Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari: breztežnost in prilagajanje vsakdanjega življenja na nič gravitacije. Z dovolj denarja lahko v orbiti obkrožite Zemljo.
05:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Baby Monitor: Tom Thomas Mojstrom Vseznalčkom pove, da ima posebne moči, ki mu bodo omogočile najti gumb, ki ga bodo oni skrili, medtem ko njega ne bo v sobi. A Mojstri Vseznalčki ne vedo, da jih Tom Thomas opazuje z nadzorno napravo za dojenčke.
06:09
Skodelica s krili: Naredi skodelico s krili.
06:15
Kartonasti pevec: Naredi kartonastega pevca.
06:18
Mehko bitje iz rokavice: Naredi mehko bitje iz rokavice.
06:24
Težnost: Zoë je akrobatka v nizozemskem cirkusu in obvlada točke na trakovih v zraku. Kadar koli pade, jo ujamejo tik nad tlemi. Tokrat bo spoznala težnost. Kako deluje? Lahko z njeno pomočjo poleti do zvezd?
06:39
Delimo z drugimi: Mily poskuša ugotoviti, kaj lahko naredimo za revne otroke po svetu.
06:48
V imenu netopirjev: Anne omeji dostop v park, da bi zaščitila netopirje. Mily odkrije, da imajo tudi živali pravice.
06:54
Homerjeva Iliada: Siesta z Ahajci napade Trojo, da bi rešili lepotico Heleno, ki je tja zbežala s princem Parisom. Ahil je najpogumnejši bojevnik, a se noče boriti, Trojanci pa imajo na svoji strani smrtonosnega Hektorja. Bo Siesta Ahila pravočasno prepričala, naj se pridruži bitki?
07:09
Katapult: Darwin in Newts obnovita erodiran breg, pri čemer si pomagata s katapultom.
07:24
Skrivnost nejevoljnega dirkača: Addisonin in Alexov derbi z avtki iz posodic za milo kaže na zmago na letnem tekmovanju - dokler nekaj ali nekdo skrivnostno ne upočasni premikanja. Gre za sabotažo? Addison ima samo uro časa do dirke, da razreši skrivnost!
07:39
Cerera in asteroidni pas: Kit ima težave s prečkanjem asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom.
07:45
Komet: Kit prispe na speči komet. Na ledeni površini najde dve zamrznjeni vesoljski plovili - Philae in Rosetto.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
08:15
Kolo za hrčke in hotel za žuželke: Maddie spozna kosmate prijateljčke in srhljive žuželke. Izve, kako delujejo kolesa za hrčke, kako naredimo hotel za žuželke in kako se vrta.
08:30
Izkopani zakladi: Dr. Panda z detektorjem kovin išče zaklad, ko Nilček najde zemljevid do zaklada. Kam vodi zemljevid?
08:39
Doki in raček: Doki naleti na mladega račka in raček misli, da je Doki njegova mama! Ekipa se odpravi poiskat račkovo mamo.
08:51
Zabava za Čmrljico: Črmljica ima rojstni dan. Hoče prirediti zabavo, kot so jo imeli na Zemlji, a ne ve nič o tortah in darilih.
09:00
Rešilni čoln in beton: Maddie izve, kako z rešilnimi čolni pomagamo ljudem v stiski in kako nastane beton iz peska, cementa in vode, ki ga potem vlijejo na cesto.
09:15
Letala in superge: Maddie se odpravi na letališče, kjer spozna, kako letala vzletajo in kako jih piloti upravljajo. Potem pa obišče še tovarno superg.
09:30
Storž: Ustvarjalnost nima meja! Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko prelevila storže v nekaj čudovitega.
09:39
Plastična žlica: Hepi in Briko ponovno uporabita žlice in izdelata nekaj prisrčnega.
09:54
Dan princese Biserke: Izdelali bomo papirnata padala in raziskali, kako lahko ujeti zrak upočasnjuje stvari.
10:00
Iskanje mehurčkov: Odpadni material in palčke za pihanje mehurčkov bomo spremenili v napravo, ki piha mehurčke.
10:03
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotsko roko, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč tekočin. Prečisti vodo in odkrije, kako deluje Arhimedov vijak.
10:30
Izkašljaj se!: Doktorja nam bosta pokazala, kaj pride iz naših ust, ko zakašljamo, dr. Xand pa si bo ogledal operacijo. Na urgenci je eden pacient z udarcem glave, drugi pa ima v nosu kovanec.
11:00
Jezdenje valov in obvladovanje vode: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke in nadarjenih znanstvenikov ter inženirjev iz Singapurja ugotoviti, kako bi ustvarila val. Hočeta namreč obvladovati vodo.
11:24
Strahotne družine: Kraljica Viktorija ljubeznivo prisili svoje otroke, da grejo na prve zgodovinske zmenke, sestri Bronte pa pojeta o sestrinstvu.
11:54
Jama čudežev: Zaradi plazu so v slavni italijanski jami ostali trije otroci. Nubess in Thermo hitita na pomoč.
