Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
05:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Invisible Ink: Tom Thomas od prijateljice Katje dobi prazno sporočilo, a kmalu ugotovi, da je ljubezensko pismo, napisano z nevidnim črnilom. Simka pomaga Tom Thomasu, da naredi svojo lastno posebno črnilo, da lahko Katyi odgovori z nevidnim sporočilom.
06:09
Diski: Nigel se trudi zgraditi najvišji stolp. Pomagamo mu in mu izdelamo diske - kaj boš ti izdelal?
06:15
Origami glava: Graham nori zaradi iger! Tudi videti je že, kot da je iz igre! Izdelali bomo like, ki so jih navdihnile klasične igre.
06:24
Leče: Jefferson iz Čila hoče videti zvezde in se odloči izdelati teleskop. Izvedel bo poskuse z lečami in izdelal projektor za svoj pametni telefon. Pa mu bo uspelo?
06:39
Tako blizu, a tako daleč: Mily izve, kaj so časovni pasovi in kako se lahko pogovarjamo z nekom, ki je v drugem časovnem pasu.
06:48
Stop!: Mylan hoče razjeziti Huga. Mily opazi, da je prijatelj pod stresom, in se odloči pomagati.
06:54
David in Goljat, Prva Samuelova knjiga: Siesta zaspi in sanja o mladem pastirju Davidu. Filistejci napadejo Izraelce. David še ni dovolj star za boj, a ko jih ogromni Goljat izzove, se samo David in Siesta upata spopasti z njim.
07:09
Tri, dve, ena, gremo!: Darwi in Newts zgradita tristopenjsko raketo, da visoko nad oblake ponese fotoaparat, ki bo fotografiral matariki.
07:24
Skrivnost sumljivih krogov: V parku Ayrton se začnejo pojavljati krogi v žitnem polju. Alex sumi obiskovalce iz četrte dimenzije, Addison pa išče drugo razlago.
07:39
Galaksije: Kit in g. Baterija stavita glede poti do druge galaksije.
07:45
Kozmos: Kit in g. Baterija se vračata domov.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Princeskina zabava: Princesa Purl in Bitz organizirata zabavo za sira Boba in sira Poševnika, a ju pozabita povabiti na zabavo. Bitz bo uredila zagato.
08:15
Rampa na avtobusu in ceste: Maddie spoznava avtobuse in ceste. Izve, kako deluje rampa, po kateri se lahko spustimo z avtobusa in se vkrcamo nanj. Potem ugotovi tudi, kako se betonira ceste.
08:30
Čarodej: Toto izgine med čarovniškim trikom dr. Pande. Bo dr. Panda našel Tota, ne da bi uničil trik?
08:39
Dokijeva ekipa in gasilci: Po lažnem požarnem alarmu v klubu je ekipa navdušena nad gasilci. Kako je biti gasilec?
08:51
Nov župan: V Hribovju so volitve in Diktator se podaja v kampanjo s praznimi obljubami o supermočeh za vse.
09:00
Metulji in tapete: Maddie se podrobneje seznani z življenjem metuljev in izve, kako nastanejo tapete, na katere s posebnimi valji nanesejo vzorce.
09:15
Bager in škornji: Maddie izve, kako deluje bager in kako iz plastičnega materiala izdelajo gumijaste škornje. Postopek je podoben izdelavi želeja!
09:30
Steklen kozarec: Hepi in Briko s svojo ustvarjalnostjo kar najbolje izkoristita stare steklene kozarce.
09:39
Posušeno listje: Jesen je tu in hladno je, a ne skrbite! Hepi in Briko imata pripravljeno dejavnost, v kateri lahko uživamo doma.
09:54
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
10:00
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
10:03
Geodetska kupola: Phil ustvari samonosilni most in stojalo za svinčnike. Pokaže nam, kako se iz žele bombonov in zobotrebcev naredi geodetsko kupolo. Potem gre s pomarančami in lubenicami še en korak dlje.
10:30
Smrkelj, smrkelj!: V laboratoriju je zelena sluzasta packarija. Zdravniki razložijo, kako žolč predela maščobo. Videli boste tudi veliko smrkanja.
11:00
Mogočen črv in čisto novi možgani: Hevreka, Doc K in Nash iščejo moč regeneracije. Tako spoznajo črva, ki je mogočnejši od Deadpoola in Wolverina, ter znanstvenika, ki je vzgojil čisto nove možgane.
11:24
Močne ženske: Grozote zgodovine govorijo o neverjetnih ženskah skozi zgodovino, vključno z Marie Antionette, Tudorjevimi kraljicami in originalnimi superženskami.
11:54
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
12:00
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
12:09
Ponovna uporaba volne: Videli bomo, kako ponovno uporabiti volno. Postanimo zeleni in izvedimo več!
12:21
Zmanjšanje ogrevanja: Izdelava izolacije za vrata iz starih hlačnih nogavic? Postanimo zeleni in ugotovimo, kako deluje.
