Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Dvoumne iluzije: Ogledali si bomo nekaj dvoumnih iluzij in spoznali teorijo o premikanju oči ter teorijo asimilacije. Izvedeli bomo tudi, kako se lahko v možganih ustvarijo nove povezave.
05:30
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
05:54
Anaglifi: Tokratna epizoda bo uvod v anaglife. Izvedeli bomo, iz česa so izdelana 3D-očala in kako delujejo.
06:00
The Washing Machine: Žvekoštumf se med preganjanjem Nolika in Simke po nesreči ujame v pralni stroj. Mojstri Vseznalčki morajo sedaj na to opozoriti mamo Toma Thomasa, ne da bi jih ona opazila.
06:12
Lačen črv: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega črva iz plastelina.
06:15
Velikonoga ptica: Izvedi, kako lahko narediš smešnega ptiča iz plastelina.
06:18
Vesel planet: Izvedi, kako lahko narediš vesel planet iz gline.
06:24
Letenje: Elikanah iz Kenije se jezi na divje lovce, ki nezakonito lovijo slone zaradi oklov. Sprašuje se, zakaj sloni ne morejo vzleteti kot letalo, da bi se izognili nevarnosti. Izvedel bo, kaj je za letenje sploh potrebno.
06:39
Gospodična Pravica: Lola je jezna, ker je Luke pojedel njen kos torte. Mily je oblečena v kopalni plašč in se postavi na stran pravice! Pri tem se sprašuje, kaj pravica sploh je in kako jo dosežemo.
06:45
Nenavadna žival: Mily napade psička, ki je pravkar povrgla. Dan ji pojasni, da jo je pri tem vodil živalski nagon. Mily se sprašuje, če imamo tudi ljudje živalski nagon.
06:54
Tragedija o Hamletu, danskem princu, Williama Shakespearja: Siesta sanja, da se bo princu Hamletu pomagala maščevati za smrt očeta, kralja Hamleta. Hamlet bo ubil svojega strica Klavdija, ki je zdaj na prestolu. Ko Klavdij izve za načrt, pa Siesti in Hamletu podatkne past.
07:09
Naši prijateljčki iz gozda – Kako zgradimo most: Darwin in Newts v starem deblu najdeta razne žuželke. Čezenj zgradita most, da bi zaščitila svoje nove prijateljčke.
07:24
Ne tako velik pica problem: Ko Addison in Alex pokusita novo pico, ki jo je gospod DiGiovanni ustvaril posebej za Tessin rojstni dan, ugotovita, da sploh ni dobrega okusa, zato sta se lotila raziskave, v čem je težava. Je gospod DiGiovanni izgubil občutek za okus?
07:39
Neptun: Kit ima težave s polnjenjem in postane zapornik grozljivega Neptuna.
07:45
Pluton: Kit se na Plutonu pouči o njegovi šibki gravitaciji, zaradi katere ne more smučati.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Skala plava na vodi: Bitz in Bob bosta naredila splav, da bi težak kamen spravila čez vodo.
08:15
Magneti in medvedki: Maddie izve, kako delujejo magneti na vagonih, s katerimi se igra. Potem pa obišče še tovarno plišastih medvedov. S posebnim mikroskopom si lahko ogleda tudi polnilo medvedkov.
08:30
Zobozdravnik: Dr. Panda je zobozdravnik in mora ugotoviti, kako pomiriti Mukico pred zobozdravstvenim pregledom.
08:39
Neverjeten labirint: Mundi predlaga, da obiščejo labirint v Angliji. Doki se sprašuje, kako lahko pridemo iz labirinta.
08:51
Modni nesporazum: Opti in Pesi se ne strinjata glede pasu. Tekač mora najti rešitev, ki bo zadovoljila oba.
09:00
Morsko življenje: Darwin in Newts občudujeta morsko življenje na dnu oceana. Ugotovita, da se vodna gladina niža, kar bi rada ustavila.
09:18
Ples na snegu: S pomočjo barvnih kod bomo igrali na glasbila. Vaja dela mojstra!
09:24
Pustolovščina v labirintu: Otroci pišejo enostavno kodo, da bodo pomagali gusarju Petu do zaklada.
09:30
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
09:42
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
09:51
Turnirji: Ko Howler postane vitez, se nespametno udeleži divjega turnirja.
09:54
Medicina v srednjem veku: V srednjem veku ni pametno zboleti! Dove ima težave z iskanjem zdravila za bolnega prijatelja malega Lewisa.
10:00
Nepredvidljive vode: Nektonovi vstopijo v območje Bermudskega trikotnika, kjer se zdi, da zakoni fizike ne veljajo. Še več, ne morejo pobegniti!
10:21
Moč na kvadrat: Čarobni matematik Eric izve vse o eksponentah. Presenečen je, kako hitro števila naraščajo zaradi potenc. Lahko en zlatnik spremeni v več kot milijardo zlatnikov že v enem mesecu? Je to čarovnija ali matematika?
10:24
Verjetnost rojstnega dneva: Kaj, če bi vas nekdo izzval, da dokažite, da imata vsaj dva vaša sošolca isti rojstni datum? Bi sprejeli izziv? Če bi in vas je v razredu vsaj 23, je vaša možnost za zmago precej visoka.
10:30
Balon: Popestrimo se z nekaj ustvarjalnimi idejami!
10:45
Popravilo kolesa: Družina Grimwade se odloči popraviti mamino kolo. Kolesarjenje je zeleno, hkrati pa tudi zabavno.
11:00
Nadomestne družine: Spoznali bomo štiri različne vrste mladičkov, ki jih vzgajajo ljudje in imajo nadomestne družine.
11:24
Pošastka: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega pošastka iz plastelina.
