Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
06:05
Na Ta veseli dan Kulture smo se odpravili na dve otvoritvi razstav, na lendavski grad in v Pokrajinski muzej v Maribor. Več o retrospektivi slovenskega filma, ki je te dni potekala v Bruslju. Pogledali smo tudi stari del mestnega jedra Kopra, ki se v teh dneh že lahko pohvali s prenovljenim muzejskim trgom. Objavljamo pa tudi nagrajene knjige letošnjega knjižnega sejma, ki se bo zaključil v nedeljo.
06:15
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00
Čudogozd; Poplava! Poplava! Glas gozda pokliče na pomoč Saro in Jaka. Otroka takoj zavihata rokave in zgradita jez. Očitno je šlo za lažni alarm, saj o vodi ni ne duha ne sluha. Požar! Gori! Kaj je danes narobe z glasom gozda? Zakaj ga objema nemir? Pridružite se Sari in Jaku ter njuni novi domišljijski dogodivščini!
07:10
I: Belak Ljerka, Derganc Maša, Fatur Mojca, Pernarčič Vesna, Veselko Borut... Žan je opazil, da so v njegovem novem mestu vsi pripravljeni pomagati.

Boris in Doris Žanu razložita, da so škratje pravljična bitja, ki pomagajo ljudem. Žan je nad tem navdušen in se odloči, da bo tudi sam postal škrat za en dan in bo pomagal medvedom, Boris pa se mu seveda pridruži. A kljub trudu medvedom nista ravno v pomoč, saj se jima vedno kaj ponesreči. Nato Žan stisne Mislija in se domisli, da lahko medvedom pomagata tako, da jih razveselita in spravljata v smeh.

07:20
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Fatur Mojca, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Vrbnjak Tina, Šugman Jernej... Pepa in prijatelji se učijo smučati na Sneženi gori. Njihova učiteljica, gospa Gazela, zelo dobro smuča in je bila nekoč svetovna prvakinja! A na koncu vse navduši mami pujsa ...
07:25
I: Derganc Veselko Maša, Guček Kristijan, Hribar Lena, Lah Jaka, Majer Maruša, Vihar Rok, Šef Blaž, Škrlec Nik, Železnik Tjaša... Gospa Vitorog barva hišico na drevesu. Pošasti posvari, da se v njej ne smejo igrati, dokler se barva ne posuši, a nagajiva Mipa ima drugačne zamisli.
07:30
I: Akif Lina, Lukšič Matic, Pavlin Ana, Rozman Nika, Slapar Vesna, Šef Blaž... Zaradi igre morata Tib in Lili sprejeti izziv: prenočiti morata v Gozdu, v katerem straši. V strašljivem kraju naj bi bilo polno pošasti in duhov. Tib se zanaša, da ga bo Tamtam varoval.
07:40
I: Akif Lina, Gorše Sara, Jarni Gašper, Lešnjak Gojmir, Murenc Andrej, Pernarčič Vesna, Pirnat Primož, Pišek Tadej, Smolej Uroš, Valič Domen, Čušin Gregor... Črt je sijajne volje. Za vratom ima štiriperesno deteljico in prepričan je, da ga bo odslej spremljala sreča. Žal pa deteljico kmalu izgubi in samo prijateljem se ima zahvaliti za spoznanje, da je prava sreča imeti prijatelje, ki ti pomagajo.
07:55
Frfra obtiči v pralnem stroju. Cufek jo poskuša rešiti, a po pomoti pritisne napačen gumb. Tako Frfra dobi novo puhasto pričesko.
08:00
I: Finžgar Lovro(LOVRO)... Ulovimo Moniko in se ji pridružimo v njeni hišici za ustvarjanje. Nabrala je veliko vejic in listja, da bo lahko izdelala nekaj zelo posebnega. Monika bo s svojo izvrstno zamislijo pomagala tudi Borčku in Lovru, ki v studiu poskušata pozdraviti morjetožje. Le kako bosta morju dostavila pismo? Želela bi mu sporočiti, kako močno ga že pogrešata.
08:20
Gaki in Bor sta namestila poseben podstavek. In kdo bo stal na njem? Kdo se bo spremenil v kiparsko umetnino? Čeprav stati pri miru ni ravno lahko. Bolje bi bilo ustvariti kakšno novo mojstrovino. Iz gline, na primer. Še dobro, da Gaki pozna odličnega kiparja. Kako pa zveni nova Zofkina pesem? G kot glejte nas!
08:45
Karte so padle, skrivnosti so razkrite. V stanovanju pride na plan prav posebna ljubezenska skrivnost, da sta dve punci zaljubljeni v istega fanta. Dekleta zato prosijo Pio za kakšen vedeževalski nasvet. Le kaj jim bo svetovala? Fantje se medtem bolj ukvarjajo z nogometom. Kiar in Maks na terenu preverjata, kakšno je delo nogometnega sodnika, Adam in Hana spremljata golobe pismonoše, Lučka in Tine pa se sestaneta z zbiralcem avtogramov.
09:15
Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.
09:55
V 7. oddaji možgane razgibavajo Matic, Jure in Marcel iz OŠ dr. Vita Kraigherja Ljubljana (rumeni) ter Nataša, Anja in Svit iz OŠ Srečka Kosovela Sežana (vijolični), roke pri zlaganju lončkov pa Ana, Nika in Neca iz OŠ Gustava Šiliha Velenje ter Alina, Alja in Maks iz OŠ Frana Roša Celje. V kvizu ekipama zapiha svež veter, v labirintu tokrat napneta lok, med kemijskimi elementi prepoznata vsiljivca, preglavice pa jima povzroča sivka. In če se vijolični hitreje vrtijo v štiri in tričetrtinskem taktu, rumene bolj nosi polna luna. Kdo je rekorder kviza in kdo hitreje polira lončke, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:35
V Infodromu razlagamo, kaj so humani papiloma virusi ali HPV in kako se lahko mladostniki pred okužbo z njimi zaščitijo s cepljenjem. Na rojstni dan največjega slovenskega pesnika smo skočili v Kinodvor, kjer prirejajo festival animiranega filma - Animateko. Tam mladi člani komisije ocenjujejo kratke animirane filme z vsega sveta. Predstavljamo še živali iz nekaterih kotičkov zemeljske oble, na treningu biljarda smo obiskali Blaža, v rubriki Spletke pa vam povemo, kaj vse lahko doživite v digitalnem središču Slovenije.
10:50
I: Cop Maarten(Peter), Dennoune Iliass(Soufian), Mola Armin(Basim), Stevens Lotte(Flo), Teghadouini Ahlaam(Kenza)... Hoodie; Člane ekipe hudo potre novica, da so Rdečo kapico izpustili. Kenza odkrije, kako Rdeča kapica ugotovi, kdaj je stanovanje prazno in kje bo udaril naslednjič. Tokrat je ekipa pripravljena. Vlomilec se poškoduje, toda kljub temu mu uspe uiti.
11:05
I: Cop Maarten(Peter), Dennoune Iliass(Soufian), Mola Armin(Basim), Stevens Lotte(Flo), Teghadouini Ahlaam(Kenza)... Hoodie; Pieter popusti mami in gre k očetu. Tam presenečen ugotovi, da oče ni tako negativno naravnan proti Kapucarju kot mama, da njegova dejanja celo odobrava. Pieter od mame izve, da Rdeče kapice niso izpustili. S prijatelji pride do edinega logičnega zaključka: Rdeča kapica ni sam.
11:20
TV-izložba
11:40
V Tarči: zvišanje plač, dodatki, boni, novo letalo, osemkolesniki, gradnja pločnikov, cest, vrtcev, domov za starejše pa nižji davki. Bodo »super« darila pred »super« volilnim letom državo vodila v gospodarski razcvet ali krizo?
12:40
Predstavnica Društva SOS telefon in predsednica Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje Jasmina Imširović je spregovorila o stereotipih, ki jih mlade pripadnice etničnih skupnosti poslušajo od otroštva, to pa jim pozneje preprečuje, da bi se zoperstavile nasilnežem. V oddaji boste videli tudi pretresljiv videoposnetek proti nasilju nad ženskami. Pogovarjali smo se z igralcem Benjaminom Krnetićem, ki redno sodeluje z Goranom Vojnovićem, v predstavi Figa pa je bil tudi svetovalec za hrvaški, srbski in bosanski jezik. Preverili smo, kako Tržačani s srbskimi, hrvaškimi in slovenskimi koreninami skupaj s prijatelji z umetnostjo premagujejo covid 19: Bojan Mitrović in Marinella Miletich koncerte in razstave po zgledu Dunaja in Berlina organizirata kar v stanovanjski stavbi.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25
Družili smo se z mačjimi varovankami društva Mačja Preja, ki deluje na območju slovenske obale. Njihove prostovoljke pa pomagajo tudi nekaterim rejnim živalim. Obiskali smo Hlevček pri Ireni, v katerem smo med drugimi konji srečali tudi pravega potomca indijanskega konja. Na pragu zime smo odkrivali lepote živalskega sveta v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Spoznavali smo nove, pisane in strupene prebivalke Tropske hiše – žabe podrevnice. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