12:33
Dežela žeje: Skupina pustolovskih deklet se v deževni sezoni odpravi v nacionalni park Kgalagadi v Južnoafriški republiki. Od domačinov se poučijo o zdravilnih močeh rastlin.
13:00
Hayley: Najstnica Hayley ima rada konje in si želi ustanoviti center za reševanje konjev.
13:30
Veter: Stan obožuje kajtanje. Močnejši ko je veter, bolje je! Izvedel bo, kako lahko z neverjetno močjo vetra skoči kar se da visoko.
13:45
Gasilec: Gasilec Jeremy Mikaeli predstavi gasilsko postajo. Mikaela spozna gasilsko opremo in se nauči preprečiti požar. Ogenj pogasimo tako, da odstranimo enega od treh ključnih sestavin: kisik, toploto ali gorivo.
14:00
Vesoljski tehnolog: Mikaela obišče vesoljski tehnologinji Natalie in Kristin, ki razvijata naprave za uporabo na drugih planetih. Spozna, da gravitacija vpliva na delovanje naprav, in preizkusi robotsko roko, s katero premakne satelite v vesolju.
14:15
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
14:39
Neverjetni triki z vodo: Voda je povsod. Yas ustvari ogromne mehurčke, Devonte si pripravi okusno ledeno pijačo, Adelaide pa keglja s steklenicami.
14:57
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo. V eni sami žlički morske vode je lahko več kot milijon živih organizmov.
15:00
Izjemna ušesa: Dr. Chris in dr. Xand preverita, zakaj nam poka v ušesih in kako težko je biti zobozdravnik, ki dela prvo zalivko. Dr. Xand se sreča z Grace in njenim psom spremljevalcem Scoobyjem.
15:30
Vhod v Lemurijo: Alpheus Benthos oznani, da je našel vrata Lemurije. Toda kmalu spusti sile, ki jih ne more nadzorovati!
15:51
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
15:54
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
16:00
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
16:18
Znajo rastline šteti?: Vsaka številka Fibonnacijevega zaporedja je vsota prejšnjih dveh številk. Je zelo dober približek zlatega reza, 1,618. Ta vzorec lahko vidimo pri številnim rastlinah.
16:24
Triki za tabornike: Čas je za taborjenje. Fede pokaže, kako zavežemo vozlje, Jenna se pošali s plesnivim sendvičem, Devonte pa pripravi jedi s kruhom.
16:42
Črna smrt: V srednjem veku kuga kosi po Evropi! Ampak Malemu Lewisu se vsakič uspe izmuzniti bolezni.
16:45
Merjenje časa: Howler zeloooo trdnoooo spi! Ko ga skuša zbuditi Raven prikaže vse tehnike merjenja časa v srednjem veku.
16:48
Metanje predmetov: Na papir vrzite pest leče in rišite, ne da bi se dotaknili zrn.
16:54
Slikanje podpisa: Naj vaše ime izgine med barvitimi oblikami.
17:00
Byron: Trinajsletni Byron želi postato nogometni zvezdnik, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bi si lahko kupil nogometne čevlje.
17:30
Japonska 2. dan: Ekipa fantov in voditelja Karima Zerouala so na Japonskem. Spoznali so se s sumo rokoborbo in doživeli prve vtise lokalnega življenja.
17:48
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
18:03
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
18:24
Tortno tekmovanje: Družina Ramsay tekmuje v peki najboljše torte. Matilda je odločena, da bo zmagala, peče sirove pogače iz peska, okrašene z barvitimi mlini na veter. Njen brat Jack pripravlja slastne piškote in nosi kostume morskih psov.. Potem prispe skrivnostna torta.
18:39
Velik očetovski izziv: Matildin oče postavi sinu Jacku izziv, da preplava izliv Cornish Camel v 40 minutah. Sledijo mu v rešilnem čolnu, da se prepričajo, da je na varnem. Matilda mu pripravi posebno kosilo.
19:00
Sluz: Phil odkrije polimersko znanost in nam pokaže, kako polimeri gradijo veliko snovi okoli nas, vključno s plastiko, gumo in – njegovo najljubšo snovjo – sluzjo. Naredi tudi biorazgradljiv plastični lonček in ustvari grudasto sluz, ki se sveti v temi.
19:24
Nemogoči izzivi: Steve Spangler pokaže, kako rešiti znanstvene izzive, ki se zdijo nemogoči... Ampak niso. Kot kako zapičiti nabodalo v balon, ne da bi počil. Izzove pa tudi mit, da vam zaradi pitja pijače z mehurčki s pokajočimi bomboni lahko raznese glavo.
19:48
Moč telesnih vezi: Doktorji bodo tokrat pokazali, kako močne so vaše vezi. Dr. Xand spozna očeta in njegovega sina, ki izdelujeta bionične roke. Obiskali bomo tudi naše dojenčke.
20:18
Posebne vezi: Življenje v živalskem kraljestvu je težko, nekatere živalske mladiče pa brani njihova družina. Spoznajmo štiri mladičke in njihove klane.
20:42
Mehko bitje iz rokavice: Naredi mehko bitje iz rokavice.
