Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
05:57
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
GPS: Ker zamujajo v šolo, Plamen poskuša Simki in Noliku pokazati bližnjico, zaradi katere se izgubijo. Na srečo ima Simkina Znalčkotablica GPS signal in jih vodi do šole.
06:09
Želva: Tokrat bomo izdelovali morske želve! Da jih naredite, potrebujete samo modelirno maso.
06:15
Ladja iz gobe: Pripravite se na plovbo! Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate ladjo iz pene, ki ne bo potonila.
06:24
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
06:39
Človekov najboljši prijatelj: Mily je pozabila na posebni dan in Pop je užaljen. Ko izgine, Mily dojame, kako neverjeten je njen pes.
06:48
Odraščanje: Mily poskuša ugotoviti, kaj pomeni odraščanje.
06:54
Frankenstein Mary Shelley: Siesta sanja, da je med eksperimentiranjem z dr. Frankensteinom ustvarila pošast. Dr. Frankenstein se pošasti boji in jo izžene iz laboratorija. Siesta in pošast se naučita preživeti, potem pa se pošast okrepi in se hoče maščevati. Bo Siesta pošast lahko ustavila?
07:09
Vetrovno vreme opazuje: Darwin in Newts zgradita napravo, ki meri hitrost in smer vetra ter jih opozarja na možnost dežja.
07:24
Pošast v odtoku: Ko se začnejo mašiti odtoki v Pizzamatu in Hang 20, se Addison odloči, da bo ugotovila vzrok. Morda je kriv aligator ali pa pošast iz vesolja. Addison pa ima druge ideje in je odločena, da bo stvar raziskala do konca.
07:39
Zunajosončni planeti: Kit in g. Baterija najdeta tri zunajosončne planete in začneta iskati znake življenja.
07:45
Mlečna cesta: Kit se izgubi na prostrani Mlečni cesti. Narisati mora zemljevid galaksije, da bi našel pot nazaj do g. Baterije.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Velika Pop na vrhu: Pop in Zip obtičita na vrhu visoke zgradbe in si ne upata priti dol. Ju lahko kako spravijo dol?
08:12
Topla voda in zobna pasta: Maddie izve, kako pride do naših domov topla voda. Potem pa obišče še tovarno zobne paste, kjer izve, iz česa je zobna pasta in kako naredijo črtasto pasto.
08:30
Vrtnar: Slončičin vrt se spremeni v kaos in dr. Panda s trikom prepriča Žigo, da pospravi nered, ki ga je povzročil.
08:39
Padalo: Spustite se v laboratorij in izdelajte padalo. Hitro bomo vskočili in s plastično vrečko ustvarili silo, imenovano upor.
08:45
Test potresa: Izdelali bomo nekaj zgradb, ki prenesejo potres. Ne skrbite, potres ne bo pravi, stavba pa bo špica.
08:51
Premakni goro: Za goro vzhaja sonce. Rada bi ga videla, ampak je prevelika, da bi se obrnila. Prijatelji - ptica, medved in veverica - ji poskušajo pomagati in se domisliti, kako naj naredijo sončni vzhod, v katerem bi lahko uživala tudi gora.
09:00
Vzhajanje in igra: Maddie izve, kako sestavine pri peki torte sodelujejo pri tem, da torta naraste. Potem obišče tudi tovarno, kjer izdelujejo igrala iz več različnih mehkih delov.
09:15
Zabojniki in mehurčkasta folija: Maddie izve, kako vsakodnevne reči pridejo do nas v zabojnikih na velikih ladjah. Ugotovi tudi, kako nastane mehurčkasta folija.
09:30
Nogavice: Nogavice niso samo za to, da grejejo naša stopala! Hepi in Briko imata nekaj zanimivih zamisli.
09:39
List A4: Prazen list papirja? Nič hudega, Hepi in Briko imata ogromno zamisli.
09:54
Neverjetni sovji klub: Otroci razstavijo sovjo priponko, da ugotovijo, kako bi jih izdelali še več.
10:00
Rojstnodnevno presenečenje: Razpoloženjske table otrokom pomagajo, da ustvarijo personalizirana darila za prijatelje.
10:03
Most iz testenin: Ste kdaj hoteli zgraditi most iz testenin? Ni prav težko in tudi obnese se bolj, kot se zdi. Kaj pa, če bi hoteli narediti dovolj velik most, da bi lahko Phil po njem tudi hodil? Izdelali bomo tudi peščen grad, na katerem lahko celo stojimo!
10:27
Cofki: Naredi si cofke.
10:30
Dr. Škorpijon: Zdravniki se pomerijo v peki, da bi vam pokazali, zakaj se naši vratovi obračajo. Dr. Xand spozna škorpijona, ki ima sposobnosti zdravnika.
11:00
Odkrivanje elektrike: Doc K skuša pridobiti supermoči s pomočjo strele. Z Nashem izvesta več o obnovljivi energiji in čarobnem brezžičnem prenosu elektrike. Potem v delavnici ustvarita dinamo in prideta do neverjetnega odkritja.
