....Starting over isn't easy, especially for John Nolan who, after a life-altering incident, is pursuing his dream of joining the LAPD. As their oldest rookie, he's met with skepticism from those who see him as just a walking midlife crisis......IMDb ocena: 8.1/10

Cinemax16:35Ograja, 2022
I: David Perkins, Eugene Simon, Sally Phillips, Jayde Adams, Lee Armstrong... The Fence (2022), VB.....Film temelji na zgodbah ljudi iz Bristola v 70-ih in 80-ih. Spremlja fanta iz delavskega razreda, ki mu še isti dan, ko ga je kupil, ukradejo motor.

.... IMDb ocena: 7.3/10

Cinemax 216:15Poletna pozeba, 2021
I: Benjamin Biolay, Élodie Bouchez, Judith Chemla, Nicolas Duvauchelle, Hélene Fillieres... Summer Frost, Francija.....Čeprav je poletje, je Francijo prizadel polarni mraz. Deset osamljenih in izgubljenih duš se najde, iskreno srečanje pa je zadnja priložnost za upanje in strah ter za ljubezen in sanje. Deset zgodb v poklon Monetovi upodobitvi lokvanjev; deset zgodb, ki prikazujejo impresionistično sliko današnje Francije.

.

NOVA TV17:00Vijesti Nove TV
Pregled najvažnijih informacija iz zemlje i svijeta gledatelji mogu pratiti u Vijestima u 14 i 17 sati te u Večernjim vijestima.
Discovery Science16:50Secret Space Escapes, 2015
Secret Space Escapes: Toxic Leak; sezona 1, epizoda 3

A toxic ammonia leak endangers an entire crew. Meanwhile, a cosmonaut narrowly survives re-entry, only to be stranded in the wilderness.

Discovery17:00Trgovci automobilima, 2014
Wheeler Dealers: Caterham 7; sezona 12, epizoda 13

Avtomobilistični legendi Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri, saj bosta na izjemno tekmovalni zahodni obali ZDA odprla svojo delavnico.

Star Crime17:00Smrt v raju, 2022
I: Elizabeth Bourgine (Catherine Bordey), Danny John-Jules (Officer Dwayne Myers), Don Warrington (Commissioner Selwyn Patterson), Tobi Bakare (Officer J.P. Hooper), Joséphine Jobert (DS Florence Cassell), Kris Marshall (DI Humphrey Goodman), Ardal O'Hanlon (DI Jack Mooney), Gary Carr (Officer Fidel Best), Ben Miller (DI Richard Poole), Ralf Little (DI Neville Parker), Danny John-Jules; R: Richard Signy... Death in Paradise

sezona 12, epizoda 8
Detektiv Neville Parker mora na rajskem otoku Saint Marie razvozlati še več zločinov. Prvi je smrt znanega astronoma. Potem umre član skupine, ki se pripravlja na apokalipso. Pride tudi do skrivnostnega umora na ladji in preprostega umora na domu......IMDb ocena: 7.8/10

Star Life17:05Reci mi Kat, 2022
I: Mayim Bialik (Kat), Swoosie Kurtz (Sheila), Leslie Jordan (Phil), Kyla Pratt (Randi), Cheyenne Jackson (Max), Julian Gant (Carter), Schuyler Helford (Brigitte), Christopher Rivas (Oscar), Lamorne Morris (Daniel), Tim Bagley (Wyatt), Vanessa Lachey (Tara); R: Anthony Rich... Call Me Kat

sezona 3, epizoda 22
Letos se bo Kat znašla v mnogih težavah in se z njimi spoprijela, kot se zna samo ona - z veseljem, smehom in pozitivnostjo......IMDb ocena: 5.1/10

HBO 216:51Skrivnostna sled, 2006
I: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson... The Prestige, ZDA.....Pozorno gledate? Hugh Jackman in Christian Bale sta mlada čarodeja, ki ju medsebojno tekmovanje pripelje do vrhunca slave – a z grozljivimi posledicami.

