Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
05:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Nolik's Cube: Nolik in Plamen sta pripravila neobičajno metodo reševanja Rubikove kocke, ki je Tom Thomas ne more razvozlati.
06:09
Igrača v škatli: Ho ho ho! Graham vneto dostavlja darila po studiu! Izdelali bomo igračo v škatli iz rolice od toaletnega papirja.
06:15
Igrača taščica: Nigel skrbi za ptičjega prijatelja v studiu. Izdelali bomo igračko ptičko, da mu ne bo dolgčas.
06:24
Površinska napetost: Pri 12-letni Nizozemki Maureen gojijo tulipane. Med hojo po poljih tulipanov na lističih opazi kapljice vode. Izvedela bo, kaj pomeni površinska napetost.
06:39
Razvoj: Otroci pripravljajo igro, a Penelope ni zadovoljna s svojo vlogo. Mily ji poskuša razložiti, zakaj je njena vloga tako zelo pomembna.
06:48
Na konici jezika: Maceo ima krasno idejo za rojstni dan dvojčkov, a je ne zna ubesediti. Otroci bodo odkrili moč besed.
06:54
Issun-boshi anonimnega avtorja: Siesta sanja o Issun-boshiju, za palec velikemu otroku, in mu pomaga zbrati pogum, o čemer je vedno sanjal. Odpravita se v mesto in spoznata princeso, ki jima ponudbi službo, ter pošast, ki preizkusi njun pogum.
07:09
Lov za soncem: Darwin in Newts bi rada izvedela, kam gre sonce, ko zaide. Tako ugotovita, kaj se dogaja, ko se sonce premika po nebu.
07:24
Pogrešan mamut: Gospa Bell je želela presenetiti svoje učence, tako da bi v peskovnik skrila mamutove fosile, da bi jih lahko izkopali. Toda na koncu so presenečeni vsi, ko fosili izginejo - Addison bo ugotovila, kam so šli.
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
08:15
Bovling in pentlje: Maddie se odpravi na bovling, da bi videla, kako vse skupaj deluje. Potem izve še, kako naredijo pentlje iz reciklirane plastike.
08:30
Varuška kokoši: Dr. Panda mora paziti na Mukičine kokoši. Izkaže se, da to ni ravno lahka naloga. Dr. Panda pokliče Nilčka na pomoč.
08:39
Ficov veliki zid: Dokijeva ekipa izve, kako so zgradili kitajski zid in kako je branil pred sovražniki.
08:51
Pomoč: Tekač in Rival ponudita pomoč Rozi pri novi omari. Pomoč se hitro prelevi v tekmovanje, kdo je boljši pomočnik.
09:00
Maddie, dom in ti -Gojenje in kuhanje: Pridružite se Maddie. Izvedela bo več o gojenju živil in kuhanju.
09:30
Pokrovček: Naša ustvarjalna genija sta majhna, a se vedno domislita nečesa zabavnega.
09:36
Časopis: Super novica! Hepi in Briko sta ugotovila, kaj bosta ustvarjala!
09:54
Žabji most: Gradili bomo mostove in ugotovili, kako so zaradi trikotnikov tako močni.
10:00
Superdekle: Z nitmi in s trakovi bomo izdelali močnega lovilca igrač.
10:03
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako voda okrepi reakcijo protonov in osnove antacidnega zdravila, tako da lahko poganjajo majhno raketo. Z znanjem kemije povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
10:30
Zakaj si ti ti?: Dr. Chris in dr. Xand bosta pokazala, kako geni vplivajo na to, kdo smo. V laboratoriju se jima bo pridružila dr. Ronx. Pokazali bodo nov trik - luknja v telesu. Na urgenci je pacient z zlomljeno nogo in eden s porezano roko.
11:00
Čips se krči in rešitve za širjenje: Doc K in Nash se s pomočjo Hevreke naučita krčiti in širiti. Ogledajo si skrčeno sliko, univerzitetni profesor pa jim ponudi kemijsko rešitev za težave pri širjenju. Potem skušajo skrčiti vrečko čipsa.
11:24
Kaotično sodelovanje: V preteklosti so veliki umi skupaj dosegali velike stvari. Včasih pa se srečajo tudi idioti in naredijo veliko zmešnjavo.
11:54
Strupeno zlato: Ljudje v južnoafriškem mestecu trpijo za skrivnostno boleznijo. Bodo Meteo junaki odkrili njen vzrok?
12:00
Ribja zagata: Število rib v Koralnem trikotniku hitro upada. Pluvia in Thermo odhitita na pomoč.
12:09
Popravi stare stvari: Najmlajši družinski član se nauči sedeti. Čas je, da malega Houstona prestavijo v otroško posteljico, a stara je umazana in rabljena.
