Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Premikanje in zmedeni možgani: Doktorja nam pokažeta, kako se premikamo. Dr. Chris ima na roki pijavko, podala pa se bosta tudi na urgenco.
06:00
Modeling Clay: Ko Nolik iz gline za modeliranje naredi škatlico, ga Plamen odpelje po stanovanju, da popravi vse, preden pride Simka.
06:09
Pošastka: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega pošastka iz plastelina.
06:12
Mačka: Izvedi, kako lahko narediš prijazno mačko iz plastelina.
06:24
Nova perspektiva: Otroci so pred sošolci in družino ponižani, saj drame nikakor ne uspejo dobro zaigrati.
06:36
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
06:39
Človekov najboljši prijatelj: Mily je pozabila na posebni dan in Pop je užaljen. Ko izgine, Mily dojame, kako neverjeten je njen pes.
06:48
Odraščanje: Mily poskuša ugotoviti, kaj pomeni odraščanje.
06:54
Vojna svetov: Siesta spozna glavnega junaka zgodbe, ravno ko Zemljo napadejo vesoljci. Skupaj se borita proti njim.
07:09
Prazni možgani: Darwina učenje za miselne igre v Kivijevi dolini čisto izmuči in tako ugotovi, da možgani najbolje delujejo, ko so spočiti.
07:24
Geocache in izpust: Ko se zdi, da je geocaching predmet izginil skupaj z zemljo, v katero je bil zakopan, Addison namerava ugotoviti, kaj se je zgodilo.
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Šovbitznis: Vsi vadijo za veliko tekmovanje talentov. Ko ne gre vse po načrtu, Purl priskoči na pomoč.
08:15
Vrtiljak in voščenke: Maddie obišče lunapark, kjer izve, kako delujejo vrtiljaki. Potem obišče še tovarno, kjer ugotovi, kako nastanejo voščenke.
08:30
Superčistilec: Slončica prosi dr. Pando, naj ji pomaga počistiti hišo. Nilček zameša ukaze in vse gre narobe.
08:39
Leteča riba: Lahko Anabellina riba res leti? Odpravijo se na ptičarsko tekmovanje v Kaliforniji.
08:51
Prijateljska kartica: Nov trend, prijateljske kartice, povzroči spore med prijatelji na Bilki. Kaj je pravi pomen prijateljstva?
09:00
Bovling in pentlje: Maddie se odpravi na bovling, da bi videla, kako vse skupaj deluje. Potem izve še, kako naredijo pentlje.
09:15
Panj in skodelica: Maddie izve, kako čebele ustvarijo med in kako izdelamo skodelice iz gline.
09:30
Prt: Spremenimo prt v nekaj prazničnega!
09:39
Kaseta: Našli smo stare zaklade, ustvarimo iz njih nekaj kul in odbitega.
09:54
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
10:00
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
10:03
Dirkalnik iz tulca: Phil bo izdelal dirkalnik iz ogromnega tulca za navijanje kabla. In še: verižna reakcija s palčkami, mišelovke in žogice za namizni tenis.
10:30
Pogovorimo se o raku: Zdravniki pojasnijo, kaj je rak, kako se ga lahko zdravi in kako pomagati nekomu, ki ga ima.
11:00
Gibanje od daleč: Doc K in Nash skušata obvladati nevidne zemeljske sile, da bi lahko stvari premikala kar brez dotika.
11:24
The Wires: Zelo vroč dan je, zato Mojstri Vseznalčki skupaj iščejo prosto vtičnico za profesorja Eugenija, da priklopi ventilator in se ohladi.
11:30
The Kaleidoscope: Potem ko Tom Thomas razbije svoj povsem nov božični okras, ga Nolik poskuša razveseliti s kalejdoskopom.
11:39
Henijin nasad jablan – Letni časi dreves: Darwin in Newts skozi vse letne čase opazujeta jablano. Izvedela sta, da se drevesa skozi naravni cikel spreminjajo.
11:51
Labirint: Naredi si labirint.
11:54
Hogie gre v Budimpešto: V Budimpešti prijatelji spoznajo Lazla, pomagajo mu v zameno za vzorec babičinega golaža.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Posebna skala: Skupina mladih raziskovalcev odkrije posebno skalo v nacionalnem parku Table Mountain v Južnoafriški republiki.
13:00
Čudne navade: Xavier je na novi misiji, Kylee pa ne najde zdravstvenega razloga za Turbove čudne straniščne navade.
13:21
Optična iluzija: Eric nariše zlato ribico in nam s to risbo pokaže, kako lahko doma napravimo krasno in preprosto optično iluzijo.
13:27
Elektromagnetna privlačnost: Eric ugotovi, kako lahko z žebljem, baterijo in električno žico ustvari elektromagnet. Z njim dvigne sponke za papir.