21:00
Živalski domovi: Spoznali bomo, kako se živali prilagodijo na spreminjajoče naravne habitate.
21:21
Reciklaža bioloških odpadkov: Raziskovalci pri projektu LEGUVAL eksperimentirajo, kako bi lahko ostanke zelenjave spremenili v embalažo. Bodo iz fižola, leče in graha razvili biorazgradljive lonce za rože?
21:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
22:00
Tornado: Posnetki očividcev in nova tehnologija nam bodo pokazali življenje tornadov. Vse od orjaških neviht in pogojev v atmosferi, ki jih ustvarijo, do njihove uničujoče moči.
22:30
Ledena gora: Posnetki očividcev in nova tehnologija omogočajo nov vpogled v nastanek in življenjski cikel ledenih gora ter neverjetno življenje okoli njih. Tako znanstveniki lažje razumejo vpliv klimatskih sprememb na temperature morij in občutljive ekosisteme na obeh polih.
23:00
Elementi: Zaradi naravnih sil je Zemlja nemiren planet, a tudi dom. Če hočemo razumeti, kako je lahko nekaj tako kompleksnega nastalo iz gole skale, moramo najprej razumeti elemente, iz katerih je naš planet sestavljen.
23:48
Lak za nohte in barva za lase – poznamo ju že nekaj časa!: Laki za nohte in barve za lase – poznamo jih že nekaj časa! Kako so jih izdelovali naši predniki? Iz česa so narejeni?
00:00
Okoljski reševalci: Zanimiv pogled na usposabljanje in spretnosti, ki so potrebni pri ukrepih proti okoljskim grožnjam.
00:21
Vegetarijanske ribogojnice: Evropski znanstveniki raziskujejo vegetarijansko usmeritev v prehranjevanju rib, od ribje moke do ribjega olja in krme na rastlinski osnovi. Kako vpliva na rast, zdravje in razmnoževanje šarenke, lososa, krapa, špara in brancina?
00:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
01:00
Tornado: Posnetki očividcev in nova tehnologija nam bodo pokazali življenje tornadov. Vse od orjaških neviht in pogojev v atmosferi, ki jih ustvarijo, do njihove uničujoče moči.
01:30
Ledena gora: Posnetki očividcev in nova tehnologija omogočajo nov vpogled v nastanek in življenjski cikel ledenih gora ter neverjetno življenje okoli njih. Tako znanstveniki lažje razumejo vpliv klimatskih sprememb na temperature morij in občutljive ekosisteme na obeh polih.-- Changed stoptime! --.
03:00
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.-- Changed starttime! --.
03:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
V zakulisju s higienskimi izdelki: Odkrijte znanost toaletnega papirja in papirnatih brisač, mil in šamponov, plenic in higienskih izdelkov.
03:51
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Čudežni otroci in geniji: Ti mladi ljudje so avtorji nekaterih izjemnih izumov. Od kod njihova nadarjenost?
04:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Ko znanost sproži revolucijo v filmski industriji: Roboti in posebni učinki obstajajo že dolgo časa. Zdaj postajajo še bolj spektakularni! Odkrijte znanost, ki jih omogoča.
04:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Naše telo je izjemna tovarna: Vonjave, bolečine, plini: naše telo se včasih zelo čudno odziva, a vsak odziv ima svoj namen.
06:00
The Drain: Tomu Thomasu po naključju pade mamin poročni prstan v odtok. Prepričan je, da je za vedno izgubljen, dokler mu Simka in Nolik ne pomagata prstan potegniti iz odtoka.
06:09
Snežna krogla v kozarcu: Bibby pridno reciklira, zato smo iz praznega kozarca izdelali snežno kroglo iz recikliranega materiala.
06:15
Drsalnica: V studiu je mrzlo in Graham nagaja po sceni. Izdelali bomo magnetno drsalnico.
06:24
Površinska napetost: Pri 12-letni Nizozemki Maureen gojijo tulipane. Med hojo po poljih tulipanov na lističih opazi kapljice vode. Izvedela bo, kaj pomeni površinska napetost.
06:39
Razvoj: Otroci pripravljajo igro, a Penelope ni zadovoljna s svojo vlogo. Mily ji poskuša razložiti, zakaj je njena vloga tako zelo pomembna.
06:48
Na konici jezika: Maceo ima krasno idejo za rojstni dan dvojčkov, a je ne zna ubesediti. Otroci bodo odkrili moč besed.
06:54
Macbeth Williama Shakespearja: Siesta v sanjah spozna Macbetha. Tri čarovnice prerokujejo, da bo postal kralj. Siesta ga prepriča, naj ubije kralja Duncana in obdrži krono. Macbeth to tudi naredi, potem pa se mu Malcolm in Macduff hočeta maščevati.
07:09
Močvirnata zmešnjava – Žabe rabijo vodo: Darwin in Newts pospravljata hišico na drevesu, Riga pa zatava stran od močvirja. Ker je stran od vode, je v nevarnosti!
