Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Skrivnosti noči: Spanec je obvezen. Tehnologija je izboljšala kakovost našega spanja. Nekatere živali pričnejo dan s spancem.
05:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Modeling Clay: Ko Nolik iz gline za modeliranje naredi škatlico, ga Plamen odpelje po stanovanju, da popravi vse pred prihodom Simke. Njihovo površno delo skoraj povzroči katastrofo.
06:09
Leteči ligenj: Izdelajte morsko bitje, ki leti. Sploh se ne hecamo.
06:15
Listna maska: Pokazali vam bomo, kako si lahko izdelate masko iz jesenskega listja.
06:24
Veter: Stan obožuje kajtanje. Močnejši ko je veter, bolje je! Izvedel bo, kako lahko z neverjetno močjo vetra skoči kar se da visoko.
06:39
Človekov najboljši prijatelj: Mily je pozabila na posebni dan in Pop je užaljen. Ko izgine, Mily dojame, kako neverjeten je njen pes.
06:48
Odraščanje: Mily poskuša ugotoviti, kaj pomeni odraščanje.
06:54
Tisoč in ena noč: Siesta spozna kralja Šahrijarja, ki je besen in se želi znebiti vseh svojih žena. Trenutna žena Šeherezada mu s Siestino pomočjo pripoveduje čarobne zgodbe, s čimer preprečuje, da bi zjutraj končala mrtva.
07:09
Pekarska napaka: Darwin in Newts se v kuharskem tekmovanju naučita o pomenu kvasa, ki poskrbi, da sestavine narastejo.
07:24
Skrivnosti lepotnega salona, v katerem straši: Poroka gospe Bell je v nevarnosti, ko duh prestraši stranke iz kozmetičnega salona, ??kjer se vsi pripravljajo na slovesnost. Toda Addison meni, da imata ropotanje in prepih naravne vzroke.
07:39
Zunajosončni planeti: Kit in g. Baterija najdeta tri zunajosončne planete in začneta iskati znake življenja.
07:45
Mlečna cesta: Kit se izgubi na prostrani Mlečni cesti. Narisati mora zemljevid galaksije, da bi našel pot nazaj do g. Baterije.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Vrtiljak: Na plaži je neverjeten vrtiljak, a Poševnika je strah vrtenja. Vsi priskočijo na pomoč, da bi Poševnik premagal svoj strah.
08:15
Zvonček za kolo in črte: Maddie izve, da različni zvončki za kolo različno zvonijo. Potem pa spremlja še izdelavo črt na cestah.
08:30
Vrtnar: Slončičin vrt se spremeni v kaos in dr. Panda s trikom prepriča Žigo, da pospravi nered, ki ga je povzročil.
08:39
Smrdeči čevlji: Zakaj Otovi srečni čevlji smrdijo kot smrdljiv sir? Odpravijo se na festival sira v Belgijo.
08:51
Izboljšave doma: Starešina prosi Tekača, naj mu pomaga na steno obesiti sliko. Ko zabijejo žebelj v steno, stena poči.
09:00
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
09:03
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
09:09
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
09:15
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
09:18
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
09:24
Izlet po puščavi: Čas je za odpravo v puščavi. Bitz in Purl preveč preuredita vozilo in ga upočasnita.
09:36
Pošastna gora: Bob hoče namestiti svoj znak na vrh gore. Odprava postane nevarna, ko skupina naleti na snežne pošasti.
09:48
Sirenina pesem: Devil Daniels misli, da lovi mitološko bitje, katerega pesem zvabi mornarje v pogubo. Nektonovi odkrijejo, da je redek kit.
10:09
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
10:15
Izlet v Burkina Faso: V Burkina Fasu dopisovalec naših junakov Jamal komaj čaka, da Zoe in Mila predstavi svojim mamam in očetom. Kakšna skrivnost!
10:21
Izlet v Savdsko Arabijo: Naši junaki odpotujejo v Savdsko Arabijo, kjer se dobijo z Ahedom. On pozna različne načine premikanja po puščavi podnevi in ponoči.
10:30
Hogie gre v Schwarzwald: Po prihodu v Schwarzwald gredo prijatelji po sledeh skrivnostnega dekleta, ki je izgubilo natikač.
10:45
Plaz!: Razmere v Nepalu so resne. Sneg se topi in snežni plaz bo vsak čas prizadel vas. Naši junaki se odpravijo pomagat.
10:51
Mesto v temi – prvi del: Bo mesto New York zaradi izpada elektrike ostalo v temi? Meteo junaki skušajo odpraviti težavo in rešiti ljudi, ki so v nevarnosti.
11:00
Mesto v temi – drugi del: Pomočniki dr. Makine kradejo električno energijo mestu, da bi zagotovili elektriko svojemu gospodarju. Kaj bodo storili Meteo junaki?
11:09
Hiška za ježa: Družina Grimwade iz plastične škatle izdela hiško za ježa. K sebi povabijo strokovnjaka za ježe, ki odgovori na vsa vprašanja.