13:30
Past za žuželke: Oto in Doki delata napravo za lovljenje žuželk. Mundi se to ne zdi prav, zato se odloči, da bo napravo skrila.
13:42
Cofki: Naredi si cofke.
13:45
Osatnik: Fleabag in Plop razvijata umetniški talent in poskušata na zelo različne načine naslikati vsak svojega osatnika.
14:00
Sova: Dedka Jazbeca prestrašijo informacije o nočnih lovskih navadah sov.
14:15
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost.
14:39
Triki za zabavo: Pripravite noro zabavo z izvirnimi vabili, torto presenečenja in potegavščinami.
15:00
Neverjetni sklepi: Dr. Chris in dr. Xand raziskujeta, kako izgleda delo v letalu in razbijeta avto, da bi ponazorila, kako delujejo sklepne tekočine.
15:30
Steklene hiše: Nektonovi globoko pod vodo najdejo legendarno singapursko stekleno omarico, varuje pa jo grozljivo, a poznano bitje!
15:51
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
15:54
Tehnološki milijarder: Max je navdušen, da bo preživel dan s tehnološkim milijarderjem Willom Hedgesom, a je razočaran, ko mu njegov junak ukrade izum.
16:18
Westbrookovi štirje: Otroci načrtujejo rop – iz šolskega sefa bi radi vzeli knjigo z namigi.
16:33
Javna znanost: Javnost pomaga znanstvenikom raziskovati vesolje na različne načine; pošiljajo jim vzorce bakterij in tvitajo o severnem siju.
17:00
Bianca Ciocirlan: umetnica na hoverboardu: Umetnica na hoverboardu in nekdanja umetnostna drsalka Bianca Ciocirlan je postavila rekord z izvajanjem piruet v sedečem položaju.
17:12
Lim Kai Yi: superzvezdnik reševanja ugank: Reševalec ugank Lim Kai Yi predstavi svoje znanje reševanja sestavljank ter izda par trikov, kako lahko postaneš rekorder v sestavljankah.
17:27
Eksplozija barv: Eric spozna, da lahko z mešanjem rdeče, modre in rumene ustvari celo mavrico barv.
17:30
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
17:54
Triki, povezani z živalmi: Abhi naredi zakon posteljo za pse, Molly speče božanske kolačke, ki spominjajo na koale, Jenna pa se pošali iz staršev s pasjim kakcem.
18:15
Divji zahod: Matilda z družino obišče divji zahod, kjer se naučijo jahanja kot kavboji. Matilda pripravi kosilo na taborniškem ognju.
18:30
Rubyjina smrdeča taca: Ovca Ruby ima vneto taco, ki smrdi, Johnny in Inel pa spoznata psa, ki rad je z družino!
18:57
Kako ladje plujejo?: Matematika deluje celo sredi morja, saj poskrbi, da ladje ne potonejo. Zakaj kovinske ladje plujejo, kovanci pa potonejo?
19:00
Prijateljica (Courteney Cox) in zabavljač (Channing Tatum): Nagrajena igralka in producentka Courteney Cox iz Prijateljev ter hollywoodski zvezdnik Channing Tatum predstavita svoji poti do uspeha.
19:24
Dovina zadnja priložnost: Celotna akrobatska ekipa nastopi na festivalu, Dove pa upa, da ji bo trenerka Nikki našla novega partnerja.
19:48
Nov fant v mestu: Drsalke si obupno želijo partnerjev drsalcev, iz Italije pa prihaja novi fant Adriano, da bi si tudi sam poiskal partnerko.
20:18
Kraljeva pingvinka: Kraljeva pingvinka Annabelle kaže zaskrbljujoče simptome. Jorgeja skrbi, da ima težave z živčevjem.
20:42
Norija z začimbami: Lord Roach je nor na začimbe! Mali Lewis mora odpotovati na drugi konec Zemlje, da bi potešil želje brbončic svojega gospodarja.
20:45
Dvorni norčki: Lord Roach je nekam poklapan! Zato se Mali Lewis obleče v dvornega norčka, da bi privabil nasmeh svojega gospodarja.
20:48
Portret na kocki: Prerišite portret tako, da dele poustvarite v kvadratih.
20:54
Knjiga harmonika: Zgodba na traku papirja se odvije kot melodija harmonike.
21:00
Inštitut Franklin II: Na Inštitutu Franklin v Filadelfiji Steve Spangler pokaže, kako lahko brez obiska zdravnika izvemo več o svojem srcu.
21:21
Via Lactea: Raziskovalci so analizirali galaktično ravnino, ker hočejo rekonstruirati, kako so zvezde nastajale in kako bodo v prihodnosti.
21:24
Globoko v zemlji: Italijanski raziskovalci ocenjujejo zdravje evropske prsti. Imajo kar 25.000 vzorcev iz celotne Evrope.
