Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
Napovedujemo
06:45
Ustanova Miva-Slovenija, ki deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije, že več desetletij zbira sredstva za vozila v misijonih. Njihova prizadevanja bo predstavil Matjaž Križnar, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije. Svoje izkušnje v misijonih pa so za nas orisali misijonarji: s. Urša Marinčič iz Ugande, Janez Mesec z Madagaskarja in s. Bogdana Kavčič iz Burundija.
07:00
Človeško telo vsebuje poleg svojih lastnih celic še več kot 100 trilijonov mikroorganizmov. Večina teh je v našem črevesju. Raziskave kažejo, da so z mikrobioto našega črevesja povezane številne bolezni. Raziskujejo tudi njen pomen pri covidu 19. V klinični študiji naj bi se izkazalo, da črevesna mikroflora pri akutnih bolnikih s covidom ni bila normalna.

Kako bi lahko odkrili, h katerim boleznim smo morda bolj nagnjeni, in jih še pravočasno preprečili? Ena od možnosti je presejalni test črevesnega mikrobioma.

07:25
Glasbena matineja
08:00
Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos praznovala 50. obletnico delovanja pod sloganom »Praznujemo preteklost, izboljšujemo prihodnost«. Pod njenim okriljem že od leta 1999 dalje poteka tradicionalna revija pevskih zborov, ki želi širši javnosti predstaviti ustvarjalno in intelektualno sposobnost invalidov, ter njihov prispevek k uresničevanju družbenega razvoja.Tako so se z glasbenim programom že enaindvajsetič predstavili pevski zbori, ki delujejo v okviru društev invalidov ZDIS iz celotne Slovenije.
08:35
Posnetek zaključnega koncerta 39. poletnega tabora mladih godbenic in godbenikov Musica creativa. Tabor vsako leto v Izoli organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Na njem pod mentorstvom priznanih glasbenih pedagogov svoje veščine muziciranja izpopolnjujejo številni mladi godbeniki. Leta 2019 se je tabora udeležilo več kot 110 mladih glasbenikov, starih od 12do 22 let. Na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji je Slovenski mladinski pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Gašperja Salobirja predstavil glasbo Giuseppa Verdija (Moč usode) in Ruija Rodriguesa (Potovanje z balonom). Slovenski mladinski pihalni orkester Musica creativa sestavljajo godbeniki tabora in njihovi mentorji. Režija Aljaž Bastič.
09:10
I: Fürst Uroš(Frenk), Jankovič Lara(Nataša), Kogovšek Sabina(Beba), Krajnc Barbara(Danica), Markovčič Franc(Maks), Petrovec Janko(Štefan), Valič Aleš(Martin), Valič Nina(Ava)... Nataša je razburjena: kot vse kaže bo hotelski nivo v nebeške višave dokončno dvignila Cerkev poslednje skušnjave. Sploh v hotelu vlada popolna zmeda, saj so ga napolnili udeleženci kongresa bioenergetikov. Hotel je, po njihovih strokovnih meritvah, poln negativne energije in škodljivih sevanj. Novica vpliva prav na vse junake: na njihovo zdravje, počutje in izgled. Stanje je brezupno in drvi v zanesljivo katastrofo, dokler jih ne odreši Ava, ki ji ne sevanja ne energije ne pridejo do živega. Skrivnost nedotakljivosti v starodavni borbi proti zlu je nasledila od šarplaninskih prednikov po moževi strani. In skrivnost je celo naprodaj....
09:40
I: Krajnc Iva(Mija), Cavazza Sebastian(Egon), Gorenjak Tina(Julie), Javšnik Matjaž(Štef), Brecelj Marijana(Pavla), Krivec Petra(Tinkara)... V Mijino ženitno posredovalnico vstopi privlačen mlad moški, Egon, in ona se v trenutku zagreje zanj. Žal pa Egon ne išče žene - ampak je uspešen pravnik, ki si bo z njo delil pisarno, ker je Mia v zaostanku z najemnino. Druga slaba novica pa je, da je Egon specializiran odvetnik za ločitve. Pisarno si torej po novem delita ženitna posredovalnica in odvetnik za ločitve!
10:25
Justin, Scott in Andre se na poti iz Mongolije na Islandijo ustavijo še na Ferskih otokih, prespijo pri dobrih ljudeh in pomagajo obnavljati staro vas. Na Islandiji pa se proti njim zaroti vreme. Ves čas dežuje, kar jim nagaja pri vožnji, ogledu ledenika, plezanju po njem in obisku kraterja ognjenika. Justin za to krivi škrate, v katere verjamejo otočani. Ko so končno na suhem, zlezejo celo v lavno cev v podzemni jami. Po mrzlem otoku pa bo naslednja postaja – vroča Afrika!