11:24
Več nas je, lepše je: Odraščanje v živalskem kraljestvu je izredno zahtevno, a je s pomočjo prijateljev in družine vse lažje.
11:48
Banka semen: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila najboljše izume: invalidske vozičke za ljubljenčke, nogometnega robota, ki zmanjša možnost poškodb, zapestnice z lučkami ter banko s semeni, ki svetu omogoča prihodnost.
12:09
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
12:21
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
12:33
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
12:45
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
13:00
Baletniki: Matilda trenira angleški nacionalni balet skupaj z Jackom in nekaterimi njegovimi prijatelji z ragbija. Kasneje jim skuha špagete z mesnimi kroglicami in sufle, ter pripravi napitke z beljakovinami za krepitev mišic.
13:15
Popoln dan: Matilda se z družino odpravi na smučanje in deskanje na vodi v Cornwallu. Pripravi korniški kremni čaj s kolački in smetano. Po dirki za vse pripravi ribje pogače.
13:30
Moč zadnjice: Zdravniki naredijo g. Kostku zadnjico in razkrijejo moč mišice gluteus maximus!
14:00
Okus: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand s poskusom testirata človeške brbončice.
14:15
Gvatemala 1. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so v Gvatemali, kjer se seznanijo s starodavno majevsko igro pitz in okušajo lokalno življenje.
14:30
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Vidna svetloba in barve, ki jih zaznavamo, so ena oblika te energije. Nebo je modro, ker ima modra barva najkrajšo valovno dolžino.
14:33
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so jih nekaj poslali v vesolje na zunanji strani rakete. Deset dni so bile izpostavljene Sončevemu sevanju in brezzračnemu vakuumu. Izjemno je, da so mnogi od teh vesoljskih popotnikov preživeli.
14:36
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
14:39
Omejitev uporabe telefona: Max in Alicia izumita aplikacijo, ki omejuje uporabo telefona, medtem ko Noodles in Zeke izdelujeta pametni pas.
15:00
Čarobna devetica: Tokrat nam bo matematik Eric pokazal kul matematični trik, ki razkriva posebnosti števila 9. Upoštevajte določeno zaporedje... Pomnožite ga s tri, dodajte tri, pomnožite s tri in dodajte dve številki. Kaj se je zgodilo? To ni čarovnija... To je matematika!
15:03
Nova stara matematika: Z Ericom se bomo podali v stari Egipt in raziskali starodavno metodo množenja. Kako je ta metoda množenja s številom dve podobna tehnologiji v modernih računalnikih? To nam bo razkril Eric s pomočjo številnih zabavnih eksperimentov.
15:09
Znanstvena zabava: Steve Spangler organizira znanstveno zabavo za prijatelja Higginswortha. Ugotovite, kako lahko ustvarite nevidno vabilo na zabavo, znanstvene prigrizke, kot so gumijasti črvi in vulkanska torta.
15:33
Prag bolečine: Dr. Chris in dr. Xand preverjata svoj prag bolečine. Dr. Xand nam bo pokazal, kako čevlji vplivajo na nas med hojo. Na urgenci imamo najbrž opravka z zlomljeno roko, nekdo pa si je v avtomobilska vrata pripel prst.
16:03
Vidra: Fleabag in Plop se preizkusita v pesnjenju o vidrah. Orla in Meabh se odpravita na najbolj nevarno mislijo doslej.
16:15
Labod grbec: Rdečka se čuti povezano z mirno, tiho naravo labodov, njen bratranec Grey pa stvari ne vidi tako.
16:27
Smrtonosna zombi gliva: Spore glive Cordyceps so sposobne nadzirati in ubiti žuželke. Vstopijo v telo žuželke in ga prebavijo od znotraj. Lahko celo usmerjajo njene možgane in jo pripravijo, da dela stvari, ki pomagajo širiti spore.
16:30
Soočanje s strahom: Eden od mladih veterinarjev se sooči s strahom pred kozami, na kmetiji pa čaka veterinarje 32.000 pacientov.
17:00
Težave in preizkušnje: Trenerka Esther pripelje zvezdniškega koreografa, da bi pomagal pripraviti člane Ledenih sveč, Charlie pa ima pozno zvečer tekmovanje.
17:30
Verjemi vase: Ekraj in Cameron spoznata svoja junaka, Finn in Kirsten pa se odpravita na svetovno prvenstvo v akrobatiki.
17:51
Popoln kvadrat: Tokrat bomo izvedeli, da zanesljive merske enote izhajajo tudi iz vsakdanjih predmetov, dolžine naših rok in višine. Katere oblike si ti? Kvadrat kot večina ali pa visok ali kratek pravokotnik? Odgovor te bo presenetil.
17:54
Vsestranski trikotnik: Eric preverja moč sponke za papir. Bo pod pritiskom popustila ali ne? Trikotniki so zelo močni, ker gre za fiskno obliko, ki jo v arhitekturi uporabljajo od nekdaj. Pa je to res najmočnejša oblika od vseh?