21:30
Znanstvene igrače: Steve Spangler pokaže, kako izdelati znanstvene igrače na podlagi znanstvenih načel.
21:51
Nova energija: Raziskovalci eksperimentirajo z novim načinom za proizvajanje energije. S čim? Z ogromnim zabojnikom in okni, polnimi tekočine, ki kroži.
21:54
Elektronika v oblačilih: Predstavljajte si, da bi lahko v prihodnje energijo proizvajali že samo s hojo. Kul? Raziskovalci se trudijo, da bi to nam omogočili.
22:00
Kako se znebiti obsesivno-kompulzivne motnje, fobij in motenj prehranjevanja: Obsesivno-kompulzivne motnje, motnje prehranjevanja in fobije so lahko prehodne, lahko pa zelo moteče. Kdaj so težava in kako jih zdravijo?
22:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Tehnološka dopustniška postrežba: Zaradi tehnologije je dopust lahko še bolj udoben. Razvojne novosti na področju krem za sončenje, potapljanja na dah in kampiranja.
22:57
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Zlata leta: Vsi živimo dlje in naš pogled na starost se spreminja. Naš način razmišljanja lahko vpliva na to, kako stari se počutimo.
23:51
Vpliv hrupa na zdravje: Onesnaženje s hrupom lahko vpliva na kakovost našega življenja in zdravja. Spoznajte, kako zmanjšati hrup.
00:00
Tulsa: Steve Spangler v živo v Tulsi v Oklahomi pokazal, kako se naredi top s toaletnim papirjem in ogenj iz pepela.
00:21
Nadzorovanje onesnaženosti morja: Tokrat bomo skušali ugotoviti, kako lahko natančno opazujemo raven kemičnega onesnaženja naših morskih ekosistemov.
00:24
3D v žepu: Raziskovalci pri projektu Harvest4D s pametnimi telefoni omogočajo 4D-rekonstrukcijo kompleksnih znamenitosti.
00:30
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
01:00
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
01:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
01:57
Make an Amazing Coloured T-Shirt: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
02:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
02:57
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
03:30
Bella in Homer: Homer ima opornice, s katerimi bo mogoče spet lahko hodil, za ragdolko Bello pa je travmatična izkušnja.
03:51
Heidijin novi dom: Mati prepusti svojega dragega psa, ki ji je pomagal skozi temačne dni. Slavni dingo Wandi obišče Mariso.
04:15
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
04:36
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
05:00
Prag bolečine: Dr. Chris in dr. Xand eksperimentirata z bolečino in preverita, kako čevlji vplivajo na nas med hojo. Na urgenci ima nekdo zlomljeno roko.
05:27
Popotovanje od ust do želodca: Doktorja povežeta usta, nos in želodec. Dr. Xand zmrzuje v ledeni sobi, dr. Chris pa spozna robota kirurga.
06:00
The Chain Reaction: Tom Thomas se jezi na Nolika, zaradi česar se Nolik jezi na Simko, ki se nato jezi na Toolo.
06:09
Čaroben levji samorog: Izvedi, kako lahko narediš čarobnega levjega samoroga.
06:12
Mlad dinozaver: Naredi mladega dinozavra!
06:24
Zakopan zaklad: Zadnji namig prijatelje vodi na zasneženo pokopališče, kjer se preteklost razkrije sama od sebe.
06:39
Bratci in sestrice: Mily je naveličana tega, da je srednji otrok, zato se odloči zapustiti dom.
06:48
Skupno življenje: Maceo in Leo se prepirata. Mily ne more končati prepira in se sprašuje, kako lahko živimo skupaj, če se ne strinjamo?
06:54
Zločin in kazen: Siesta sanja, da sta z Raskolnikovom ubila grozno žensko. Raskolnikov prizna krivdo in gre za zapahe, potem ko se zaljubi v Sonjo.
07:09
Let limos: Darwin in Newts zavoljo komunikacije naredita akustična ogledala.
07:24
Pošast v odtoku: Ko se začnejo mašiti odtoki v Pizzamatu in Hang 20, se Addison odloči, da bo ugotovila vzrok.
07:39
Smeti v vesolju: Potem ko se Kit zaleti v vesoljski teleskop Hubble, zbere različne komponente in zgradi stroj, s katerim potuje skozi vesolje.
07:45
Zemljina luna: Kit obišče Luno, razišče na njej kraterje in druge zanimivosti ter razjezi starega sovjetskega roverja Lunokhoda.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Skala plava na vodi: Bitz in Bob bosta naredila splav, da bi težak kamen spravila čez vodo.
08:15
Žerjavi in zidaki: Maddie obišče gradbišče, kjer izve, kako delujejo žerjavi, in tovarno, kjer ji razložijo, kako nastanejo zidaki.
