Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite računalnik in telefon, da vanju ne morejo vdreti, policist forenzik reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
05:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Tools: Ko Tom Thomas po nesreči spusti očetov kovček z orodjem iz rok, potrebuje pomoč Simke in Nolika, da vse povrne na svoje mesto, preden se oče vrne domov.
06:12
Mehka riba: Znaš narediti mehko ribo? Pazi na prste.
06:15
Smešna naprstna lutka: Naredi smešno naprstno lutko.
06:18
Gledališče: Priredite gledališko predstavo s sencami. Vsak korak bomo jasno razložili, da ne boste ostali v temi.
06:24
Voda: San Dar živi v hiši na kolih sredi jezera v Mjanmaru. Zanima jo, od kod pride vsa ta voda in katere igre na vodi se lahko gre s prijatelji.
06:39
Ponos: Mily se pouči o ponosu in o tem, kako smo lahko ponosni na različne načine. Če nas ponos ločuje, nas lahko potem tudi združuje?
06:48
Neuporaben sem: Mily ima slabo samopodobo in misli, da se ji vsi smejijo. Gaspard in Lola ji poskušata pomagati dvigniti samozavest.
06:54
Sofoklejev Kralj Ojdip: Siesta sanja o tebanskem kralju Ojdipu in mu pomaga iskati morilca prejšnjega kralja Lajosa. Ojdip lahko svoje ljudstvo reši samo, če odkrije morilca. Siesta obišče starega Tejreziasa, ki ji razkrije strašno resnico. Morilec je namreč Ojdip.
07:09
Detektor kovin: Darwin in Newts z detektorjem kovin iščeta Darwinovo uro ter na morju odkrijeta čudovito jamo.
07:24
Skrivnost rivalstva robotov: Addisonino navdušenje, ko je pripeljala Eureko in Gyroa na razstavo v šoli, se spremeni v zgroženost, ko se Donnie pojavi z robotom, ki zmore vse, kar lahko stori njen - samo bolje! Zagotovo gre za neko zahrbtno skrivnost, Addison pa je odločena, da jo reši!
07:39
Venera: Kit hoče najti prebivalce na Veneri, kar se konča z izbruhom vulkana.
07:45
Mars: Kit se udeleži velikega dirkaškega tekmovanja na Marsu.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
08:15
Zvočnik in barva: Maddie obišče tovarno zvočnikov, kjer izve, kako delujejo. Potem pa se poduči tudi o tem, kako nastanejo barve.
08:30
Skrivnost na Mukičini kmetiji: Mukičina hrana izginja s kmetije. Detektiv dr. Panda in Toto bosta rešila uganko. Ni vse tako, kot se zdi.
08:39
Roza dan: Anabella ima rada roza stvari. Izmislila si je celo Roza dan. Ekipa se odpravi na Lac Rose v Senegalu - roza jezero. Zakaj je jezero roza?
08:51
Vsi so dobrodošli!: Rival začne s protestom, da bi Leo poslali domov. Odločijo se za kviz o Bilki. Tisti, ki ne naredi testa, mora zapustiti Bilko.
09:00
Tiri in barva: Maddie izve, kako delujejo tiri, in obišče tovarno barve. Izve, da si pri zasnovi vseh mogočih barv pomagajo z računalnikom.
09:15
Milo in sesalec: Maddie izve, kako nastane milo za roke in kako lahko sesalci posesajo vso umazanijo, ki jo potem ujame filter.
09:30
Plastični lončki: Poglejmo, kaj lahko izdelamo s plastičnim lončkom.
09:39
Pločevinka: Hepi in Briko imata neverjetno zamisel za pločevinke.
09:54
Periskop: Ogledala in odsevi nam pomagajo videti, a tako, da ostanemo skriti. Izdelajmo periskop!
10:00
Plip in Zop: Iz recikliranih plastenk bomo izdelovali rakete.
10:03
Trebušet: Phil ustvari trebušet – orjaški protiutežni katapult – in z njim izstreli bučo. Ugotovi, kako lahko z vrvjo dobi supermoči.
10:30
Neverjetna srčna črpalka: Doktorja nam bosta pokazala, kako daleč lahko srce črpa kri. Dr. Xand bo spoznal psa, ki rešuje življenja, dr. Chris pa se bo podal v Au-mobil. Na urgenci imamo pacienta z zagnojenim zobom in pacientko, ki si je odrezala prst.
11:00
Kako ustaviš kroglo in neranljivost: Hevreka doživi preobrazbo, a ima težave s fizikalnimi zakoni. Doc K in Nash skušata postati neranljiva in ustaviti kroglo ter kladivo.
11:24
Lepo se obnašaj!: Črna podgana se uči vljudnega obnašanja in predstavi zgodovino lepega obnašanja. Od starogrške gostljubnosti do nenavadnih trendov zmenkarij.
11:54
Strupeno zlato: Ljudje v južnoafriškem mestecu trpijo za skrivnostno boleznijo. Bodo Meteo junaki odkrili njen vzrok?
12:00
Ribja zagata: Število rib v Koralnem trikotniku hitro upada. Pluvia in Thermo odhitita na pomoč.
12:09
Recikliraj smeti: Grimwadovi se zavejo, koliko odpadkov se nabere vsak dan, odlagališče odpadkov pa ne prinaša nič dobrega. Katera rešitev je torej najboljša?
12:21
Zavrni avto: Je mogoče rešiti težavo onesnaževanja zraka? Grimwadovi imajo zamisel. Zeleno je zakon.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Rajski vrt: Skupina mladih raziskovalcev obišče nacionalni park Addo v Južnoafriški republiki, kjer vidijo bizone, kače in tako velikega plazilca, ki bi lahko ubil zajca.
13:00
Harry: Šestnajstletni Harry živi na kmetiji, ampak sanja o potovanju v Ameriko in fotografski karieri, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Kislina: Petra s Švedske obožuje jagodičevje. Zanima jo, zakaj je včasih kislo, zato s kislim sokom iz jagodičevja napiše skrivno sporočilo in povzroča hrup. V temi, ker bo samo tako dobila odgovore!
13:45
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
14:00
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
14:15
Avto na vodo: Moč vode! Avto na vodo bomo predelali v 500-litrsko različico. Phil bo poletel po vodi in z vodnim čistilcem v 15 sekundah izrezljal bučo.
14:39
Nasveti za filmski večer: Christian pripravi prigrizke za filmski večer, Miles naredi projektor, Abhi pa ustvari zakon luč v obliki dinozavra.
14:57
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so jih nekaj poslali v vesolje na zunanji strani rakete. Deset dni so bile izpostavljene Sončevemu sevanju in brezzračnemu vakuumu. Izjemno je, da so mnogi od teh vesoljskih popotnikov preživeli.
15:00
Dr. Škorpijon: Zdravniki se pomerijo v peki, da bi vam pokazali, zakaj se naši vratovi obračajo. Dr. Xand spozna škorpijona, ki ima sposobnosti zdravnika.
15:30
Beli kit: Nektonovi naletijo na belega kita, a Devil Daniels ga poskuša ujeti. Odkrijejo, kdo je v resnici kit, in ga poskušajo rešiti!
15:51
Fosili: Eric izve, da so fosili edinstveni ostanki prazgodovinskih rastlin in živali. Tudi sam naredi fosile iz moke.
15:54
Vragolije z zmaji: Eric si naredi zmaja, pri tem pa pazi, da je simetričen, da bo zmaj lepo letel. Obstajajo različne vrste zmajev, a vsi letijo na veter.
16:00
Snemanje filma: Ian se odloči postati filmski ustvarjalec in za zvezdnika mojstrovine izbere Julio in Jesseja. Toda ustvarjalne razlike se hitro pojavijo.
16:24
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
16:48
Laminiran kolaž: Ustvarite živali iz listja.
16:54
Akrobat: Narišite akrobata na več delov zloženega lista papirja in ga odprite, da vidite koreografijo.
17:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
17:30
Gvatemala 1. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so v Gvatemali, kjer se seznanijo s starodavno majevsko igro pitz in okušajo lokalno življenje.
17:48
Fizioterapevt: Mikaela obišče kliniko za športno medicino in spozna kako fizioterapevti preprečijo ter zdravijo poškodbe športnikov. Spozna specialistko za pretrese možganov, Siobhan, ki ji predstavi različne preizkuse in metode svojega dela.
18:03
Popolni triki za zabave: Prijatelji bodo prespali pri nas. Christian naredi prigrizke v skodelici, Molly pa speče ogromno torto.
18:24
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
18:39
Veliki vložki: Matilda in njen oče imata tekmovanje v peki na žaru. Oba obvladata okusne trike, s katerimi ima omako odličen okus. Nato povabi dobro znanega DJ-ja Slushiija, da njej in Jacku da nasvete o ustvarjanju glasbe.
19:00
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotsko roko, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč tekočin. Prečisti vodo in odkrije, kako deluje Arhimedov vijak.
19:24
Znanstveni muzej Oklahoma I: V znanstvenem muzeju v Oklahomi bo Steve Spangler privabil prostovoljce v projekt z eksplozivno barvno umetnostjo. Videli bomo tudi znanstvene igrače in poskuse, ki jih lahko naredimo doma.
19:48
Zakaj si ti ti?: Dr. Chris in dr. Xand bosta pokazala, kako geni vplivajo na to, kdo smo. V laboratoriju se jima bo pridružila dr. Ronx. Pokazali bodo nov trik - luknja v telesu. Na urgenci je pacient z zlomljeno nogo in eden s porezano roko.
20:18
Enooka mačka: Megan skrbi zdravstveno stanje enooke mačke, ki ji je ukradla srce. Gabby se ponovno združi z nekdanjim posvojenčkom.
21:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
21:21
Igra proti diabetesu: Najstnika z Nizozemske Tatum and Arjan imata diabetes. V okviru evropskega projekta sta si na tablico naložila aplikacije z igricami, s katerimi se naučita izbrati prava živila in spremljata svojo aktivnost. Lahko igrice res pomagajo pri zdravljenju diabetesa?
21:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
21:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Svila, seks in greh: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti izjemnemu vplivu Benetk na umetnostno zgodovino. Predstavi dela umetnikov, kot so Bellini, Giorgione, Titian in Tintoretto.
23:00
Strela: Naš planet vsak dan zadane 3 milijone strel. Sodobni razvoj kamer omogoča nov vpogled v njihovo delovanje.
23:30
Polarni sij: Posnetki z Mednarodne vesoljske postaje in znanstvene kamere prikazujejo doslej nepoznane vzorce polarnega sija. Gre za naravni pojav, ki nastane ob trku zemeljskega magnetnega polja in Sončevega vetra.
00:00
Čudesa matere narave: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju pri raziskovanju najosupljivejših naravnih struktur. Ogledali si bomo različne vrste koral na Fidžiju, obiskali ledenik in občudovali strukture v puščavi v Utah.
00:21
Pametna moda: Da bi odstranili ovire, ki jih imajo trenutni nadzorni sistemi, raziskovalci pri projektu SimpleSkin razvijajo nove nosljive tehnologije za nadzorovanje. Tako bomo lahko učinkoviteje merili utrip, hitrost dihanja in električne tokove srca.
00:24
Smejalni plin, še en sovražnik okolja: N2O mnogo huje vpliva na globalno segrevanje kot CO2. Kaj vemo o tem precej nepoznanem plinu in kako ga lahko ustavimo? Raziskovalci pri projektu NORA so zato razvili neverjetnega robota.
00:30
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
00:57
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Svila, seks in greh: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti izjemnemu vplivu Benetk na umetnostno zgodovino. Predstavi dela umetnikov, kot so Bellini, Giorgione, Titian in Tintoretto.
02:00
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo, če vemo, kako se širijo. Suho kožo, ki jo povzroča mrzlo vreme, lahko preprečimo z nekaj priročnimi triki. Izboljšajte imunost, zaščitite kožo in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
02:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči. Znanstveniki iščejo načine, kako izboljšati spomin, in spoznajo osebo, ki se ji je spomin po nesreči izjemno spremenil.
02:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Živali in človek najdejo načine, kako preživeti ekstremen mraz. Izvedite, kaj se zgodi telesu pri ledenih temperaturah, in odkrijte najnovejše inovacije s področja oblačil, ki ohranjajo toploto.
03:27
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
03:57
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
04:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
04:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi. Kaj sploh je letni čas? Katere so lastnosti štirih letnih časov?
05:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari: breztežnost in prilagajanje vsakdanjega življenja na nič gravitacije. Z dovolj denarja lahko v orbiti obkrožite Zemljo.
05:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Baby Monitor: Tom Thomas Mojstrom Vseznalčkom pove, da ima posebne moči, ki mu bodo omogočile najti gumb, ki ga bodo oni skrili, medtem ko njega ne bo v sobi. A Mojstri Vseznalčki ne vedo, da jih Tom Thomas opazuje z nadzorno napravo za dojenčke.
06:09
Skodelica s krili: Naredi skodelico s krili.
06:15
Kartonasti pevec: Naredi kartonastega pevca.
06:18
Mehko bitje iz rokavice: Naredi mehko bitje iz rokavice.
06:24
Težnost: Zoë je akrobatka v nizozemskem cirkusu in obvlada točke na trakovih v zraku. Kadar koli pade, jo ujamejo tik nad tlemi. Tokrat bo spoznala težnost. Kako deluje? Lahko z njeno pomočjo poleti do zvezd?
06:39
Delimo z drugimi: Mily poskuša ugotoviti, kaj lahko naredimo za revne otroke po svetu.
06:48
V imenu netopirjev: Anne omeji dostop v park, da bi zaščitila netopirje. Mily odkrije, da imajo tudi živali pravice.
06:54
Homerjeva Iliada: Siesta z Ahajci napade Trojo, da bi rešili lepotico Heleno, ki je tja zbežala s princem Parisom. Ahil je najpogumnejši bojevnik, a se noče boriti, Trojanci pa imajo na svoji strani smrtonosnega Hektorja. Bo Siesta Ahila pravočasno prepričala, naj se pridruži bitki?
07:09
Katapult: Darwin in Newts obnovita erodiran breg, pri čemer si pomagata s katapultom.
07:24
Skrivnost nejevoljnega dirkača: Addisonin in Alexov derbi z avtki iz posodic za milo kaže na zmago na letnem tekmovanju - dokler nekaj ali nekdo skrivnostno ne upočasni premikanja. Gre za sabotažo? Addison ima samo uro časa do dirke, da razreši skrivnost!
07:39
Cerera in asteroidni pas: Kit ima težave s prečkanjem asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom.
07:45
Komet: Kit prispe na speči komet. Na ledeni površini najde dve zamrznjeni vesoljski plovili - Philae in Rosetto.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
08:15
Kolo za hrčke in hotel za žuželke: Maddie spozna kosmate prijateljčke in srhljive žuželke. Izve, kako delujejo kolesa za hrčke, kako naredimo hotel za žuželke in kako se vrta.
08:30
Izkopani zakladi: Dr. Panda z detektorjem kovin išče zaklad, ko Nilček najde zemljevid do zaklada. Kam vodi zemljevid?
08:39
Doki in raček: Doki naleti na mladega račka in raček misli, da je Doki njegova mama! Ekipa se odpravi poiskat račkovo mamo.
08:51
Zabava za Čmrljico: Črmljica ima rojstni dan. Hoče prirediti zabavo, kot so jo imeli na Zemlji, a ne ve nič o tortah in darilih.
09:00
Rešilni čoln in beton: Maddie izve, kako z rešilnimi čolni pomagamo ljudem v stiski in kako nastane beton iz peska, cementa in vode, ki ga potem vlijejo na cesto.
09:15
Letala in superge: Maddie se odpravi na letališče, kjer spozna, kako letala vzletajo in kako jih piloti upravljajo. Potem pa obišče še tovarno superg.
09:30
Storž: Ustvarjalnost nima meja! Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko prelevila storže v nekaj čudovitega.
09:39
Plastična žlica: Hepi in Briko ponovno uporabita žlice in izdelata nekaj prisrčnega.
09:54
Dan princese Biserke: Izdelali bomo papirnata padala in raziskali, kako lahko ujeti zrak upočasnjuje stvari.
10:00
Iskanje mehurčkov: Odpadni material in palčke za pihanje mehurčkov bomo spremenili v napravo, ki piha mehurčke.
10:03
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotsko roko, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč tekočin. Prečisti vodo in odkrije, kako deluje Arhimedov vijak.
10:30
Izkašljaj se!: Doktorja nam bosta pokazala, kaj pride iz naših ust, ko zakašljamo, dr. Xand pa si bo ogledal operacijo. Na urgenci je eden pacient z udarcem glave, drugi pa ima v nosu kovanec.
11:00
Jezdenje valov in obvladovanje vode: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke in nadarjenih znanstvenikov ter inženirjev iz Singapurja ugotoviti, kako bi ustvarila val. Hočeta namreč obvladovati vodo.
11:24
Strahotne družine: Kraljica Viktorija ljubeznivo prisili svoje otroke, da grejo na prve zgodovinske zmenke, sestri Bronte pa pojeta o sestrinstvu.
11:54
Jama čudežev: Zaradi plazu so v slavni italijanski jami ostali trije otroci. Nubess in Thermo hitita na pomoč.
12:00
Trhla tla: Blokovsko naselje se pogreza in veliko ljudi je v nevarnosti. Meteo junaki morajo hitro ukrepati.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Največje živali: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje z iskanjem sedmih največjih živali v nacionalnem parku Addo v Južnoafriški republiki. V jamah odkrijejo starodavne umetnine, potem pa srečajo veliko čredo slonov.
13:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
13:30
Statična elektrika: Nizozemec Iwan je navdušen nad strelami in izvaja vse možne poskuse s statično elektriko. Z njo ustvari zvonec, dvigne stvari in prižge svetilko. Bo lahko poustvaril tako močno bliskanje, kot ga ustvari mati narava?
13:45
Računalniški strokovnjak: Mikaela obišče računalniški laboratrij. Tam spozna računalniškega strokovnjaka za umetno inteligenco Foteinija, ki ji pokaže, kako se računalniki učijo. Znanstvenica Stella ji predstavi program za prepoznavanje obrazov.
14:00
Učitelj biologije: Mikaela spozna srednješolsko učiteljico biologije Kate, ki svoje dijake uči o življenjsko pomembnih stvareh. Mikaela pripravi svoje prvo predavanje in odkrije sanje svojih dijakov.
14:15
Strela: Statična elektrika! Skriva se za strelami, pa naj pridejo z neba ali pa nastanejo v laboratoriju s pomočjo znanosti. Phil bo z močjo strele dosegel, da se bodo razni predmeti prijeli, lebdeli, in da nam bodo lasje štrleli v zrak!