18:00
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
Odštekani kraterji: Eric izve, da večina asteroidov zgori, preden pridejo do Zemlje. Ugotovi, kaj bi se zgodilo, če bi jo zadeli in ustvarili krater.
19:51
Periskop za vohune: Eric naredi periskop, s katerim neopaženo opazuje svet. Izve, da ta način opazovanja uporabljajo zobozdravniki in ljudje v podmornicah.
19:57
Dobro namazan: Eric s frnikolami iz smetane ustvari maslo. Izve, kako so včasih izdelovali maslo in kako ga danes.
20:00
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
20:30
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
21:00
Prihodnost Homo sapiensa: Predstavljeni so načini, kako razvoj na področju umetne inteligence vse bolj briše mejo med človeškim in strojnim. Razpravlja se o morebitnih težavah, če se bo UI resnično sposobna naučiti razmišljati.
21:45
Kromanjonci in moda: Kromanjonci niso živeli v jamah, temveč v osvetljenih in izoliranih šotorih! Bili so nomadi, ki so se selili s sovjimi domovi.
21:51
Ko prehranjevanje postane uganka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Projekt Greenglow: Nadzorovanje težnosti: Čeprav je težnost osnovna sila, ki nas drži na Zemlji in skupaj drži vesolje, je še vedno ne razumemo v celoti. Znanstveniki in inženirji z vsega sveta jo raziskujejo in skušajo nadzorovati.
22:51
Uglašeno petje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Mačji vid: S pomočjo najnovejše tehnologije znanstveniki raziskujejo, kako mačke vidijo, slišijo in vohajo svet okoli sebe. To jim mogoče otežuje življenje v sodobnem svetu.
23:51
Kako se znebiti umazanije: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Prihodnost Homo sapiensa: Predstavljeni so načini, kako razvoj na področju umetne inteligence vse bolj briše mejo med človeškim in strojnim. Razpravlja se o morebitnih težavah, če se bo UI resnično sposobna naučiti razmišljati.
00:45
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
00:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
01:00
Projekt Greenglow: Nadzorovanje težnosti: Čeprav je težnost osnovna sila, ki nas drži na Zemlji in skupaj drži vesolje, je še vedno ne razumemo v celoti. Znanstveniki in inženirji z vsega sveta jo raziskujejo in skušajo nadzorovati.
01:51
Večkratna zmogljivost našega telesa: Znanstvena fantastika je tukaj! Oglejte si neverjetne naprave, ki vam dajo super moč!
02:00
Reševanje zločinov z najnovejšo tehnologijo: Čeprav tehnologija pomaga pri reševanju zločinov, ima lahko pravilno usposabljanje policajev in živali enake učinke.
02:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Skrivnosti kože: Naša koža je izjemen organ, ki nas vsak dan varuje. Včasih pa so njene reakcije prav posebne.
02:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Električni človek in neverjetne živali: Ukrotimo lahko tudi najbolj divje živali. Električni človek nam pokaže kako je ukrotil električno energijo. Vse pa spremlja tudi znanost.
03:27
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
3D tehnološka doba: S pomočjo 3D tehnologije bomo kmalu prilagajali svoja oblačila, tiskali prave organe in ustvarjali navidezne klone.
03:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Terapija z živalmi: Živali blagodejno vplivajo na naše počutje in nas varujejo. Morda pa tudi predstavljajo vir obnovljive energije.
04:27
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Vse, kar ste želeli vedeti o Vikingih: Vikingi so iz Skandinavije prinesli najsodobnejšo tehnologijo tistega časa. Napredno tehnologijo so uporabljali na kopnem in na morju.
04:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Poj, poziraj in pleši s profesionalci: Odkrij, kaj je potrebno, da postaneš pevec, model ali plesalec. Profesionalci pokažejo, da sta za uspeh potrebna garanje in vaja in zaupajo svoje nasvete za uspeh.
05:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite računalnik in telefon, da vanju ne morejo vdreti, policist forenzik reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
05:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Chain Reaction: Tom Thomas se jezi na Nolika, zaradi česar se Nolik jezi na Simko, ki se nato jezi na Toolo. Toola prepriča svoje prijatelje, da ustvarijo verižno reakcijo pozitivnih občutkov.
06:09
Presenečenje: Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate kartonasto obliko, ki vas bo vedno znova presenetila.
06:15
Kartonast TV: Izdelajte si svoj kartonasti TV, na katerem lahko gledate svoje lastne filme, narejene iz papirja.
06:24
Kupole: 11-letnega Aunga iz Mjanmara zanima, zakaj se orjaške kupole na templjih ne zrušijo. Da bi izvedel odgovor, zgradi most iz testenin, se sprehodi po jajčnih lupinah in izve vse o trikotnikih.
06:39
Bratci in sestrice: Mily je naveličana tega, da je srednji otrok, zato se odloči zapustiti dom.
06:48
Skupno življenje: Maceo in Leo se prepirata. Mily ne more končati prepira in se sprašuje, kako lahko živimo skupaj, če se ne strinjamo?