DEPARTURES II. / Kanada / 2009.

11:35
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Domen si je vedno želel postati veterinar, po študiju geografije na Filozofski fakulteti je s svojim dekletom Lauro, ki je končala študij živinoreje postavil na noge primestno kmetijo. Kozjereja in zabojčki z različnimi pridelki so že dobro poznani v Volčjem potoku in okolici.
12:00
Tokrat sta naša junaka Bit in Anže popotniško zastavo zapičila v Severni Ameriki. Ampak ne jim povedati, ker so precej ponosni, ko je govora o zastavah. Njuna pot se začne v mestu, ki nikoli ne spi – New Yorku. Tam spoznavata, kako odprti so Američani in kako hitro so pripravljeni priskočiti na pomoč. Pot nadaljujeta skozi Fiiladelfijo, ki ju s svojo surovostjo pretrese do kosti. Zadnja popotna točka tokratne epizode pa je Baltimore.
13:00
Oči športne javnosti so usmerjene v München, na združena evropska prvenstva kar 9 športov: atletike, kolesarstva, gimnastike, kajaka in kanuja na mirnih vodah, odbojke na mivki, športnega plezanja, namiznega tenisa, veslanja in triatlona.

Eden od vrhuncev bo moška cestna kolesarska dirka, v karavani bo tudi močna slovenska zasedba. Vodja osemčlanske ekipe bo izkušeni Luka Mezgec, med drugimi pa bodo tekmovali tudi Jan Tratnik, Domen Novak in Kristjan Koren.

16:00
Drugi dan bojev za medalje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju se bodo odličja delila v ženskem balvanskem plezanju s prvo favoritinjo Janjo Garnbret in v moškem težavnostnem plezanju, kjer veliko pričakujemo od Luke Potočarja.
17:55
Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.

Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.


Nedelja je dan, ko je na sporedu ženski finale na 200 m kravl, disciplina, v kateri se lahko nadejamo tudi medalje za slovenski tabor. V igri zanjo bosta Janja Šegel in Katja Fain. Veliko zanimanja je vedno tudi za moški finale 100 m delfin.

18:45
Drugi dan bojev za medalje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju se bodo odličja delila v ženskem balvanskem plezanju s prvo favoritinjo Janjo Garnbret in v moškem težavnostnem plezanju, kjer veliko pričakujemo od Luke Potočarja.
21:35
Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.
21:40
Hierro (ii.); Sodna obravnava glede skrbništva se končno lahko začne. Dácil najdejo in Candela upa, da bodo težave rešili na miren način. Toda prepiri med Lucío in Gasparjem so vedno bolj siloviti in krotiti ju ne moreta niti njuna odvetnika. Candelo dogajanje prizadene bolj, kot si upa priznati. Díaz kljub pritiskom noče prodati zemljišča. Plantažo namerava zapustiti hčerki, da bi družinski posel vodila naprej.


HIERRO (II.) / Španija / 2021

scenarij: Pepe Coira

režija: Jorge Coira

v glavnih vlogah: Candela Pena, Darío Grandinetti, Tania Santana, Kimberley Tell, Saulo Trujillo, Yaiza Guimaré, Luifer Rodríguez, Ángel Casanova, Marga Arnau, Maykol Hernández.