13:50
Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.

Družinsko podjetje Varis iz Lendave je kljub številnim izzivom v času epidemije še utrdilo svoj položaj vodilnega evropskega proizvajalca gotovih kopalnic; v več kot 40-letni zgodovini so jih izdelali več kot 100 tisoč. Gotove kopalnice prodajajo predvsem v tujino, največ v Nemčijo, kjer imajo 15 odstotni tržni delež, Avstrijo in Švico. Med njihovimi kupci so najprestižnejše hotelske verige, kot so Sheraton, Novotel, Hempton by Hilton, Intercity, in druge, pa tudi bolnišnice, zapori in večstanovanjski objekti. Podjetje z 252 zaposlenimi je od leta 2015 do 2020 več kot podvojilo čiste prihodke od prodaje, letos naj bi s prodajo ustvarili 32,5 milijona evrov prihodkov. S svojimi rešitvami in razvojem so tudi eni od ambasadorjev slovenskega gospodarstva Zeleno, Ustvarjalno in Pametno. Zanimiva bosta tudi prispevka o pogledu mladih na kohezijsko politiko in o pomenu robotizacije.

14:20
Spoznajte Jerneja Slivnika, najboljšega Slovenca v parasmučanju, ki se odpravlja na svoje druge paraolimpijske igre. Pri petih letih je v prometni nesreči izgubil očeta in sestro, sam pa utrpel hude poškodbe in ostal na invalidskem vozičku. Ker je bilo smučanje njegova strast že pred nesrečo, se s tem športom ukvarja še dandanes, in to na najvišji ravni, saj je državni prvak v paraalpskem smučanju. Simpatičnega Slovenca bomo predstavili v tokratni Prisluhnimo tišini v soboto, 4. decembra, ob predvidoma 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija.
14:35
Shadow Girl / Above The Shadows; Fantazijska romantična drama o nevidni ženski prinaša zanimiv realistični pogled na superherojsko moč.


Mlada Holly že deset let živi na robu sveta, z nikomer ne komunicira, živi v popolni samoti, a ne po svoji izbiri. Holly je namreč za svet nevidna. Na svojo nevidnost, ki v njeno življenje prinaša hudo samoto, se je že privadila. Zaradi svoje »supermoči« je hkrati svobodna in ujeta. Za preživetje se ukvarja s fotografiranjem za tabloide. Njeno življenje se spremeni, ko jo mladi boksar Shayne opazi. Holly je z eno svojih fotografij uničila njegovo kariero, nato pa se v Shayna zaljubi in ugotovi, da imajo njena dejanja posledice. Z močjo, ki jo je na novo odkrila, sprejme tudi novo odgovornost.