07:24
Skrivnost skritega bisera: Ko Addison in Tess najdeta listek s sporočilom v starih hlačah za prodajo, se jim zdi, da je to namig za skrivnost skritih diamantov!
07:39
Pot v vesolje: Kit se odloči, da postane zvezdni popotnik. Pritrdi se na raketo in preživi divjo pot do Zemljine orbite.
07:45
Zemljina orbita: Kit se bori proti gravitaciji Zemlje s pomočjo Mednarodne vesoljske postaje.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Najboljši koncert v mestu: Bitz, Bob in Poševnik so v bendu in so pripravljeni navdušiti znano pop zvezdo. Poševnik ne zna peti, zato mora Bitz najti rešitev!
08:15
Pomivalni stroj in mize: Maddie izve, kako pomivalni stroji pomijejo umazano posodo in kako iz dreves dobimo les ter kako mizarji iz lesa izdelajo mize.
08:30
Kokoš na drevesu: Dr. Panda pomaga pri reševanju Nilčka. Mukica je zaskrbljena zaradi piknika, ker je kokoš obtičala na drevesu.
08:39
Ficov veliki zid: Dokijeva ekipa izve, kako so zgradili kitajski zid in kako je branil pred sovražniki.
08:51
Menjava telesa: Kleopatra naredi stroj za menjavo telesa, ki prevzame Tekačevo telo. A ko ona dobi Tekačevo telo, on dobi njeno.
09:00
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
09:06
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
09:09
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
09:15
Bitzina zabava na plaži: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate ventilatorje. Hladijo se s pomočjo kinetične energije.
09:18
Športni dan na snegu: Izdelali bomo svoj točkovni sistem, da bomo z lahkoto sledili točkam.
09:24
Poševnikov ljubi dom: Čarobna svetilka poleti v nebo in pristane na kaktusu. Bitz mora ugotoviti, kako bi svetilko vrnila Poševniku.
09:36
Spopad gradov: Danes je dan za pice in Bob pripravlja svoj posebni recept. Pice so že v peči. Le kaj bi lahko šlo narobe?
09:48
Temna orka: Pirati s Temne orke napadajo! Verjamejo, da imajo Nektonovi na svoji podmornici redek zaklad.
10:09
Palindromi: Palindrom je beseda, stavek ali verz, ki se z obeh strani bere enako. Na primer RADAR ali KAJAK. Tokrat vam bomo pokazali, da lahko tudi številke spremenimo v palindrom.
10:15
Izlet v Ekvador: Zoe ne ve, kako bi oživila svoj avokadovec. V Ekvadorju naši prijatelji spoznajo Idzi, ki ima prečudovit vrt.
10:21
Izlet v Japonsko - prvi del: Naši prijatelji odpotujejo v Japonsko, kjer izvejo, da ponekod ni vljudno odpreti darila pred osebo, ki ti ga je podarila.
10:30
Hogie gre v Cape Town: Prijatelji pridejo v Cape Town in pomagajo novemu prijatelju Dennisu narediti popolno sliko ogroženega metulja.
10:45
Kalne vode: Avstralske ribe izpodrivajo invazivni krapi. Bodo lahko Meteo junaki ustavili njihovo širjenje?
10:51
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
10:57
Slano jezero: Ventum in Pluvia se odpravita v Kazahstan, kjer se širi skrivnostna bolezen.
11:09
Zmanjšanje odpadkov: Kako lahko zmanjšamo odpadke, da se koši smeti ne bodo tako hitro napolnili?
11:24
Mentaliteta črede: Veliko živalskih vrst se prilagodi življenju v skupinah. Izvedeli bomo, kako je odraščati v njih.
11:48
Igračka za konje: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila žogo za konje in umetnike, ki ustvarjajo pisave. Spoznala bo par, ki je izumil slušalke, s katerimi lažje zaspimo.
12:09
Stare poti: Otroci sledijo namigu, ki jih pripelje do strašne cerkve, ki razkrije tvoje največje strahove.
12:21
Prošnja za azil: Prijatelji ugotovijo, da niso sami, zato pobegnejo iz cerkve in skušajo razvozlati naslednji namig.
12:33
Vodni tehnik: Mikaela obišče čistilno napravo, kjer spozna vodnega tehnika Brandona. Pokaže ji številne zaslone in robotska prijemala, ki jih uporabljajo za čiščenje vode. Mikaela vzame vzorec blata in z mikroskopom opazuje mikroorganizme, ki razgrajujejo odpadke.
12:45
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
13:00
Rojstni dan: Matilda, njen brat in sestre pripravijo zajtrk presenečenja za rojstni dan svoji mami - palačinke s smeškotom, z borovnicami, slanino in javorjevim sirupom. Kasneje Matilda skuha jed z rezanci in prav posebno rojstnodnevno torto.
13:15
Ogromen skok: Matilda in njene sestre odkrivajo skalnato angleško obalo. Matilda je pripravila okusen energijski piknik, ki ga lahko vzamete s seboj - super zdrav sadni smuti, okusen črni humus in korniške testenine.