11:27
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
11:30
Banka semen: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila najboljše izume: invalidske vozičke za ljubljenčke, nogometnega robota, ki zmanjša možnost poškodb, zapestnice z lučkami ter banko s semeni, ki svetu omogoča prihodnost.
11:51
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
11:54
Pingvin: Bi se radi spoprijateljili z veselimi nogicami? Pokazali vam bomo, kako si lahko ustvarite pingvina iz stare nogavice in riža.
12:03
Končna hitrost: Raign mora po zadnji uganki razkriti neprijetno skrivnost in podoživeti travmatičen dogodek iz preteklosti.
12:15
Napetost: Otroci so spet kaznovani, zato se spet odpravijo skozi vrata in nadaljujejo s svojo pustolovščino.
12:27
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo. Približno 90% živali v globokem morju ustvarja nekakšno obliko bioluminescence. Kresnice, kresničke in nekatere glive jo tudi lahko.
12:30
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike. Narava je zelo učinkovita, zato pogosto uporablja šestkotnike, npr. pri mehurčkih in panjih.
12:33
Entomolog: Mikaela obišče muzej Royal Ontario in spozna entomologinjo Antonio. Njena naloga je preučevanje žuželk. V muzeju Mikaela spozna različne vrste žuželk in odkrije metode za preučevanje živih žuželk.
12:45
Fizioterapevt: Mikaela obišče kliniko za športno medicino in spozna kako fizioterapevti preprečijo ter zdravijo poškodbe športnikov. Spozna specialistko za pretrese možganov, Siobhan, ki ji predstavi različne preizkuse in metode svojega dela.
13:00
Najhitrejša hrana: Matilda je na misiji, da preseneti starše z najhitrejšim, najbolj norim obrokom, ki so ga kdaj imeli. Zahvaljujoč pomoči njenega brata dobijo dostavo, ki je ne bodo nikoli pozabili.
13:15
Tortno tekmovanje: Družina Ramsay tekmuje v peki najboljše torte. Matilda je odločena, da bo zmagala, peče sirove pogače iz peska, okrašene z barvitimi mlini na veter. Njen brat Jack pripravlja slastne piškote in nosi kostume morskih psov.. Potem prispe skrivnostna torta.
13:30
Orjaški kašelj: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, kako velika so dejansko naša pljuča in zakaj je kašljanje koristno. Dr. Chris poskuša rešiti zločin s forenzikom. Na urgenci je pacientka s poškodovanim zapestjem in pacient z radirko v ušesu.
14:00
Kakec: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta kakec in pokažeta, kako lahko naredite umeten kakec.
14:15
Japonska 3. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vzpenjanje po reki in čepenje pod slapovi za preizkušanje moči nog.
14:30
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
14:33
So vroči izviri čarobni?: Grand Prismatic Spring v parku Yellowstone v ZDA je vroči izvir v barvah mavrice. Barve so posledica organizmov, ki obožujejo vročino, ki jim pravimo cianobakterije in različnih drugih bakterij in organizmov, ki vsebujejo različne vrste barvnih spojin.
14:36
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
14:39
Večnamenski razpršilnik: Ekipa dobi priložnost, da pokaže svojo večnamensko posodo s pršilom. Ampak Noodlesa in Alicie ni nikjer!
15:09
Vreme: Steve Spangler nam bo tokrat pokazal, kako ustvariti “vreme” kar v našem domu … Od tankerja s smogom do tornada, velikega kot soba.
15:33
Dron za uničevanje min: Alie Ward predstavi umetniško narejene globuse sveta, medicinske naprave iz igrač, dron, ki uničuje mine, in moškega, ki gradi vile na drevesih.
15:54
Trgovska pot: Howler in Mali Lewis nas popeljeta po trgovskih poteh, ki so jih uporabljali v srednjem veku. To popotovanje pa sploh ni preprosto!
15:57
Turnirji: Ko Howler postane vitez, se nespametno udeleži divjega turnirja.
16:03
Nepredvidljive vode: Nektonovi vstopijo v območje Bermudskega trikotnika, kjer se zdi, da zakoni fizike ne veljajo. Še več, ne morejo pobegniti!
16:27
Moč na kvadrat: Čarobni matematik Eric izve vse o eksponentah. Presenečen je, kako hitro števila naraščajo zaradi potenc. Lahko en zlatnik spremeni v več kot milijardo zlatnikov že v enem mesecu? Je to čarovnija ali matematika?
16:30
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
17:18
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz črnega flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
17:21
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
17:24
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
17:30
Ogrožene vrste: Novi mladički v živalskih vrtovih so vedno udarna novica. Ko pa gre za ogrožene vrste, zgodbe postanejo še bolj posebne.
17:54
Mlad dinozaver: Naredi mladega dinozavra!
17:57
Mišlon: Naredi mišlona.
18:00
Rešitev in okrevanje: Staffordshirski bulterier Slab mora na operacijo, zato je Gemma na trnih. Marisa reši mačka s tremi nogami.
18:30
Dan v Rafovem življenju: Rafa je direktor živalskega vrta Loro Parque. Izvedeli bomo, zakaj mu pravijo ptič Loro Parqua.
19:00
Pomoč: Opice v zavetišču so posvojile potepuške mucke, zvesti pes pa pomaga rešenemu rakunu, da premaga strahove.
19:48
Zakaj škržati ne marajo os: Osa mora izkopati rov v zemljo, da najde škržate. Potem jih paralizira in odnese v svoje gnezdo, kjer postanejo gnezdo za larve. Tudi lemurji imajo radi škržate.
19:51
Stožčasti polž, ki uspava: Lačni stožčasti polži s svojimi sifoni izvohajo ribe in črve, s katerimi se prehranjujejo. Ko najdejo plen, izločijo koktajl snovi, ki plen uspavajo, da ga laže ujamejo.