12:21
Ponovno uporabi svoja oblačila: Kaj naj Grimwadovi naredijo s starimi oblačili? Pa še predobra so, da bi jih zavrgli.
12:33
Legendarni gepard: Skupina mladih raziskovalcev išče legendarnega geparda v nacionalnem parku Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Na poti vidijo zebre, bivole, gazele in opice.
13:00
Dimity: Trinajstletna Dimity rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bi si lahko kupila ličila in oblačila.
13:30
Površinska napetost: Pri 12-letni Nizozemki Maureen gojijo tulipane. Med hojo po poljih tulipanov na lističih opazi kapljice vode. Izvedela bo, kaj pomeni površinska napetost.
13:45
Posnemovalec gibanja: Mikaela obišče podjetje za video igre, kjer spozna posnemovalko gibanja Michelle. Tam ustvari snemalno knjigo o plesočim robotu po imenu Judge. Nato s tehnologijo za posnemanje gibanja posnameta Mikaeline plesne gibe.
14:00
Sladoledar: Mikaela obišče ogromno tovarno sladoleda, kjer spozna prehranskega tehnika Keitha. Tam odkrije skrivnost izdelave sladoleda in s Keithovo pomočjo ustvari svoj edinstven, lepljiv okus.
14:15
Trebušet: Phil ustvari trebušet – orjaški protiutežni katapult – in z njim izstreli bučo. Ugotovi, kako lahko z vrvjo dobi supermoči.
14:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
14:39
Super vesoljski triki: Tokrat bo za vse navdih vesolje. Yas poustvari površje Lune, Adelaide okrasi superge, Molly pripravi poslastico, Miles pa naredi raketo.
14:57
So vroči izviri čarobni?: Grand Prismatic Spring v parku Yellowstone v ZDA je vroči izvir v barvah mavrice. Barve so posledica organizmov, ki obožujejo vročino, ki jim pravimo cianobakterije in različnih drugih bakterij in organizmov, ki vsebujejo različne vrste barvnih spojin.
15:00
Gibljive roke in skoki: Dr. Xand se druži s psom, da bi vam pokazal, kako delujejo vaša ramena. Obiskali bomo naše enotedenske dojenčke in odlično skakalko Naomi Ogbeta. Abu si je zlomil nos, Georgina pa poškodovala prst na nogi.
15:30
Temna orka: Pirati s Temne orke napadajo! Verjamejo, da imajo Nektonovi na svoji podmornici redek zaklad.
15:51
Super oblike!: Eric izve, zakaj je trikotnik pri gradnji zelo pomemben. Iz slamic naredi most, ki se ne poruši niti pod več knjigami.
15:54
Nevroni, nevroni, nevroni!: Eric spozna, da so nevroni majhni gradniki možganov. Prek poskusa nam pokaže, kaj so nevroni in kako delujejo.
16:00
Igričarstvo izven garaže: Miši zavzamejo garažo in ekipa mora ostati zunaj. Razdelijo se in poskušajo igrati na najboljših mestih, ki se jih spomnijo.
16:24
Nazaj v času: Ko se vse konzole v garaži pokvarijo naenkrat, mora ekipa postati ustvarjalna pri igranju iger stare šole.
16:48
Lepljenje črk: Ustvarite like, podobe ali pokrajine s črkami, izrezanimi iz revij.
16:54
Val: Rišite v valovih in s čopičem ponavljajte isti gib.
17:00
Nick: Dvanajstletni Nick je športni navdušenec. Zna varčevati, ampak želi nove nogometne čevlje.
17:30
Brazilija 5. dan: Zadnji dan pustolovščine fantovske ekipe v Braziliji, kjer se učijo borilne veščine capoeira. Ali jih lahko s podporo Karima navdušijo lokalne sodnike?
17:48
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
18:03
Čudoviti triki: S privlačnimi prigrizki, lepimi izdelki in krasnim eksperimentom malih mojstrov bo življenje postalo čudovito.
18:24
Velik očetovski izziv: Matildin oče postavi sinu Jacku izziv, da preplava izliv Cornish Camel v 40 minutah. Sledijo mu v rešilnem čolnu, da se prepričajo, da je na varnem. Matilda mu pripravi posebno kosilo.
18:39
Tekma s trki: Matilda ima prvo lekcijo vožnje - v dirkalnem avtomobilu! Potem dirka s sestrami in bratom po blatni progi. Nato pripravi pogostitev, za katero jo je navdihnilo dirkališče.
19:00
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Potem gre s poskusom še en korak dlje in poskusi spustiti bučo na tla, ne da bi se zlomila, in za njeno zaščito uporabi polimere, peno in oklep.