06:54
Notredamski zvonar: Kvazimodo in Frolo se oba zaljubita v Esmeraldo. Ko Siesta pomaga Kvazimodu snubiti Esmeraldo, se začnejo težave. Njuna ljubezenska zgodba nima srečnega konca.
07:09
Deževna zabava: Močan naliv ogrozi nekatera bitja v Kivijevi dolini. Otroci morajo rešiti težavo.
07:24
Skrivnost kradljivca malin: Addison gre pod krinko, ko se zdi, da nekdo krade maline na skupnem vrtu - maline, ki jih morata s Tess dobiti za naslednje značke Ayrton Rangers.
07:39
Galaksije: Kit in g. Baterija stavita glede poti do druge galaksije.
07:45
Kozmos: Kit in g. Baterija se vračata domov.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Nesreča s torto: Bitz je naredila slastno torto. Vsi ji priskočijo na pomoč, da bi spekli še več tort in jih prodajali po svetu. Le kaj bi lahko šlo narobe?
08:15
Lebdenje in mivka: Maddie obišče jezero, kjer izve, zakaj ladje ne potonejo, in ugotovi, kako nastane mivka.
08:30
Led in žele: Dr. Panda izkleše ledeno kokoš. Nilček po nesreči pusti, da se kokoš stali. Dr. Panda se zato odloči, da bo naredil nov kip iz želeja.
08:39
Otov tank: Oto hoče narediti delujoč model tanka po načrtih Leonarda Da Vincija. A tank se noče premikati! Ekipa se odpravi v Italijo.
08:51
Ribolov: Starešina in Tekač gresta na ribolov. Tekač hoče ujeti kakšnega poletaša, Starešina pa lovi mitičnega kita.
09:00
Prazni možgani: Darwina učenje za miselne igre v Kivijevi dolini čisto izmuči in tako ugotovi, da možgani najbolje delujejo, ko so spočiti.
09:15
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
09:18
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
09:24
Označena točka: Bitz, Purl in Bob so na lovu za zakladom. Ko pirati odpeljejo Purl in zaklad, mora Bitz najdi rešitev.
09:36
Globok spanec princeske Purl: Zipsy in Popsy začarata princeso Purl, da spi milijone let. Bitz mora najti urok, ki bo princeso prebudil.
09:48
Riba, ki prinaša nesrečo: Fontaine verjame, da je riba kriva za uničenje Dolosove ladje, potopitev Aronaksa in smrtno nevarnost, v kateri se je znašel Rover!
10:09
Matematika je vsepovod: Raziskali bomo matematične vzorce v naravi, na primer heksagonalne enote v satovju, bilateralno simetrijo na listu in radialno simetrijo pri snežinkah in pajkovih mrežah. Matematika je res vsepovsod!
10:15
Izlet na Tahiti: Naši prijatelji odpotujejo na Tahiti, kjer se dobijo z Amano in se izvejo več o pripovedovanju zgodbe skozi ples.
10:21
Izlet v Japonsko - drugi del: Čas je za novo potovanje. Vsi so kmalu v Japonski, kjer jih čaka nova pustolovščina z dopisovalcem.
10:30
Hogie gre v Petro: Letečka nenamerno prestraši svojo kamelo Habibi, ki pobegne. Prijatelji se poženejo za njo proti starodavnemu mestu Petra.
10:45
Modro zlato: Oaze v Sahari izginjajo. Pluvia in Fulmen gresta ugotovit, kaj je razlog za to.
10:51
Črni madež: Ob ladijski nesreči na Norveškem se je izlila nafta in onesnažila morje. Meteo junaki hitijo na pomoč.
11:00
Grozljivi odpadki: Junaki se odpravijo v ZDA, kjer so se v reki znašli strupeni odpadki. Bodo preprečili okoljsko katastrofo?
11:09
Zmanjšanje onesnaževanja zraka: Družina Grimwade bi rada zmanjšala onesnaževanje zraka. Razdelijo se v skupine in razmislijo o zelenih načinih transporta.
11:24
Sveže meso: Preživetje v živalskem svetu je težko. V tej epizodi bomo spremljali štiri živali, ki se morajo naučiti teči, da lahko ubežijo plenilcem.
11:48
Luksuzne drevesne hišice: Alie Ward predstavi luksuzne vile na drevesih, razsvetljavo na konicah prstov, knjigo, ki filtrira vodo, in pingvinjega robota.
12:09
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
12:21
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
12:33
Učitelj biologije: Mikaela spozna srednješolsko učiteljico biologije Kate, ki svoje dijake uči o življenjsko pomembnih stvareh. Mikaela pripravi svoje prvo predavanje in odkrije sanje svojih dijakov.
12:45
Računalniški strokovnjak: Mikaela obišče računalniški laboratrij. Tam spozna računalniškega strokovnjaka za umetno inteligenco Foteinija, ki ji pokaže, kako se računalniki učijo. Znanstvenica Stella ji predstavi program za prepoznavanje obrazov.
