Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
06:05
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:35
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:50
I: Klavžar Julija, Lah Jaka, Pernarčič Vesna, Vidic Nika... Pili je dolgčas. Z Dimitrijem in Okom se zato odločijo, da bodo lovili metulja. Med tem se izgubijo. Točno, Makebin kruhovec morajo najti. Toda kruhovec, ki ga najdejo, ni Makebin. Kako ga bodo našli?
06:55
Fotografiranje za družinsko fotografijo bi moralo biti preprosto, toda ko Morfovi tablici zmanjka energije, se s Carjem zapleteta bolj, kot sta pričakovala.
07:00
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

08:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
08:05
Dobro jutro
09:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
09:05
Dobro jutro
10:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.
10:05
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Lucy hoče Joellu skrušena priznati, da si je legendo o ihteči Sofii le izmislila, a jo zadnji hip reši Rosalie, ki pove, da je neki gost tega duha res srečal. Joell je navdušen in želi poskusiti srečo tudi sam. Se bosta Lucy in Rosalie lahko rešili iz vse bolj zapletene mreže laži?

Tim in Franzi uživata v skupni sreči, dokler ne opazita, da je Tim med ježo izgubil obesek, ki mu prinaša srečo. Odpravita se na jaso, da bi ga poiskala, vendar je njun trud zaman.

Alfons in Hildegard kar ostrmita, ko prideta domov in je vse lepo pospravljeno in pomito. Za čiščenje je bila namreč na vrsti Vanessa, ki je pri tem vse prej kot vestna, a ji je tokrat pri tem pomagala Cornelia. Ta zatrdi, da je Vanessa vse opravila sama, toda Hildegard ji pozneje na samem pove, naj se ne pusti izkoriščati.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

11:00
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:35
TV-izložba
11:55
Med pogovorom o svoji zasebnosti je premier presenetljivo izjavil, da so šli z reformami korak predaleč. Še posebej je bil kritičen do finančnega ministra. Še pred nekaj dnevi so ministri zagotavljali, da bodo reforme izvedene. Nova strategija premierja glede reform in tudi razkrivanja podrobnosti iz zasebnosti je presenetila javnost in koalicijske partnerje.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35
I: Dame Diana, Madeley Anna, Nicholas Ralph, Rachel Shenton, Samuel West, Woodhouse Callum... All Creatures Great And Small (i.); Siegfrieda zmoti neurejena omarica z zdravili v ambulanti. Siten je, ker se domov vrača njegov mlajši brat, ki študira veterino v Edinburgu. James pregleda bolno kravo, ki jo tare poporodna mrzlica. Kljub steklenički kalcija kravi ni bolje. Nato gre James na postajo po Siegfriedovega brata Tristana. Ta je pravo nasprotje brata, fičfirič in lahkoživec, vendar dobričina. Presenečen je, da je James zdržal tako dolgo kot bratov pomočnik. James in Tristan gresta pregledat zavaljenega razvajenega psička, ljubljenčka bogate gospe.


ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020

scenarij: Ben Vanstone

režija: Brian Percival

v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West.

14:30
V Indiji so ženske v veliko slabšem položaju kot moški, sploh gluhe ženske in dekleta. Veliko gluhih žensk v tej eksotični deželi prekine šolanje že v sedmem ali osmem razredu osnovne šole. Tudi duševno zdravje gluhe skupnosti je tabu, gluhi se ne izobražujejo v znakovnem jeziku, prav tako jim država ne sofinancira tehničnih pripomočkov. O življenju gluhih v Indiji več v oddaji Prisluhnimo tišini na prvem sporedu TV Slovenija.
15:00
Az adás tartalma:


- bemutató beszélgetés A pajtától a templomig címmel;

- Lendván mézelő fákat ültettek;

- hagyományos hímestojás-kiállítás Dobronakon;

- Hímes tojások, borok és húsvéti dísztárgyak kiállítása Lendván;

- a virágvasárnaphoz és a nagyhéthez kötődő népszokások;

- Kiss Ádám és a humor.


Vsebina oddaje:


- predstavitveni pogovor z naslovom Od skednja do cerkve;

- v Lendavi posadili medovita drevesa;

- tradicionalna razstava pirhov v Dobrovniku;

- razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki;

- ljudski običaji na cvetno nedeljo in v času velikega tedna;

- komik Ádám Kiss.

15:40
3. vseslovenski shod upokojencev, v živo iz Ljubljane
16:30
Čeprav se naše spalne navade razlikujejo, spanje vsi še kako potrebujemo. V Infodromu smo se pozanimali, koliko ur na dan v povprečju spite in zakaj so zdrave spalne navade tako pomembne. Pred prvim aprilom smo v Infogromu prisluhnili, kako so učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina bližnje že potegnili za nos, v rubriki Podrobno pod lupo pa razlagamo, kaj je to Organizacija združenih narodov. Pokukali smo na vajo muzikala Mali princ, v katerem nastopajo mladi Ajdovci, spoznali pa smo tudi sestri Nino in Špelo ter vse njune živali.
16:50
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
16:55
V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Humor je veščina, ki jo je treba razvijati, njena posledica pa je smeh, ki zdravi, pomirja in združuje. Pred 1. aprilom bomo v oddaji Ah, ta leta! o humorju, smehu in smejanju govorili z igralko in dobitnico petih naslovov žlahtne komedijantke Vesno Pernarčič. Svoj pogled na humor in Slovence bo predstavil tudi novinar, urednik, humorist in satirik Tone Fornezzi Tof. Pokukali pa bomo še v zakulisje kultne satirične radijske oddaje Radio Ga Ga. Smejmo se!
17:45
I: Bučevec Lana, Guček Kristijan, Maček Uroš, Resman Tina, Veselko Borut, Železnik Tjaša... Ljubozver je razočaran, ko mu vreme prekriža načrte in odpadejo dejavnosti, ki jih je pripravil za deževen dan, saj se hočejo na lepem vsi igrati zunaj.
17:50
Srečna mladina

glasba Primož Habič/besedilo Igor Dernovšek


Srečna mladina je debitantski album skupine Niet, ki je izšel septembra 1984 pri založbi Galerija ŠKUC v nakladi pičlih 200 izvodov v obliki kasete. Velja za največkrat presneti slovenski album. Čez čas je dosegel kultni status in konec julija 2015 tako ponovno izšel pri švedski založbi Ne! Records.