19:24
Kuhinjska kemija: Vaša kuhinja je laboratorij, ki kar čaka, da ga raziščete. Tokrat nam bo Steve Spangler razkril, kako iz običajnih stvari iz trgovine ustvariti nore stvaritve, kot sta milni narastek in slonja zobna pasta.
19:48
Super nevroni: Dr. Chris in dr. Xand gresta plavat, da bi pokazala, kako delujejo naši nevroni, in obtičita v blatu. Pokažeta, kaj naj storimo, če človek ne diha, in obiščeta urgenco, kjer je pacient, ki si je na trampolinu zlomil roko.
20:18
Vsakodnevni izzivi: Gemmin staffordshirski bulterier Slab mora na veterino. Charliejeva posvojiteljica se skuša posloviti brez solza, a ji ne uspe.
21:00
Invazivni planet: V tej epizodi spoznamo nekaj različnih načinov, kako se raziskovalci borijo proti invazivnim rastlinam, živalim in materialom v naravnih habitatih.
21:21
Peka boljšega kruha: Lahko z razprševanjem mrzle vode poskrbimo za boljši okus in strukturo kruha? To nam bodo povedali nemški živilski tehnologi iz Bremerhavna, ki se ukvarjajo z novimi tehnikami za peko kruha, ki temeljijo na ultrazvočni tehnologiji.
21:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
V zakulisju s higienskimi izdelki: Odkrijte znanost toaletnega papirja in papirnatih brisač, mil in šamponov, plenic in higienskih izdelkov.
21:51
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Resnica o ogljikovih hidratih: Poln je priročnih nasvetov in obogaten z vrhunsko znanostjo. Samozavestni ljubitelj ogljikovih hidratov dr. Xand Van Tulleken preučuje, ali je še vedno mogoče jesti ogljikove hidrate, vendar na način, ki je za nas veliko bolj zdrav.
23:00
Buda: Buda se je odpovedal vsemu, da bi se potepal po severu Indije in odkril smisel življenja. Njegovi zaključki in nauki so pomembno vplivali na svet. So njegove univerzalne ideje naznanile današnja globalistična prepričanja?
00:00
Veter: Gostitelj Philippe Cousteau se pridruži raziskovalcem, ki preučujejo orkane pete kategorije, sledilce tornada, ko lovijo twisterja, in odkrije presenetljiv način, kako veter povzroči nastanek strele.
00:21
Živalska krma: Znanstveniki skušajo odkriti varne, učinkovite in industriji prijazne načine, kako zavrženo hrano spremeniti v živalsko krmo. Tako želijo povečati konkurenco med kmetijami in energetsko učinkovitost, hkrati pa kmetom ponuditi boljše izdelke.
00:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Določene stvari, povezane z našim zdravjem, živalmi in vsakdanjo fiziko, se nam zdijo samoumevne. So stvari, ki smo se jih naučili, samo miti?
00:54
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Resnica o ogljikovih hidratih: Poln je priročnih nasvetov in obogaten z vrhunsko znanostjo. Samozavestni ljubitelj ogljikovih hidratov dr. Xand Van Tulleken preučuje, ali je še vedno mogoče jesti ogljikove hidrate, vendar na način, ki je za nas veliko bolj zdrav.
02:00
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
02:27
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
02:57
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
03:27
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
03:57
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
04:27
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
04:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
05:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
05:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Team: Simka in Nolik sta si poiskala pomoč pri sošolcih iz šole Mojstrov vseznalčkov, da bi premagala Toma Thomasa v igri namiznega hokeja, a za zmago pa se morata naučiti skupnega dela.
06:09
Sestavljanka: Poglejte, kako se prijatelji znajo pačiti! Izdelali bomo zabavno sestavljanko in tekmovali.
06:15
Lutka, ki žre: Po sceni dežujejo sladkarije, zato bomo izdelali lutko, ki jih bo vse požrla.
06:24
Akcija in reakcija: Raynnan s starši živi blizu Evropskega centra za vesolje v Francoski Gvajani, od koder poleti veliko raket. S poskusi bo spoznal akcijo in reakcijo ter si zgradil zelo kul raketo! Ena, dve, tri, vžig!
06:39
Odletimo stran: Mily in Lola rešita ptico selivko in jo želita obdržati. Mily se pouči o seljenju ptic in zakaj je to del narave.
06:48
Zid enakosti: Mily se sprašuje, kako bi dosegla, da bi se vsi razumeli kljub vsem medsebojnim razlikam.
06:54
Moby Dick Hermana Melvilla: Siesta sanja, da pomaga kapitanu Ahabu in njegovima pomočnikoma Ishmaelu in Queewuegu. Iščejo namreč belega kita Mobyja Dicka, ki je Ahabu odtrgal nogo. Obsedenost kapitana Ahaba pa je zanje pogubna. Kit uniči Ahabovo ladjo in ga zvleče na dno morja.
07:09
Cvetlična razstava: Darwin, Newts in Heni tekmujejo v cvetlični razstavi. Ko se njihov načrt izjalovi, jih lahko reši samo ustvarjalnost.
07:24
Skrivnost sumljivih krogov: V parku Ayrton se začnejo pojavljati krogi v žitnem polju. Alex sumi obiskovalce iz četrte dimenzije, Addison pa išče drugo razlago.
07:39
Smeti v vesolju: Potem ko se Kit zaleti v vesoljski teleskop Hubble, zbere različne komponente in zgradi stroj, s katerim potuje skozi vesolje.
07:45
Zemljina luna: Kit obišče Luno, razišče na njej kraterje in druge zanimivosti ter razjezi starega sovjetskega roverja Lunokhoda.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
08:15
Panj in skodelica: Maddie izve, kako čebele ustvarijo med in kako s posebno napravo izdelamo skodelice iz gline.
08:30
Pop skupina: Mjavka na prvem koncertu preobremeni svoj glas in dr. Panda se domisli iznajdljive rešitve.
08:39
100 kolačkov: Anabella se javi, da bo naredila 100 kolačkov za festival. Vsi prijatelji priskočijo na pomoč, a še vedno je na koncu sama zmešnjava.
08:51
Sledenje pravilom: Črmljica pomaga Leo dobiti licenco za letenje, da bo lahko zakonito letela po Bilki. A številna čudna pravila na Bilki vse otežujejo.
09:00
Maddie, dom in ti – Voda: Maddie zanima, kako vodo uporabljamo in kako jo lahko privarčujemo. Izvedeli bomo več o kroženju vode in nastanku dežja.
09:30
Škatla za jajca: Hepi in Briko vam bosta pokazala, kako najbolje uporabiti staro škatlo za jajca.
09:39
Kartonski tulec: Hepi in Briko bosta kartonskim tulcem podarila razburljivejše življenje!
09:54
Neverjetni sovji klub: Otroci razstavijo sovjo priponko, da ugotovijo, kako bi jih izdelali še več.
10:00
Rojstnodnevno presenečenje: Razpoloženjske table otrokom pomagajo, da ustvarijo personalizirana darila za prijatelje.
10:03
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Potem gre s poskusom še en korak dlje in poskusi spustiti bučo na tla, ne da bi se zlomila, in za njeno zaščito uporabi polimere, peno in oklep.
10:30
Zakaj se kosti zlomijo?: Zdravnika bosta na kombiju pokazala, kako zelo močne so naše kosti in se srečala s svetovno prvakinjo v kalisteniki Simone Ming. Na urgenci vidita polomljene zobe in porezano koleno, naredita pa še en trik, pri katerem spremenita prste v klobaso.
11:00
Gibanje od daleč: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke obvladati nevidne zemeljske sile, da bi lahko stvari premikala kar brez dotika. Tako odkrijeta avto, ki se premika sam, in rokavico, s katero lahko brez rok primemo stvari.
11:24
Lepo se obnašaj!: Črna podgana se uči vljudnega obnašanja in predstavi zgodovino lepega obnašanja. Od starogrške gostljubnosti do nenavadnih trendov zmenkarij.
11:54
Jama čudežev: Zaradi plazu so v slavni italijanski jami ostali trije otroci. Nubess in Thermo hitita na pomoč.
12:00
Trhla tla: Blokovsko naselje se pogreza in veliko ljudi je v nevarnosti. Meteo junaki morajo hitro ukrepati.
12:09
Recikliraj smeti: Grimwadovi se zavejo, koliko odpadkov se nabere vsak dan, odlagališče odpadkov pa ne prinaša nič dobrega. Katera rešitev je torej najboljša?
12:21
Zavrni avto: Je mogoče rešiti težavo onesnaževanja zraka? Grimwadovi imajo zamisel. Zeleno je zakon.
12:33
Afriški rog: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje svojo pot skozi nacionalni park Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Poučijo se o črnih in belih nosorogih ter njihovi pomembnosti.
13:00
Harry: Šestnajstletni Harry živi na kmetiji, ampak sanja o potovanju v Ameriko in fotografski karieri, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Akcija in reakcija: Raynnan s starši živi blizu Evropskega centra za vesolje v Francoski Gvajani, od koder poleti veliko raket. S poskusi bo spoznal akcijo in reakcijo ter si zgradil zelo kul raketo! Ena, dve, tri, vžig!
13:45
Googlov programski inženir: Mikaela obišče Google in se sestane programsko inženirko Melisso. Spozna delo programskih inženirjev in odkrije, da pri Googlu delajo v skupinah. Nauči se napisati svojo prvo kodo in ustvari aplikacijo, ki ji pomaga očistiti svojo sobo.
14:00
Forenzični preiskovalec: Mikaela obišče forenzične preiskovalce, da bi ujela tatu, ki ji je ukradel sendvič. Svetujeta ji forenzika Rhonda in Lawrence. Spozna, da lahko prstne odtise analiziramo s pomočjo magnetnega praha, kemikalij in laserja.
14:15
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotsko roko, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč tekočin. Prečisti vodo in odkrije, kako deluje Arhimedov vijak.
14:39
Triki za deževne dni: Dolgčasa je konec, saj bo Yas hodila po jajcih, Abhi pa bo ustvaril majhen vrt v hiši.
14:57
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo. Približno 90% živali v globokem morju ustvarja nekakšno obliko bioluminescence. Kresnice, kresničke in nekatere glive jo tudi lahko.
15:00
Grčava kolena: Danes boste spoznali, za kaj rabite pogačico v kolenu. Srečali bomo naše nominirance za nagrado in najboljšega doktorja na kvizu ter odkrili načine za soočanje s tesnobo.
15:30
Umetna inteligenca: Nov program umetne inteligence, ki vodi podmornico, prepreči Nektonovim, da bi rešili kajakaša. Ga lahko Ant prelisiči?
15:51
Superpadala!: Eric naredi padalo, ki bo tako upočasnilo let jajca, da se ob pristanku ne bo razbilo. Ugotovi, da tudi NASA uporablja padala na Marsu.
15:54
Eric naredi papir!: Eric se nauči narediti prelep kos recikliranega papirja. Izve, na kaj so pisali ljudje pred izumom papirja.
16:00
Končni obračun: Garaža bo gostila bitko med dvema profesionalnima igralcema. Jesse, Julia in Ian vzpostavijo prenos v živo in ga komentirajo.
16:24
Plesna ura: Ian dobi plesno učno uro pri najljubšemu olimpijcu Patricku Chanu, Jesse pa vztraja, da lahko opravi intervju z Adamom Sandlerjem.
16:48
Metanje predmetov: Na papir vrzite pest leče in rišite, ne da bi se dotaknili zrn.
16:54
Slikanje podpisa: Naj vaše ime izgine med barvitimi oblikami.
17:00
Elinya: Šestnajstletna Elinya začne obračati mesečni družinski prihodek in upa, da si bo lahko kupila nove avtomobilske tablice za avto, ki ga je kupila s pomočjo staršev.
17:30
Mongolija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Mongoliji, kjer se seznanijo z nomadskim načinom življenja in se prepričajo o svojih konjskih veščinah.
17:48
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
18:03
Protistresni triki: Sprostimo se s pomočjo zenovskega vrtička in okusne krompirjeve jedi.
18:24
Prihod LA: Matilda se skupaj z družino odpravi v Hollywood. Po dnevu ogledovanja znamenitosti pripravi hamburgerje, dimljen krompirček in sladoled.
18:39
Zadnji poletni dnevi: Matilda uživa zadnji dan poletnih počitnic, jadranja in ribolova z družino. Vsi se spominjajo dogodkov, dogodivščin in okusnega kuhanja čez poletje.
19:00
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
19:24
Plin: Neviden je, a lahko pogasi požar in nam spremeni glas ... Tokrat bo Steve Spangler pokazal, kako izkoristiti neverjetno moč plina. Kaj bo, ko v tovornjak zapre 25 ljudi in tisoč mini raket, napolnjenih z vodo in zdravilom za zgago?
19:48
Orjaški kašelj: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, kako velika so dejansko naša pljuča in zakaj je kašljanje koristno. Dr. Chris poskuša rešiti zločin s forenzikom. Na urgenci je pacientka s poškodovanim zapestjem in pacient z radirko v ušesu.
20:18
Rešitev in okrevanje: Staffordshirski bulterier Slab mora na operacijo, zato je Gemma na trnih. Marisa reši mačka s tremi nogami.
21:00
Živalski domovi: Spoznali bomo, kako se živali prilagodijo na spreminjajoče naravne habitate.
21:21
Četrto agregatno stanje: Spoznali bomo inženirje in strokovnjake s področja zdravstva, ki predlagajo plazmo kot alternativno zdravilo za določene bolezni. Je lahko to cenejši in pacientu prijaznejši način za zdravljenje HIV-a in tuberkuloze?
21:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Čudežni otroci in geniji: Ti mladi ljudje so avtorji nekaterih izjemnih izumov. Od kod njihova nadarjenost?
21:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Civilizacija: Amanda razišče prve zakone glede žensk, ki so v Mezopotamiji določali status in obnašanje žensk, med drugim tudi prvi zakon o zakrivanju obraza iz leta 1350 pr. Kr. Na Bližnjem vzhodu odkrije skupino enkratnih žensk, ki so si same priborile moč.
23:00
Oblika: Naravne sile so skrite v vseh oblikah narave, ki nas obkrožajo. Če razumemo kode, zapisane v teh oblikah, razumemo tudi pravila, ki vplivajo na vse v našem kozmosu.
23:48
Pokovka, sladkorna penica in koščki sadja: neverjetna preobrazba!: Pokovka, sladkorna penica in koščki sadja: Znanost še nikoli ni bila tako slastna! Odkrijte skrivnosti svojih najljubših priboljškov.
00:00
Okoljski reševalci: Zanimiv pogled na usposabljanje in spretnosti, ki so potrebni pri ukrepih proti okoljskim grožnjam.
00:21
Rastoče kosti: Znanstveniki razvijajo orodja za obnovo kosti, ki bi lahko vodila do razvoja novih regenerativnih terapij. Odpravili se bomo v Würzburg v Nemčiji in spoznali bolnike, ki nujno potrebujejo presaditev kosti.
00:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
00:57
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Civilizacija: Amanda razišče prve zakone glede žensk, ki so v Mezopotamiji določali status in obnašanje žensk, med drugim tudi prvi zakon o zakrivanju obraza iz leta 1350 pr. Kr. Na Bližnjem vzhodu odkrije skupino enkratnih žensk, ki so si same priborile moč.
02:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
02:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
02:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
03:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
03:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
04:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
04:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
05:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
05:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Catapult: Plamen želi Nolika izstreliti skozi okno in vse do Luno z uporabo igrače katapulta Toma Toma. Simka in Papus poskušata preprečiti njegov nevaren načrt.
06:09
Skrivalnice: Naše božične voščilnice imajo krasne like. Kopirali bomo in izdelali igro skrivalnic.
06:15
Vrteča se zvezda: Graham bi zelo rad na sprehod! Izdelali bomo vrtečo zvezdo, s katero se bo lahko igral na prostem.
06:24
Magneti: Isabel živi na barki in ima svoj kompas. Kako pa deluje? Isabel bo izvedela prav vse o magnetih.
06:39
V enosti je moč: Mily se s svojim psom udeleži orientacijske dirke. Skupina bo odkrila, da je sodelovanje ključ do uspeha.
06:48
Dvanajst udarcev ob polnoči: Za silvestrovo Mily izve, da Kun, Hamid in nekateri drugi prijatelji praznujejo novo leto na drug dan.
06:54
Frankenstein Mary Shelley: Siesta sanja, da je med eksperimentiranjem z dr. Frankensteinom ustvarila pošast. Dr. Frankenstein se pošasti boji in jo izžene iz laboratorija. Siesta in pošast se naučita preživeti, potem pa se pošast okrepi in se hoče maščevati. Bo Siesta pošast lahko ustavila?
07:09
Morsko življenje: Darwin in Newts občudujeta morsko življenje na dnu oceana. Ugotovita, da se vodna gladina niža, kar bi rada ustavila.
07:24
Skrivnost skritega bisera: Ko Addison in Tess najdeta listek s sporočilom v starih hlačah za prodajo, se jim zdi, da je to namig za skrivnost skritih diamantov!
07:39
Sonce: Kit se odpravi na Sonce in izkusi njegovo neznansko moč. S pomočjo fotografij pobegne še pravi čas!
07:45
Merkur: Kit hoče odkriti nekaj zanimivega na Merkurju, a razočarano ugotovi, da ni nič za odkriti.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Žabji most: Ranger Poševnik vodi žabe do vode, a imajo težavo s prečkanjem soteske. Bitz se odloči, da jim bo zgradila most.
08:15
Prebava in španski vetrci: Maddie izve, kaj se zgodi s hrano, potem ko jo pojemo, in zakaj je pomembno, da jemo raznovrstno hrano. Potem ugotovi še, kako nastanejo španski vetrci.
08:30
Pandažoga: Čas je za igro. Načrti z igranjem tenisa splavajo po vodi in dr. Panda se domisli nove igre z žogo.
08:39
Pihanje balončkov: Zakaj bi črv pihal balončke? Doki je začuden! Z Gabijinim črvom Lancelotom se odpravi reševat uganko.
