Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Kratkoročen spomin: Izvedeli bomo, kako deluje kratkoročen spomin in kako ga lahko izboljšamo s preprostimi triki. S poskusom vam bomo pokazali, kako hitro lahko kaj pozabimo.
05:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
05:54
Dolgoročen spomin: Izvedeli bomo, kako deluje dolgoročen spomin in kako spanec vpliva na spomin.aIzboljšamo ga lahko s tehnikami, kot sta asociacija in ponavljanje.
06:00
The Flashlight: Simka in Nolik poskušata popraviti pokvarjeno svetilko. Tom Thomas mora poslati sporočilo Katyi, prijateljici, ki živi v bloku nasproti njih.
06:09
Filmsko prizorišče na Luni: Naredi filmsko prizorišče na Luni, kjer se lahko igraš.
06:15
Filmsko prizorišče: Naredi mini filmsko prizorišče, kjer se lahko igraš.
06:18
Dnevna soba: Naredi mini filmsko dnevno sobo, kjer se lahko igraš.
06:24
Izhlapevanje in zamrzovanje: Sebastián iz Čila se sprašuje, kako iz vode nastane para ali sneg. Zato izdela gejzir iz kokakole. Bo bruhnil tako visoko kot pravi gejzirji?
06:39
Sama: Milyjini starši gredo v muzej, Mily pa hoče skočiti k Juliette na obisk. Luc ji reče, da ne more iti, ker še ni samostojna. Mily se sprašuje, kaj pomeni biti samostojen.
06:45
Tišina!: Mily mora pred razredom recitirati pesem in išče miren kotiček, da bi se jo naučila, ne da bi kaj zmotilo njeno koncentracijo. Sprašuje se, kje in kako bi našla miren kotiček.
06:54
Sofoklejev Kralj Ojdip: Siesta sanja o tebanskem kralju Ojdipu in mu pomaga iskati morilca prejšnjega kralja Lajosa. Ojdip lahko svoje ljudstvo reši samo, če odkrije morilca. Siesta obišče starega Tejreziasa, ki ji razkrije strašno resnico. Morilec je namreč Ojdip.
07:09
Riga in Reglja imata drsališče – Led se spremeni v vodo: Newts skuša ohraniti led iz zamrznjenega potoka, da bi Rigi in Reglji izdelala drsališče.
07:24
Brenčanje: Addison, Kevin in Tess poskušajo posneti rap glasbeni video za filmski večer v Ayrton Parku, a vztrajno GLASNO brnenje od zgoraj še naprej uničuje vse! Addison se loti razreševanja skrivnosti, kaj povzroča hrup.
07:39
Zunajosončni planeti: Kit in g. Baterija najdeta tri zunajosončne planete in začneta iskati znake življenja.
07:45
Mlečna cesta: Kit se izgubi na prostrani Mlečni cesti. Narisati mora zemljevid galaksije, da bi našel pot nazaj do g. Baterije.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Pripravljeni, pozor, preveri!: V deželi mojstrov je dirka in Bob je odločen, da bo zmagal. A pride do težav, ko njegov avto začne razpadati.
08:15
Vzhajanje in igra: Maddie izve, kako sestavine pri peki torte sodelujejo pri tem, da torta naraste. Potem obišče tudi tovarno, kjer izdelujejo igrala iz več različnih mehkih delov.
08:30
Vrtnar: Slončičin vrt se spremeni v kaos in dr. Panda s trikom prepriča Žigo, da pospravi nered, ki ga je povzročil.
08:39
Past za žuželke: Oto in Doki delata napravo za lovljenje žuželk. Mundi se to ne zdi prav, zato se odloči, da bo napravo skrila.
08:51
Trije zlobci in en superjunak: Tekača ujameta dva zlobneža, Kleopatra in Diktator. Jima bo Tekač ušel?
09:00
Fotoaparat in krtača: Maddie izve, kako deluje fotoaparat in kaj točno se zgodi, ko pritisnemo na sprožilec. Potem obišče še tovarno krtač.
09:15
Kavč in spanje: Maddie izve, kaj se dogaja v našem telesu, ko spimo, in ugotovi, kako izdelajo kavč.
09:30
Navadni svinčnik: Po čečkanju si bomo pogledali nekaj zabavnih ustvarjalnih zamisli.
09:39
Vizualne prevare: Verjamete v duhove? Gre samo za halucinacije? Ne moremo dokazati, če dejansko obstajajo, in čeprav so te iluzije večinoma posledica odziva naših možganov in oči, smo se skozi znanost, tehnologijo in umetnost naučili tudi nekaj trikov.
10:03
Elektromagnet: Phil skuša izdelati najmočnejši elektromagnet. Igral se bo z magnetno tekočino. Čarovniki! Phil se bo podal na severni tečaj s pomočjo kompasa.
10:30
Otroka imamo: Doktorji preiskujejo posebne kosti v vaših podplatih. Spoznali boste tudi družine, ki čakajo svojega prvega otroka, in videli današnji neverjetni trik.
11:00
Odkrivanje elektrike: Doc K skuša pridobiti supermoči s pomočjo strele. Z Nashem izvesta več o obnovljivi energiji in čarobnem brezžičnem prenosu elektrike. Potem v delavnici ustvarita dinamo in prideta do neverjetnega odkritja.
11:24
Cesar Avgust in navdušenje nad invazijami: Cesar Avgust ustvari imperij, Henrik VII. ima tekmeca za prestol, Edvard I. pa je slab sosed. Navdušenje nad invazijami zaneti drugo svetovno vojno, v georgijanskem obdobju pa se dogaja nekaj čudnega.