.... IMDb ocena: 7.7/10

HBO16:15Preveč kuharjev, 2022
I: Karra Elejalde, Enric Auquer, Megan Montaner, Lander Otaola, Maribel Salas... Two Many Chefs, Španija.....Zgodba spremlja Mikela, mladega in ambicioznega kuharskega mojstra, ki se mora spoprijeti s svojim očetom, ki ga je po izginotju pred leti nepričakovano prišel obiskat. Soočenje postavi na preizkušnjo vsa njegova prepričanja o kulinariki in o življenju.

.

Viasat History16:35Vzpon Pompejev, 2019
Pompeii Rising
sezona 1, epizoda 1
Francija, dokumentarna serija, 2019

Leta 2010 je sesutje gladiatorskih barak pritegnilo pozornost sveta in opozorilo na klavrno stanje Pompejev. Evropska skupnost in italijanska vlada sta namenili 105 milijonov evrov za rešitev mesta.
V Pompejih so leta 2018 sprožili obsežno reševalno operacijo in arheološko akcijo. Vodilni strokovnjaki so si skupaj prizadevali odkriti nove sledi o katastrofi, ki je doletela to mesto.
V Pompejih so leta 2018 sprožili obsežno reševalno operacijo in arheološko akcijo. Šlo je za prvo operacijo tolikšnih razsežnosti v zadnjih 50 letih. Vodilni strokovnjaki so si skupaj prizadevali odkriti nove sledi o katastrofi, ki je leta 79 doletela to mesto. Razkrili bomo neraziskane predele mesta in predstavili velika odkritja. Ta serija s pomočjo vrhunskih tehnologij in poustvarjene drame ponuja nove vpoglede v življenje in usodo mesta na vrhuncu rimske civilizacije.

AMC16:00Love Potion #9
I: Tate Donovan, Sandra Bullock, Mary Mara, Dale Midkiff, Hillary B. Smith, Anne Bancroft, Dylan Baker, Blake Clark, Bruce McCarty, Rebecca Staab, Adrian Paul, Ric Reitz... Love Potion #9

Dva znanstvenika izvajata eksperiment z učinkovino, ki bi ju naredila takšna, da se jima nasprotni spol ne bi mogel upreti, če bi ju slišal govoriti. A pri poskusu naletita na težavo......IMDb ocena: 5.7/10

National Geographic17:00Gordon Ramsay: Neraziskano, končni obračun, 2021
Gordon Ramsay: Uncharted Showdown

sezona 1, epizoda 3
Gordon pošlje hčerko Tilly na odkrivanje skrivnosti kulinarike v Kostariki. Po nabiranju sestavin v džungli in viharnem morju se bo z očetom pomerila v napetem kuharskem dvoboju.

3 SAT17:00Land zwischen den Meeren (3/3), 2020
R: Manfred Schulz, Andrea Dorschner... Von Flensburg bis Bornholm; DE

Das dänische Königreich beinhaltet 1.000 Inseln, von denen nur 400 einen Namen tragen. Jede von ihnen besitzt jedoch eine atemberaubende Geschichte die Erfinder, Trolle, Abenteuer, royalen Glanz, glückliche Menschen und sogar Raketen beinhaltet.

Travel17:00Muzejske skrivnosti, 2015
Mysteries At The Museum: Aaron Burr Conspiracy; sezona 8, epizoda 9

Don išče najbolj nenavadne in zanimive ostaline preteklosti in dovršene artefakte. Vsak predmet v sebi nosi zgodbo in skrivnost, ki čaka, da jo razkrijemo.