12:00
Trhla tla: Blokovsko naselje se pogreza in veliko ljudi je v nevarnosti. Meteo junaki morajo hitro ukrepati.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Največje živali: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje z iskanjem sedmih največjih živali v nacionalnem parku Addo v Južnoafriški republiki. V jamah odkrijejo starodavne umetnine, potem pa srečajo veliko čredo slonov.
13:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
13:30
Statična elektrika: Nizozemec Iwan je navdušen nad strelami in izvaja vse možne poskuse s statično elektriko. Z njo ustvari zvonec, dvigne stvari in prižge svetilko. Bo lahko poustvaril tako močno bliskanje, kot ga ustvari mati narava?
13:45
Računalniški strokovnjak: Mikaela obišče računalniški laboratrij. Tam spozna računalniškega strokovnjaka za umetno inteligenco Foteinija, ki ji pokaže, kako se računalniki učijo. Znanstvenica Stella ji predstavi program za prepoznavanje obrazov.
14:00
Učitelj biologije: Mikaela spozna srednješolsko učiteljico biologije Kate, ki svoje dijake uči o življenjsko pomembnih stvareh. Mikaela pripravi svoje prvo predavanje in odkrije sanje svojih dijakov.
14:15
Strela: Statična elektrika! Skriva se za strelami, pa naj pridejo z neba ali pa nastanejo v laboratoriju s pomočjo znanosti. Phil bo z močjo strele dosegel, da se bodo razni predmeti prijeli, lebdeli, in da nam bodo lasje štrleli v zrak!
14:39
Nasveti za vohune: Vsi bi radi bili vohuni. Gabe naredi periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
14:54
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
15:00
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
15:30
Pogrešani: Nektonovi najdejo piratsko podmornico Temna orka popolnoma zapuščeno! Ampak zakaj? In kaj so ti skrivnostni zvoki?
15:51
Ladja na milni pogon: Eric ustvari ladjo, ki jo poganja milo. Požene jo naprej zaradi površinske napetosti, ko se molekule vode odbijajo.
15:54
Veliki bacili: Eric spozna, da umivanje rok prepreči širjenje bacilov. S poskusom pokaže, kako hitro se širijo.
16:00
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
16:21
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
16:24
Triki za reševanje našega planeta: Molly pripravi slane palačinke, Adelaide vzgoji avokado, Jenna izpelje potegavščino, Christian pa naredi avokadov sladoled.
16:42
Adelaidini vodni baloni: Videli boste, kako lahko pripravite testo za pico ter naredite ekološke vodne balone in barvit kinetičen pesek.
16:48
Mikrobi: Izumite svoj mikrob.
16:54
Ptice glasbeniki: Preoblikujte stvari v električno žico za ptice.
17:00
Mitchell: Štirinajstletni Mitchell je matematični čarovnik in rad rešuje uganke.
17:30
Gvatemala 2. dan: Drugi dan moške pustolovščine dečkov v Gvatemali in prvi dan intenzivnega treninga majevske igre pitz. Voditelj Karim poskusi lokalno priljubljeno jed - čili.
17:48
Upravitelj gozdov: Mikaela spozna upraviteljico gozdov Kerry. Kerry jo pouči o semenih, vzorčenju tal in sajenju dreves. Mikaela odkrije neverjetno raznolikost gozdov in spozna, da upravitelji gozdov večino časa preživijo zunaj na prostem.
18:03
Neverjetni triki z vodo: Voda je povsod. Yas ustvari ogromne mehurčke, Devonte si pripravi okusno ledeno pijačo, Adelaide pa keglja s steklenicami.
18:24
Najbolj strašljiva vožnja: Matilda in njena družina tekmujejo, kdo lahko ostane najbolj miren na strašljivih vožnjah v lunaparku. Preden se odpravijo na vožnjo, vzame tajno pomirjujočo pijačo. Nato za vse pripravi klasičen piknik v ameriškem slogu.
18:39
Najbolj kul šport v LA: Matilda z družino obišče trening hokeja na ledu v Kaliforniji. Za kosilo postreže vročo juho in piščanca. Potem dobi nekaj hokejistov, ki ji bodo pomagali pripraviti sladico iz zmlete limete in malin.
19:00
Vrtenje: Phil preuči različne sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti. Potem gre še en korak dlje in izve, kako kljubujeta težnosti.
19:24
Garažni navdušenci II: Steve Spangler ustvari znanstvene igrače in izume, ki ne upoštevajo gravitacije. Nad glavo bo viselo narobe obrnjeno vedro z vodo, a glava pod njim bo vseeno ostala suha. Izstrelili bomo tudi melone 100 metrov visoko.
19:48
Zakaj se kosti zlomijo?: Zdravnika bosta na kombiju pokazala, kako zelo močne so naše kosti in se srečala s svetovno prvakinjo v kalisteniki Simone Ming. Na urgenci vidita polomljene zobe in porezano koleno, naredita pa še en trik, pri katerem spremenita prste v klobaso.
20:18
Mali velikani: V tej epizodi bomo spremljali zgodbe štirih mladičkov, ki postajajo pravi velikani.
20:42
Lačen črv: Izvedi, kako lahko narediš prijaznega črva iz plastelina.