11:54
Starodavni fosili in zgodnji predniki: Matt, Paige in lovci na zgodovino odpotujejo v prazgodovino, da bi spoznali naše prednike. S spretnim detektivskim delom smo odkrili fosile in neverjetne ostanke ogrlic, kopij, glasbenih instrumentov in jamskih poslikav, ki prikazujejo življenje naših prednikov.
12:18
Nadevan pečen krompir: Nekatere vrste krompirja so enkratne za kuhanje in krompirjevo solato, druge pa za nadevanje. Da bi se izognili eksplozijam, pa krompir raje nekajkrat prepikamo, ne glede na to, kako ga pripravljamo!
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Velikanski kit: Skupina mladih raziskovalcev se poda proti morju, da bi našli največjo žival - kita. Na poti srečajo velikanske polže, glasne žabe in delfine. Na koncu vidijo dva igriva kita.
13:00
Susan: Petnajstletna Susan rada nakupuje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Iluzije: Olivier pod koleni nima nog, a tega nihče ne opazi, ko nosi protezi in hlače. To je iluzija! Tokrat bo Olivier izvedel, da iluzije pretentajo naše čute, zato svet okoli sebe vidimo na čisto drugačen in neverjeten način.
13:45
Tehnolog zračnega prometa: Mikaela na letališču spozna Alysso, tehnologinjo za zračni promet. Alyssa skrbi za nemoteno delovanje in popravilo opreme kontrolorjev zračnega prometa, kot so radarji in komunikacijske naprave.
14:00
Tehnološki učitelj: Mikaela spozna tehnološkega učitelja Tamarja. Skupaj s Tamarjem ustvarita edinstveno aplikacijo in otroke naučita, kako ustvariti aplikacijo, ki jim bo pomagala v vsakdanjem življenju.
14:15
Bistvo je v ravnotežju: Kako obdržimo krompir na palčki? Bo Philu s pomočjo istih znanstvenih načel uspelo ostati na vrvi? Je za ravnotežje bolje, če smo pri miru ali če uporabimo nekaj, kar se vrti? Phil se bo sprehodil po vrvi in izdelal nahrbtnik za stabilizacijo.
14:36
Labirint: Naredi si labirint.
14:39
Triki za tabornike: Čas je za taborjenje. Fede pokaže, kako zavežemo vozlje, Jenna se pošali s plesnivim sendvičem, Devonte pa pripravi jedi s kruhom.
14:57
Kaj se sliši v vesolju?: Zvočni valovi lahko potujejo le preko medija. Ker je vesolje velika praznina, v njem ne more biti zvočnih valov. Obstajajo pa druge vrste valov, ki lahko potujejo skozi vakuum.
15:00
Rast kosti: Zdravnika razkrijeta, kako naše kosti rastejo, zaradi česar postajamo višji. Dr. Chris razišče, kako znanstveniki preučujejo ljudi v pogojih z nizko stopnjo kisika. Na urgenci ima pacient v ušesu svinčnik.
15:30
Gremo globlje: Predmet, ki ga hočeta Will in Ant dobiti iz najglobljega dela oceana, ni to, kar sta pričakovala. Prevarali so jih.
15:51
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
15:54
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
16:00
Dvorana slavnih: Ian gre v dvorano slavnih videoiger. V garaži Jesse in Julia raztegneta pomen dvorane slavnih do skrajnosti.
16:21
Obramba hrošča prasketača: Prasketač je razvil poseben način, kako se izogniti, da ga ne pojedo. V trebuhu zmeša dve snovi, ki potem eksplodirajo kot zaščitna kemikalija in krop. Paziti pa mora, da ne opeče sebe!
16:24
Molji in njihovi zelo počasni gostitelji: Lenivci se vsak dan borijo s frizuro. Njihovi kodri so polni življenja – od parazitov do alg in kolinij moljev. Lenivci moljem nudijo tudi prostor za razmnoževanje!
16:30
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
16:51
Zelo lepap ast za žuželke: Novozelandska kresnica je larva male muhe. Naredijo svetlečo mrežo sluzastih vrvi po stropu jame. To jim daje oporo in jih varuje. Videti je lepo, a je v resnici past, s katero lovijo žuželke.
16:54
Politika v svetu mravelj: Kraljica je glava mravlje kolonije. Vsaka mravlja ima svojo vlogo in njihov našin nabiranja hrane je včasih odvraten. Te mravlje imajo včasih gnezda z več kot eno kraljico. To lahko vodi v mravlje vojne.
17:00
Vitez in pricesa: Matt, Paige in lovci na zgodovino odpotujejo v srednjeveške čase, kjer spoznajo včasih težko življenje vitezov in princes. Pripravijo srednjeveško gostijo z užitnimi krožniki in zapečatenimi vabili ter s pomočjo škatle za mleko izkoristijo moč vetra.
17:30
Brazilija 2. dan: V Braziliji je drugi dan ekipne avanture fantov in čaka jih naporen dan treningov borilne veščine capoeira. Medtem voditelj Karim pripravi posebno pojedino.
17:48
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
18:03
Gabova potegavščina s korenjem: Videli boste, kako lahko naredite vrtnico iz avokada, se na plaži izognete pesku in prestrašite družino s potegavščino s korenjem.
18:12
Abishkovi domači zvočniki: Videli boste, kako lahko naredite svoje zvočnike, si pripravite malico iz jajc, in izvedete odlično potegavščino z zajtrkom.
18:24
Velika nagrada: Matilda se z družino poda na gokart stezo, da bi ugotovili, kdo je najhitrejši voznik. Matilda pripravi hitre prigrizke - tortilje, klobasice in slastno sladico.
18:39
Obletnica poroke: Matildini starši praznujejo 20. obletnico poroke. Otroci zanje priredijo zabavo presenečenja z mehiško hrano, glasbo in neverjetno torto iz mavričnega stolpa z 20 plastmi.
