Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
06:00
The Baby Monitor: Tom Thomas Mojstrom Vseznalčkom pove, da ima posebne moči, ki mu bodo omogočile najti gumb, ki ga bodo oni skrili, medtem ko njega ne bo v sobi. A Mojstri Vseznalčki ne vedo, da jih Tom Thomas opazuje z nadzorno napravo za dojenčke.
06:09
Hiša iz lepenke: Po manjši nezgodi pom pomi rabijo nov dom. Izdelali jim bomo hiše iz lepenke.
06:15
Palčki: Mali palčki so napadli naš studio! Izdelali bomo velikega palčka, da jih bo polovil.
06:24
Težnost: Zoë je akrobatka v nizozemskem cirkusu in obvlada točke na trakovih v zraku. Kadar koli pade, jo ujamejo tik nad tlemi. Tokrat bo spoznala težnost. Kako deluje? Lahko z njeno pomočjo poleti do zvezd?
06:39
Delimo z drugimi: Mily poskuša ugotoviti, kaj lahko naredimo za revne otroke po svetu.
06:48
V imenu netopirjev: Anne omeji dostop v park, da bi zaščitila netopirje. Mily odkrije, da imajo tudi živali pravice.
06:54
Veleumni plemič don Kihot iz Manče: Alonso je starec, ki verjame v to, da je hrabri vitez don Kihot. S Siesto se odpravi na dogodivščino, da bi rešil prikupno Dulcinejo. Njegova nečakinja za njima pošlje gospoda, da bi ju prepričal, naj se vrneta domov.
07:09
Katapult: Darwin in Newts obnovita erodiran breg, pri čemer si pomagata s katapultom.
07:24
Skrivnost pogrešanega pteranodona: Ko napihljiv pteranodon izgine s strehe Pizzamat-a, se Addison in Alex odločita, da ga bosta našla.
07:39
Cerera in asteroidni pas: Kit ima težave s prečkanjem asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom.
07:45
Komet: Kit prispe na speči komet. Na ledeni površini najde dve zamrznjeni vesoljski plovili - Philae in Rosetto.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Superdekle: Superjunaki pomagajo načelniku Poševniku ustaviti Zipa in Pop, ki razgrajata po Deželi mojstrov.
08:15
Vodni tobogan in korneti: Maddie izve, kako deluje vodni tobogan in kako spravijo vodo na vrh tobogana. Poleg tega obišče tudi tovarno kornetov, kjer ugotovi, kako jih naredijo iz mase.
08:30
Osebni trener: Leo sodeluje na dirki z ovirami. Ker se boji tekmecev, prosi dr. Pando za pomoč pri treningu. Bo to zmagovalna strategija?
08:39
Doki in raček: Doki naleti na mladega račka in raček misli, da je Doki njegova mama! Ekipa se odpravi poiskat račkovo mamo.
08:51
Prijateljska kartica: Nov trend, prijateljske kartice, povzroči spore med prijatelji na Bilki. Kaj je pravi pomen prijateljstva?
09:00
Zmaj in turbina na veter: Maddie nam s posebno kamero pokaže, kako zmaji jadrajo po zraku, in razloži, kako s turbinami na veter pridobivamo elektriko.
09:15
Akvarij in kad: Maddie nam pokaže, kako deluje akvarij. Razloži nam, kako filter v akvariju poskrbi za čisto vodo. Potem pa obišče še tovarno kadi.
09:30
Slamica: Zmanjšajmo odpadke s ponovno in zabavno uporabo slamic!
09:39
Plastična vrečka: Zakaj bi zavrgli plastične vrečke? Hepi in Briko obožujeta ponovno uporabo predmetov.
09:54
Brez vodne pare: Pojdi po svoj najljubši sok, saj bomo pripravili ledenke.
10:00
Poševnikova kapica: Naši prijatelji iz papirnatih krožnikov in palčk za lizike izdelujejo zobnike.
10:03
Most iz kock sladkorja: Zgradili bomo obočni most! Uporabili bomo sladkor, čez most pa bomo lahko celo hodili – bistvo je v načinu gradnje. In še: orjaška hiša iz kart, steklo, ki preživi udarce s kladivom, in jajca, ki nosijo Philovo težo.
10:27
Labirint: Naredi si labirint.
10:30
Super hrbtenica: Zdravniki razkrijejo, da našo hrbtenico ščitijo izjemne ploščice. V tej epizodi izvedejo poskus z žerjavom. Pripravite se tudi na smrkanje.
11:00
Superčuti in superkamere: Nash praznuje rojstni dan z obiskom organizacije za obrambno znanost in raziskovalne ustanove, Doc K pa gre zraven. Tam vidita superkamero in ultrazvočne čipe, ki zaznavajo predmete s pomočjo zvočnih valov. Potem se vrneta v delavnico in ustvarita infrardečo kamero.