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Barvanje brez odpadkov: Za barvanje 1 kg oblačil porabijo okoli 80 litrov pitne vode. Voda je na koncu onesnažena z barvili, soljo, kovinami in drugimi kemikalijami. Kako bi lahko našli okolju prijaznejši način, da tekočine ne bi zlivali stran?
21:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
21:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
22:45
Skrivnostni svet otrok: Zakaj se otroci tako navežejo na svoje igračke? In zakaj toliko otrok sesa palec ali dudo? Spoznajte skrivnostni svet otrok.
22:51
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
23:00
Resnica o mesu: Michael Mosley preveri, koliko mesa se poje po svetu, in se vpraša, ali ga lahko toliko proizvedemo, ne da bi uničili naš planet. Razišče učinke reje živine in načine izboljšave.
23:51
Kaj če dinozavri ne bi izumrli?: Kaj bi bilo, če dinozavri ne bi izumrli? Ali bi lahko bivali z njimi? Poglejmo ...
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Čarobno ogledalo: Lahko na obrazu zaznamo znake kardiovaskularnih težav? Obstaja kakšen način, da znake preberemo na nevsiljiv, a zanesljiv način? Italijanski raziskovalci so razvili dragoceno „čarobno ogledalo“, ki na obrazu prepozna dejavnike tveganja.
00:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
00:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
01:45
Skrivnostni svet otrok: Zakaj se otroci tako navežejo na svoje igračke? In zakaj toliko otrok sesa palec ali dudo? Spoznajte skrivnostni svet otrok.
01:51
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
02:00
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
02:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
02:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
03:24
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Lahko napoveste prihodnost?: Astrologija in jasnovidnost mogoče uporabljata psihologijo in ne predvidevanja. Analiza in napovedi lahko znanstveno izboljšajo promet in se uporabijo za oceno verjetnosti zadetka na lotu.
03:51
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:54
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Določene stvari, povezane z našim zdravjem, živalmi in vsakdanjo fiziko, se nam zdijo samoumevne. So stvari, ki smo se jih naučili, samo miti?
04:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
V zakulisje z najljubšo hrano: Gremo v zakulisje, kjer bomo izvedeli, kako nastajajo naše najljubše jedi: preste, čips, žitarice za zajtrk in čokoladno mleko.
04:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.
05:27
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Divje vožnje v zabaviščnih parkih: Vožnje v zabaviščnih parkih se vedno spreminjajo. Odkrijte najnovejše napredke v vodnih parkih, plezanju po drevju in vlakcih smrti ter kako se naše telo odziva nanje.
05:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Knots: Plamen se mora naučiti vezati vozle, da bi se pridružil gusarski posadki Simke in Nolika. Postane obseden in naenkrat dela vozle v vse okrog njega.
06:09
Filmsko prizorišče na Luni: Naredi filmsko prizorišče na Luni, kjer se lahko igraš.
06:15
Filmsko prizorišče: Naredi mini filmsko prizorišče, kjer se lahko igraš.
06:18
Želva: Tokrat bomo izdelovali morske želve! Da jih naredite, potrebujete samo modelirno maso.
06:24
Zvok: Ko mjanmarski menih Thi Jain Da meditira, ga pogosto zmoti hrup. Tokrat bo izvedel vse o nastanku zvoka. Zakaj ga lahko slišimo in vidimo?
06:39
To sem jaz: Mily je sram zaradi odziva na invalidno osebo. Sprašuje se, kako bi se mogli obnašati do invalidne osebe.
06:48
Tudi jaz imam ideje!: Na sestanku Olivie nihče ne posluša. Zakaj odrasli ne poslušajo idej otrok?
06:54
Homerjeva Odiseja: Siesta z Ojdipom odpluje v Itako, kjer ga čaka žena Penelopa, čeprav se govori, da je umrl v vojni. Penelopa ima več snubcev in če hočeta Siesta in Ojdip priti tja pravočasno, bo plovba prav nevarna.
07:09
Smrad: Ko Darwin in Newts v gozdu zavohata nekaj čudnega, naletita na gejzirje in ugotovita, kako delujejo.
07:24
Skrivnost strašljivega gokarta: Ko se Kevinov novi radijsko vodeni model avtomobila začne obnašati, kot da ga je nekaj obsedlo, je prepričan, da ga nekaj preganja in prosi Addison za pomoč.
07:39
Jupiter: Jupiter poskuša zadržati Kita na razdalji, ampak Kit pade v atmosfero in ugotovi, da ne more nikjer pristati.
07:45
Jupitrove lune: Kit postane bejzbolska žoga na tekmi med Jupitrovimi lunami.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Žabji most: Ranger Poševnik vodi žabe do vode, a imajo težavo s prečkanjem soteske. Bitz se odloči, da jim bo zgradila most.
08:15
Gasilna cev in odsevni trakovi: Maddie se seznani z delovanjem nujne pomoči. Izve, kako potuje voda po gasilni cevi in kako lahko navaden avto spremenimo v policijskega.
