Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:25
Zakaj so cepiva: Ugotovili boste, zakaj dr. Chris cepi dr. Xanda v laboratoriju in kako lahko s cepljenjem obvarujete svojo skupnost. Spoznali boste novorojenčke in pacienta Hasana in Edwarda.
05:55
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
06:00
The Wires: V laboratoriju je zelo vroč dan in Mojstri Vseznalčki sodelujejo pri razpletanju vozla iz kablov, da bi našli prosto vtičnico za profesorja Eugenija, da priklopi ventilator in se ohladi.
06:10
Raketa: Bodite ambiciozni in si ustvarite lastno raketo. Čisto preprosto je.
06:15
Kartonasta žuželka: Tokrat bomo izdelali žuželko iz kartona za jajca! Pustite domišljiji prosto pot in izdelajte edinstveno žuželko.
06:25
Moč besed: Brett mora ostale prepričati, da naredijo nekaj groznega, da lahko nadaljujejo svojo pustolovščino.
06:40
Normalno: Mily povabijo na zabavo, a noče upoštevati trapastih navodil, kako naj se obleče. Ker se edina ni prav posebej uredila, pa se zdaj počuti butasto. Mily se sprašuje, kaj pomeni „normalno“.
06:45
Česa ne smemo reči: Mily je Juliette za rojstni dan podarila obleko. Juliette ji je obljubila, da jo bo naslednji dan oblekla, a je ni. Mily se tako sprašuje, če ji obleka mogoče ni všeč. Pa jo lahko kar vpraša ali pa je to nevljudno?
06:55
Notredamski zvonar: Kvazimodo in Frolo se oba zaljubita v Esmeraldo. Ko Siesta pomaga Kvazimodu snubiti Esmeraldo, se začnejo težave. Njuna ljubezenska zgodba nima srečnega konca.
07:10
Rešitev za onesnaževanje: Na morju pride do razlitja nafte. Otroci se domislijo načrta, kako rešiti morske živali v Kivijevi dolini.
07:25
Skrivnostni kovanec: Addison in Alex izkopljeta, kar se jim zdi starogrški kovanec - potem morata rešiti skrivnost, ko ta nepričakovano izgine.
07:40
Vodni krog: Kit zaradi pregrevanja izgubi zavest in se poda na nenavadno sanjsko potovanje po svetu.
07:45
Termalni izviri: Kit izgubi gospoda Baterijo v vročem vrelcu.
07:50
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:55
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Neverjetni cirkus na plaži: Bob je prvi robot, ki hodi po napeti vrvi. Bitz in Purl mora ugotoviti, kako narediti hojo po vrvi tudi varno.
08:15
Pomivalni stroj in mize: Maddie izve, kako pomivalni stroji pomijejo umazano posodo in kako iz dreves dobimo les ter kako mizarji iz lesa izdelajo mize.
08:30
Vodič: Dr. Panda je danes vodič. Prijateljem razkazuje zgodovinsko pomembna mesta, ko skupina obtiči na cesti zaradi ovire.
08:40
Maui: Pustolovščina na Mauiju: potapljanje z želvami, zipline, pohod po Haikuju, ledena sladica, veslanje na deski in surfanje – teden v raju!
09:00
Dežnik in avtopralnica: Maddie izve, kako delujejo avtopralnice in obišče tovarno dežnikov, kjer se seznani z izdelavo dežnikov iz vodoodpornega materiala.
09:15
Drsališče in napihljivi grad: Maddie izve, kako ohlajajo drsališče in kako izdelajo napihljive gradove. Potem jih tudi sama preizkusi!
09:30
Pokrovček: Naša ustvarjalna genija sta majhna, a se vedno domislita nečesa zabavnega.
09:35
Časopis: Super novica! Hepi in Briko sta ugotovila, kaj bosta ustvarjala!
09:55
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
10:00
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
10:05
Sluz: Phil odkrije polimersko znanost in nam pokaže, kako polimeri gradijo veliko snovi okoli nas, vključno s plastiko, gumo in – njegovo najljubšo snovjo – sluzjo. Naredi tudi biorazgradljiv plastični lonček in ustvari grudasto sluz, ki se sveti v temi.
10:30
Zakaj se kosti zlomijo?: Zdravnika bosta na kombiju pokazala, kako zelo močne so naše kosti in se srečala s svetovno prvakinjo v kalisteniki Simone Ming. Na urgenci vidita polomljene zobe in porezano koleno, naredita pa še en trik, pri katerem spremenita prste v klobaso.