TV 100016:25Lov na divjaka, 2016
I: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata; R: Taika Waititi...
Hunt for the Wilderpeople

Težaven fant iz velemesta in nergaški domorodec v šestdesetih letih sta prisiljena združiti moči, da bi preživela v divjini Nove Zelandije......IMDb ocena: 7.8/10

DIVA16:55Bolničarji, 2022
Enfermeras
sezona 2, epizoda 84
Mateo predlaga Andrésu, naj privoli v terapijo.
Viasat Nature16:30Evropska divjina, 2020
Europe's Wilderness
sezona 1, epizoda 1
Nemčija, dokumentarna serija, 2020

Kira je samica brkatega sera, rojena v španskih Pirenejih in v rani mladosti izpuščena v divjino v Švici. Da bi jo lahko spremljali, so ji biologi za divje živali namestili GPS sledilno napravo.
Predstavljamo šest največjih, najredkejših in najhitrejših živali v Evropi. Kako nanje vplivajo podnebne spremembe in kako svoj habitat branijo pred človeškimi vplivi?
Predstavljamo vam šest največjih, najredkejših in najhitrejših živali v Evropi. Spoznali bomo, kaj so njihovi izzivi v spreminjajočem svetu, kako na njih vplivajo podnebne spremembe in kako branijo svoj življenjski prostor pred človeškim vplivom. Da bi naše živalske protagoniste lahko kar najbolje spoznali v njihovem življenjskem okolju, smo, kjer je le mogoče, uporabili posebno snemalno tehnologijo. Da slučajno ne bi zamudili kakšnega nepričakovanega tenutka, pa bodo poskrbele še številne druge kamere, droni in posnetki iz helikopterjev. Znanstveniki nam bodo podrobno predstavili vse vrste živali ter jih primerjali z ostalo živalsko populacijo. Živalski izbor nas bo popeljal na raziskovalno potovanje skozi edinstvene nedotaknjene pokrajine. Serija je prava paša za oči skozi divjino evropskega safarija.

Viasat Explore16:10Avstralski lovci na dragulje, 2023
Gem Hunters Down Under
sezona 3, epizoda 3
Združeno kraljestvo, dokumentarna serija, 2023

Anthony in Jodie se želita vrniti k resnemu iskanju safirjev, a najprej morata odstraniti veliko kepo granita. Matt in Amber medtem skleneta partnerstvo z lokalnim rudarjem.
Vabljeni na divjo avanturo v izjemen svet lovcev na safirje v osrednjem Queenslandu, kjer slepo iskanje tega dragocenega kamna trdožive rudarje priganja do roba njihovih sposobnosti.
Pripravite se na divje popotovanje v izjemen svet lovcev na safirje v osrednjem Queenslandu. Brezkompromisen lov za tem dragocenim draguljem privede skupino trdoživih rudarjev na rob zmogljivosti. Na drzni pustolovščini v pravljični pokrajini so izpostavljeni ogrožajoči nevarnosti, saj se spopadajo z ekstremnimi vremenskimi pogoji in upravljajo velikanske stroje. Serija spremlja podvige petih ekip v enem najbogatejših nahajališč safirjev na Zemlji. Vsaka rudarska ekipa ima edinstven pristop - nekateri kopljejo tunele globoko pod zemljo, drugi pa z vdolbinami ustvarijo odprte rudnike. Vsak dan je nova borba, vsak odkrit kamen pa težko prigarana zmaga.

Viasat History16:35Vzpon Pompejev, 2019
Pompeii Rising
sezona 1, epizoda 1
Francija, dokumentarna serija, 2019

Leta 2010 je sesutje gladiatorskih barak pritegnilo pozornost sveta in opozorilo na klavrno stanje Pompejev. Evropska skupnost in italijanska vlada sta namenili 105 milijonov evrov za rešitev mesta.
V Pompejih so leta 2018 sprožili obsežno reševalno operacijo in arheološko akcijo. Vodilni strokovnjaki so si skupaj prizadevali odkriti nove sledi o katastrofi, ki je doletela to mesto.
V Pompejih so leta 2018 sprožili obsežno reševalno operacijo in arheološko akcijo. Šlo je za prvo operacijo tolikšnih razsežnosti v zadnjih 50 letih. Vodilni strokovnjaki so si skupaj prizadevali odkriti nove sledi o katastrofi, ki je leta 79 doletela to mesto. Razkrili bomo neraziskane predele mesta in predstavili velika odkritja. Ta serija s pomočjo vrhunskih tehnologij in poustvarjene drame ponuja nove vpoglede v življenje in usodo mesta na vrhuncu rimske civilizacije.