Izvirni naslov: SHADOW GIRL - ABOVE THE SHADOWS / Ameriški film, 2019 / Režija in scenarij: Claudia Myers / Igrajo: Olivia Thirlby, Alan Ritchson, Jim Gaffigan.

16:30
V VRTIČKU NA ZAUPANJE

Tako pravijo trgovinici z domačimi pridelki na obrobju Ljubljane, kjer si postrežete sami. V njej decembra izbiramo predvsem med korenjem, repo in drugimi gomoljnicami, pa solato in zadnjimi plodovkami. Ob tem smo izvedeli, kjer hranijo pridelek in kako silijo radiče.

Z GAIO NA OBISKU

Pri Prelogovih so na večino 900 kvadratnih metrov velike parcele posadili trato in okrasne rastline. Sončni predel ob ograji zasajajo z grmovnicami, predvsem hortenzijami. Tokrat je svetovalka kluba Gaia, Nevenka Breznik Beton, posadila dišečo vrtnico.

POZNOJESENSKI SUHI TRAVNIKI

Z Dušanom Klenovškom na suhih rožnikih Vetrnika spoznavamo vlažnice. Poleg drobnih gobic cvetijo še hrvaški klinček oziroma nageljček, jesenka vresa, zlatica, smetlika, avstrijski sviščevec. Z robov travnika pa nas pozdravljajo mladi brini.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Ko sta se lastnika osemdeset let stare stanovanjske hiše na Bledu lotila temeljite prenove, sprva nista predvidela, da bi objekt razširili. Danes pa se hiša ponaša z zanimivim, modernim prizidkom, ki je oblikovno in slogovno usklajen s hišo.

Mogoče še kdo razmišlja o selitvi iz urbanega vrveža na vikend, ki bo kot prednost ponujal pristen stik z naravo? Morda bo prostora v takšni hiški manj, zato se bo za vzdušje doma treba bolj potruditi. Ali pa enostavno kreativnosti pustiti prosto pot in zavihati rokave, kot sta to storila lastnika vikenda nad Mozirjem.

Slovenci smo zelo povezani s čebelami. Imamo kar okrog 10 000 čebelarjev in edinstveno avtohtono kranjsko sivko. Številni pregovori in prispodobe potrjujejo našo navezanost na te pridne živalice. Na našo pobudo so razglasili tudi svetovni dan čebel. A vendar doslej še nismo imeli stavbe, ki bi posnemala arhitekturo čebeljega satja. Doslej. Vsem znani šesterokotniki so prevzeli vlogo človeških bivališč v novo odprti Hiši kranjske čebele v Višnji gori.

17:50
9; Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.

Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.

Čigava beseda bo Zadnja beseda?

18:35
»Majhne priložnosti so pogosto začetek velikih podvigov.« Demosten

razmišlja VLADIMIRA MESARIČ JAZBINŠEK.

18:40
I: Ekart Primož, Fatur Mojca, Gruden Gregor, Lešnjak Gojmir, Merljak Maja Martina, Pernarčič Vesna, Pišek Tadej, Rozman Nika, Slakonja Klemen, Zemljič Matej... Liza se pripravlja na tekmovanje za največjo bučo, kuhar Štef pa na dan tekmovanja ugotovi, da nima dovolj sestavin, da bi nahranil vse udeležence tekmovanja. Lahko Liza reši težavo?
18:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Po svetu skrb vzbuja nova različica koronavirusa omikron. Svetovna zdravstvena organizacija je opozorila, da ta različica predstavlja zelo visoko globalno tveganje. V evropskih in drugih svetovnih državah že potrjujejo primere okužbe z omikronom. O tej različici za zdaj ne vemo veliko, znano pa je, da ima številne mutacije. Zakaj virus mutira, zakaj je prav omikron tako zelo prestrašil svet in kakšne so napovedi strokovnjakov. Vse to v Sobotnem Dnevnikovem izboru avtorice Rajke Vignjević Pupovac.
19:25
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.


Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusil Miha Skubic iz Ljubljane. Pravnik, ki je septembra sprejel nov karierni izziv v Službi za digitalno preobrazbo. Oče treh otrok se v prostem času skupaj z ženo rekreativno ukvarja s športnim plezanjem, z družino pa radi tudi potujejo. V prostem času rad igra družabne igre s prijatelji - tudi s svojo super pomočjo, Boštjanom Koprivcem z Vrhnike.

20:55
Nove različice virusa za zdaj pri nas še ni, je pa tukaj nova epizoda oddaje Kaj dogaja?

V njej bomo seveda govorili tudi o novem virusu, v Besedi tedna pa nam bo magister Baltić razložil, kako vse nove različice sploh dobijo imena. Govorili bomo še o nagradah za nogometaše in kaznih za necepljene, pri nas pa se je oglasil tudi strokovnjak iz Darsa in nam na terenu razložil vse o novih e-vinjetah in preostalih e-storitvah. V PUP TV bo supergeneral admiralmajor nadpolkovnik Matej razložil vse o nujnosti nakupov nove stare vojaške opreme, naš gost v studiu pa bo pevec in igralec Luka Sešek. Seveda smo ga povabili tudi na apres-ski Malo teraso, kjer bomo skupaj zapeli himno omikronu.

21:25
I: Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson, Eva Melander, Josefin Asplund, Maria Rossing... Snöänglar / Snow Angels; Nekaj dni pred Lucasovim izginotjem Jenni čedalje bolj grabi depresija. Utrujenosti in nespečnosti se poskuša znebiti z uživanjem prepovedanih substanc. Ko Salle v službo pripelje Lucasa, ga lastnik kitajske restavracije odpusti. Obupan se zateče k Patriku, ta pa mu ponudi donosno, a usodno rešitev iz gmotnih in socialnih težav. Maria se preseli v Stockholm in dela kot patronažna sestra za dojenčke. Po obisku na domu pri Jenni Sandgren je zelo zaskrbljena zaradi Lucasovega počutja in družinskih razmer. Upajoč na primeren uradni odziv se obrne na center za socialno delo.