11:24
Lepo se obnašaj!: Črna podgana se uči vljudnega obnašanja in predstavi zgodovino lepega obnašanja. Od starogrške gostljubnosti do nenavadnih trendov zmenkarij.
11:54
Kisli dež: V Rimu potrebujejo pomoč. Tovarna dr. Makine povzroča kisli dež, ta pa razkraja Kolosej. Ga lahko Meteo junaki rešijo?
12:03
Vroča voda: Voda v jezeru na Poljskem se segreva, to pa ni dobro za tamkajšnje ribe. Meteo junaki sprejmejo izziv in se odpravijo tja.
12:09
Zavrni avto: Je mogoče rešiti težavo onesnaževanja zraka? Grimwadovi imajo zamisel. Zeleno je zakon.
12:21
Recikliraj smeti: Grimwadovi se zavejo, koliko odpadkov se nabere vsak dan, odlagališče odpadkov pa ne prinaša nič dobrega. Katera rešitev je torej najboljša?
12:33
Pol voda pol kopno: Štirje mladi raziskovalci se podajo v nacionalni park West Coast v Južnoafriški republiki, kjer raziščejo svet morskih ptic in kač. Na poti se peljejo s kajakom, se potapljajo, srečajo divje živali in spoznajo vrednost naravnih parkov.
13:00
Harry: Šestnajstletni Harry živi na kmetiji, ampak sanja o potovanju v Ameriko in fotografski karieri, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Ogledala: Sjanne živi na Nizozemskem in rada pleše. Ker se hoče še izboljšati, pogosto pleše pred ogledalom. Tokrat bo Sjanne izvedela vse o ogledalih.
13:45
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
14:00
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
14:15
Toplozračni balon: Vroče in hladno. Doma izdelan toplozračni balon bo postal lebdeča pošast! In še: suhi led, najnižja možna temperatura in še Phil se bo oblekel v sluz ter stopil v kad, polno ledene vode.
14:39
Triki za uživanje na plaži: Čas je za plažo. Abhi okrasi svojo desko, Fede deli nasvete glede opeklin meduz, Oriel naredi torbo, Molly pa užiten peščeni grad.
14:57
Imajo hrošči svoje srečne številke?: Škržati rodu Magicicada si za preživetje pomagajo s praštevili. Preden se pridejo na površje parit, pod zemljo preživijo 13 ali 17 let. Ves zarod pride na plan istočasno, da se zavaruje pred plenilci.
15:00
Smrkelj, smrkelj!: V laboratoriju je zelena sluzasta packarija. Zdravniki razložijo, kako žolč predela maščobo. Videli boste tudi veliko smrkanja.
15:30
Pazite se stražarjev: Skrivnostni starodavni tempelj pod morjem je bil skrit več stoletij. Nektonovi odkrijejo, da je za to zelo dober razlog.
15:51
Poišči krivca: Eric izve, da ima vsak edinstven prstni odtis in nam pokaže, kako lahko izvedemo eksperiment s prstnimi odtisi.
15:54
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
16:00
Dvorana slavnih: Ian gre v dvorano slavnih videoiger. V garaži Jesse in Julia raztegneta pomen dvorane slavnih do skrajnosti.
16:24
Imamo lamo: Otroci se odločijo, da bodo dobili novo maskoto za garažo. Kar se je v teoriji zdelo odlična ideja, se v praksi izkaže za veliko težje.
16:48
Preslikavanje: Z mastno barvico rišite po kopirnem papirju in s peresom prikažite novo risbo.
16:54
Pol portreta: Predstavljajte si drugo stran fotografije portreta.
17:00
Elinya: Šestnajstletna Elinya začne obračati mesečni družinski prihodek in upa, da si bo lahko kupila nove avtomobilske tablice za avto, ki ga je kupila s pomočjo staršev.
17:30
Mongolija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Mongoliji, kjer se seznanijo z nomadskim načinom življenja in se prepričajo o svojih konjskih veščinah.
17:48
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
18:03
Triki za aktivne: Christian pripravi popoln prigrizek za časovno stisko, Miles naredi papirnata letala, Gabe pa nam zaupa zamisel za potegavščino.
18:24
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
18:39
Veliki vložki: Matilda in njen oče imata tekmovanje v peki na žaru. Oba obvladata okusne trike, s katerimi ima omako odličen okus. Nato povabi dobro znanega DJ-ja Slushiija, da njej in Jacku da nasvete o ustvarjanju glasbe.
19:00
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
19:24
Kuhinjska znanost: Spremenimo svojo kuhinjo v znanstveni laboratorij. Steve Spangler bo pripravil eksperimente v kuhinji - npr. steklo iz sladkorja, in rože, ki se obarvajo v različne barve.