13:00
Reševanje z rešilnim čolnom: Matilda in njena družina se pridružijo reševalni ekipi pri nujnem reševanju. Po uspešni misiji se vrnejo na suho, za lačne junake pa pripravi pogostitev - goveje pite, kašo iz maslenih buč in lepljiv puding za sladico.
13:15
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
13:30
Vaš srčni utrip: Zdravniki povečajo srce, da bi raziskali del telesa, ki omogoča bitje srca.
14:00
Sluz: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta sluz in s poskusom testirata moč smrklja.
14:15
Gvatemala 2. dan: Drugi dan moške pustolovščine dečkov v Gvatemali in prvi dan intenzivnega treninga majevske igre pitz. Voditelj Karim poskusi lokalno priljubljeno jed - čili.
14:30
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
14:33
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
14:36
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
14:39
Odprava negativnega govora: Max izumi revolucionarno aplikacijo, ki bo odstranila negativne komentarje z interneta, in Noodles jo preizkusi.
15:00
Višina: osem glav: Tokrat bomo spoznali nestandardne merske enote, ki pogosto temeljijo na antropometriji. Gre za razmerja pri merjenju telesa, ki jih je predlagal Leonardo DaVinci. Lahko ljudi izmerimo samo na podlagi velikosti njihove glave?
15:03
To je ptič! Riba! Metamorfoza!: Čarobni matematik Eric bo ptico spremenil v ribo! Če hočemo trik razumeti, moramo najprej razumeti Escherjevo metamorfozo. Gre za iluzijo, da se žival, potezo za potezo, spreminja v drugo žival.
15:09
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
15:27
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
15:33
Popotovanje od ust do želodca: Doktorja pokažeta, kako so povezani usta, nos in želodec. Dr. Xand obišče ledeno sobo, dr. Chris pa spozna robota kirurga. Na urgenci ima en pacient v ušesu kamen, drugi pa zlomljen komolec.
16:03
Kačji pastir: Dedek in Binah se čudita nad tem, da pačji pastirji vidijo svet skozi tisoč leč.
16:15
Veliki vrtni polž: Dedek Binah približa polže, ko jo predstavi zabavnemu svetu polžjih dirk.
16:27
Mokra bitja in čudna skrivališča: Mogoče bi planetu Zemlja morali reči planet Mokrote, ker ga večinoma prekriva voda! V tej vodi se skrivajo udovita bitja. V nevarnosti nekatera poiščejo zelo čudna skrivališča.
16:30
Pomembna operacija: Kozi je treba pristriči parklje, kokoš operirajo, brezdomnega psa pa čaka operacija, ki mu bo spremenila življenje.
17:00
Vsemu navkljub: Še nekaj dni je do britanskega prvenstva in Josh zboli za gripo, Charlie pa dobi ponudbo, ki je ne more zavrniti.
17:30
Pokaži, kaj znaš: Finn in Kirsten se bosta udeležila največjega tekmovanja v svojem življenju. Sta dovolj dobra, da lahko osvojita medaljo?
17:51
Kocka: Eric nam bo pokazal enkraten trik. Že s pogledom na stolp iz kock lahko izračuna vsoto številk na stranicah, ki jih zakrivajo druge kocke. Kako mu to uspe? Je to čarovnija ali matematika?
17:54
Krogi: Ste vedeli, da lahko s pomočjo mezinca narišete popoln krog? Predstavili vam bomo nekaj osnov geometrije in razložili pomen fiksnega središča. Ste za izziv? Eric je!
18:00
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
18:30
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
19:00
Pomoč: Opice v zavetišču so posvojile potepuške mucke, zvesti pes pa pomaga rešenemu rakunu, da premaga strahove.
19:48
Zakaj škržati ne marajo os: Osa mora izkopati rov v zemljo, da najde škržate. Potem jih paralizira in odnese v svoje gnezdo, kjer postanejo gnezdo za larve. Tudi lemurji imajo radi škržate.
19:51
Larve hroščev so ponoči zelo aktivne: Brazilija je polna neverjetnih živali: jaguarjev, krokodilov, vider, piraj in kapibar. Čeprav je ponoči vse na videz mirno, okoli termitnjakov pa fluorescentne larve hroščev s svetlobo lovijo večerjo.
19:54
Stožčasti polž, ki uspava: Lačni stožčasti polži s svojimi sifoni izvohajo ribe in črve, s katerimi se prehranjujejo. Ko najdejo plen, izločijo koktajl snovi, ki plen uspavajo, da ga laže ujamejo.
20:00
Spletkar: Skupina se po navdihu soigralcev odloči, da bo s trikom pretresla svoj kanal.
20:30
Naredi sam: Julia ima garažo končno zase in ima končno priložnost, da naredi svoj simulator navidezne resničnosti in potuje po svojih najljubših igrah.
21:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
21:45
Pametni telefoni prihodnosti: Pametni telefoni so neverjetni. Novi modeli so čedalje bolj zmogljivi. S pomočjo grafena jih bomo lahko napolnili v pičli minuti.