SNÖANGLAR / Snow Angels / Švedska, Danska / 2021

scenarij: Mette Heeno

režija: Anna Zackrisson

v glavnih vlogah: Eva Melander, Maria Rossing, Josefin Asplund, Cecilia Nilsson, Ardalan Esmaili.

22:35
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:55
Pun Mjesec; Izvrstni debitantski film, zmes drame in kriminalke, se odvije v eni noči in je bil v glavnem posnet na eni lokaciji. Leta 2020 je bil nominiran za Evropsko filmsko nagrado v kategoriji Odkritje leta.


Noč polnega meseca je za večino ljudi, ki so takrat v službi, po navadi zelo naporna. Nocoj bo služba še posebej težka za policijskega inšpektorja Hamzo, ki mora, čeprav je njegova žena v porodni sobi, zaradi pomanjkanja kadrov dežurati na glavni policijski postaji v Sarajevu.


V usodni noči se pred Hamzo zvrsti plejada likov, ki simbolizirajo absurdnost in tragičnost življenja v glavnem mestu BiH dve desetletji po koncu vojne. Svet, v katerem se giblje protagonist, zaznamuje tanka meja med kriminalci in policaji. Hamza si s podkupninami še nikoli ni umazal rok; bo v tej noči podlegel? Kajti brez zvez sploh ne more dobiti informacij o stanju žene in otroka.


Originalni naslov: PUN MJESEC

Leto produkcije: 2019

Država: Bosna in Hercegovina

Žanr: kriminalna drama

Režija: Nermin Hamzagić

Scenarij: Nermin Hamzagić, Emina Omerović

Igrajo: Alban Ukaj, Ermin Sijamija, Izudin Bajrović, Muhamed Hadžović.