19:48
Zakaj so cepiva: Ugotovili boste, zakaj dr. Chris cepi dr. Xanda v laboratoriju in kako lahko s cepljenjem obvarujete svojo skupnost. Spoznali boste novorojenčke in pacienta Hasana in Edwarda.
20:18
Enooka mačka: Megan skrbi zdravstveno stanje enooke mačke, ki ji je ukradla srce. Gabby se ponovno združi z nekdanjim posvojenčkom.
21:00
Veter: Gostitelj Philippe Cousteau se pridruži raziskovalcem, ki preučujejo orkane pete kategorije, sledilce tornada, ko lovijo twisterja, in odkrije presenetljiv način, kako veter povzroči nastanek strele.
21:21
Eksoskeleti za krepitev telesa: Robo-Mate so ustvarili za pomoč industrijskim delavcem ob zahtevnih nalogah. Z njim lažje dvignejo tovor, hrbtenico pa ščiti pred nenadnimi gibi. V Italiji in Nemčiji bomo spoznali ljudi, ki so ga ustvarili.
21:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
21:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Resnica o stresu: V tem enournem filmu se Fiona Phillips, ki prav tako dobro pozna stres, skupaj s prostovoljci odpravi na edinstveno raziskovanje stresa, da bi boljše razumeli ta pojav.
22:51
Neverjetna moč groma in strele: Črno nebo, strele in grom: nevihte so edinstven vremenski pojav! Od kod izvira njihova moč?
23:00
Lahko smo junaki: Suzy Klein pokaže, zakaj so vrhunski glasbeniki, kot so Beethoven, Liszt in Paganini postali zvezdniki svojega časa.
00:00
Ogrožen kraj: V tej epizodi obiščemo ogrožene kraje - otoke, ki so ogroženi zaradi višanja gladine vode, in nedotaknjeno zemljo, ki jo hočejo uporabiti za razvoj civilizacije.
00:21
Elektronika v oblačilih: Predstavljajte si, da bi lahko v prihodnje energijo proizvajali že samo s hojo, shranili pa bi jo v drobne in prožne baterije, vtkane v naša oblačila. Kul? Raziskovalci pri projektu MATFLEXEND se z nanomateriali in nanovlakni trudijo, da bi to omogočili.
00:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
01:00
Resnica o stresu: V tem enournem filmu se Fiona Phillips, ki prav tako dobro pozna stres, skupaj s prostovoljci odpravi na edinstveno raziskovanje stresa, da bi boljše razumeli ta pojav.
01:51
Neverjetna moč groma in strele: Črno nebo, strele in grom: nevihte so edinstven vremenski pojav! Od kod izvira njihova moč?
02:00
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
02:30
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
03:00
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
03:30
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
03:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
04:30
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
04:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
05:30
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
05:57
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Knots: Plamen se mora naučiti vezati vozle, da bi se pridružil gusarski posadki Simke in Nolika. Postane obseden in naenkrat dela vozle v vse okrog njega.
06:09
Plišasti pingvin: Graham težko zaspi, zato mu bomo izdelali mehkega prijatelja za družbo.
06:12
Pak: Danes so v studiu vsi tekmovalni! Izdelali bomo igro s paki iz pokrovčkov od steklenic mleka.
06:24
Zvok: Ko mjanmarski menih Thi Jain Da meditira, ga pogosto zmoti hrup. Tokrat bo izvedel vse o nastanku zvoka. Zakaj ga lahko slišimo in vidimo?
06:39
To sem jaz: Mily je sram zaradi odziva na invalidno osebo. Sprašuje se, kako bi se mogli obnašati do invalidne osebe.
06:48
Tudi jaz imam ideje!: Na sestanku Olivie nihče ne posluša. Zakaj odrasli ne poslušajo idej otrok?
06:54
Tragedija o Hamletu, danskem princu, Williama Shakespearja: Siesta sanja, da se bo princu Hamletu pomagala maščevati za smrt očeta, kralja Hamleta. Hamlet bo ubil svojega strica Klavdija, ki je zdaj na prestolu. Ko Klavdij izve za načrt, pa Siesti in Hamletu podatkne past.
07:09
Smrad: Ko Darwin in Newts v gozdu zavohata nekaj čudnega, naletita na gejzirje in ugotovita, kako delujejo.
07:24
Skrivnost izginjajočega drsališča: Addisonini načrti za lokalno različico zimskih olimpijskih iger so ogroženi. Drsališče se skrivnostno tali in izginja.
07:39
Jupiter: Jupiter poskuša zadržati Kita na razdalji, ampak Kit pade v atmosfero in ugotovi, da ne more nikjer pristati.
