Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:21
Trenje: Phil bo z balonom dosegel, da bo disketa lebdela. S pomočjo trenja bo skušal plezati po stenah in celo leteti!
05:42
Raztegljivi lasje: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, da imajo vaši lasje skrivno sposobnost, ki jim omogoča merjenje vlage v zraku.
05:54
Življenjski krog: Eric si pri raziskovanju narave pomaga z obročem in ustvari posebno območje za raziskave, polno življenja.
06:00
The Combination Lock: Ko Tom Thomas zaklene svojo novo igralno konzolo v nahrbtnik, mora mali Nolik vstopiti vanj, da ga odklene.
06:09
Filmsko prizorišče na Luni: Naredi filmsko prizorišče na Luni, kjer se lahko igraš.
06:15
Filmsko prizorišče: Naredi mini filmsko prizorišče, kjer se lahko igraš.
06:24
Preteklost je sedanjost: Prijatelji so ujeti in jim zmanjkuje časa, zato se morajo soočiti s svojimi strahovi in se naučiti, kako pobegniti v podzemno grobnico.
06:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
06:39
Genij si: Hugo nariše enkraten čoln. Risba je vsem všeč in začnejo ga klicati genij. Mily se sprašuje, kaj pomeni biti genij.
06:48
NLP: Luc ve prav vse o vesoljcih in raketoplanih. Mily se sprašuje, če dejansko obstajajo.
06:54
Veleumni plemič don Kihot iz Manče: Alonso je starec, ki verjame v to, da je hrabri vitez don Kihot. S Siesto se odpravi na dogodivščino, da bi rešil prikupno Dulcinejo.
07:09
V lovu na mavrico – Mavrica nastane zaradi sonca in dežja: Darwin in Newts se podata na lov na mavrico. Medtem izvesta tudi, kako mavrica sploh nastane.
07:24
Skrivnost poklapanega robota: Zdi se, da je robot Gyro nesrečen, Addison pa mora ugotoviti, kaj je narobe z njenim malim prijateljem.
07:39
Ribnik: Kit in gospod Baterija pomagata ribi, ki se duši v umazanem ribniku.
07:45
Jez: Kit mora izklopiti hidroelektrarno, da bi rešil gospoda Baterijo, preden ga turbina razkosa.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Pošastna gora: Bob hoče namestiti svoj znak na vrh gore. Odprava postane nevarna, ko skupina naleti na snežne pošasti.
08:15
Mostovi in tla: Maddie izve, kako delujejo mostovi in kako izdelajo tla za igrišča.
08:30
Zvezdna noč: Dr. Panda in Toto obiščeta Lea, da bi skupaj gledali meteorni dež, a vse se začne zelo pozno.
08:39
Praznične zvezde: Nabrali smo veliko palic. Iz njih bomo izdelali praznični obesek zvezdo.
08:45
Igrača v škatli: Ho ho ho! Graham vneto dostavlja darila po studiu! Izdelali bomo igračo v škatli iz rolice od toaletnega papirja.
08:51
Igrača taščica: Nigel skrbi za ptičjega prijatelja v studiu. Izdelali bomo igračko ptičko, da mu ne bo dolgčas.
09:00
Čas za časom: Darwin toliko dela, da izgubi občutek za čas. Newts se domisli načrta, kako mu pomagati pri organizaciji časa.
09:15
Dirka po vsem svetu: Raziskali bomo, kako različne stvari uporabiti na različne načine.
09:18
V zrak in na pot: Iz papirja, slamic, vrvice in lepilnega traku bomo izdelovali zmaje.
09:24
Vrtiljak: Na plaži je neverjeten vrtiljak, a Poševnika je strah vrtenja. Vsi priskočijo na pomoč, da bi Poševnik premagal svoj strah.
09:36
Nesreča s torto: Bitz je naredila slastno torto. Vsi ji priskočijo na pomoč, da bi spekli še več tort in jih prodajali po svetu. Le kaj bi lahko šlo narobe?
09:48
Marco Island: Florida: delfini in vodni skuterji, čolnarjenje po mokrišču Everglades, pihanje stekla in letenje z jetpackom – zanimivosti Marco Islanda!
10:09
Matematika je vsepovod: Raziskali bomo matematične vzorce v naravi, na primer heksagonalne enote v satovju ali pa bilateralno simetrijo na listu.
10:15
Izlet v Maroko: V številnih državah ljudje jedo z rokami in ne uporabljajo pribora. Naši junaki odpotujejo v Maroko, da bi raziskali tamkajšnje običaje.
10:21
Izlet v Niger: So lepotni kriteriji v različnih državah in kulturah enaki? Naši pustolovci odpotujejo v Niger, da bi izvedeli več.
10:30
Hogie gre v St. Petersburg: Hogie s prijatelji odpotuje v Sankt Peterburg in spozna Pavla, ki se pripravlja na snemanje enega največjih dogodkov poletnega festivala.
10:45
Kaj smrdi: Kmetje se pritožujejo nad skrivnostnim smradom. Bodo Meteo junaki našli njegov izvor in ga odpravili?