13:30
Nagrade Au: Tokrat bomo obiskali britanske otroke, ki se pogumno spopadajo z različnimi boleznimi in pomagajo drugim. Razkrili bomo zmagovalce in jih peljali na poseben izlet.
14:00
Prstni odtisi: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta prstne odtise in pokažeta, kako lahko ulovite zlikovca.
14:15
Mongolija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Mongoliji, kjer se seznanijo z nomadskim načinom življenja in se prepričajo o svojih konjskih veščinah.
14:30
Kaj se sliši v vesolju?: Zvočni valovi lahko potujejo le preko medija. Ker je vesolje velika praznina, v njem ne more biti zvočnih valov. Obstajajo pa druge vrste valov, ki lahko potujejo skozi vakuum.
14:33
Znajo rastline šteti?: Vsaka številka Fibonnacijevega zaporedja je vsota prejšnjih dveh številk. Je zelo dober približek zlatega reza, 1,618. Ta vzorec lahko vidimo pri številnim rastlinah.
14:36
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo. V eni sami žlički morske vode je lahko več kot milijon živih organizmov.
14:39
Neuporaben izdelek: Ko Shirley doseže uspeh s preprostim izumom, se ekipa odloči ustvariti neuporaben izdelek, ki se bo prodajal na veliko.
15:09
Znanstvene igrače: Steve Spangler pokaže, kako izdelati znanstvene igrače na podlagi znanstvenih načel. Sestavite lahko preprosto letečo napravo iz papirnatih lončkov in zdi se, da jo nadzorujete z umom.
15:33
Očesna ekstravaganca: Spoznajte naša nova kolega in z nenavadno igro na sejmišču ugotovite, kako delujejo vaše očesne mišice.
16:03
Premagovanje strahov: Aksolotl Gary na veterinarsko šolo pride s skrivnostno bulico. Bo mladim veterinarjem uspelo ugotoviti, kaj je narobe?
16:33
Žaba: Rdečka in Sivka se učita o eholokaciji netopirjev in se sprašujeta, kako bi bilo, če bi videli z ušesi.
16:45
Obvodni netopir: Orla in Meabh po nesreči na smrt prestrašita Fiono, ko ju ta zamenja za bližajoče se morske pse.
16:57
Prebivalci sira: Sirove pršice so postale škodljivci. Nekateri posebni siri jih še uporabljajo. Pršice pojedo skupaj s sirom in mnogim je všeč njihov priokus po lešnikih.
17:00
Nikoli ne obupaj: Našim zvezdam na ledu se ne obeta nič dobrega, saj Josha doma pričakajo pretresljive novice, Ellino partnerstvo na ledu pa je ogroženo.
17:30
Boj za zlato: Na začetku sezone se dekliška ekipa odpravi v Bruselj, kjer se bo pomerila z najboljšimi evropskimi gimnastičarkami.
17:51
Palindromi: Palindrom je beseda, stavek ali verz, ki se z obeh strani bere enako. Na primer RADAR ali KAJAK. Tokrat vam bomo pokazali, da lahko tudi številke spremenimo v palindrom.
17:54
Enako, a drugače: Tokrat se posvečamo prostornini. Če imata dve posodici enako površino, a je ena visok in ozek, druga pa nizek in širok valj, lahko v obe shranimo isto število perlic? Kako je to mogoče?
18:00
Travma: Laura pomaga junaškemu družinskemu psu preboleti travme z vztrajnostjo, potrpljenjem in spoštovanjem.
18:30
Mladič orke: Gluha orka Morgan je tik pred kotitvijo prvega mladiča. Mladič orke bi bil eden največjih naravnih fenomenov v zgodovini živalskega vrta.
19:00
Partnerji: V tej epizodi boste videli, zakaj so psi naši zaupanja vredni sopotniki ter kako nam pomagajo reševati težave in premagovati strahove.
19:48
Optična iluzija: Eric nariše zlato ribico in nam s to risbo, nalepljeno na svinčnik, pokaže, kako lahko doma napravimo krasno in preprosto optično iluzijo.
19:51
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
19:54
Poišči krivca: Eric izve, da ima vsak edinstven prstni odtis in nam pokaže, kako lahko izvedemo eksperiment s prstnimi odtisi.
20:00
Končni obračun: Garaža bo gostila bitko med dvema profesionalnima igralcema. Jesse, Julia in Ian vzpostavijo prenos v živo in ga komentirajo.
20:30
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
21:00
Približevanje: Iskanje izvenzemeljskega življenja: Astrofizik dr. Graham Phillips se sreča z znanstveniki, ki so na lovu za izvenzemeljskim življenjem. Obišče teleskope, plava med stromatoliti in odkrije projekt Breakthrough Listen – najdražje iskanje radijskih signalov iz vesolja, kar so jih kadar koli izvedli.
22:00
Večna mladost 2. del: Raziskave možganov so danes zelo priljubljene. Znanstveniki so izvedeli veliko o tem, kako lahko ohranimo naše možgane mlade.