14:39
Nasveti za vohune: Vsi bi radi bili vohuni. Gabe naredi periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
14:54
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
15:00
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
15:30
Pogrešani: Nektonovi najdejo piratsko podmornico Temna orka popolnoma zapuščeno! Ampak zakaj? In kaj so ti skrivnostni zvoki?
15:51
Ladja na milni pogon: Eric ustvari ladjo, ki jo poganja milo. Požene jo naprej zaradi površinske napetosti, ko se molekule vode odbijajo.
15:54
Veliki bacili: Eric spozna, da umivanje rok prepreči širjenje bacilov. S poskusom pokaže, kako hitro se širijo.
16:00
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
16:21
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
16:24
Triki za reševanje našega planeta: Molly pripravi slane palačinke, Adelaide vzgoji avokado, Jenna izpelje potegavščino, Christian pa naredi avokadov sladoled.
16:42
Adelaidini vodni baloni: Videli boste, kako lahko pripravite testo za pico ter naredite ekološke vodne balone in barvit kinetičen pesek.
16:48
Mikrobi: Izumite svoj mikrob.
16:54
Ptice glasbeniki: Preoblikujte stvari v električno žico za ptice.
17:00
Mitchell: Štirinajstletni Mitchell je matematični čarovnik in rad rešuje uganke.
17:30
Gvatemala 2. dan: Drugi dan moške pustolovščine dečkov v Gvatemali in prvi dan intenzivnega treninga majevske igre pitz. Voditelj Karim poskusi lokalno priljubljeno jed - čili.
17:48
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
18:03
Neverjetni triki z vodo: Voda je povsod. Yas ustvari ogromne mehurčke, Devonte si pripravi okusno ledeno pijačo, Adelaide pa keglja s steklenicami.
18:24
Najbolj strašljiva vožnja: Matilda in njena družina tekmujejo, kdo lahko ostane najbolj miren na strašljivih vožnjah v lunaparku. Preden se odpravijo na vožnjo, vzame tajno pomirjujočo pijačo. Nato za vse pripravi klasičen piknik v ameriškem slogu.
18:39
Najbolj kul šport v LA: Matilda z družino obišče trening hokeja na ledu v Kaliforniji. Za kosilo postreže vročo juho in piščanca. Potem dobi nekaj hokejistov, ki ji bodo pomagali pripraviti sladico iz zmlete limete in malin.
19:00
Vrtenje: Phil preuči različne sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti. Potem gre še en korak dlje in izve, kako kljubujeta težnosti.
19:24
Garažni navdušenci II: Steve Spangler ustvari znanstvene igrače in izume, ki ne upoštevajo gravitacije. Nad glavo bo viselo narobe obrnjeno vedro z vodo, a glava pod njim bo vseeno ostala suha. Izstrelili bomo tudi melone 100 metrov visoko.
19:48
Zakaj se kosti zlomijo?: Zdravnika bosta na kombiju pokazala, kako zelo močne so naše kosti in se srečala s svetovno prvakinjo v kalisteniki Simone Ming. Na urgenci vidita polomljene zobe in porezano koleno, naredita pa še en trik, pri katerem spremenita prste v klobaso.
20:18
Mali velikani: V tej epizodi bomo spremljali zgodbe štirih mladičkov, ki postajajo pravi velikani.
20:42
Lačen črv: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega črva iz plastelina.
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Barvanje brez odpadkov: Za barvanje 1 kg oblačil porabijo okoli 80 litrov pitne vode. Voda je na koncu onesnažena z barvili, soljo, kovinami in drugimi kemikalijami. Kako bi lahko našli okolju prijaznejši način, da tekočine ne bi zlivali stran?
21:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
21:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
22:45
Skrivnostni svet otrok: Zakaj se otroci tako navežejo na svoje igračke? In zakaj toliko otrok sesa palec ali dudo? Spoznajte skrivnostni svet otrok.
22:51
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
23:00
Resnica o mesu: Michael Mosley preveri, koliko mesa se poje po svetu, in se vpraša, ali ga lahko toliko proizvedemo, ne da bi uničili naš planet. Razišče učinke reje živine in načine izboljšave.
23:51
Kaj če dinozavri ne bi izumrli?: Kaj bi bilo, če dinozavri ne bi izumrli? Ali bi lahko bivali z njimi? Poglejmo ...
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Čarobno ogledalo: Lahko na obrazu zaznamo znake kardiovaskularnih težav? Obstaja kakšen način, da znake preberemo na nevsiljiv, a zanesljiv način? Italijanski raziskovalci so razvili dragoceno „čarobno ogledalo“, ki na obrazu prepozna dejavnike tveganja.
00:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
00:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
01:45
Skrivnostni svet otrok: Zakaj se otroci tako navežejo na svoje igračke? In zakaj toliko otrok sesa palec ali dudo? Spoznajte skrivnostni svet otrok.
01:51
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
02:00
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
02:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
02:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
03:24
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Lahko napoveste prihodnost?: Astrologija in jasnovidnost mogoče uporabljata psihologijo in ne predvidevanja. Analiza in napovedi lahko znanstveno izboljšajo promet in se uporabijo za oceno verjetnosti zadetka na lotu.
03:51
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:54
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Določene stvari, povezane z našim zdravjem, živalmi in vsakdanjo fiziko, se nam zdijo samoumevne. So stvari, ki smo se jih naučili, samo miti?
04:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
04:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.
05:27
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Divje vožnje v zabaviščnih parkih: Vožnje v zabaviščnih parkih se vedno spreminjajo. Odkrijte najnovejše napredke v vodnih parkih, plezanju po drevju in vlakcih smrti ter kako se naše telo odziva nanje.
05:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Knots: Plamen se mora naučiti vezati vozle, da bi se pridružil gusarski posadki Simke in Nolika. Postane obseden in naenkrat dela vozle v vse okrog njega.
06:09
Filmsko prizorišče na Luni: Naredi filmsko prizorišče na Luni, kjer se lahko igraš.
06:15
Filmsko prizorišče: Naredi mini filmsko prizorišče, kjer se lahko igraš.
06:18
Želva: Tokrat bomo izdelovali morske želve! Da jih naredite, potrebujete samo modelirno maso.
06:24
Zvok: Ko mjanmarski menih Thi Jain Da meditira, ga pogosto zmoti hrup. Tokrat bo izvedel vse o nastanku zvoka. Zakaj ga lahko slišimo in vidimo?
06:39
To sem jaz: Mily je sram zaradi odziva na invalidno osebo. Sprašuje se, kako bi se mogli obnašati do invalidne osebe.
06:48
Tudi jaz imam ideje!: Na sestanku Olivie nihče ne posluša. Zakaj odrasli ne poslušajo idej otrok?
06:54
Homerjeva Odiseja: Siesta z Ojdipom odpluje v Itako, kjer ga čaka žena Penelopa, čeprav se govori, da je umrl v vojni. Penelopa ima več snubcev in če hočeta Siesta in Ojdip priti tja pravočasno, bo plovba prav nevarna.
07:09
Smrad: Ko Darwin in Newts v gozdu zavohata nekaj čudnega, naletita na gejzirje in ugotovita, kako delujejo.
07:24
Skrivnost strašljivega gokarta: Ko se Kevinov novi radijsko vodeni model avtomobila začne obnašati, kot da ga je nekaj obsedlo, je prepričan, da ga nekaj preganja in prosi Addison za pomoč.
07:39
Jupiter: Jupiter poskuša zadržati Kita na razdalji, ampak Kit pade v atmosfero in ugotovi, da ne more nikjer pristati.
07:45
Jupitrove lune: Kit postane bejzbolska žoga na tekmi med Jupitrovimi lunami.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Žabji most: Ranger Poševnik vodi žabe do vode, a imajo težavo s prečkanjem soteske. Bitz se odloči, da jim bo zgradila most.
08:15
Gasilna cev in odsevni trakovi: Maddie se seznani z delovanjem nujne pomoči. Izve, kako potuje voda po gasilni cevi in kako lahko navaden avto spremenimo v policijskega.
08:30
Vetroven dan: Dr. Panda in Nilček pobirata smeti, a ko zapiha veter, jih raznese vse naokrog kmetije. Dr. Panda dobi dobro idejo.
08:39
Ficova račka: Na plaži najdejo gumijasto račko s Ficovim imenom. Fico jo je izgubil na izletu pred enim letom. Kako je račka prišla tako daleč?
08:51
Modni nesporazum: Opti in Pesi se ne strinjata glede pasu. Tekač mora najti rešitev, ki bo zadovoljila oba.
09:00
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
09:03
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
09:09
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
09:15
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
09:18
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
09:24
Poševnikov ljubi dom: Čarobna svetilka poleti v nebo in pristane na kaktusu. Bitz mora ugotoviti, kako bi svetilko vrnila Poševniku.
09:36
Spopad gradov: Danes je dan za pice in Bob pripravlja svoj posebni recept. Pice so že v peči. Le kaj bi lahko šlo narobe?
09:48
Grom in strela: V zalivu Catatumbo že več sto let divja nevihta s strelami. Nektonovi odkrijejo, kdo je za to kriv!
10:12
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
10:15
Izlet v Mali: Alim je prepričan, da se je ob poslušanju glasbe lažje učiti! Zoe in Milo se ne strinjata. Lahko kratek oddih v Maliju to spremeni?