Na časovnem traku bomo prikazali razgibano zgodovino skupine Niet, ki je bila ustanovljena konec leta 1983, svoj zadnji album pa je izdala leta 1996.

Čeprav se je v povojnih mladinskih pesmih opevalo srečo mladine, se je leta 1984 počasi razblinjal mit srečne mladosti. In kako je to razblinjanje odmevalo kot razbijanje v slovenskem punku?

18:00
Od sredine aprila bodo morali trgovci in drugi ponudniki strankam znova izročati račune. Kako smiseln je ta ukrep, v kakšni obliki jih bodo trgovci izročali, jih bodo stranke zares jemale in ali bo sive ekonomije zato manj? V oddaji tudi o spletnih prevarah. O tem, katere so trenutno najbolj aktualne, kako hitro se ujamemo na limanice in kakšne so izgube. Govorili pa bomo še o pravi ceni poceni mode. Za bleščečimi izložbami se namreč skrivajo zgodbe o izkoriščanju delavcev in hudem onesnaževanju okolja.
18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:20
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:35
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:45
Nocoj v Kulturi tudi o risbah Otona Župančiča, ki so na ogled v Mestnem muzeju v Ljubljani in kažejo na to, da je bilo za enega naših največjih poetov vizualno izražanje enako pomembna notranja nuja kot pisanje. Predstavili vam bomo tudi nov album Mihe Kralja, Parallel Mirror in dela hrvaškega umetnika Nemanje Cvijanoviča v Obalnih galerijah Piran.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

V petek zvečer je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave z živo glasbo, značilnim humorjem in odličnim studijskim vzdušjem, ki ga spodbuja 130-članska publika. Ansambel vrhunskih glasbenikov, Diamantov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi, na avdiciji izbranimi Novi talenti, poskrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh različnih žanrov slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne.

Oddaja vstopa v novo sezono z novo rubriko. Novi talenti so mladi glasovi iz različnih koncev Slovenije, stari med šest in šestnajst let, ki so se uspeli uvrstiti in tudi uspešno prestali avdicijo.


Nadvse navihana se na prizorišču oddaje V petek zvečer ustavljata satirik, imitator in Ježkov nagrajenec – Tilen Artač in novi sodelavec oddaje Kaj dogaja, glasbenik in komediant - Robert Petan.

V petek zvečer je poznan po preoblačenju popevk in pesmi v nove glasbene preobleke. Tokrat obujamo spomin na hit skupine Saussages - To mi deli z edinstvenim Jašo Šabanom in Janijem Šepetavcem, Avsenikovo skladbo Skozi leta pa bomo doživeli s pevkami Ajdo Pušaver, Julijo Lubej in Lucijo Selak v spremljavi tamburaškega orkestra KUD Majšperk. Druga Violina je bila uspešnica pevke Žane, tokrat jo bo v spremljavi violine Barbare Zalaznik zapela Monika Avsenik. Ti si angel ljubljeni je slovenska verzija pesmi Dite ljubavi Gorana Karana, katerega je poslovenila Simona Weiss, in g. Karan nas obišče in zapoje v spremljavi Kvarteta Pušeljc. V našo družbo prihaja prenovljeni Tomislav Jovanovič – Tokac, ki z Emanuelo Montanič predstavlja Ne odhajaj. Svoj novi hit Schatzi predstavljajo Fehtarji.

DJ Melani gosti Jay Bolka in Aleša Bartola, ki bodo zaplesali s 150 člansko publiko oddaje in plesalkami Plesnega mesta.

Nova talenta tokrat prihajata z gorenjskega konca. Ljubim te, Slovenija Ota Pestnerja in Alpskega kvinteta bo v mladostni energiji zazvenela z glasovi Neže Witwicky in Tima Vogelnika.


Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebook naslovu in se potegujete za lepo nagrado.

V kolikor si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si.

21:25
Ekipa oddaje Na lepše se je podala v Božično jamo na Menini planini, kjer zeliščarki Maja in Amanda skupaj z lokalnimi jamarji, izvajata duhovni odmik posebne sorte. V odmaknjeni jami, odkriti šele leta 2016 je bilo najdeno antično posodje, ki priča o tem, da je bila jama lahko nekoč tudi svetišče. V Ratečah, ki veljajo za kranjsko Sibirijo izpostavljamo doživetje, ki se ga lahko izvaja tudi izven mrzle zime. Za konec pa še več o inovativni pohodniški dogodivščini, na kateri udeleženci v petih dneh premagajo 100 kilometrov po neobljudenih poteh, spijo na organiziranih lokacijah na prostem ter vse kar potrebujejo (razen hrane in vode) nosijo s seboj.
21:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40
Edipo Re; Cikel Piera Paola Pasolinija: Antični mit skozi Pasolinijeve oči


Zgodba se začne v predvojni Italiji. Mlademu paru se rodi sin, toda oče, vojaški oficir, dojenčka iz ljubosumja pusti samega v puščavi. Nadaljevanje zgodbe je postavljeno v staro Grčijo. Zapuščeni deček se znajde v Korintu. Kralj Polib in kraljica Periboja, ki ne moreta imeti otrok, ga posvojita. Ojdip, kot ga poimenujeta, odrašča v prepričanju, da je biološki sin korintskih vladarjev. Nekega dne pa v Delfih sliši prerokbo, da bo ubil očeta in se poročil z materjo. Ojdip zapusti kraljestvo, da bi se izognil strašni usodi. Prav z begom pa jo začne uresničevati. Med tavanjem sreča kralja Laja in ga ubije, ne da bi vedel, da gre za njegovega biološkega očeta, nato pa se poroči z Lajevo ženo, kraljico Jokasto, ki je v resnici Ojdipova biološka mati.


Izvirni naslov: EDIPO RE / Italijansko-maroški film, 1967 / Režija in scenarij: Pier Paolo Pasolini, po Sofoklejevi tragediji / Igrajo: Franco Citti, Silvana Mangano, Alida Valli, Carmelo Bene.

00:25
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:50
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:15
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:25
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:35
Nocoj v Kulturi tudi o risbah Otona Župančiča, ki so na ogled v Mestnem muzeju v Ljubljani in kažejo na to, da je bilo za enega naših največjih poetov vizualno izražanje enako pomembna notranja nuja kot pisanje. Predstavili vam bomo tudi nov album Mihe Kralja, Parallel Mirror in dela hrvaškega umetnika Nemanje Cvijanoviča v Obalnih galerijah Piran.
01:40
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
01:45
Napovedujemo
06:25
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
07:00
I: Finžgar Lovro... Studio Kriškraš; Ali je gimnastika res samo za najbolj gibčne? Seveda ne. Vsak lahko izvaja gimnastične vaje, po svojih zmožnostih in na svoj način. Lovro in krtica Črtica bosta za gimnastični pripomoček izbrala kar šal in se skušala kosati z dečkom Sjorsom. Danes bo poskušal izvesti dvojni premet nazaj. Dajmo, Sjors!
07:15
I: Smolej Uroš... Žvenk Glavni je prepričan, da je zmajki Juški odveč, ker mora Žvenkce vsak dan oskrbovati z juhico, zato izumi napravo, s katero bi Žvenkci lahko naenkrat odpeljali večjo zalogo juhe.
07:30
I: Juh Polona, Svete Alojz, Zupančič Jana... Sara in Raček raziskujeta Sarino omaro za obleke. V njej je marsikaj zanimivega. Sara si nadene masko za potapljanje, Raček obuje škorenj … Takrat se jima utrne zamisel, da bi uprizorila igro. V njej bi kot pantomimika posnemala drug drugega. To jima gre zmeraj dobro od rok, zato je igra odlična.
07:35
Cmokci se igrajo speče zajčke. Mehka odeja je tako udobna, da jih zaziba v spanec! Buden ostane le Rožnati cmokec, ki si sam poišče nove zabavne igre.
07:40
I: Cerar Barbara, Fatur Mojca, Gruden Gregor, Pernarčič Vesna, Rozman Nika, Zupančič Jana, Čampelj Jernej... Pepa in Jure opazita svoji senci. Ne glede na to, kako hitro hodita, tečeta ali skačeta – ne moreta se ju znebiti.
07:45
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Fatur Mojca, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Novak Anja, Pernarčič Vesna, Rozman Nika, Vrbnjak Tina, Zupančič Jana, Čampelj Jernej... Na igralni urici je mednarodni dan. Pepa in njeni prijatelji se preoblečejo v države sveta.
07:50
I: Ekart Primož, Fatur Mojca, Gorše Sara, Pernarčič Vesna, Pišek Tadej, Rozman Nika, Zemljič Matej... Štef in Liza pomagata Majči nabirati jagode. Ko že skoraj vse poberejo, jih Mario po nesreči pomečka z nogometno žogo. Štef takoj najde rešitev in pripravi iz zmečkanih jagod nekaj, kar tekne prav vsem.
08:00
I: Ekart Primož, Gorše Sara, Jarni Gašper, Jesenovec Eva, Jezernik Nejc, Končar Maja, Mlakar Martin, Valič Domen... Katja, Luka in Lučka se žogajo. Gredo se petelinčka in seveda je Katja tista, ki je ne odnese najbolje.

Ko se znajde na tleh, jo reši Tom in jo odpelje na pijačo. Luka in Lučka pa se zamotita po svoje. Kaj bosta počela? Bosta delala gradove v pesku? Za to potrebujeta lopatke. Jih bo Bini posodil?

08:25
I: Ribič Igor, Ćirović Lucija(glas Kakaduduja, Foksnerja in Ronje), Štorman Boštjan(glas povodnega moža)... Sergey in Sofia bi rada večerjala. Nič nenavadnega? Hja, a želita večerjo direktno iz morja. Kdo to bolj obvlada kot Ribič Pepe. A brez zapletov tudi tokrat ne bo šlo, med drugim bo Pepe ribe pozdravil v vodi. Kaj bo na koncu za večerjo? Pridruži se nam, za vse je bo dovolj.
08:50
I: Dora Lukan, Jamnik Jaša, Pišek Tadej... V starinarnicah se najdejo stvari, ki jih marsikdo sploh ne pozna. Viki je še posebno vesel, ko ljudje prinesejo tisto, česar ne potrebujejo več, saj je prav kaj takega za koga drugega lahko pravi zaklad. Slikarka in ilustratorka Jelka Godec Schmidt prinese zajeten kup starih stripov in Štef je nad njimi zelo navdušen. Zaklad pač! Jelka razloži Zoji, kaj je ilustracija, v starinarnici pa se obeta tudi pravi ilustratorski dvoboj!
09:10
Jaz Sem Ana, Ich Bin Peter; Ana bi se rada naučila nemško, da bi se lažje sporazumevala s svojo sestrično Klaro, ki živi v Nemčiji. Na srečo ima prijatelja Petra, ki odrašča v dvojezični družini in zna nemško ter slovensko. V prvi epizodi se odpravita v živalski vrt in spoznavata živali, v nemščini in slovenščini.
09:20
Aonghas iz Škotske obožuje morske zverinice, ki jih išče v sekalnih tolmunih blizu svojega doma. Pred sabo pa ima še večji izziv: najti izmuzljivo hobotnico.
09:35
Izzivalec Mika iz Nemčije je star deset let in je sin gozdarja. Tudi sam obožuje gozd, zato se velikokrat pridruži očetu pri njegovem delu. Zelo ga skrbi prihodnost gozda. Zadnja poletja so bila nenavadno topla, to pa so idealne razmere za škodljivca, podlubnika. Ti so se namnožili in povzročili uničenje dreves, ki jih je treba posekati. Mika želi z bojem proti podlubniku rešiti gozd. Ne le da pomaga očetovi gozdarski ekipi pri podiranju mrtvih dreves, posaditi želi tudi nova. Zamisli si, da bo namesto zabave za rojstni dan s svojimi prijatelji posadil tristo novih dreves.
09:50
Male sive celice imajo v 23. oddaji novega voditelja, ki preseneti tudi tekmovalce kviza Pio, Jakoba in Mateja iz OŠ 8 talcev Logatec (rumeni) ter Pio, Luko in Žana iz OŠ Lava Celje (vijolični). Kot se za dan spodobi, je oddaja polna norčij, pa tudi starih novic, Indijancev in bistroumnih nesmislov ne manjka. Mona Lisa se tekmovalcem nasmeje, nanje delujejo magnetne sile, rastline rastejo tudi v temi, medtem ko družinsko drevo in urni kazalci za trenutek obstanejo. Kdo se bo potil v četrtfinalu kviza in katera šola, OŠ tabor Maribor (Mark, Klemen, Miha) ali OŠ Lucija ( Teira, Nejc, David), v 3. krogu Hitrih lončkov, pa v oddaji.


Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:35
Čeprav se naše spalne navade razlikujejo, spanje vsi še kako potrebujemo. V Infodromu smo se pozanimali, koliko ur na dan v povprečju spite in zakaj so zdrave spalne navade tako pomembne. Pred prvim aprilom smo v Infogromu prisluhnili, kako so učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina bližnje že potegnili za nos, v rubriki Podrobno pod lupo pa razlagamo, kaj je to Organizacija združenih narodov. Pokukali smo na vajo muzikala Mali princ, v katerem nastopajo mladi Ajdovci, spoznali pa smo tudi sestri Nino in Špelo ter vse njune živali.
10:50
Kri bo tema nove epizode Osvežilne fronte. Brez krvi ne moremo živeti, a je včasih misel nanjo tudi malo neprijetna. Voditelj Rok je na terenu ugotavljal, kako poteka krvodajalstvo, v Epskem filmu so se lotili forenzičnih serij, pestro bo tudi pri družini Novak, maskerka Katja pa bo pokazala, kako narediti rano. In tudi vampirji ne bodo manjkali v tokratni epizodi.
11:20
TV-izložba
11:40
Humor je veščina, ki jo je treba razvijati, njena posledica pa je smeh, ki zdravi, pomirja in združuje. Pred 1. aprilom bomo v oddaji Ah, ta leta! o humorju, smehu in smejanju govorili z igralko in dobitnico petih naslovov žlahtne komedijantke Vesno Pernarčič. Svoj pogled na humor in Slovence bo predstavil tudi novinar, urednik, humorist in satirik Tone Fornezzi Tof. Pokukali pa bomo še v zakulisje kultne satirične radijske oddaje Radio Ga Ga. Smejmo se!
12:15
V četrtek, 23. marca se je za muslimane po vsem svetu začel mesec posta. O posebnem pomenu, ki ga ima postni mesec ramazan v življenju vernikov, smo se pogovarjali z Elmo Bošnjak.


Raziskovalca staroverske tradicije na Slovenskem Marko Hren in dr. Janez Kopač sta izdala delo z naslovom »Predkrščanske svetosti in večnostna prostorska ureditev«. Eno od poglavij je posvečeno pastirčku kot simbolu vestnega podajanja vesti v obeh pomenih besede.

12:30
»Moj Oče, če je mogoče, naj gre ta kelih mimo mene, vendar ne, kakor jaz hočem, ampak kakor ti.« (Mt 26,39)

razmišlja POLONA DOMINIK.

12:35
28. marca je minilo natanko 15 let od takrat, ko je bila oddaja Kaj govoriš prvič na sporedu. Ob obletnici smo poklepetali z nekdanjimi in sedanjimi ustvarjalci oddaje. Odpravili se bomo še v Šanghaj, ki leži na degradiranem območju na severovzhodu srbskega mesta Novi Sad. V Gradcu pa nastaja zanimiva gledališka predstava, v kateri igrajo tudi nekateri Romi.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35
Obiskali smo Mariborski akvarij terarij, ki v letošnjem let praznuje sedemdeset let obstoja. V ZOO Ljubljana smo spoznavali zlatolične gibone, kritično ogroženo vrsto iz Vietnama. V veterinarskem nasvetu opozarjamo na to, da živali s svojim vedenjem pogosto prikrivajo bolečine, slabo počutje in kako pomembni so zato redni veterinarski pregledi. Z ljubiteljema živali smo se pogovarjali o ljubezni do grlic in psov pasme maltežan. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

14:00
TV-izložba
14:15
Ekipa oddaje Na lepše se je podala v Božično jamo na Menini planini, kjer zeliščarki Maja in Amanda skupaj z lokalnimi jamarji, izvajata duhovni odmik posebne sorte. V odmaknjeni jami, odkriti šele leta 2016 je bilo najdeno antično posodje, ki priča o tem, da je bila jama lahko nekoč tudi svetišče. V Ratečah, ki veljajo za kranjsko Sibirijo izpostavljamo doživetje, ki se ga lahko izvaja tudi izven mrzle zime. Za konec pa še več o inovativni pohodniški dogodivščini, na kateri udeleženci v petih dneh premagajo 100 kilometrov po neobljudenih poteh, spijo na organiziranih lokacijah na prostem ter vse kar potrebujejo (razen hrane in vode) nosijo s seboj.
14:50
I: Boh-Hočevar Maja(Karmen), Car Evgen(Pavle), Dragan Valter(gospod), Glažar Teja(Vera), Hribar Zvone(Frakl), Kolenc Ana(Stara mamca), Koren Šmid Tadej, Kraš Eva(Kelnarca), Matoh Bine(Marjan), Nahtigal Andrej(Boštjan), Oman Bernarda(gospa), Oman Tine(Polde)... Cene se navaja na novo življenje, spoznava pa tudi, da pod površino navidezne sreče, v pekarni brbotajo globoka nesoglasja. Vendar to niso njegove skrbi, več ima opravka s težavami svoje hčere, ki živi z mamo. Pika je tipična najstnica, in, kadar pride na obisk, Ceneta seznani z vsemi svojimi problemi. Ta dan pa Ceneta čaka tudi prvi obisk pri Karmen, in čeprav ne ve kako bi se zadeve lotil, je kmalu jasno, da se bosta s Karmen dobro razumela. Cenetu dnevi hitro minevajo, zvečer, ko je doma sam, pa ugotavlja, da se je naveličal samskega življenja in se odloči, da bo temu tako ali drugače treba narediti konec....... IMDb ocena: 7.6/10
.
15:15
Včasih je lažje pokazati kot izgovoriti. V obdobju, ko otrok še ne govori, nam svoje želje sporoča z znaki. Kazalec usmeri k igrači in nam s tem pove, da jo želi. Znakovno podprta komunikacija, v tujini že dolgo poznana pod imenom baby signs, dokazuje, da malčki in dojenčki kretnje usvojijo hitreje kot besede. Tako se lahko z njimi sporazumevamo že vse od četrtega meseca, ko so otroci pripravljeni na učenje prvih znakov. Kretnje med drugim tudi zbližujejo, saj starši ob učenju in znakovnem sporazumevanju izboljšujejo komunikacijo s svojimi otroki.
15:30
Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.
16:00
Od ključavničarstva do enega vodilnih na področju izposoje prireditvenih šotorov, to je v 40 letih uspelo družinskemu podjetju Petre z Vranskega. Natančnost, vztrajnost, potrpežljivost in spretnost pa so odlike mladih šivilj, ki želijo uspeti v tem poklicu. V njem že vrsto let vztraja Marija Resnik.
16:25
V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.

navrtu@rtvslo.si.

16:55
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
I: Dolinar Ana, Fatur Mojca, Filač Gaja, Gorše Sara, Pišek Tadej, Tepšić Mak, Vrhovec Primož, Škrlec Nik... Vsi Poji se želijo peljati v Najnaj zabaviščni park, toda Nerode so zgradili cesto samo do vznožja gore. Kako bo Ekipa Tinpo rešila to nerešljivo težavo?
17:20
Cmokci odkrijejo gugalnico. Preizkusijo jo in ugotovijo, kako lahko s svojo težo in gibanjem pripomorejo, da cmokec, ki je na drugem koncu gugalnice, poleti.
17:25
Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.

Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

18:20
Za istrsko arhitekturo je med drugim značilno, da so hiše v vasi strnjene okrog ozkih ulic, tudi zato, da je ostalo čim več okoliškega zemljišča nepozidanega. Družina mlajšega arhitekta se je tako ob odločitvi, da postavi hišo zase na mestu majhnega, napol podrtega gospodarskega objekta, znašla pred zahtevno nalogo. Nova hiša je smela zasedati enako majhen tloris nekdanjega objekta, zato so lahko šli samo »v višino«.

Še pred desetletjem ali dvema smo jih občudovali na fotografijah iz tujine, danes pa so hiške, ki smo jih odkrili v Prekmurju, vse bolj popularne tudi pri nas. Eden od razlogov za njihovo priljubljenost je hitra izdelava, poleg tega pa lahko lesene mobilne hiške kadarkoli preselimo na novo lokacijo.

Nove arhitekturne smernice so začrtane v luči varovanja okolja in naravnih virov, ker gradnja morda bolj kot si mislimo izkorišča naše naravne vire. Pri tem nam premišljena uporaba lesa za gradnjo lahko pomaga, tako kot z lepim zgledom priča lesni paviljon v Planici.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.


Novo zgodbo kviza Joker bo spisal Gregor Mirt iz Brestanice. Pred kratkim je postal mož in očka in pravi, da ga je družinsko življenje spremenilo na bolje. Pred kratkim sta z ženo kupila hišo, ki je potrebna obnove, in osvojena nagrada bi šla zagotovo v ta namen. Da bo izkupiček čim višji, mu bo pomagal svak Martin Romih.

20:55
V oddaji Kaj dogaja? tokrat o tem, kako se zadevajo v največjih slovenskih mestih, in o reformah, ki jih ne bo. Na terenu smo preverjali novo ponudbo Tedna restavracij, v Redni rubriki pa je v hišnem podkastu gostoval abrahamovec Jan Plestenjak. Naš reporter Admir je pod drobnogled vzel prihajajočo sezono maturantskih plesov, v telenoveli Palomar pa končno spoznamo novo prvo damo. Ob prvem aprilu ima za vas nekaj dobrih predlogov stari dobri Jonas Ž., naš gost pa bo Rok Gumzej, voditelj nove oddaje o videoigrah Good Game. Na Mali terasi pa o težavah kmetov in metuljev na Barju poje skupina Lajbarjah.
21:30
This England; Borisa Johnsona končno odpeljejo v bolnišnico St Thomasa, saj simptomi zaradi covida-19 ne popustijo. Novinar pri Guardianu dobi namig, da so Dominica Cummingsa videli v Durhamu. Tja se je pripeljal družino, čeprav po vsej državi velja lockdown. Stanje v domovih za starejše je čedalje hujše. Tam so bolniki brez prave zdravniške pomoči in nekateri umrejo v hudih mukah. Bolnišnice pokajo po šivih, medtem ko je začasna Bolnišnica Nightingalove prazna.


THIS ENGLAND / Velika Britanija / 2022

Scenarij: Kieron Quirke, Michael Winterbottom

Režija: Julian Jarrold, Michael Winterbottom

V glavnih vlogah: Kenneth Branagh, Simon Kunz, Rachel Sophia-Anthony, James Corrigan, Adam Oakley, Derek Barr, Alec Nicholls, Robin Morgan.

22:15
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:30
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:40
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:45
Extra Ordinary; Zabavna in na trenutke strašljiva irska komedija o ženski z nadnaravnimi sposobnostmi, ki pomaga obupanemu očetu rešiti uročeno hčerko iz krempljev blaznega satanista.


Rose, prikupna in osamljena inštruktorica vožnje na irskem podeželju, ima nadnaravne sposobnosti, a zavrača vztrajne prošnje domačinov, naj poskrbi za njihove smetnjake, obsedene z duhovi.


Ko pa krajevni rokovski zvezdnik sklene zavezo s hudičem in začara mlado dekle, je Rose primorana premagati strah pred svojim darom in ob pomoči obupanega očeta pomagati dekletu.


Originalni naslov: EXTRA ORDINARY

Leto produkcije: 2019

Država: Irska, Belgija

Žanr: črna komedija

Režija: Mike Ahern in Enda Loughman

Scenarij: Demian Fox, Maeve Higgins, Mike Ahern in Enda Loughman

Igrajo: Will Forte, Claudia O'Doherty, Jamie Beamish, Maeve Higgins.

00:15
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:45
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:00
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:10
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
01:25
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
01:35
Napovedujemo
07:00
Živ žav
07:10
I: Dolinar Ana, Jarni Gašper, Juh Polona, Pernarčič Vesna, Slakonja Klemen... Tilka prijateljem bere razburljivo zgodbo. Ko pride do konca knjige, ugotovi, da zadnja stran knjige manjka. Prijatelji jo povsod iščejo, a izgubljene strani nikjer ni. Vsi bi radi slišali zaključek zgodbe, zato si ga kar sami izmislijo. A kako bodo izbrali, kateri zaključek je najboljši?
07:20
I: Smolej Uroš... Na planet Žvenk pade seme posebne vrste drevesa. Babi pomaga Mini, da ga posadita in seme hitro zraste v čudovito kristalno drevo.
07:30
I: Juh Polona, Svete Alojz, Zupančič Jana... Sara in Raček se raztegujeta na dvorišču pred hišo. Mimo pride želva. Namenjena je k malinam na vrtu. Najkrajša pot do njih vodi skozi hišo. Toda želva je strašansko počasna žival. Sara in Raček nestrpno čakata, kdaj bo prišla do malin. Med igranjem z dominami se Sara spomni, da ji lahko pomagata.
07:40
I: Pernarčič Vesna(vse vloge)... Na vrtu je vse v pričakovanju velike zabave in častnega gosta, a Oskarja kar ni in ni. Goseniček je bil vso zimo zabubljen in malo zamuja. Samo iz zapredka se izvije, pa bo prišel. Toda saj je čisto drugačen. Po novem ima krila. Le kako naj se premika z njimi? Še čisto malo potrpljenja, in metulj Oskar bo nared za zabavo.
07:45
I: Cavazza Sebastian, Derganc Maša, Kahrimanović Babnik Asja, Lah Jaka, Majer Maruša, Pirnat Primož, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Smrekar Ajda, Čušin Gregor, Šparovec Lotos Vincenc... Otroci v muzeju berejo spise o slavnem slikarju, ki so jih napisali za šolsko tekmovanje. Hop nima naloge, zato spis ukrade Kalimeru. Hop zmaga in spis bo objavljen na prvi strani šolskega časopisa. Ko Kalimero odkrije prevaro, naredi vse, da bi dobil nazaj svoj spis in ugled.
07:55
I: Zupančič Jana... Pozdravljena, antilopa! Prosim, ustavi se, da si te lažje ogledam! Spadaš med najhitrejše živali na svetu. Imaš lepe rogove in dolge noge. Zelo si elegantna, še tvoje ime pomeni čudovita žival.
08:00
I: Brecelj Marijana, Ekart Primož, Hribar Škrlec Lena, Klavžar Julija, Kogovšek Sabina, Pernarčič Vesna, Vidic Nika... To jutro Dimitrija zbudi močan potres, ki zatrese vso savano. Pili in Oko mu pokažeta, kaj je krivo za to. Toda kaj, če potres povzroča pošast? Na srečo hitro odkrijejo krivca. Slonu Tembu se namreč kolca.
08:10
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Jani dvakrat zapovrstjo izgubi svoj prvi izpadli zobek, zato s svojimi prijatelji pripravi divji lov na zob.
08:15
I: Bučevec Lana, Guček Kristijan, Jezernik Nejc, Kropec Julita, Maček Uroš, Veselko Borut, Šparovec Lotos Vincenc, Železnik Tjaša... Ko se Ljubozver zbudi s sladkorno peno na bradi, misli, da je postal starešina in si poišče službo.
08:20
I: Rakovec Nina, Smolej Uroš, Zrnec Jurij... Kasija in Konrad odkrijeta, da je Kasijino najljubše drevo zadela strela. Iz njega tečejo potočki nektarja. Ker Kasija noče zavreči niti kapljice, ga vsega naenkrat posrka. Od preobilice sladkorja Kasija postane vznesena in Konrad ji težko sledi. Poskrbeti mora, da bo njegova prijateljica prišla varno domov.
08:30
I: Berden Gorka, Kodelja Anuša, Murenc Andrej, Oblak Gal, Puc Matej... Na dvoru kraljice Viktorije neznano kam izgine muca. Izkaže se, da je to mačka Režalka, ki ima širok nasmeh in sposobnost, da na lepem izgine kot kafra. Pak se domisli, kako jo premamiti, da se bo spet pokazala.
08:40
I: Gorše Sara, Jarni Gašper, Mlakar Martin, Valič Blaž, Valič Domen, Zemljič Matej, Čampelj Jernej... Lučki se zdi, da se Luka pretvarja, da je bolan. Mogoče zato, ker morata k zobozdravniku. Luka sanja o srečanjih z duhovi in je zelo prestrašen. Sanja tudi o robotih, ki zasužnjijo ljudi. Katja in Tom poznata zdravilo za te sanje.
08:45
I: Železnik Tjaša, Drolc Veronika, Ravnohrib Pavle, Gračner Nataša, Sever Maja, Pišek Tadej, Jarni Gašper, Lah Jaka, Hribar Škrlec Lena, Taufer Urška, Gašperin Jernej... Mili in Moli bi imeli radi na kmetiji šolski piknik. Na kmetiji živi Bucko, ki je temperamenten bik in Moli vsem zabiča, naj se ga ogibajo. Mili in Moli za vsakega sošolca pripravita posebno jed, celo za nesramnega Huberta. A Hubert začne nagajati Bucku. Sošolci ga poskušajo rešiti pred razjarjenim bikom. Hubert obljubi, da ne bo do nikogar več nesramen.
09:00
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Fatur Mojca, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Rozman Nika, Vrbnjak Tina, Zupančič Jana, Šugman Jernej... Zdravnica Prašičkova, veterinarka, prinese pokazat svoje ljubljenčke na igralno urico.
09:05
I: Bezeljak Miha, Cijan Garlatti Nejc, Emeršič Bojan, Gorše Sara, Gruden Gregor, Komljanec Karin, Lešnjak Gojmir, Puc Matej, Strgar Beti, Valič Nina, Šef Blaž... Novinarka Brigita ugotovi, da so v Vetrniku vsi zadovoljni. Na naslovnici časopisa objavi: »Evforija v Vetrniku!« Evforija? Le kaj to pomeni? Gotovo se tako imenuje kakšna bolezen.
09:15
Kmet psu Bitzerju podari grozno novo čepico. Bitzer je precej nesrečen, ker je imel staro čepico zelo rad. Jon se odpravi raziskat, kaj je kmet naredil s staro čepico.
09:20
I: Emeršič Bojan, Gruden Gregor, Hribar Škrlec Lena, Oman Bernarda, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Šef Blaž... Mumintrol se spopade z največjim izzivom do tedaj, ko se prezgodaj prebudi iz zimskega spanja in se znajde sam v neznanem svetu mumindolske zime. A srečanje z davnim prasorodnikom, njegovim prednikom, ga nauči iznajdljivosti v prvinskem načinu preživetja.
09:45
I: Derganc Maša, Fatur Mojca, Juh Polona, Kogovšek Sabina, Rozman Nika... Charlie Brown bi naredil vse, da bi lahko govoril z malo rdečelasko. Linus ga spodbuja, naj sede k njej. Peppermint Patty pa ne pozna nobenih zadržkov in Charlieju pošlje ljubezensko pismo.
09:50
I: Gorše Sara, Jarni Gašper, Merljak Maja Martina, Slakonja Klemen, Veselko Borut... Val se odpravlja na počitnice k starim staršem. Mama vztraja, da s sabo vzame tudi šolsko nalogo. Val se temu upira, a mu na koncu ni žal.
09:55
I: Gruden Gregor, Merljak Maja Martina, Slakonja Klemen, Veselko Borut... Val in Ročko odgovorita na novo vprašanje. Danes Tomi sprašuje, kaj pomeni biti gluh. »Kot bi imel glavo pod vodo,« slikovito odgovori Val. Razloži nam, kako deluje uho, in kaj vse lahko gre narobe ….
10:00
I: Bencik Emeršič Viktorija, Boh Maja, Dolinar Ana, Hribar Zvone, Hribar Škrlec Lena, Juh Polona, Kogovšek Sabina, Komljanec Karin... Ko se zima stopi v pomlad in travnik zacveti, zagleda Zajček Rjavček nenavaden prizor … v mesečini se sveti čisto bela srnica. Njegovi prijatelji mislijo, da si jo je izmislil, a ga kljub temu spremljajo, ko jo gre iskat. Šele ko srnica pade v potok in jo rešijo, Zajčku Rjavčku spet verjamejo. Na veliko noč jih Bela srnica znova obišče.
10:30
Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovnik v Ljubljani.
11:30
»Moj Oče, če je mogoče, naj gre ta kelih mimo mene, vendar ne, kakor jaz hočem, ampak kakor ti.« (Mt 26,39)

razmišlja POLONA DOMINIK.

11:35
S cvetno ali oljčno nedeljo bomo vstopili v neposredno pripravo na največji krščanski praznik veliko noč. Z blagoslovom zelenja se bomo spomnili Jezusovega prihoda v Jeruzalem, kjer so ga slovesno pozdravili s palmovimi listi. Pri bogoslužju s poslušanjem evangeljskega poročila o Jezusovem pasijonu pa oživeli njegovo trpljenje in smrt na križu, s katero nam je prinesel odrešenje.

Tudi nas preizkušnje življenja potisnejo k tlom. Kako vstati iz neznosnega trpljenja? Kako zdržati v bolečini in se spopasti z invalidnostjo ter duševno motnjo? Prisluhnite pričevalcem, zakaj cenijo življenje in se veselijo srečanja z drugimi.

12:00
Poročamo z okrogle mize o pogledu znanosti na trajnost živilskih sistemov, ki jo je pripravil Nacionalni inštitut za biologijo. Opozarjamo na kislost tal, pomemben dejavnik v kmetijski pridelavi. Predstavljamo Humus projekt, katerega osnovni cilj je proučiti možnosti in metode za povečanje deleža humusa v tleh. Govorimo o tem, kakšne posledice so vremenske ujme, pozebe in suše pustile v sadovnjakih ter kako kaže letos. Ob koncu oddaje se ustavljamo v Beli krajini, kjer so nam pokazali, kako se pripravljajo na velikonočne praznike.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:35
Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

V petek zvečer je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave z živo glasbo, značilnim humorjem in odličnim studijskim vzdušjem, ki ga spodbuja 130-članska publika. Ansambel vrhunskih glasbenikov, Diamantov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi, na avdiciji izbranimi Novi talenti, poskrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh različnih žanrov slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne.

Oddaja vstopa v novo sezono z novo rubriko. Novi talenti so mladi glasovi iz različnih koncev Slovenije, stari med šest in šestnajst let, ki so se uspeli uvrstiti in tudi uspešno prestali avdicijo.


Nadvse navihana se na prizorišču oddaje V petek zvečer ustavljata satirik, imitator in Ježkov nagrajenec – Tilen Artač in novi sodelavec oddaje Kaj dogaja, glasbenik in komediant - Robert Petan.

V petek zvečer je poznan po preoblačenju popevk in pesmi v nove glasbene preobleke. Tokrat obujamo spomin na hit skupine Saussages - To mi deli z edinstvenim Jašo Šabanom in Janijem Šepetavcem, Avsenikovo skladbo Skozi leta pa bomo doživeli s pevkami Ajdo Pušaver, Julijo Lubej in Lucijo Selak v spremljavi tamburaškega orkestra KUD Majšperk. Druga Violina je bila uspešnica pevke Žane, tokrat jo bo v spremljavi violine Barbare Zalaznik zapela Monika Avsenik. Ti si angel ljubljeni je slovenska verzija pesmi Dite ljubavi Gorana Karana, katerega je poslovenila Simona Weiss, in g. Karan nas obišče in zapoje v spremljavi Kvarteta Pušeljc. V našo družbo prihaja prenovljeni Tomislav Jovanovič – Tokac, ki z Emanuelo Montanič predstavlja Ne odhajaj. Svoj novi hit Schatzi predstavljajo Fehtarji.

DJ Melani gosti Jay Bolka in Aleša Bartola, ki bodo zaplesali s 150 člansko publiko oddaje in plesalkami Plesnega mesta.

Nova talenta tokrat prihajata z gorenjskega konca. Ljubim te, Slovenija Ota Pestnerja in Alpskega kvinteta bo v mladostni energiji zazvenela z glasovi Neže Witwicky in Tima Vogelnika.


Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebook naslovu in se potegujete za lepo nagrado.

V kolikor si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si.

15:05
Any Day Now / Ensilumi; Topla družinska drama o življenju iranske družine, ki čaka na odobritev prošnje za azil


13-letni Ramin skupaj z družino, ki je prebegnila iz Irana, živi v azilnem centru na Finskem. Ko Raminovi starši izvedo, da je bila njihova prošnja za azil zavrnjena, napišejo še zadnjo pritožbo, ki jim jo omogoča sistem. Medtem ko čakajo na usodno odločitev, življenje teče dalje. Ob večerih se zabavajo s sosedi, drug drugemu nudijo oporo, Ramin pa se prvič v življenju zaljubi.


Izvirni naslov: ENSILUMI / Finski film, 2020 / Režija: Hamy Ramezan / Scenarij: Hamy Ramezan, Antti Rautava / Igrajo: Shahab Hosseini, Aran-Sina Keshvari, Shabnam Ghorbani.

16:25
TV-izložba
16:40
Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.

Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.

Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

16:55
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Kmet ugotovi, da vodovod pušča, zato pokliče na pomoč obrtnike. Zdolgočasena čreda je navdušena nad priložnostjo, da se igra z vodo. Ko delavci nehajo delati, se zabava začne.
17:20
Bernarda in Jože gostita Mirana Rudana, ki letos obeležuje 40-letnico glasbene kariere, konec leta pa bo izšel tudi dokumentarec o njegovem delu. V goste prihaja letošnja žlahtna komedijantka Vesna Pernarčič ter režiserka Ajda Valcl, ki je prejela nagrado za žlahtno režiserko. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita Urška Vučak Markež in Maja Martina Merljak, ki blestita v gledališki komediji Ljubezen gre skozi želodec. Na glasbenem odru se predstavljajo: Miran Rudan s pesmijo Nekaj najinih stvari ter Manca Špik, ki premierno predstavlja novo pesem Rekel si.
18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Nika skuša ugotoviti, kdo je njen napadalec. Pretnar se vrne v redakcijo, Borut pa od Lexy dobi pomemben drobec informacij.


Nika je izgubila na sodišču, zaradi česar jo Hafner vžre iz stranke, Pretnar pa se vrne v službo na redakcijo časopisa in kljub posedovanju Žive in odgovorne urednice Eme tam ostane na visokem položaju. Pretnar kmalu ugotovi, da njegova zmaga ne bo zastonj. Nika se po soočenju s Špelo spet znajde v slepi ulici, zato se spusti v globine usodne noči – obišče kraj zločina.

20:55
Alenka Puhar zaznamuje slovenski prostor predvsem s publicističnim delom, v katerem se loteva prepovedanih, zamolčanih ali »raje pozabimo« tem, ki jih zna popisati občutljivo, znanstveno natančno in z izbrušenim jezikom. Med prvimi v socialističnih državah je leta 1967 prevedla preroški Orwellov roman 1984, s pisanjem in raziskovanjem pa se posveča temnim stranem zgodovine. V devetdesetih se je odločno postavila za slovensko pomlad in demokratizacijo družbe, njen občutek za pravičnost in človekove pravice pa najdemo v številnih knjigah in zbornikih, ki jih je napisala ali uredila.


Voditeljica: Vida Petrovčič.

21:55
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:10
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:15
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:20
Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) je v okviru prireditve Generacije znanosti 23. marca letos že 29. leto zapored podelil nagrade za znanstvene dosežke v preteklem letu na področju družboslovja in humanistike.

ZRC SAZU želi z Generacijami znanosti izpostaviti izjemne rezultate sicer nevidnih raziskovalk in raziskovalcev. S prireditvijo si na ZRC SAZU prizadevajo za promocijo znanstvenega dela in aktivno vlogo v družbi, poleg tega pa želijo ustvarjalno izraziti zavest ZRC SAZU, da je za raziskovalno delo treba spodbuditi interes širše javnosti.


Letos so nagrade prejeli: dr. Matej Šekli (Zlati znak ZRC SAZU), dr. Maruša Goluža ( Nagrada srebrni znak ZRC SAZU), prof. dr. Andrej Mihevc (Zaslužni raziskovalec ZRC SAZU), prof. dddr. Andrej Pleterski (Zaslužni raziskovalec ZRC SAZU), mag. Matej Ažman (Nagrada modri znak ZRC SAZU) in Tanja Pavčič (Nagrada modri znak ZRC SAZU).


Generacije znanosti pa so bile letos posvečene tudi 50-letnici Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU in več kot 70-letnici delovanja Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU.

23:05
Homecoming Marina Abramovic And Her Children; Marina Abramović je multimedijska umetnica, pionirka performansa svetovne slave. V svojih delih raziskuje odnos med umetnikom in občinstvom, meje telesa in zmožnosti človekovega uma. Srbski dokumentarni portret, v katerem nas v prvoosebni pripovedi skozi svoje življenje vodi umetnica sama in v katerem se podobe sedanjosti prepletajo z arhivskimi posnetki, je nastal ob zadnji postaji umetničine vseevropske turneje z retrospektivno razstavo Čistilci – ta se je zgodila v njenem rodnem Beogradu. Posebej ganljiv trenutek nam film ponudi, ko se Abramovićevi po več desetletjih le odprejo vrata stanovanja njene mladosti.


HOMECOMING - MARINA ABRAMOVIC AND HER CHILDREN / Srbija / 2020 / Režija: Boris Miljković.

00:00
Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko En Shaa izvajajo bleščečo Ravelovo skladbo La Valse.
00:20
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:45
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:05
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:15
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
01:25
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:35
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
01:40
Napovedujemo