10:51
Kalne vode: Avstralske ribe izpodrivajo invazivni krapi. Bodo lahko Meteo junaki ustavili njihovo širjenje?
10:57
Slano jezero: Ventum in Pluvia se odpravita v Kazahstan, kjer se širi skrivnostna bolezen.
11:09
Trajnostna modna oblikovalka: Otroci spoznajo trajnostno modno oblikovalko.
11:15
Hrana iz prihodnosti: Otroci pokušajo hrano iz prihodnosti.
11:24
Grdi, a prikupni: Obiskali bomo štiri živalske mladičke, ki so videti smešno, a imajo zelo koristne lastnosti.
11:48
Uravnovešeni kamni: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila kamnite skulpture, čisto novo zasnovo čebeljega panja in prihodnost prevoznih sredstev.
12:09
Moč besed: Brett mora ostale prepričati, da naredijo nekaj groznega, da lahko nadaljujejo svojo pustolovščino.
12:21
Pod pritiskom: Hulk priča Brettovi temačni strani, ki bi jih lahko razdružili.
12:33
Statična elektrika: Otroci s pomočjo balonov spoznavajo statično elektriko, električni naboj in kako lahko centrifugalna sila premaga gravitacijsko.
13:00
Piknik na plaži: Matilda se z družino odpravi na plažo, da bi se naučili surfati. Pripravi hrano - česnov kruh, gratinirane školjke in marshmallowe.
13:15
Velik prepir za hrano: Matilda si z družino zada izziv: britanska hrana proti ameriški. Vsi uživajo v pokušnji in izbiri zmagovalca.
13:30
Slavna sluz: Zdravniki razkrijejo moč slavne sluzi, ki dihala brani pred bakterijami.
14:00
Želodec na delu: Tableta s kamero od blizu pokaže, kako deluje prebavni sistem dr. Chrisa, pa še sami si boste lahko izdelali lasten lažni želodec.
14:15
Gvatemala 4. dan: To je 4. dan pustolovščine fantovske ekipe v Gvatemali. Današnji trening vključuje vožnjo s kanuji in nevaren izziv za Karima.
14:30
Zakaj pri ognjemetu poči?: Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
14:33
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi.
14:36
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Modro nebo, ki ga vidimo, je ena oblika te energije.
14:39
Sponzor: Max dobi sponzorja, a njegova naložba pride s hčerko, ki se vmešava v skupino.
15:00
Kaj je pi?: Število pi najdemo v vsakem krogu ali loku, vse od oči do mavrice. V tej epizodi boste izvedeli še več o tem enkratnem številu.
15:03
Kako raketa pobegne sili težnosti?: Zelo težko je zapustiti naš planet in se podati v vesolje. Kako rakete premagajo težnost s pomočjo matematike in se izstrelijo v vesolje?
15:06
Kako se orientiramo s sateliti?: Pionirji so svet raziskovali s pomočjo matematike. Orientirali so se s pomočjo sonca in zvezd. Kako pa nam to pomaga v dobi satelitov?
15:09
Triki za odrasle: Navdušite odrasle z balonasto pico, zanimivimi darili in norimi potegavščinami.
15:33
Marco Island: Florida: delfini in vodni skuterji, čolnarjenje po mokrišču Everglades, pihanje stekla in letenje z jetpackom – zanimivosti Marco Islanda!
15:57
Razvrščanje: Izvedeli boste, kako razvrščanje uporabljajo pri programiranju in kako lahko to vodi v učinkovitejše procesiranje.
16:00
Zaznavanje barv: Ogledali si bomo, kako računalniki s pomočjo senzorjev prepoznajo barve.
16:03
Jezerski orel: Fleabag in Plop sta navdušena nad jezerskim orlom. Sivka je sumničava in je zaposlena z izdelovanjem pokrivala iz folije.
16:15
Zajec: Mali čuk se mami in očiju trudi razložiti razlike med zajci in kunci. Fiono Fox so zajci na televiziji povsem očarali.
16:27
Smrtonosna gosenica: Mesojede havajske gosenice so se razvile tako, da jedo muhe. Primejo jih z rokami, čeljusti pa imajo zelo ostre.
16:30
Športno: Mladi veterinarji so športni in pomagajo konjem pri polu! Kobila Magda je ravno okrevala. Bo zdržala celotno tekmo?
16:54
Danski slon: Tokrat bomo izvedeli, kako z upoštevanjem določenega zaporedja računskih korakov vedno dobimo isti rezultat.
17:00
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
17:30
Dotakni se oblaka: Chase in Lainie gresta na prvi zmenek, Dove pa zanima, če ji je trenerka Nikki našla novega partnerja.
17:51
Repeticija: Izvedeli boste, zakaj je repeticija tako pomembna pri računalniškem programiranju.
18:00
Čarovnik (Steven Frayne) in kapetanka (Kate Richardson-Walsh): Svetovno znani čarovnik Steven Frayne ter kapetanka in dobitnica olimpijskega zlata Kate Richardson-Walsh delita svoja spoznanja o uspehu.