Mezzo liveHD16:30La Gioconda de Ponchielli au Gran Teatre del Liceu de Barcelone
R: Albert Palau... Drame lyrique en quatre actes d'Amilcare Ponchielli (1834 - 1886), d'apres le Livret d'Arrigo Boito enregistré au Teatro alla Scala, avec l'Orchestre et les Choeurs du Gran Teatre del Liceu, sous la direction de Guillermo García Calvo.
Minimax17:05KO SEM BIL TVOJIH LET
Paul je običajen desetletnik. Hodi v šolo, se ukvarja s športom, je skrivaj zaljubljen, doma poskuša narediti čim manj in čim večkrat pretentati starše, da bi dobil, kar hoče. Vendar pa ima Paul nenavaden dar... ali prekletstvo! Takoj ko nekdo izreče besede: „Ko sem bil tvojih let ...”, se Paul nemudoma vrne v čas, ko je bila oseba, s katero se pogovarja, stara deset let – prav toliko kot on zdaj! Lahko se vrne 20, 30 ali celo 70 let v preteklost! Preden so obstajali mobilni telefoni, ko fantje in dekleta še niso hodili v isto šolo, ko je bil v hiši samo en televizor ali ko so bila stranišča na drugem koncu dvorišča! Skratka: davna zgodovina! Kje bo Paul pristal tokrat, ko bo slišal: „Ko sem bil tvojih let ...”? In česa se bo moral naučiti, da se bo lahko vrnil v sedanjost?
Oto17:10Otroci, to smo mi, 2010
All for Kids I.
sezona 1, epizoda 32
Avstralija

V otroški oddaji, namenjeni zabavi in izobraževanju, spremljamo nadobudne otroke, stare od osem do enajst let, ki nam bodo v vsaki epizodi posebej predstavili svoje življenje in razne spretnosti, ki bi se jih doma lahko lotili tudi sami. Na ta način bomo spoznali mlado kuharsko mojstrico Lino, vrtnarko Mašo, rokodelca Kristjana, znanstvenika Jakoba in še mnoge druge, ki nas bodo popeljali v svet zabavnih in zanimivih opravil in poklicev. Oddajo bosta iz studia povezovala Klara in Aljaž.

Viasat premiere v juliju

 

Viasat History – 1. Julija – Križarske Vojne S1 Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno

Križarske vojne so bile krvave in brutalne verske vojne, ki naj bi končale vse druge vojne. Pa vendar tega niso dosegle, njihove zgodovine pa so se v sodobnem času polastili politični in verski gorečneži, pri čemer tako islamski kot zahodni svet ne razumeta resnice. Serija pomaga posvetiti novo luč na te legendarne vojne in ponovno analizira idealizirano zgodovino, da bi odkrili, kaj se je v resnici zgodilo pred osmimi stoletji. Do odgovorov nam bodo pomagale natančne arheološke raziskave, sveža preiskava starodavnih najdišč in že dolgo zavržena pričevanja očividcev.
Epizoda 1: Podajamo se po sledeh križarjev od francoskega mesteca do mogočnih mest Svete dežele. Dr. Thomas Asbridge živo predstavi človeško izkušnjo križarskih vojn.


Viasat Explore – 1. Julija – Prenova Krip S3 – Ob 20:00 In 20:55 Novo In Ekskluzivno