21:51
Priprava ocvrtega krompirčka je prava znanost!: Kako speči krompirček, da bo obenem hrustljav in mehak? Spoznajte skrivnost popolnega krompirčka.
22:00
Malo možnosti: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v prvih osmih tednih po spočetju v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje.
23:00
Čarobnost gob: Ljubitelj gob prof. Richard Fortey raziskuje znanost gob, pove neverjetno zgodbo o njihovem razvoju, življenjskem ciklu in njihovi vrednosti za ljudi in planet.
23:51
Skrivnost prazgodovinskih slik: Zakaj je prazgodovinski človek slikal podobe živali v jamah, kam se ni nikoli vrnil? Spoznajte pradavne skrivnosti!
00:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
00:45
Skrivnost prazgodovinskih slik: Zakaj je prazgodovinski človek slikal podobe živali v jamah, kam se ni nikoli vrnil? Spoznajte pradavne skrivnosti!
00:51
Uglašeno petje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Malo možnosti: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v prvih osmih tednih po spočetju v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje.
02:00
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo, če vemo, kako se širijo. Suho kožo, ki jo povzroča mrzlo vreme, lahko preprečimo z nekaj priročnimi triki. Izboljšajte imunost, zaščitite kožo in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
02:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči. Znanstveniki iščejo načine, kako izboljšati spomin, in spoznajo osebo, ki se ji je spomin po nesreči izjemno spremenil.
02:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Živali in človek najdejo načine, kako preživeti ekstremen mraz. Izvedite, kaj se zgodi telesu pri ledenih temperaturah, in odkrijte najnovejše inovacije s področja oblačil, ki ohranjajo toploto.
03:27
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
03:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
04:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
04:54
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi. Kaj sploh je letni čas? Katere so lastnosti štirih letnih časov?
05:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari: breztežnost in prilagajanje vsakdanjega življenja na nič gravitacije. Z dovolj denarja lahko v orbiti obkrožite Zemljo.
05:57
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Globe: Poigravanje z globusom Toma Thomasa vodi Nolika k spoznavanju težnosti Zemlje in zakaj obstajata dan in noč.
06:09
Želva: Tokrat bomo izdelovali morske želve! Da jih naredite, potrebujete samo modelirno maso.
06:15
Gledališče: Priredite gledališko predstavo s sencami. Vsak korak bomo jasno razložili, da ne boste ostali v temi.
06:24
Trenje: Nizozemka Britt obvlada hitrostno drsanje na kratke proge. Tokrat bo izvedela, kako se odrinemo na tako spolzki površini. Plastenko soka bo dvignila z zrni riža in izdelala vozilo na zračni blazini.
06:39
Svoboda govora: Mily je izvoljena za glavno urednico pri šolskem časopisu. Izvedela bo, kaj dejansko pomeni svoboda govora.
06:48
Svoboda, enakost in bratovščina: Kun se sprašuje, kaj označuje bratovščina. Mily, Lola in Maceo raziščejo pomen besede.
06:54
Božanska komedija: Siesta se z Dantejem spusti v podzemlje, da bi našla njegovo ljubezen, Beatrice. Na poti v Pekel srečata veliko strašljivih oseb. Prisiljena sta se pogajati, da ga lahko varno zapustita.
07:09
Težava s papirnatim letalcem: Darwin in Newts odkrijeta različne oblike papirnatih letalc in Heni pomagata rešiti Rigo z vrha drevesa.
07:24
Skrivnost Alexove šibke brce: Addison mora ugotoviti, zakaj Alex ne uspe brcati nogometne žoge tako dobro kot nekoč, da bi mu pomagala pri zmagi in podpori ekipe. Alex misli, da je zmeden, toda Donnie si resnično želi, da Alex ne bi prišel v ekipo.
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Izjemna račja hiša: Bitz, Bob in prijatelji delajo dom za mamo gos in njene mladičke.
08:15
Cestni pometač in slamica: Maddie izve, kako deluje cestni pometač in kako ga sestavijo iz različnih delov. Potem ugotovi še, kako izdelamo papirnate slamice.
08:30
Varuška kokoši: Dr. Panda mora paziti na Mukičine kokoši. Izkaže se, da to ni ravno lahka naloga. Dr. Panda pokliče Nilčka na pomoč.
08:39
Iskanje duhov: Duhovi res obstajajo? Mundi hoče dokazati, da ne obstajajo, in ekipa se odpravi v mesto duhov v Arizoni.
08:51
Leonina naporna zunanjost: Leo je žalostna, ker je veliko manjša od drugih. Tekač ji pomaga, da postane višja. Ampak ali ni bolje biti tako visok, kot pač si?
09:00
Nebotičniki in ptice: Maddie izve, kako zgradijo nebotičnike in poskrbijo, da so stabilni. Potem pa obišče še ptičji rezervat, kjer preučuje let sove.
09:15
Kompost in rastline: Maddie se poduči o življenjskem krogu rastlin vse od semena naprej in izve, kako iz smeti nastane kompost.
09:30
Plastična vrečka: Zakaj bi zavrgli plastične vrečke? Hepi in Briko obožujeta ponovno uporabo predmetov.
09:39
Slamica: Zmanjšajmo odpadke s ponovno in zabavno uporabo slamic!
09:54
Najboljši koncert v mestu: Zažurajmo, in to naglas! Bitz, Bob in otroci izdelujejo svoje megafone.
10:00
Vrtiljak: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate vetrnice.
10:03
Deskanje po zraku: Phil izvede nekaj poskusov z letenjem. Ustvari papirnato letalo, ki leti na curku zraka. Potem gre še korak dlje in odkrije, zakaj je težko pilotirati mahokrilca in za kaj so uporabni propelerji.
10:30
Kašelj še enkrat: najboljši odlomki: V zadnji epizodi si bosta zdravnika ogledala najljubše odlomke sezone, vključno z eksperimentom, s katerim vidimo, kaj se zgodi med kašljanjem, in operacijo sluha, ki osebi omogoči, da prvič v življenju dejansko sliši. Imata tudi nov nor trik, Au-mobil pa je odprt.
11:00
Superčuti in superkamere: Nash praznuje rojstni dan z obiskom organizacije za obrambno znanost in raziskovalne ustanove, Doc K pa gre zraven. Tam vidita superkamero in ultrazvočne čipe, ki zaznavajo predmete s pomočjo zvočnih valov. Potem se vrneta v delavnico in ustvarita infrardečo kamero.
11:24
Nezaslišane olimpijske igre: V znamenje obeleženja olimpijskih iger Črna podgana raziskuje šport skozi zgodovino. Škotska kraljica igra golf, Henry VIII. poje o potenju, Oliver Cromwell pa prepove vse igre.
11:54
Hogie gre v Schwarzwald: Po prihodu v Schwarzwald gredo prijatelji po sledeh skrivnostnega dekleta, ki je izgubilo natikač.
12:09
Ponovna uporaba škornjev: Družina Grimwade se na podlagi pogovora z gasilcem v lokalnem gasilskem domu domisli, kako ponovno uporabiti svoje škornje.
12:21
Popravilo čevljev: Kako lahko samo z zamenjavo vezalk popolnoma spremenimo izgled čevljev?
12:33
Iskanje legendarne kače: Znaki iz preteklosti: Pet mladih raziskovalcev nadaljuje svojo pot skozi Ais/Richtersveld Transfrontier Park v Južnoafriški republiki, kjer hočejo najti legendarno kačo, duha, ki se lahko preobrazi v karkoli. V Namibiji odkrijejo starodavno umetnost.
13:00
Vasanth: Trinajsletni Vasanth obrača mesečni družinski prihodek tako, da privarčuje denar za izboljšave na skuterju.
13:30
Ogledala: Sjanne živi na Nizozemskem in rada pleše. Ker se hoče še izboljšati, pogosto pleše pred ogledalom. Tokrat bo Sjanne izvedela vse o ogledalih.
13:45
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
14:00
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
14:15
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako voda okrepi reakcijo protonov in osnove antacidnega zdravila, tako da lahko poganjajo majhno raketo. Z znanjem kemije povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
14:39
Triki v naravi: Mojstri se podajo v naravo in zavihajo rokave. Kaj pripravljajo v divjini?
15:00
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
15:30
Sirenina pesem: Devil Daniels misli, da lovi mitološko bitje, katerega pesem zvabi mornarje v pogubo. Nektonovi odkrijejo, da je redek kit.
15:51
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz črnega flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
15:54
Barva vročine: Eric z eksperimentom s kocko ledu pokaže, kako svetle barve kot ogledala bolje odsevajo svetlobo in toploto kot temne barve.
16:00
Neuporaben izdelek: Ko Shirley doseže uspeh s preprostim izumom, se ekipa odloči ustvariti neuporaben izdelek, ki se bo prodajal na veliko.
16:24
Stare poti: Otroci sledijo namigu, ki jih pripelje do strašne cerkve, ki razkrije tvoje največje strahove.
16:36
Prošnja za azil: Prijatelji ugotovijo, da niso sami, zato pobegnejo iz cerkve in skušajo razvozlati naslednji namig.
16:48
Portret na kocki: Prerišite portret tako, da dele poustvarite v kvadratih.
16:54
Knjiga harmonika: Zgodba na traku papirja se odvije kot melodija harmonike.
17:00
Susan: Petnajstletna Susan rada nakupuje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
17:30
Kenija 3. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji in se učijo športnih veščin plemena masajev. Danes se naučijo metanja kopja in spoznajo nekaj divjih živali.
17:48
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
18:03
Adelaidina krmilnica za ptiče: Videli boste, kako lahko pritegnete ptice, da pridejo na vaš vrt, kako si lahko sami potiskate majice in spečete tortice na palčki.
18:12
Abishkova super svetilka: Videli boste izvrstno potegavščino ter izvedeli, kako lahko naredite svetilko z oblaki in na ekološki način zavijete darila.