07:45
Jupitrove lune: Kit postane bejzbolska žoga na tekmi med Jupitrovimi lunami.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Neverjetni sovji klub: Bitz in Purl ustanovita Neverjetni sovji klub. Posebna broška s sovjimi krili je nujna za vstop v klub!
08:15
Pokovka in testenine: Maddie se seznani s pripravo svojih priljubljenih jedi. Izve, zakaj koruzna zrna počijo v pokovko. Potem obišče tovarno testenin, kjer ugotovi, kako nastanejo najrazličnejše testenine.
08:30
Zvezdna noč: Dr. Panda in Toto obiščeta Lea, da bi skupaj gledali meteorni dež, a vse se začne zelo pozno.
08:39
Ficova račka: Na plaži najdejo gumijasto račko s Ficovim imenom. Fico jo je izgubil na izletu pred enim letom. Kako je račka prišla tako daleč?
08:51
Oblak v mestu: Kleopatra prepriča nebesnega kita, da ovije mesto v meglo in ugrabi Tekača. A superjunaka ne moreš kar tako pretentati.
09:00
Sušilec za roke in toaletni papir: Maddie izve, kako delujejo sušilci za roke, ki se prižgejo z uporabo infrardeče svetlobe. Potem pa se odpravi še v tovarno toaletnega papirja.
09:15
Umetna noga in psi: Maddie izve, kako s pomočjo 3D-slik izdelajo umetne noge, in spozna posebnega psa, ki zna izvohati oreške in s tem pomaga svojemu alergičnemu lastniku.
09:30
Plastenka: Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko plastenke spremenila v nekaj nadzemeljskega. Dobesedno.
09:39
Zobna ščetka: Pripravite se, da vas zabavna epizoda čisto osupne.
09:54
Neverjetni cirkus na plaži: Zabavaj se ob preizkušanju različnih materialov za varnostno mrežo za igrače.
10:00
Občutek ugrezanja: Iz kartona in traku bomo izdelali čevlje za hojo po mivki.
10:03
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
10:27
Most: Izdelaj gorski most.
10:30
Jezik ven!: Dr. Chris se preobleče v gromozanski jezik. Pokazal vam bo, kako jé hrano. V tej epizodi naši mali pacienti praznujejo prvi rojstni dan.
11:00
Stkimo mrežo kot pravi pajek: Doc K se sooči s svojim strahom pred pajki, ko z Nashem raziščeta skrivnosti pajkovih sposobnosti. Obiščeta robotka, ki so ga navdihnili pajki, in si ogledata napravo, ki tke mrežo in ustvari karbonska vlakna. Potem še sama ustvarita zapestno napravico, ki stke mrežo.
11:24
Strahotne družine: Kraljica Viktorija ljubeznivo prisili svoje otroke, da grejo na prve zgodovinske zmenke, sestri Bronte pa pojeta o sestrinstvu.
11:54
Pomorska nesreča: Španske oblasti pokličejo na pomoč Meteo junake, potem ko pade v morje tovor, ki bi lahko predstavljal nevarnost.
12:00
Kaj smrdi: Kmetje se pritožujejo nad skrivnostnim smradom. Bodo Meteo junaki našli njegov izvor in ga odpravili?
12:09
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:21
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:33
Puščavnata obala: Štirje mladi raziskovalci raziskujejo nacionalni park Namaqua v Južnoafriški republiki, kjer raziščejo puščavnato regijo z največjim številom mesnatih rastlin. Poučijo se o preživetju v tamkajšnjem zahtevnem okolju.
13:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
13:30
Sonce: 12-letna Amanda živi na Švedskem. Zanima jo, zakaj so poletja tako svetla in zime tako temne. Zato izdela sončno uro in letečo klobaso ter spremeni smer, v katero raste krompir.
13:45
Entomolog: Mikaela obišče muzej Royal Ontario in spozna entomologinjo Antonio. Njena naloga je preučevanje žuželk. V muzeju Mikaela spozna različne vrste žuželk in odkrije metode za preučevanje živih žuželk.
14:00
Fizioterapevt: Mikaela obišče kliniko za športno medicino in spozna kako fizioterapevti preprečijo ter zdravijo poškodbe športnikov. Spozna specialistko za pretrese možganov, Siobhan, ki ji predstavi različne preizkuse in metode svojega dela.
14:15
Dirkalnik iz tulca: Dirkalnik iz tulca deluje s pomočjo shranjene energije. Pa ga lahko Phil izdela iz orjaškega tulca za navijanje kabla? In še: orjaške domine, verižna reakcija s palčkami, mišelovke in žogice za namizni tenis. Ta epizoda bo kar pokala od zabave!
14:39
Triki za tabornike: Čas je za taborjenje. Fede pokaže, kako zavežemo vozlje, Jenna se pošali s plesnivim sendvičem, Devonte pa pripravi jedi s kruhom.