Gus Gregory in Will Trickett sta postavila svoji karieri na stranski tir, da bi lahko uresničila sanje in zaslužila s preprodajo avtomobilov. Dve sezoni (in 23 avtomobilov) kasneje se vračata z novimi podvigi. Z lastnim denarjem in ciljem podvojiti vsak vloženi britanski funt potujeta gor in dol po državi na lovu za avtomobili, ki jih nihče ne mara. Potem ko so ju nejevoljni sosedje spodili iz njune prejšnje delavnice, sta se zdaj ustalila na novi lokaciji z delavnico iz starih ladijskih kontejnerjev, bivalno prikolico in dvema sila udobnima sedežema, ob katerih se počutita kot bi bila doma. Fanta se v vsaki epizodi osredotočita na en avtomobil, ki vključujejo vse od najslabšega Rolls-Roycea v Veliki Britaniji, do najlepšega Triumph Heralda. V oddaji ekipa velikih avtomobilskih navdušencev izbira nadvse zanimiva in cenovno ugodna vozila, voditelja pa si tudi ne bojita umazati rok in se neuspehov veselita skoraj tako kot uspehov ... ker je takšno pač življenje.
Epizoda 1: Ekipa najde najslabši primerek vozila MGF v vsej Veliki Britaniji. Ob številnih luknjah in rjastih blatnikih fantom hitro postane jasno, da je bil avtomobil z razlogom tako poceni.
Epizoda 2: Kaj kupiti, če vam je všeč klasični model Fiat 500, a imate pretanko denarnico? Ekipa se zagleda v model 126, ki je sicer brez rje, a komaj v voznem stanju.


Viasat Nature – 2. Julija – Velikanska Afrika – S1 - Od 14:35 Tematski Blok

Velikanska Afrika vas popelje na enkratno dogodivščino po pristni in veličastni afriški divjini. Odstira edinstven pogled na afriške čudežne pokrajine, znamenita naravna čudesa in dih jemajoče prizore iz divjine. Razkriva lepoto, ki ji ni para in ki vsakega od nas lahko pusti brez besed. Afriška divjina je čudežna, veličastna in dramatična.
Epizoda 1: Prostrane dinamične panorame zambijske doline Luangwa, hranijo eno največjih koncentracij divjih živali na svetu. Reka Luangwa napaja življenje čez 15.000 kvadratnih kilometrov veliko območje travišč in gozdov.


Viasat Nature – 3. Julija – Dežela Surikat: Vzpon Dinastije – S1 - Od 09:00 Tematski Blok

Gre za limonadnico z malce drugačno noto. Glavni protagonisti so namreč visoki le 30 centimetrov, živijo v brlogih pod zemljo ter se prehranjujejo s črvi, žuželkami in kuščarji. Vsak posamezni lik bomo spoznali tako intimno, kot je to primer pri človeških zvezdnikov v TV-limonadah. Vendar so tukaj razmerja, rojstva, smrti in spori resnični. Zanimiva serija nadaljuje dramatično sago o treh družinah surikat v puščavi Kalahari v Južni Afriki, katerih člani so potomci legendarne matriarhinje Flower. Sosedje in tekmeci, ki si delijo krvno linijo, bodo prisiljeni tekmovati za hrano in naravne vire v okolju, ki ga zaznamujejo velike spremembe: puščavi Kalahari v Južni Afriki.
Epizoda 1: Swift, pra-vnukinja preminule surikate Flower, je zdaj na čelu Whiskersov. Flint Lockwood je matriarhinja krdela Hakuna Matata. Njihovo ime sicer pomeni 'brez skrbi', pa vendar jih ima Flint veliko.


Tv1000 Balkans – 5. Julija – Margot Na Poroki Ob 21:15 Premiera Filma

Margot sklene s sinom Claudom obiskati sestro Pauline, ko ta napove svojo poroko z brezposelnim Malcolmom.
Vloge: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Flora Cross