19:00
Vibrobot: Tresoči vibrobot temelji na vibracijah. Phil ima tako nabritega, da se lahko pelje na njem! Zavrteli bomo 2,4 m dolg kovanec, voda bo lebdela v zraku in videli bomo laserje!
19:24
Elektrika: Steve Spangler izvede zabavne eksperimente s področja elektrike. Pokazal nam bo, kako z limonami zanetimo ogenj in kako preživimo, če nas strese 50.000 voltov elektrike.
19:48
Neverjetna jetra: Doktorja nam bosta prikazala, kako neverjetna so jetra in kako delujejo. Dr. Chris bo v javnosti zbiral smrklje za eksperiment. Na urgenci ima en pacient otečene ustnice zaradi alergije, drugega pa čaka operacija zlomljenega nosu.
20:18
Enooka mačka: Megan skrbi zdravstveno stanje enooke mačke, ki ji je ukradla srce. Gabby se ponovno združi z nekdanjim posvojenčkom.
21:00
Veter: Gostitelj Philippe Cousteau se pridruži raziskovalcem, ki preučujejo orkane pete kategorije, sledilce tornada, ko lovijo twisterja, in odkrije presenetljiv način, kako veter povzroči nastanek strele.
21:21
Cisterna za prevoz vode: Ponekod imajo pitne vode več kot dovolj, ponekod pa zelo malo. Jo lahko tja prepeljemo, ne da bi bil prevoz predrag? Ogledali si bomo ogromno plavajočo cisterno iz trpežne plastike, ki jo privežejo na vlačilec. Bo to uspelo?
21:24
Manj smeti, več okusa: Ko ribje fileje obrezujejo na standarno velikost, zavržejo ogromno mesa, ki je sicer čisto v redu. Mikrobiologi predlagajo metodo, s katero bi te obrezke spremenili v nekaj slastnega. Pri tem uporabljajo bakterije, ki poskrbijo za zelo okusne jedi.
21:30
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Določene stvari, povezane z našim zdravjem, živalmi in vsakdanjo fiziko, se nam zdijo samoumevne. So stvari, ki smo se jih naučili, samo miti?
21:54
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Madeira – otoška ladja: Profesor Fortey se odpravi na Madeiro, da bi raziskal raznolikost tamkajšnjega življenja. Razišče raznoliko morsko življenje in ostanke starodavnega gozda. bodičaste tenreke, strupene žabe in veliko lemurjev. edinstvene ptice, mesojede gosenice in velikanske rastline.
22:48
3D-tiskalniki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Lahko smo junaki: Suzy Klein pokaže, zakaj so vrhunski glasbeniki, kot so Beethoven, Liszt in Paganini postali zvezdniki svojega časa.
00:00
Ogrožen kraj: V tej epizodi obiščemo ogrožene kraje - otoke, ki so ogroženi zaradi višanja gladine vode, in nedotaknjeno zemljo, ki jo hočejo uporabiti za razvoj civilizacije.
00:21
Bi lahko industrijske odpadke reciklirali trajnostno?: Znanstveniki spreminjajo odpadke v stekleni prah, ki ga je mogoče zmešati s peskom in drugimi kemičnimi spojinami. Tako se dobi material za izdelavo opek in ploščic.
00:24
Kako naj bo gojenje rib bolj trajnostno usmerjeno?: Akvakultura je najhitreje razvijajoči se prehrambeni sektor na svetu. Znanstveniki poskušajo področje narediti še bolj trajnostno in raziskujejo vplive ribogojnic na okolje.
00:30
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari: breztežnost in prilagajanje vsakdanjega življenja na nič gravitacije. Z dovolj denarja lahko v orbiti obkrožite Zemljo.
00:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Madeira – otoška ladja: Profesor Fortey se odpravi na Madeiro, da bi raziskal raznolikost tamkajšnjega življenja. Razišče raznoliko morsko življenje in ostanke starodavnega gozda. bodičaste tenreke, strupene žabe in veliko lemurjev. edinstvene ptice, mesojede gosenice in velikanske rastline.
01:48
3D-tiskalniki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
02:24
Spomin in število sedem: Izvedeli bomo, zakaj je število sedem pomembno za spomin in kako lahko informacije razdelamo ter si tako zapomnimo več.
02:30
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
02:57
Zakaj pozabljamo?: Izvedeli bomo štiri glavne vzroke za pozabljanje in spoznali učinke prekomernega stresa na možgane.
03:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
03:24
Vpliv bolečine na spomin: Izvedeli bomo, zakaj je spomin pomemben za preživetje, kako se učimo s pomočjo motivacije in kakšen vpliv ima bolečina na možgane.
03:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
03:54
Spanje in sanje: Enkraten vpogled v smisel sanj in pet faz spanja. Izvedeli bomo tudi, zakaj pogosto pozabimo, kaj smo sanjali.
04:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
04:24
Namen čustev: Vpogled v limbični sistem, razpoloženje in razne teorije o tem, zakaj čustva vplivajo na naš spomin.
04:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
04:54
Hormoni sreče: Vpogled v čustva, razne hormone sreče in njihov način izločanja.
05:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
05:27
Učinki serotonina: Vpogled v serotonin ter njegov vpliv na razpoloženje, spanec, apetit, temperaturo in misli. Posvetili se bomo tudi motnjam, povezanim s pomanjkanjem serotonina, na primer depresiji.
05:30
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
06:00
The Short Circuit: Ko Tom Thomas priklopi stari radio, povzroči kratek stik, ki izklopi elektriko v celotnem stanovanju. Mojstri Vseznalčki ugotovijo, kaj povzroča kratek stik in varno ponovno vzpostavijo električni tok.