14:57
Kaj je čez mavrico?: Kako vidimo mavrico, je odvisno od tega, kje smo v primerjavi s soncem. Rdeča ima najdaljšo valovno dolžino, vijolična pa najkrajšo. V bistvu so vse mavrice okrogle, a s tal lahko po navadi vidimo samo zgornji del kroga.
15:00
Trening možganov: Zdravniki razkrijejo, kako lahko treniramo svoje možgane. Dve družini se bosta pomerili v spominu.
15:30
Skrite skrivnosti: Alpheus vdre v Aronaks, da ukrade efemihron in prepreči Nektonovim, da bi našli Lemurijo! Ant je odločen, da efemihron dobi nazaj.
15:51
Optična iluzija: Eric nariše zlato ribico in nam s to risbo, nalepljeno na svinčnik, pokaže, kako lahko doma napravimo krasno in preprosto optično iluzijo.
15:54
Elektromagnetna privlačnost: Eric ugotovi, kako lahko z žebljem, baterijo in električno žico ustvari elektromagnet. Z njim dvigne z mize sponke za papir.
16:00
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
16:18
Zakaj je plesen tako super?: Poznamo tisoče vrst plesni, vse pa se hranijo z organskim materialom in za preživetje potrebujejo vlago. Imajo pomembno vlogo pri vračanju hranil nazaj v ekosisteme. Ena od njih, penicilin, je rešila že nešteto življenj, odkar jo uporabljamo kot antibiotik.
16:24
Triki za uživanje na plaži: Čas je za plažo. Abhi okrasi svojo desko, Fede deli nasvete glede opeklin meduz, Oriel naredi torbo, Molly pa užiten peščeni grad.
16:42
Pravica: Howler, ki rad odpravlja krivice, nam predstavi osnove srednjeveškega pravnega sistema.
16:45
Katedrale: Delovodja Howler nas popelje po srednješolskem gradbišču in nam prikaže zakulisje gradnje katedrale.
16:48
Pod dežjem: Narišite lik pod dežnikom in opazujte dežne kapljice.
16:54
Pokrajina: Enostavno črto preoblikujte v pokrajino.
17:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
17:30
Mongolija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo veščin legendarnih nomadov. Danes se dekleta srečujejo s prvo dolgo vožnjo s konji in Camille doživi šok.
17:48
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
18:03
Triki za ponovni začetek pouka: Vračamo se v šolo. Molly pripravi prigrizke, Gabe in Jenna se pošalita iz učiteljice, Devonte pa se nauči loščiti čevlje z banano.
18:24
Najbolj strašljiva vožnja: Matilda in njena družina tekmujejo, kdo lahko ostane najbolj miren na strašljivih vožnjah v lunaparku. Preden se odpravijo na vožnjo, vzame tajno pomirjujočo pijačo. Nato za vse pripravi klasičen piknik v ameriškem slogu.
18:39
Najbolj kul šport v LA: Matilda z družino obišče trening hokeja na ledu v Kaliforniji. Za kosilo postreže vročo juho in piščanca. Potem dobi nekaj hokejistov, ki ji bodo pomagali pripraviti sladico iz zmlete limete in malin.
19:00
Stroj Ruba Goldberga: Phil sestavi stroj Ruba Goldberga. Uporabi gravitacijsko silo, potencialno, kinetično, kemično in električno energijo, da bi pripravil torto do letenja.
19:24
Znanstvena zabava: Steve Spangler organizira znanstveno zabavo za prijatelja Higginswortha. Ugotovite, kako lahko ustvarite nevidno vabilo na zabavo, znanstvene prigrizke, kot so gumijasti črvi in vulkanska torta.
19:48
Nagrajene jagode: Dr. Xand vtika svoj nos v toplo gredo dr. Chrisa in predstavi nagrajene jagode. Doktorji se udeležijo kviza, spoznali boste tudi kandidate za nagrado Au.
20:18
Ogrožene vrste: Novi mladički v živalskih vrtovih so vedno udarna novica. Ko pa gre za ogrožene vrste, zgodbe postanejo še bolj posebne.
20:42
Kartonasti pevec: Naredi kartonastega pevca.
21:00
Okoljski reševalci: Zanimiv pogled na usposabljanje in spretnosti, ki so potrebni pri ukrepih proti okoljskim grožnjam.
21:21
Vegetarijanske ribogojnice: Evropski znanstveniki raziskujejo vegetarijansko usmeritev v prehranjevanju rib, od ribje moke do ribjega olja in krme na rastlinski osnovi. Kako vpliva na rast, zdravje in razmnoževanje šarenke, lososa, krapa, špara in brancina?
21:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
22:00
Strela: Naš planet vsak dan zadane 3 milijone strel. Sodobni razvoj kamer omogoča nov vpogled v njihovo delovanje.
22:30
Polarni sij: Posnetki z Mednarodne vesoljske postaje in znanstvene kamere prikazujejo doslej nepoznane vzorce polarnega sija. Gre za naravni pojav, ki nastane ob trku zemeljskega magnetnega polja in Sončevega vetra.
23:00
Gibanje: Naravne sile skrbijo za premikanje Zemlje vse od njenega nastanka pred milijardami let. Njeno popotovanje skozi Osončje vpliva na naša življenja. Vsi smo vesoljski popotniki, naša vesoljska ladja pa se imenuje Zemlja.
23:48
Znanost o jogi: Ste zmožni postati učitelj joge? Oglejte si, kako lahko moč joge vpliva na vaše življenje.
00:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
00:21
Smejalni plin, še en sovražnik okolja: N2O mnogo huje vpliva na globalno segrevanje kot CO2. Kaj vemo o tem precej nepoznanem plinu in kako ga lahko ustavimo? Raziskovalci pri projektu NORA so zato razvili neverjetnega robota.
00:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
00:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Strela: Naš planet vsak dan zadane 3 milijone strel. Sodobni razvoj kamer omogoča nov vpogled v njihovo delovanje.
01:30
Polarni sij: Posnetki z Mednarodne vesoljske postaje in znanstvene kamere prikazujejo doslej nepoznane vzorce polarnega sija. Gre za naravni pojav, ki nastane ob trku zemeljskega magnetnega polja in Sončevega vetra.
02:00
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
02:27
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
02:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
03:27
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
03:57
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
04:27
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
04:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
05:27
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
05:57
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Draftsman: Ko se sproži sprožilec njegove zračne pištole, so sposobnosti Toma Thomasa, da jo popravi, na preizkušnji. Tom Thomas pripravi tehnični načrt, tako da bo lahko Papus pripravil novi del.
06:09
Praznični prigrizki: Darila se nabirajo po vsem studiu in čakajo na dan obdarovanja. Izdelali bomo jelko, pod katero jih bomo postavili.
06:15
Okraski za škatle: Studio je poln prazničnih okraskov! Izdelali bomo poseben okras.
06:24
Matematični liki: Idil iz Istanbula je všeč mošeja v bližini njenega doma. Izvedela bo, da je njena lepota povezana z matematiko in da lahko s pomočjo matematičnih pravil in likov tudi sama ustvari marsikaj lepega.
06:39
Lola brez pravil: Lola ne mara pravil. Mily dela načrt, kako bi sestri dopovedala, da nam pravila pomagajo pri skupnem življenju.
06:48
Kaj takega!: Mily in njeni prijatelji bodo izvedeli nekaj novega: kako organizirati volitve.
06:54
Tragedija Romea in Julije Williama Shakespearja: Siesta sanja o zgodbi o Romeu in Juliji. Juliji pomaga, da izpade mrtva, da bi lahko srečala svojega pregnanega ljubimca. Romeo pa misli, da je Julija res mrtva, in stori samomor. Ko se Julija zbudi, se zanj odloči tudi sama.
07:09
Izkopavanje: Darwin in Newts bi z izkopavanjem rada našla dinozavrove kosti.
07:24
Skrivnosti rojstnodnevne uganke: Addison se boji, da so njena družina in prijatelji pozabili na njen rojstni dan, zato se raje tolaži, ko poskuša rešiti vrsto skrivnostnih namigov, ki jo vodijo v divji tek po celotnem parku Ayrton.
07:39
Saturn: Kit povzroči nesrečo in uniči čudovite Saturnove obroče.
07:45
Uran: Kit zaspi blizu Urana in ima hudo moro.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Rojstnodnevno presenečenje: Danes je Purlin rojstni dan in prijatelji ji pripravljajo darilo - sponko za lase, ki vključuje Purline najljubše stvari.
08:15
Helikopter in tricikli: Maddie spoznava različna prevozna sredstva Izve, kako lahko helikopter leti, in se seznani z izdelavo triciklov, ki jih lahko prilagodijo uporabniku.
08:30
Napačen korak: Dr. Panda in Nilček morata premakniti veliko napravo za fitnes iz Mukičinega skednja v Slončičino hišo.
08:39
Doki koplje do Kitajske: Oto naredi napravo za vrtanje tunelov. Doki hoče ugotoviti, ali lahko naredi tunel do Kitajske.
08:51
Banka na Bilki: Diktator uporabi točkovanje, da spravi prebivalce v velike dolgove in ima tako nad njimi moč. Ni pa dobro ocenil Tekačeve iznajdljivosti.