10:21
Izlet na Kanarske otoke: Naši junaki se bodo s pomočjo dopisovalke Kiko naučili, kako uporabiti pokrajino za sporazumevanje z drugimi. Čas je za novo potovanje.
10:30
Hogie gre v Bombaj: Hogie in prijatelji odpotujejo v Bombaj, kjer spoznajo mladega fanta Parkasha, ki svojemu bratu pomaga dostavljati kosila po vsem mestu.
10:45
Rešite panterje: Iz naravnega parka v Indiji izginjajo divje živali. Oskrbniki pokličejo Meteo junake, da bi jim pomagali rešiti težavo.
10:51
Izgubljeni kiti: Ob avstralski obali najejo kita, ki se je zagozdil v mrežo. Nix in Nubess hitita pomagat.
10:57
Ledeni cunami: Grenlandiji grozi cunami. Bo Meteo junakom uspelo preprečiti katastrofo?
11:09
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
11:24
Več nas je, lepše je: Odraščanje v živalskem kraljestvu je izredno zahtevno, a je s pomočjo prijateljev in družine vse lažje.
11:48
Uravnovešeni kamni: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila umetnika, ki s pomočjo fizike ustvarja kamnite skulpture, in dizajnerje novega tipa čebeljega panja. Obiskala bo raziskovalce, ki skušajo razviti nov način prevoza, in spoznala viralnega genija, ki igra igrice.
12:12
Zakopan zaklad: Zadnji namig prijatelje vodi na zasneženo pokopališče, kjer se preteklost razkrije sama od sebe.
12:24
Preteklost je sedanjost: Prijatelji so ujeti in jim zmanjkuje časa, zato se morajo soočiti s svojimi strahovi in se naučiti, kako pobegniti v podzemno grobnico.
12:33
Googlov programski inženir: Mikaela obišče Google in se sestane programsko inženirko Melisso. Spozna delo programskih inženirjev in odkrije, da pri Googlu delajo v skupinah. Nauči se napisati svojo prvo kodo in ustvari aplikacijo, ki ji pomaga očistiti svojo sobo.
12:45
Forenzični preiskovalec: Mikaela obišče forenzične preiskovalce, da bi ujela tatu, ki ji je ukradel sendvič. Svetujeta ji forenzika Rhonda in Lawrence. Spozna, da lahko prstne odtise analiziramo s pomočjo magnetnega praha, kemikalij in laserja.
13:00
Obletnica poroke: Matildini starši praznujejo 20. obletnico poroke. Otroci zanje priredijo zabavo presenečenja z mehiško hrano, glasbo in neverjetno torto iz mavričnega stolpa z 20 plastmi.
13:15
Pojemo skupaj: Matilda in njena družina obožujejo glasbo. Ker niso odlični pevci, se lotijo izziva videa s sinhronizacijo petja. Nato se njene sestre naučijo nekaj plesnih gibov, medtem ko ona pripravlja kosilo, navdihnjeno s pop glasbo.
13:30
Zakaj so nekateri ljudje hitrejši od drugih?: Zdravnika raziskujeta vestibularni sistem - del telesa, ki nas ohranja uravnotežene. Nato odkrijeta, zakaj so hokejski zvezdniki tako hitri, in izvedeta nov telesni trik. Na urgenci je pacient z oteklim očesom in pacientka z zlomljeno roko.
14:00
Hiška v knjigi: Malo mesto v škatli za kosmiče? Mogoče je. Oistein nam bo pokazal, kako ga izdelati.
14:09
Božična nogavica: Izdelajte božično nogavico iz lepenke in jo napolnite z dobrotami!
14:21
Losova glava: Oistein izdela losovo glavo iz lepenke. Lep okras za steno je!
14:33
Ptičje mesto: Izdelali bomo ptičje mesto s finimi kavarnami in trgovinami. Rabili bomo veliko tetrapakov.
14:45
Novoletne jelke: Oistein izdela novoletne jelke iz lepenke in jih okrasi s flomastri, barvo in gumbi.
14:57
Svečnik: Izdelajmo svečnik iz okroglih kamnov in krožnika. Kako naj poslikamo kamne?
15:09
Najboljši poskusi: Vodja oddaje Steve Spangler razkrije skrivnosti glede svojih največjih znanstvenih trikov. Pokaže izdelavo punčke, ki ti bere misli, in balona, ki v ognju ne poči.
15:33
Izumitelj digitalnega fotoaparata: Voditeljica Alie Ward bo spoznala moškega, ki je izumil digitalni fotoaparat, in odkrila tehnologijo za prepoznavanje obrazov, ki nam pomaga pri nakupovanju. Predstavila nam bo tudi ceste, ki so izdelane iz sončnih panelov.