22:48
Dejstva in miti o hrani: Nas špinača naredi močne? Ali meso povzroča mozolje? Je sodavica dobra za prebavo? Izvedite z nami!
23:00
Zlata leta: Vsi živimo dlje - vsaj en letos rojen otrok bo najbrž dočakal 150 let. Naš pogled na starost se spreminja. Pogosto pravijo, da smo stari toliko, kolikor se počutimo. Znanost dokazuje, da je to še kako res.
23:51
Ko otroci postanejo prvaki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Približevanje: Iskanje izvenzemeljskega življenja: Astrofizik dr. Graham Phillips se sreča z znanstveniki, ki so na lovu za izvenzemeljskim življenjem. Obišče teleskope, plava med stromatoliti in odkrije projekt Breakthrough Listen – najdražje iskanje radijskih signalov iz vesolja, kar so jih kadar koli izvedli.
01:00
Večna mladost 2. del: Raziskave možganov so danes zelo priljubljene. Znanstveniki so izvedeli veliko o tem, kako lahko ohranimo naše možgane mlade.
01:48
Dejstva in miti o hrani: Nas špinača naredi močne? Ali meso povzroča mozolje? Je sodavica dobra za prebavo? Izvedite z nami!
02:00
Poplave, umikanje obale, nevihte: kako s tem živeti vsak dan?: Naravne katastrofe lahko povzročijo škodo, a nas tudi kaj naučijo, z novimi tehnologijami pa smo naslednjič lahko bolje pripravljeni nanje.
02:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Naglasi, čustva, petje!: Naglasi, čustva, petje: naš glas lahko veliko razkrije o naši osebnosti. Z različnimi tehnikami ga lahko tudi spremenimo.
02:54
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Ko nas resničnost zavede: Naše oči lahko možgane prepričajo, da stvari vidijo drugače.
03:27
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Kako se znebiti obsesivno-kompulzivne motnje, fobij in motenj prehranjevanja: Obsesivno-kompulzivne motnje, fobije in motnje prehranjevanja so lahko samo prehodne, lahko pa zelo vplivajo na nas. Kdaj postanejo težava in kako jih zdravijo?
03:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Tehnološka dopustniška postrežba: Zaradi tehnologije je dopust lahko še bolj udoben. Razvojne novosti na področju krem za sončenje, potapljanja na dah in kampiranja.
04:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Nenavadni zdravstveni pomočniki: Žvečilni gumiji so zdravju koristni. Pri želodčnih težavah nam pomagajo riž, sodavica in banane. Sadje nam pomaga, da ostanemo vitki.
04:54
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Novi nasveti in ideje za vaš dom: Osvetlite prostore brez električne energije – strešna okna, sončne steklenice in celo svetlobne rastline so odlična zamenjava. Naučite se, kako najbolj izkoristiti toploto ognja in prostore vašega doma.
05:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
05:54
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The DVD: Tom Thomas mora vrniti DVD, ki si ga je sposodil od prijatelja, vendar odkrije, da njegov predvajalnik ne more več brati diska. Simka in Nolik pomagata Tomu Thomasu, da ga očisti, da spet deluje.
06:09
Družina palčkov: Vsa družina mora pomagati, da bodo darila pravočasno dostavljena! Izdelali bomo palčke, ki bodo sedeli na policah.
06:15
Voščilnice z obrisi: Vsak se razveseli voščilnice! G. Wiggles se počuti izključenega, zato bomo zanj izdelali posebno voščilnico.
06:24
Akcija in reakcija: Raynnan s starši živi blizu Evropskega centra za vesolje v Francoski Gvajani, od koder poleti veliko raket. S poskusi bo spoznal akcijo in reakcijo ter si zgradil zelo kul raketo! Ena, dve, tri, vžig!
06:39
Odletimo stran: Mily in Lola rešita ptico selivko in jo želita obdržati. Mily se pouči o seljenju ptic in zakaj je to del narave.
06:48
Zid enakosti: Mily se sprašuje, kako bi dosegla, da bi se vsi razumeli kljub vsem medsebojnim razlikam.
06:54
Guliverjeva potovanja: Guliver med pritlikavci Jonathana Swifta: Siesta v sanjah doživi brodolom in oba z Guliverjem ujamejo Liliputanci, pritlikavci iz Liliputa. Ko se osvobodita, ima kralj z njima še načrte. Uporabil ju bo, da osvoji sosednjo vas.
07:09
Odplujmo – Kaj je veter?: Wapitija odpihne, zato Darwin in Newts svojega prijatelja rešita s pomočjo vetra.
07:24
Skrivnost detektivske agencije št. 1 z neprijaznimi dekleti: Katie in Dinara, hudobni deklici iz šole, ustanovita detektivsko agencijo in razrešita kar nekaj skrivnosti še pred Addison. Addison se sprašuje, ali je izgubila talent … Ali pa se tukaj dogaja nekaj drugega.
07:39
Smeti v vesolju: Potem ko se Kit zaleti v vesoljski teleskop Hubble, zbere različne komponente in zgradi stroj, s katerim potuje skozi vesolje.