18:24
Predsednik (F.W. de Klerk) in pionirka (Valerie Amos): Nobelov nagrajenec za mir predsednik F. W. de Klerk in pionirka britanske diplomacije Valerie Amos delita svoje življenjske izkušnje.
18:45
Nov fant v mestu: Drsalke si obupno želijo partnerjev drsalcev, iz Italije pa prihaja novi fant Adriano, da bi si tudi sam poiskal partnerko.
19:15
Znanost v kuhinji: Steve Spangler predstavi znanstvene igrače, trike in eksperimente, ki jih lahko poustvarite s stvarmi iz kuhinje.
19:36
Zaznavanje barv: Ogledali si bomo, kako računalniki s pomočjo senzorjev prepoznajo barve.
19:39
Rojeni drugačni: Spoznajmo raco, ki plava samo s svojim pasjim prijateljem, slonico na čelu črede bivolov in čredo krav, ki je posvojila srnico.
20:27
Neskončna zanka: Veste, kaj povzroči neskončno zanko?
20:30
Programska zanka: Izvedeli boste, kako v programiranju uporabljajo zanke in kako jih lahko razdremo.
20:33
Sponzorstvo: Julia in Ian posnameta reklamo za sponzorja, ne da bi povedala Jesseju. Ko Jesse izve, se odloči zapustiti garažo.
20:57
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov.
21:00
Tekmovanje Raziskujmo: Naredi sam: Steve Spangler bo vodil tekmovanje Raziskujmo: Naredi sam, ki temelji na Newtonovem tretjem zakonu.
21:21
Ohranjevanje nesnovne kulturne dediščine: Kulturna dediščina zaobjema občutljive načine izražanja, kot so glasba, ples in rokodelstvo. Kako pa jih lahko ohranimo?
21:27
Polarno raziskovanje: Zakaj so polarna območja tako pomembna za evropske države? Odgovor na to vprašanje iščejo znanstveniki pri projektu EU-PolarNET.
21:30
Najboljši poskusi: Videli boste izdelavo punčke, ki ti bere misli, in balona, ki v ognju ne poči.
21:51
Globokomorsko rudarjenje: globoka negotovost: Rudarske družbe načrtujejo globokomorsko rudarjenje po morskem dnu. Kako bo to vplivalo na okolje in živali ter rastline v morju?
21:54
Revolucionarni senzorji: Klimatske spremembe bodo najbrž povzročile še več prometnih nesreč zaradi plazov in požiralnikov. Kako lahko znanost to prepreči?
22:00
Poj, poziraj in pleši s profesionalci: Odkrij, kaj je potrebno, da postaneš pevec, model ali plesalec. Profesionalci pokažejo, da sta za uspeh potrebna garanje in vaja.
22:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite naprave, forenzika reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
22:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Zaliv Triton: V središču epizode bosta dve redki vrsti morskih psov - kitovec in morski pes iz družine orectolobidae.
23:51
Reakcije lasišča!: Naši lasje zelo trpijo v imenu lepote. Strokovnjaki razkrivajo skrivnosti lasišča. Preverite njihove nasvete!
00:00
Železnina: Steve Spangler ima za nas nekaj čudovitih znanstvenih projektov. Uporabili bomo predmete, ki jih lahko kupimo v železnini.
00:21
Sodelovanje med človekom in robotom: Znanstveniki razvijajo robote, ki bodo z nami komunicirali vsakodnevno - pri storitvah za stranke, v zdravstvu in v industriji.
00:27
Tehnologija popestri prehrambeno industrijo: Tehnologija pulznega električnega polja (PEF) je nov varčen način, ki bo pomagal pri izdelavi sokov, oljčnega olja in kisa.
00:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
00:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
01:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
01:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
01:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
02:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
02:30
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
03:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
03:30
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
03:51
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
04:15
Kraljeva pingvinka: Kraljeva pingvinka Annabelle kaže zaskrbljujoče simptome. Jorgeja skrbi, da ima težave z živčevjem.
04:36
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
05:00
Most iz testenin: Phil bo skušal izdelati dovolj velik most iz testenin, da bo po njem lahko hodil. Izdelali bomo peščen grad, na katerem lahko celo stojimo.
05:21
Magnetno lebdenje: Phil bo skušal najti dovolj velike magnete, da se bodo odbijali in da bo lebdel nad tlemi. Videli bomo, kako magneti kljubujejo težnosti.
05:42
Srbeče kraste: Zdravnika preverita, kako delujejo kraste in zakaj jih ne smete praskati, razen če gre za užitno krasto! Slastno!
05:57
Trenje in resničnost: Eric se nauči o trenju tako, da vodi žogico po različnih površinah in da si z drgnjenjem segreje roke.
06:00
The Refrigerator: Ko se Nolik zatakne za kos žvečilnega gumija, ga Tom vtakne v zamrzovalnik in ga tam pozabi! Nolik mora ugotoviti, kako priti ven!