06:12
Lačen črv: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega črva iz plastelina.
06:15
Velikonoga ptica: Izvedi, kako lahko narediš smešnega ptiča iz plastelina.
06:18
Vesel planet: Izvedi, kako lahko narediš vesel planet iz gline.
06:24
Leče: Jefferson iz Čila hoče videti zvezde in se odloči izdelati teleskop. Izvedel bo poskuse z lečami in izdelal projektor za svoj pametni telefon. Pa mu bo uspelo?
06:39
Pogled v prihodnost: Mily in Pénélope se potegujeta za isto vlogo v šolski predstavi. Mily bi rada skočila v prihodnost, ker jo zanima, katera jo bo dobila. Pa lahko dejansko napovemo prihodnost?
06:45
Življenje je sladko: Med spomladanskimi počitnicami gredo vsi nekam na dopust, samo Mily ne. Rekla je, da bo pazila na rožo v razredu, zato njene počitnice ne bodo prav zabavne. Mily se sprašuje, zakaj so vsi tako srečni, ona pa ne.
06:54
Homerjeva Iliada: Siesta z Ahajci napade Trojo, da bi rešili lepotico Heleno, ki je tja zbežala s princem Parisom. Ahil je najpogumnejši bojevnik, a se noče boriti, Trojanci pa imajo na svoji strani smrtonosnega Hektorja. Bo Siesta Ahila pravočasno prepričala, naj se pridruži bitki?
07:09
Pingvin – Plastične vrečke so škodljive: Darwin in Newts izvesta, zakaj so plastične vrečke nevarne. Rešujeta namreč pingvinčka, ki se je ujel v vrečko.
07:24
Tresoča statika: Ko Tessa in Alexa nenadoma brez očitnega razloga začne tresti ??elektrika, mora Addison razrešiti skrivnost, ali pa bo njun projekt ogrožen.
07:39
Galaksije: Kit in g. Baterija stavita glede poti do druge galaksije.
07:45
Kozmos: Kit in g. Baterija se vračata domov.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Izlet po puščavi: Čas je za odpravo v puščavi. Bitz in Purl preveč preuredita vozilo in ga upočasnita.
08:15
Zabojniki in mehurčkasta folija: Maddie izve, kako vsakodnevne reči pridejo do nas v zabojnikih na velikih ladjah. Ugotovi tudi, kako nastane mehurčkasta folija.
08:30
Led in žele: Dr. Panda izkleše ledeno kokoš. Nilček po nesreči pusti, da se kokoš stali. Dr. Panda se zato odloči, da bo naredil nov kip iz želeja.
08:39
Testiranje Dokijeve ekipe: Otov avto neha delovati med dirko in Oto je prepričan, da je kriv avto. Zakaj se je pokvaril samo Otov avto?
08:51
Nevidna kraja: Kleopatra uporablja nevidno barvo, da bi ujela superjunaka Tekača. A pozablja, da lahko Tekač še vedno uporablja svojo supermoč.
09:00
Pralni stroj in džins: Maddie izve, kako deluje pralni stroj, in obišče tovarno oblačil iz džinsa. S posebnim mikroskopom ugotovi, kako poskrbijo, da je džins tako trpežen.
09:15
Zvezde in animacija: Maddie v planetariju izve, kako potuje zvezdna svetloba do nas, in se poduči o animiranih filmih.
09:30
Gobica: Gobica že kliče po ustvarjalnosti. Poglejmo, kaj bosta počela Hepi in Briko.
09:39
Spremenjeni pogledi: Gotovo ste se kdaj igrali skrivalnice. Precej težko se je skriti, če vas lahko vsi vidijo, ne? Lahko pa vplivate na to, kar ostali vidijo, in jim že z nekaj triki spremenite percepcijo!
10:03
Vibrobot: Tresoči vibrobot temelji na vibracijah. Phil ima tako nabritega, da se lahko pelje na njem! Zavrteli bomo 2,4 m dolg kovanec, voda bo lebdela v zraku in videli bomo laserje!
10:30
Prepoznava obraza: Dr. Xand je razvil sistem za prepoznavo obraza, imamo nov kviz za doktorje, dr. Chris pa raziskuje novo tehniko za pomoč pacientom s transplantacijo organov.
11:00
Mogočen črv in čisto novi možgani: Hevreka, Doc K in Nash iščejo moč regeneracije. Tako spoznajo črva, ki je mogočnejši od Deadpoola in Wolverina, ter znanstvenika, ki je vzgojil čisto nove možgane.
11:24
Vodni skuter/podmornica: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila podmornico z raketnim motorjem, nogometno žogo, ki ustvarja elektriko in trendovske vinilne plošče.
11:48
Lačen črv: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega črva iz plastelina.
11:54
Arabske noči in eksotične arome: Matt, Paige in lovci na zgodovino odpotujejo v zlato dobo starodavne Arabije, imperija, ki se je raztezal skoraj čez polovico sveta. V slogu njihove kulture ustvarijo gledališče senc, poskusijo eksotične jedi in poustvarijo arabske izume.
12:18
Tzatziki: Link ima odličen recept za tzatziki. Ko odkrije, da nima dovolj jogurta, ostanek jogurta iz embalaže uporabi kot aktivno kulturo in prikaže tehnike za sterilizacijo, s katerimi odstrani neželene bakterije.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Lovci v globinah: Skupina mladih raziskovalcev hoče videti sedem največjih živali. Tokrat iščejo belega morskega psa. Videli bodo ogromnega petmetrskega morskega morskega psa.