Epic Drama – 7. Julija – Kifeljc S1 – 21:00 In 21:45 Ponovno Si Oglejte

Nahajamo se na predvečer Lincolnovega atentata. Ameriška državljanska vojna je v polnem razmahu. New York še vedno okreva po civilnih nemirih, ki so mesto popeljali v krvavi spopad. Rasne in družbene napetosti v tem prenaseljenem, onesnaženem in brezpravnem mestu so dosegle vrelišče. V soseski Five Points vladajo tolpe in kriminalci. Trdoživi irski detektiv Kevin 'Corky' Corcoran se vrne iz vojne, da bi vzpostavil red in čistočo v mestu. A tudi Corky zna pozabiti na pravila in postati nasilen nakljub ukazom svojega šefa, razvpitega generala Brendana Donovana. Ta namreč zahteva, da se pravici streže v skladu z zakoni, medtem ko je Corky mnenja, da so pravila zato, da se kršijo. Le tega preiskava umora lastnega otroka in izginotja ljubljene žene med vojno vodi v najrevnejše četrti in najbogatejše kotičke mesta - in pri tem bo spoznal, da korupcija in kriminal nista omejena le na Five Points.
Epizoda 1: 17. september 1864: kriminalist Kevin Corcoran v najbolj zloglasnem ameriškem barakarskem naselju Five Points preiskuje umor mladega dekleta. Primer ga ne pusti ravnodušnega.
Epizoda 2: 21. september 1864: Corcoran prejme informacije o osebi iz svoje preteklosti, ki bi lahko vedela kaj več o izginotju njegove družine. Kar ugotovi, ga ne pomiri, pač pa mu odpre še več vprašanj.


Tv1000 Balkans – 7. Julija – Totalni Pokvarjenci Ob 21:00 Premiera Filma

Med fantovščino nekdo umori striptizeto, nakar se udeleženci obrnejo drug proti drugemu, medtem pa poroka nezadržno trka na vrata.
Vloge: Christian Slater, Cameron Diaz


Tv1000 Balkans – 10. Julija – Somrak Ob 19:00 Premiera Filma

Zgodba spremlja Bello, ki se preseli v ameriško zvezno državo Washington, kjer je zmeraj oblačno in dežuje. Tam spozna sošolca Edwarda, ki je skrajno bled in zadržan. Ta presenečeni najstnici Belli razkrije, da pripada družini vampirjev, ki se je odpovedala človeški krvi, a Edward kljub temu živi v strahu, da bi lahko zbližanje z Bello v njem prebudilo krvoločni nagon.
Vloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke


Viasat History – 10. Julija – Glasovi Umrlih – S1 - Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno

Profesorica Bettany Hughes raziskuje nekatere najbolj dolgotrajne skrivnosti starodavnega sveta in nas pripelje iz oči v oči z izjemnimi ljudmi iz preteklosti, s katerimi prekriža pot na svoji misiji. Bettany s pomočjo najnovejših dokazov in napredne znanosti naslika intimne portrete teh pozabljenih duš, med raziskovanjem epskih in včasih eksplozivnih trenutkov zgodovine pa celo obudi njihove izgubljene glasove. V tokratni sezoni Bettanyjeva ekipa razkrije Tutankamonove skrivnosti ter rekonstruira identiteto in usodo petih žrtev Vezuva - ene najhujših naravnih nesreč v zgodovini - v dneh pred in po uničujočem izbruhu vulkana.
Epizoda 1: Bettany Hughes razkrije zaskrbljujoče dokaze o umoru Tutankamonove matere - predstavi nove dokaze o malariji, ki jo je trpel, in hromečem stanju njegovih stopal.

 

VREME


Arhiv novic


  • Viasat premiere v juliju

      Viasat History – 1. Julija – Križarske Vojne S1 Ob 21:00 Novo In Ekskluzivno Križarske vojne so bile krvave in brutalne verske vojne, ki naj bi končale vse druge vojne. Pa vendar tega niso dosegle, njihove zgo...Preberi več...

  • HBO Max: Nevestin oče

     Novi film „Nevestin oče“ (Father of the Bride), v katerem sta glavni vlogi odigrala Andy Garcia in Gloria Estefan, na HBO Max streaming platformo premierno prihaja 16. junija. Dolgoletna zakonca Billy in Ingrid sta...Preberi več...

  • TV SLO 1 HD: Podjetno naprej

      Družinsko podjetje KLS iz Ljubnega, ki ga s hčerama in zetoma vodi Bogomir Mirko Strašek, je eno vodilnih svetovnih proizvajalcev zobatih obročev za avtomobilsko industrijo; njihove izdelke v motorje vgrajuje več kot 30 n...Preberi več...