06:09
Dnevna soba: Naredi mini filmsko dnevno sobo, kjer se lahko igraš.
06:15
Pasja lutkica: Zagrabite kartonaste tulce in izvohajte vrvico. Čas je za izdelavo pasjih lutkic.
06:24
Katalizator: Štirje učenci v prostoru za kaznovanje najdejo vrata, ki vodijo v skrivnostne predore.
06:36
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
06:39
Dvojen pomen: Mily in njena družba se pogledajo v popačena ogledala in ugotovijo, da tisto, kar vidimo, ni vedno tudi resnično.
06:45
Jaz sem šef: Mily se vpraša, kaj pomeni biti vodja. To izve med druženjem z mamo, očetom in lastnico restavracije Jacky.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Njegova družina ni navdušena.
07:09
Wapitijeva zabava z rogovi – Jeleni izgubijo rogove: Darwin in Newts se čudita, ko nihče ne pride na Wapitijevo zabavo ob dnevu rogov. Tako sledita odtisom, da bi videla, kam so vsi šli.
07:24
Iznenada: Ko se med v čebelnjaku na skupnem vrtu obarva v svetlo indigo barvo, je Addison pripravljena, da ugotovi, kaj povzroča to modrino.
07:39
Aralsko morje: Kit rjavi v strupeni puščavi nekdanjega Aralskega morja.
07:45
Voda v mestu: Gospoda Baterijo odplakne v mestni vodovod in kanalizacijski sistem.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Označena točka: Bitz, Purl in Bob so na lovu za zakladom. Ko pirati odpeljejo Purl in zaklad, mora Bitz najdi rešitev.
08:15
Metulji in tapete: Maddie se podrobneje seznani z življenjem metuljev in izve, kako nastanejo tapete.
08:30
Napačen korak: Dr. Panda in Nilček morata premakniti veliko napravo za fitnes iz Mukičinega skednja v Slončičino hišo.
08:39
Izgubljena ogrlica: Ekipa se odpravi v Pariz, kjer na koncu v sobi modnega oblikovalca iščejo izgubljeno ogrlico.
08:51
Čistilec 3000: Tekač izumi robota za čiščenje smeti na Bilki. Ko začne sesalnik sesati tudi ljudi, mora Tekač najti rešitev.
09:00
Obroč in šotor: Maddie izve, zaradi česa ostanejo obroči v zraku, ko jih vrtimo, in kako nastanejo šotori.
09:15
Pitna voda in korenje: Maddie izve, kako zagotovimo, da je voda pitna, in ugotovi, kako lahko korenje raste pod zemljo.
09:30
Pokrovček: Naša ustvarjalna genija sta majhna, a se vedno domislita nečesa zabavnega.
09:36
Časopis: Super novica! Hepi in Briko sta ugotovila, kaj bosta ustvarjala!
09:54
Bitzina zabava na plaži: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate ventilatorje. Hladijo se s pomočjo kinetične energije.
10:00
Športni dan na snegu: Izdelali bomo svoj točkovni sistem, da bomo z lahkoto sledili točkam.
10:03
Vibrobot: Tresoči vibrobot temelji na vibracijah. Phil ima tako nabritega, da se lahko pelje na njem! Voda bo lebdela v zraku in videli bomo laserje!
10:30
Kaj se je zgodilo?!: Doktorji obiščejo paciente iz zadnjih sedmih epizod. Matthew ima ušesni vsadek, ki mu pomaga slišati, Ruby pa se zdravi zaradi levkemije.
11:00
Plašč nevidnosti in reči, ki jih ne vidimo: Doc K in Nash se odločita reči spremeniti v nevidne. Ogledata si plašče nevidnosti, drago steklo in zmanipulirane svetlobne žarke.
11:24
Močne ženske: Grozote zgodovine govorijo o neverjetnih ženskah skozi zgodovino.
11:54
Hogie gre v Piso: Hogie, Lorna in Bernie odpotujejo v Piso, kjer jih novi prijatelj Antonio nauči igrati bocce.
12:09
Ponovna uporaba volne: Videli bomo, kako ponovno uporabiti volno. Postanimo zeleni in izvedimo več!
12:21
Zmanjšanje ogrevanja: Izdelava izolacije za vrata iz starih hlačnih nogavic? Postanimo zeleni in ugotovimo, kako deluje.
12:33
Do izliva reke: Štirje mladi raziskovalci hodijo po poti reke od gore do morja v nacionalnem parku Garden Route v Južnoafriški republiki.
13:00
Bella in Homer: Homer ima opornice, s katerimi bo mogoče spet lahko hodil, za ragdolko Bello pa je travmatična izkušnja.
13:21
Kaj je čez mavrico?: Mavrice so okrogle, a s tal vidimo samo zgornji lok.
13:24
Zakaj je plesen tako super?: Zahvaljujoč plesni imamo antibiotik penicilin, ki je rešil nešteto življenj, odkar ga je odkril Alexander Fleming.