00:20
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:45
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:05
Po svetu skrb vzbuja nova različica koronavirusa omikron. Svetovna zdravstvena organizacija je opozorila, da ta različica predstavlja zelo visoko globalno tveganje. V evropskih in drugih svetovnih državah že potrjujejo primere okužbe z omikronom. O tej različici za zdaj ne vemo veliko, znano pa je, da ima številne mutacije. Zakaj virus mutira, zakaj je prav omikron tako zelo prestrašil svet in kakšne so napovedi strokovnjakov. Vse to v Sobotnem Dnevnikovem izboru avtorice Rajke Vignjević Pupovac.
01:15
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
01:30
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:35
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
01:40
Napovedujemo
07:00
Živ žav
07:05
I: Juh Polona, Slakonja Klemen, Svete Alojz, Zupančič Jana... Sara in Raček gledata napeto tekmo tenisa v dvojicah. Ker si prenosa ne moreta ogledati do konca, skleneta, da bosta tekmo dokončala kar sama. Na domačem dvorišču naredite črte za igrišče in si pri Gospe s šalom izposodita mrežo. Toda za igro v dvojicah jima manjkata še dva igralca.
07:10
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Fatur Mojca, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Rozman Nika, Zupančič Jana, Šparovec Lotos Vincenc, Šugman Jernej... Gospa Gazela na igralno urico otrokom prinese glasbila, ki žvenketajo, treskajo in ropotajo.
07:15
I: Bencik Emeršič Viktorija, Hribar Zvone, Hribar Lena, Komljanec Karin, Kogovšek Sabina, Fatur Mojca... Zajček Rjavček pade v blato. Umazan prestraši Veverička Sivčka. To sproži novo igro, kjer se prijatelji preoblačijo in strašijo drug drugega. Najbolj pa vse preseneti Poljska miška.
07:25
I: Boh Maja, Derganc Veselko Maša, Guček Kristijan, Rozman Nika, Slakonja Klemen, Železnik Tjaša... Simonova starša na obisk povabita prijatelja. Z njima je tudi sin Maksi, ki bi raje ostal doma. S Simonom se noče igrati, le kuja se. Simon se trudi, da bi ga razvedril, a zaman, dokler ne odkrijeta Simonovega podstrešja. Tam se končno spoprijateljita in uprizorita pravo bitko z blazinami! Pozor, poletni snežni metež!
07:30
I: Rakovec Nina, Smolej Uroš, Zrnec Jurij... Konrad piše pesem o Frideriku in Kasija postane ljubosumna. Odloči se, da bo Konradu dokazala, da si tudi sama zasluži pesem. Pritegniti poskuša njegovo pozornost, pa ji ne gre. Na koncu spozna, da bi ga morala le lepo prositi.
07:45
I: Cavazza Sebastian, Kahrimanović Babnik Asja, Lah Jaka, Majer Maruša, Mihelčič Saša, Pirnat Primož, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Smrekar Ajda, Starina Janez, Čušin Gregor, Šparovec Lotos Vincenc... V parku je teniški turnir za starše in otroke. Prijatelji navijajo za Valentinčka, ki naj bi igral v paru s svojim očkom, in se pomeril s Hopom in Arturjem, ki sta zaenkrat nepremagljiva. Gospoda Janežiča pa ni od nikjer. Valentinček bo moral tekmo predati … To je res krivično!
07:55
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Hokejska tekma, ki si jo zamislita Mici in Vida, postane prav posebej sadno sočna, ko jima Jani predstavi svoje slastne sladoledne kepice.
08:00
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Tomaž postane detektiv, da bi našel izginula zamrznjena jabolka za načrtovani piknik.
08:05
I: Boh Maja, Bučevec Lana, Gruden Gregor, Hočevar Janez, Krajnc Iva, Slakonja Klemen, Šef Blaž... Dedek in babica sta prišla čuvat otroke. Popoldne gre babica na sprehod s Skavtkom, Rožico in Jagodko, dedek pa ostane v brlogu z Leskom, ki misli, da si bo lahko malo odpočil. A v brlogu ni tako mirno, kot si je predstavljal.
08:15
I: Rozman Nika, Kopušar Jure, Lah Jaka, Slakonja Klemen, Jurc Vladimir, Juh Polona, Cavazza Sebastian... Reaktivčki imajo na Akademiji preverjanje znanja. Imenovati morajo simetrično znamenitost kjerkoli na svetu. Poleg Eifflovega stolpa in sydneyjskega mosta je tak tudi Tadž Mahal v Indiji. Toda ob prihodu tja so presenečeni.
08:25
I: Akif Lina, Lukšič Matic, Pavlin Ana, Rozman Nika, Slapar Vesna, Šef Blaž... Zaradi igre morata Tib in Lili sprejeti izziv: prenočiti morata v Gozdu, v katerem straši. V strašljivem kraju naj bi bilo polno pošasti in duhov. Tib se zanaša, da ga bo Tamtam varoval.
08:40
I: Akif Lina, Fatur Mojca, Gorše Sara, Jarni Gašper, Lešnjak Gojmir, Murenc Andrej, Pernarčič Vesna, Pirnat Primož, Pišek Tadej, Rajšp Jure, Smolej Uroš, Valič Domen, Čampelj Jernej, Čušin Gregor... Mikec Črta ozmerja s strahopetcem, ta pa mu ne ostane dolžan. Mikcu navrže, da si gotovo ne upa obrati zlatic, komar pa takoj sprejme izziv. Obral jih bo, za pričo pa mu bo Vladek. Težava je le, da Mikec ne ve, da zlatice rastejo le pred netopirjevo votlino.
08:50
I: Lazar Iva, Kores Sraka Nika, Železnik Tjaša, Zrnec Jurij, Kogovšek Sabina, Vetrih Polona... Mimi in Liza sta navdušeni nad peko gospe Pecivček. Ker Mimi po vonju natančno razbere sestavine recepta, se sami lotita peke. Namesto tehtnice uporabita svoj nos. Načrte pa jima prekriža pecilni prašek. Če ga je preveč, testo naraste v neskončnost. Težavo jima lahko pomaga razrešiti samo izkušena kuharica. Z njuno pomočjo jima uspe speči kar 33 kolačev za vse stanovalce.
09:00
I: Cavazza Boris, Forte Primož, Fortuna Lara, Hribar Lena, Juh Polona, Kahrimanović Babnik Asja, Klavžar Julija, Lukšič Matic, Slakonja Klemen, Svete Lojze, Vidic Nika, Zupančič Jana, Šparovec Lotos Vincenc... Sebastijan nestrpno pričakuje družinsko tekmovanje, ki bi se ga rad udeležil z Belo. A tekme na ovirah se lahko udeleži le z družinskim članom. Razočaran, ker Bele ne more prijaviti, se mora sprijazniti s tem, da bo tekmoval z Angelino. Sporečeta se, saj mu gredo Angelinini domisleki in nasveti pošteno na živce. Angelino pa prepir prizadene, ker v sebi nosi skrivnost ….
09:10
Čas je za Timijevo kopel. Ko skuša pobegniti, se mu na rep zatakne vzmet. Čreda mora poskočnega backa ujeti, preden uniči vso kmetijo.
09:20
I: Derganc Veselko Maša, Gračner Nataša, Kogovšek Sabina, Slapar Vesna... Lucy je res neverjetna, nikomur se ne pusti zmesti, pa naj bo to oboževani Schroeder, Charlie Brown ali njen bratec Linus. Vedno do konca goni svojo! Nekateri bi rekli, da je močna osebnost, drugi pa ….
09:30
I: Wallis de Vries Sanne, de Ridder... Mister Twister Ii.; Manon se je navezala na mucko v jahalnem klubu, ki ga obiskuje. Kadar pride tja, jo nahrani in mucka vedno priteče k njej. Nekega dne pa je ni na spregled, Manon jo zaman kliče in išče. Ga. Dreus učitelju Keesu naroči, naj se z učenci pogovori o razmnoževanju, in revež ne ve, kako bi se zadeve lotil.
10:00
Nedeljsko bogoslužje, v živo iz župnijske cerkve sv. Marjete Antiohijske pri Rimskih Toplicah
11:00
TV-izložba
11:15
»Majhne priložnosti so pogosto začetek velikih podvigov.« Demosten

razmišlja VLADIMIRA MESARIČ JAZBINŠEK.

11:20
Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske, v družini, Cerkvi in družbi.


Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske. V Vatikanu papež ženskam dodeljuje pomembne službe. Nazadnje je imenoval sestro Raffaelllo Petrini za prvo generalno tajnico Vatikanske države. Gostja oddaje pa bo nemška teologinja in profesorica duhovnosti Marianne Schlosser. Je članica vatikanske teološke komisije in članica študijske komisije za ženski diakonat. Za prispevek k teološki znanosti je prejela Ratzingerjevo nagrado.

Pred 150 leti se je rodila Maria Montessori, ustanoviteljica posebne metode vzgoje in izobraževanja otrok. Na predvečer praznika priljubljenega svetega Miklavža bomo obiskali vzgojno-izobraževalno ustanovo, ki deluje po njenih priporočilih.

Škofijski urad za laike Nadškofije Ljubljana pa v torek odgovorne z različnih področjih pastoralnih dejavnosti v župnijah vabi na spletno izobraževanje za sinodalna srečanja skupin.

Kako poteka sinoda v Župniji Slovenj Gradec, kjer delujejo po posebnem modelu pastoralne zveze?

Erika Jazbar, rojena Goričanka, je predana delu za slovensko narodno skupnost, a tudi vsestranska kulturna delavka in publicistka.

11:55
Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:40
Soline niso samo prostor, kjer človek morju iztrga beli zaklad, ampak tudi izjemno pester ekosistem, kjer uspevajo rastline, ki jih ne najdemo nikjer drugje. Slanoljubne rastline so že v preteklih stoletjih našle pot na krožnike, saj s svojim prijetno slanim okusom popestrijo marsikatero jed. Posebej okusne so z umešanimi jajci, jedjo, ki so si jo solinarji večkrat privoščili v senci svojih domov. Danes je nabiranje rastlin v solinah strogo prepovedano, saj lahko le s primerno zaščito ohranimo naravo za prihodnje rodove.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30
Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že devetindvajsetič zapored. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza. Na koncertu bodo s poslušljivo glasbo nastopili Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Teja Leskovšek, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič, Nina Strnad, Nika Gorič, Jože Vidic, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Aleksandra Čermelj, Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, plesalca Tisa Kolenc in Enej Poljanec, Marko Hatlak & FUNtango, Marcos Fink, Željka Predojević, Rok Zaletel Černoš, Inti Pucihar, Jaka Pucihar, Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, Teo Collori, Jan Gorjanc in številni drugi. Dirigenti Simon Dvoršak, Gašper Salobir, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner, Sebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Jaka Pucihar, Janez Jaka Pucihar, Edvard Škodič, Danica Dolinar in Tomaž Bole. Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11.
14:55
TV-izložba
15:20
Shrek; Animirana veleuspešnica, rockovski muzikal, ironična pravljica in romantična komedija v enem.


V močvari za devetimi gorami in devetimi vodami živi oger po imenu Shrek. Gre za nejevoljnega, brezčutnega in nestrpnega velikana, ki mu ni dosti mar za svet pred pragom njegove hiše. V njegov kotiček sveta se nenadoma zateče množica bitij, ki jih je iz svojega kraljestva izgnal hudobni lord Farquaad. Shrek pa skupino prebežnikov, ki postavajo na dvorišču pred njegovo hišo, grobo zavrne in si prizadeva, da bi se vrnili tja, od koder so prišli. Pogodi se s Farquaadom in mu v zameno za etnično čiščenje svojega ozemlja obljubi, da mu bo pripeljal njegovo izbranko princeso Fiono. Čakajočo lepotico, ki rada pleše v dežju in hrani veliko skrivnost, je treba rešiti iz stolpa, ki ga straži krvoločen zmaj. Pri tem poslanstvu se Shreku, seveda proti njegovi volji, pridruži klepetavi Osel.


Izvirni naslov: SHREK

Ameriško-japonski animirani film, 2001

Režija: Andrew Adamson, Vicky Jenson

Scenarij: William Steig, Ted Elliott, Terry Rossio

Glasovi: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Na Bernardino zeleno zofo prihaja prekmurski pevec Vlado Kreslin, ki v decembru pripravlja tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, mineva pa tudi 30 let od njegovega prvega albuma Namesto koga roža cveti. Bernarda gosti še nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka, ki je obraz projekta Misija ledenik s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom.

Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevca Rebeka Dremelj in Sebastian, ki sta ob 20-letnici prijateljstva izdala prvi skupni duet. Njuno himno letošnjega veselega decembra prestavljata tudi na našem glasbenem odru. Sebastianu smo uresničili še otroško željo in ga poslali v magično učilnico k Magic Aleksandru, čaka ga nastop v rubriki Zvezde čarajo.

18:00
I: Cavazza Sebastian, Fatur Mojca, Guček Kristijan, Hočevar Janez, Smrekar Ajda, Vidic Nika... Rožica je Bini obljubila, da bo poiskala risbo za njenega očeta, ki jo je odpihnil veter. A prav takrat na obisk nepričakovano pride Rožičin oče Bazilij.
18:15
Vikend paket
18:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.

Politično s Tanjo Gobec.

Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

19:25
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
I: Dame Diana, Madeley Anna, Nicholas Ralph, Rachel Shenton, Samuel West, Woodhouse Callum... All Creatures Great And Small; Darrowbyjski semenj vedno obišče veliko ljudi. Zato Siegfried vrata veterinarske klinike odpre za javnost, da bi ljudem pokazal, kakšni strokovnjaki so. Jamesova naloga je, da nadzoruje dogajanje na semnju. Siegfried, Tristan in gospa Hall vedo, da bo to za Jamesa ognjeni krst, zato stavijo, koliko časa bo zdržal. Gospo Hall obišče Dorothy, ki je všeč Siegfriedu. James posumi, da je z Aldersonovim bikom Clivom nekaj narobe.


ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020

scenarij: Ben Vanstone

režija: Brian Percival

v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West.

20:55
Dr. Tadej Battelino je vrhunski slovenski pediater svetovne veljave, ki ga odlikujejo inovativnost, predanost poklicu in jasna beseda. Odkrito govori tudi o najbolj perečem problemu sedanjega časa – epidemiji covida 19, ki je prizadela tudi otroke. Dr. Battelino še posebej razumljivo predstavlja prednosti cepljenja otrok in starejših ter poudarja, da so cepljeni desetkrat bolj zaščiteni kot necepljeni.

Žalosti ga razraščanje sovraštva v družbi in izkoriščanje bolezni covid 19 v politične namene. Meni, da imajo mediji izredno pomembno vlogo predvsem pri ozaveščanju in povezovanju ljudi, saj smo epidemije in težkih posledic, ki jih prinaša, že vsi siti. Z gostom se je pogovarjal Jože Možina.

21:45
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
21:55
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:05
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:15
The Man Putin Couldn't Kill; Avgusta 2020 je na letalu, ki je bilo namenjeno v Moskvo, ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni začel kričati zaradi neznosnih bolečin. Letalo so takoj preusmerili v najbližje mesto in nezavestnega Navalnega odpeljali v bolnišnico. Dokumentarni film nagrajenega režiserja Jona Blaira razgrne neverjetno zgodbo, ki je sledila. Svetovni voditelji so pritisnili na predsednika Putina, da je le dovolil prepeljati Navalnega v Berlin. Raziskovalni novinarji so dokazali, da so Navalnega skušali ubiti pripadniki ruske nacionalne varnostne agencije FSB, ki so mu sledili več let in prav tako razvijali nove različice prepovedanega strupa novičoka. V past z zvočnim posnetkom se je ujel celo eden izmed storilcev, ki je Navalnemu nevede priznal dejanje in razložil njegov potek …


THE MAN PUTIN COULDN'T KILL / Velika Britanija / 2021 / Režija: Jon Blair.

23:45
Z baritonistom Slavkom Savinškom, priznanim solistom SNG Opera in balet Ljubljana smo tonsko posneli in televizijsko upodobili Robertovo arijo »Kto možet sravnitsa s Matildoj mojej« iz opere Jolanta P. I. Čajkovskega. Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija dirigira David de Villiers, urednica je Danica Dolinar, režiser Arne Brejc.
23:55
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:30
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
00:45
Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.

Politično s Tanjo Gobec.

Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

00:55
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
01:10
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
01:30
Napovedujemo
06:25
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
06:40
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
07:00
Teden začenjata Špela Močnik in David Urankar, ki ob ponedeljkih rešujeta pravne dileme in podajata predloge za branje. Novost letošnje sezone je Televizijski bralni klub, v katerem skupaj z gledalci beremo knjige in o njih razpravljamo z različnimi gosti. Špela in David pa še zmeraj ostajata glavna akterja prve jutranje telenovele, t. i. »Žajfnice«, v kateri svoja stališča o najrazličnejših dilemah iz vsakdanjega življenja podkrepita z mnenjem strokovnjakov.
08:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

08:05
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

09:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

09:05
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

10:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

10:05
Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske, v družini, Cerkvi in družbi.


Praznik brezmadežnega spočetja Device Marije nas usmerja k poklicanosti ženske. V Vatikanu papež ženskam dodeljuje pomembne službe. Nazadnje je imenoval sestro Raffaelllo Petrini za prvo generalno tajnico Vatikanske države. Gostja oddaje pa bo nemška teologinja in profesorica duhovnosti Marianne Schlosser. Je članica vatikanske teološke komisije in članica študijske komisije za ženski diakonat. Za prispevek k teološki znanosti je prejela Ratzingerjevo nagrado.

Pred 150 leti se je rodila Maria Montessori, ustanoviteljica posebne metode vzgoje in izobraževanja otrok. Na predvečer praznika priljubljenega svetega Miklavža bomo obiskali vzgojno-izobraževalno ustanovo, ki deluje po njenih priporočilih.

Škofijski urad za laike Nadškofije Ljubljana pa v torek odgovorne z različnih področjih pastoralnih dejavnosti v župnijah vabi na spletno izobraževanje za sinodalna srečanja skupin.

Kako poteka sinoda v Župniji Slovenj Gradec, kjer delujejo po posebnem modelu pastoralne zveze?

Erika Jazbar, rojena Goričanka, je predana delu za slovensko narodno skupnost, a tudi vsestranska kulturna delavka in publicistka.

10:40
TV-izložba
11:00
I: Ban Ivo(Marko), GREGOR GRUDEN S.P. Gregor(Bojan), Gašperin Jernej(Viki), Rakovec Nina(Daša), Rozman Roza(gostujoči igralec), Zevnik Anže(Endi), Ban Mir(Filip Oskar), Gorenjak Tina(Silvija), Komljanec Karin(Brigita)... Bojana že počasi skrbi Endijevo prikrivanje o službi. Za igranje na pogrebih nehote izve Daša, ki obljubi, da o tem ne bo spregovorila. Marko zopet denarno zalaga Endija, za Vikija pa, kot vedno, poskrbi Silvija. Madež na Endijevi srajci povzroči kar nekaj zmede, predvsem pa tudi dobro masažo.
11:30
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
12:00
Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:35
Mary-Ann se v Lhasi udeleži pomembnega praznika šodun, ki se začne z razvitjem največje tanke z Budovo podobo na svetu, nato pa si ogleda še znamenito tibetansko opero Drime Gundan. Jordan obišče delavnico, v kateri pripravljajo barve za tanko, in mojstre, ki ustvarjajo te svete podobe. Budisti globoko spoštujejo živo in neživo naravo. Nič čudnega, saj je ta v Tibetu nekaj posebnega. Nick obišče termalne vrelce in tam mu uspe videti žival, ki je tako visoko resnično ne bi pričakovali.
14:30
TV-izložba
14:45
Slovensko deželno gospodarsko združenje, ki povezuje podjetnike slovenskega rodu v Furlaniji-Julijski krajini in rahlja in obenem krepi gospodarske vezi med državama, praznuje 75 let. Trst, Goriška in Videmska pokrajina in tudi slovenski prostor živi številne povezave, ki so naša čezmenja realnost in so nadaljevanje vizionarske vizije iz časa po drugi svetovni vojni.
15:15
V oddaji Rojaki predstavljamo Mariborčanko živečo v Kanadi, v hrvaške kraje se bomo odpravili s koprskim bibliobusom, obiskali smo simpatično vas v Porabju - Sakalovci.
15:30
Interaktivni mobilni zabojnik Doma Sodalitete vabi k izražanju mnenj o prihodnosti dvojezične domovine.

Kulturno ustvarjanje trenutno žal spet miruje. Pred zatišjem pa smo s snemalno ekipo na generalki mladinske gledališke skupine Katoliškega prosvetnega društva Šmihel posneli nekaj prizorov iz najnovejše predstave Usodni klic.

Biatlonka Dunja Zdouc nabira točke v svetovnem pokalu, s prodajo stenskih koledarjev z znanimi koroškimi zimskimi športniki pa zbira sredstva za pomoč Philippu Kuttinu, ki je po tragični nesreči priklenjen na invalidski voziček.