08:30
Supertorta: Julijina supertorta razpade na koščke. Dr. Panda naredi načrt, kako koščke spremeniti v kolačke.
08:39
Težave s tartufi: Kaj so tartufi? Če so tako zelo redki, kako jih lahko najdemo? Doki, Gabi, Mundi in Fico se odpravijo v Toskano v Italiji.
08:51
Oblak v mestu: Kleopatra prepriča nebesnega kita, da ovije mesto v meglo in ugrabi Tekača. A superjunaka ne moreš kar tako pretentati.
09:00
Prebava in španski vetrci: Maddie izve, kaj se zgodi s hrano, potem ko jo pojemo, in ugotovi, kako nastanejo španski vetrci.
09:15
Radiator in dež: Maddie se poduči o oblakih in dežju ter izve, kako izdelamo radiatorje.
09:30
Kavni filter: Kdo pravi, da je kava edina stvar, za katero se uporabljajo filtri? Poglejte, kako ta vsakodnevni predmet spremenimo v nekaj zabavnega.
09:39
Voščenka: Barvanje ni edina stvar, v kateri so barvice dobre! Pridružite se Hepiju in Briku, ko bosta navdušila z ustvarjalnimi in barvitimi idejami.
09:54
Najboljši koncert v mestu: Zažurajmo, in to naglas! Bitz, Bob in otroci izdelujejo svoje megafone.
10:00
Vrtiljak: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate vetrnice.
10:03
Igrača raketa: Izdelali bomo nabrito različico doma narejene rakete s pedalom. Phil bo izdelal top z vrtincem in se prilepil na steno s pomočjo vakuuma.
10:30
Delujoče mišice in nenavadno celjenje: Doktorja se posvetita mišicam in črvom, ki celijo rane. Potem na urgenci spoznata mlade paciente.
11:00
Leti kot Superman: Doc K odkrije skrivnosti letenja, Nash pa skuša kljubovati težnosti in leteti kot Superman.
11:24
The Armor: Tom Thomas se med igro skrivalnic skrije pred Nolikom in Simko, pri tem pa obtiči v oklepni obleki.
11:30
The Clocks: Plamen upočasni ure v stanovanju, zato bo imel Tom Thomas več časa za igranje računalniških igric.
11:39
Nujen primer na vrtu!: Darwinov vrt se začne sušiti, otroci pa zgradijo akvedukt s pomočjo vode iz Rigine mlake.
11:51
Most: Izdelaj gorski most.
11:54
Pomorska nesreča: Španske oblasti pokličejo na pomoč Meteo junake, potem ko pade v morje tovor, ki bi lahko predstavljal nevarnost.
12:00
Kaj smrdi: Kmetje se pritožujejo nad skrivnostnim smradom. Bodo Meteo junaki našli njegov izvor in ga odpravili?
12:09
Zmanjšaj odpadke: Želve trpijo zaradi plastike v oceanih. Katero od petih pravil bodo Grimwadovi uporabili, da jih rešijo?
12:21
Ponovno uporabi plastenke: Grimwadovi imajo v kuhinji veliko plastenk, zato se odločijo, da bodo nekaj ukrenili. Zeleno je zakon.
12:33
Polži na vodi: Skupina mladih raziskovalcev se vrne v nacionalni park Table Mountain, da bi raziskali, kako preživijo tamkajšnje živali.
13:00
Hud izziv: Par bi rad posvojil Turba. Bo kos njegovim straniščnim težavam? Karenina psička Ava bo odstranila šive.
13:21
Tornado v steklenici: Eric izve, da je tornado veter, ki zelo hitro kroži v obliki vrtinca. Potem z recikliranimi plastenkami naredi svoj tornado.
13:24
Eric ustvari veter: Eric izve, da je naprava, ki meri hitrost vetra, zelo pomembna za mornarje in pilote. Potem jo še sam napravi.
13:30
Testiranje Dokijeve ekipe: Otov avto neha delovati med dirko in Oto je prepričan, da je kriv avto. Zakaj se je pokvaril samo Otov avto?
13:45
Mala rovka: Sivko zanima, kako bi bilo biti mini mala rovka. Rdečki na preostane drugega, kot da sodeluje.
14:00
Tjulenj: Deded Jazbec Binah pripovedujo epsko zgodbo o tem, kako je po svetu lovil tjuljnja. Fiona Fox končno ulovi trenutek miru.
14:15
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko izvedemo preprost poskus s trenjem. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
14:36
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
14:39
Nenavadni triki: Cooper, Jenna, Marianne in prijatelji so zbrali najbolj nenavadne trike, recepte in potegavščine.
15:00
Izjemna ušesa: Dr. Chris in dr. Xand preverita, zakaj nam poka v ušesih in kako težko je biti zobozdravnik, ki dela prvo zalivko.