13:30
Mesto metuljev: Dokijeva ekipa hoče videti Emminega metulja. Komaj pristanejo v Emminem mestu, ko Augustine odleti stran.
13:42
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
13:45
Veverica: Čas je, da se naučimo več o vevericah. Mami sovo in očija čuka čudi, da vevericam sekalci nikoli ne nehajo rasti.
14:00
Jezerski orel: Fleabag in Plop sta navdušena nad jezerskim orlom. Sivka je sumničava in je zaposlena z izdelovanjem pokrivala iz folije.
14:15
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako se naredi raketa, ki jo poganja antacidno zdravilo. Povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
14:39
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
15:00
Skrivnostno življenje zob: Doktorja nam bosta povedala več o zobnih oblogah. Dr. Chris bo vozil avto, ki ga poganja urin, dr. Xand pa si gre odstranit bradavico.
15:30
Tu so zmaji: Med lovom na zmaje Ant najde starodavni zvitek, ki vsebuje namige do neverjetne skrivnosti.
15:51
Dvigni se!: Eric izve, da kvas povzroči vzhajanje kruha. V poskusu nam pokaže, kako lahko z njim napihnemo tudi balon.
15:54
Neuporaben izdelek: Ko Shirley doseže uspeh s preprostim izumom, se ekipa odloči ustvariti neuporaben izdelek, ki se bo prodajal na veliko.
16:18
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
16:33
Najstniki na delu: Gostitelj Philippe Cousteau sreča najstnike, ki si prizadevajo narediti svet boljši z inovativnimi idejami in trdim delom.
17:00
Dashaun Morris: fenomen ameriškega nogometa: Igralec ameriškega nogometa Dashaun Morris II predstavi svoj svetovni rekord v lovljenju žoge z eno roko.
17:12
Vispy Kharadi: mojster borilnih veščin: Mojster borilnih veščin Vispy Kharadi razkrije, kako je osvojil številne svetovne rekorde, med drugim je ležal na postelji iz žebljev!
17:27
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Modro nebo, ki ga vidimo, je ena oblika te energije.
17:30
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
17:54
Triki za aktivne: Christian pripravi popoln prigrizek za časovno stisko, Miles naredi papirnata letala, Abhi pa okrasi svoje superge.
18:15
Italijanska zabava 1. del: Matilda z družino obišče Italijo. Na poti poskusi kuhati na letalu, 9 km visoko v zraku.
18:30
Nezdrav apetit: Kuža z bolečo tačko potrebuje pomoč, Johnny in Inel pa spoznata mačko z nezdravim apetitom po človeških prigrizkih.
18:54
Metrični sistem: Metrični sistem je univerzalen način za merjenje dolžine, teže, volumna, časa, elektrike in temperature. Kako pa deluje?
19:00
Izumitelj (Robert Langer) in upornica (Frances Arnold): Izumitelj in inženir Robert Langer ter Nobelova nagrajenka za kemijo Frances Arnold se spominjata uspešnih karier na področju znanosti.
19:24
Prvič v življenju: Športna gimnastičarka Amelie zastopa ekipo Velike Britanije na svojem prvem evropskem prvenstvu med starejšimi.
19:48
Gala predstava: Zvezde na ledu združijo moči za bleščeč nastop na letni gala prireditvi, a v zakulisju jih presenetijo pretresljive novice.
20:18
Mladič orke: Gluha orka Morgan je tik pred kotitvijo prvega mladiča. Mladič orke bi bil eden največjih naravnih fenomenov v zgodovini živalskega vrta.
20:42
Vikingi: Slavni velikani severnih meglic – Vikingi – so bili izkušeni plenilci in navigatorji, tako kot sta Raven in Mali Lewis.
20:45
Lord in kmet: Skromni kmet Howler komaj čaka na nove preste! A srednjeveški fevdalni sistem je neizprosen.
20:48
Sončni zahod: Na listu z barvnimi odtenki rišite sence.
20:54
Nalepke: Nabor nalepk ustvari abstraktno in lepo kompozicijo.
21:00
Znanstveni muzej Oklahoma II: Vodja Steve Spangler bo pokazal, kako naredimo pralnega robota, ki zna slikati, ali pa stroj, ki lahko ujame človeka v mrežo.
21:21
Nadzor morja: Evropa se sooča z vedno hujšo imigrantsko krizo, zato je nadzorovanje morja, ki našo celino najbolj ločuje od drugih, toliko pomembnejše.
21:24
Popolno neurje: Zaradi omejitev morajo plovila na morju presedlati na šibkejše motorje, kar ogroža njihovo stabilnost. Je okolje pomembnejše od varnosti?
21:30
Tulsa: Steve Spangler v živo v Tulsi v Oklahomi pokazal, kako se naredi top s toaletnim papirjem in ogenj iz pepela.
21:51
Testiranje brez živali: Raziskovalci z Univerze v Luksemburgu razvijajo nove terapije proti Parkinsonovi bolezni, ki jih ni treba testirati na živalih.