07:45
Zemljina luna: Kit obišče Luno, razišče na njej kraterje in druge zanimivosti ter razjezi starega sovjetskega roverja Lunokhoda.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Vrtiljak: Na plaži je neverjeten vrtiljak, a Poševnika je strah vrtenja. Vsi priskočijo na pomoč, da bi Poševnik premagal svoj strah.
08:15
Jajca in kruh: Maddie obišče kmetijo, da bi videla, od kod dobimo jajca. Izve, da jajca med kuhanjem spremenijo barvo. Potem ugotovi tudi, kako naredimo kruh.
08:30
Nov kokošnjak: Dr. Panda in Nilček zgradita nov kokošnjak za Mukičine kokoši, a Mukica je zgrožena nad končnim rezultatom.
08:39
100 kolačkov: Anabella se javi, da bo naredila 100 kolačkov za festival. Vsi prijatelji priskočijo na pomoč, a še vedno je na koncu sama zmešnjava.
08:51
Grom in strela: Oblačni kit se bori z nihanji razpoloženja, ki povzročajo nevihte s strelami in grmenjem. Kleopatra v tem vidi priložnost.
09:00
Varljive slike: Darwin in Newts mislita, da sta na sledi orjaškemu ptiču, potem pa ugotovita, da gre za optično iluzijo.
09:15
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
09:18
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
09:24
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
09:36
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
09:48
Umetna inteligenca: Nov program umetne inteligence, ki vodi podmornico, prepreči Nektonovim, da bi rešili kajakaša. Ga lahko Ant prelisiči?
10:09
Enako, a drugače: Tokrat se posvečamo prostornini. Če imata dve posodici enako površino, a je ena visok in ozek, druga pa nizek in širok valj, lahko v obe shranimo isto število perlic? Kako je to mogoče?
10:15
Izlet v Maroko: V številnih državah ljudje jedo z rokami in ne uporabljajo pribora. Naši junaki odpotujejo v Maroko, da bi raziskali tamkajšnje običaje.
10:21
Izlet v Niger: So lepotni kriteriji v različnih državah in kulturah enaki? Naši pustolovci odpotujejo v Niger, da bi izvedeli več.
10:30
Hogie gre v Mongolijo: Izlet po transsibirski železnici ne gre po načrtu, ko začenjo stvari skrivnostno izginjati. Bo prijateljem uspelo rešiti uganko?
10:45
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
10:51
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
10:57
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
11:09
Plastika na zabavi: Hosanna praznuje 9. rojstni dan in pravi, da ne mara plastike za enkratno uporabo. Postanimo zeleni in se malo poigrajmo.
11:24
Ogrožene vrste: Novi mladički v živalskih vrtovih so vedno udarna novica. Ko pa gre za ogrožene vrste, zgodbe postanejo še bolj posebne.
11:48
Nogometni robot: Voditeljica Alie Ward bo rešila skrčen pulover, obiskala šolo izdelovanja ur in nam predstavila robota, ki zmanjšuje nogometne poškodbe. Potem bo obiskala banko semen z več kot 850.000 semeni, ki svetu zagotavljajo prihodnost.
12:09
Nekoč v Brantfordu: Otroci se združijo s starim sovražnikom, da lahko izvedejo epski rop.
12:21
Stari prijatelji: Ko prijatelji iščejo novo sled, spoznajo srhljivega prodajalca Gregorja. Odločiti se morajo, ali naj jim pomaga v lovu za zakladom.
12:33
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
12:45
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
13:00
Zadnji poletni dnevi: Matilda z družino priredi zabavo v svojem domu v Londonu. Matilda je zadolžena za prigrizke - sendviče s klobasami in kokice. Ko prispejo njihovi prijatelji, se igrajo z lubenico.
13:15
Zaključek počitnic: Matilda se z družino povzpne čez Dome - eno najvišjih zgradb v Londonu. Spominjajo se ljudi, ki so jih spoznali, in hrane, ki so jo skuhali med snemanjem oddaje.
13:30
Hrana, iztrebki in ti!: Doktorji raziskujejo hrano in kakce, da bi vam pokazali, zakaj je tako pomembno, kaj jeste in skrbite za svoje telo. Razkrili bodo, koliko sladkorja je v vaši večerji, in kako kakec razkriva zdravje vašega telesa.
14:00
Oči: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta oči in pokažeta, kako lahko odkrijete svojo slepo pego.
14:15
Mongolija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo veščin legendarnih nomadov. Danes se dekleta srečujejo s prvo dolgo vožnjo s konji in Camille doživi šok.
14:30
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
14:33
Zakaj pri ognjemetu poči?: Ognjemet so izumili na Kitajskem,, kjer so sprva mislili, da lahko prežene zle duhove in jim prinese srečo. Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
14:36
Zakaj je plesen tako super?: Poznamo tisoče vrst plesni, vse pa se hranijo z organskim materialom in za preživetje potrebujejo vlago. Imajo pomembno vlogo pri vračanju hranil nazaj v ekosisteme. Ena od njih, penicilin, je rešila že nešteto življenj, odkar jo uporabljamo kot antibiotik.