08:30
Vetroven dan: Dr. Panda in Nilček pobirata smeti, a ko zapiha veter, jih raznese vse naokrog kmetije. Dr. Panda dobi dobro idejo.
08:39
Ficova račka: Na plaži najdejo gumijasto račko s Ficovim imenom. Fico jo je izgubil na izletu pred enim letom. Kako je račka prišla tako daleč?
08:51
Modni nesporazum: Opti in Pesi se ne strinjata glede pasu. Tekač mora najti rešitev, ki bo zadovoljila oba.
09:00
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
09:03
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
09:09
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
09:15
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
09:18
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
09:24
Poševnikov ljubi dom: Čarobna svetilka poleti v nebo in pristane na kaktusu. Bitz mora ugotoviti, kako bi svetilko vrnila Poševniku.
09:36
Spopad gradov: Danes je dan za pice in Bob pripravlja svoj posebni recept. Pice so že v peči. Le kaj bi lahko šlo narobe?
09:48
Grom in strela: V zalivu Catatumbo že več sto let divja nevihta s strelami. Nektonovi odkrijejo, kdo je za to kriv!
10:12
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
10:15
Izlet v Mali: Alim je prepričan, da se je ob poslušanju glasbe lažje učiti! Zoe in Milo se ne strinjata. Lahko kratek oddih v Maliju to spremeni?
10:21
Izlet na Kanarske otoke: Naši junaki se bodo s pomočjo dopisovalke Kiko naučili, kako uporabiti pokrajino za sporazumevanje z drugimi. Čas je za novo potovanje.
10:30
Hogie gre v Bombaj: Hogie in prijatelji odpotujejo v Bombaj, kjer spoznajo mladega fanta Parkasha, ki svojemu bratu pomaga dostavljati kosila po vsem mestu.
10:45
Rešite panterje: Iz naravnega parka v Indiji izginjajo divje živali. Oskrbniki pokličejo Meteo junake, da bi jim pomagali rešiti težavo.
10:51
Izgubljeni kiti: Ob avstralski obali najejo kita, ki se je zagozdil v mrežo. Nix in Nubess hitita pomagat.
10:57
Ledeni cunami: Grenlandiji grozi cunami. Bo Meteo junakom uspelo preprečiti katastrofo?
11:09
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
11:24
Več nas je, lepše je: Odraščanje v živalskem kraljestvu je izredno zahtevno, a je s pomočjo prijateljev in družine vse lažje.
11:48
Uravnovešeni kamni: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila umetnika, ki s pomočjo fizike ustvarja kamnite skulpture, in dizajnerje novega tipa čebeljega panja. Obiskala bo raziskovalce, ki skušajo razviti nov način prevoza, in spoznala viralnega genija, ki igra igrice.
12:12
Zakopan zaklad: Zadnji namig prijatelje vodi na zasneženo pokopališče, kjer se preteklost razkrije sama od sebe.
12:24
Preteklost je sedanjost: Prijatelji so ujeti in jim zmanjkuje časa, zato se morajo soočiti s svojimi strahovi in se naučiti, kako pobegniti v podzemno grobnico.
12:33
Googlov programski inženir: Mikaela obišče Google in se sestane programsko inženirko Melisso. Spozna delo programskih inženirjev in odkrije, da pri Googlu delajo v skupinah. Nauči se napisati svojo prvo kodo in ustvari aplikacijo, ki ji pomaga očistiti svojo sobo.
12:45
Forenzični preiskovalec: Mikaela obišče forenzične preiskovalce, da bi ujela tatu, ki ji je ukradel sendvič. Svetujeta ji forenzika Rhonda in Lawrence. Spozna, da lahko prstne odtise analiziramo s pomočjo magnetnega praha, kemikalij in laserja.
13:00
Obletnica poroke: Matildini starši praznujejo 20. obletnico poroke. Otroci zanje priredijo zabavo presenečenja z mehiško hrano, glasbo in neverjetno torto iz mavričnega stolpa z 20 plastmi.
13:15
Pojemo skupaj: Matilda in njena družina obožujejo glasbo. Ker niso odlični pevci, se lotijo izziva videa s sinhronizacijo petja. Nato se njene sestre naučijo nekaj plesnih gibov, medtem ko ona pripravlja kosilo, navdihnjeno s pop glasbo.
13:30
Zakaj so nekateri ljudje hitrejši od drugih?: Zdravnika raziskujeta vestibularni sistem - del telesa, ki nas ohranja uravnotežene. Nato odkrijeta, zakaj so hokejski zvezdniki tako hitri, in izvedeta nov telesni trik. Na urgenci je pacient z oteklim očesom in pacientka z zlomljeno roko.
14:00
Hiška v knjigi: Malo mesto v škatli za kosmiče? Mogoče je. Oistein nam bo pokazal, kako ga izdelati.
14:09
Božična nogavica: Izdelajte božično nogavico iz lepenke in jo napolnite z dobrotami!
14:21
Losova glava: Oistein izdela losovo glavo iz lepenke. Lep okras za steno je!
14:33
Ptičje mesto: Izdelali bomo ptičje mesto s finimi kavarnami in trgovinami. Rabili bomo veliko tetrapakov.
