Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
06:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:25
Bili smo na snemanju mladinskega filma Elvis Škorc – genialni štor režiserja Borisa Jurjaševiča, za katerega je scenarij po svojem istoimenskem romanu napisala Janja Vidmar. Na slovaškem festivalu Pohoda smo se pogovarjali s Stephenom Buddom, glasbenim producentom in menedžerjem ter humanitarcem, ki z glasbo gradi mostove med zahodno in ostalimi kulturami sveta. Obiskali smo fotografsko razstavo Gregorja Salobirja v Atriju ZRC. Seznanili vas bomo tudi s pregledno razstavo nizozemskega portretista iz 17. stoletja Fransa Halsa v berlinski Gemäldegalerie.
06:35
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:45
I: Cavazza Sebastian, Oman Bernarda... Tiger Šir kan spet lovi Mavglija, in ta pade v sotesko. Vsi mislijo, da je mrtev. A Mavgli je živ, in domisli se, kako bo Šir kana prestrašil in ga prisilil, da se opraviči za svoja dejanja.
07:00
Vabljeni k ogledu!
09:00
Počitniški program
09:15
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Chloe poskuša fante pripeljati v priljubljen vlog svojega nekdanjega fanta, toda vse skupaj se spremeni v veliko polomijo. Medtem se hoče A. J. dokazati kot menedžer. Eden najboljših DJ-jev na Radiu 1 mu odpiše in ga povabi tja. Tako vsaj misli A. J. Resnica je drugačna, toda skupini pomaga srečno naključje.
Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

09:45
I: Bohinc Rok, Filač Gaja, Smrekar Ajda... V Kvikijih, Epskem filmu, kvizu Nimaš pojma ... bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat razmišljali o našem imunskem sistemu, o prirojeni in pridobljeni imunosti, o delovanju virusov ter bakterij, pa tudi o tem, kaj smo se naučili iz medicinskih serij.
10:10
Televizijsko prodajno okno
10:30
Svet je konec 18. stoletja močno zaznamovalo prebujajoče se revolucionarno gibanje, Evropo pa tudi vzpon francoskega vojskovodje Napoleona, ki je nizal zmago za zmago in prestrašil tradicionalne monarhe. Ko jim ga je končno uspelo premagati, so ustanovili Sveto alianso, ki bi v Evropi skrbela za red in mir. Kronane glave in drugi politiki so na svojih srečanjih reševali pereča politična vprašanja. Leta 1821 so prišli tudi v Ljubljano, ki je tako za dobre štiri mesece postala središče svetovne politike.
10:55
I: Kolenc Diana, Korbar Mirjam, Rajšp Jure, Završan Branko... Neverjetne Dogodivščine Slovenskega Jezika; »Zih stari.«

V drugem delu V deželi sinonimov možnosti za nesporazum ni. Vsi uporabljajo sinonime in si vzamejo čas. No, morda si ga vzamejo nekoliko preveč, saj tudi sinonimov v jeziku ni malo.

11:00
Izredna poročila
11:05
Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.


Slikarka, grafičarka in kiparka Elda Piščanec je slovenski javnosti le malo znana. Rojena v zavedni slovenski družini v Trstu, se je učila slikanja pri Rihardu Jakopiču, postala slikarka, učiteljica, ilustratorka, samosvoja avtorica preko 500 del, umrla pa je pozabljena na družinskem gradu.

11:15
Leon se pripravlja na koncert in je zelo nervozen. Vse mu gre na živce in vsi ga motijo. Zarjo najbolj zanimajo Danini prijatelji, zaradi česar se dekleti velikokrat skregata.

Zaradi nesporazuma med odraslimi Miška iz vrtca pripelje njegova vzgojiteljica Agata. Ta tako kot mnogi drugi ne razume razmerij v družini Valič – Gromovih, poleg vsega pa se zagleda v Blaža in ko to odkrije Polona, se novi zapleti ponujajo kar sami od sebe ...

11:50
Serija pogovornih oddaj z najrazličnejšimi sogovorniki, ki ob pogovoru in izmenjavi idej premišljujejo o izzivih sedanjosti in prihodnosti.

V drugi oddaji bodo o izzivih in priložnostih podnebne krize razpravljali: Nina Štros iz Greenpeacea, klimatologinja dr. Tjaša Pogačar z Biotehniške fakultete UL in okoljski ekonomist Jonas Sonnenschein iz okoljevarstvene organizacije Umanotera.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Hinko Smrekar je bil iskriv slikar, grafik in karikaturist, sopotnik velikanov slovenske literature in likovne umetnosti med obema vojnama.


Italijanski okupatorji so leta 1942 Hinka Henrika Smrekarja, enega naših najpomembnejših likovnih ustvarjalcev prve polovice 20. stoletja, odpeljali na strelišče z avtomobilom, ki so ga imenovali »zeleni henrik«. Svoboda je bila osnovni temelj njegovega življenja in ustvarjanja, kot je sam zapisal, se ni dal »niti od pendrekov in bajonetov prisiliti, da ne bi gledal in mislil z lastno glavo.« Umetniško je komentiral domače in svetovno dogajanje in v znamenitem ciklusu Zrcalo sveta vizionarsko napovedal katastrofične razsežnosti 2. svetovne vojne. V dokumentarno igranem filmu umetnika upodablja igralec Marko Plantan, raziskovalko, ki s pomočjo različnih strokovnjakov gledalca vodi po postojankah Smrekarjevega življenja, pa študentka AGRFT Tina Resman. Poleg njegovih najbolj znanih del, ciklusov Zrcalo sveta in Sedem naglavnih grehov, Maškarade slovenskih likovnih umetnikov in Slovenskih literatov ali karikatur njegovih sodobnikov in risb s fantastično tematiko, je v filmu prikazana še vrsta drugih del, med njimi upodobitve Ivana Cankarja, s katerim ga je vezalo tesno prijateljstvo. Ob tem se razkrivajo različne plati njegove osebnosti, ki so ga zaznamovale posledice vojne in psihična bolezen. Svoji značilni razpoloženji je sam prepoznaval v stanjih »vasezaprtosti« in »norčijah bedastega Avgusta«, ki ima edino nalogo, da zabava občinstvo. Umetnikova podoba po svoje oživi tudi v interpretaciji njegovih kritičnih zapisov o obstoječem družbeno političnem dogajanju in intimnejših poetičnih izpovedih.

Scenarij Cvetka Bevc, režija Primož Meško, direktor fotografije Aleš Živec.

14:15
Televizijsko prodajno okno
14:35
Odpravili smo se v naselje Gazice v občini Brežice, kjer imajo prebivalci sicer urejen dostop do vode, so pa še vedno brez elektrike. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so se s svojimi predlogi že večkrat obrnili na občino. Kako občina ravna z denarjem za Rome in kdaj lahko Romi v naselju pričakujejo elektriko, smo vprašali tudi pristojne. Kako uspešni so otroci v šoli in kako na uspeh vpliva predšolska vzgoja, smo izvedeli na OŠ Cerklje ob Krki. V Brežicah živi tudi Rudi Mlinar, ki je izdal roman o ljubezni med romskim fantom in neromskim dekletom.
14:55
Televizijsko prodajno okno
15:10
V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.

A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

15:45
Poletni Infodrom; Čez točno teden dni se bodo v Parizu začele poletne olimpijske igre, in ker se je pred vsako športno dejavnostjo dobro ogreti, bo današnji Infodrom posvečen športu. Otroški poročevalec David se je pogovarjal s selektorjem nogometne reprezentance Matjažem Kekom, Matevž pa s tekmovalkami v odbojki sede. Spoznali smo Maja, ki trenira streljanje z zračno puško, vaterpolsko ekipo iz kluba Ljubljana Slovan in karateiste iz Karate kluba Shotokan Kranj.
16:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Tim Steffenu v prepiru očita, da je Franzi izpostavil nevarnosti. Ta se brani, a pred svojo mamo si to očita tudi sam. Mama sina sicer podpira, a vsi se bojijo Grükonovega maščevanja.


Bela se ves čas boji, da ne bi izgubil Lucy. Domisli se, da bi jo zaprosil za roko. André miri njegovo pretirano navdušenje.


Ariane Leonardu servira zgodbo o tem, kako je na Škotskem videla Christopherjevega pribočnika Schultza. Napelje ga na misel, da je morda imel kaj opraviti z nesrečo Leonardovega očeta.


André je končno malo sam z Lindo, ko imata v pivnici zasebno plesno uro. Toda idila ne traja dolgo. André sumi Dirka, da hlini ohromelost, da bi Lindo navezal nase.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Luna, zvezde in planeti lebdijo v prostranstvu vesolja. Živi kdo tam? Bitje, ki je drugačno od nas? Morda zelenček? Ali krokodil! Morda pa so tam bitja prav taka, kot smo mi? Vesoljček Krokodil in vesoljka Rija? Rija in Krokodil poletita raziskovat vesolje.
17:15
I: Babić Iva, Filač Gaja, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Zemljič Pia... Cofku se dan slabo začne: spotakne se ob igrače, polije med, Rina ga pusti na cedilu ... Kot da je iz postelje vstal z napačno nogo! Se bo mu dan drugače zasukal, če bo poskusil vstati z drugo?
17:25
ZASTIRANJE GREDE

Andreja Preložnik ima ob ekološki kmetiji tudi nekaj gredic okoli hiše. Čez poletje jih zastira z domačo slamo, koreninske vratove rastlin pa pusti nezakrite. Še ene od prednosti zastiranja je tudi manj plevela na gredi.


ODSTIRANJE IN OBOD IZ KAMNOV

Zgodi pa se, da je kdaj dežja preveč. Prst je preveč namočena, kar bi lahko škodilo tudi paprikam. Andreja s kamenčki pokaže zanimiv način, da se zemlja pod zastirko čimprej posuši.


PODKVASTA GREDA PO PRENOVI

Podkvaste grede ob sejmišču v Gornji Radgoni so permakulturne in biodinamične. Lani novembra so na 3 grede nasuli kompost in posadili prezimno zelenjavo. Tokrat Fanči Perdih in Tomislav Gjerkeš sadita zelje, ohrovt in poletne solate.


OMLETA S ČESNOVIMI CVETNIMI POGANJKI

Za okusen, hranljiv obrok je Andreja nabrala nekaj česnovih cvetnih poganjkov. Vmešala jih je v razžvrkljana jajca, začinila, preden jih postreže, pa skoči še na visoko gredo po drobnjak.


navrtu@rtvslo.si.

17:55
Visoko na severu Evrope so ljudje tesno povezani z naravo, ne le poleti, ampak tudi pozimi, ko se temperature spustijo pod –25 stopinj Celzija. Mladi ljudje si tudi v takšnih razmerah ustvarijo posel, bodisi s psi haskiji v turistične namene, na laponskih kmetijah, prav tako pa je zelo prestižno, če si rejec severnih jelenov.
18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
V oddaji Muzikofilija: Avseniki in swing, voditelj Igor Bračič ter Sašo Avsenik spregovorita o prelomnih trenutkih narodnozabavne glasbe. Z živimi izvedbami nekaterih najbolj znanih Avsenikovih skladb odkrivamo, da je narodno-zabavna glasba močno prepletena z žanrom swinga. Skladbe izvaja Ansambel Saša Avsenika, v studiu se nam pridruži tudi Teo Collori s skupino Momento cigano.

Oddaja je nastala v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Režiser in scenarist oddaje je Juš Hrastnik.

20:50
Glasbeni pozdrav


Prifarski muzikanti - Mlinarica

Helena Blagne - Ti boš vedno prvi.

21:00
Slovensko olimpijsko stoletje – njihove zgodbe

Tokio 2020

Olimpijske igre v Tokiu so bile drugačne: prvič so bile prestavljene, za eno leto zaradi pandemije covida. V deželi vzhajajočega sonca je bilo veliko omejitev, v prvem planu pa so bili vseeno dosežki športnikov. Slovenski so se znova izkazali, saj so posegli po kar petih medaljah: treh zlatih, eni srebrni in eni bronasti.

Za prvo medaljo na igrah je poskrbel kolesar Tadej Pogačar, v fotofinišu cestne dirke je osvojil bronasto medaljo. To je bila sploh prva kolesarska v zgodovini za Slovenijo. Še bolj je zablestel Primož Roglič, ki je v vožnji na čas postal olimpijski prvak. S tem naslovom sta se okitila tudi plezalka Janja Garnbret, ki je tako postala prva zmagovalka v tem športu v zgodovini olimpijskih iger, in kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek. Judoistka Tina Trstenjak je bila znova v finalu in tokrat osvojila srebrno medaljo. Izstopali so tudi slovenski košarkarji: zasedli so četrto mesto. Kopica naših športnikov se je uvrstila na peto mesto.

Zanimive zgodbe najboljših naših si lahko ogledate v 14. delu serije Slovensko olimpijsko stoletje – njihove zgodbe.

22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30
V Ljubljani preverjamo utrip začetka festivala dobimo se pred ŠKUC-em, v kulturnem društvu Trainstation Subart Kranj smo bili na koncertu skupine The Tiger Lillies, v ljubljanskem Pritličju pa na predstavitvi nove plošče Nemoč skupine SBO. V Benetkah smo si ogledali novo mednarodno akrobatsko-gledališko predstavo Titizé. Prebrali smo knjigo Pojavimo se in poniknemo slovenskega igralca Evgena Carja, spomnili pa se bomo pred kratkim umrlega ljubljanskega kitarista in pedagoga Pavleta Kavca, ki je vodil legendarno rockovsko skupino Oko.
22:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55
I: Filač Gaja, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jevnikar Vesna, Jordan Branko, Kermavner Srečko, Komljanec Karin, Kuntarič Urban, Novak Vlado, Pernarčič Vesna... Ljubezensko gnezdece Majde in Tomaža zagori. A ne od ljubezni, pač pa v opozorilo. Nika obupano išče Sebastjana in Živo, Miro pa v Švici v zadnjem trenutku reši Zajca.

Nika je sama in vse bolj zlomljena. Pada po vseh okoli nje in začne jo resno skrbeti, da je njeno raziskovanje neproduktivno in nevarno. Miro je prepričan, da bi morali nadaljevati in iti do konca. Nika zbere še zadnje atome moči. Začne se sodni proces, ki pa se zaplete, ko umre glavna priča, medicinska sestra, ki naj bi priznala zaroto izpred desetih let....... IMDb ocena: 7.4/10
.

00:05
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:30
Napovedujemo
06:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:35
V Ljubljani preverjamo utrip začetka festivala dobimo se pred ŠKUC-em, v kulturnem društvu Trainstation Subart Kranj smo bili na koncertu skupine The Tiger Lillies, v ljubljanskem Pritličju pa na predstavitvi nove plošče Nemoč skupine SBO. V Benetkah smo si ogledali novo mednarodno akrobatsko-gledališko predstavo Titizé. Prebrali smo knjigo Pojavimo se in poniknemo slovenskega igralca Evgena Carja, spomnili pa se bomo pred kratkim umrlega ljubljanskega kitarista in pedagoga Pavleta Kavca, ki je vodil legendarno rockovsko skupino Oko.
06:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
07:00
Program za otroke in mlade
07:15
I: Jurc Vladimir... Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:25
I: Bencik Emeršič Viktorija, Derganc Maša, Hribar Škrlec Lena, Juh Polona, Kunšič Maja, Veselko Borut, Zemljič Matej, Zupančič Jana... Bubi, Bibi in Boni naberejo več sadja, kot ga lahko pojedo, zato se odločijo, da ga bodo razdelili še med druge gozdne živali. V gnezdu je strašen nered in Bubi ne najde košare, v kateri bi raznesli sadje, zato ga položijo kar na ogromen list. Medtem ko iščejo račke, srečajo žirafo. Ponudijo ji sadje, a žirafa ga prijazno odkloni in jim razloži, da se hrani samo z listi, ker je rastlinojedka. Zato sovice iščejo lisjačka, a tudi on zavrne sadje, ker je mesojedec. Končno najdejo račke, ki plavajo pod slapovi. Račke so vsejedke, jedo raznovrstno hrano, zato se razveselijo jagodičja. Očka z žvižgom prikliče sovice domov. V gnezdu navdušeno razlagajo o novih odkritjih pri prehranjevanju gozdnih živali.
07:35
I: Brecelj Marijana, Fatur Mojca, Hribar Škrlec Lena, Kunšič Maja, Majzelj Janja, Mihelčič Saša, Murenc Andrej... Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?
07:50
Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.
07:55
I: Bučevec Lana, Finžgar Lovro, Kunšič Maja, Lužar Iztok, Lužovec Sara... Kaj je vaja in kaj vadi deček Luka? Zanimivo bo v njegovi družbi, saj ga zanima veliko reči.

Kriškraški v studiu tokrat vadijo presenečenje za Lovra. Vadijo ga celo malo preveč, zato gredo stvari malce v napačno smer. Napake so zabavne!

08:20
Gaki bi rad polepšal Zofkin dom in ga prebarval. Zofko prepričuje, naj si izbere zeleno barvo. Seveda je ta najbolj všeč njemu. Malinka navija za modro, ker je njena najljubša. Na obisk pride pleskar, ki razloži različne tehnike zaljšanja sten. Zavlada zmeda, odločitev je še težja. Zanimiv in zabaven je tudi pogovor s skritim predmetom Penzijem. P kot poglejte nas!
08:45
I: Dora Lukan, Jamnik Jaša, Pišek Tadej... V starinarnicah se najdejo stvari, ki jih marsikdo sploh ne pozna. Viki je še posebno vesel, ko ljudje prinesejo tisto, česar ne potrebujejo več, saj je prav kaj takega za koga drugega lahko pravi zaklad. Slikarka in ilustratorka Jelka Godec Schmidt prinese zajeten kup starih stripov in Štef je nad njimi zelo navdušen. Zaklad pač! Jelka razloži Zoji, kaj je ilustracija, v starinarnici pa se obeta tudi pravi ilustratorski dvoboj!
09:05
V tokratni Krompir sta Gaja in Klemen povabila Nika Škrleca. Ne le zato, ker Krompir dobro pozna, ampak predvsem zato, ker se Nik vedno znova loteva novih izzivov in radovedno odkriva raznolika področja, med drugim je aktiven tudi pri Radiovednih Vala 202. V rubriki Kaj znaš pa ti? so bazen zamenjali s studiem mladi vaterpolisti Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj. O radovednosti pa so razmišljali tudi mladi iz OŠ Ivana Tavčarja iz Gorenje vasi.
09:45
Smo že v 2. krogu, kjer se v boj za četrtfinale v kvizu podajajo Mija, Galja in Nace iz OŠ Šalek (rumeni) ter Neža, Aljaž in Samuel iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (vijolični), v Hitrih lončkih pa Maks, Lara in Benjamin iz OŠ Toma Brejca Kamnik ter Anastasija, Dženana in Marko iz OŠ Dušana Bordona Semedela Koper. Studio postane nogometno igrišče, vprašanja pa dišijo tudi po pustu, romancah in naravi. Rumeni se bolje znajdejo med praštevili, komarji in coprnicami, vijolični med travniki, drobnico v labirintu in v namiznem tenisu. Kdo išče partnerja ponoči, zakaj Povodni mož uporablja sms in za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v Malih sivih celicah.
Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:25
Poletni Infodrom; Čez točno teden dni se bodo v Parizu začele poletne olimpijske igre, in ker se je pred vsako športno dejavnostjo dobro ogreti, bo današnji Infodrom posvečen športu. Otroški poročevalec David se je pogovarjal s selektorjem nogometne reprezentance Matjažem Kekom, Matevž pa s tekmovalkami v odbojki sede. Spoznali smo Maja, ki trenira streljanje z zračno puško, vaterpolsko ekipo iz kluba Ljubljana Slovan in karateiste iz Karate kluba Shotokan Kranj.
10:40
I: Bohinc Rok, Filač Gaja, Frankl Peter, Milčinski Juš, Smrekar Ajda... V tokratni oddaji Osvežilna fronta vas bodo ustvarjalci pripravili na eno največjih prelomnic v življenju, na polnoletnost. Med drugim bodo iskali odgovore na vprašanje, kaj lahko končno v življenju počnemo, ko dopolnimo osemnajst let, zbrali pa so tudi uporabne namige za organizacijo epske žurke za osemnajsti rojstni dan.
11:10
Televizijsko prodajno okno
11:30
Ko je ladja Mayflower s prvimi priseljenci iz Evrope leta 1620 plula do Amerike, je bilo na krovu več kot 100 ljudi. Dobrih 400 let pozneje se je po njeni poti odpravilo plovilo Mayflower 400. Na krovu ni bilo nikogar. Gre namreč za prvo avtonomno plovilo, ki je prečkalo Atlantski ocean. Kaj pomeni, da je plovilo avtonomno in do katere stopnje lahko pluje brez človeka? Človek je sicer kriv za približno 80 % nesreč na morju. Njihovo število bi lahko zmanjšale popolnoma avtonomne ali polavtonomne ladje. Ali bo v prihodnosti vodni promet avtonomen?
11:55
Televizijsko prodajno okno
12:15
Prostovoljci slovenskega društva Hospic že več kot 25 let podarjajo življenje dnevom. Sočutne in celostne oskrbe umirajočih in njihovih svojcev so deležni tudi prebivalci Zgornje Savinjske doline. Pred štirimi leti so v Mozirju ustanovili območni odbor. Delovanje društva na tem območju so predstavili Darja Fale, Renata J. Roban, Darja Jeraj, Tadeja Gotar, Jon Kanjir in pater Karel Gržan.
12:30
V krstilnici Janeza Krstnika v Piranu si lahko do konca septembra ogledate dela akademskega slikarja Ganija Llalloshija. Prav tam so razstavljene najnovejše slike iz serije Nostalgije. Navdihnili so jih čilimi – preproge z značilnimi albanskimi tradicionalnimi vzorci. Gani Llalloshi je namreč diplomiral na Likovni akademiji v Prištini, nato pa v Ljubljani končal podiplomski študij – in ostal. Novi dom si je ustvaril na Obali. Proti stereotipom o Albancih kot slaščičarjih in prodajalcih sadja se bori s samoironijo in samosvojim likovnim izrazom.
12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Društvo Reks in Mila deluje na širšem območju Medvod že 10 let. Ob tej priložnosti smo se o skrbi in odnosu do živali pogovarjali z ustanoviteljico in gonilno silo društva, Mojco Furlan. Milan Vogrin se je z ekipo sprehodil po Krajinskem parku Rački ribniki – Požeg in odkril veliko tamkajšnjih zanimivih živalskih prebivalcev. V Tropski hiši v Celju tokrat spoznavamo gade. Opozarjamo na hidracijo mačk v poletnih mesecih in svetujemo, kako jim lahko pitje tekočine bolj priljubimo. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

13:50
Slovenci so se v Bosno in Hercegovino, zlasti v rudarske kraje, začeli naseljevati na prelomu 19. in 20. stoletja. V kakanjsko Staro jamo so slovenski rudarji vstopili že davnega leta 1902. Vselej nemirna Bosna je Slovence v Kaknju povezala v zadnji vojni in letos društvo praznuje že 30 uspešnih let delovanja.
14:20
Televizijsko prodajno okno
14:35
I: Babić Iva, Gorenjak Tina, Grubar Brane, Jurc Vladimir, Mišič Ksenija, Ostan Vejrup Jette, Svete Alojz, Tribušon Matjaž, Trseglav Gaber Kristijan, Zemljič Pia, Čušin Gregor(Žiga... -Kako je možno, da jaz, kot grafični urednik nimam pojma, da imamo novo grafično podobo!!- (Vili)


Marta zaupa Veroniki, da ji je Monika speljala Nejca, ker Vili v resnici hodi z Rudijem. Veronika je osredotočena predvsem na svoj nov shujševalni program: -bašem se in hujšam, ker vse pripravljam z ljubeznijo-.Monika v resnici že končuje podlistek o potovanju po Amazoniju, kjer Vilija napade beli tiger. Novo grafično podobo Bliska so strogo zaupno oblikovali na tajnem sestanku v solariju - seveda brez Vilija, grafičnega urednika. V uredništvu nastopi piar-ovec Gregor, ki v obliki modulov uspešno predstavi nov projekt. Pred poroko ima uboga Lili še urgentno misijo: mafijca Ota mora ozdraviti nekontroliranih izbruhov agresivnosti. Kaj bo, če se ji posreči in kaj, če se ji ne?

15:05
Televizijsko prodajno okno
15:25
Kultura, predvsem gledališke predstave, ima posebno mesto v srcih gluhe skupnosti. Letos so gluhi igralci pripravili številne gledališke nastope, saj so prepričani, da morajo kulturo gluhih ceniti, ohranjati in razvijati, ker je nekaj posebnega. Uživajte v gledališki umetnosti gluhih v oddaji Prisluhnimo tišini.
15:35
Televizijsko prodajno okno
15:55
Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.
16:25
Francosko podjetje AB Solar se ukvarja s proizvodnjo obnovljive energije na podlagi smernic EK za zeleni prehod. Vesoljske tehnologije, ki jih razvija Evropska vesoljska agencija v portugalskem inkubatorju v mestu Coimbra, prilagajajo in uporabljajo tudi za projekte, ki so koristni na zemlji. Danska vlada pa intenzivno podpira podjetniške programe izobraževanja mlade generacije, v Kampusu Vejle, v danskem mestu Vejle, mladi dobijo priložnosti za razvoj podjetniških zamisli.
16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Derganc Maša, Hribar Škrlec Lena, Slakonja Klemen, Zupančič Jana... Binka uživa v vragolijah z očijem, a včasih, kadar se preveč razigrata, oči pozabi, da je mlajša od sestre Brine in so igre zanjo pregrobe. Z mamino pomočjo se Binka nauči zalajati kot velik kuža, in to je za očija znak, kdaj naj bo igra bolj prijazna in zabavna.
17:20
I: Babić Iva, Filač Gaja, Govc Petra, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Vrbnjak Tina, Zemljič Pia, Žefran Barbara... Preden gre Cofek na koncert, se mora okopati. Ne dovoli, da mu pri tem pomaga mama - saj ni dojenček! A sam si hrbet težko umiješ. Morda lahko prosi za pomoč glasbenike?
17:30
Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.

Nekoč ponosni Penzion Špik v Gozd Martuljku je zadnja leta neslavno propadal in sameval. Pred kratkim pa je končno dočakal boljše čase. Ima nova lastnika, novo podobo in svežo vsebino.

Prenova stanovanja v središču Ljubljane je nekaj posebnega v več pogledih. Ker sta lastnika v njem živela že prej, sta poznala njegove dobre in slabe plati. Arhitekta, katerima sta lastnika zaupala prenovo, pa sta te prostore poznala, saj sta bila v njih večkrat kot obiskovalca.

Na gričevnatem obrobju Ptuja smo obiskali harmoničen in razgiban vrt. Živopisna okolica doma zakoncev je odraz sloge in potrpežljivega dela domačih rok ter izjemnega čuta za združevanje materialov in rastlin.

18:00
You Rang, M'lord (ii.); Lordova tašča, lady Lavender, dvigne ves svoj denar iz banke in ga v bankovcih po en funt hrani v kovčku pod posteljo. Nekega dne na ulici zasliši lajno, ki ji obudi spomine na mladost. Lajnarju začne skozi okno metati denar. Družina komaj prežene nepridiprave, ki se zgrinjajo pred hišo, da bi si nabrali čim več funtov. Lord sklene, da je treba denar lady Lavender spraviti varno v sef in naroči Stokesu in Ivy, naj mu zlepa ali zgrda prineseta kovček iz njene sobe. Akcija uspe, seveda pa Stokes ne bi bil Stokes, če ne bi spotoma nekaj bankovcev vzel zase. Skrije jih v vazo pred ladyjino sobo.

Stvari se zapletejo, ko v hišo pride škof, ki zbira predmete za dobrodelno dražbo. Cissy mu prinese vazo, ki je stala pred sobo lady Lavender, Poppy pa je v ropotarnici našla še dve enaki. Škof se zadovoljno odpelje z vsemi tremi vazami, Stokes pa ostane praznih rok.


YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993

scenarij: David Croft, Jimmy Perry

režija: David Croft, Roy Gould

v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)...... IMDb ocena: 8.7/10
.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
26. julija se v Parizu začnejo poletne olimpijske igre. Največji športni dogodek z največ udeleženci v štiriletnem obdobju. Tekmovališča bo na teh olimpijskih igrah preizkusilo rekordno število slovenskih športnikov. O veličastnosti dogodka, pričakovanjih, pasteh in priložnostih bodo govorili Miro Cerar, Urška Žolnir, Katja Koren, Andrej Stare in Matej Tušak.
21:00
Če je bila Manila 1978, vrhunec igralske kariere Petra Vilfana, je bil Istanbul 2017 vrh njegove komentatorske poti. V teh štiridesetih letih je zamenjal državo, sistem, nekaj klubov, reprezentanco, cel kup trenerjev, soigralcev, dvoran, mikrofonov in televizij.... A ena stvar je ostala enaka: strast do košarke.

Dokumentarec zajema pol stoletja jugoslovanske in slovenske košarke, čas, ki ga je Vilfan preživel na igrišču ali ob njem. Ker življenje je igra: lahko jo igraš ali spremljaš. Tretje opcije ni.

Scenarij in režija: Bojan Krajnc.

22:20
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:25
V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:35
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45
Ridley (i.); Pri vetrnih turbinah najdejo truplo ženske in Carol prosi Ridleyja za pomoč. Lastnik vetrne elektrarne Graylish trdi, da je ne pozna, Ridleyju pa mladenič Kit, ki opazuje dogajanje, pove, da jim lahko pomaga, ker je nekakšen amaterski detektiv in ima veliko podatkov. Ridley sprejme njegovo pomoč, s čimer pa se Carol in sodelavci ne strinjajo. Ridley ugotovi, da gre za hotelsko sobarico Gabrielo iz Italije, ki so jo odpustili.


RIDLEY / Velika Britanija / 2022

Scenarij: Paul Matthew Thompson

Režija: Bryn Higgins, Paul Gay, Noreen Kershaw

V glavnih vlogah: Adrian Dunbar, Bronagh Waugh, George Bukhari, Elizabeth Berrington.

23:45
Murder In The Pacific; Umor na Tihem oceanu je dokumentarna serija o bombnem napadu na Greenpeaceovo ladjo Mavrični bojevnik leta 1985. Kot prava kriminalka razkriva dogodke, ki so pripeljali do napada. Sledil je mednarodni škandal, ki je zamajal vlado evropske države, prej majhna okoljevarstvena skupina pa se je uveljavila na svetovnem prizorišču.


3. del

Novozelandska policija pripre dve osebi, osumljeni sodelovanja pri napadu, hoče pa najti še druge, ki so na ladjo podtaknili bombi. Toda šele ko začnejo zadevo preiskovati tudi francoski novinarji, je razkrita identiteta storilcev. Posledica mednarodnega škandala, ki ga je povzročil napad tajnih agentov na Greenpeaceovo ladjo, so odstopi in menjave v francoski vladi.


MURDER IN THE PACIFIC / Velika britanija / 2022 / Režija: Chloe Campbell.

00:35
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:00
Napovedujemo
07:00
Živ žav
07:05
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Rija in Krokodil se gresta sankat. Na strmi vzpetini srečata Borisa, ki ju povabi na tekmovanje, a Rijo je strah. Za vse krivi Krokodila in ga spodi s sani. Ko bi se mu rada opravičila, je Krokodil že zamrznjen kip, ki leži v snegu. Nežno ga strese. Krokodil od sunka začne drseti! Zaleti se v Rijo in skupaj ju nese po hribčku navzdol kot na saneh! Prijatelja zmagata.
07:10
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Rija in Krokodil gradita hiško na vrtu za babičino hišo. Odločita se, da bosta v njej živela. Rija zbija in žaga. Hiška mora biti popolna! Krokodil pa medtem opazuje oblake na nebu. Rija meni, da bi ji moral pomagati pri gradnji. Šele ko zagrmi in začne deževati, se Krokodil pokesa. A hiška je samo Rijina.
07:15
I: Smrekar Ajda... Žarko in Živa poskušata skupaj postaviti hišico, a vsakič skrivnostno izgine! Živa se odloči, da bo nastavila past za zlikovce. Medtem imajo podgana Bojanca in piščančki težave, saj jim nekdo ves čas uničuje domovanje.
07:20
I: Derganc Maša, Guček Kristijan, Hribar Škrlec Lena, Končar Maja, Lah Jaka, Vihar Rok, Šef Blaž, Škrlec Nik, Železnik Tjaša... Njambo se veseli sodelovanja v šolskem zboru, dokler ne ugotovi, da ima za petje pošastnih pesmi predober posluh. Mu bo Bučko za prvi nastop na šolskem koncertu pravočasno pomagal najti nov ritem?
07:30
I: Bencik Emeršič Viktorija, Hribar Škrlec Lena, Juh Polona, Kunšič Maja, Veselko Borut, Zemljič Matej... Bubi, Bibi in Boni izbirajo igrico, da bi se igrali, ko Boni nenadoma začne drseti po veji. Preseneti jih prikriti kuščar! Hitro se jim izmuzne in se skrije. Morda bi se z njimi rad igral skrivalnice? Sovice se odpravijo iskat živali, ki se skrivajo v gozdu. Odkrijejo mnogo živali, ki se zakrivajo: žabica med listjem, vešča med drevesnim lubjem in paličnjak med vejicami. Doma jim očka razloži, zakaj mnoge živali potrebujejo prikrivanje, mami pa jim zapoje uspavanko o skrivanju.
07:40
I: Slapar Vesna... Premraženi snežni Plugec pred sabo odriva ogromno gmoto snega. Ta se veča in veča, Plugec pa od mraza kar šklepeta z zobmi. Le kam je namenjena ta zverka? Bo Botiju uspelo opraviti nalogo, preden ga bo zagrnila kopica snega?
07:45
I: Brelih Hatunić Žan, Pavlin Ana, Wolf Završnik Lara... Mravljinčar najde čudne stopinje, ki vodijo z otoka na otok. Z malim Timotejem jim sledita, dokler ne odkrijeta, čigave so: pripadajo živali, ki je živela pred davnimi časi, ko so bile Zemljine celine še združene v eno samo, ki se je imenovala Pangea. Na njej je živelo veliko živali, ki so do danes že izumrle.
07:50
I: Drolc Veronika, Gruden Gregor, Hribar Zvone, Pišek Tadej, Slapar Vesna... Lara sodeluje v radijski nagradni igri in si prisluži poseben celodnevni obisk živalskega vrta: ves dan lahko spremlja paznika, ki skrbi za živali in jih krmi. Naključje pa poskrbi še za prav posebno dogodivščino! Lara tega dne ne bo nikoli pozabila.
08:00
I: Babić Iva, Filač Gaja, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Zemljič Pia... Medvedja družina gre na izlet. Cofek si za nahrbtnik izbere velik štor, v katerega spravi vse, kar se mu zdi nujno. A ko je poln, ga Cofek sploh ne more dvigniti, ker je tako težek. Čemu se bo odrekel?
08:10
I: Babić Iva, Filač Gaja, Govc Petra, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Zemljič Pia, Žefran Barbara... Cofek zasači mamo med sestavljanjem pesmi za očkov rojstni dan. Obljubiti ji mora, da mu ne bo izdal te skrivnosti. Ker težko drži jezik za zobmi, skrivnost »zaklene« v škatlico in jo skrije.
08:15
I: Pavlin Ana, Pirnat Primož... Rdečka in grahozavri odkrijejo novo igro! Najprej se odbijajo od palmovih listov, nato od pobočja, pa od ananasozavrov ... in kmalu od vseh bitij v dolini. Prav zabavno se je igrati fliper, dokler se prijatelji nenadoma ne znajdejo med razdraženimi vegezavri.
08:20
I: Cavazza Sebastian... Mavgli spozna Čučipa, mladega jelena, ki ga lovi črni panter Kala. Medtem ko Balu in Bagira iščeta Mavglija, srečata jelenčkovega očeta Čapala. Skupaj ju začnejo iskati.
08:30
I: Blagovič Maja, Slakonja Klemen, Slapar Vesna, Smolej Uroš, Šef Blaž, Železnik Tjaša... Zim in Zam izgubita nadzor nad oblakoplovom. Odnese ju na ledeni sever in v vročo puščavo. Zoja, Feliks in Zmedi ju skušajo dohiteti in pri tem spoznajo različna življenjska okolja.
08:40
I: Cavazza Sebastian, Derganc Maša, Smolej Uroš... V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.
08:45
I: Pavlin Ana, Vidic Nika... Noč čarovnic je za Pipa in Poko brezskrbna zabava. Naredita strašljiv duhčev vlakec, krasita strašljive kolačke in si pripovedujeta strašljive zgodbe. Poka je neustrašna, Pipovi poskusi, da bi jo prestrašil, jo spravljajo v smeh. A ko ob pišu vetra zaškripljejo vrata, se oba zdrzneta in si izmislita namišljenega bavbava. Pip skrije Pokin vlakec in nekaj kolačkov, pretvarja se, da jih je vzel bavbav. Poka je zbegana, ko pa izgine še Pip, je vsa prestrašena. Dokler ne zasliši Pipovega in Žabkovega hihitanja za omaro, verjame, da je v hiši res bavbav. Pip se zagovarja, da ga je prej ves čas strašila, Poka pa njemu očita, ker se je skril in jo pošteno prestrašil. Pip se opraviči in spet se brezskrbno igrata z namišljenim bavbavom.
08:50
I: Bučevec Lana(Srečko, Betka, Minka), Derganc Maša(terier 3, Hribar Škrlec Lena, Mihevc Lea, Slakonja Klemen, Slapar Vesna(Matjaž, terier 1), Zupančič Jana, Železnik Tjaša(Rjavko, Janika)... Brina, Binka in Matjaž se na igrišču dolgočasijo. Pa jih oči odpelje na izlet do potoka, kamor je zahajal že kot otrok. Brino goščava, v kateri se najprej znajdejo, osupne. Vse ji je tuje, vsaka žuželka, vsaka veja, ki jo oplazi. A ji narava s svojo lepoto počasi zleze pod kožo in Brina se prepusti njeni čarobnosti.
09:00
I: Hribar Škrlec Lena, Merljak Maja Martina, Recer Matej, Čušin Gregor... Egon in Ajda s sabo v gozd vzameta tudi kokoško Matildo. Ko je igre konec in se namenita domov, pa o njej ni niti sledu. Egona in Ajdo zaskrbi. Sta bila nespametna, da sta jo pripeljala sem? Po gozdu se potika lisica.
09:10
I: Bučevec Lana... Če se okužimo z mumpsom, nam otečejo žleze slinavke ob ušesih. Zdravnica Mica pojasni, da bolezen po dobrem tednu izzveni, a nam lahko pusti posledice, zato je najbolje, da se pred njo zaščitimo s cepivom.
09:15
I: Brecelj Marijana, Fatur Mojca, Hribar Škrlec Lena, Kunšič Maja, Mihelčič Saša, Murenc Andrej, Pernarčič Vesna... Miši se pripravljajo na svoj letni ples, na katerega je prvikrat povabljena tudi Celestinca. Ernest je navdušen, drugi medvedi pa ne, ker jim mišja slavja niso prav nič všeč ...
09:20
I: Bučevec Lana... Zdravnica Mica pojasni, zakaj je koža novorojenčkov včasih rumena. Niso bolni, samo zlatenico imajo, ker njihova jetra še ne znajo predelovati snovi, imenovane bilirubin.
09:25
I: Cavazza Sebastian, Derganc Maša, Smolej Uroš... V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.
09:30
Andrej ve, da se mladički učijo med igro. Mali severni medvedi na Arktiki in langurji v Indiji se radi igrajo, surikate so zelo poskočne in dejavne, največje mojstrice igranja pa so gorile. Plezajo po drevesih, se valjajo in se trudijo trkati po prsih tako kot očka.
09:40
Mladički se morajo naučiti, kako priti do tekočine. V Namibiji se male stepske kokoške zanašajo na očka, da jim bo prinesel vodo. Njegovo perje je namreč vpojno kot goba. Slonček se mora naučiti piti s trobcem, mladiči nojev pa sledijo staršem, ki iščejo vodo v puščavi.
10:00
Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.
11:20
Portret Josefa Winklerja - opazovalca smrti - sledi dnevu na reki, v cerkvi in na pokopališču.


Film sledi razmišljanjem koroškega literata in jih povezuje z arhetipskimi podobami religije, rojstva in umiranja. Razmišljanja pripovedujejo o razlikah kultur in njihovem odnosu do smrti in življenja - o njuni povezanosti in ločenosti. O inspiracijah, ki jih ponujajo razmerja sovraštva do očeta in oddaljenosti od matere. O izgubi jezika in njegovi ponovni najdbi. Smrt je življenje in življenje je smrt.

Direktor fotografije: Domen Ožbot. Scenarij in režija: Jani Sever.

11:40
Televizijsko prodajno okno
12:00
Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
V oddaji Muzikofilija: Avseniki in swing, voditelj Igor Bračič ter Sašo Avsenik spregovorita o prelomnih trenutkih narodnozabavne glasbe. Z živimi izvedbami nekaterih najbolj znanih Avsenikovih skladb odkrivamo, da je narodno-zabavna glasba močno prepletena z žanrom swinga. Skladbe izvaja Ansambel Saša Avsenika, v studiu se nam pridruži tudi Teo Collori s skupino Momento cigano.

Oddaja je nastala v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Režiser in scenarist oddaje je Juš Hrastnik.

14:15
V največji turistični kraški jami v Evropi praznujejo 200 let prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki je bila leta 1824 ustanovljena prav v Postojnski jami.


Francoska regija Haute de France je bila lani - tako kot Slovenija leta 2021 - izbrana za Evropsko gastronomsko regijo. Kako na francoskem podeželju razmišljajo o vplivu gastronomije na turizem?

14:50
Televizijsko prodajno okno
15:10
Shopgirl; Romantična komedija o ljubezenskem trikotniku z izvrstno Claire Danes


Mirabelle je zadržana, zasanjana in otožna mlada ženska, po srcu umetnica, ki za preživetje dela kot prodajalka v dragi trgovini na Beverly Hillsu. Nekega dne se čez pult zaplete s starejšim bogatašem Rayem. Istega dne spozna tudi mladeniča svojih let, Jeremyja. Odloči se za nadaljevanje zveze z Rayem, ki jo ponese v svet, o kakršnem je vedno sanjala. Mirabelle se čustveno naveže na Raya, čeprav ta noče imeti resne zveze. Zaradi njenega trpljenja ima občutek krivde, zato se dekletu za pomanjkanje ljubezni odkupuje z dragimi darili. Mirabelle v tesnem odnosu z odtujenim moškim postaja vse bolj zmedena in prizadeta, Jeremy pa ji ponudi oporo, ko zaradi neuslišane ljubezni zdrsne v depresijo.


Film je bil posnet po romanu Steva Martina, ki v filmu zaigra sebičnega bogataša s slabo vestjo.


Izvirni naslov: SHOPGIRL / Ameriški film, 2005 / Režija: Anand Tucker / Scenarij: Steve Martin / Igrajo: Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Rozman Nika... Pip in Poka mečeta kamenčke v ribnik in zagledata Jasmino, ki se sama igra. Menita, da je osamljena, in se odločita, da se bosta ves dan igrala z njo. Nekaj časa Jasmino njune igre zabavajo, a ko bi se rada igrala tudi kakšno svojo igro, ji to preprečita. Končno se ji uspe izmuzniti, Pip in Poka pa se sprašujeta, s čim sta jo prizadela. Ko se spet srečajo, jima Jasmina pojasni, da se včasih raje igra sama in da zaradi tega še ni osamljena. Le kako bi bila, saj jo obkroža narava in prijatelj kamenček. A le dokler ga Pip ne vrže v ribnik, saj ne ve, da je to njen prijatelj. Jasmina mu ne zameri, vsepovsod je še dovolj prijateljev kamenčkov.
17:20
I: Pavlin Ana, Vidic Nika... Poka pride k Pipu, da bo pri njem prespala. Po razigranih pripravah je končno čas za spanje. Poka opazi, da je doma pozabila Žabka. Brez njega ne more zaspati. Vsa je iz sebe. Pip med svojimi igračami išče podobno igračo, a je seveda ne najde. Izkaže se za pravega prijatelja in ji posodi Pujsi. Zdaj pa Pip ne more zaspati. Pogreša Pujsi. Skrivaj jo hoče izmakniti Poki, a jo pri tem zbudi. Prijatelja spoznata, da se bosta zazibala v sanje le, če bosta oba zaspala ob Pujsi.
17:30
Priseljenca sta v upanju na boljše življenje odšla v Katar, vendar ju je tam čakala drugačna usoda. Dokumentarni film prikaže nečloveške delovne razmere in smrti med delavci, ki so gradili več milijard vredno infrastrukturo za svetovno nogometno prvenstvo leta 2022.
17:55
You Rang, M'lord (ii.); Stokes želi na vsak način dobiti nazaj denar, ki ga je vzel iz kovčka lady Lavender in skril v vazo pred njeno sobo, potem pa je lord to vazo podaril škofu za dobrodelno dražbo. Z denarjem, ki ga izvabi kuharici, gre na dražbo in eno kupi najprej prvo vazo, ker je ta prazna, drugo, in na koncu še tretjo. Sir Ralph, ki sumi, da Stokes kupuje vaze po naročilu svojega gospodarja, njegovega velikega sovražnika Meldruma, se vključi v dražbo in vaze dosežejo nepričakovani visoko ceno. Ko Stokes navsezadnje razbije tretjo vazo, v kateri je skriti denar, ta denar niti ne zadošča za vaze. In to, da ostane brez denarja, še ni vse. Da je od kuharice dobil posojilo, ji je natvezil, da ga potrebuje za ločitev, in ji obljubil poroko, ko bo ločitveni postopek zaključen. Kako se bo izvlekel iz te kaše, zdaj še nima časa razmišljati.


YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993

scenarij: David Croft, Jimmy Perry

režija: David Croft, Roy Gould

v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)...... IMDb ocena: 8.7/10
.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:25
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Murder In Provence; Obubožanega grofa Etienna de Bremonta najdejo mrtvega na dvorišču njegovega dvorca. Zdi se, da si je vzel življenje, toda preiskovalni sodnik Antoine Verlaque posumi, da ni tako. Izkaže se, da je bila sodnikova partnerica Marine Bonnet mladostna prijateljica bratov de Bremont in oskrbnika njunega dvorca Jeana-Clauda. Brata se nista najbolje razumela, mlajši Lucien je želel dvorec preurediti v hotel, starejši Etienne pa je temu nasprotoval. Preiskovalci odkrijejo, da je bil Lucien povezan z ruskim bogatašem, ki na Azurni obali zvodnikom prodaja mlade manekenke. Ko začnejo raziskovati, kdo je grofu nakazal več milijonov evrov, pa najdejo mrtvega tudi Luciena …


MURDER IN PROVENCE / Velika Britanija / 2022

Scenarij: Shelagh Stephenson

Režija: Chloe Thomas, Steve Barron

V gl. vlogah: Roger Allam, Nancy Carroll, Keala Settle.

21:35
Gost Intervjuja je Lotos Vincenc Šparovec. Zagotovo ste ga že videli na deskah Mestnega gledališča v Ljubljani, pa na televiziji, v naši seriji o Inšpektorju Vrenku, pa v nemalo slovenskih filmih. A Lotos Vincenc Šparovec ni le izvrsten igralec, je tudi človek z izkušnjo, zaradi katere prav lahko za njegovo igralsko kariero ne bi vedeli in ki še enkrat potrjuje, da življenje piše najboljše romane … in gledališke predstave!


Voditelj: Edvard Žitnik.

22:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:35
V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55
Laurel Canyon; Laurel Canyon – gričevnata pokrajina, posuta z ljubkimi hišami v zelenju na pragu Hollywooda, je v 60. letih in na začetku 70. let prejšnjega stoletja nudila ustvarjalno zavetje številnim glasbenikom, ki so zagnali pravo revolucijo v popularni glasbi in kulturi. Dokumentarna serija v dveh delih razgrne bogastvo redkih video in avdio posnetkov in svežih intervjujev ter predstavi življenje in glasbo Neila Younga, Davida Crosbyja, The Doors, Alicea Cooperja, The Monkeys, Mamas and Papas, Joni Mitchell in drugih.


LAUREL CANYON / ZDA / 2020 / Režija: Alison Ellwood.

00:15
Pihalni kvintet Slowind je k programskemu oblikovanju svojega 16. festivala sodobne glasbe povabil izjemnega flavtista, skladatelja in dirigenta Roberta Aitkena, ki prihaja iz Kanade. Pripravil je izbor subtilne glasbe z Daljnega vzhoda, katere osrednja osebnost je japonski avantgardni skladatelj Toru Takemicu. Izpovedna moč njegove glasbe je pustila neizbrisen pečat v japonski kulturi 20. stoletja, na glasbenem in filmskem področju. Na zaključnem koncertu festivala smo v izvedbi izkušenih slovenskih in gostujočih japonskih interpretov sodobne klasične glasbe, posneli raznovrsten izbor njegovih kompozicij in predstavitev kompozicije mlajšega japonskega skladatelja Tošia Hosokave.
00:45
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:10
Napovedujemo