19:54
Larve hroščev so ponoči zelo aktivne: Brazilija je polna neverjetnih živali: jaguarjev, krokodilov, vider, piraj in kapibar. Čeprav je ponoči vse na videz mirno, okoli termitnjakov pa fluorescentne larve hroščev s svetlobo lovijo večerjo.
20:00
Noč čarovnic: Julia v garaži prevzame dolžnosti ob noči čarovnic, Jesse pa posodi svoj glas igralcu video iger. Iana povabijo v Shaqov dvorec v Orlandu.
20:21
Smrtonosna zombi gliva: Spore glive Cordyceps so sposobne nadzirati in ubiti žuželke. Vstopijo v telo žuželke in ga prebavijo od znotraj. Lahko celo usmerjajo njene možgane in jo pripravijo, da dela stvari, ki pomagajo širiti spore.
20:27
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke. Tam mala bitja zvabijo k sebi s sladkim nektarjem. Največje vrčnice rastejo na pobočjih gore Kinabali na Borneu. Prostor imajo za več kot liter tekočine.
20:30
Plesna ura: Ian dobi plesno učno uro pri najljubšemu olimpijcu Patricku Chanu, Jesse pa vztraja, da lahko opravi intervju z Adamom Sandlerjem.
20:51
Molji in njihovi zelo počasni gostitelji: Lenivci se vsak dan borijo s frizuro. Njihovi kodri so polni življenja – od parazitov do alg in kolinij moljev. Lenivci moljem nudijo tudi prostor za razmnoževanje!
20:54
Obramba hrošča prasketača: Prasketač je razvil poseben način, kako se izogniti, da ga ne pojedo. V trebuhu zmeša dve snovi, ki potem eksplodirajo kot zaščitna kemikalija in krop. Paziti pa mora, da ne opeče sebe!
21:00
Tornado: Posnetki očividcev in nova tehnologija nam bodo pokazali življenje tornadov. Vse od orjaških neviht in pogojev v atmosferi, ki jih ustvarijo, do njihove uničujoče moči.
21:30
Ledena gora: Posnetki očividcev in nova tehnologija omogočajo nov vpogled v nastanek in življenjski cikel ledenih gora ter neverjetno življenje okoli njih. Tako znanstveniki lažje razumejo vpliv klimatskih sprememb na temperature morij in občutljive ekosisteme na obeh polih.
22:00
Konec sončnega sistema: Astronomi preučujejo sončni sistem, da bi napovedali prihodnost našega sonca in planeta. Njihove napovedi zavzemajo velikanski model.
22:51
Šola prihodnosti: V prihodnosti bodo šole postale digitalne. S tem bo učenje bolj zabavnejše.
23:00
Delitev: Amanda razišče vlogo žensk z vidika konfucianizma in budizma ter senco, ki jih na življenje žensk mečejo azijski ideali o ženski krepostnosti ter delitev prostora na moški in ženski tako doma kot v poslovnem in političnem svetu.
00:00
Tornado: Posnetki očividcev in nova tehnologija nam bodo pokazali življenje tornadov. Vse od orjaških neviht in pogojev v atmosferi, ki jih ustvarijo, do njihove uničujoče moči.
00:30
Ledena gora: Posnetki očividcev in nova tehnologija omogočajo nov vpogled v nastanek in življenjski cikel ledenih gora ter neverjetno življenje okoli njih. Tako znanstveniki lažje razumejo vpliv klimatskih sprememb na temperature morij in občutljive ekosisteme na obeh polih.
01:00
Konec sončnega sistema: Astronomi preučujejo sončni sistem, da bi napovedali prihodnost našega sonca in planeta. Njihove napovedi zavzemajo velikanski model.
01:51
Šola prihodnosti: V prihodnosti bodo šole postale digitalne. S tem bo učenje bolj zabavnejše.
02:00
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
02:30
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
02:57
Vpogled v iluzije: Ogledali si bomo številne iluzije, ki kar ne izginejo in jih vidimo tudi, ko pogledamo stran.
03:00
Za kulisami priprave najljubših jedi: Obiskali smo tovarno sladkarij. Majhne hrenovke iz Francije so najboljše. Odkrijte znanost popolnega ocvrtega krompirčka!
03:24
Vpogled v popačene iluzije: Izvedeli bomo, kaj je popačena iluzija in si ogledali eno najstarejših optičnih iluzij. Spoznali bomo tudi, kako delujejo paličice in stožci v očeh.
03:30
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
03:54
Pretentajmo svoje dojemanje: Ogledali si bomo, kako lahko pretentamo in spremenimo svoje dojemanje, in sicer s pomočjo optičnih iluzij in miselnih trikov.
04:00
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
04:27
Iluzije in nadrealizem: Iluzije in umetnost lako združimo v nekaj nadrealističnega. Pogledali si bomo vrsto umetniških del, ki vas bodo navdušila.
04:30
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo.
04:57
Vpogled v Pepperjev duh: Veste, kaj je Pepperjev duh? Pokazali vam bomo, kako nastane.
05:00
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
05:27
Ustvarjanje holografskih podob: Uvod v holografske podobe. Ogledali bi bomo nekaj holografskih podob in izvedeli, kako so nastale s pomočjo laserjev.
05:30
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
06:00
The Thermometer: Tom Thomas se poskuša pretvarjati, da je bolan, tako da segreva termometer, po nesreči pa razbije napravo. Zdaj potrebuje pomoč Mojstrov Vseznalčkov, da odstrani nevarno živo srebro.
06:09
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
06:12
Pošastka: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega pošastka iz plastelina.
06:18
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
06:21
Čaroben levji samorog: Izvedi, kako lahko narediš čarobnega levjega samoroga.