22:40
Joker komaj čaka, da v svoji druži pozdravi mikrobiologa Marka Kozjeka iz Ljubljane. Ko ima čas, zelo rad kuha in obožuje kavo s sadnim okusom. Rad ima morje, zato je pred leti naredil izpit za čoln. Sedaj se uči še jadrati. S punco se rada, z motorjem ali brez, podata tudi na daljša potovanja. Njegova pomoč bo študijski kolega in prijatelj Tim Prezelj.
23:40
Videonoč
06:00
Napovedujemo
08:10
Videotrak
14:15
V oddaji Ljudje in zemlja tokrat nadaljujemo s predstavitvami delovanja kmetijskih zadrug. Obiskali smo več uspešnih kmetijskih zadrug na gorenjskem in dolenjskem. V studio smo povabili urednico študentske strokovne revije Agriacta in opozorili na skorajšnje odprtje največjega kmetijskega sejma v državi - sejma Agra. Vabljeni k ogledu.
15:25
Drugi dan bojev za medalje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju se bodo odličja delila v ženskem balvanskem plezanju s prvo favoritinjo Janjo Garnbret in v moškem težavnostnem plezanju, kjer veliko pričakujemo od Luke Potočarja.
16:40
Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.
16:55
Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.
17:15
Gino se bo odpravil v kraje, ki jih še ni obiskal, na obalo pri Coneru. Kristalno morje obdaja gričevje, bogato z vinogradi. Ta del imenujejo tudi nova Toskana. K črnemu vinu, ki ga tam zaradi odlične lege in prsti pridelujejo že več stoletij, bo Gino pripravil osvežujočo sladico: sadje, oblito s čokolado. Nato se bo odpravil še v srednjeveško mestece Castelfidardo, ki je v svetu najbolj poznano po harmoniki. V muzeju si bo ogledal največjo harmoniko na svetu in poklepetal z Giancarlom, ki jo je izdelal. Od tam ga bo pot spet zanesla na obalo, v mestece Numana. Poskusil bo veslati na deski, vendar bo ugotovil, da se najvarneje počuti na čolnu, in nam za konec razkril recept za odlične testenine s štirimi vrstami sira.


GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018.

17:55
Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.

Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.


Peter John Stevens se je na tem prvenstvu osredotočil samo na disciplino 50 m prsno. V njej je bil dvakrat že na stopničkah na EP: srebrn v Londonu 2016 in bronast v Glasgowu 2018, kar je tudi zadnja slovenska medalja s tovrstnih tekmovanj. V tej disciplini je imela Slovenija po zaslugi Damirja Dugonjića že evropskega prvaka.

20:10
Na že 25. evropskem prvenstvu v atletiki si bodo prvi kolajne razdelili maratonci in maratonke. Tekli bodo na krožni progi, speljani po centru bavarske prestolnice. Zaradi ravninske proge pričakujemo dobre rezultate. Dekleta bodo startala le uro pred fanti, tako da bo na ulicah Münchna zelo živahno. Po odpovedi slovenske maratonke Neje Kršinar bo edini slovenski adut v najdaljši preizkušnji Primož Kobe, izkušen tekmovalec, ki je na evropskem prvenstvu nastopil že pred 12 leti v Barceloni.


Večerni spored uvodnega dne letošnjega evropskega prvenstva bo v znamenju treh končnih odločitev: dobili bomo kralja in kraljico v suvanju krogle, ob koncu sporeda pa še najboljšo tekačico na 10000 metrov.

21:45
Na že 25. evropskem prvenstvu v atletiki si bodo prvi kolajne razdelili maratonci in maratonke. Tekli bodo na krožni progi, speljani po centru bavarske prestolnice. Zaradi ravninske proge pričakujemo dobre rezultate. Dekleta bodo startala le uro pred fanti, tako da bo na ulicah Münchna zelo živahno. Po odpovedi slovenske maratonke Neje Kršinar bo edini slovenski adut v najdaljši preizkušnji Primož Kobe, izkušen tekmovalec, ki je na evropskem prvenstvu nastopil že pred 12 leti v Barceloni.


Večerni spored uvodnega dne letošnjega evropskega prvenstva bo v znamenju treh končnih odločitev: dobili bomo kralja in kraljico v suvanju krogle, ob koncu sporeda pa še najboljšo tekačico na 10000 metrov.

22:35
Back To Basics. Wedding; Celovečerni dokumentarni film gledalca popelje v svet bogatih poročnih običajev in obredov Ukrajine. Razkrije mu osupljivo in raznoliko poročno kulturo iz osmih regij države: Kijeva, Čerkasija, Černigova, Ivano-Frankivska, Zakarpatja, Harkova, Rivnah in Černivcev.


BACK TO BASICS. WEDDING / Ukrajina / 2020 / Režija: Oleksij Guz.

00:00
Videonoč
06:00
Napovedujemo
11:35
Videotrak
14:45
Družinam s tremi majhnimi otroki zmanjkuje ponudbe avtomobilov, v katere lahko namestimo tri otroške sedeže vštric, v drugi vrsti sedežev. Preizkusili smo enega teh, a kaj ko so se tudi otroški sedeži močno povečali oziroma razširili. Za test smo torej uporabili družinam dostopnega aktualnega enoprostorca in vanj nameščali aktualne otroške sedeže.