14:45
Novoletne jelke: Oistein izdela novoletne jelke iz lepenke in jih okrasi s flomastri, barvo in gumbi.
14:57
Svečnik: Izdelajmo svečnik iz okroglih kamnov in krožnika. Kako naj poslikamo kamne?
15:09
Najboljši poskusi: Vodja oddaje Steve Spangler razkrije skrivnosti glede svojih največjih znanstvenih trikov. Pokaže izdelavo punčke, ki ti bere misli, in balona, ki v ognju ne poči.
15:33
Izumitelj digitalnega fotoaparata: Voditeljica Alie Ward bo spoznala moškega, ki je izumil digitalni fotoaparat, in odkrila tehnologijo za prepoznavanje obrazov, ki nam pomaga pri nakupovanju. Predstavila nam bo tudi ceste, ki so izdelane iz sončnih panelov.
15:54
Ljubezen na dvoru: Howler se izkaže za strokovnjaka v ljubezni na dvoru. Dove je polna ljubezni... Roach pa besa!
15:57
Alkimija: Zmešani znanstvenik Howler odkrije skrivnost umetnosti spreminjanja navadnih kovin v zlato.
16:03
Grom in strela: V zalivu Catatumbo že več sto let divja nevihta s strelami. Nektonovi odkrijejo, kdo je za to kriv!
16:27
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
16:30
Najboljši prijatelji: Poškodovani opičnjak Horace si želi prijateljev, osamljen mungo pa se poveže z ovcami.
17:18
Beg pred oso: V mlakah na Madagaskarju so paglavci žab varni pred večino plenilcev, ki ne znajo leteti. Osa pa hoče za večerjo ravno paglavce. Ko paglavci začutijo napad, se potopijo globoko pod gladino.
17:21
Ribe v blatu: Glavoči živijo na kopnem v blatu. Ob oseki pridejo na površje in iščejo male rastline in živali, s katerimi se prehranjujejo. Vodo lahko zadržujejo v škrgah, ker pa skrbijo, da imajo kožo vedno vlažno, lahko dihajo skozi njo kot dvoživke.
17:24
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke. Tam mala bitja zvabijo k sebi s sladkim nektarjem. Največje vrčnice rastejo na pobočjih gore Kinabali na Borneu. Prostor imajo za več kot liter tekočine.
17:30
Mali lovci: Biti lovec ni tako preprosto. Če bi rad bil plenilec, se moraš naučiti loviti. Kako pa?
17:51
Velikonoga ptica: Izvedi, kako lahko narediš smešnega ptiča iz plastelina.
18:00
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
Bernoulli in družba: Eric spozna, kako lahko z Bernoullijevo enačbo in zračnim tokom napihne plastično vrečko. S to enačbo lahko razložimo tudi let letal.
19:51
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
19:54
Slikanje z Bernoullijem: Eric spozna, kako lahko iz slamic ustvari zračni čopič. Upošteva Bernouillijevo enačbo in ustvari svojo umetnino.
20:00
Ekstremno: Za popestritev kanala se gostitelji odločijo, da bodo kanal preoblikovali z bolj ekstremnim formatom. Izkaže se, da je naloga zelo naporna.
20:30
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
21:00
Staranje s Suzukijem Stylom: David Suzuki je 83-letni Kanadčan, ki potuje po državi, da bi se naučil živeti bolje in bolj zdravo ter se dobro postarati.
21:42
Prizorišče zločina: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
21:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
22:00
Koda človeka: Dr. Craig Venter in znanstveniki že dolgo časa raziskujejo genetski odtis človeštva. Oddaja predstavlja največja odkritja na področju zdravja, bolezni in človeškega telesa.
22:51
Znanost posebnih učinkov: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Prvi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta napredek robotske tehnologije in njen učinek na prihodnost človeštva.
00:00
Staranje s Suzukijem Stylom: David Suzuki je 83-letni Kanadčan, ki potuje po državi, da bi se naučil živeti bolje in bolj zdravo ter se dobro postarati.
00:42
Prizorišče zločina: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
01:00
Koda človeka: Dr. Craig Venter in znanstveniki že dolgo časa raziskujejo genetski odtis človeštva. Oddaja predstavlja največja odkritja na področju zdravja, bolezni in človeškega telesa.
01:51
Znanost posebnih učinkov: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Izjemni talenti znanstveno analizirani: Izjemni pevci, požiralci in ulični gimnastiki: njihove sposobnosti so na preizkušnji znanosti.
02:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
V zakulisju s higienskimi izdelki: Odkrijte znanost toaletnega papirja in papirnatih brisač, mil in šamponov, plenic in higienskih izdelkov.
02:51
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Čudežni otroci in geniji: Ti mladi ljudje so avtorji nekaterih izjemnih izumov. Od kod njihova nadarjenost?
03:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Ko znanost sproži revolucijo v filmski industriji: Roboti in posebni učinki obstajajo že dolgo časa. Zdaj postajajo še bolj spektakularni! Odkrijte znanost, ki jih omogoča.
03:54
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Naše telo je izjemna tovarna: Vonjave, bolečine, plini: naše telo se včasih zelo čudno odziva, a vsak odziv ima svoj namen.
04:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Kako spodbudimo možgane: Preverjanje IQ so razvili, da so izmerili inteligenco. Spomin lahko urimo in otroci imajo prednost pri učenju.
04:54
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Poplave, umikanje obale, nevihte: kako s tem živeti vsak dan?: Naravne katastrofe lahko povzročijo škodo, a nas tudi kaj naučijo, z novimi tehnologijami pa smo naslednjič lahko bolje pripravljeni nanje.
05:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Naglasi, čustva, petje!: Naglasi, čustva, petje: naš glas lahko veliko razkrije o naši osebnosti. Z različnimi tehnikami ga lahko tudi spremenimo.
05:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Draftsman: Ko se sproži sprožilec njegove zračne pištole, so sposobnosti Toma Thomasa, da jo popravi, na preizkušnji. Tom Thomas pripravi tehnični načrt, tako da bo lahko Papus pripravil novi del.
06:12
Dnevna soba: Naredi mini filmsko dnevno sobo, kjer se lahko igraš.
06:18
Raketa: Bodite ambiciozni in si ustvarite lastno raketo. Čisto preprosto je.
06:24
Matematični liki: Idil iz Istanbula je všeč mošeja v bližini njenega doma. Izvedela bo, da je njena lepota povezana z matematiko in da lahko s pomočjo matematičnih pravil in likov tudi sama ustvari marsikaj lepega.
06:39
Lola brez pravil: Lola ne mara pravil. Mily dela načrt, kako bi sestri dopovedala, da nam pravila pomagajo pri skupnem življenju.
06:48
Kaj takega!: Mily in njeni prijatelji bodo izvedeli nekaj novega: kako organizirati volitve.
06:54
David in Goljat, Prva Samuelova knjiga: Siesta zaspi in sanja o mladem pastirju Davidu. Filistejci napadejo Izraelce. David še ni dovolj star za boj, a ko jih ogromni Goljat izzove, se samo David in Siesta upata spopasti z njim.
07:09
Izkopavanje: Darwin in Newts bi z izkopavanjem rada našla dinozavrove kosti.
07:24
Skrivnost počenih balonov: Baloni za Tesino modno revijo začnejo nepojasnjeno pokati. Addison ji pomaga ugotoviti vzrok, preden je predstava UNIČENA!
07:39
Saturn: Kit povzroči nesrečo in uniči čudovite Saturnove obroče.
07:45
Uran: Kit zaspi blizu Urana in ima hudo moro.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Superdekle: Superjunaki pomagajo načelniku Poševniku ustaviti Zipa in Pop, ki razgrajata po Deželi mojstrov.
08:15
Voda z mehurčki in jogurt: Maddie s posebno kamero odkrije, kako naredimo vodo z mehurčki in kako iz mleka nastane jogurt.
08:30
Balon na vroč zrak: Dr. Panda poklanja izlete z balonom na vroč zrak. Mukičine kokoši brez nadzora poletijo v nebo in dr. Panda jih mora pripeljati nazaj.
08:39
Doki koplje do Kitajske: Oto naredi napravo za vrtanje tunelov. Doki hoče ugotoviti, ali lahko naredi tunel do Kitajske.
08:51
Pojej zelenjavo!: Tekač hoče prepričati trojčke, naj jejo zelenjavo, da bodo imeli več energije. A trojčki ga nočejo upoštevati.
09:00
Težava s papirnatim letalcem: Darwin in Newts odkrijeta različne oblike papirnatih letalc in Heni pomagata rešiti Rigo z vrha drevesa.
09:15
Ples na snegu: S pomočjo barvnih kod bomo igrali na glasbila. Vaja dela mojstra!
09:18
Pustolovščina v labirintu: Otroci pišejo enostavno kodo, da bodo pomagali gusarju Petu do zaklada.
09:24
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
09:36
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
09:48
Vhod v Lemurijo: Alpheus Benthos oznani, da je našel vrata Lemurije. Toda kmalu spusti sile, ki jih ne more nadzorovati!
10:12
Matematika je vsepovod: Raziskali bomo matematične vzorce v naravi, na primer heksagonalne enote v satovju, bilateralno simetrijo na listu in radialno simetrijo pri snežinkah in pajkovih mrežah. Matematika je res vsepovsod!
10:15
Izlet v Tajsko: Danes naši prijatelji obiščejo Tajsko, da bi pokusili nekaj pikantnih jedi. Eno od njih pripravlja Alimov dopisovalec Narawan.
10:21
Izlet v Kanado: Kaj, če bi poiskali kraj, kjer bi se lahko učili ribolova kar v šoli? Čas je za potovanje v Kanado!
10:30
Hogie gre v Barcelono: V Barceloni skušajo novi prijatelj Andreu in njegova ekipa na festivalu preseči svoj rekord.
10:45
Sumljivi plini: Nad severno Afriko se premika oblak strupenih plinov. Fulmen in Nix se ga bosta poskušala znebiti.
10:51
Velika nevihta: V Portoriku zadoni alarm zaradi bližajočega se orkana. Lahko Ventum in Nubess preprečita uničenje?