Rezbarsko umetniško društvo Kungoški detli je znano po rezbarskih, kiparskih in likovnih delavnicah, na katerih izdelujejo prave umetnine. V predbožičnem času na četrtkovih delavnicah med drugim nastajajo rezbarjeni adventni venci in jaslice.

http://slovenci.orf.at.

16:00
I: Finžgar Lovro(LOVRO)... Ulovimo Moniko in se ji pridružimo v njeni hišici za ustvarjanje. Nabrala je veliko vejic in listja, da bo lahko izdelala nekaj zelo posebnega. Monika bo s svojo izvrstno zamislijo pomagala tudi Borčku in Lovru, ki v studiu poskušata pozdraviti morjetožje. Le kako bosta morju dostavila pismo? Želela bi mu sporočiti, kako močno ga že pogrešata.
16:25
Gaki in Bor sta namestila poseben podstavek. In kdo bo stal na njem? Kdo se bo spremenil v kiparsko umetnino? Čeprav stati pri miru ni ravno lahko. Bolje bi bilo ustvariti kakšno novo mojstrovino. Iz gline, na primer. Še dobro, da Gaki pozna odličnega kiparja. Kako pa zveni nova Zofkina pesem? G kot glejte nas!
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:15
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:25
Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.

S čokolado se družina Videtič ukvarja od leta 1992, ko je Rudolf Videtič odkupil staro ljudsko šolo v Olimju in začel s proizvodnjo in prodajo čokoladnih izdelkov. Danes družinsko čokoladnico Syncerus v Olimju in še pet lastnih prodajalnah po Sloveniji vodita sin Urban in njegova soproga Mateja. Vsa ta leta je podjetje s trenutno 8 zaposlenimi ohranilo butični način proizvodnje s poudarkom na ročno izdelanih čokoladnih dobrotah; okrog 300 različnih izdelkov je v njihovi ponudbi. Največ dela imajo prav pred božično-novoletnimi prazniki, ko naredijo tudi do 400 kilogramov izdelkov na dan. Večino jih prodajo v Sloveniji, naročila pa prihajajo tudi iz Hrvaške, Avstrije, Nemčije in celo Japonske. V oddaji pa tudi inovativni Cafelier in trajnostni ekološki hotel na Dunaju.

18:00
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Avtomobilska dirka po naključju uide z vajeti, ko prijatelji Tomaža nepazljivo porinejo na smukaško progo. In odvrti se smukaška tekma stoletja!
18:05
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Snežni vihar ustvari zmešnjavo, zato se Micijine skrivalnice končajo na letečem vrtincu, ki štiri junake ponese nad mesto.
18:10
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Sever Maja, Šparovec Lotos Vincenc, Šugman Jernej... Babi in dedi pujs sta Pepo in njeno družino povabila na kosilo. Na poti Pepa, Jure, mami in oči pujs obtičijo v prometni gneči. Dedi pujs naloži kosilo v samokolnico.
18:15
Slon in nojevka sta imeniten par … dokler se ne zgodi nesreča.
18:18
Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.
18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:50
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:29
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Ob 30- letnici osamosvojitve je Slovenska vojska pripravila največjo mednarodno vojaško vajo doslej. V Postojni in okolici so se urili vojaki iz 20-ih držav. Kakšni so učinki te vaje? Okoliški prebivalci znova opozarjajo, da take vojaške aktivnosti škodujejo kakovosti življenja in naravi.


Noben me ne razume. To pesem je raper Boštjan Nipič - Nipke posodil kampanji Unicefa -.

21:00
V tokratni oddaji pojasnjujemo razmerje med evropskim in slovenskim pravom. V prispevku o tem, kaj bi pomenila gradnja drugega bloka jedrske elektrarne in ali lahko na odločitev vplivajo sosednje države. V oddaji tudi o dogajanju v stranki DeSuS in o predlogu Zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je pripravila Pravna mreža za varstvo demokracije.
21:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:40
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:50
Pogovarjali smo se s slovitim belgijsko-maroškim plesalcem in koreografom Sidijem Larbijem Cherkaouijem, ki je s predstavo Nomad v izvedbi Eastman Group, gostoval na letošnjem Borštnikovem srečanju. Dvakratni dobitnik nagrade Laurencea Olivierja je spregovoril o svojem edinstvem plesnem slogu, o kontemplaciji kot esenci njegovega ustvarjanja in o predstavi Nomad, kjer se ukvarja s pripadnostjo, nesprejemanjem drugačnosti in apokaliptičnostjo, ki jo živimo danes, Sidi Larbi pa jo je intuitivno zaznal že pred petimi leti.

Drugi del oddaje pa je posvečen Igralki s svinčnikom, Alji Tkačev. Po 30 letih od njene smrti odkrivamo njeno dnevniško prozo. O izvrstni igralki, ki je ustvarila nepozabne vloge na odru Mladinskega gledališča, Koredrame, Eksperimentalenga gledališča Glej in drugje so spregovorili: Vinko Moderndorfer, Nina Skrbinšek, Robert Walt, Lučka Počkaj, Silvij Božič Primož Jesenko.

Umetnost igre: avtorica Marjana Ravnjak.

23:30
V zgodovinskem ambientu Minoritskega samostana Ptuj smo posneli nastop izvrstnega irskega kvarteta Alan Kelly Gang. Sestavljajo ga vodja in virtuoz na klavirski harmoniki Alan Kelly, flavtistka in vokalistka Stephanie Geremia, violinist Sean Smyth in kitarist Tony Byrne. Izhodišče njihovega ustvarjanja izhaja iz glasbene tradicije Irske, celotnega Britanskega otočja ter Amerike. Predstavili so širok repertoar lastnih priredb teh glasbenih tradicij z značilnimi ritmičnimi oblikami, kot sta reel (2/2 ali 4/4 takt) in jig (12/8 ali 6/8 takt). Navdušil vas bo njihov ognjevit in sproščen nastop.
00:30
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:55
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:25
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:40
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:45
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
01:50
Napovedujemo