15:30
Neznani lebdeči predmeti: Devil Daniels ima novo ljubko ribico Bethany. Ko se znajdeta v nevarnosti, je Jeffrey edini, ki jo lahko reši!
15:51
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
15:54
Nov program: Gostitelji odkrijejo Power Up 1000 in so prepričani, da lahko pomaga njihovemu kanalu. So nekateri izdelki predobri, da bi bili resnični?
16:18
Japonska 2. dan: Ekipa fantov je na Japonskem in se uči sumo borbe. Danes to vključuje poskus ročnega ulova rib!
16:33
Preživeti v vesolju: Ko bomo enkrat pristali na Marsu, kako bomo preživeli? Emily Calandrelli si ogleda naprave, prilagojene za tamkajšnje pogoje.
17:00
Chan Keng Ian: kralj zlaganja lončkov: Chan Keng Ian, senzacija hitrostnega zlaganja, predstavi svoje sposobnosti in razkrije, kako je postal najboljši v tem priljubljenem športu.
17:15
Florian Kohler: mojster biljardnih trikov: Legenda biljardnih trikov Florian Kohler pokaže, kako je z neverjetno natančnimi spretnostmi postal najboljši na svetu.
17:27
Eric, zemljevid in kompas: Eric spozna, kako deluje kompas. Tudi sam si ustvari kompas in ugotovi, da Zemlja deluje kot ogromen magnet.
17:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
17:54
Nasveti za filmski večer: Christian pripravi prigrizke za filmski večer, Miles naredi projektor, Hari in Lila pa govorita o tem, kako se obnašamo v kinu.
18:15
TV-oddaja: Matilda in njen oče nastopita na ameriški TV pri Jamesu Cordenu. Tekmujejo, kdo bo pripravil najboljši angleški zajtrk.
18:30
Ujemi me, če me moreš: Danes bodo otroci spoznali divje surikate, ki jim je treba pristriči kremplje, najprej pa jih morajo ujeti.
18:57
Kako se orientiramo s sateliti?: Pionirji so svet raziskovali s pomočjo matematike. Orientirali so se s pomočjo sonca in zvezd. Kako pa nam to pomaga v dobi satelitov?
19:00
Čarovnik (Steven Frayne) in kapetanka (Kate Richardson-Walsh): Svetovno znani čarovnik Steven Frayne ter kapetanka in dobitnica olimpijskega zlata Kate Richardson-Walsh delita svoja spoznanja o uspehu.
19:24
Dotakni se oblaka: Chase in Lainie gresta na prvi zmenek, Dove pa zanima, če ji je trenerka Nikki našla novega partnerja.
19:48
Velika odločitev: Drsalec Adriano je končno izbral novo partnerko. Čas je, da Chloe in Elli pove, katero je izbral.
20:18
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
20:42
Vikingi: Slavni velikani severnih meglic – Vikingi – so bili izkušeni plenilci in navigatorji, tako kot sta Raven in Mali Lewis.
20:45
Lord in kmet: Skromni kmet Howler komaj čaka na nove preste! A srednjeveški fevdalni sistem je neizprosen.
20:48
Lepljenje črk: Ustvarite like, podobe ali pokrajine s črkami, izrezanimi iz revij.
20:54
Val: Rišite v valovih in s čopičem ponavljajte isti gib.
21:00
Nemogoči izzivi: Voditelj Steve Spangler pokaže, kako rešiti znanstvene izzive, ki se zdijo nemogoči... Ampak niso.
21:21
Smejalni plin, še en sovražnik okolja: N2O mnogo huje vpliva na globalno segrevanje kot CO2. Kaj vemo o tem plinu in kako ga lahko ustavimo?
21:24
Pametna moda: Raziskovalci razvijajo nove nosljive tehnologije za nadzorovanje. Tako bodo odstranili ovire, ki jih imajo trenutni nadzorni sistemi.
21:30
Garažna znanost: Voditelj Steve Spangler ugotavlja, ali lahko dojenček in hot dog lebdita na curku zraka in kako bi s plastično vrečko dvignil avto.
21:51
Čarobno ogledalo: Lahko na obrazu zaznamo znake kardiovaskularnih težav? Obstaja kakšen način, da znake preberemo na nevsiljiv način?
21:54
Roboti in starejši: Znanstveniki so razvili govoreče robote, ki bodo starejšim pomagali pri vsakodnevnih opravkih in jim izboljšali življenje.
22:00
Nenavadni zdravstveni pomočniki: Žvečilni gumiji so zdravju koristni. Pri želodčnih težavah nam pomagajo riž, sodavica in banane. Sadje nam pomaga, da ostanemo vitki.
22:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Novi nasveti in ideje za vaš dom: Osvetlite prostore brez električne energije, izboljšajte učinkovitost ogrevanja in popolnoma izkoristite prostor vašega doma.
22:54
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Zdravljenje alzheimerjeve bolezni: Znanstveniki napredujejo pri iskanju vzroka za alzheimerjevo bolezen in zdravil za zdravljenje.
23:48
Kako je znanost spremenila naše kuhinje: Tako smo navajeni na hladilnike in kuhalnike, da o njih le redko razmišljamo. Spoznajte kako delujejo.
00:00
Sluz: Izvedeli bomo, kako naredimo sluz in kako jo spremenimo v umetnost, ter kaj se zgodi, če sluz pade iz 10. nadstropja na tla.
00:21
Boj proti bakterijam: Tokrat bomo obiskali pacienta z bakterijskim vnetjem. Gre za nevarno vnetje, ki ogroža ljudi z vsadki.
00:24
Debelost: tempirana bomba: Raziskovalci se lotevajo vprašanja debelosti, zato dokumentirajo prehranjevalne navade, vzorce žvečenja in tega, kako hrano pogoltnemo.
00:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
01:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
01:24
Link Molecules Together: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
01:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
02:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
02:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
03:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
03:24
Make Your Lava Lamp: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:30
Ujemanje: Heidi skuša navdušiti svojo potencialno novo mamo. Marisa sprejme kužka z manj nogami, a velikim srcem.
03:54
Nenavaden dan: Usoda rešene ragdolke Belle je v znanih rokah. Mariso obišče puhasti maček iz Druge priložnosti.
04:15
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
04:36
Dan v Esterinem življenju: Ester, vodja akvarija, se vsakodnevno srečuje z aligatorji, morskimi psi in drugimi. Narekuje tempo, ki mu je težko slediti.
05:00
Od potovalne slabosti do dobrega spanca: Dr. Chris in dr. Xand nam razložita, zakaj nam med vožnjo postane slabo in zakaj moramo spati. Na urgenci pa nas čakajo želodčne težave.
05:27
Glasilke in vlaki smrti: Dr. Chris in dr. Xand izvesta, kaj se zgodi z nami na vlaku smrti. Dr. Chris nam bo pokazal svoje glasilke, čaka pa nas še zlomljen komolec.
06:00
The Globe: Poigravanje z globusom Toma Thomasa vodi Nolika k spoznavanju težnosti Zemlje in zakaj obstajata dan in noč.
06:09
Mišlon: Naredi mišlona.
06:24
Preteklost je sedanjost: Prijatelji so ujeti in jim zmanjkuje časa, zato se morajo soočiti s svojimi strahovi in se naučiti, kako pobegniti v podzemno grobnico.
06:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
06:39
Družinski portret: Lola ugotovi, da ni na Milyjinih slikah iz otroštva. Ko ji Mily razloži, da se takrat še ni rodila, se Lola vpraša, kje smo pred rojstvom.
06:45
Titani: Mily se strašno dolgočasi. Mami ji reče, da ni s tem nič narobe, Mily pa tega ne razume.
06:54
Veleumni plemič don Kihot iz Manče: Alonso je starec, ki verjame v to, da je hrabri vitez don Kihot. S Siesto se odpravi na dogodivščino, da bi rešil prikupno Dulcinejo.
07:09
Tekma v Kivijevi dolini: Darwinov fotoaparat se pokvari tik pred tekmo v Kivijevi dolini, zato mora najti nov način za fotografiranje.
07:24
Skrivnost veličastnega Mau-maua: Addisonina mama pride v šolo, da se pogovori o svojem delu in razkrije, da se v njihovi šoli morda skriva ukraden umetniški zaklad.
07:39
Sonce: Kit se odpravi na Sonce in izkusi njegovo neznansko moč. S pomočjo fotografij pobegne še pravi čas!
07:45
Merkur: Kit hoče odkriti nekaj zanimivega na Merkurju, a razočarano ugotovi, da ni nič za odkriti.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Skrivnostni piknik: Poševnik hoče narediti piknik, medtem ko pazi na medvedja mladiča. Mladiča zaspita, a Poševnik od utrujenosti prav tako zaspi.
08:15
Ključi in steklo: Maddie izve, kako deluje odklepanje ključavnice s ključem in kako lahko pesek spremenimo v steklo in oblikujemo stekleno vazo.
08:30
Športni dan: Dr. Panda vodi športni dan v Mestu živali. Slončica meni, da Bip na dogodkih goljufa. Dr. Panda dobi idejo.
08:39
Irska sreča: Anabella razbije ogledalo in zdaj jo je strah, da bo imela smolo, zato noče izvesti svoje irske plesne točke.
08:51
Banka na Bilki: Diktator uporabi točkovanje, da spravi prebivalce v velike dolgove in ima tako nad njimi moč. Ni pa dobro ocenil Tekačeve iznajdljivosti.