10:57
Pogumni orangutan: Metejo junaki pomagajo skupini orangutanov, ki so izgubili svoj naravni habitat.
11:09
Reciklaža predalov: Družina Grimwade se odloči za reciklažo predalov. Posebne predmete lahko hranite v okrašeni škatli za čevlje.
11:24
Sveže meso: Preživetje v živalskem svetu je težko. V tej epizodi bomo spremljali štiri živali, ki se morajo naučiti teči, da lahko ubežijo plenilcem.
11:48
Invalidski vozički za ljubljenčke: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila družino, ki izdeluje invalidske vozičke za ljubljenčke, in spoznala izumitelje antene za nujne primere ter zvočnih valov, ki se borijo proti požarom. Za nas ima tudi nasvete za zbiranje denarja za izume.
12:12
Katalizator: Štirje učenci v prostoru za kaznovanje najdejo vrata, ki vodijo v skrivnostne predore.
12:21
Vrata: Otroci najdejo vrata, a nimajo dovolj časa, da bi raziskali, kam vodijo. Ravnatelj Lounsberry se v tem času že vrne.
12:33
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
12:45
Meteorolog: Mikaela obišče meteorologa Rossa in odkrije skrivnosti vremenskega napovedovanja ter televizijskega prenosa. Spozna, da meteorologi za svoje meritve uporabljajo satelite, termometre in anemometre.
13:00
Ribarjenje: Matildin oče organizira ribolov zanjo, njeno mamo Tano in sestro Holly. Sodelujejo v ribiškem tekmovanju in med čakanjem, da oče za večerjo lovi ribe, Matilda pripravi poletno solato in pico z lubenicami.
13:15
Ramsayjeve igre: Matilda se z družino pripravlja na igre Ramsayjevih, kjer dekleta igrajo proti fantom. Pripravlja krofe, super pekoč čili piščanec in sladko koruzo ter za zmagovalce peče užitne piškote z zlatimi medaljami.
13:30
Je moje telo električno?: Dr. Chris in dr. Xand razkrijeta, kako možgani nadzorujejo telo, dr. Ronx pa pokaže, kako lahko pomagamo svojim ljubljenčkom. Spoznali bomo nov trik, s katerim postanejo naše roke močnejše, na urgenci pa je pacient, ki je imel nesrečo na trampolinu.
14:00
Lutke iz kljukic: Nigel ima nekaj rezervnih kljukic, ker je obešal perilo. Izdelali bomo posrečene lutke za igro iz različnih kljukic.
14:03
Okvir za sliko: Poza! Imamo krasne fotografije vseh, zato bomo izdelali okvir za sliko, da jih razkažemo v slogu.
14:09
Praznične zvezde: Nabrali smo veliko palic. Iz njih bomo izdelali praznični obesek zvezdo.
14:15
Igrača v škatli: Ho ho ho! Graham vneto dostavlja darila po studiu! Izdelali bomo igračo v škatli iz rolice od toaletnega papirja.
14:18
Igrača taščica: Nigel skrbi za ptičjega prijatelja v studiu. Izdelali bomo igračko ptičko, da mu ne bo dolgčas.
14:24
Sestavljanka: Poglejte, kako se prijatelji znajo pačiti! Izdelali bomo zabavno sestavljanko in tekmovali.
14:30
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
14:33
Lutka, ki žre: Po sceni dežujejo sladkarije, zato bomo izdelali lutko, ki jih bo vse požrla.
14:39
Skrivalnice: Naše božične voščilnice imajo krasne like. Kopirali bomo in izdelali igro skrivalnic.
14:45
Vrteča se zvezda: Graham bi zelo rad na sprehod! Izdelali bomo vrtečo zvezdo, s katero se bo lahko igral na prostem.
14:48
Origami glava: Graham nori zaradi iger! Tudi videti je že, kot da je iz igre! Izdelali bomo like, ki so jih navdihnile klasične igre.
14:54
Diski: Nigel se trudi zgraditi najvišji stolp. Pomagamo mu in mu izdelamo diske - kaj boš ti izdelal?
15:00
Snežna krogla v kozarcu: Bibby pridno reciklira, zato smo iz praznega kozarca izdelali snežno kroglo iz recikliranega materiala.
15:03
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
15:09
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
15:30
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
15:33
Banka semen: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila najboljše izume: invalidske vozičke za ljubljenčke, nogometnega robota, ki zmanjša možnost poškodb, zapestnice z lučkami ter banko s semeni, ki svetu omogoča prihodnost.
15:54
Gradnja utrjenih gradov: V srednjem veku so gradili gradove , da bi prebivalce zaščitili pred nevarnostjo. Sovražni napadi pa otežujejo gradnjo.
15:57
Družinsko življenje v srednjem veku: Kako je videti družinsko življenje srednjeveških kmetov? Od izobraževanja otrok do vsakodnevnih opravil, nikoli ni dolgčas.
16:03
Vhod v Lemurijo: Alpheus Benthos oznani, da je našel vrata Lemurije. Toda kmalu spusti sile, ki jih ne more nadzorovati!