06:24
Sol: Masajka Joy živi blizu slanega jezera v Keniji. Izvedela bo, da je sol res kul, ter iz nje izdelala verižico in slasten kokosov sladoled.
06:39
Uboga Mily: Mily je hotela novo torbo za plažo, mami pa ji je rekla, da je ne rabi. Mily se pridruži garažni razprodaji, da bi si jo lahko kupila sama.
06:45
Popart: Mily mora za šolo narisati ali opisati nekoga, ki ga ima rada. Odloči se pisati o Popu, a ji možgani zablokirajo. Sprašuje se, kako lahko nekoga predstavimo samo z besedami ali risbami.
06:54
Tragedija Romea in Julije Williama Shakespearja: Siesta sanja o zgodbi o Romeu in Juliji. Juliji pomaga, da izpade mrtva, da bi lahko srečala svojega pregnanega ljubimca. Romeo pa misli, da je Julija res mrtva, in stori samomor. Ko se Julija zbudi, se zanj odloči tudi sama.
07:09
Velika lepljiva mreža – Kako izdelamo pajkovo mrežo: Darwina in Newts je navdihnila pajkova mreža. Izdelala bosta past, s katero bosta ujela tatu hrane.
07:24
Skrivnosti lepotnega salona, v katerem straši: Poroka gospe Bell je v nevarnosti, ko duh prestraši stranke iz kozmetičnega salona, ??kjer se vsi pripravljajo na slovesnost. Toda Addison meni, da imata ropotanje in prepih naravne vzroke.
07:39
Kuiperjev pas: Kit se izgubi v Kuiperjevem pasu, kjer opazi skrivnostno rdečo luč na asteroidu. Kmalu spozna prijatelja.
07:45
Voyager: Kit in g. Baterija srečata staro vesoljsko plovilo - Voyagerja, ki pogreša dom in se hoče vrniti na Zemljo.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Skrivnostni piknik: Poševnik hoče narediti piknik, medtem ko pazi na medvedja mladiča. Mladiča zaspita, a Poševnik od utrujenosti prav tako zaspi.
08:15
Tekoče stopnice in samokolnice: Maddie obišče nakupovalni center, kjer izve, kako delujejo tekoče stopnice. Potem obišče tudi tovarno, v kateri iz kovinskih plošč izdelujejo samokolnice.
08:30
Glasbena želja: Biti DJ je na videz lahko delo. Ko Leo naroči posebno glasbeno željo za Julijin rojstni dan, ima dr. Panda veliko dela, da jo najde.
08:39
Dokijev delfin: Fico se odloči, da je popoln ljubljenček zanj delfin. Ekipa odleti na avstralsko obalo, da bi našla delfina.
08:51
Pojej zelenjavo!: Tekač hoče prepričati trojčke, naj jejo zelenjavo, da bodo imeli več energije. A trojčki ga nočejo upoštevati.
09:00
Svetilnik in bombica za kopanje: Maddie obišče svetilnik, kjer se sreča z oskrbnikom svetilnika. Izve pa tudi, kako izdelajo bombice za kopanje.
09:15
Valovi in sladoled: Maddie izve, kako zaradi vetra nastanejo valovi. Potem obišče kmetijo, kjer izve, kako pripravijo sladoled.
09:30
Plastična vrečka: Zakaj bi zavrgli plastične vrečke? Hepi in Briko obožujeta ponovno uporabo predmetov.
09:39
Proces med možgani in očmi: Kaj sproži misli ali čustva? Kako deluje naš um? Vsak dan vidimo različne predmete, prizore, barve, oblike in podobe. Vse pa ni vedno, kot se zdi. Preden pomisite, da gre za čarovnijo, se vprašajte, če se možgani poigravajo z vami.
10:03
Najglasnejši zvok: Phil izkoristi moč zvoka in skuša proizvesti najglasnejši zvok. Kako zmes iz koruznega škroba spravimo do plesa in razbijemo kozarec? Kako s peskom izdelamo vzorce? Vse to s pomočjo zvoka!
10:27
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
10:30
Izlet po telesu: Zdravniki gredo na izlet po človeškem telesu, od glave do nog. Najdejo povezavo med srcem in formulo 1 ter povejo, zakaj je tako pomembno, da si umijete roke po uporabi stranišča. Nato se poslovijo od pacientov.
11:00
Noro močne mišice: Doc K in Nash si želita supermoči in si ogledata umetne mišice ter mogočne eksoskelete. Po obisku močnih živali v živalskem vrtu se spomnita, kako lahko dvigneta avto.
11:24
Bogat Rimljan rapa in čajnik kot ljubljenček: Bogat Rimljan rapa, vojski se pridružijo psi, filozof Jeremy Bentham pa ima čajnik namesto hišnega ljubljenčka. Johannes Gutenberg ustvari nov postopek tiskanja, cesar Avgust pa nekoga po nesreči potegne za nos.
11:54
Nova obzorja in eksotična odkritja: Matt, Paige in lovci na zgodovino odpotujejo v čas velikih odkritij. Spoznajo neverjetne pripomočke velikih raziskovalcev, med drugim tudi Krištofa Kolumba, njihove ladje in eksotična odkritja, ki so danes že samoumevna.
12:18
Pica: Pico imamo radi vsi. Če jo pečemo doma, jo lahko obložimo s poljubnimi sestavinami, ki jih najdemo v kuhinji. Link pa ima nepričakovano težavo med valjanjem mrzlega testa za pico, ki ga je ravno vzel iz hladilnika, saj ni enakomerne debeline.
12:33
Gamkaberg - gorska utrdba: Ekipa obišče gorovje, da bi našla veličastno bitje, ki je ubežalo izumrtju. Izgubijo se v jami in odkrijejo skoraj izumrlo gorsko zebro.
13:00
Vasanth: Trinajsletni Vasanth obrača mesečni družinski prihodek tako, da privarčuje denar za izboljšave na skuterju.
13:30
Lebdenje in potapljanje: 11-letni Jacob s Švedske rad jadra. Sprašuje se, zakaj ladje ne potonejo, kamni pa. Zato izvede mnogo zabavnih poskusov v vodi in izven nje.
13:45
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
14:00
Vodni tehnik: Mikaela obišče čistilno napravo, kjer spozna vodnega tehnika Brandona. Pokaže ji številne zaslone in robotska prijemala, ki jih uporabljajo za čiščenje vode. Mikaela vzame vzorec blata in z mikroskopom opazuje mikroorganizme, ki razgrajujejo odpadke.
14:15
Preprosti stroji: Kaj nam bo znanost, če z njo ne dobimo supermoči? Phil bo z močjo preprostih strojev premaknil, dvignil in zakotalil stroj, ki ga prej ni mogel. Izvedeli bomo, kako se dvignemo z enih prstom, in videli, kako so jamski ljudje odkrili kolo.
14:39
Nasveti za vohune: Vsi bi radi bili vohuni. Gabe naredi periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
14:54
Zakaj je plesen tako super?: Poznamo tisoče vrst plesni, vse pa se hranijo z organskim materialom in za preživetje potrebujejo vlago. Imajo pomembno vlogo pri vračanju hranil nazaj v ekosisteme. Ena od njih, penicilin, je rešila že nešteto življenj, odkar jo uporabljamo kot antibiotik.
15:00
Izjemne obrvi: Dr. Chris in dr. Xand raziščeta, zakaj potrebujemo obrvi in kako poteka delo v bolnišnični lekarni. Razrešita nekaj medicinskih misterijev, dr. Xand pa polije vroč fižol po svoji nogi. Na urgenci je pacient s poškodovanim prstom na nogi.
15:30
Tu so zmaji: Med lovom na zmaje Ant najde starodavni zvitek, ki vsebuje namige do neverjetne skrivnosti.
15:51
Misija: Mešanje nemogoče: Eric spozna, da se olje in kis zaradi različne gostote ne mešata najbolje. Tresenje začasno pomaga. Prek poskusa izve več o tem.
15:54
Gostota: Eric pokaže, zakaj zaradi gostote nekatere stvari plavajo na gladini vode, druge pa potonejo. V preprostem poskusu zmeša različne snovi.
16:00
Odkrivanje ljubezni: Kaylyn in Alicia se trudita najti novo ime za podjetje, Noodlesova naprava za odkrivanje ljubezni pa moti harmonijo skupine.
16:30
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
16:42
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
16:51
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
16:54
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
17:00
Stare pižame in čudovita hrana: Matt, Paige in lovci na zgodovino odkrivajo starodavno Indijo in zgradbo ljubezni Taj Mahal. Spoznajo svet odlične hrane, tkanine in prve pižame. Zaigrajo na sitar, plešejo in odkrijejo načine kako znižati telesno temperaturo.
17:30
Kenija 4. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji in se uči športnih veščin masajev. Danes se učijo metanja runguja in se odpeljejo na ogled živine.
17:48
Fizioterapevt: Mikaela obišče kliniko za športno medicino in spozna kako fizioterapevti preprečijo ter zdravijo poškodbe športnikov. Spozna specialistko za pretrese možganov, Siobhan, ki ji predstavi različne preizkuse in metode svojega dela.
18:03
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
18:12
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
18:24
Ramsayjevi gredo: Matilda se z družino odpravlja na počitnice - brez brata Jacka in psov Rumpoleja in Bruna. V kuhinji pripravi velikanski hamburger, mlečni napitek, močne kroglice, polne vitaminov - in nekaj priboljškov za pse.
18:39
Košarkaška igra: Matilda se z družino odpravi na košarkarsko igrišče na plaži Venice Beach in dobi nekaj odličnih nasvetov za izboljšanje igre. Preden se vsi razdelijo v ekipe, uživajo v njenem tematsko obarvanem pikniku s pica pito in lučkami.
19:00
Papirnati koluti: Phil hoče kljubovati težnosti in ima težave s papirnatimi koluti. In še: padec jajca z bučo, lebdeči baloni s helijem in še več zabave s kljubovanjem težnosti!
19:24
Hrana in znanost: Čas je za eksperimente s hrano. Voditelj Steve Spangler nam bo pokazal znanost, ki jo lahko pojemo. Pokazal nam bo nove načine izdelave prelivov, sluzastih špagetov in sladoleda.
19:48
Zgodba o očeh in maščobi: Dr. Chris in dr. Xand bosta pogledala v notranjost očesa. Odkrila bosta funkcijo telesne maščobe in si jo ogledala pod mikroskopom. Na urgenci ima en pacient hud izpuščaj, drugi pa grozno vnetje nohta.
20:18
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Umetnost spopadanja s krizo: Znanstveniki in ekipe za nujne primere pri usposabljanjih uporabljajo tehnološke inovacije. Te izboljšajo sodelovanje in izmenjavo podatkov.
21:24
Eksoskeletoni pomagajo pri vračanju gibljivosti: Eksoskeletoni iz aeronavtičnega aluminija bi pomagali bolnikom po možganski kapi okrevati in povrniti gibljivost. Imajo šest motorjev, ki pomagajo bolnikom popraviti hojo.
21:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
21:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Radost podatkov: Matematičarka dr. Hannah Fry na zabaven način predstavi, kaj je podatek in kako ga ljudje sploh razumemo. Raziskuje vse od pridelovanja podatkov do besedil v Wikipediji in išče različne načine, kako imajo skriti vzorci revolucionaren učinek na naše življenje.
23:00
Razširjena obzorja: Dr. Hannah Fry raziskuje skrivnost matematike. V tej epizodi preučuje Newtonove ideje gravitacije, nove vrste geometrije in sodobno teorijo neskončnosti.
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Onesnaženost evropskih rek z mikroplastiko: Evropski raziskovalni projekt poskuša zmanjšati vpliv mikroplastike na okolje.
00:24
Aluminij - kaj naj naredimo s 150 tonami odpadkov: Znanstveniki raziskujejo, kako bi lahko rdeče blato - odpadek, ki nastane pri proizvodnji aluminija - spremenili v steklo, katero bi uporabljali za izdelavo gradbenih materialov, kot so opeke in talne ploščice.
00:30
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
00:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Radost podatkov: Matematičarka dr. Hannah Fry na zabaven način predstavi, kaj je podatek in kako ga ljudje sploh razumemo. Raziskuje vse od pridelovanja podatkov do besedil v Wikipediji in išče različne načine, kako imajo skriti vzorci revolucionaren učinek na naše življenje.
02:00
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
02:30
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
02:57
Prisiljena perspektiva: Izvedeli bomo, kako optične iluzije uporabljamo v arhitekturi in kako nastanejo, in spoznali prisiljeno perspektivo.
03:00
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
03:27
Vpliv opisov na spomin: Izvedeli bomo, kako lahko opis nečesa vpliva na naš spomin in kako lahko to, da se med opravki gledamo v ogledalo, vpliva na naše obnašanje.
03:30
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
03:57
Razlike v kontrastu: Izvedeli bomo, kaj je prilagoditev kontrasta, in si ogledali neverjetne učinke združenih slik.
04:00
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
04:27
Izometrične iluzije: Izvedeli bomo, kaj so izometrične iluzije, in si ogledali Schusterjevo zagonetko ter še mnoge kul risbe, ki prikazujejo nepovezanost.
04:30
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
04:57
Iskanje razlik: Izvedeli bomo, kateri deli možganov in spomina delujejo, kadar iščemo razlike na dveh risbah. Tudi sami lahko poiščete razlike na slikah!
05:00
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
05:30
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
05:57
Zvočne iluzije: Slišali bomo nekaj zvočnih iluzij in izvedeli, kako lahko zvok vpliva na naša občutja. Pretentati se da še kaj drugega kot samo oči!
06:00
The Music Box: Tom Thomas, Simka in Nolik so zaskrbljeni zaradi nenavadnih zvokov, ki prihajajo iz stare lesene škatle. Ali so to lahko miši? Ne, dedek Vseznalec popravlja glasbeno skrinjico in potrebuje pomoč svojih vnukov.
06:09
Mlad dinozaver: Naredi mladega dinozavra!
06:12
Mišlon: Naredi mišlona.
06:18
Mehka riba: Znaš narediti mehko ribo? Pazi na prste.
06:24
Valovi: Chayenne rada surfa, a se zaveda nevarnosti valov. Tokrat bo izvedela, kaj so valovi. Lahko z novim znanjem ustvari najlepši val na svetu?
06:39
Ne bo ti uspelo: Maceo se norčuje iz Mily, ker se boji pajkov. Mily se sprašuje, če si pogumen samo, če se nikoli ničesar ne bojiš. Tako izzove Macea.
06:45
Ljubosumje: Milyjin brat Luc je blestel na glasbenem festivalu, zato nje nihče ne pogleda. Mily si noče priznati, da je ljubosumna na brata, čeprav je to čisto očitno.
06:54
Cantervillski duh Oscarja Wilda: Siesta sanja o duhu siru Simonu Cantervillu, ki tiho živi v svojem gradu. Ko ga kupijo Otisovi in se preselijo, pa se vse spremeni. Cantervillski duh in Siesta se skušata novih lastnikov znebiti, a se ne bojijo duhov!
07:09
Heni naslika sliko – Barve naravnega sveta: Newts zmeša vse Henijine barve v eno in otroci se odločijo ustvariti novo sliko s pomočjo naravnih snovi z vrta.
07:24
Skrivnost kradljivca malin: Addison gre pod krinko, ko se zdi, da nekdo krade maline na skupnem vrtu - maline, ki jih morata s Tess dobiti za naslednje značke Ayrton Rangers.
07:39
Zvezde in ozvezdja: Kit in g. Baterija se sporečeta glede naslednjega cilja. Kit se odpravi na pot sam, a kmalu ugotovi, da je vse lepše s prijateljem.
07:45
Supernova: Kit med iskanjem darila za g. Baterijo izve, kaj je supernova.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Prenova gradu: Bob si želi, da bi bil njegov grad podoben Bitzinemu. Vsi priskočijo na pomoč. A ne gre vse po načrtu.
08:15
Zavore in tovarna avtov: Maddie s posebno kamero razišče, kako delujejo zavore, potem pa obišče še tovarno, v kateri roboti sodelujejo z ljudmi pri sestavljanju avtomobilov.
08:30
Sestavljanka s kostmi: Dr. Panda v muzeju pomaga Rokiju sestaviti nov okostnjak dinozavra.
08:39
Zabava kot leta 1859: Plesna zabava je prekinjena zaradi izpada elektrike in ekipa po nesreči konča v zgodovinski vasici.
08:51
Fantastične zgodbe o Zemlji: Črmljica pripoveduje zgodbe o življenju na Zemlji. Ker še nikoli ni bila tam, zgodbe niso resnične. Tekač in Leo ji priskočita na pomoč.
09:00
Knjižnica in knjiga: Maddie izve, kako poteka delo v knjižnici, in obišče tovarno knjig. S posebno kamero nam pokaže, kako knjižničarka najde knjigo, ki jo želimo.
09:15
Rentgen in nogavice: Maddie obišče bolnišnico, kjer se seznani z rentgenom. Potem pa izve še, kako izdelamo raznobarvne nogavice in kako jih poseben stroj obrne.