09:00
Recikliranje kovine in znaki: Maddie izve, kako poteka recikliranje kovin, in obišče tovarno prometnih znakov.
09:15
Svetilnik in bombica za kopanje: Maddie obišče svetilnik in izve, kako izdelajo bombice za kopanje.
09:30
Dan Zemlje: Praznujmo praznik tega čudovitega planeta, ki mu pravimo dom! Ne pozabite si zapomniti našega mota!
09:39
Moka: O, nekaj zelo dobro diši, kaj je to? To so Hepijeve in Brikove sveže nove ideje! Kaj ustvarjata zdaj?
09:54
Nesreča s torto: Okrasili bomo veliko enakih tort z metulji. Pri tem si bomo pomagali z inženirstvom.
10:00
Izjemna račja hiša: Kaj rabi lačna ptica? Izdelajmo genialne ptičje krme.
10:03
Avto na vodo: Avto na vodo bomo predelali v 500-litrsko različico. Phil bo poletel po vodi in z vodnim čistilcem izrezljal bučo.
10:30
Zgodba o kihanju: Dr. Chris in dr. Xand nam pokažeta, kaj se zgodi, ko kihnemo. Ogledala si bosta tudi človeške možgane.
11:00
Ledeni dotik: Doc K in Nash skušata po navdihu Icemana stvari zamrzniti že samo z dotikom. Čakajo ju temperature pod lediščem.
11:24
GPS: Ker zamujajo v šolo, Plamen poskuša Simki in Noliku pokazati bližnjico, zaradi katere se izgubijo.
11:30
The Fire Extinguisher: Plamen vržejo iz razreda, saj med prikazom uporabe gasilnega aparata zavpije ogenj.
11:39
Nevidno črnilo – Moč limonovega soka: Darwin izve, kako napišemo skrivna sporočila. Newts mu pomaga pri presenečenju za Heni.
11:54
Kalne vode: Avstralske ribe izpodrivajo invazivni krapi. Bodo lahko Meteo junaki ustavili njihovo širjenje?
12:00
Slano jezero: Ventum in Pluvia se odpravita v Kazahstan, kjer se širi skrivnostna bolezen.
12:09
Vzgon: Ugotovili bomo, kako sta povezana vzgon in površina, ter preizkusili iluzijo s kartami, s katero bomo preverili svojo zaznavo dolžine.
12:33
Pod vodo: Skupina mladih raziskovalcev v morju nacionalnega parka Table Mountain odkrije morske zvezde, morske vetrnice in morske pse.
13:00
Pritisk: Marisa je vajena podpirati druge, danes pa gre pod nož njena psička Millie.
13:24
Navdušenje nad žuželkami: Eric izve, kakšna je razlika med polkrilci in drugimi žuželkami. Spozna, da imajo žuželke glavo, oprsje, trup, tipalnice in šest nog.
13:30
Otova palačinka: Oto se odloči, da bo podrl rekord največje palačinke na svetu. Jo lahko naredi sam?
13:45
Mormon: Malega čuka skrbi, da ni več najbolj prisrčno bitje v mestu, saj sta se mami in oči zaljubila v ptiče mormone na televiziji.
14:00
Vodomec: Dedku se zdijo prehranjevalne navade vodomcev gnusne. Še bolj zaprepaden je, ko Binah pove, da so njena najljubša hrana ribje palčke.
14:15
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln z mišjelovko. Potem gre še korak dlje in uporabi prvi Newtonov zakon gibanja.
14:39
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
15:00
Super nevroni: Dr. Chris in dr. Xand gresta plavat, da bi pokazala, kako delujejo naši nevroni, in obtičita v blatu.
15:30
Na dnu vrtinca: Stroj, ki ga je Ant naredil za čiščenje ogromnega oceanskega smetišča, je pojedlo velikansko bitje! Bo Antu uspelo rešiti svoj izum?
15:51
Barva vročine: Eric z eksperimentom s kocko ledu pokaže, kako svetle barve bolje odsevajo svetlobo in toploto kot temne barve.
15:54
Imamo lamo: Otroci se odločijo, da bodo dobili novo maskoto za garažo. Kar se je v teoriji zdelo odlična ideja, se v praksi izkaže za veliko težje.
16:18
Japonska 3. dan: Ekipa fantov je na Japonskem in se uči sumo borbe. Danes preizkušajo moč nog s čepenjem pod slapovi!
16:33
Načrtovanje vesolja: Od izdelave raketnih motorjev s 3D-tiskanjem do avtonomnih robotov za raziskovanje Marsa – pogledali si bomo različne vznemirljive kariere.
17:00
Kaden Galatiuk: hokejski fenomen: Nadarjeni mladi hokejist Kaden Galatiuk razlaga, kako je z izjemno natančnostjo postal najboljši na svetu v zadevanju ploščkov v tarčo.
17:12
Zoe Tomas Creole: superzvezdnica na področju treniranja ptic: Šepetalka živalim Zoe Tomas razkrije, kako je izurila svojo kokoš in osvojila svetovni rekord.
17:24
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
17:30
San Diego: Zabava v San Diegu: odbojka na mivki, jadralno padalstvo v Torrey Pines, deskanje v Wavehousu in učenje olimpijskega lokostrelstva!
17:54
Nasveti za vohune: Gabe naredi vohunski periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik na varno, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
18:15
Reševanje morskega leva: Matilda se z družino odpravi v zavetišče za divje živali. Speče torte, ki jih nato prodaja za prispevke za pomoč morskim levom.
18:30
Veterinarji na delu: Mladi veterinarji pregledajo ljubke lemurje, se približajo pitonu Fluffyju in spoznajo jastreba Dereka!
18:57
Kako raketa pobegne sili težnosti?: Zelo težko je zapustiti naš planet in se podati v vesolje. Kako rakete premagajo težnost s pomočjo matematike in se izstrelijo v vesolje?
19:00
Predsednik (F.W. de Klerk) in pionirka (Valerie Amos): Nobelov nagrajenec za mir predsednik F. W. de Klerk in pionirka britanske diplomacije Valerie Amos delita svoje življenjske izkušnje.
19:24
Na kocki je vse: Daniel gre z akrobatsko ekipo na Portugalsko, kjer bodo prvič zastopali Veliko Britanijo.
19:48
Koš za grešnike: Hokejska soigralca Liama in Raisa čaka najpomembnejša tekma sezone, in to z najmočnejšimi tekmeci.
20:18
Bella in Homer: Homer ima opornice, s katerimi bo mogoče spet lahko hodil, za ragdolko Bello pa je travmatična izkušnja.
20:48
Metanje predmetov: Na papir vrzite pest leče in rišite, ne da bi se dotaknili zrn.
20:54
Slikanje podpisa: Naj vaše ime izgine med barvitimi oblikami.
21:00
Znanstvena umetnost: Steve Spangler in Higginsworth s pomočjo znanosti izdelata eksplozivne barvite slike in hodečo škatlo za pico, ki se dostavi sama.
21:21
Eksoskeleti za krepitev telesa: Robo-Mate so ustvarili za pomoč industrijskim delavcem ob zahtevnih nalogah. V Italiji in Nemčiji bomo spoznali ljudi, ki so ga ustvarili.
21:24
Vegetarijanske ribogojnice: Evropski znanstveniki raziskujejo vegetarijansko usmeritev v prehranjevanju rib, od ribje moke do ribjega olja in krme na rastlinski osnovi.
21:30
Ura nemogoče: Steve Spangler za četrtošolce pripravi nepozabne zabavne znanstvene naloge, skupaj pa tudi izdelajo igrače.
21:51
Igra proti diabetesu: Najstnika z Nizozemske Tatum and Arjan imata diabetes. Se lahko z boleznijo bolje spopadeta s pomočjo igric?
21:54
Barvanje brez odpadkov: Za barvanje 1 kg oblačil porabijo okoli 80 litrov pitne vode. Kako bi lahko dosegli, da tekočine ne bi zlivali stran?
22:00
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
22:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
22:54
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Deset stvari, ki jih morate vedeti o prihodnosti: Dr. Hannah Fry nam bo predstavila deset stvari, ki nam bodo v bližnji prihodnosti spremenile življenja. Na boljše ali slabše.
23:51
Visokotehnološko ogrevanje z lesom: Visokotehnološko ogrevanje z lesom! Poglejte, kako je tehnologija izboljšala starodavni način ogrevanja.
00:00
Garažni navdušenci I: Izvedeli bomo, kako lahko naredimo izstreljevalec žogic ping pong ter hitro in enostavno rolko.
00:21
Skrivnost mladosti: Tokrat se bomo pridružili ekipi potapljačev, ki iščejo morske nevretenčarje. Ti vsebujejo molekule z lastnostmi, ki delujejo proti staranju.
00:24
Prerojena akvakultura: Raziskovalci hočejo povečati konkurenčnost evropske akvakulture, zato skupaj gojijo različne vrste. Kakšen pa je učinek?
00:30
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
01:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
01:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
01:54
How to Control a Pendulum with Your Mind: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
02:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
02:54
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
03:30
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
03:51
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
04:15
Kraljeva pingvinka: Kraljeva pingvinka Annabelle kaže zaskrbljujoče simptome. Jorgeja skrbi, da ima težave z živčevjem.
04:36
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
05:00
Spijete dovolj vode?: Doktorja bosta pregledala svoj urin in raziskala kačji strup. V bolnišnici nas čakata podpluto oko in poškodba glave.