16:27
Matematika je vsepovod: Raziskali bomo matematične vzorce v naravi, na primer heksagonalne enote v satovju, bilateralno simetrijo na listu in radialno simetrijo pri snežinkah in pajkovih mrežah. Matematika je res vsepovsod!
16:30
Partnerji: V tej epizodi boste videli, zakaj so psi naši zaupanja vredni sopotniki ter kako nam pomagajo reševati težave in premagovati strahove.
17:18
Poišči krivca: Eric izve, da ima vsak edinstven prstni odtis in nam pokaže, kako lahko izvedemo eksperiment s prstnimi odtisi.
17:21
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
17:24
Optična iluzija: Eric nariše zlato ribico in nam s to risbo, nalepljeno na svinčnik, pokaže, kako lahko doma napravimo krasno in preprosto optično iluzijo.
17:30
Družinske vezi: Mama, očka, strici in tete vzgajajo naslednjo generacijo pavijanov, pingvinov, kapibar in cesarskih tamarink. Družina je najpomembnejša.
17:51
Vesel planet: Izvedi, kako lahko narediš vesel planet iz gline.
17:54
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
18:00
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
18:30
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
19:00
Najboljši prijatelji: Poškodovani opičnjak Horace si želi prijateljev, osamljen mungo pa se poveže z ovcami.
19:48
Ribe v blatu: Glavoči živijo na kopnem v blatu. Ob oseki pridejo na površje in iščejo male rastline in živali, s katerimi se prehranjujejo. Vodo lahko zadržujejo v škrgah, ker pa skrbijo, da imajo kožo vedno vlažno, lahko dihajo skozi njo kot dvoživke.
19:51
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke. Tam mala bitja zvabijo k sebi s sladkim nektarjem. Največje vrčnice rastejo na pobočjih gore Kinabali na Borneu. Prostor imajo za več kot liter tekočine.
19:54
Beg pred oso: V mlakah na Madagaskarju so paglavci žab varni pred večino plenilcev, ki ne znajo leteti. Osa pa hoče za večerjo ravno paglavce. Ko paglavci začutijo napad, se potopijo globoko pod gladino.
20:00
Snemanje filma: Ian se odloči postati filmski ustvarjalec in za zvezdnika mojstrovine izbere Julio in Jesseja. Toda ustvarjalne razlike se hitro pojavijo.
20:30
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
21:00
Pozabljeni otoki: Priča bomo hudemu boju med samci sip. Raziskali bomo mesto Anemone in opazovali skrivnostno slovesnost drstenja spužve.
21:51
Mladi izumitelji: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Učinki težnosti: Znanstveniki nenehno odkrivajo novosti s področja težnosti. Profesor Jim Al-Khalili nam bo predstavil najnovejša znanstvena odkritja in učinke težnosti na naš vsakdanjik.
22:45
3D-tiskalniki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:51
Znanost izjemne vpojnosti: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Skrivnosti težnosti: Profesor Jim Al-Khalili še naprej raziskuje enkratni svet težnosti in spozna, da je kljub neverjetnim odkritjem na področju težnosti ta še vedno precej skrivnostna.
23:45
Zakaj smo leni?: Od lenobe do odlašanja – razkrivamo vam skrivnosti lenobe na znanstveni način!
23:54
Povezani med počitnicami.: Programa Skype in Facetime sta poskrbela, da smo dosegljivi tudi na dopustu v tujini!
00:00
Pozabljeni otoki: Priča bomo hudemu boju med samci sip. Raziskali bomo mesto Anemone in opazovali skrivnostno slovesnost drstenja spužve.
00:51
Mladi izumitelji: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Učinki težnosti: Znanstveniki nenehno odkrivajo novosti s področja težnosti. Profesor Jim Al-Khalili nam bo predstavil najnovejša znanstvena odkritja in učinke težnosti na naš vsakdanjik.
01:45
3D-tiskalniki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:51
Znanost izjemne vpojnosti: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Ko nas resničnost zavede: Naše oči lahko možgane prepričajo, da stvari vidijo drugače.
02:27
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Kako se znebiti obsesivno-kompulzivne motnje, fobij in motenj prehranjevanja: Obsesivno-kompulzivne motnje, fobije in motnje prehranjevanja so lahko samo prehodne, lahko pa zelo vplivajo na nas. Kdaj postanejo težava in kako jih zdravijo?
02:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Tehnološka dopustniška postrežba: Zaradi tehnologije je dopust lahko še bolj udoben. Razvojne novosti na področju krem za sončenje, potapljanja na dah in kampiranja.
03:27
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Nenavadni zdravstveni pomočniki: Žvečilni gumiji so zdravju koristni. Pri želodčnih težavah nam pomagajo riž, sodavica in banane. Sadje nam pomaga, da ostanemo vitki.
03:54
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Novi nasveti in ideje za vaš dom: Osvetlite prostore brez električne energije – strešna okna, sončne steklenice in celo svetlobne rastline so odlična zamenjava. Naučite se, kako najbolj izkoristiti toploto ognja in prostore vašega doma.
04:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
04:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.