21:54
Novo upanje za nedonošenčke: Evropski raziskovalci hočejo preprečiti možganske poškodbe pri nedonošenčkih, zato so razvili inovativno in neinvazivno tehnologijo.
22:00
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo. Zavarujte kožo pred mrazom in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
22:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid in spomin. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči.
22:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Eksperiment čuječnosti: Skupina Avstralcev se udeleži eksperimenta, da bi ugotovili, če lahko čuječnost pomaga pri lajšanju bolečin, anksioznosti in stresa.
00:00
Trgovinska znanost: Steve Spangler gre v trgovino po reči, ki jih lahko uporabite za svoje lastne čarobne eksperimente.
00:21
Nova generacija podvodnih kamer: Znanstveniki izdelujejo nove podvodne kamere, ki bodo snemale ribe pod vodo.
00:27
Nova generacija varčnih ladij: Znanstveniki razvijajo varčnejše ladje, ki povzročijo manj onesnaženja.
00:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
01:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
01:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
02:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
02:30
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
03:00
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
03:30
K veterinarju: Maček Timmy očara posvojitelja. Arlo se vrne na obisk k veterinarju. Ste vedeli, da se trepalnica lahko vraste?
03:51
Pasji bonton: Laura, Dawn in Ziggy gredo v mesto na novo lekcijo o pasjem bontonu. Xavier reši zmedenega kenguruja.
04:15
Dan v Rafovem življenju: Rafa je direktor živalskega vrta Loro Parque. Izvedeli bomo, zakaj mu pravijo ptič Loro Parqua.
04:36
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
05:00
Večinoma si iz vode!: Zdravniki raziskujejo hipotalamus - izjemen del možganov, ki skrbi za hidracijo.
05:27
Eksplozivna energija!: Spoznali boste velikansko eksplozivno shrambo energije v vašem telesu - jetra, z Lilio pa boste prisotni na operaciji njenih možganov.
05:57
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna.
06:00
The Electric Kettle: Da bi dobil energijo za trening mora Tom Thomas ugotoviti, kaj naj zdravega skuha, vendar brez uporabe štedilnika.
06:09
Leteči ligenj: Izdelajte morsko bitje, ki leti. Sploh se ne hecamo.
06:15
Listna maska: Pokazali vam bomo, kako si lahko izdelate masko iz jesenskega listja.
06:24
Vrata: Otroci najdejo vrata, a nimajo dovolj časa, da bi raziskali, kam vodijo. Ravnatelj Lounsberry se v tem času že vrne.
06:36
Cofki: Naredi si cofke.
06:39
Normalno: Mily je edina na zabavi, ki se ni prav posebej uredila. Počuti se butasto in se sprašuje, kaj pomeni „normalno“.
06:45
Česa ne smemo reči: Juliette ni oblekla obleke, ki ji jo je Mily podarila za rojstni dan, zato se Mily sprašuje, če bi morala Juliette vprašati, zakaj.
06:54
Tisoč in ena noč: Šeherezada s Siestino pomočjo pripoveduje zgodbe svojemu možu, kralju Šahrijarju, s čimer preprečuje, da bi zjutraj končala mrtva.
07:09
Kdo je luno? Zakaj je luna včasih drugačna: Darwin in Newts se zabavata, saj izdelujeta kraterje. Razrešila bosta tudi skrivnost izginjajoče lune.
07:24
Kradljivec piškotov: Ko polovica piškotov, ki sta jih Tess in Addison spekla za dobrodelno prireditev, izgine, dekleta preganjajo krivca, ki hrusta piškote.
07:39
Vodni krog: Kit zaradi pregrevanja izgubi zavest in se poda na nenavadno sanjsko potovanje po svetu.
07:45
Termalni izviri: Kit izgubi gospoda Baterijo v vročem vrelcu.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Globok spanec princeske Purl: Zipsy in Popsy začarata princeso Purl, da spi milijone let. Bitz mora najti urok, ki bo princeso prebudil.
08:15
Bager in škornji: Maddie izve, kako deluje bager in kako izdelajo gumijaste škornje.
08:30
Vodič: Dr. Panda je danes vodič. Prijateljem razkazuje zgodovinsko pomembna mesta, ko skupina obtiči na cesti zaradi ovire.
08:39
Življenje na visokem: Doki hoče, da njegova ekipa zmaga na tekmovanju. Kako dolgo lahko zdržijo, da se ne dotaknejo tal?
08:51
Detektiva na dolžnosti: V hiši trojčkov so nagnusne spodnjice. Bosta Tekač in Leo ugotovila, kdo je lastnik spodnjic?
09:00
Teleskop in labirint: Maddie izve, kako deluje teleskop in kako naredijo labirinte.
09:15
Zvonček za kolo in črte: Maddie izve, kako deluje zvonček za kolo, in spremlja izdelavo črt na cestah.
09:30
Kartonski tulec: Hepi in Briko bosta kartonskim tulcem podarila razburljivejše življenje!
09:39
Škatla za jajca: Hepi in Briko vam bosta pokazala, kako najbolje uporabiti staro škatlo za jajca.
09:54
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
10:00
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
10:03
Toplozračni balon: Doma izdelan toplozračni balon bo postal lebdeča pošast! Phil se bo oblekel v sluz in stopil v kad, polno ledene vode.
10:30
Nagrade Au: Tokrat bomo obiskali britanske otroke, ki se pogumno spopadajo z različnimi boleznimi in pomagajo drugim.
11:00
Čips se krči in rešitve za širjenje: Doc K in Nash se naučita krčiti in širiti. Ko dobita strokovne nasvete, se odločita skrčiti vrečko čipsa.
11:24
Nezaslišane olimpijske igre: V znamenje obeleženja olimpijskih iger Črna podgana raziskuje šport skozi zgodovino, od antične Grčije do sodobnosti.
11:54
Hogie gre na Havaje: Na Havajih, v deželi sonca, morja in deskanja, je veliko zanimivega za videti in početi. Ampak kaj je Hogieja strah narediti?
12:09
Ponovna uporaba škornjev: Družina Grimwade se na podlagi pogovora z gasilcem v lokalnem gasilskem domu domisli, kako ponovno uporabiti svoje škornje.
12:21
Popravilo čevljev: Kako lahko samo z zamenjavo vezalk popolnoma spremenimo izgled čevljev?
12:33
Začarani gozd: Skupina mladih raziskovalcev raziskuje zimzeleni gozd v nacionalnem parku Garden Route v Južnoafriški republiki.
13:00
Heidijin novi dom: Mati prepusti svojega dragega psa, ki ji je pomagal skozi temačne dni. Slavni dingo Wandi obišče Mariso.
13:21
Zakaj kruh vzhaja?: Kruh vzhaja s pomočjo kvasa in kemične reakcije, ki ji pravimo fermentacija. Kvas sladkorje v testu spremeni v ogljikov dioksid.
13:27
Znajo rastline šteti?: Vsaka številka Fibonnacijevega zaporedja je vsota prejšnjih dveh številk. Ta vzorec lahko vidimo pri številnim rastlinah.
13:30
Večerja v palači: Dokijeva ekipa je vabljena na večerjo v palači na Danskem. Veselijo se elitnega druženja.
13:42
Cofki: Naredi si cofke.
13:45
Zajec: Mali čuk se mami in očiju trudi razložiti razlike med zajci in kunci. Fiono Fox so zajci na televiziji povsem očarali.
14:00
Jazbec: Dedek misli, da je jazbec na televiziji njegov mrzli bratranec. Sivkino glasno žvečenje Rdečki otežuje ogled oddaje.
14:15
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Izvede poskus z bučo, pri katerem uporabi polimere, peno in oklep.
14:39
Triki proti vročini: Mali mojstri bodo sadje spremenili v sladoled, pripravili hladen pasji priboljšek in izboljšali plažno brisačo.
15:00
Nenavadni robot Larry: Doktorja se posvetita bruhanju. Dr. Xand mora na nujno dostavo krvi. V bolnišnici nas čakata kolesarska nesreča in nogometna poškodba.
15:30
Temna orka: Pirati s Temne orke napadajo! Verjamejo, da imajo Nektonovi na svoji podmornici redek zaklad.
15:51
Zvezde iz kozarca: Eric ustvari svetilko, s katero lahko projiciramo na steno ozvezdje Veliki medved.
15:54
Resna okvara: Ko pride do resne okvare, jo mora ekipa s skupnimi močmi odpraviti. Medtem Zeke preživi veliko kakovostnega časa z Maxovo družino.
16:18
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
16:33
Pridne roke: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju in zaplavajte z morskimi biki na Fidžiju. Videli boste, kako morski rezervat pomaga morskim psom.
17:00
Pitmanova: dinamična dvojica borilnih veščin: Neverjetni par borilnih veščin Lisa in Chris Pitman pokažeta, katere spretnosti so jima prinesle Guinessov svetovni rekord.
17:12
Kevin Bergquist: prvak v borilnih veščinah: Mojster karateja Kevin Bergquist pokaže svoje spretnosti, s katerimi podira svetovne rekorde, ter uči o samozavesti in pozitivnosti.
17:27
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so nekatere preživele v vesolju na zunanji strani rakete.
17:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
17:54
Triki za ponovni začetek pouka: Molly pripravi prigrizke, Gabe in Jenna se pošalita iz učiteljice, Devonte pa se nauči loščiti čevlje z banano.
18:15
Italijanska zabava 2. del: Matilda je z družino na počitnicah v Italiji, kjer se nauči kuhanja ribje enolončnice po italijansko.
18:30
Rubyjina smrdeča taca: Ovca Ruby ima vneto taco, ki smrdi, Johnny in Inel pa spoznata psa, ki rad je z družino!
18:54
Matematika & arhitektura: Matematika omogoča vse, od preprostih zavetišč do futurističnih mest. Kako smo s pomočjo matematike prerasli življenje v jamah?
19:00
Prijateljica (Courteney Cox) in zabavljač (Channing Tatum): Nagrajena igralka in producentka Courteney Cox iz Prijateljev ter hollywoodski zvezdnik Channing Tatum predstavita svoji poti do uspeha.
19:24
Strah pred neznanim: Akrobatska dvojica Finn in Kirsten poskušata brez napake izvesti zmagovalno kombinacijo, spoznamo pa tudi senzaciji Seba in Shakiema.
19:48
Novi začetki: Josh in Kloe morata dati vse od sebe, če želita navdušiti kraljevega obiskovalca. Plesalka na ledu Ella se pripravlja na prvi solo nastop.
20:18
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
20:42
Hrana: Howlerjeva shramba je prazna! Ker ima rad hrano, se odloči, da bo pojedel vse, kar si bo zaželel, pa čeprav bo s tem kršil pravila.
20:45
Čudno sojenje: Odvija se čudno sojenje, kjer je Howler zagovornik živali, Roach pa sodnik in tožilec.
20:48
Preslikavanje: Z mastno barvico rišite po kopirnem papirju in s peresom prikažite novo risbo.
20:54
Pol portreta: Predstavljajte si drugo stran fotografije portreta.
21:00
Sluz: Izvedeli bomo, kako naredimo sluz in kako jo spremenimo v umetnost, ter kaj se zgodi, če sluz pade iz 10. nadstropja na tla.
21:21
Roboti za iskanje in reševanje: Italijanski raziskovalci so razvili robota, ki bo v tveganih reševanjih nadomestil reševalce. Lahko takšen robot rešuje življenja?
21:24
Jaz in moj avatar: Evropski raziskovalci so razvili avatarje, da bi izboljšali okrevanje shizofrenih pacientov.
21:30
Garažni navdušenci I: Izvedeli bomo, kako lahko naredimo izstreljevalec žogic ping pong ter hitro in enostavno rolko.
21:51
Via Lactea: Raziskovalci so analizirali galaktično ravnino, ker hočejo rekonstruirati, kako so zvezde nastajale in kako bodo v prihodnosti.
21:54
Globoko v zemlji: Italijanski raziskovalci ocenjujejo zdravje evropske prsti. Imajo kar 25.000 vzorcev iz celotne Evrope.
22:00
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Narava in človek znata preživeti ekstremen mraz. Poglejte, kaj se zgodi telesu, ki zmrzuje, in odkrijte oblačila, ki ohranjajo toploto.
22:27
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Neverjetni vpliv športa: Otroci, prvaki, atleti: ni važno, kdo smo, šport zelo vpliva na naša telesa.
22:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Majhni procesi: Raziskovanje majhnih procesov je pomagalo znanstvenikom pri razumevanju epidemij in odkrivanju novih načinov zdravljenj za bolezni.
23:51
Stran z odpadki!: Ali so živila s pretečenim rokom uporabnosti res škodljiva? Ali lahko podaljšamo svežino naše hrane? Preverite tukaj!
00:00
Strašljiva znanost: Steve Spangler nam pokaže, kako je lahko vsak dan srhljiv. Pomagal si bo z grozljivimi triki in čarobnimi efekti, ki temeljijo na znanosti.
00:21
Nova generacija sončne energije: Znanstveniki se ukvarjajo s perovskitom - kristalom, občutljivim na svetlobo, ki bi lahko revolucioniziral področje sončne energije.
00:27
Vročina vpliva na smrtnost: Evropski projekt URBANFLUXES raziskuje, kako bi lahko bilo življenje v mestih okolju bolj prijazno in trajnostno.
00:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
01:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.
01:30
Konec s slabimi navadami!: Grizenje nohtov, telesni vonj in slabe navade negativno vplivajo na nas. Obstajajo načini, kako to preprečiti.
02:00
Biti otrok: Vpogled v spoznanja dojenčkov in živalskih mladičkov pred in po rojstvu.
02:30
Varnostni preizkusi vsakodnevnih predmetov: Varnostno preizkušanje naše hrane, avtomobilov, igračk in pohištva.
03:00
Moč glasbe: Glasba vpliva na nas čustveno in tudi fizično. Živali se sporazumevajo z glasbo. S tehnologijo je glasba stopila v digitalni svet.
03:30
Rabi delo: Laura pomaga Levijevi lastnici Susie razumeti, zakaj si grize rep. Rabi delo!
03:54
Novi začetki: Turbo je očaral vse na kliniki in gre v rejništvo. Xavier najde ranjeno želvo in jo pelje k veterinarju.
04:15
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
04:36
Mladič orke: Gluha orka Morgan je tik pred kotitvijo prvega mladiča. Mladič orke bi bil eden največjih naravnih fenomenov v zgodovini živalskega vrta.
05:00
Prste na gumbe!: Zdravniki povečajo majhne zračne mešičke v vaših pljučih - vaše alveole! Potem pa prste na gumbe v Avčelogiji – kdo bo dobil nase smrkelj?