14:39
Resna okvara: Ko pride do resne okvare, jo mora ekipa s skupnimi močmi odpraviti. Medtem Zeke preživi veliko kakovostnega časa z Maxovo družino.
15:09
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
15:27
Znajo rastline šteti?: Vsaka številka Fibonnacijevega zaporedja je vsota prejšnjih dveh številk. Je zelo dober približek zlatega reza, 1,618. Ta vzorec lahko vidimo pri številnim rastlinah.
15:33
Moč zadnjice: Zdravniki naredijo g. Kostku zadnjico in razkrijejo moč mišice gluteus maximus!
16:03
Skrivnostna bulica: Morgan in Amblessed se ukvarjata z VIP-pacientom. Lauren in Saira živčno pričakujeta rezultate testov za potepuškega muca Finbarja.
16:33
Živorodna kuščarica: Fleabag in Plop se preizkusita v pesnjenju o vidrah. Orla in Meabh se odpravita na najbolj nevarno mislijo doslej.
16:45
Morski pes orjak: Franky prestraši Faba in mladiče z zgodbicami o boju z živorodno kuščarico. Tudi dedek deli nekaj svojih pustolovščin.
16:57
Kaj živi v tej jami?: Kolonije netopirjev v jamah s sabo prinesejo še cel kup drugih bitij. Ščurki in stonoge obožujejo gvano. Kače in žabe z veseljem za večerjo snedejo netopirja.
17:00
Odločilni trenutek: Hokejista Charlie in Freddie se bosta preizkusila v drugačni vrsti športa na ledu, Asiyah pa čaka na pomemben klic.
17:30
Vrnitev v slogu: Skupina akrobatskih gimnastičarjev je prvič povabljena na avdicijo za svetovno prvenstvo.
17:51
Kako zvito: Tokrat bomo običajen Möbiusov trak razdelili na tri. Ko ga razrežemo na tri dele, dobimo tri trakove. V čem pa je čarovnija? Nobeden od njih ni zvit! Kako je to mogoče?
17:54
Papir v 3D: Tokrat bomo postali inženirji papirja in spoznali umetnost origamija. S pomočjo navadnega papirja, rezov in prepogibanja lahko ustvarimo predmete v 3D. To je pa res kul!
18:00
Dan izzivov: Marisa in Beth hitita, da bi rešili Cavalier King Charles španjela s poškodovanim očesom. Karen obišče Billa in Bena.
18:30
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
19:00
Prijatelj v stiski: Spoznali bomo šnavcerja, obsedenega z morskim prašičkom, in ovna, ki bi rad bil krava.
19:48
Prebivalci sira: Sirove pršice so postale škodljivci. Nekateri posebni siri jih še uporabljajo. Pršice pojedo skupaj s sirom in mnogim je všeč njihov priokus po lešnikih.
19:51
Molji in njihovi zelo počasni gostitelji: Lenivci se vsak dan borijo s frizuro. Njihovi kodri so polni življenja – od parazitov do alg in kolinij moljev. Lenivci moljem nudijo tudi prostor za razmnoževanje!
19:54
Kaj živi v tej jami?: Kolonije netopirjev v jamah s sabo prinesejo še cel kup drugih bitij. Ščurki in stonoge obožujejo gvano. Kače in žabe z veseljem za večerjo snedejo netopirja.
20:00
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
20:30
Spletkar: Skupina se po navdihu soigralcev odloči, da bo s trikom pretresla svoj kanal.
21:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
22:00
Brata Wright proti Curtissu: Zgodovino prvega letala na svetu zaznamuje intenzivno rivalstvo med bratoma Orvillom in Wilburom Wrightom ter razvijalcem motorjev Glennom Curtissom. To vodi v spopad za patente, ki ogroža prihodnost letalstva.
22:42
Priprava čokoladnega mleka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Podnebne spremembe v številkah, 2. del: Matematičarja in profesorja Norman Fenton in David Spiegelhalter raziščeta številke, ki vplivajo na prihodnost našega planeta. Razkrijeta, koliko ogljikovega dioksida lahko proizvedemo, ne da bi trajno poškodovali Zemljo.
23:45
Inteligenca in ustvarjalnost: kaj podedujemo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:51
Povezani med počitnicami.: Programa Skype in Facetime sta poskrbela, da smo dosegljivi tudi na dopustu v tujini!
00:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
01:00
Brata Wright proti Curtissu: Zgodovino prvega letala na svetu zaznamuje intenzivno rivalstvo med bratoma Orvillom in Wilburom Wrightom ter razvijalcem motorjev Glennom Curtissom. To vodi v spopad za patente, ki ogroža prihodnost letalstva.
01:42
Priprava čokoladnega mleka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
02:24
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
02:57
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
03:27
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Za kulisami priprave najljubših jedi: Obiskali smo tovarno sladkarij. Majhne hrenovke iz Francije so najboljše. Odkrijte znanost popolnega ocvrtega krompirčka!
03:54
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
04:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
04:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo.