Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:21
Čoln iz folije: Phil se bo naučil izdelati čoln iz folije v človeški velikosti in stopil v kad, polno sestavin za plenice.
05:42
Maščoba: Dr. Chris in dr. Xand si pobliže ogledata telesno maščobo in pokažeta, kako vas greje.
05:54
Ericove medvedje šape: Eric se uči od živali, ki so iznašle načine, kako se segreti in posušiti. Nauči se tudi, kako lahko varno potopi roko v mrzlo vodo.
06:00
The Catapult: Plamen želi Nolika izstreliti skozi okno in vse do Lune z uporabo igrače katapulta Toma Toma.
06:09
Zibajoča se skulptura: Ustvarite skulpturo z osupljivim ravnotežjem.
06:15
Padalo: Spustite se v laboratorij in izdelajte padalo. Hitro bomo vskočili in s plastično vrečko ustvarili silo, imenovano upor.
06:24
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
06:39
V enosti je moč: Mily se s svojim psom udeleži orientacijske dirke. Skupina bo odkrila, da je sodelovanje ključ do uspeha.
06:48
Dvanajst udarcev ob polnoči: Za silvestrovo Mily izve, da Kun, Hamid in nekateri drugi prijatelji praznujejo novo leto na drug dan.
06:54
Zločin in kazen: Siesta sanja, da sta z Raskolnikovom ubila grozno žensko. Raskolnikov prizna krivdo in gre za zapahe, potem ko se zaljubi v Sonjo.
07:09
Varljive slike: Darwin in Newts mislita, da sta na sledi orjaškemu ptiču, potem pa ugotovita, da gre za optično iluzijo.
07:21
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
07:24
Skrivnost nagajivega bralca misli: Ko Donnie razvije posebne moči, mora Addison ugotoviti, kako to počne, in mu preprečiti ustrahovanje drugih otrok.
07:39
Obala: Kit in gospod Baterija vdreta v svetilnik, da bi ugotovila, čemu je namenjen.
07:45
Ladje: Ledolomilec izgubi posadko, zato morajo Kit in njegova radovedna posadka prevzeti krmilo in ladjo varno pripeljati v pristanišče.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Neverjetni cirkus na plaži: Bob je prvi robot, ki hodi po napeti vrvi. Bitz in Purl mora ugotoviti, kako narediti hojo po vrvi tudi varno.
08:15
Veriga za kolo in teniške žogice: Maddie izve, kako delujejo kolesa in se seznani z vsemi njihovimi sestavnimi deli. Potem ugotovi tudi, kako iz gume dobimo teniške žogice.
08:30
Tri, štiri, pobiraj: Dr. Panda izumi stroj za pobiranje jabolk, da bi pomagal Mukici narediti jabolčno marmelado za prodajo na trgu.
08:39
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
08:45
Pingvin: Bi se radi spoprijateljili z veselimi nogicami? Pokazali vam bomo, kako si lahko ustvarite pingvina iz stare nogavice in riža.
08:51
Igriva pica: Ste lačni zabave z dodatkom sira? Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate okusno glineno pico po vašem okusu. Njami.
09:00
X označuje mesto: Na obalo naplavi sporočilo v steklenici. Darwin in Newts gresta na lov za gusarskim zakladom, pri čemer uporabljata vozle.
09:15
Neverjetni cirkus na plaži: Zabavaj se ob preizkušanju različnih materialov za varnostno mrežo za igrače.
09:18
Občutek ugrezanja: Iz kartona in traku bomo izdelali čevlje za hojo po mivki.
09:24
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
09:36
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
09:48
Marco Island: Florida: delfini in vodni skuterji, čolnarjenje po mokrišču Everglades, pihanje stekla in letenje z jetpackom – zanimivosti Marco Islanda!
10:09
Mogočna ničla: Katero je najmogočnejše število v vesolju? Milijon? Milijarda? Bilijon? Ne, nič! Vse vam bomo pojasnili v tej epizodi.
10:15
Izlet v Kitajsko: Obstaja država, v kateri ni pravopisnih pravil? Naši prijatelji se odpravijo v Kitajsko, kjer ljudje ne uporabljajo črk, temveč ideograme.
10:21
Izlet v Mehiko: So lahko žuželke del našega jedilnika? Odpravili se bomo v Taxco v Mehiki in se poučili o lokalni delikatesi.
10:30
Hogie gre na Jukatan: Prijatelji pristanejo na Jukatanu in po mislih se jim podi samo eno - čokolada! Novi prijatelj Eduardo ve, kam jih mora odpeljati.
10:45
Slonja žeja: Meteo junaki vodijo čredo žejnih slonov do vode, potem ko se je njihovo napajališče izsušilo.
10:51
Mesto v temi – prvi del: Bo mesto New York zaradi izpada elektrike ostalo v temi? Meteo junaki skušajo odpraviti težavo in rešiti ljudi, ki so v nevarnosti.
11:00
Mesto v temi – drugi del: Pomočniki dr. Makine kradejo električno energijo mestu, da bi zagotovili elektriko svojemu gospodarju. Kaj bodo storili Meteo junaki?
11:09
Trajnostna hrana: Otroci pokušajo trajnostno hrano.
11:15
Vzrediteljica črvov: Otroci spoznajo vzrediteljico črvov.
11:24
Družine prvakov: Kaj pomeni, da je mladiček prvak? In kako se prvaki razvijajo, ko odraščajo? Poglejmo!
11:48
Luksuzne drevesne hišice: Alie Ward predstavi vile na drevesih, razsvetljavo na konicah prstov, pitno knjigo in pingvinjega robota.
12:09
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
12:21
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
12:33
Zračni tlak: Otroci bodo s pomočjo zračnega tlaka pognali rakete in se naučili zgibati papir v neverjetne oblike.
13:00
Košarkaška igra: Matilda z družino igra košarko in prejme nekaj nasvetov. Pripravi piknik iz mesnih kroglic, pica kolača in ledenih lučk.
13:15
Veliki mir: Matilda in njena družina sprašujejo, kaj je bolje - sproščen dan ali dan s polno opravki? Za njeno mamo pripravi zdrav piknik na plaži.
13:30
Zgodba o kihanju: Dr. Chris in dr. Xand nam pokažeta, kaj se zgodi, ko kihnemo. Ogledala si bosta tudi človeške možgane.
14:00
Lise: Dr. Chris in dr. Xand si ogledata lise in pokažeta, kako lahko sami izdelate lisaste tortice.
14:15
Mongolija 3. dan: Dekliška ekipa je v Mongoliji in se uči o legendarnih nomadih. Danes gledajo konjsko dirko in se naučijo uporabljati lok in puščico.
14:30
Elektromagnetna privlačnost: Eric ugotovi, kako lahko z žebljem, baterijo in električno žico ustvari elektromagnet. Z njim dvigne sponke za papir.
14:33
Tornado v steklenici: Eric izve, da je tornado veter, ki zelo hitro kroži v obliki vrtinca. Potem z recikliranimi plastenkami naredi svoj tornado.
14:36
Eric ustvari veter: Eric izve, da je naprava, ki meri hitrost vetra, zelo pomembna za mornarje in pilote. Potem jo še sam napravi.
14:39
Inventicon: Končno je tu velika konvencija o izumih! Kaylyn in Alicia sta očarani nad sanjskim izumiteljem.
15:00
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
15:06
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
15:09
Triki za deževne dni: Jenna naredi užitno sluz, Yas hodi po jajcih, Abhi pa se domisli načina, kako vnesemo naravo v svoj dom.
15:27
Fantastične zgodbe o Zemlji: Črmljica pripoveduje zgodbe o življenju na Zemlji. Ker še nikoli ni bila tam, zgodbe niso resnične. Tekač in Leo ji priskočita na pomoč.
15:33
Avstralija: Most v Sydneyju, jadranje, Tower Eye, raziskovanje Kakaduja in potapljanje s krokodili v Crocosaurus Cove – razburljiv teden v Avstraliji!
15:57
Niz besedila: Izvedeli boste, kako nize uporabljamo za komunikacijo.
16:00
Funkcije: Funkcije nam izjemno olajšajo računalniško programiranje! Izvedeli boste, zakaj so tako pomembne.
16:03
Jazbec: Dedek misli, da je jazbec na televiziji njegov mrzli bratranec. Sivkino glasno žvečenje Rdečki otežuje ogled oddaje.
16:15
Osatnik: Fleabag in Plop razvijata umetniški talent in poskušata na zelo različne načine naslikati vsak svojega osatnika.
16:27
Vitezi: V srednjem veku ne more biti kar vsak vitez! Mali Lewis sledi vsakemu koraku k izpolnitvi sanj, da bi postal vitez.
16:30
Vsak trenutek šteje: Mladi veterinarji prispejo na šolo in se takoj lotijo dela: skrbeli bodo za pujske, ogromnega konja in zapuščene mucke.
16:57
Vse o teži: Tokrat bomo izvedeli vse o teži; lastnosti, ki jo lahko merimo. Kako merimo težo predmetov in jo primerjamo s pomočjo določenih orodij?
17:00
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
17:30
Zlomljen: Chase gre po poškodbi v telovadnici v bolnico, kjer živčno čaka novice o tem, kako dolgo bo moral počivati.
17:54
Čas: Čas je za računalnike ravno tako pomemben kot za ljudi. Izvedeli boste, zakaj!
18:00
Izumitelj (Robert Langer) in upornica (Frances Arnold): Izumitelj in inženir Robert Langer ter Nobelova nagrajenka za kemijo Frances Arnold se spominjata uspešnih karier na področju znanosti.
18:24
Prijateljica (Courteney Cox) in zabavljač (Channing Tatum): Nagrajena igralka in producentka Courteney Cox iz Prijateljev ter hollywoodski zvezdnik Channing Tatum predstavita svoji poti do uspeha.
18:45
Doma in v gosteh: Brata hokejista Rais in Aren gresta v Kanado, Ella in Asiyah pa nam bosta pokazali, kako odločeni mladi drsalki sta.
19:15
Drugo letno študentsko astronavtsko tekmovanje: Dijaki in študentje se potegujejo za fantastično nagrado: vkrcanje na plovilo, v katerem bodo izkusili mikrogravitacijo!
19:36
Programski jezik: Izvedeli boste, kako lahko komuniciramo z računalniki in jim povemo, kaj naj naredijo.
19:39
Prijatelj v stiski: Spoznali bomo šnavcerja, obsedenega z morskim prašičkom, in ovna, ki bi rad bil krava.
20:30
Primerjava: Tako kot ljudje morajo tudi računalniki sprejemati odločitve. Izvedeli bomo, kako to poteka s pomočjo primerjave.
20:33
Naredi sam: Julia ima garažo končno zase in ima končno priložnost, da naredi svoj simulator navidezne resničnosti in potuje po svojih najljubših igrah.
21:00
Najljubši eksperimenti: Steve Spangler nam pokaže nekaj njegovih najljubših eksperimentov, na primer kako z mislimi zamrznemo vodo.
21:21
Aluminij - kaj naj naredimo s 150 tonami odpadkov: Znanstveniki raziskujejo, kako bi lahko rdeče blato - odpadek, ki nastane pri proizvodnji aluminija - spremenili v gradbeni material.
21:27
Mario in jaz - roboti, ki jim ni vseeno: Robot Mario je bil izdelan z namenom, da pomaga pri komuniciranju z dementnimi bolniki.
21:30
Dvoriščna znanost: Voditelj Steve Spangler se sprošča na domačem dvorišču s pomočjo trikov in izumov, ki jih lahko poustvarite na prostem.
21:51
Zdravilni strupi: Raziskovalci po vsej Evropi skušajo ugotoviti, če lahko zdravila na osnovi strupa ozdravijo diabetes in alergije.
21:57
Cisterna za prevoz vode: Izvedeli bomo, če je možno po ugodni ceni prenesti pitno vodo z območjih, kjer je je na voljo dovolj, na območja, kjer pitno vodo rabijo.
22:00
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari.
22:27
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran?
22:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Raja Ampat: Na tisoče meduz nam bo naredilo neverjeten spektakel na območju Koralnega trikotnika. Spoznali bomo nedavno odkrito vrsto morskega konjička.
23:51
Ali res lahko živimo brez sladkorja?: Bi se bilo smiselno popolnoma odpovedati sladkorju? Kako bi se naše telo in možgani odzvali? Spoznajte sladkor pobližje.
00:00
Barvna znanost: Steve Spangler nam s pomočjo eksperimentov, ki jih lahko izvajamo tudi doma, razkrije skrivnosti barv.
00:21
Alternativa kemičnemu odmrzovanju letal: Led na trupu letal je lahko zelo nevaren.
00:27
Umetnost spopadanja s krizo: Znanstveniki in ekipe za nujne primere pri usposabljanjih uporabljajo tehnološke inovacije.
00:30
Poj, poziraj in pleši s profesionalci: Odkrij, kaj je potrebno, da postaneš pevec, model ali plesalec. Profesionalci pokažejo, da sta za uspeh potrebna garanje in vaja.
00:54
Make an Amazing Coloured T-Shirt: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
01:00
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite naprave, forenzika reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
01:30
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo. Zavarujte kožo pred mrazom in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
01:54
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid in spomin. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči.
02:30
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Narava in človek znata preživeti ekstremen mraz. Poglejte, kaj se zgodi telesu, ki zmrzuje, in odkrijte oblačila, ki ohranjajo toploto.
03:00
Neverjetni vpliv športa: Otroci, prvaki, atleti: ni važno, kdo smo, šport zelo vpliva na naša telesa.
03:27
Link Molecules Together: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:30
Hud izziv: Par bi rad posvojil Turba. Bo kos njegovim straniščnim težavam? Karenina psička Ava bo odstranila šive.
03:51
Pritisk: Marisa je vajena podpirati druge, danes pa gre pod nož njena psička Millie.
04:15
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
04:36
Dan v Esterinem življenju: Ester, vodja akvarija, se vsakodnevno srečuje z aligatorji, morskimi psi in drugimi. Narekuje tempo, ki mu je težko slediti.
05:00
Kemija: Vulkan iz kisa in sode bikarbone rabi malo več reakcije. Phil bo svoja oblačila popršil s hidrofobno snovjo in se podal v bazen.
05:21
Zračni tlak: Phil bo s pomočjo zračnega tlaka izdelal orjaško raketo. V zrak bo spravil embalažo tekočega dušika in s pomočjo tlaka strl jeklen valj.
05:42
Urin: Dr. Chris in dr. Xand preučita mehur in vam pokažeta, kako lahko sami izdelate napravo za lulanje.
05:54
Dvigni se!: Eric izve, da kvas povzroči vzhajanje kruha. V poskusu nam pokaže, kako lahko z njim napihnemo tudi balon.
06:00
The Vent: Prepir med Simko in Verdo se slabo konča, ko Verdino fotografijo zvezde Mojstrov vseznalčkov z avtogramom odnese v ventilator.
06:09
Test potresa: Izdelali bomo nekaj zgradb, ki prenesejo potres. Ne skrbite, potres ne bo pravi, stavba pa bo špica.
06:18
Ksilofon: Vsi v laboratoriju igrajo glasbila! Pridružimo se skupini s ksilofonom.
06:24
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
06:39
Sreča: Mily hoče igrati kitaro s starejšim bratom Lucom. Izve razliko med trenutnim zadovoljstvom in dolgotrajno srečo.
06:48
Pomirjanje: Med glasbeno delavnico Aminata predlaga dihalne vaje za pomiritev duha. Otroci odkrijejo raznolike sposobnosti.
06:54
Veleumni plemič don Kihot iz Manče: Alonso je starec, ki verjame v to, da je hrabri vitez don Kihot. S Siesto se odpravi na dogodivščino, da bi rešil prikupno Dulcinejo.
07:09
Narava ima talent: Nekaj ur pred nastopom na glasbenem festivalu pride do katastrofe, zato Darwin in Newts raziskujeta nove načine za ustvarjanje glasbe.
07:21
Cofki: Naredi si cofke.
07:24
Skrivnost poklapanega robota: Zdi se, da je robot Gyro nesrečen, Addison pa mora ugotoviti, kaj je narobe z njenim malim prijateljem.
07:39
Reka: Zasledovanje premetenega lososa se spremeni v potovanje od oceana prek reke do izvira.
07:45
Potok: Kit in gospod Baterija najdeta bolnega raka in mu poskušata pravočasno poiskati nov dom s čisto vodo.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Občutek ugrezanja: Ranger Poševnik obtiči v kupu snega na gori. Bitz ga mora izvleči, ne da jo zasuje sneg.
08:15
Loputa za mačke in kape: Maddie se zabava s kosmatimi prijatelji. Izve, kako delujejo lopute za mačke in kako iz ovčje dlake naredimo volneno kapo.
08:30
Skrivnost na Mukičini kmetiji: Mukičina hrana izginja s kmetije. Detektiv dr. Panda in Toto bosta rešila uganko. Ni vse tako, kot se zdi.
08:39
Smrdeči čevlji: Zakaj Otovi srečni čevlji smrdijo kot smrdljiv sir? Odpravijo se na festival sira v Belgijo.
08:51
Tekač si zlomi nogo: Tekač si zlomi nogo ravno pred otvoritvijo kipa mestnega junaka. Diktator hoče izkoristiti priložnost.
09:00
Hladilnik in gobe: Maddie izve, kako deluje hladilnik, in obišče kmetijo, kjer vse leto pridelujejo gobe.
09:15
Nebotičniki in ptice: Maddie izve, kako zgradijo nebotičnike. Potem pa obišče še ptičji rezervat.
09:30
Storž: Ustvarjalnost nima meja! Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko prelevila storže v nekaj čudovitega.
09:39
Plastična žlica: Hepi in Briko ponovno uporabita žlice in izdelata nekaj prisrčnega.
09:54
Neverjetni cirkus na plaži: Zabavaj se ob preizkušanju različnih materialov za varnostno mrežo za igrače.
10:00
Občutek ugrezanja: Iz kartona in traku bomo izdelali čevlje za hojo po mivki.
10:03
Najglasnejši zvok: Phil izkoristi moč zvoka in skuša proizvesti najglasnejši zvok. Kako zmes iz koruznega škroba spravimo do plesa in razbijemo kozarec?
10:27
Most: Izdelaj gorski most.
10:30
Prste na gumbe!: Zdravniki povečajo majhne zračne mešičke v vaših pljučih - vaše alveole! Potem pa prste na gumbe v Avčelogiji – kdo bo dobil nase smrkelj?
11:00
Kako ustaviš kroglo in neranljivost: Hevreka doživi preobrazbo, a ima težave s fizikalnimi zakoni. Doc K in Nash skušata postati neranljiva.
11:24
The Crowbar: Papus se želi preseliti, ker se v stanovanju nič več ne pokvari. Nolik in Simka menita, da je edina rešitev, da polomijo stvari!
11:30
The Disguise: Tom Thomas se strinja, da bo skrbel za svojega prijatelja kameleona in zaide v težave, ko le ta pobegne iz svojega terarija!
11:39
Zemljevid do zaklada – Kompas in zemljevid nas usmerjata: Newts in Darwin se delata, da sta gusarja! Skrila sta zaklad in narisala zemljevid, na katerem sta zaklad označila s črko X!
11:51
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
11:54
Hogie gre v Yosemite: Prijatelji se s šotori in nahrbtniki odpravijo na pustolovščino! Toda najti popoln kamp ni tako enostavno, kot se zdi.
12:09
Zmanjšanje onesnaževanja zraka: Družina Grimwade bi rada zmanjšala onesnaževanje zraka. Razdelijo se v skupine in razmislijo o zelenih načinih transporta.
12:21
Stare fotografije: Družina Grimwade uporabi stare fotografije za izdelavo svoje časovnice.
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Rajski vrt: Skupina mladih raziskovalcev se odpravi v nacionalni park Addo v Južnoafriški republiki, kjer vidijo marsikaj.
13:00
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
13:24
Gostota: Eric s čarovniškim trikom pokaže, zakaj zaradi gostote nekatere stvari plavajo na gladini vode, druge pa potonejo.
13:30
Težave s tartufi: Kaj so tartufi? Če so tako zelo redki, kako jih lahko najdemo? Doki, Gabi, Mundi in Fico se odpravijo v Toskano v Italiji.
13:45
Obvodni netopir: Rdečka in Sivka se učita o eholokaciji netopirjev in se sprašujeta, kako bi bilo, če bi videli z ušesi.
14:00
Morski pes orjak: Orla in Meabh po nesreči na smrt prestrašita Fiono, ko ju ta zamenja za bližajoče se morske pse.
14:15
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotska roka, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč vode.
14:39
Triki proti vročini: Mali mojstri bodo sadje spremenili v sladoled, pripravili hladen pasji priboljšek in izboljšali plažno brisačo.
15:00
Neverjetna slina in vrstni red zdravljenja: Dr. Chris in dr. Xand nam pokažeta, kako neverjetna je slina in kako so lahko plenilske ptice koristne za bolnišnico.
15:30
Vsa resnica: Nektonova hočeta izvedeti, kaj se je zgodilo z njunima pogrešanima starima staršema, potem ko sta našla Lemurijo. Iskanje se začne!
15:51
Veter pod tvojimi krili: Eric se nauči narediti papirnato letalo. Izve, da je let letala odvisen od tega, kako ob njegovi površini potuje zrak.
15:54
28 opravil pozneje: Ko Max postane obseden s svojo novo resničnostno igro, Noodles prevzame vodstvo in sledi svoji zamisli.
16:18
Moč besed: Brett mora ostale prepričati, da naredijo nekaj groznega, da lahko nadaljujejo svojo pustolovščino.
16:33
Kanadska vesoljska agencija: Kanada je pomembno prispevala k vesoljskemu prizadevanju, kljub temu da ima veliko manjši proračun kot NASA.
17:00
Mihaela Brinzoiu: jeklene roke, ki zvijajo ponve: Močna Mihaela Brinzoiu prikaže moč in spretnost, ki sta potrebni za zvijanje nenavadnega kosa kuhinjske opreme - ponve!
17:12
Alan Silva: umetnik v zraku: Umetnik v zraku Alan Silva razkrije, kako doseže gracioznost svojih nastopov in kako je z akrobatskimi spretnostmi podrl svetovni rekord.
17:24
Tornado v steklenici: Eric izve, da je tornado veter, ki zelo hitro kroži v obliki vrtinca. Potem z recikliranimi plastenkami naredi svoj tornado.
17:30
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
17:54
Triki za odrasle: Navdušite odrasle z balonasto pico, zanimivimi darili in norimi potegavščinami.
18:15
Fitnes vadba: Matilda se z družino odpravi na plažo, kjer se rekreirajo. Pripravi piknik z zdravimi zavitki, solato in granola ploščicami.
18:30
Pojoči pes: Psička Tilly potrebuje operacijo, ker ima krive noge. Johnny in Inel odkrijeta pojočega psa in pomagata lastniku jeznega ptiča.
18:54
Kaj je pi?: Število pi najdemo v vsakem krogu ali loku, vse od oči do mavrice. V tej epizodi boste izvedeli še več o tem enkratnem številu.
19:00
Gasilka (Sabrina Cohen-Hatton) in bionični človek (Mark Ormrod): Spoštovana gasilka in pisateljica Sabrina Cohen-Hatton ter nekdanji marinec in amputiranec Mark Ormrod povesta svoji zgodbi o trdoživosti.
19:24
Nadgradnja: 16-letna Zoe mora izboljšati svoje veščine, če hoče tekmovati na višjem nivoju. Ekraj mora sprejeti težko odločitev.
19:48
En korak do slave: Skupina Ledene sveče se udeleži britanskega prvenstva v sinhronem drsanju z novo zapleteno kombinacijo in se pomeri s hudo konkurenco.
20:18
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
20:42
Turnirji: Ko Howler postane vitez, se nespametno udeleži divjega turnirja.
20:45
Medicina v srednjem veku: V srednjem veku ni pametno zboleti! Dove ima težave z iskanjem zdravila za bolnega prijatelja malega Lewisa.
20:48
Mikrobi: Izumite svoj mikrob.
20:54
Ptice glasbeniki: Preoblikujte stvari v električno žico za ptice.
21:00
Tekmovanje Raziskujmo: Naredi sam: Steve Spangler bo vodil tekmovanje Raziskujmo: Naredi sam, ki temelji na Newtonovem tretjem zakonu.
21:21
Manj smeti, več okusa: Mikrobiologi preiskujejo metodo, s katero bi kose rib, ki jih zavržejo med obrezovanjem, spremenili v nekaj slastnega.
21:27
Rdeči karton za nevarno življenje: Raziskovalci pri projektu EuroFIT razvijajo inovativne tenologije, s katerimi lahko med gledanjem nogometa ostanemo v formi.
21:30
Najboljši poskusi: Videli boste izdelavo punčke, ki ti bere misli, in balona, ki v ognju ne poči.
21:51
Trening možganov: Znanstveniki, ki verjamejo, da možgani pomagajo pri okrevanju bolnikov s kapjo, so razvili načine zdravljenja z navidezno resničnostjo.
21:54
Vetrna energija: Tokrat bomo spoznali ekipo znanstvenikov, ki po nižji ceni in uspešno prenašajo energijo z višine treh kilometrov.
22:00
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
22:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse.
22:54
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Majhni procesi: Raziskovanje majhnih procesov je pomagalo znanstvenikom pri razumevanju epidemij in odkrivanju novih načinov zdravljenj za bolezni.
23:51
Stran z odpadki!: Ali so živila s pretečenim rokom uporabnosti res škodljiva? Ali lahko podaljšamo svežino naše hrane? Preverite tukaj!
00:00
Železnina: Steve Spangler ima za nas nekaj čudovitih znanstvenih projektov. Uporabili bomo predmete, ki jih lahko kupimo v železnini.
00:21
Eksoskeletoni pomagajo pri vračanju gibljivosti: Eksoskeletoni iz aeronavtičnega aluminija bi pomagali bolnikom po možganski kapi okrevati in povrniti gibljivost.
00:27
Kako lahko robot v globoki vodi prinese razsvetljenje: Roboti potapljači so namenjeni za uporabo v situacijah, ki so prenevarne za ljudi.
00:30
Naprave za drugačen vsakdanjik: Napredek na področju dronov, domačih robotov in 3D-tiskalnikov bo izjemno spremenil naše življenje.
01:00
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Na spletu se najdejo izjemne stvari, a je težko vedeti, kaj je res in kaj ne. Obstajajo načini, kako to ugotoviti.
01:30
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi.
01:57
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari.
02:27
Make Your Lava Lamp: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:30
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran?
03:00
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
03:30
Treba bo pohiteti: Nemški ovčar Shiloh šepa, Kylee pa bi rada izvedela razlog za to. Xavier pripelje nepremičnega lorija.
03:54
Svetla prihodnost: Tri očarljive psičke rešijo iz požara. Brata Bill in Ben pa iščeta trajni dom.
04:15
Kraljeva pingvinka: Kraljeva pingvinka Annabelle kaže zaskrbljujoče simptome. Jorgeja skrbi, da ima težave z živčevjem.
04:36
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
05:00
Prste na gumbe!: Zdravniki povečajo majhne zračne mešičke v vaših pljučih - vaše alveole! Potem pa prste na gumbe v Avčelogiji – kdo bo dobil nase smrkelj?
05:27
Pljučni tobogan!: Zdravniki s pomočjo velikanskega tobogana raziskujejo, kako se vaša pljuča premikajo!
06:00
The Stain: Madež barve na srajci Toma Thomasa postaja vse slabši in slabši, Nolik pa je postavljen pred izziv, kako ga odstraniti.
06:09
Zipline: Dobro se primite in gremo! Švignili bomo skozi postopek in izdelali res mega zipline!
06:15
Avto z balonom: Po tem eksperimentu boste pokali od znanja. Tokrat bomo izdelali dirkalne avtomobile, ki jih poganja zrak!
06:24
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
06:39
Dvigni glas: S pomočjo volitev zadnji čas je mestni park rešen. Mily ugotovi, kakšen privilegij je biti meščan in pravica do glasovanja.
06:48
Vprašanja in odgovori: Mily je razburjena, ker novinka Ella ve vse o robotih. Mily se norčuje iz nje, a hitro ugotovi, da je ravnala napačno.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Njegova družina ni navdušena.
07:09
Strah: Darwin in Newts praznujeta noč čarovnic z gozdnimi prijatelji.
07:24
Iznenada: Ko se med v čebelnjaku na skupnem vrtu obarva v svetlo indigo barvo, je Addison pripravljena, da ugotovi, kaj povzroča to modrino.
07:39
Podzemna voda: Presenečenje za rojstni dan Kita in gospoda Baterijo zapre v jamo.
07:45
Izvir: Vodnjak v gozdu je treba očistiti in zavarovati pred neznanim vandalom.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Periskop: Grajska trola sta spremenila Purl, Boba in Poševnika v ledene kipe. Bitz jih mora odtaliti in dobiti nazaj Purlino tiaro.
08:15
Čolni in baloni: Maddie izve, kako motor poganja ladjo in kako nastanejo baloni.
08:30
Izkopani zakladi: Dr. Panda z detektorjem kovin išče zaklad, ko Nilček najde zemljevid do zaklada. Kam vodi zemljevid?
08:39
Otov tank: Oto hoče narediti delujoč model tanka po načrtih Leonarda Da Vincija. A tank se noče premikati! Ekipa se odpravi v Italijo.
08:51
Srednje veliki Bom: Bom izumi orožje, ki lahko vse spremeni v diamant. Zdaj lahko uniči vse in obogati. Lahko Tekač ustavi za nori načrt?
09:00
Kompost in rastline: Maddie se poduči o življenjskem krogu rastlin in izve, kako iz smeti nastane kompost.
09:15
Avtomobili: Maddie izve, kako deluje vozilo, ki prevaža avtomobile, in kako naredijo motor.
09:30
List A4: Prazen list papirja? Nič hudega, Hepi in Briko imata ogromno zamisli.
09:39
Nogavice: Nogavice niso samo za to, da grejejo naša stopala! Hepi in Briko imata nekaj zanimivih zamisli.
09:54
Periskop: Ogledala in odsevi nam pomagajo videti, a tako, da ostanemo skriti. Izdelajmo periskop!
10:00
Plip in Zop: Iz recikliranih plastenk bomo izdelovali rakete.
10:03
Papirnati koluti: Phil hoče kljubovati težnosti in ima težave s papirnatimi koluti. In še: lebdeči baloni s helijem in še več zabave s kljubovanjem težnosti!
10:30
Pljučni tobogan!: Zdravniki s pomočjo velikanskega tobogana raziskujejo, kako se vaša pljuča premikajo!
11:00
Jezdenje valov in obvladovanje vode: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke ugotoviti, kako bi ustvarila val. Hočeta namreč obvladovati vodo.
11:24
Višina: Oče Toma Thomasa mu pove, da se mu lahko pridruži na službenem potovanju, če je dovolj visok, da na zemljevidu doseže zgornji rob celine.
11:30
Modeling Clay: Ko Nolik iz gline za modeliranje naredi škatlico, ga Plamen odpelje po stanovanju, da popravi vse, preden pride Simka.
11:39
Igra petih čutov: Darwin in Newts tekmujeta v igri petih čutov in tako izvesta, da vsak nekaj obvlada.
11:51
Cofki: Naredi si cofke.
11:54
Hogie gre na Galapaške otoke: Potovanje na Galapaške otoke se zakomplicira, ko Letečka zaide v težave s tjulnjem.
12:09
Zavrni plastično embalažo: Mora biti sveža hrana res zavita v plastiko ali obstaja drug način? Pridružite se Grimwadovim, pa boste izvedeli.
12:21
Zmanjšaj porabo vode: Po igri Grimwadove skrbi, koliko vode in elektrike porabijo. Čas je za zeleno spremembo!
12:33
Iskanje največjih sedmih živali: Največje živali: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje z iskanjem sedmih največjih živali v nacionalnem parku Addo v Južnoafriški republiki.
13:00
K veterinarju: Maček Timmy očara posvojitelja. Arlo se vrne na obisk k veterinarju. Ste vedeli, da se trepalnica lahko vraste?
13:21
Življenjski krog: Eric si pri raziskovanju narave pomaga z obročem in ustvari posebno območje za raziskave, polno življenja.
13:24
Trenje in resničnost: Eric se nauči o trenju tako, da vodi žogico po različnih površinah in da si z drgnjenjem segreje roke.
13:30
Irska sreča: Anabella razbije ogledalo in zdaj jo je strah, da bo imela smolo, zato noče izvesti svoje irske plesne točke.
13:45
Živorodna kuščarica: Franky prestraši Faba in mladiče z zgodbicami o boju z živorodno kuščarico. Tudi dedek deli nekaj svojih pustolovščin.
14:00
Vidra: Fleabag in Plop se preizkusita v pesnjenju o vidrah. Orla in Meabh se odpravita na najbolj nevarno mislijo doslej.
14:15
Vrtenje: Phil preuči sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti.
14:39
Majhni triki: Srčkana snežna krogla in pomanjšan poskus. Za male mojstre ni noben trik premajhen.
15:00
Iz oči v oči: Doktorja bosta spoznala posebne očesne celice in bolnišničnega zabavljača. Dr. Chris bo izvedel, kako iz matičnih celic izdelajo kri.
15:30
Največji: Nora Madeline išče največji zaklad na svetu, a jo ujame največja pošast na svetu!
15:51
Sukanje semen: Eric izve, da rastline na različne načine poskrbijo, da njihova semena odletijo čim dlje. Naredi tudi papirnat helikopter.
15:54
Omejitev uporabe telefona: Max in Alicia izumita aplikacijo, ki omejuje uporabo telefona, medtem ko Noodles in Zeke izdelujeta pametni pas.
16:18
Pod pritiskom: Hulk priča Brettovi temačni strani, ki bi jih lahko razdružili.
16:33
Zabava s Soncem: Voditeljica Emily Calandrelli raziskuje naslednjo NASINO misijo, v okviru katere naj bi se vesoljsko plovilo dotaknilo Sonca.
17:00
Bonetics: vrhunski kontorzionist: Kontorzionist Bonetics uporabi svoje nadčloveške sposobnosti in s hojo po rokah z nogami za glavo postavi Guinnessov svetovni rekord.
17:12
Wes P: svetovno znani fizični komik: Viralna senzacija družbenih medijev Wes P, znan tudi kot gospod Uekusa, pove, kako je z nenavadnimi spretnostmi postal svetovni rekorder.
17:24
Eric ustvari veter: Eric izve, da je naprava, ki meri hitrost vetra, zelo pomembna za mornarje in pilote. Potem jo še sam napravi.
17:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
17:54
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
18:03
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
18:15
Mehiška zabava: Matilda z družino načrtuje mehiško zabavo. Pripravi tacose, koruzo na palčkah s sirom, koriandrom in limeto, ter čokoladne churrose.
18:30
Mladi jazbeci: Mladi veterinarji pregledajo leva Adela in njegov poškodovani rep, spoznamo pa tudi nekaj mladih jazbecev, ki potrebujejo pregled.
19:00
Teniški prvak (Roger Federer) in dirkačica (Danica Patrick): Teniška legenda Roger Federer in dirkaška senzacija Indy 500 Danica Patrick povesta, kako sta postala najboljša na svetu.
19:24
Najboljši v državi: Začelo se je državno prvenstvo in zvezde gimnastike upajo, da so se dovolj dobro pripravile nanj.
19:48
Izboljšave: Novi plesni dvojec na ledu Josh in Lucy kar ne najde prave kemije, ki bi jima omogočila uspešen nastop.
20:18
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
20:42
Otroštvo: Otroci živijo zelo različno glede na položaj v družbi! A ne glede na družinsko ozadje so otroci otroci!
20:45
Banket: Skromna Howler in Dove sta povabljena na banket Lorda Roacha. A zanj velja cel kup pravil.
20:48
Sončni zahod: Na listu z barvnimi odtenki rišite sence.
20:54
Nalepke: Nabor nalepk ustvari abstraktno in lepo kompozicijo.
21:00
Znanstveni muzej Oklahoma II: Vodja Steve Spangler bo pokazal, kako naredimo pralnega robota, ki zna slikati, ali pa stroj, ki lahko ujame človeka v mrežo.
21:21
Živalska krma: V tej epizodi skušajo znanstveniki odkriti varne, učinkovite in industriji prijazne načine, kako zavrženo hrano spremeniti v živalsko krmo.
21:24
Rastoče kosti: Znanstveniki razvijajo orodja za obnovo kosti, ki bi lahko vodila do razvoja novih regenerativnih terapij.
21:30
Tulsa: Steve Spangler v živo v Tulsi v Oklahomi pokazal, kako se naredi top s toaletnim papirjem in ogenj iz pepela.
21:51
Okolju prijazna plastika: Odpravili se bomo v Zaragozo v Španiji, kjer raziskovalci proizvajajo inovativno biorazgradljivo embalažo.
21:54
Ko vidimo nepredstavljivo: Spoznali bomo znanstvenike, ki digitalno rekonstruirajo koncentracijsko taborišče Bergen-Belsen, ki so ga po drugi svetovni vojni podrli.
22:00
Lahko napoveste prihodnost?: Je mogoče napovedati svojo prihodnost ali loterijske številke? Kako lahko napovedi zmanjšajo prometne gneče?
22:21
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Zdravje. Živali. Fizika vsakdana. Včasih mislimo, da jih razumemo; je naše znanje mogoče polno mitov?
22:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Najstniki: Naše telo gre ob prehodu iz otroštva v odraslost skozi neverjetno popotovanje.
23:51
Modrostni zobje in trtica: ali nam koristijo?: Velikokrat slišimo, da je narava popolna in ne ustvarja ničesar, kar bi bilo neuporabno. Zakaj pa potem imamo modrostne zobe in trtico?
00:00
Trgovinska znanost: Steve Spangler gre v trgovino po reči, ki jih lahko uporabite za svoje lastne čarobne eksperimente.
00:21
Trening možganov: Znanstveniki, ki verjamejo, da možgani pomagajo pri okrevanju bolnikov s kapjo, so razvili načine zdravljenja z navidezno resničnostjo.
00:27
Vetrna energija: Tokrat bomo spoznali ekipo znanstvenikov, ki po nižji ceni in uspešno prenašajo energijo z višine treh kilometrov.
00:30
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse.
00:54
How to Control a Pendulum with Your Mind: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
01:00
Lahko napoveste prihodnost?: Je mogoče napovedati svojo prihodnost ali loterijske številke? Kako lahko napovedi zmanjšajo prometne gneče?
01:27
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
01:30
Resnično ali ne? Razkrivamo informacijske mite: Zdravje. Živali. Fizika vsakdana. Včasih mislimo, da jih razumemo; je naše znanje mogoče polno mitov?
02:00
V zakulisje z najljubšo hrano: Žitarice in čokoladno mleko, preste in čips: kako izdelujejo naše najljubše jedi.
02:27
Make an Amazing Coloured T-Shirt: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:30
Pecivo, kot ga še niste videli: Pecivo ni samo lepo; z njim sta povezani znanost in umetnost.
03:00
Divje vožnje v zabaviščnih parkih: Vožnje v zabaviščnih parkih se vedno spreminjajo. Odkrijte najnovejše napredke v vodnih parkih, plezanju po drevju in vlakcih smrti.
03:30
Travma: Laura pomaga junaškemu družinskemu psu preboleti travme z vztrajnostjo, potrpljenjem in spoštovanjem.
03:54
Dan izzivov: Marisa in Beth hitita, da bi rešili Cavalier King Charles španjela s poškodovanim očesom. Karen obišče Billa in Bena.
04:15
Dan v Rafovem življenju: Rafa je direktor živalskega vrta Loro Parque. Izvedeli bomo, zakaj mu pravijo ptič Loro Parqua.
04:36
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
05:00
Svetovna ušesa!: To je super! Zdravniki preverjajo vaše akustične reflekse z ogromnim balonom!