11:24
Lepo se obnašaj!: Črna podgana se uči vljudnega obnašanja in predstavi zgodovino lepega obnašanja. Od starogrške gostljubnosti do nenavadnih trendov zmenkarij.
11:54
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
12:00
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
12:09
Recikliraj smeti: Grimwadovi se zavejo, koliko odpadkov se nabere vsak dan, odlagališče odpadkov pa ne prinaša nič dobrega. Katera rešitev je torej najboljša?
12:21
Zavrni avto: Je mogoče rešiti težavo onesnaževanja zraka? Grimwadovi imajo zamisel. Zeleno je zakon.
12:33
Goukamma - poslednja divjina: Zebrabus raziskuje slikovito pokrajino Garden Routa in odkrije sipino z največ rastlinami v Južni Afriki. Srečajo kače in druge plazilce, zatem se podajo na morje v iskanju morskih psov.
13:00
Harry: Šestnajstletni Harry živi na kmetiji, ampak sanja o potovanju v Ameriko in fotografski karieri, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Neverjeten labirint: Mundi predlaga, da obiščejo labirint v Angliji. Doki se sprašuje, kako lahko pridemo iz labirinta.
13:45
Kačji pastir: Dedek in Binah se čudita nad tem, da pačji pastirji vidijo svet skozi tisoč leč.
14:00
Veliki vrtni polž: Dedek Binah približa polže, ko jo predstavi zabavnemu svetu polžjih dirk.
14:15
Deskanje po zraku: Phil izvede nekaj poskusov z letenjem. Ustvari papirnato letalo, ki leti na curku zraka. Potem gre še korak dlje in odkrije, zakaj je težko pilotirati mahokrilca in za kaj so uporabni propelerji.
14:36
Gledališče iz balonov: Zabavaj se v gledališču iz balonov.
14:39
Poceni zabavni triki: Da bi prihranili in rešili planet, Adelaide naredi reciklirane rastline, Devonte gel za lase, Oriel pa dve super poceni darili.
14:54
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
15:00
Rast kosti: Zdravnika razkrijeta, kako naše kosti rastejo, zaradi česar postajamo višji. Dr. Chris razišče, kako znanstveniki preučujejo ljudi v pogojih z nizko stopnjo kisika. Na urgenci ima pacient v ušesu svinčnik.
15:30
Lokijev grad: Nektonovi zavzamejo podmornico Temna orka. Toda pirati zavzamejo Aronaks. Nihče ni zadovoljen s tem, da ima tujce v svojem domu.
15:51
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
15:54
Poišči krivca: Eric izve, da ima vsak edinstven prstni odtis in nam pokaže, kako lahko izvedemo eksperiment s prstnimi odtisi.
16:00
Trol: Otroci odkrijejo, da skrivnostni internetni trol razkriva njihove videoposnetke, zato poiščejo nasvet.
16:24
Največja zabava: Jessejev nepremišljen stil v simulatorjih letenja povzroča trenja v garaži, zaradi česar izgubi samozavest.
16:48
Slikanica: Samolepilni listič postane sestavni del animirane zgodbe.
16:54
3D-kvadrati: Kup kock ustvari krasno optično iluzijo.
17:00
Osvajanje sveta: Josh je na Madžarskem, kjer na svojem prvem svetovnem prvenstvu zastopa Veliko Britanijo. Doma pa Jellie čaka pomembna odločitev.
17:30
Gvatemala 1. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so v Gvatemali, kjer se seznanijo s starodavno majevsko igro pitz in okušajo lokalno življenje.
17:48
Vodni tehnik: Mikaela obišče čistilno napravo, kjer spozna vodnega tehnika Brandona. Pokaže ji številne zaslone in robotska prijemala, ki jih uporabljajo za čiščenje vode. Mikaela vzame vzorec blata in z mikroskopom opazuje mikroorganizme, ki razgrajujejo odpadke.
18:00
Merjenje časa: Howler zeloooo trdnoooo spi! Ko ga skuša zbuditi Raven prikaže vse tehnike merjenja časa v srednjem veku.
18:03
Triki za najboljše prijatelje: Vsi se bomo zabavali. Oriel razbije ogromno pinato, Jenna predlaga potegavščino s hrano, Yas pa s prijatelji razpoči lubenico..
18:21
Črna smrt: V srednjem veku kuga kosi po Evropi! Ampak Malemu Lewisu se vsakič uspe izmuzniti bolezni.
18:24
Zaključek počitnic: Matilda se z družino povzpne čez Dome - eno najvišjih zgradb v Londonu. Spominjajo se ljudi, ki so jih spoznali, in hrane, ki so jo skuhali med snemanjem oddaje.
18:39
Ramsayjevi gredo: Matilda se z družino odpravlja na počitnice - brez brata Jacka in psov Rumpoleja in Bruna. V kuhinji pripravi velikanski hamburger, mlečni napitek, močne kroglice, polne vitaminov - in nekaj priboljškov za pse.
18:54
Reševalci težav: Mladi veterinarji so na veterinarski šoli štiri tedne. Kdo izmed njih pa je Paula prepričal dovolj, da bo dobil naziv glavnega veterinarja?
19:21
Zakaj pri ognjemetu poči?: Ognjemet so izumili na Kitajskem,, kjer so sprva mislili, da lahko prežene zle duhove in jim prinese srečo. Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
19:24
Tukaj se vse začne: Odvija se britansko prvenstvo v ritmični gimnastiki. Ekraj zamuja na trening, zdi pa se tudi, da ni osredotočen na tekmovanje.
19:48
Kje je matematika v času?: Z uporabo matematike smo skozi obdobja na različne načine merili čas in datum. S pomočjo Sonca smo izmerili čas, s pomočjo zemljepisne dolžine pa Zemljo razdelili na časovne pasove.
20:18
Srečen konec: Trije kužki so pripravljeni na posvojitev, pegasta sova Ambro pa je odrasla. Bo Doris srečala svoj par?
20:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
20:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
21:00
Kuhinjska znanost: Spremenimo svojo kuhinjo v znanstveni laboratorij. Steve Spangler bo pripravil eksperimente v kuhinji - npr. steklo iz sladkorja, in rože, ki se obarvajo v različne barve.
21:21
3D v žepu: Raziskovalci pri projektu Harvest4D s pametnimi telefoni in računalniki omogočajo 4D-rekonstrukcijo kompleksnih znamenitosti. Za ta namen razvijajo inovativne algoritme.
21:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
21:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Lahko smo junaki: Suzy Klein pokaže, zakaj so vrhunski glasbeniki, kot so Beethoven, Liszt in Paganini postali zvezdniki svojega časa.
23:00
Življenje vesolja: Fizik Brian Cox hoče s pomočjo kozmologov po vsem svetu izvedeti vse, kar vemo o vesolju. Pa tudi tisto, česar ne. Posvetil se bo trenutnim znanstvenim teorijam, obiskal postajo, kjer raziskujejo vesolje, in izvedel, kako bo čez čas izgledal pogled na nočno nebo.
23:51
O sistemu: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Znanstveni muzej Oklahoma I: V znanstvenem muzeju v Oklahomi bo Steve Spangler privabil prostovoljce v projekt z eksplozivno barvno umetnostjo. Videli bomo tudi znanstvene igrače in poskuse, ki jih lahko naredimo doma.
00:21
Ekstremna tveganja: Kakšen je učinek potresa ali cunamija na kritično infrastrukturo, na primer jedrske elektrarne in kemične tovarne? Znanstveniki pri raziskovalnem projektu STREST uporabljajo digitalna orodja in simulirajo nesreče, da lahko preverijo njihov učinek na stavbe.
00:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo, če vemo, kako se širijo. Suho kožo, ki jo povzroča mrzlo vreme, lahko preprečimo z nekaj priročnimi triki. Izboljšajte imunost, zaščitite kožo in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
00:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Lahko smo junaki: Suzy Klein pokaže, zakaj so vrhunski glasbeniki, kot so Beethoven, Liszt in Paganini postali zvezdniki svojega časa.
02:00
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
02:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
03:00
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
03:27
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
03:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
04:27
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
04:57
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
05:27
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
06:00
The Fire Extinguisher: Plamen vržejo iz razreda, saj med prikazom uporabe gasilnega aparata zavpije ogenj. Ko nato resnično odkrije ogenj v laboratoriju, mu Dedek Vseznalec in sošolci ne verjamejo, da gre za resnični požar.
06:09
Kastanjete: Poiščite plastenke in karton. Iz njih lahko z našo pomočjo izdelate kastanjete.
06:15
Raketa: Bodite ambiciozni in si ustvarite lastno raketo. Čisto preprosto je.
06:24
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
06:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
06:39
Bratci in sestrice: Mily je naveličana tega, da je srednji otrok, zato se odloči zapustiti dom.
06:48
Skupno življenje: Maceo in Leo se prepirata. Mily ne more končati prepira in se sprašuje, kako lahko živimo skupaj, če se ne strinjamo?
06:54
Drakula Brama Stokerja: Siesta sanja o vampirju Drakuli, ki živi v gradu in pije kri. Drakula se zaljubi v Mino, punco Jonathana Harperja. Siesta Drakuli pomaga osvojiti Minino srce in skupaj se znebita Harperja. Njune načrte pa zmoti strokovnjak za vampirje dr. van Helsing.
07:09
Čas za časom: Darwin toliko dela, da izgubi občutek za čas. Newts se domisli načrta, kako mu pomagati pri organizaciji časa.
07:24
Skrivnost veličastnega Mau-maua: Ko Addisonina mama, detektivka Patel pride v šolo, da se pogovori o svojem detektivskem delu, pritegne pozornost Addison in drugih otrok tako, da razkrije, da se v stari soseski govori, da je v šoli skrit ukraden umetniški zaklad, veličasten Mau-Mau.
07:39
Galaksije: Kit in g. Baterija stavita glede poti do druge galaksije.
07:45
Kozmos: Kit in g. Baterija se vračata domov.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Ahoj!: Bitz mora narediti načrt, kako vse spraviti z oddaljenega otoka.
08:12
Vodni tobogan in korneti: Maddie izve, kako deluje vodni tobogan in kako spravijo vodo na vrh tobogana. Poleg tega obišče tudi tovarno kornetov, kjer ugotovi, kako jih naredijo iz mase.
08:30
Led in žele: Dr. Panda izkleše ledeno kokoš. Nilček po nesreči pusti, da se kokoš stali. Dr. Panda se zato odloči, da bo naredil nov kip iz želeja.
08:39
Zipline: Dobro se primite in gremo! Švignili bomo skozi postopek in izdelali res mega zipline!
08:45
Ksilofon: Vsi v laboratoriju igrajo glasbila! Pridružimo se skupini s ksilofonom.
08:51
Utrinki svetlobe: Dekle čez vodo opazi svetlobna sporočila in poskuša s signali pozdraviti nazaj. Prvi poskus ji ne uspe, zato poišče pomoč pri prijateljih in družini, s katerimi ji uspe navezati stik s fantom na drugi strani jezera.
08:54
Kitova zgodba: Kit pomaga manjšim morskim bitjem, ki so ujeti v plastičnih odpadkih. Fantek poskuša dobiti podporo pri čiščenju morja v njegovem kraju. Ribiči priskočijo na pomoč pri čiščenju plastike.
09:00
Dežnik in avtopralnica: Maddie izve, kako delujejo avtopralnice in obišče tovarno dežnikov, kjer se seznani z izdelavo dežnikov iz vodoodpornega materiala.
09:15
Drsališče in napihljivi grad: Maddie izve, kako ohlajajo drsališče in kako izdelajo napihljive gradove. Potem jih tudi sama preizkusi!
09:30
Steklen kozarec: Hepi in Briko s svojo ustvarjalnostjo kar najbolje izkoristita stare steklene kozarce.
09:39
Posušeno listje: Jesen je tu in hladno je, a ne skrbite! Hepi in Briko imata pripravljeno dejavnost, v kateri lahko uživamo doma.
09:54
Trgovina igrač: Iz kartic bomo sestavili stoječe škatle. Še malo prepogibanja, pa bo 2D postal 3D!
10:00
Velikansko kolo: Prepoznaš razlike? Poglej pobliže in nam pomagaj popraviti kolo.
10:03
Magnetno lebdenje: Magneti imajo pole – dva nasprotna se privlačita, če pa skušamo približati magneta z enakim polom, se odbijata. Bi lahko našli dovolj velike magnete, da se bodo odbijali in da bo Phil lebdel nad tlemi? Videli bomo, kako magneti kljubujejo težnosti.
10:30
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
11:00
Mogočen črv in čisto novi možgani: Hevreka, Doc K in Nash iščejo moč regeneracije. Tako spoznajo črva, ki je mogočnejši od Deadpoola in Wolverina, ter znanstvenika, ki je vzgojil čisto nove možgane.
11:24
Strahotne družine: Kraljica Viktorija ljubeznivo prisili svoje otroke, da grejo na prve zgodovinske zmenke, sestri Bronte pa pojeta o sestrinstvu.
11:54
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
12:00
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Zahodna obala - otok ptic: Otroci iščejo bližnjico do otoka ptic in obtičijo v puščavi. Ko pade noč, srečajo strašne in tudi čudovite živali. Najdejo pot do obale in prečkajo reko s pomočjo lokalnih ribičev.
13:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
13:30
Dokijev delfin: Fico se odloči, da je popoln ljubljenček zanj delfin. Ekipa odleti na avstralsko obalo, da bi našla delfina.
13:45
Kit grbavec: Mami sova in oči čuk se trudita, da bi razumela razliko med kiti in kitami.
14:00
Veverica: Čas je, da se naučimo več o vevericah. Mami sovo in očija čuka čudi, da vevericam sekalci nikoli ne nehajo rasti.
14:15
Jedrski vodomet: Phil z gaziranimi pijačami, zračnim kompresorjem in osvežilnimi bonboni preuči tlak plinov. Potem gre še korak dlje, ko da gazirano tekočino kislih kumaric in penice v vakuumsko komoro.
14:36
Labirint: Naredi si labirint.
14:39
Triki za uživanje na plaži: Čas je za plažo. Abhi okrasi svojo desko, Fede deli nasvete glede opeklin meduz, Oriel naredi torbo, Molly pa užiten peščeni grad.
14:57
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
15:00
Neverjetne zapiralke: Zdravnika razkrijeta neverjetne mišice, ki nam omogočajo vid, in pokažeta, kako ravnati v primeru alergijske reakcije. Poleg tega postaneta receptorja. Na urgenci srečata pacienta, ki se je poškodoval na trampolinu, in pacienta z diamantom v nosu.
15:30
Želva: Nektonovi raziskujejo plavajoči otok in najdejo koščke starodavne lemurijske navigacijske naprave. Toda zakaj se ta otok premika?
15:51
Optična iluzija: Eric nariše zlato ribico in nam s to risbo, nalepljeno na svinčnik, pokaže, kako lahko doma napravimo krasno in preprosto optično iluzijo.
15:54
Elektromagnetna privlačnost: Eric ugotovi, kako lahko z žebljem, baterijo in električno žico ustvari elektromagnet. Z njim dvigne z mize sponke za papir.
16:00
Neverjetni triki z vodo: Voda je povsod. Yas ustvari ogromne mehurčke, Devonte si pripravi okusno ledeno pijačo, Adelaide pa keglja s steklenicami.
16:15
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo. V eni sami žlički morske vode je lahko več kot milijon živih organizmov.
16:18
Zakaj pri ognjemetu poči?: Ognjemet so izumili na Kitajskem,, kjer so sprva mislili, da lahko prežene zle duhove in jim prinese srečo. Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
16:24
Christianove užitne sklede: Videli boste, kako lahko ujamete komarje, okrasite prostor in naredite užitne sklede.
16:33
Mollyjini užitni kljunati ježki: Videli boste, kako lahko naredite okusno žival iz krompirja, čudaško poskakajoče jajce in potegnete druge za nos s steklenico, ki pušča.
16:39
Merjenje časa: Howler zeloooo trdnoooo spi! Ko ga skuša zbuditi Raven prikaže vse tehnike merjenja časa v srednjem veku.
16:42
Črna smrt: V srednjem veku kuga kosi po Evropi! Ampak Malemu Lewisu se vsakič uspe izmuzniti bolezni.
16:48
Portret na kocki: Prerišite portret tako, da dele poustvarite v kvadratih.
16:54
Knjiga harmonika: Zgodba na traku papirja se odvije kot melodija harmonike.
17:00
Gala predstava: Zvezde na ledu združijo moči za bleščeč nastop na letni gala prireditvi, a v zakulisju jih presenetijo pretresljive novice.
17:30
Gvatemala 2. dan: Drugi dan moške pustolovščine dečkov v Gvatemali in prvi dan intenzivnega treninga majevske igre pitz. Voditelj Karim poskusi lokalno priljubljeno jed - čili.
17:48
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
18:00
Norija z začimbami: Lord Roach je nor na začimbe! Mali Lewis mora odpotovati na drugi konec Zemlje, da bi potešil želje brbončic svojega gospodarja.
18:03
Triki za aktivne: Christian pripravi popoln prigrizek za časovno stisko, Miles naredi papirnata letala, Gabe pa nam zaupa zamisel za potegavščino.
18:21
Merjenje časa: Howler zeloooo trdnoooo spi! Ko ga skuša zbuditi Raven prikaže vse tehnike merjenja časa v srednjem veku.
18:24
Košarkaška igra: Matilda se z družino odpravi na košarkarsko igrišče na plaži Venice Beach in dobi nekaj odličnih nasvetov za izboljšanje igre. Preden se vsi razdelijo v ekipe, uživajo v njenem tematsko obarvanem pikniku s pica pito in lučkami.
18:39
Veliki mir: Matilda in njena družina se sprašujejo, kaj je boljše - sproščujoč dan ali akcijska pustolovščina? Za svojo mamo pripravi super zdrav piknik na plaži s hrustljavo mavrično zelenjavo, slasten začinjen fižol, piščanca in malinove makrone.
18:54
In zmagovalec je: Mami sova in oči čuk se trudita, da bi razumela razliko med kiti in kitami.
19:21
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
19:24
Vse, na kar smo čakali: Amelie in Phoebe se odpravljata na britansko prvenstvo, tokrat pa bosta prvič v kategoriji starejših tekmovalk.
19:48
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
20:18
Sveže meso: Preživetje v živalskem svetu je težko. V tej epizodi bomo spremljali štiri živali, ki se morajo naučiti teči, da lahko ubežijo plenilcem.
20:42
Listna maska: Pokazali vam bomo, kako si lahko izdelate masko iz jesenskega listja.
20:48
Labirint: Narišite križajoče se poti in izberite svojo.
20:54
Avtoportret: Narišite, kar vidite, ne tega, kar imate v mislih.
21:00
Znanstvena zabava: Steve Spangler organizira znanstveno zabavo za prijatelja Higginswortha. Ugotovite, kako lahko ustvarite nevidno vabilo na zabavo, znanstvene prigrizke, kot so gumijasti črvi in vulkanska torta.
21:21
Boj proti bakterijam: Če bakterijski patogeni tvorijo „biofilme“, lahko bolniki postanejo odporni na antibiotike. To je še posebej nevarno za bolnike s prostetičnimi vsadki. Obiskali bomo bolnika in zdravnika, ki se ukvarja s tovrstnimi vnetji.
21:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi. Kaj sploh je letni čas? Katere so lastnosti štirih letnih časov?
21:54
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
22:51
Je prepozno za spremembo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Droni - naslednja katastrofa na nebu?: Strokovnjak in bivši marinec Aldo Kane raziskuje, kakšno nevarnost predstavljajo droni in razkriva tehnologijo, s katero bo naše nebo varnejše.
23:48
Kmalu bomo vsi lahko šli v vesolje!: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Garažni navdušenci II: Steve Spangler ustvari znanstvene igrače in izume, ki ne upoštevajo gravitacije. Nad glavo bo viselo narobe obrnjeno vedro z vodo, a glava pod njim bo vseeno ostala suha. Izstrelili bomo tudi melone 100 metrov visoko.
00:21
Pametna živalska farma: Kako lahko algoritmi izboljšajo počutje prašičev? Znanstveniki v okviru projekta EU-PLF iščejo odgovor na to vprašanje in so izdelali prefinjeno platformo, s katero lahko kmetje spremljajo zdravje svoje živine.
00:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči. Znanstveniki iščejo načine, kako izboljšati spomin, in spoznajo osebo, ki se ji je spomin po nesreči izjemno spremenil.
00:54
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
01:51
Je prepozno za spremembo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
02:27
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
02:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
03:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
03:57
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
04:27
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
04:57
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
05:27
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
05:57
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Manipulator: Plamen in Nolik na skrivaj nadzorujeta robotsko roko manipulatorja, da bi Eliso prestrašila da v laboratoriju straši.
06:09
Kartonasta žuželka: Tokrat bomo izdelali žuželko iz kartona za jajca! Pustite domišljiji prosto pot in izdelajte edinstveno žuželko.
06:15
Netopir: Ne glejte v zrak. Vzemite modelirno maso in pokazali vam bomo, kako si lahko iz nje naredite prijateljskega netopirja.
06:24
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
06:36
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
06:39
Družinski portret: Lola ukrade Milyjin fotoalbum in ugotovi, da ni na Milyjinih slikah iz otroštva. Mily ji razloži, da ne more biti, ker se takrat še ni rodila. Lola se tako vpraša, kje smo, preden se rodimo.
06:45
Titani: Mily se v svoji sobi strašno dolgočasi. Mami ji reče, da ni s tem nič narobe. To je lahko celo odlično! Mily pa tega ne razume.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Siesta mu pomaga preobrazbo prikrivati pred družino, ki ni vesela, ko izve njegovo skrivnost.
07:09
Čudovita pustolovščina: Darwin in Newts na plaži najdeta skrivnostno jajce. Rada bi ugotovila, komu pripada.
07:24
Brezglavo staršilo: Addison mora razrešiti skrivnost izvora strašljivih zvokov, potem ko Donnie na kampiranju na Ayrton Rangers prepriča ostale otroke, da po parku tava mitično strašilo, imenovano Brezglavi lovec.
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Modna revija v džungli: Vsi se pripravljajo na dogodek z modnimi klobuki. Ko klobuki izginejo, jih mora Bitz najti.
08:12
Pokovka in testenine: Maddie se seznani s pripravo svojih priljubljenih jedi. Izve, zakaj koruzna zrna počijo v pokovko. Potem obišče tovarno testenin, kjer ugotovi, kako nastanejo najrazličnejše testenine.
08:30
Varuška kokoši: Dr. Panda mora paziti na Mukičine kokoši. Izkaže se, da to ni ravno lahka naloga. Dr. Panda pokliče Nilčka na pomoč.
08:39
Spiralna steza: Spustite se v ta razburljivi poskus! Pa pazite, da se vam na spiralni progi ne zvrti.
08:45
Avto z balonom: Po tem eksperimentu boste pokali od znanja. Tokrat bomo izdelali dirkalne avtomobile, ki jih poganja zrak!
08:48
Pomagaj: Film prikazuje različne otroke, ki si pomagajo med seboj in tako dajejo vzgled, kako lahko pomagamo otrokom in odraslim okoli sebe.
08:51
Kaj naj naredimo z jezno pošastjo: Trije majhni liki poskušajo razvedriti veliko jezno pošast.
09:00
Mačja igrača: Naučite se narediti kartonasto mačjo igračo.
09:09
Mačja kavarna: Naučite se narediti kartonasto mačjo kavarno.
09:18
Mačja postelja: Naučite se narediti kartonasto mačjo posteljo.
09:24
Mačji taksi: Naučite se narediti kartonasti mačji taksi.
09:36
Mačji labirint: Naučite se narediti kartonasti mačji labirint.
09:42
Divji živalski starši: V divjini obstajajo različni načini starševstva. Sesalci in ptice imajo malo mladičev in zanje pazljivo skrbijo. Žuželke, ribe in plazilci imajo običajno veliko mladičev. Nova generacija preživi samo zato, ker jih je tako veliko.
09:45
Pijavkini večerni špageti: Velikanska pijavka z Bornea lahko doseže tudi pol metra. Prehranjuje se z deževniki, najde pa jih po vonju njihove sluzaste sledi. Ker nima zob, deževnike posrka kot špagete.
09:48
Preizkus: Da bi našli del skrivnostnega efemihrona, se morajo Nektonovi boriti proti vrtincem, ničelni vidljivosti in velikanskim robotskim meduzam!
10:09
Zabavno množenje: Si matematični genij? Ali pa se znaš vsaj pretvarjati, da si? Predstavili ti bomo starodavno metodo mrežnega množenja. Pri tem matematičnem triku za množenje večjih števil uporabimo mrežo. Kako to deluje? Boste s tem trikom izpadli pametni?
10:15
Izlet na Tahiti: Naši prijatelji odpotujejo na Tahiti, kjer se dobijo z Amano in se izvejo več o pripovedovanju zgodbe skozi ples.
10:21
Izlet v Japonsko - drugi del: Čas je za novo potovanje. Vsi so kmalu v Japonski, kjer jih čaka nova pustolovščina z dopisovalcem.
10:30
Hogie gre v New York: Hogie se v New Yorku spoprijatelji z Marie, ki jim razkaže mesto. Mogoče ji bodo lahko celo pomagali pri njenem šolskem projektu.
10:45
Sumljivi plini: Nad severno Afriko se premika oblak strupenih plinov. Fulmen in Nix se ga bosta poskušala znebiti.
10:51
Velika nevihta: V Portoriku zadoni alarm zaradi bližajočega se orkana. Lahko Ventum in Nubess preprečita uničenje?
10:57
Pogumni orangutan: Metejo junaki pomagajo skupini orangutanov, ki so izgubili svoj naravni habitat.
11:09
Manj časa na ekranih: Družina Grimwade se odloči za zmanjšanje časa na ekranih in obišče senzorični vrt.
11:24
Mentaliteta črede: Veliko živalskih vrst se prilagodi življenju v skupinah. Izvedeli bomo, kako je odraščati v njih.
11:48
Matematika s kroglo za bowling: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila video zvonec za vrata, ki ga lahko povežemo s pametnim telefonom, in komplet za samovozeč avto. Izvedela bo, kako se lahko s pomočjo krogel za bowling kaj naučimo o težnosti.
12:09
Slepa ulica: Brett zaklad išče sam, medtem pa skuša spet združiti skupino prijateljev.
12:21
Nova perspektiva: Otroci so pred sošolci in družino ponižani, saj drame nikakor ne uspejo dobro zaigrati.
12:33
Avto na raketni pogon: Phil bo v laboratoriju zgradil avto na balon. Potem bo skušal zgraditi še dovolj velikega za vožnjo. Bo ekipa oddaje našla dovolj velik balon? Iz žogic bomo izdelali newtonovo zibelko, spoznali izvor poimenovanja za morske konjičke in Newtonov tretji zakon.
13:00
Govedina za žar: Matilda sodeluje v znamenitem tekmovanju žara na Long Beachu. Naredi sočen svinjski sendvič s pečenim fižolom ob strani, skupaj s skrivno omako iz nekaterih svojih najljubših britanskih sestavin - rjave omake, angleškega gorčičnega prahu in čaja.
13:15
Ramsayjevi vlogerji: Matilda skupaj s svojim bratom in sestrami ustvarja nekaj video blogov o svojem času v Kaliforniji. Postreže energijski obrok z načosi LA s sirom, fižolom in piščancem, ki mu sledi sadna gazirana pijača.
13:30
Zgodba o očeh in maščobi: Dr. Chris in dr. Xand bosta pogledala v notranjost očesa. Odkrila bosta funkcijo telesne maščobe in si jo ogledala pod mikroskopom. Na urgenci ima en pacient hud izpuščaj, drugi pa grozno vnetje nohta.
14:00
Sluh: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta sluh in pokažeta, kako lahko vidite zvočni val.
14:15
Malezija 3. dan: To je 3. dan ekipne avanture deklet v Maleziji, kjer se učijo levjega plesa. Danes gre za moč rok in voditeljica Camille jih izzove s pladnji, polnimi pijač.
14:30
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
14:33
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
14:36
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
14:39
Študijski prijatelji: Ekipa razmišlja, kako bi Maxovi mami Helen pomagali pri učenju za izpit. Noodles kar naprej izgublja v šahu proti starcu v parku.
15:00
Danski slon: Tokrat bomo izvedeli, kako z upoštevanjem določenega zaporedja računskih korakov in posebnimi lastnostmi števila 9 vedno dobimo isti rezultat. Tako boste svoje prijatelje navdušili, ker bodo mislili, da jim berete misli!
15:03
Moja višina: sedem čevljev: Ste vedeli, da smo skoraj vsi visoki sedem čevljev? Sedem čevljev v naši velikosti, seveda. Pokazali vam bomo, kako lahko s posrednimi meritvami pridemo do ocene dimenzij določenih delov telesa. Ste tudi vi visoki sedem čevljev?
15:06
Zabavno množenje: Si matematični genij? Ali pa se znaš vsaj pretvarjati, da si? Predstavili ti bomo starodavno metodo mrežnega množenja. Pri tem matematičnem triku za množenje večjih števil uporabimo mrežo. Kako to deluje? Boste s tem trikom izpadli pametni?
15:09
Pritisk: Steve Spangler nam bo pokazal eksperimente, ki prikazujejo moč zračnega pritiska in jih lahko izvedemo doma. Videli bomo enkraten prikaz, ko bo s pomočjo zračnega pritiska povzročil implozijo več kot 200-litrskega soda.
15:33
Kite odskočijo!: Drevesna žaba George se pridruži zdravnikom in z velikimi katapulti raziskuje, kako Ahilova tetiva deluje!
16:03
Atlantski losos: Losos zna neverjetno dobro skakati. Lisičji mladički v hišo prinesejo trampolin, da bi videli, kdo skoči najvišje.
16:15
Lisica: Pri Lisjakovih je zabava, saj Franky, Fabiana, Flip, Flop in Flow praznujejo, da se je njihova ekipa pojavila na televiziji.
16:27
Smrtonosna gosenica: Mesojede havajske gosenice so se razvile tako, da jedo muhe. Primejo jih z rokami, čeljusti pa imajo zelo ostre. Na listu si ustvarijo skrivališče, da jih ne vidijo.
16:30
Pojoča mačka: Plaha antilopa potrebuje operacijo, ljubkega osirotelega lisičjega mladiča pa morajo pregledati. Johnny in Inel odkrijeta pojočo mačko.
16:57
Zakaj škržati ne marajo os: Osa mora izkopati rov v zemljo, da najde škržate. Potem jih paralizira in odnese v svoje gnezdo, kjer postanejo gnezdo za larve. Tudi lemurji imajo radi škržate.
17:00
Sladkih 16: Hitrostna drsalka Izzy, ki so jo izbrali za treninge z olimpijsko ekipo, je pod pritiskom. Slavljenko Kloe čaka presenečenje.
17:30
Po stopinjah velikih: Gimnastičarji na trampolinu zavzeto trenirajo za tekmovanja v novi sezoni in zdi se, da bo Coreyjeva letošnja sezona najboljša doslej.
17:51
Teselacija: Spoznali bomo teselacije: gre za ponavljajoče se oblike, pri katerih se liki stikajo z robovi brez vrzeli in se hkrati ne prekrivajo. Lahko čarobni matematik Eric ustvari teselacijo v obliki svoje glave?
17:54
Ulomki in glasba: Kako lahko tvorimo zvoke? Tokrat bomo izvedeli, kakšno vlogo imajo ulomki pri celinkah, polovinkah in četrtinkah. Lahko Eric ustvari kul pesem samo z uporabo ulomkov?
18:00
Rabi delo: Laura pomaga Levijevi lastnici Susie razumeti, zakaj si grize rep. Rabi delo!
18:30
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
19:00
Zaščitniki: Psi imajo čut za skrb in zaščito, zato pomagajo invalidom, branijo divje živali in varujejo ogrožene vrste.
19:48
Eric naredi papir!: Eric se nauči narediti prelep kos recikliranega papirja. Izve, na kaj so pisali ljudje pred izumom papirja.
19:51
Fosili: Eric izve, da so fosili edinstveni ostanki prazgodovinskih rastlin in živali. Tudi sam naredi fosile iz moke.
19:54
Vragolije z zmaji: Eric si naredi zmaja, pri tem pa pazi, da je simetričen, da bo zmaj lepo letel. Obstajajo različne vrste zmajev, a vsi letijo na veter.
20:00
Igričarstvo izven garaže: Miši zavzamejo garažo in ekipa mora ostati zunaj. Razdelijo se in poskušajo igrati na najboljših mestih, ki se jih spomnijo.
20:30
Končni obračun: Garaža bo gostila bitko med dvema profesionalnima igralcema. Jesse, Julia in Ian vzpostavijo prenos v živo in ga komentirajo.
21:00
Sulavezi (Lembeh in Manado): Otok Sulavezi ima dva različna morska ekosistema. Lembeh z vulkanskim okoljem in Manado s pisanimi mehkimi koralami.
21:51
Izjemna živalska prijateljstva: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Resnica o ogljikovih hidratih: Poln je priročnih nasvetov in obogaten z vrhunsko znanostjo. Samozavestni ljubitelj ogljikovih hidratov dr. Xand Van Tulleken preučuje, ali je še vedno mogoče jesti ogljikove hidrate, vendar na način, ki je za nas veliko bolj zdrav.
23:00
Požari znanosti: Vesoljska tekma je odigrala pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Nasine raziskave so izboljšale gradnjo mostov in celo vplivale na našo porabo energije v prihodnosti.
23:48
Nasmehni se, snema te kamera!: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Sulavezi (Lembeh in Manado): Otok Sulavezi ima dva različna morska ekosistema. Lembeh z vulkanskim okoljem in Manado s pisanimi mehkimi koralami.
00:51
Uničevanje telesnih vonjav: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Resnica o ogljikovih hidratih: Poln je priročnih nasvetov in obogaten z vrhunsko znanostjo. Samozavestni ljubitelj ogljikovih hidratov dr. Xand Van Tulleken preučuje, ali je še vedno mogoče jesti ogljikove hidrate, vendar na način, ki je za nas veliko bolj zdrav.
02:00
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
02:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
02:57
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
03:27
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
03:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
04:24
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
04:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.