08:51
Čistilec 3000: Tekač izumi robota za čiščenje smeti na Bilki. Ko začne sesalnik sesati tudi ljudi, mora Tekač najti rešitev.
09:00
Maddie, dom in ti – Energija: Pridružite se Maddie pri načrtovanju zabave za prijatelje. Izvedeli bomo, kako pri tem uporabljamo različne vrste energije.
09:30
Sladoledna palčka: Sladoled ni samo za uživanje. Hepi in Briko sta se domislila nečesa vznemirljivega.
09:39
Papirnati krožnik: Vas zanima, za kaj lahko uporabimo papirnate krožnike? Možnosti je neskončno. Hepi in Briko nas bosta presenetila s svojimi zamislimi.
09:54
Trgovina igrač: Iz kartic bomo sestavili stoječe škatle. Še malo prepogibanja, pa bo 2D postal 3D!
10:00
Velikansko kolo: Prepoznaš razlike? Poglej pobliže in nam pomagaj popraviti kolo.
10:03
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
10:27
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
10:30
Zakaj rečemo fuj?: Zdravnika gresta v laboratorij, da bi odkrili, kaj povzroči občutljiv želodec. Rešita nekaj medicinskih misterijev. Na urgenci ima pacient zlomljeno roko, drugi pa si je poškodoval glavo.
11:00
Leti kot Superman: Doc K in Nash s pomočjo Hevreke spoznata, kaj rabijo superjunaki, žuželke in letala, da lahko poletijo. Nash skuša kljubovati težnosti in poleteti kot Superman.
11:24
Strahotne družine: Kraljica Viktorija ljubeznivo prisili svoje otroke, da grejo na prve zgodovinske zmenke, sestri Bronte pa pojeta o sestrinstvu.
11:54
Požar v džungli: Amazonski pragozd gori, Pluvia in Fulmen pa se pričkata. Bosta zakopala bojno sekiro in rešila pragozd?
12:03
Dobrodošli med smetmi: Prebivalci ruskega mesteca se pritožujejo nad smradom. Meteo junaki gredo raziskat situacijo.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Zlata vrata: Skupina mladih raziskovalcev skozi nacionalni park Golden Gate Highlands v Južnoafriški republiki potuje z avtobusom, na konjih in s helikopterjem. Na poti občudujejo umetnine na skalah.
13:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
13:30
Magneti: Isabel živi na barki in ima svoj kompas. Kako pa deluje? Isabel bo izvedela prav vse o magnetih.
13:45
Meteorolog: Mikaela obišče meteorologa Rossa in odkrije skrivnosti vremenskega napovedovanja ter televizijskega prenosa. Spozna, da meteorologi za svoje meritve uporabljajo satelite, termometre in anemometre.
14:00
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
14:15
Vrtenje: Phil preuči različne sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti. Potem gre še en korak dlje in izve, kako kljubujeta težnosti.
14:36
Cofki: Naredi si cofke.
14:39
Popolni triki za zabave: Prijatelji bodo prespali pri nas. Christian naredi prigrizke v skodelici, Molly pa speče ogromno torto.
14:57
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike. Narava je zelo učinkovita, zato pogosto uporablja šestkotnike, npr. pri mehurčkih in panjih.
15:00
Briljantni možgani in signali: Dr. Xand bo z eksperimentom pokazal, kako vaši možgani sporočajo mišicam, naj se premaknejo. Dr. Ronx in dr. Chris bosta menjala nekaj plenic, dr. Ronx pa vam bo še razkrila, zakaj morate biti do sebe prijazni.
15:30
Gremo globlje: Predmet, ki ga hočeta Will in Ant dobiti iz najglobljega dela oceana, ni to, kar sta pričakovala. Prevarali so jih.
15:51
Fosili: Eric izve, da so fosili edinstveni ostanki prazgodovinskih rastlin in živali. Tudi sam naredi fosile iz moke.
15:54
Vragolije z zmaji: Eric si naredi zmaja, pri tem pa pazi, da je simetričen, da bo zmaj lepo letel. Obstajajo različne vrste zmajev, a vsi letijo na veter.
16:00
Nenavadni triki: Cooper, Jenna, Marianne in prijatelji so zbrali najbolj nenavadne trike, recepte in potegavščine.
16:18
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
16:21
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so jih nekaj poslali v vesolje na zunanji strani rakete. Deset dni so bile izpostavljene Sončevemu sevanju in brezzračnemu vakuumu. Izjemno je, da so mnogi od teh vesoljskih popotnikov preživeli.
16:24
Abishkova super svetilka: Videli boste izvrstno potegavščino ter izvedeli, kako lahko naredite svetilko z oblaki in na ekološki način zavijete darila.
16:33
Christianove užitne sklede: Videli boste, kako lahko ujamete komarje, okrasite prostor in naredite užitne sklede.
16:39
Mollyjini užitni kljunati ježki: Videli boste, kako lahko naredite okusno žival iz krompirja, čudaško poskakajoče jajce in potegnete druge za nos s steklenico, ki pušča.
16:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
16:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
17:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
17:30
Mongolija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo veščin legendarnih nomadov. Danes se dekleta srečujejo s prvo dolgo vožnjo s konji in Camille doživi šok.
17:48
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
18:03
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
18:24
Pošastna zabava: Matilda se z družino odpravi v studio, kjer preizkusijo grozljiv make up. Nato pripravi pošastni meni s strašljivo hrano, krvavimi tortami in srhljivimi glavami, oče Gordon pa pokaže nekaj strašljivih trikov.
18:39
Filmi: Matilda z družino obišče enega izmed studiev v Hollywoodu, kjer se naučijo snemati lastne akcijske filme in imajo potem podelitev nagrad. Matilda pripravi skrivno ekstravagantno jed s pečenim krompirjem, s posebnim piškotkom za zmagovalca.
19:00
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko tudi sami izvedemo preprost poskus s trenjem, za kar potrebujemo les, peno, karton in led. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
19:24
Vreme: Steve Spangler nam bo tokrat pokazal, kako ustvariti “vreme” kar v našem domu … Od tankerja s smogom do tornada, velikega kot soba.
19:48
Čudoviti zobje: Dr. Chris in dr. Xand razkrijeta, zakaj potrebujemo zobe različnih oblik. Dr. Chris preveri, kako poteka zdravljenje pacientov v letalu, ki ima vlogo mobilne vojaške bolnišnice.
20:18
Ogrožene vrste: Novi mladički v živalskih vrtovih so vedno udarna novica. Ko pa gre za ogrožene vrste, zgodbe postanejo še bolj posebne.
21:00
Najstniki na delu: Gostitelj Philippe Cousteau sreča najstnike, ki si prizadevajo, da bi z novimi idejami in veliko trdega dela naredili planet boljši.
21:21
Globoke spremembe: So naši oceani zdravi? Pridružili se bomo ekipi z glavne finske raziskovalne ladje, ki jemlje vzorce vode iz Baltskega morja, da lahko nadzoruje spremembe v sestavi planktona, kisika in slanosti.
21:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Ko znanost sproži revolucijo v filmski industriji: Roboti in posebni učinki obstajajo že dolgo časa. Zdaj postajajo še bolj spektakularni! Odkrijte znanost, ki jih omogoča.
21:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Oppenheimer proti Heisenbergu: V Ameriki J. Robert Oppenheimer nadzoruje razvoj prve jedrske bombe na svetu. Na drugi strani političnega zidu, v Nemčiji, pa se Werner Heisenberg trudi doseči isti cilj.
22:45
Stran z odpadki!: Ali so živila s pretečenim rokom uporabnosti res škodljiva? Ali lahko podaljšamo svežino naše hrane? Preverite tukaj!
22:51
Ko papir postane super papir: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Bogovi, miti in oljne barve: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak pod vprašaj postavi tradicionalne poglede na izvor renesanse. Preuči vpliv belgijske umetniške scene in predstavi dela velikih umetnikov, kot so Van Eyck, Memling, Van der Weyden, Cranach, Riemenschneider in Durer.
00:00
Mladi raziskovalec: Mladi raziskovalec odpotuje na severno obalo Oahuja, kjer se ukvarjajo z zaščito morskih psov. Strokovnjak Ocean Ramsey bo ob obali plaval z morskimi psi v njihovem naravnem okolju.
00:21
Okolju prijazna plastika: Raziskovalci s pomočjo inovativnih nanotehnologij proizvajajo inovativno biorazgradljivo embalažo. Odpravili se bomo v Zaragozo v Španiji, kjer trenutno preverjajo proizvodnjo biorazgradljive embalaže.
00:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.
00:57
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Oppenheimer proti Heisenbergu: V Ameriki J. Robert Oppenheimer nadzoruje razvoj prve jedrske bombe na svetu. Na drugi strani političnega zidu, v Nemčiji, pa se Werner Heisenberg trudi doseči isti cilj.
01:45
Stran z odpadki!: Ali so živila s pretečenim rokom uporabnosti res škodljiva? Ali lahko podaljšamo svežino naše hrane? Preverite tukaj!
01:51
Ko papir postane super papir: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
02:24
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
02:54
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
03:27
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
04:00
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
04:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
04:57
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.