09:00
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
09:03
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
09:09
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
09:15
Najboljši koncert v mestu: Zažurajmo, in to naglas! Bitz, Bob in otroci izdelujejo svoje megafone.
09:18
Vrtiljak: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate vetrnice.
09:24
Izjemna račja hiša: Bitz, Bob in prijatelji delajo dom za mamo gos in njene mladičke.
09:36
Nesreča s torto: Bitz je naredila slastno torto. Vsi ji priskočijo na pomoč, da bi spekli še več tort in jih prodajali po svetu. Le kaj bi lahko šlo narobe?
09:48
Vhod v Lemurijo: Alpheus Benthos oznani, da je našel vrata Lemurije. Toda kmalu spusti sile, ki jih ne more nadzorovati!
10:12
Nore vezalke: Ste se kdaj vprašali, na koliko načinov si lahko zavežemo vezalke? Štiri? Šest? Ne, obstaja kar 43.000 načinov! Izvedeli bomo vse o različnih vzorcih vezanja: zgoraj in spodaj, levo in desno, noter in ven, cikcak...
10:15
Izlet v Louisiano: Je mogoče delati glasbo z različnimi stvarmi? Naši prijatelji odpotujejo v Louisiano, da bi poiskali odgovor.
10:21
Izlet v Avstralijo: Lahko z rastlinami lajšamo glavobol? Naši junaki odpotujejo v Avstralijo, kjer se dobijo z Williamom in Japaljarri, da bi izvedeli odgovor.
10:30
Hogie gre v Samburu: Hogie s prijatelji odpotuje v Kenijo, kjer spoznajo Lolojuja, ki je jezen zaradi bratove poroke.
10:45
Modro zlato: Oaze v Sahari izginjajo. Pluvia in Fulmen gresta ugotovit, kaj je razlog za to.
10:51
Črni madež: Ob ladijski nesreči na Norveškem se je izlila nafta in onesnažila morje. Meteo junaki hitijo na pomoč.
11:00
Kisli dež: V Rimu potrebujejo pomoč. Tovarna dr. Makine povzroča kisli dež, ta pa razkraja Kolosej. Ga lahko Meteo junaki rešijo?
11:09
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
11:24
Vzgoja mladičev: Sploh vemo, koliko skrbi je treba vložiti v vzgojo mladičkov? To nam bodo pokazali Azalee Gaudreau in ostalo osebje v parku Omega.
11:48
Pingvinji robot: Alie Ward predstavi inovativen surf park, napihljivo ribo, ki plava skozi zrak, 3D-figurice ljudi in živali in pingvinjega robota.
12:09
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
12:21
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
12:33
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
12:45
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
13:00
Šport št. 1: Matilda se z družino nauči igrati ameriški nogomet - najbolj priljubljen šport v ZDA. Udeležijo se treninga navijačic, Matilda pa pripravi hrano za praznovanje igre – sendviče, čips in pomako ter češnjevo pito.
13:15
Koncert: Matilda in njena družina spoznajo skupino The Vamps in izvejo, kako postati rock zvezdnik. Matilda se uči igrati bobne in pripravi zavitke s piščancem, riževe kroglice in torto s pokovko.
13:30
Kako virus napade telo: Dr. Chris zapre dr. Xanda v velikanski balon, da bi vam pokazal, kako virusi napadejo naše telo. Dr. Chris bo razkril, kako oblika ušes poskrbi za vaš sluh. Eva ima težave z ekcemom, Demi pa se zdravi zaradi opekline.
14:00
Bakterija: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta bakterije in pokažeta, kako lahko naredite stroj za prdce.
14:15
Brazilija 4. dan: V Braziliji je 4. dan pustolovščine in fantje se odpravijo na plažo, da bi izvedeli več o borilni veščini capoeira. Voditelj Karim se medtem poskuša povezati z domačini.
14:30
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
14:33
Imajo hrošči svoje srečne številke?: Škržati rodu Magicicada si za preživetje pomagajo s praštevili. Preden se pridejo na površje parit, pod zemljo preživijo 13 ali 17 let. Ves zarod pride na plan istočasno, da se zavaruje pred plenilci.
14:36
Zakaj je čokolada tako okusna?: Med praženjem pride do Maillardove reakcije. Grenak okus kakavovih zrnc se tako spremeni v okus po čokoladi, ki ga obožujemo. Ta reakcija ustvari tudi okus, vonj in zlato barvo pri opečencu, kolačih, pečenem mesu in mesu na žaru.
14:39
Dostava slabih novic: Kaylyn in Max poskušata patentirati TrollJammer. Medtem Alicia pomaga Noodlesu začeti storitev hišnih klicev za sporočanje slabih novic.