09:30
Plastenka: Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko plastenke spremenila v nekaj nadzemeljskega. Dobesedno.
09:39
Naši neverjetni možgani: Čeprav mislimo, da so naša dejanja naključna, so dejansko posledica zapletenega miselnega procesa. Oblike, barve in perspektiva lahko zelo vplivajo na način, kako stvari vidimo ali pa jih ne opazimo. Naši možgani so res neverjetni!
10:03
Papirnati koluti: Phil hoče kljubovati težnosti in ima težave s papirnatimi koluti. In še: padec jajca z bučo, lebdeči baloni s helijem in še več zabave s kljubovanjem težnosti!
10:27
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
10:30
Nagrade za pogum: V tej posebni epizodi dr. Chris in dr. Xand razkrijeta dobitnike nagrad. Zdravnika dobitnike presenetita na domu in v bolnišnici ter jih nagradita za izjemen pogum pri soočanju z boleznimi in poškodbami.
11:00
Kako ustaviš kroglo in neranljivost: Hevreka doživi preobrazbo, a ima težave s fizikalnimi zakoni. Doc K in Nash skušata postati neranljiva in ustaviti kroglo ter kladivo.
11:24
Sveti Avguštin in Ivana Orleanska: Sveti Avguštin napreduje, Ivana Orleanska pa dobi vojsko. Samuel Pepys napiše knjigo o zgodovini rib, druga svetovna vojna je grozovita, vsak velik pobeg pa se ne konča ravno dobro.
11:54
Azteki in njihova skrita čudesa: Matt, Paige in lovci na zgodovino odkrivajo čudesa azteške civilizacije: od pokovke in paradižnika do koledarjev in hieroglifov. Naučijo se pozdraviti bolezni v azteškem slogu, ustvariti sveti ščit in uporabljati azteški koledar.
12:18
Mešana solata: Link ima ogromno hrustljavih vrst solate za preprost preliv vinaigrette, preliv vinaigrette s sojino omako in kremast preliv. Nekatere vrste solate je zmešal z omako vinaigrette in so ovenele. S preprostim znanstvenim poskusom Link razkrije, da je za to krivo olje.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Rajski vrt: Skupina mladih raziskovalcev obišče nacionalni park Addo v Južnoafriški republiki, kjer vidijo bizone, kače in tako velikega plazilca, ki bi lahko ubil zajca.
13:00
Ellenor: Trinajsletna Elleonor rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bo lahko kupila novo posteljo.
13:30
Kislina: Petra s Švedske obožuje jagodičevje. Zanima jo, zakaj je včasih kislo, zato s kislim sokom iz jagodičevja napiše skrivno sporočilo in povzroča hrup. V temi, ker bo samo tako dobila odgovore!
13:45
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
14:00
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
14:15
Agregatno stanje: Trdne in tekoče snovi ter tiste vmesne – na primer zmes iz koruznega škroba. Včasih je tekoča, včasih trdna. Phil bo korito napolnil z zmesjo iz koruznega škroba, ker ga zanima, če bo lahko tekel čez. Videli bomo kandiran sladkor in orjaško macolo iz zamrznjene buče.
14:36
Kozarci z zvezdicami: Osvetli svojo sobo s kozarci z zvezdicami.
14:39
Poceni zabavni triki: Da bi prihranili in rešili planet, Adelaide naredi reciklirane rastline, Devonte gel za lase, Oriel pa dve super poceni darili.
14:54
Zakaj kruh vzhaja?: Kruh vzhaja s pomočjo kemične reakcije, ki ji pravimo fermentacija., in kvasa, ki sladkorje v testu spremeni v ogljikov dioksid in etanol. Ogljikov dioksid je ujet v elastični mreži glutena, zato testo vzhaja in se širi.
15:00
Neverjetni možgani: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, kako nam možgani omogočajo učenje novih stvari s pomočjo treh človeških vzorcev, kupa peska in nekaj vode. Dr. Chris odkrije, kako poteka zdravljenje lenega očesa.
15:30
Temna orka: Pirati s Temne orke napadajo! Verjamejo, da imajo Nektonovi na svoji podmornici redek zaklad.
15:51
Življenjski krog: Eric z obročem določi majhne živali in rastline, ki jih najde, jih prešteje in jim sledi.
15:54
Trenje in resničnost: Eric se nauči o trenju tako, da vodi žogico po različnih površinah in da si z drgnjenjem segreje roke. Izve tudi, da v vesolju ni trenja.
16:00
Neprebojna obleka: Zeke obtiči v neprebojni obleki s pretirano zaščitno UI. Alicia in Noodles najdeta super pečico in jo uporabita za prodajo kolačkov.
16:30
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
16:39
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
16:51
Zakaj je čokolada tako okusna?: Med praženjem pride do Maillardove reakcije. Grenak okus kakavovih zrnc se tako spremeni v okus po čokoladi, ki ga obožujemo. Ta reakcija ustvari tudi okus, vonj in zlato barvo pri opečencu, kolačih, pečenem mesu in mesu na žaru.
16:54
Imajo hrošči svoje srečne številke?: Škržati rodu Magicicada si za preživetje pomagajo s praštevili. Preden se pridejo na površje parit, pod zemljo preživijo 13 ali 17 let. Ves zarod pride na plan istočasno, da se zavaruje pred plenilci.
17:00
Rakete v vesolju: Matt, Paige in lovci na zgodovino se podajo v vesolje. Odkrivajo črne luknje, silo težnosti in spoznajo zabavna dejstva o vesolju. S pomočjo aerodinamike in Netwonovega prvega zakona ustvarijo raketa na zračni pogon.
17:30
Kenija 5. dan: To je zadnji dan pustolovščine dekliške ekipe v Keniji, kjer so se učile masajskih spretnosti. Danes sodelujejo na turnirju proti domačinom.
17:48
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
18:03
Adelaidina krmilnica za ptiče: Videli boste, kako lahko pritegnete ptice, da pridejo na vaš vrt, kako si lahko sami potiskate majice in spečete tortice na palčki.
18:12
Abishkova super svetilka: Videli boste izvrstno potegavščino ter izvedeli, kako lahko naredite svetilko z oblaki in na ekološki način zavijete darila.
18:24
Veliki mir: Matilda in njena družina se sprašujejo, kaj je boljše - sproščujoč dan ali akcijska pustolovščina? Za svojo mamo pripravi super zdrav piknik na plaži s hrustljavo mavrično zelenjavo, slasten začinjen fižol, piščanca in malinove makrone.
18:39
Jackov povratek: Matildin veliki brat Jack pride domov. Za kosilo skuha njegovo najljubšo hrano - mesno lazanjo in zeleni pomfrit iz bučk. Potem gre celotna družina na tekmovanje v vaterpolu - v kanujih.
19:00
Proizvodnja elektrike: Phil izve, koliko elektrike lahko proizvede človek. Videli bomo, kako deluje generator, ter izdelali vetrno turbino in solarne panele s pomočjo kadi in žogic za namizni tenis.
19:24
Več znanstvene čarovnije: Steve Spangler nam pokaže, kako lahko ležimo na žebljih in kako zlepimo razbito steklo. Trika temeljita na znanosti.
19:48
Možganski prekati in kamera v želodcu: Dr. Chris nam s kamerico pokaže, kaj se zgodi, ko pogoltnemo. Dr. Xand se poda v posebno komoro, ki mu iz možganov izbriše podatke. V bolnišnici nas čakata pacienta z zlomljenim gležnjem in počenim uhljem.
20:18
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
21:00
Znanstveni govorci: Spoznali bomo različne znanstvene govorce, vključno z raziskovalcem, ki raziskuje vpliv lokalnih slanih močvirij, in študentom, ki s pomočjo vetrnega tunela poučuje o peščenih sipinah.
21:21
Kako lahko robot v globoki vodi prinese razsvetljenje: Roboti potapljači so namenjeni za uporabo v situacijah, ki so prenevarne za ljudi. S pomočjo sonarjev, radarjev, kamer in senzorjev lahko mapirajo zelo globoka območja.
21:24
Večja raznolikost koruznih polj: Znanstveniki poskušajo povečati pridelek, izboljšati kakovost, odpornost in okus koruze. To nameravajo narediti s povečevanjem bioraznolikosti in agrikulturnih ekosistemov.
21:30
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
21:54
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Resnica o mesu: Michael Mosley preveri, koliko mesa se poje po svetu, in se vpraša, ali ga lahko toliko proizvedemo, ne da bi uničili naš planet. Razišče učinke reje živine in načine izboljšave.
22:51
Reakcije lasišča!: Naši lasje zelo trpijo v imenu lepote. Strokovnjaki razkrivajo skrivnosti lasišča. Preverite njihove nasvete!
23:00
Vprašanje okusa: Naša čutila za okus in vonj so se razvila tako, da lahko v hrani uživamo in da lahko prepoznamo, katera hrana bi nam lahko škodovala. Vsak grižljaj doživimo s pomočjo okoli 4.000 brbončic na jeziku.
23:48
Skrivnosti uličnih telovadcev: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Mladi raziskovalec: V tej epizodi razkrijemo zmagovalca drugega tekmovanja med mladimi raziskovalci. Philippe in srečni raziskovalec odpotujeta na Fidži, kjer se bosta potapljala, občudovala delfine in sodelovala pri projektu za obnovitev koralnega grebena.
00:21
Mario in jaz - roboti, ki jim ni vseeno: Robot Mario je bil izdelan z namenom, da pomaga pri komuniciranju z dementnimi bolniki. Pomaga stimulirati možgane s predvajanjem glasbe in bolnikom dela družbo.
00:24
Nova generacija hibridnih vozil: Evropski konzorcij ECOCHAMPS razvija hibridna vozila, s katerimi bi povečali energijsko učinkovitost za 20 % in zmanjšali stroške izdelave. Nova vozila bodo omogočala preklapljanje med hibridnim in električnim načinom.
00:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
00:54
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Resnica o mesu: Michael Mosley preveri, koliko mesa se poje po svetu, in se vpraša, ali ga lahko toliko proizvedemo, ne da bi uničili naš planet. Razišče učinke reje živine in načine izboljšave.
01:51
Reakcije lasišča!: Naši lasje zelo trpijo v imenu lepote. Strokovnjaki razkrivajo skrivnosti lasišča. Preverite njihove nasvete!
02:00
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
02:27
Binauralna glasba: Izvedeli bomo, kaj je binauralna glasba in kaj binauralni ritem, kako nastaneta in kako se možgani nanju odzovejo.
02:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
02:54
Vizualne aluzije: Ogledali si bomo vizualne aluzije, pri katerih z vidom slišimo! Spoznali bomo tudi McGurkov učinek.
03:00
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
03:27
Vpliv starosti na sluh: Izvedeli bomo, kako starost vpliva na sluh, in ga preverili s poslušanjem raznih frekvenc. Višja ko je frekvenca, mlajši moramo biti, da jo slišimo.
03:30
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
04:00
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
04:27
Iluzija oktave: Izvedeli bomo, kaj je iluzija oktave in kako jo levičarji in desničarji drugače slišijo. Izvedeli bomo tudi nekaj čudnega o Aristotlu.
04:30
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
04:57
Zapolnimo praznino: Izvedeli bomo, kaj je začasna indukcija govora, in videli nekaj odličnih primerov, kako možgani z informacijami zapolnijo praznine.
05:00
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.