13:00
Imogen: Petnajstletna Imogen po 16 ur na teden pleše in porabi veliko denarja za plesne obleke, ličila in plesne tečaje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Veter: Stan obožuje kajtanje. Močnejši ko je veter, bolje je! Izvedel bo, kako lahko z neverjetno močjo vetra skoči kar se da visoko.
13:45
Gasilec: Gasilec Jeremy Mikaeli predstavi gasilsko postajo. Mikaela spozna gasilsko opremo in se nauči preprečiti požar. Ogenj pogasimo tako, da odstranimo enega od treh ključnih sestavin: kisik, toploto ali gorivo.
14:00
Vesoljski tehnolog: Mikaela obišče vesoljski tehnologinji Natalie in Kristin, ki razvijata naprave za uporabo na drugih planetih. Spozna, da gravitacija vpliva na delovanje naprav, in preizkusi robotsko roko, s katero premakne satelite v vesolju.
14:15
Drag Racer: Phil bo v laboratoriju izdelal majhen drag racer, ki se premika s pomočjo inercije. Potem ga bo skušal malo bolj nabriti. In še: Newtonovi zakoni, kako z mize povlečemo prt brez razbite posode in jamski človek, ki skuša podreti vrata.
14:36
Most: Izdelaj gorski most.
14:39
Triki za reševanje našega planeta: Molly pripravi slane palačinke, Adelaide vzgoji avokado, Jenna izpelje potegavščino, Christian pa naredi avokadov sladoled.
14:57
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo. V eni sami žlički morske vode je lahko več kot milijon živih organizmov.
15:00
Neverjetne zapiralke: Zdravnika razkrijeta neverjetne mišice, ki nam omogočajo vid, in pokažeta, kako ravnati v primeru alergijske reakcije. Poleg tega postaneta receptorja. Na urgenci srečata pacienta, ki se je poškodoval na trampolinu, in pacienta z diamantom v nosu.
15:30
Knjiga: Kako čudovito branje! Hmm, kaj naredimo s knjigo zdaj? O ja, prepusti to Hepiju in Briku.
15:39
Čevelj: Hepi in Briko ponovno uporabita čevlje za prisrčne ideje.
16:00
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
16:15
Reciklaža predalov: Družina Grimwade se odloči za reciklažo predalov. Posebne predmete lahko hranite v okrašeni škatli za čevlje.
16:30
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
16:36
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
16:45
Adelaidina krmilnica za ptiče: Videli boste, kako lahko pritegnete ptice, da pridejo na vaš vrt, kako si lahko sami potiskate majice in spečete tortice na palčki.
16:54
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Vidna svetloba in barve, ki jih zaznavamo, so ena oblika te energije. Nebo je modro, ker ima modra barva najkrajšo valovno dolžino.
16:57
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so jih nekaj poslali v vesolje na zunanji strani rakete. Deset dni so bile izpostavljene Sončevemu sevanju in brezzračnemu vakuumu. Izjemno je, da so mnogi od teh vesoljskih popotnikov preživeli.
17:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
17:30
Brazilija 3. dan: To je 3. dan skupinske dogodivščine fantov v Braziliji, kjer se učijo borilne veščine capoeira. Danes se jim pridruži voditelj Karim na obisku favele, da se naučijo ritma.
17:48
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
18:03
Adelaidini vodni baloni: Videli boste, kako lahko pripravite testo za pico ter naredite ekološke vodne balone in barvit kinetičen pesek.
18:12
Jennina ogabna sluz: Videli boste, kako lahko sami naredite sproščujoče kopalne bombice, pripravite sladoled v vrečki in ustvarite res ogabno sluz.
18:24
Pojemo skupaj: Matilda in njena družina obožujejo glasbo. Ker niso odlični pevci, se lotijo izziva videa s sinhronizacijo petja. Nato se njene sestre naučijo nekaj plesnih gibov, medtem ko ona pripravlja kosilo, navdihnjeno s pop glasbo.
18:39
Ribarjenje: Matildin oče organizira ribolov zanjo, njeno mamo Tano in sestro Holly. Sodelujejo v ribiškem tekmovanju in med čakanjem, da oče za večerjo lovi ribe, Matilda pripravi poletno solato in pico z lubenicami.
19:00
Toplozračni balon: Vroče in hladno. Doma izdelan toplozračni balon bo postal lebdeča pošast! In še: suhi led, najnižja možna temperatura in še Phil se bo oblekel v sluz ter stopil v kad, polno ledene vode.
19:24
Barvna znanost: Steve Spangler nam s pomočjo eksperimentov, ki jih lahko izvajamo tudi doma, razkrije skrivnosti barv. Pokazal nam bo, kako ustvarimo pisane oblake z mavričnim prahom, ki ga izdelamo sami, razkril pa nam bo tudi, kako izdelamo pisano črnilo.
19:48
Sesalnik za naglavne uši: Doktorja bosta s pomočjo eksperimenta dokazala, da imamo v telesu nevidno črnilo. Dr. Xand bo spremljal, kako bodo nekomu s sesalnikom odstranili naglavne uši. Na urgenci nas pača pacientka, ki ima v ušesu košček voščenke.
20:18
Posebne vezi: Življenje v živalskem kraljestvu je težko, nekatere živalske mladiče pa brani njihova družina. Spoznajmo štiri mladičke in njihove klane.
20:42
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
20:45
Čaroben levji samorog: Izvedi, kako lahko narediš čarobnega levjega samoroga.
21:00
Okoljski reševalci: Zanimiv pogled na usposabljanje in spretnosti, ki so potrebni pri ukrepih proti okoljskim grožnjam.
21:21
Rdeči karton za nevarno življenje: Kako lahko ostanemo v formi med gledanjem nogometa? Temu se posvečajo raziskovalci pri projektu EuroFIT. Odgovor bomo izvedeli med gledanjem Arsenalovega treninga v Londonu in Benficinega v Lizboni.
21:24
Trening možganov: Bolniki, ki so doživeli blažjo kap, pogosto le s težavo spet premikajo roke. Znanstveniki verjamejo, da jim lahko možgani pomagajo pri okrevanju, in so razvili interaktivne in inovativne igre na podlagi navidezne resničnosti.
21:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
21:57
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Pekel, kače in velikani: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti načinu, kako so umetniki upodabljali družbeni kaos na vrhuncu renesanse. Predstavi dela umetnikov, kot so Leonardo da Vinci, Bosch, Arcimboldo, Palissy, Manneristi in El Greco.
23:00
Rojstvo človeka stroja: Obravnavani so načini trenutne uporabe umetne inteligence, ki nam olajša življenje. Predstavljeni so vrhunski roboti, sledi razprava o njihovi vse večji vlogi v modernem življenju.
23:48
Znanost posebnih učinkov: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:54
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
00:21
Alternativa kemičnemu odmrzovanju letal: Led na trupu letal je lahko zelo nevaren. Znanstveniki razvijajo snov, zaradi katere postane aluminij odporen na vodo in led.
00:24
Laserji, ki oponašajo plazilce: Znanstveniki dobijo pri preučevanju plazilcev in žuželk številne namige. Rezultat je inovativna tehnologija z raznolikimi možnostmi uporabe.
00:30
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
00:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Pekel, kače in velikani: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti načinu, kako so umetniki upodabljali družbeni kaos na vrhuncu renesanse. Predstavi dela umetnikov, kot so Leonardo da Vinci, Bosch, Arcimboldo, Palissy, Manneristi in El Greco.
02:00
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
02:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
02:57
Vpogled v gnus: Vpogled v gnus in raziskave na to temo. Ogledali si bomo, kako v ljudeh prepoznamo gnus in kako ga v določeni kulturi izražamo na podoben način.
03:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.
03:24
Lakota: Vpogled v lakoto in v to, kar se dogaja v našem telesu in mislih, kadar smo lačni. Izvedeli bomo tudi, kakšne signale telo pošilja možganom.
03:30
Konec s slabimi navadami!: Grizenje nohtov in telesni vonj negativno vplivata na nas. Obstajajo načini, kako to preprečiti.
03:57
Vpliv dotika: Ste vedeli, da ima dotik pozitiven vpliv na naša čustva? Podrobno si bomo ogledali učinke dotika in hormon, ki se ob dotiku sproža.
04:00
Biti otrok: Vpogled v spoznanja dojenčkov in živalskih mladičkov pred in po rojstvu.
04:27
Iluzije otipa: Izvedeli bomo, kaj so iluzije otipa, in jih preverili tudi sam! Raziskali bomo tudi mehanizme dotika: vročina, bolečina, mraz, pritisk in fizični dotik.
04:30
Varnostni preizkusi vsakodnevnih predmetov: Varnostno preizkušanje naše hrane, avtomobilov, igračk in pohištva.
04:54
Iluzije s težo: Včasih težko določimo velikost in težo predmeta. Izvedeli boste, zakaj ga je bolje stehtati kot pa se zanašati samo na videz.
05:00
Moč glasbe: Glasba vpliva na nas čustveno in tudi fizično. Živali se sporazumevajo z glasbo. S tehnologijo je glasba stopila v digitalni svet.
06:00
The Compass: Med igranjem piratov Simka in Nolik izzivata Toma Thomasa, da najde skrit zaklad. Dasta mu zemljevid, ki sta ga narisala in ga naučita, kako izdelati kompas.
06:09
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
06:12
Pošastka: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega pošastka iz plastelina.
06:18
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
06:21
Čaroben levji samorog: Izvedi, kako lahko narediš čarobnega levjega samoroga.
06:24
Površinska napetost: Pri 12-letni Nizozemki Maureen gojijo tulipane. Med hojo po poljih tulipanov na lističih opazi kapljice vode. Izvedela bo, kaj pomeni površinska napetost.
06:39
Upanje: Mily, Lola in Luc v lunaparku naletijo na Anne, ki zbira sredstva za dobrodelno organizacijo. Mily in Lola zapravita ves denar za srečke, ker upata, da bosta zadeli glavno nagrado. Kaj pa sploh pomeni upanje?
06:45
Lije kot iz škafa: Nekateri šolarji hočejo poiskati umeten način, s katerim bi preprečili dež, Mily pa se je v šoli naučila, da je dež naraven pojav in da se mu ne moremo izogniti. Kdo ima prav?
06:54
Homerjeva Odiseja: Siesta z Ojdipom odpluje v Itako, kjer ga čaka žena Penelopa, čeprav se govori, da je umrl v vojni. Penelopa ima več snubcev in če hočeta Siesta in Ojdip priti tja pravočasno, bo plovba prav nevarna.
07:09
Raketni avti na balone: Darwin in Newts izvesta, kako se premika balon, ko iz njega pušča zrak. To odkritje uporabita pri izdelavi avtov na balone.
07:24
Žejna kamela: Med poletnim vročinskim valom nekaj ali nekdo - morda žejna kamela - nenehno odstranjuje vodo iz bazenčka.
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Pošastna gora: Bob hoče namestiti svoj znak na vrh gore. Odprava postane nevarna, ko skupina naleti na snežne pošasti.
08:15
Dežnik in avtopralnica: Maddie izve, kako delujejo avtopralnice in obišče tovarno dežnikov, kjer se seznani z izdelavo dežnikov iz vodoodpornega materiala.
08:30
Varuška kokoši: Dr. Panda mora paziti na Mukičine kokoši. Izkaže se, da to ni ravno lahka naloga. Dr. Panda pokliče Nilčka na pomoč.