18:21
Družinsko življenje v srednjem veku: Kako je videti družinsko življenje srednjeveških kmetov? Od izobraževanja otrok do vsakodnevnih opravil, nikoli ni dolgčas.
18:24
Drzni: Matilda se z družino odpravi na polet s helikopterjem, preizkusijo pa tudi zip lining. Za več poguma Matilda pripravi izjemen namaz, koruzni kruh z medenim maslom in čarobnimi meringue piškoti.
18:39
Veliko slovo: Matilda z družino obišče znameniti grafitarski zid in se naučijo slikati v stilu LA. Spominjajo se poletnih dogodivščin. Poslovijo se od sončne Kalifornije in se odpravijo domov v Anglijo.
19:00
Jedrski vodomet: Phil z gaziranimi pijačami, zračnim kompresorjem in osvežilnimi bonboni preuči tlak plinov. Potem gre še korak dlje, ko da gazirano tekočino kislih kumaric in penice v vakuumsko komoro.
19:24
Inercija: Se kdaj vprašate, kako je mogoče potegniti prt z mize, ko je že polna posode? Steve Spangler nam bo pokazal, kako to gre, in še kup drugih eksperimentov, s katerimi lahko doma prikažete, kako delujejo zakoni inercije. Na koncu boste naredili vozilo na zračni blazini.
19:48
Mogočno ušesno maslo in umetni deli telesa: Doktorja drug drugemu pogledata v uho in izvesta, zakaj imamo ušesno maslo. Dr. Xand spozna profesorja, ki v laboratoriju izdeluje dele telesa. Na urgenci nas čakajo poškodovan prst na nogi, nekdo pa je pogoltnil sponko za lase.
20:18
Mladič orke: Gluha orka Morgan je tik pred kotitvijo prvega mladiča. Mladič orke bi bil eden največjih naravnih fenomenov v zgodovini živalskega vrta.
20:48
Labirint: Narišite križajoče se poti in izberite svojo.
20:54
Avtoportret: Narišite, kar vidite, ne tega, kar imate v mislih.
21:00
Znanstveni govorci: Spoznali bomo različne znanstvene govorce, vključno z raziskovalcem, ki raziskuje vpliv lokalnih slanih močvirij, in študentom, ki s pomočjo vetrnega tunela poučuje o peščenih sipinah.
21:21
Zaposleni geniji in pozorni roboti: Ose, osli in jastrebi niso samo živali, ampak tudi roboti za reševanje ljudi iz nevarnih predelov, kot so denimo Alpe. Tokrat se bomo podali v dolino Aoste v Italiji, kjer poteka testiranje prototipov.
21:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Lahko napoveste prihodnost?: Astrologija in jasnovidnost mogoče uporabljata psihologijo in ne predvidevanja. Analiza in napovedi lahko znanstveno izboljšajo promet in se uporabijo za oceno verjetnosti zadetka na lotu.
21:51
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Zadnji korak: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v zadnjih mesecih pred rojstvom v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje. Izvedeli bomo, na kakšen način zunanje okolje vpliva na DNK in kako to obdobje vpliva na našo usodo.
23:00
Dinozavri s perjem: Profesor Fortey se odpravi na sever Kitajske in raziskuje najbolj nenavadne fosile dinozavrov na svetu. Preuči ostanke dinozavrov s perjem in neverjetne leteče živali.
23:48
Desničarji ali levičarji?: 90 % ljudi je desničarjev in le 10 % ljudi je levičarjev. Kako to vpliva na nas? Prisluhnite strokovnjakom in izvedite!
00:00
Mladi raziskovalec: V tej epizodi razkrijemo zmagovalca drugega tekmovanja med mladimi raziskovalci. Philippe in srečni raziskovalec odpotujeta na Fidži, kjer se bosta potapljala, občudovala delfine in sodelovala pri projektu za obnovitev koralnega grebena.
00:21
Četrto agregatno stanje: Spoznali bomo inženirje in strokovnjake s področja zdravstva, ki predlagajo plazmo kot alternativno zdravilo za določene bolezni. Je lahko to cenejši in pacientu prijaznejši način za zdravljenje HIV-a in tuberkuloze?
00:24
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi. Kaj sploh je letni čas? Katere so lastnosti štirih letnih časov?
00:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Zadnji korak: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v zadnjih mesecih pred rojstvom v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje. Izvedeli bomo, na kakšen način zunanje okolje vpliva na DNK in kako to obdobje vpliva na našo usodo.
02:00
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
02:24
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
02:54
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
03:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Lahko napoveste prihodnost?: Astrologija in jasnovidnost mogoče uporabljata psihologijo in ne predvidevanja. Analiza in napovedi lahko znanstveno izboljšajo promet in se uporabijo za oceno verjetnosti zadetka na lotu.
03:51
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Določene stvari, povezane z našim zdravjem, živalmi in vsakdanjo fiziko, se nam zdijo samoumevne. So stvari, ki smo se jih naučili, samo miti?
04:24
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
04:57
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.