11:00
Plašč nevidnosti in reči, ki jih ne vidimo: Doc K in Nash se odločita reči spremeniti v nevidne s pomočjo Hevreke in nadarjenih znanstvenikov in inženirjev iz Singapurja. Ogledata si plašče nevidnosti, drago steklo in zmanipulirane svetlobne žarke.
11:25
Fantastični prvi: Črna podgana hoče postati prva podgana, ki TV-program predstavlja na rolerjih. Predstavi aleksandrijsko knjižnico, kralja Tuta in Amelio Earhart.
11:55
Pošasten prometni zamašek: V Moskvi je zaradi nesreče nastal velik prometni zamašek. Pluvia in Thermo se odpravita reševat težavo.
12:00
Skrivnostne bele korale: Laboratorij v Avstraliji so oropali. Bosta Pluvia in Fulmen rešila skrivnostni primer?
12:10
Kinetična energija: Spoznajte, kako s pomočjo žogice kinetično energijo pretvoriti v potencialno in kako si lahko s perspektivo pomagate pri izračunih.
12:35
Ko spregovori luna: Skupina pustolovskih deklet spozna ljudi, ki živijo okoli nacionalnega parka Kgalagadi v Južnoafriški republiki. Poučijo se o tamkajšnjih rastlinah in živalih.
13:00
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
13:30
Velik denar: Zakaj imajo nekateri kovanci luknje? Ekipa odleti v Mikronezijo, kjer imajo kovanci luknje.
13:45
Veverica: Čas je, da se naučimo več o vevericah. Mami sovo in očija čuka čudi, da vevericam sekalci nikoli ne nehajo rasti.
14:00
Jezerski orel: Fleabag in Plop sta navdušena nad jezerskim orlom. Sivka je sumničava in je zaposlena z izdelovanjem pokrivala iz folije.
14:15
Kemija: Vulkan iz kisa in sode bikarbone rabi malo več reakcije. Kaj se zgodi, če uporabimo 60-krat večjo količino sestavin? Ali pa 100-odstotno kislino in reaktivnejše kemikalije? Phil bo svoja oblačila popršil s hidrofobno snovjo in se podal v bazen. Bo ostal suh?
14:40
Nenavadni triki: Cooper, Jenna, Marianne in prijatelji so zbrali najbolj nenavadne trike, recepte in potegavščine.
15:00
Slavna sluz: Zdravniki razkrijejo moč slavne sluzi, ki dihala brani pred bakterijami.
15:30
Mladi Nektonovi: Nekaj ??mladih in zagnanih oboževalcev obišče Aronaks. Ant in Fontaine sta prepričana, da bo vse pod nadzorom. Kaj gre torej lahko narobe?
15:55
Triki za tabornike: Čas je za taborjenje. Fede pokaže, kako zavežemo vozlje, Jenna se pošali s plesnivim sendvičem, Devonte pa pripravi jedi s kruhom.
16:20
Brazilija 2. dan: V Braziliji je drugi dan ekipne avanture fantov in čaka jih naporen dan treningov borilne veščine capoeira. Medtem voditelj Karim pripravi posebno pojedino.
16:35
Oceanski plenilci: Pustolovščina govori o dveh največjih oceanskih plenilcih, orkah na severu Kanade in belih morskih psih ob obali Cape Coda.
17:00
Dashaun Morris: fenomen ameriškega nogometa: Dashaun Morris II je imetnik Guinnessovega rekorda v številu ujetih žogic za mini ameriški nogomet z eno roko v eni minuti. Ljubezen do ameriškega nogometa deli z Willom Munfordom in ga nauči nekaj izvrstnih spretnosti z žogo.
17:10
Vispy Kharadi: mojster borilnih veščin: Serijski Guinnessov rekorder in izkušen mojster borilnih veščin Vispy Kharadi razkrije, kaj je potrebno, da postaneš najboljši, ter pokaže nekaj prijemov borilnih veščin in tehnik samoobrambe.
17:30
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
17:55
Majhni triki: Srčkana snežna krogla in pomanjšan poskus. Za male mojstre ni noben trik premajhen.
18:15
Tekmovanje na plaži: Matilda se z družino nauči voziti blokart na jadra in dirkati po plaži. Matilda pripravi nekaj receptov na morsko temo - ribje pite, domači kečap in sladoled Magic 99. Njen oče misli, da so to najboljše jedi, kar jih je kdajkoli naredila.
18:30
Skrivnostna bulica: Morgan in Amblessed se ukvarjata z VIP-pacientom. Lauren in Saira živčno pričakujeta rezultate testov za potepuškega muca Finbarja.
19:00
Zlata olimpijka (Kelly Holmes) in astronavt (Tim Peake): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Kelly Holmes pove, kako je postala dvakratna dobitnica olimpijskega zlata, Tim Peake pa opisuje svojo pot od testnega pilota do prvega britanskega astronavta Evropske vesoljske agencije, ki je ostal na Mednarodni vesoljski postaji.
19:25
Pot do uspeha: Sophie bi rada letos tekmovala na državnem prvenstvu, še prej pa mora prestati zahteven preizkus.
19:50
Čas za sneg!: Umetnostni drsalci Josh, Kloe in Beccy se odpravijo v Latvijo na mednarodno tekmovanje. Vendar ni vse v snežnih kepah in zabavi.
20:20
Nenavaden dan: Usoda rešene ragdolke Belle je v znanih rokah. Mariso obišče puhasti maček iz Druge priložnosti.
20:50
Laminiran kolaž: Ustvarite živali iz listja.
21:00
Magneti: Steve Spangler bo pokazal nenavadne, praktične in zabavne načine uporabe magnetov. Lahko izdelamo plastelin, ki žre magnete? Nam magneti lahko pomagajo zaznati kamnine iz vesolja na naši strehi? Izvedeli bomo v tokratni epizodi.
21:30
Znanstvena čarovnija: Tudi vi ste lahko čarovniki! Seveda, če se malo spoznate na znanost … Tokrat bo Steve Spangler razkril znanstvene skrivnosti slavnih čarovniških trikov, tudi kako hoditi po steklovini, ne da bi si poškodovali stopala.
22:00
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
22:30
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.
23:00
Eksperiment čuječnosti: Čuječnost je povsod po svetu postala več milijard dolarjev vredna industrija. Mnogi trdijo, da lahko pomaga pri lajšanju bolečin, anksioznosti in stresa. Znanstveniki so zato naredili eksperiment.
00:00
Znanstvene igrače: Steve Spangler pokaže, kako izdelati znanstvene igrače na podlagi znanstvenih načel. Sestavite lahko preprosto letečo napravo iz papirnatih lončkov in zdi se, da jo nadzorujete z umom.
00:20
Nova generacija sončne energije: Znanstveniki se ukvarjajo s perovskitom - polprosojnim kristalom, občutljivim na svetlobo, ki bi lahko popolnoma revolucioniziral področje sončne energije. V prihodnosti bi ga lahko uporabljali namesto steklenih oken.
00:25
Nova generacija varčnih ladij: Znanstveniki razvijajo varčnejše ladje, ki povzročijo manj onesnaženja. Ta plovila naj bi zmanjšala izpuste CO2 za 25 odstotkov in popolnoma odstranila druge onesnaževalce, kot je na primer dušikov oksid.
00:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
01:00
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
01:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
02:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
02:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
03:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
03:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
04:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
04:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
05:00
Igrača raketa: Zrak se premika! Izdelali bomo nabrito različico doma narejene rakete s pedalom. Phil bo s pomočjo zračnega tlaka razbil kos lesa, izdelal top z vrtincem in se prilepil na steno s pomočjo vakuuma!
05:20
Avto na vodo: Moč vode! Avto na vodo bomo predelali v 500-litrsko različico. Phil bo poletel po vodi in z vodnim čistilcem v 15 sekundah izrezljal bučo.
05:40
Bruhanje: Dr. Chris in dr. Xand preučita, zakaj bruhate, in pokažeta, kako si lahko sami izdelate tovarno bruhanja.
05:55
Naj bo sila z vami: Eric spozna, kako so elektroni povezani z nastankom statične elektrike in kako jo ustvarimo z balonom. Z njo od daleč premakne predmet.
06:00
The Kaleidoscope: Potem ko Tom Thomas razbije svoj povsem nov božični okras, ga Nolik poskuša razveseliti s kalejdoskopom. A Tom Thomas se razvedri šele, ko se vsi otroci Vseznalčki pridružijo pri ustvarjanju.
06:10
Netopir: Ne glejte v zrak. Vzemite modelirno maso in pokazali vam bomo, kako si lahko iz nje naredite prijateljskega netopirja.
06:15
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
06:25
Pod pritiskom: Hulk priča Brettovi temačni strani, ki bi jih lahko razdružili.
06:40
Hočem ali rabim?: Mily hoče najnovejšo kul videoigrico, a ji mami reče „ne“. Potepa se po mestu in razmišlja o razliki med „hočem“ in „rabim“.
06:45
V imenu zakona: Mily mama prosi, naj pospravi sobo, zato začne protestirati. Ja, to je hišno pravilo, ampak kaj sploh je pravilo?
06:55
Božanska komedija: Siesta se z Dantejem spusti v podzemlje, da bi našla njegovo ljubezen, Beatrice. Na poti v Pekel srečata veliko strašljivih oseb. Prisiljena sta se pogajati, da ga lahko varno zapustita.
07:10
Ovčkina nova frizura: V Kivijevo dolino pride ovčka. Darwin in Newts morata ugotoviti, kaj narediti z njeno volno.
07:25
Najnovejše novice: Ko Addison in njeni sošolci dobijo šolsko nalogo, da pišejo o lokalnih novicah - in novica je, da na balkonih okoli parka Ayrton manjka perilo - se Addison spremeni v preiskovalno poročevalko, ki bo kot prva rešila primer.
07:40
Morske ptice: Med dirko bosta Kit in gospod Baterija uporabila krila različnih morskih ptic.
07:45
Podmorski kabel: Motnja v delovanju interneta pripelje Kita do pregriznjenega podatkovnega kabla na dnu morja.
07:50
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:55
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Občutek ugrezanja: Ranger Poševnik obtiči v kupu snega na gori. Bitz ga mora izvleči, ne da jo zasuje sneg.
08:15
Jajca in kruh: Maddie obišče kmetijo, da bi videla, od kod dobimo jajca. Izve, da jajca med kuhanjem spremenijo barvo. Potem ugotovi tudi, kako naredimo kruh.
08:30
Mlekar: Danes je dr. Panda mlekar. Nič ne gre po načrtu in dr. Panda mora poiskati rešitev.
08:40
Velikonoga ptica: Izvedi, kako lahko narediš smešnega ptiča iz plastelina.
08:45
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
08:50
Pošastka: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega pošastka iz plastelina.
09:00
Mačji taksi: Naučite se narediti kartonasti mačji taksi.
09:10
Mačji labirint: Naučite se narediti kartonasti mačji labirint.
09:15
Mačja postelja: Naučite se narediti kartonasto mačjo posteljo.
09:25
Izlet po puščavi: Čas je za odpravo v puščavi. Bitz in Purl preveč preuredita vozilo in ga upočasnita.
09:35
Pošastna gora: Bob hoče namestiti svoj znak na vrh gore. Odprava postane nevarna, ko skupina naleti na snežne pošasti.
09:50
Severozahodni Pacifik: Pustolovščina v Seattlu: tržnica Pike Place, vetrovnik IFly, simulator letenja v Muzeju letenja – razburljiv dan z letalskimi doživetji!
10:15
Trajnostna hrana: Otroci pokušajo trajnostno hrano.
10:20
Vzrediteljica črvov: Otroci spoznajo vzrediteljico črvov.
10:25
Žuželke: Otroci pokušajo žuželke.
10:40
Posebna skala: Skupina mladih raziskovalcev odkrije posebno skalo v nacionalnem parku Table Mountain v Južnoafriški republiki. Na konjih obiščejo ladijsko razbitino Kakapo.
11:05
Polži na vodi: Skupina mladih raziskovalcev se vrne v nacionalni park Table Mountain v Južnoafriški republiki, da bi izvedeli, kako preživijo tamkajšnje živali. Na poti srečajo netopirje in vojsko mravelj, ki varuje nenavadne rastline.
11:30
Pod vodo: Skupina mladih raziskovalcev se potopi v vode nacionalnega parka Table Mountain in odkrije morske zvezde in morske vetrnice. Pozneje na barki vidijo morske pse.
12:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
12:20
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
12:40
Znanstveni govorci: Spoznali bomo različne znanstvene govorce, vključno z raziskovalcem, ki raziskuje vpliv lokalnih slanih močvirij, in študentom, ki s pomočjo vetrnega tunela poučuje o peščenih sipinah.
13:05
Reševanje z rešilnim čolnom: Matilda in njena družina se pridružijo reševalni ekipi pri nujnem reševanju. Po uspešni misiji se vrnejo na suho, za lačne junake pa pripravi pogostitev - goveje pite, kašo iz maslenih buč in lepljiv puding za sladico.
13:30
Nohti: Izvedeli bomo, kako so zgrajeni nohti in kaj se zgodi, če se udarimo v prst, ne jemo dovolj zelenjave ali dobimo glivično okužbo.
14:00
Urin: Dr. Chris in dr. Xand preučita mehur in vam pokažeta, kako lahko sami izdelate napravo za lulanje.
14:15
Japonska 3. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vzpenjanje po reki in čepenje pod slapovi za preizkušanje moči nog.
14:40
Odkrivanje ljubezni: Kaylyn in Alicia se trudita najti novo ime za podjetje, Noodlesova naprava za odkrivanje ljubezni pa moti harmonijo skupine.
15:10
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
15:35
Vrhunske zaklopke: Zdravnika raziščeta, zakaj se kri steka v glavo, ko smo obrnjeni z glavo navzdol, ampak se ne steka v noge, ko stojimo. Zdravnika bosta razrešila tudi nekaj medicinskih misterijev in obiskala urgenco.
16:05
Sova: Dedka Jazbeca prestrašijo informacije o nočnih lovskih navadah sov.
16:15
Mala rovka: Sivko zanima, kako bi bilo biti mini mala rovka. Rdečki na preostane drugega, kot da sodeluje.
16:30
Mladi jazbeci: Mladi veterinarji pregledajo leva Adela in njegov poškodovani rep, spoznamo pa tudi nekaj mladih jazbecev, ki potrebujejo pregled.
17:00
Pritisk: Marisa je vajena podpirati druge, danes pa gre pod nož njena psička Millie.
17:30
Višja raven: Abi, Gabby, in Shams dobijo nepredviden obisk, akrobatski gimnastičar Chase pa gre na tekmovanje na jugozahodu države.
18:00
Izumitelj (Robert Langer) in upornica (Frances Arnold): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Robert Langer, izumitelj in največkrat citirani inženir v zgodovini, in Frances Arnold, dobitnica Nobelove nagrade za kemijo, pripovedujeta o svojih uspešnih karierah na področju znanosti.
18:20
Prijateljica (Courteney Cox) in zabavljač (Channing Tatum): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Courteney Cox, nagrajena igralka in producentka iz serije Prijatelji, pripoveduje, kako je postala televizijska zvezda, Channing Tatum pa se spominja, kako se je iz težavnega študenta prelevil v priznanega hollywoodskega igralca.
18:45
Gala predstava: Zvezde na ledu združijo moči za bleščeč nastop na letni gala prireditvi, a v zakulisju jih presenetijo pretresljive novice.
19:15
Triki s cevmi: Naučite se narediti metalec sira in žago, ki jo poganja sveča.
19:40
Detektivi za vonjave: Danes boste videli, kako psi uporabljajo svoj voh, ko rešujejo življenja in proaktivno pomagajo okolju.
20:35
Zbiranje sredstev: Ker oprema v garaži razpada, se skupina odloči za akcijo množičnega financiranja.
21:00
Jajca: Steve Spangler bo razkril izjemne znanstvene trike, ki jih lahko izvajamo z običajnimi jajci. Pokazal nam bo, kako lahko jajce zložimo in pospravimo v žep, in nas naučil, kako hoditi po njih, ne da bi se razbila in razlila.
21:30
Muzejska znanost: Voditelj Steve Spangler ustvari eksperimente na podlagi mumij, dinozavrov in bakterij, ki so razstavljeni v denverskem naravoslovnem muzeju. Videl bo tudi, kaj se zgodi, če 10.000 žogic za namizni tenis zmešaš z vedri eksploziva.
22:00
Divje vožnje v zabaviščnih parkih: Vožnje v zabaviščnih parkih se vedno spreminjajo. Odkrijte najnovejše napredke v vodnih parkih, plezanju po drevju in vlakcih smrti ter kako se naše telo odziva nanje.
22:30
Izjemni talenti znanstveno analizirani: Izjemni pevci, požiralci in ulični gimnastiki: njihove sposobnosti so na preizkušnji znanosti.
23:00
Barva: Barve Zemlje razkrivajo resnico o sestavi našega planeta. Če razumemo, kako so te barve nastale in kaj pomenijo, se lahko naučimo več o vesolju in ostalih planetih.
23:50
Od kovačnice do tovarne: zgodovina nožev: Zakaj sodobni noži ne rjavijo? Kako so se noži spreminjali skozi čas? Prisluhnite našim strokovnjakom!
00:00
Nemogoči izzivi: Steve Spangler pokaže, kako rešiti znanstvene izzive, ki se zdijo nemogoči... Ampak niso. Kot kako zapičiti nabodalo v balon, ne da bi počil. Izzove pa tudi mit, da vam zaradi pitja pijače z mehurčki s pokajočimi bomboni lahko raznese glavo.
00:20
Nova zdravila za osteoartritis: Znanstveniki poskušajo odkriti zdravilo za osteoartritis s pomočjo nanomedicine. Aktivne snovi v nanodelcih grejo naravnost v težavno področje, spodbudijo rast novih celic in zmanjšajo vnetje.
00:25
Vročina vpliva na smrtnost: Evropski projekt URBANFLUXES raziskuje, kako bi lahko bilo življenje v mestih okolju bolj prijazno in trajnostno. Zbirajo podatke lokalnih meteoroloških meritev s pomočjo satelitskih posnetkov.
00:30
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
01:00
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
01:30
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
02:00
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
02:30
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
03:00
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
03:30
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
04:00
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
04:30
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
05:00
Strela: Statična elektrika! Skriva se za strelami, pa naj pridejo z neba ali pa nastanejo v laboratoriju s pomočjo znanosti. Phil bo z močjo strele dosegel, da se bodo razni predmeti prijeli, lebdeli, in da nam bodo lasje štrleli v zrak!
05:20
Most iz kock sladkorja: Zgradili bomo obočni most! Uporabili bomo sladkor, čez most pa bomo lahko celo hodili – bistvo je v načinu gradnje. In še: orjaška hiša iz kart, steklo, ki preživi udarce s kladivom, in jajca, ki nosijo Philovo težo.
05:40
Odzivni čas: Dr. Chris in dr. Xand preučujeta odzivanje in pokažeta, kako čutila vplivajo na odzivni čas.
05:55
Čudovita čutila: Eric ima zavezane oči, zato mora s sluhom, okusom, tipom in vohom ugotoviti, kaj je pred njim. Spozna, da živali drugače uporabljajo čutila.
06:00
The Armor: Tom Thomas se med igro skrivalnic skrije pred Nolikom in Simko, pri tem pa obtiči v oklepni obleki.
06:10
Pingvin: Bi se radi spoprijateljili z veselimi nogicami? Pokazali vam bomo, kako si lahko ustvarite pingvina iz stare nogavice in riža.
06:15
Igriva pica: Ste lačni zabave z dodatkom sira? Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate okusno glineno pico po vašem okusu. Njami.
06:25
Oprema za borbo s strahom: Otroci morajo premagati svoj strah ter se podati v temne in skrivnostne predore.
06:40
Nisem bila jaz: Lola razreže mamino obleko, a je ne kaznujejo. Majhna je in zato ne more biti odgovorna. Mily se sprašuje, zakaj dobimo več odgovornosti, ko smo starejši.
06:45
Opazi napako: Mily in Juliette se igrata z zmajem in Milyjin zmaj se polomi. Hudo ji je, zato obtoži prijateljico. Se je Mily prenaglila?
06:55
Potovanje v središče Zemlje: Axel, njegov stric in Siesta potujejo skozi vulkan, da bi našli središče Zemlje. Ne najdejo ga, se pa na poti veliko naučijo in dogodivščino preživijo.
07:10
Težava: Darwin in Newts sledita čebeli, da ugotovita, zakaj hodi na rože. Na Henijinem vrtu zgradita nov čebelnjak.
07:25
Skrivnost rivalstva robotov: Addisonino navdušenje, ko je pripeljala Eureko in Gyroa na razstavo v šoli, se spremeni v zgroženost, ko se Donnie pojavi z robotom, ki zmore vse, kar lahko stori njen - samo bolje! Zagotovo gre za neko zahrbtno skrivnost, Addison pa je odločena, da jo reši!
07:40
Onesnaževanje oceanov: V oceanu pustoši pošast, Kit in gospod Baterija se odločita, da jo bosta ustavila.
07:45
Oceanski jarek: Kit in gospod Baterija, ki sta med spustom ujeta v pokvarjenem batiskafu, se spominjata preteklih izzivov in kako sta jih premagala.
07:50
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:55
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Periskop: Grajska trola sta spremenila Purl, Boba in Poševnika v ledene kipe. Bitz jih mora odtaliti in dobiti nazaj Purlino tiaro.
08:15
Magneti in medvedki: Maddie izve, kako delujejo magneti na vagonih, s katerimi se igra. Potem pa obišče še tovarno plišastih medvedov. S posebnim mikroskopom si lahko ogleda tudi polnilo medvedkov.
08:30
Knjižničar: Ko knjiga, ki jo bere dr. Panda, nenadoma izgine, se odloči, da si bo konec izmislil sam in razvedril Tota.
08:40
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
08:45
Mlad dinozaver: Naredi mladega dinozavra!
08:50
Mišlon: Naredi mišlona.
09:00
Rešitev za onesnaževanje: Na morju pride do razlitja nafte. Otroci se domislijo načrta, kako rešiti morske živali v Kivijevi dolini.
09:15
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
09:20
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
09:25
Označena točka: Bitz, Purl in Bob so na lovu za zakladom. Ko pirati odpeljejo Purl in zaklad, mora Bitz najdi rešitev.
09:35
Globok spanec princeske Purl: Zipsy in Popsy začarata princeso Purl, da spi milijone let. Bitz mora najti urok, ki bo princeso prebudil.
09:50
Pocono: Gorovje Pocono: zipline na Camelbacku, potep s segwayem, veščine preživetja in wakeboarding na jezeru Harmony – teden dogodivščin v naravi!
10:15
Izlet na Nizozemsko: Na kateri dan v decembru naj bi prejeli darila? Naši prijatelji odpotujejo na Nizozemsko, da bi to izvedeli.
10:20
Izlet v Tibet: Zoe rabi barvice, da bi lahko dokončala mandalo, ampak škatla z barvicami je prazna. Kmalu se izkaže, da bodo morali odpotovati v Tibet.
10:45
Težave za morske krave: Morske krave so na Tajskem ogrožena vrsta, mnogo jih je bolnih in nočejo jesti. Meteo junaki jim bodo skušali pomagati.
10:50
Reka poplavi: Italijanska reka poplavlja, saj so nanosi zamašili odtoke. Nix in Ventum se hitro odpravita v Italijo.
10:55
Velika povodenj – prvi del: Tajfun pustoši po obali Južne Koreje, rešilni čolni pa so izginili. Meteo junaki morajo hitro ukrepati.
11:10
Žuželke: Otroci pokušajo žuželke.
11:15
Okoljevarstveni aktivist: Otroci spoznajo okoljevarstvenega aktivista.
11:25
Več nas je, lepše je: Odraščanje v živalskem kraljestvu je izredno zahtevno, a je s pomočjo prijateljev in družine vse lažje.
11:50
Dron za uničevanje min: Alie Ward predstavi umetniško narejene globuse sveta, medicinske naprave iz igrač, dron, ki uničuje mine, in moškega, ki gradi vile na drevesih.
12:10
Oprema za borbo s strahom: Otroci morajo premagati svoj strah ter se podati v temne in skrivnostne predore.
12:20
Westbrookovi štirje: Otroci načrtujejo rop – iz šolskega sefa bi radi vzeli knjigo z namigi.
12:35
Zakasnele slike: Otroci bodo spoznavali značilnosti srčnega utripa, vpliv težnosti na krvni tlak in delovanje zakasnelih slik.
13:00
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
13:15
Veliki vložki: Matilda in njen oče imata tekmovanje v peki na žaru. Oba obvladata okusne trike, s katerimi ima omako odličen okus. Nato povabi dobro znanega DJ-ja Slushiija, da njej in Jacku da nasvete o ustvarjanju glasbe.
13:30
Izjemna energija: Zdravniki bodo razkrili neverjetne zaloge energije, ki omogočajo, da vaše telo deluje 24 ur na dan!
14:00
Osmoza: Dr. Chris in dr. Xand spremljata gibanje vode v celicah in pokažeta, kako lahko sami naredite jajčno fontano!
14:15
Japonska 4. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vadbo z odraslimi in učenje zapletenih plesnih gibov.
14:40
Neprebojna obleka: Zeke obtiči v neprebojni obleki s pretirano zaščitno UI. Alicia in Noodles najdeta super pečico in jo uporabita za prodajo kolačkov.
15:10
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
15:35
Rast kosti: Zdravnika razkrijeta, kako naše kosti rastejo, zaradi česar postajamo višji. Dr. Chris razišče, kako znanstveniki preučujejo ljudi v pogojih z nizko stopnjo kisika. Na urgenci ima pacient v ušesu svinčnik.
16:05
Tjulenj: Deded Jazbec Binah pripovedujo epsko zgodbo o tem, kako je po svetu lovil tjuljnja. Fiona Fox končno ulovi trenutek miru.
16:15
Mormon: Malega čuka skrbi, da ni več najbolj prisrčno bitje v mestu, saj sta se mami in oči zaljubila v ptiče mormone na televiziji.
16:30
Neustrašni mladi veterinarji: Neustrašni mladi veterinarji se znajdejo v akvariju z morskimi psi, psa Boris in Red pa imata operacijo, da bi lažje hodila na sprehode.
17:00
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
17:30
Lahko smo junaki: Izzy se vrne v bolnišnico po rezultate MR-slikanja. Skrbi jo, da je z njenimi sanjami o gimnastični karieri konec.
18:00
Čarovnik (Steven Frayne) in kapetanka (Kate Richardson-Walsh): V tokratni oddaji Postanimo izjemni nesporni kralj čarovnije Steven Frayne (znan tudi kot Dynamo) ter hokejska kapetanka in dobitnica zlate olimpijske medalje Kate Richardson-Walsh razkrijeta svoje poglede na uspeh.
18:25
Predsednik (F.W. de Klerk) in pionirka (Valerie Amos): V tokratni oddaji Postanimo izjemni nekdanji južnoafriški predsednik in dobitnik Nobelove nagrade za mir F. W. de Klerk ter prva temnopolta članica britanske vlade in pionirka britanske diplomacije Valerie Amos povesta svoje življenjske izkušnje.
18:45
Novi začetki: Josh in Kloe morata dati vse od sebe, če želita navdušiti kraljevega obiskovalca. Plesalka na ledu Ella se pripravlja na prvi solo nastop.
19:15
Mehurčkasta znanost: Steve Spangler iznajde nore načine za izdelavo mehurčkov v denverskem Muzeju za otroke na kampusu Marsico.
19:40
Prijatelj v stiski: Spoznali bomo šnavcerja, obsedenega z morskim prašičkom, in ovna, ki bi rad bil krava.
20:35
Sanjska služba: Ian zapusti garažo, da bi šel v sanjsko službo pri EA, Julia in Jesse poskušata naenkrat izpolniti vse svoje največje igričarske cilje.
21:00
Nori znanstveni triki: Voditelj Steve Spangler izvaja nore trike in odštekane eksperimente. Izvedel bo eksperiment, pri katerem pločevinka čipsa poleti, in nam pokazal, kako se izognemo žogi, ki leti proti naši glavi.
21:30
Hrana in znanost: Čas je za eksperimente s hrano. Voditelj Steve Spangler nam bo pokazal znanost, ki jo lahko pojemo. Pokazal nam bo nove načine izdelave prelivov, sluzastih špagetov in sladoleda.
22:00
V zakulisju s higienskimi izdelki: Odkrijte znanost toaletnega papirja in papirnatih brisač, mil in šamponov, plenic in higienskih izdelkov.
22:30
Čudežni otroci in geniji: Ti mladi ljudje so avtorji nekaterih izjemnih izumov. Od kod njihova nadarjenost?
23:00
Nesmrtnost: Podaljševanje življenja, upočasnitev staranja... Znanstveniki so prišli do pomembnih odkritij, ki ne samo rešujejo življenja, ampak tudi poskrbijo, da človeško telo ostane zdravo in mladostno vse do smrti.
23:50
Vidijo veliko bolje od nas: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Garažna znanost: Voditelj Steve Spangler ugotavlja, ali lahko dojenček in hot dog lebdita na curku zraka in kako bi s plastično vrečko dvignil avto.
00:20
Novi načini mapiranja morskega dna: Znanstveniki revolucionizirajo podvodno raziskovanje z naprednimi podvodnimi roboti, ki so opremljeni s hidrofoni in senzorji. Roboti raziskujejo morsko dno s pomočjo sonarne tehnologije.
00:25
Onesnaženost evropskih rek z mikroplastiko: Evropski raziskovalni projekt poskuša zmanjšati vpliv mikroplastike na okolje.
00:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
01:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.
01:30
Konec s slabimi navadami!: Grizenje nohtov in telesni vonj negativno vplivata na nas. Obstajajo načini, kako to preprečiti.-- Changed stoptime! --.
03:00
Varnostni preizkusi vsakodnevnih predmetov: Varnostno preizkušanje naše hrane, avtomobilov, igračk in pohištva.-- Changed starttime! --.
03:30
Moč uma: Psi razmišljajo drugače od nas. Zaradi nove tehnologije lahko z mislimi fizično vplivamo na svoje telo in nadzorujemo predmete.
04:00
Neverjetna znanost mikro svetov: Znanost je s pomočjo mikrotehnologije prišla do številnih odkritij. Razvijemo lahko drobne živali.
04:30
Skrivnosti noči: Spanec je obvezen. Tehnologija je izboljšala kakovost našega spanja. Nekatere živali pričnejo dan s spancem.
05:00
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
05:20
Stroj Ruba Goldberga: Phil sestavi stroj Ruba Goldberga. Uporabi gravitacijsko silo, potencialno, kinetično, kemično in električno energijo, da bi pripravil torto do letenja.