V oddaji vam razgrinjamo naše ugotovitve.

15:30
Mala učna ura iz zgodovine desetih mesecev Prekmurja, ko se je v pokrajini od jeseni 1918 do poletja 1919 zamenjalo kar devet oblasti.


Leta 1919 sta dr. Matija Slavič in dr. Franc Kovačič na pariški mirovni konferenci dobojevala svojo narodnostno naravnano, strokovno in znanstveno utemeljeno bitko. V hudi diplomatski igri velikih z malimi sta izkoristila priložnost za priključitev prekmurskih Slovencev k matični domovini. Ta možnost se je prikazala po koncu prve svetovne vojne, ko je razpadla dvojna monarhija Avstro-Ogrska. Scenarij je napisal Štefan Celec, ki je film tudi režiral.

16:25
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Dogajanje nemške telenovele je postavljeno v okrožje Bad Tölz-Wolfratshausen, v namišljeni kraj Bichlheim ob vznožju Alp, kjer stoji idilični hotel Knežji dvor. V središču dogajanja je ljubezenska zgodba med Franzi in Timom, ki se srečata povsem po naključju. Franzi se pokvari kolo in mimo prijezdi skrivnostni moški, za katerega se izkaže, da ni nihče drug kot Tim, izgubljeni sin lastnika hotela Christopha Saalfelda. Timova vrnitev ne razburka le Franzinega življenja, ampak tudi celotno družino Saalfeld. Tim ima brata dvojčka Borisa, s katerim sta si na videz zelo podobna, a značajsko ne bi mogla biti bolj različna. Po tem, ko je gospodarjeva hči Denise odšla, je bil Christoph v skrbeh, kdo ga bo nasledil. Zdaj v Timu vidi svojega naslednika, ta pa odkrije skrivnosti iz preteklosti, zaradi katerih pride na dan temnejša plat njegovega značaja.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

17:25
Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.
17:40
Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.
17:55
Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.

Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.


Predzadnji dan bodo v bazenu kar trije slovenski plavalci, Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan na 100 m hrbtno, Anže Ferš Eržen pa na 200 m mešano. Popoldne čaka najboljšo osmerico na 50 m prsno finalni obračun za odličja, upajmo, da tudi s Petrom Johnom Stevensom. Paltrinieri, Romančuk, Wellbrock bodo zagotovo uprizorili napet boj na 1500 m kravl. 50 m kravl v ženski konkurenci zna pripasti Sjöströmovi.

20:00
Dan brez slovenskih nastopov na evropskem atletskem prvenstvu v Münchnu, a večer sprinterskega festivala. Finala v teku na 100 m tako v moški kot v ženski konkurenci bosta v središču zanimanja na Olimpijskem stadionu. Najhitrejši Evropejec in najhitrejša Evropejka bosta kot vselej deležna posebne pozornosti in slave tudi s tribun razprodanega stadiona.
22:35
Bleeder, The; Biografska športna drama. Film uprizarja resnično zgodbo o boksarju Chucku Wepnerju, imenovanem tudi Bayoone Bleeder iz New Jerseyja, čigar boksarski dvoboj z Mohamedom Alijem leta 1975 je navdihnil Sylvestra Stallona, da je posnel znameniti film Rocky.


THE BLEEDER / ZDAS / 2016

Režija: Philippe Falardeau / Scenarij: Jeff Feuerzeig, Jerry Stahl / Igrajo: Elisabeth Moss, Naomi Watts, Ron Perlman, Liev Schreiber, Michael Rapaport, Jim Gaffigan, Wass Stevens, Morgan Spector, Pooch Hall, Jason Jones, Sadie Sink, Liz Celeste, Catherine Corcoran, William Hill, Zina Wilde.

00:10
Bili smo na 1. mednarodni romski konferenci sedmih držav, na kateri je bil govor o primerih dobre prakse romske skupnosti. Izšla je četrta in hkrati zadnja knjiga avtorja Sandija Horvata z naslovom Preprosto enostavno: živim. Pozanimali smo tudi, kako je z zaposlovanjem Romov pri nas, in obiskali OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.
00:35
Videonoč