15:09
Inštitut Franklin II: Na Inštitutu Franklin v Filadelfiji Steve Spangler in Higginsworth hitita skozi velikansko srce in raziskujeta pot rdečih krvničk. Steve pokaže, kako lahko brez obiska zdravnika izvemo več o svojem srcu.
15:33
Nagrade Au 4: Zdravniki se odpravijo na pot s taksijem, da bi presenetili zmagovalce letošnjega natečaja nagrad Au.
16:03
Vhod v Lemurijo: Alpheus Benthos oznani, da je našel vrata Lemurije. Toda kmalu spusti sile, ki jih ne more nadzorovati!
16:27
Nore vezalke: Ste se kdaj vprašali, na koliko načinov si lahko zavežemo vezalke? Štiri? Šest? Ne, obstaja kar 43.000 načinov! Izvedeli bomo vse o različnih vzorcih vezanja: zgoraj in spodaj, levo in desno, noter in ven, cikcak...
16:30
Morski piškur: Rdečko in Sivko skrbi, če je njihova hiška na drevesu dovolj varna. Izvedeli sta namreč, da kune zlatice jedo veverice.
16:39
Kuna zlatica: Franky Fox ima težave z ločevanjem med krastačami in žabami, čeprav mu pomagajo Flip, Flop in Flow.
16:51
Mokra bitja in čudna skrivališča: Mogoče bi planetu Zemlja morali reči planet Mokrote, ker ga večinoma prekriva voda! V tej vodi se skrivajo udovita bitja. V nevarnosti nekatera poiščejo zelo čudna skrivališča.
16:54
Zelo čudna muha: Ta muha je videti precej običajna, ko pride iz bube. Potem dela mehurčke zraka v glavi in po očesnih pecljih – kot bi napihovali najbolj čuden balon na svetu. To dela, da je bolj privlačna drugim.
17:00
Težave in preizkušnje: Trenerka Esther pripelje zvezdniškega koreografa, da bi pomagal pripraviti člane Ledenih sveč, Charlie pa ima pozno zvečer tekmovanje.
17:30
Prvi dan na veterinarski šoli: Sam naj bi operiral Stello, psičko, ki je bila ranjena v prometni nesreči. Pa je pripravljen sodelovati pri nujni operaciji?
18:00
Treba bo pohiteti: Nemški ovčar Shiloh šepa, Kylee pa bi rada izvedela razlog za to. Xavier pripelje nepremičnega lorija.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
19:51
Slikanje z Bernoullijem: Eric spozna, kako lahko iz slamic ustvari zračni čopič. Upošteva Bernouillijevo enačbo in ustvari svojo umetnino.
19:54
Bernoulli in družba: Eric spozna, kako lahko z Bernoullijevo enačbo in zračnim tokom napihne plastično vrečko. S to enačbo lahko razložimo tudi let letal.
20:00
Največja zabava: Jessejev nepremišljen stil v simulatorjih letenja povzroča trenja v garaži, zaradi česar izgubi samozavest.
20:30
Odprava na Japonsko: Jessejeva mati pomotoma podari njegovo cenjeno zbirateljsko izdajo Earthbound. Jesse odpotuje na Japonsko, da bi dobil igro nazaj.
21:00
Spoznajte avatarje: Biomedicinski inženir dr. Jordan Nguyen raziskuje svet virtualne resničnosti. Ugotovi, da lahko z virtualno resničnostjo ljudje postanejo bolj empatični in premagajo svoje fobije. Poleg tega nam tudi omogoča, da lahko v virtualni obliki živimo za vedno.
22:00
Večna mladost 1. del: Znanost raziskuje, kako lahko upočasnimo staranje telesa s pomočjo prehrane in vadbe. Neobičajne genetske težave so mogoče ključ do podaljšane mladosti.
22:48
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
22:54
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Najstniki: Znanstveniki šele zdaj spoznavajo, kakšne neverjetne spremembe doživlja naše telo ob prehodu iz otroštva v pestra najstniška leta.
23:51
Razkrite skrivnosti telesnih reakcij: Zakaj kihamo ob pogledu v sonce? Zakaj imamo na slikah rdeče oči? Znanost razkriva neverjetne skrivnosti našega telesa.
00:00
Spoznajte avatarje: Biomedicinski inženir dr. Jordan Nguyen raziskuje svet virtualne resničnosti. Ugotovi, da lahko z virtualno resničnostjo ljudje postanejo bolj empatični in premagajo svoje fobije. Poleg tega nam tudi omogoča, da lahko v virtualni obliki živimo za vedno.
01:00
Večna mladost 1. del: Znanost raziskuje, kako lahko upočasnimo staranje telesa s pomočjo prehrane in vadbe. Neobičajne genetske težave so mogoče ključ do podaljšane mladosti.
01:48
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
01:54
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
02:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
02:57
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
03:27
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
03:54
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
04:24
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
04:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.