08:39
Otova palačinka: Oto se odloči, da bo podrl rekord največje palačinke na svetu. Jo lahko naredi sam?
08:51
Sprej za odstranjevanje dlak: Diktator izumi odstranjevalec dlak, da bi zavzel Bilko. Tekač potrebuje pomoč prijatelja. Koga bo prosil za pomoč?
09:00
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
09:06
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
09:09
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
09:15
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
09:18
Žabji most: Gradili bomo mostove in ugotovili, kako so zaradi trikotnikov tako močni.
09:24
Superdekle: Z nitmi in s trakovi bomo izdelali močnega lovilca igrač.
09:30
Žabji most: Ranger Poševnik vodi žabe do vode, a imajo težavo s prečkanjem soteske. Bitz se odloči, da jim bo zgradila most.
09:42
Superdekle: Superjunaki pomagajo načelniku Poševniku ustaviti Zipa in Pop, ki razgrajata po Deželi mojstrov.
09:51
Otroštvo: Otroci živijo zelo različno glede na položaj v družbi! A ne glede na družinsko ozadje so otroci otroci!
09:54
Banket: Skromna Howler in Dove sta povabljena na banket Lorda Roacha. A zanj velja cel kup pravil.
10:00
Pošast: Ogromno bitje hodi po oceanskem dnu in povzroča uničenje. Kako lahko kaj takega obstaja? In kako ga je mogoče ustaviti?
10:21
Popoln kvadrat: Tokrat bomo izvedeli, da zanesljive merske enote izhajajo tudi iz vsakdanjih predmetov, dolžine naših rok in višine. Katere oblike si ti? Kvadrat kot večina ali pa visok ali kratek pravokotnik? Odgovor te bo presenetil.
10:24
Vsestranski trikotnik: Eric preverja moč sponke za papir. Bo pod pritiskom popustila ali ne? Trikotniki so zelo močni, ker gre za fiskno obliko, ki jo v arhitekturi uporabljajo od nekdaj. Pa je to res najmočnejša oblika od vseh?
10:30
Čevelj: Hepi in Briko ponovno uporabita čevlje za prisrčne ideje.
10:45
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
11:00
Mentaliteta črede: Veliko živalskih vrst se prilagodi življenju v skupinah. Izvedeli bomo, kako je odraščati v njih.
11:24
Čaroben levji samorog: Izvedi, kako lahko narediš čarobnega levjega samoroga.
11:27
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
11:30
Vodni skuter/podmornica: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila podmornico z raketnim motorjem, nogometno žogo, ki ustvarja elektriko in trendovske vinilne plošče.
11:51
Norček: Pustite svoji domišljiji prosto pot. Tokrat bomo izdelovali zabavnega norčka.
11:54
Igriva pica: Ste lačni zabave z dodatkom sira? Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate okusno glineno pico po vašem okusu. Njami.
12:03
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
12:15
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
12:27
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
12:30
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
12:33
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
12:45
Vodni tehnik: Mikaela obišče čistilno napravo, kjer spozna vodnega tehnika Brandona. Pokaže ji številne zaslone in robotska prijemala, ki jih uporabljajo za čiščenje vode. Mikaela vzame vzorec blata in z mikroskopom opazuje mikroorganizme, ki razgrajujejo odpadke.
13:00
Velik očetovski izziv: Matildin oče postavi sinu Jacku izziv, da preplava izliv Cornish Camel v 40 minutah. Sledijo mu v rešilnem čolnu, da se prepričajo, da je na varnem. Matilda mu pripravi posebno kosilo.
13:15
Tekma s trki: Matilda ima prvo lekcijo vožnje - v dirkalnem avtomobilu! Potem dirka s sestrami in bratom po blatni progi. Nato pripravi pogostitev, za katero jo je navdihnilo dirkališče.
13:30
Čudoviti zobje: Dr. Chris in dr. Xand razkrijeta, zakaj potrebujemo zobe različnih oblik. Dr. Chris preveri, kako poteka zdravljenje pacientov v letalu, ki ima vlogo mobilne vojaške bolnišnice.
14:00
Bakterija: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta bakterije in pokažeta, kako lahko naredite stroj za prdce.
14:15
Japonska 4. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vadbo z odraslimi in učenje zapletenih plesnih gibov.
14:30
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo. Približno 90% živali v globokem morju ustvarja nekakšno obliko bioluminescence. Kresnice, kresničke in nekatere glive jo tudi lahko.
14:33
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
14:36
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike. Narava je zelo učinkovita, zato pogosto uporablja šestkotnike, npr. pri mehurčkih in panjih.
14:39
Odkrivanje ljubezni: Kaylyn in Alicia se trudita najti novo ime za podjetje, Noodlesova naprava za odkrivanje ljubezni pa moti harmonijo skupine.
15:09
Zvok: Če verjamete ali ne, imamo vsi v omarah in kabinetih prave orkestre. Steve Spangler nam bo pokazal, kako izdelati odbita glasbila iz vsakodnevnih gospodinjskih pripomočkov, kot so kozarci, cevi in avtomobili.
15:33
Rastoči čevlji: Alie Ward predstavi žar, ki peče na sonce, držalo za pametne telefone, čevlje, ki se jih da raztegniti, in aplikacijo, ki preverja sončne poškodbe.
15:54
Otroštvo: Otroci živijo zelo različno glede na položaj v družbi! A ne glede na družinsko ozadje so otroci otroci!
15:57
Medicina v srednjem veku: V srednjem veku ni pametno zboleti! Dove ima težave z iskanjem zdravila za bolnega prijatelja malega Lewisa.
16:03
Pošast: Ogromno bitje hodi po oceanskem dnu in povzroča uničenje. Kako lahko kaj takega obstaja? In kako ga je mogoče ustaviti?
16:27
Popoln kvadrat: Tokrat bomo izvedeli, da zanesljive merske enote izhajajo tudi iz vsakdanjih predmetov, dolžine naših rok in višine. Katere oblike si ti? Kvadrat kot večina ali pa visok ali kratek pravokotnik? Odgovor te bo presenetil.
16:30
Reševanje: V tej epizodi izvemo, da je upravitelj ranča Barclay talentiran šepetalec konjem.
17:18
Smrtonosna gosenica: Mesojede havajske gosenice so se razvile tako, da jedo muhe. Primejo jih z rokami, čeljusti pa imajo zelo ostre. Na listu si ustvarijo skrivališče, da jih ne vidijo.
17:21
Strmoglavci in hud starejši brat: Na Galapaških otokih strmoglavci ležejo jajca na tleh. Ko se mladiči izvalijo, preživi samo najmočnejši. Starš skrbno skrbi za preživelega mladiča.
17:24
Past jama: Jam Amorphophallus paeoniifolius s svojim vonjem privlači hrošče. Potem jih ujame in prekrije s pelodom, preden jih pošlje naprej, da oplodijo druge jame.
17:30
Posebne vezi: Življenje v živalskem kraljestvu je težko, nekatere živalske mladiče pa brani njihova družina. Spoznajmo štiri mladičke in njihove klane.
17:54
Mehka riba: Znaš narediti mehko ribo? Pazi na prste.
18:00
Prelomnice: Tilly, rešena pudljica, sprejme svoj novi dom, Charlie pa se iz dneva v dan bolje počuti.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
19:51
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz črnega flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
19:57
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
20:00
Demar: Jesse gre k DeMaru DeRozanu po nasvet, kako zmagati v video igricah, vendar si kmalu začne izposojati DeMarove stvari, ne da bi vprašal.
20:21
Mokra bitja in čudna skrivališča: Mogoče bi planetu Zemlja morali reči planet Mokrote, ker ga večinoma prekriva voda! V tej vodi se skrivajo udovita bitja. V nevarnosti nekatera poiščejo zelo čudna skrivališča.
20:24
Zelo čudna muha: Ta muha je videti precej običajna, ko pride iz bube. Potem dela mehurčke zraka v glavi in po očesnih pecljih – kot bi napihovali najbolj čuden balon na svetu. To dela, da je bolj privlačna drugim.
20:30
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
20:51
Kaj živi v tej jami?: Kolonije netopirjev v jamah s sabo prinesejo še cel kup drugih bitij. Ščurki in stonoge obožujejo gvano. Kače in žabe z veseljem za večerjo snedejo netopirja.
20:54
Prebivalci sira: Sirove pršice so postale škodljivci. Nekateri posebni siri jih še uporabljajo. Pršice pojedo skupaj s sirom in mnogim je všeč njihov priokus po lešnikih.
21:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Prvi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta napredek robotske tehnologije in njen učinek na prihodnost človeštva.
22:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
23:00
Naj zapremo živalske vrtove?: Liz Bonnin raziskuje, ali so živalski vrtovi stvar preteklosti in ali bi nam lahko pomagali pri ohranjanju ogroženih živalskih. Ovrednoti njihovo vlogo v 21. stoletju, pogovarja se s strokovnjaki in obiskuje živalske vrtove po vsem svetu.
23:51
Razvoj televizije: Zaslone s tehnologijo LCD bodo kmalu zamenjali ukrivljeni zasloni z večjim številom svetlobnih pik.
00:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Prvi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta napredek robotske tehnologije in njen učinek na prihodnost človeštva.
01:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
02:00
Neverjetna znanost mikro svetov: Znanost je s pomočjo mikrotehnologije prišla do številnih odkritij. Razvijemo lahko drobne živali.
02:24
Vpogled v vrtoglavico: Ogledali si bomo vrtoglavico in njene simptome ter izvedeli, kateri deli telesa sprejemajo informacije o našem gibanju in ravnotežju.
02:30
Skrivnosti noči: Spanec je obvezen. Tehnologija je izboljšala kakovost našega spanja. Nekatere živali pričnejo dan s spancem.
02:57
Naši čuti: Raziskali bomo naše čute in videli, da lahko en čut prevlada nad ostalimi. Ogledali si bomo tudi učinek ventrilokvista, večsenzorično integracijo in bayesiansko integracijo.
03:00
Reševanje zločinov z najnovejšo tehnologijo: Čeprav tehnologija pomaga pri reševanju zločinov, ima lahko pravilno usposabljanje policajev in živali enake učinke.
03:30
Skrivnosti kože: Naša koža je izjemen organ, ki nas vsak dan varuje. Včasih pa so njene reakcije prav posebne.
03:54
Kako naši čuti komunicirajo: Izvedeli bomo, kako lahko videz hrane vpliva na naše okušanje in kako naši čuti vplivajo drug na drugega ter na naše dojemanje sveta.
04:00
Električni človek in neverjetne živali: Ukrotimo lahko tudi najbolj divje živali. Električni človek nam pokaže kako je ukrotil električno energijo. Vse pa spremlja tudi znanost.
04:30
3D tehnološka doba: S pomočjo 3D tehnologije bomo kmalu prilagajali svoja oblačila, tiskali prave organe in ustvarjali navidezne klone.
04:57
Poskus z vonjem: Izvedeli bomo, kako lahko z drugačnim načinom vohanja vonjave hitreje zaznamo, ter izvedli poskus s tega področja.
05:00
Terapija z živalmi: Živali blagodejno vplivajo na naše počutje in nas varujejo. Morda pa tudi predstavljajo vir obnovljive energije.