15:54
Ljubezen na dvoru: Howler se izkaže za strokovnjaka v ljubezni na dvoru. Dove je polna ljubezni... Roach pa besa!
15:57
Alkimija: Zmešani znanstvenik Howler odkrije skrivnost umetnosti spreminjanja navadnih kovin v zlato.
16:03
Grom in strela: V zalivu Catatumbo že več sto let divja nevihta s strelami. Nektonovi odkrijejo, kdo je za to kriv!
16:27
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
16:30
Najboljši prijatelji: Poškodovani opičnjak Horace si želi prijateljev, osamljen mungo pa se poveže z ovcami.
17:18
Beg pred oso: V mlakah na Madagaskarju so paglavci žab varni pred večino plenilcev, ki ne znajo leteti. Osa pa hoče za večerjo ravno paglavce. Ko paglavci začutijo napad, se potopijo globoko pod gladino.
17:21
Ribe v blatu: Glavoči živijo na kopnem v blatu. Ob oseki pridejo na površje in iščejo male rastline in živali, s katerimi se prehranjujejo. Vodo lahko zadržujejo v škrgah, ker pa skrbijo, da imajo kožo vedno vlažno, lahko dihajo skozi njo kot dvoživke.
17:24
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke. Tam mala bitja zvabijo k sebi s sladkim nektarjem. Največje vrčnice rastejo na pobočjih gore Kinabali na Borneu. Prostor imajo za več kot liter tekočine.
17:30
Mali lovci: Biti lovec ni tako preprosto. Če bi rad bil plenilec, se moraš naučiti loviti. Kako pa?
17:51
Velikonoga ptica: Izvedi, kako lahko narediš smešnega ptiča iz plastelina.
18:00
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
Bernoulli in družba: Eric spozna, kako lahko z Bernoullijevo enačbo in zračnim tokom napihne plastično vrečko. S to enačbo lahko razložimo tudi let letal.
19:51
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
19:54
Slikanje z Bernoullijem: Eric spozna, kako lahko iz slamic ustvari zračni čopič. Upošteva Bernouillijevo enačbo in ustvari svojo umetnino.
20:00
Ekstremno: Za popestritev kanala se gostitelji odločijo, da bodo kanal preoblikovali z bolj ekstremnim formatom. Izkaže se, da je naloga zelo naporna.
20:30
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
21:00
Staranje s Suzukijem Stylom: David Suzuki je 83-letni Kanadčan, ki potuje po državi, da bi se naučil živeti bolje in bolj zdravo ter se dobro postarati.
21:42
Prizorišče zločina: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
21:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
22:00
Koda človeka: Dr. Craig Venter in znanstveniki že dolgo časa raziskujejo genetski odtis človeštva. Oddaja predstavlja največja odkritja na področju zdravja, bolezni in človeškega telesa.
22:51
Znanost posebnih učinkov: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Prvi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta napredek robotske tehnologije in njen učinek na prihodnost človeštva.
00:00
Staranje s Suzukijem Stylom: David Suzuki je 83-letni Kanadčan, ki potuje po državi, da bi se naučil živeti bolje in bolj zdravo ter se dobro postarati.
00:42
Prizorišče zločina: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
01:00
Koda človeka: Dr. Craig Venter in znanstveniki že dolgo časa raziskujejo genetski odtis človeštva. Oddaja predstavlja največja odkritja na področju zdravja, bolezni in človeškega telesa.
01:51
Znanost posebnih učinkov: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Izjemni talenti znanstveno analizirani: Izjemni pevci, požiralci in ulični gimnastiki: njihove sposobnosti so na preizkušnji znanosti.
02:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
V zakulisju s higienskimi izdelki: Odkrijte znanost toaletnega papirja in papirnatih brisač, mil in šamponov, plenic in higienskih izdelkov.
02:51
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Čudežni otroci in geniji: Ti mladi ljudje so avtorji nekaterih izjemnih izumov. Od kod njihova nadarjenost?
03:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Ko znanost sproži revolucijo v filmski industriji: Roboti in posebni učinki obstajajo že dolgo časa. Zdaj postajajo še bolj spektakularni! Odkrijte znanost, ki jih omogoča.
03:54
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Naše telo je izjemna tovarna: Vonjave, bolečine, plini: naše telo se včasih zelo čudno odziva, a vsak odziv ima svoj namen.
04:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Kako spodbudimo možgane: Preverjanje IQ so razvili, da so izmerili inteligenco. Spomin lahko urimo in otroci imajo prednost pri učenju.
04:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Poplave, umikanje obale, nevihte: kako s tem živeti vsak dan?: Naravne katastrofe lahko povzročijo škodo, a nas tudi kaj naučijo, z novimi tehnologijami pa smo naslednjič lahko bolje pripravljeni nanje.