Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
05:55
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:20
Bili smo v Čedadu na 33. izvedbi srednjeevropskega festivala Mittelfest, ki je nastal kot spodbuda za utrjevanje vezi med vzhodnim in zahodnim svetom. Ob Velenjskem jezeru smo obiskali 1. festival elektronske glasbe Overlake. Odpravili smo se v Šentjošt nad Horjulom, kjer v cerkvi sv. Jošta razstavljajo dela akademskega slikarja Jošta Snoja, zaključujejo pa tudi restavriranje gotskih fresk, poleg tega je trenutno v izdelavi kopija poškodovanega zvona, ki je z letom nastanka 1354 eden izmed najstarejših v Sloveniji.
06:35
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:45
I: Berden Gorka, Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Merljak Maja Martina, Recer Matej, Sever Maja, Tepšić Mak, Čušin Gregor... Danes je dan za izmenjavo. Vsi v gozdu zbirajo dragotine in jih z veseljem izmenjujejo. Ajdi pade v oči Egonov kamen, ki bi bil sijajen za njeno kopje, a sama žal nima ničesar, kar bi lahko zamenjala. Na srečo ima očka predlog. Najdragocenejša so v naravi semena.
07:00
Ljubljana: Ponedeljek, Torek, Sreda; Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

09:00
Počitniški program
09:15
The Inbestigators; Ezra se navdušuje nad tehnologijo in nagovarja Maudie, naj z njim kupi posebno kocko, ki ti pove, kdo te kliče in od kod. Maudie ni prepričana. Niti po tem, ko začne Ezro in sosede nekdo nadlegovati po telefonu. Kdo je otrok, ki kliče, nato pa kiha v telefon? Nekdo, ki si želi prodati napravico za sledenje klicem.
09:30
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Chloe bi rada povečala angažiranost Wonderlanda v družbenih medijih, zato se odloči, da bo na spletu objavila osebne profile fantov. Natu in Chloe zmanjka časa, da bi izpolnila vprašalnike, zato se za ponovno srečanje dogovorita zvečer. Toda domenita se tako nerodno, da noben od njiju ne ve, ali gre za pravi zmenek.Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

10:00
Smo že v 2. krogu, kjer se v boj za četrtfinale v kvizu podajajo Mija, Galja in Nace iz OŠ Šalek (rumeni) ter Neža, Aljaž in Samuel iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (vijolični), v Hitrih lončkih pa Maks, Lara in Benjamin iz OŠ Toma Brejca Kamnik ter Anastasija, Dženana in Marko iz OŠ Dušana Bordona Semedela Koper. Studio postane nogometno igrišče, vprašanja pa dišijo tudi po pustu, romancah in naravi. Rumeni se bolje znajdejo med praštevili, komarji in coprnicami, vijolični med travniki, drobnico v labirintu in v namiznem tenisu. Kdo išče partnerja ponoči, zakaj Povodni mož uporablja sms in za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v Malih sivih celicah.
Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:35
Televizijsko prodajno okno
10:55
Z Ilirskimi provincami je veter svoboščin nove dobe zapihal tudi v naše kraje: prvič je bil uradno priznan slovenski jezik, za nekaj časa je bila ustoličena civilna uprava, veljala je enakost državljanov pred zakonom, uvedena je bila civilna poroka ...

Spomin na francosko oblast se je pri nas ohranil tako v ljudski umetnosti kot kulturni dediščini.

11:20
Televizijsko prodajno okno
11:40
Film predstavlja duhovno in kulturno izročilo Beneške Slovenije skozi intimno pripoved štirih pesnic Luise Battistig, Margherite Trusgnach, Andreine Trusgnach in Claudije Salamant, ki spregovorijo o svojem občutenju prostora, v katerem ustvarjajo.


V začetku avgusta, ko na gorskih pobočjih zacvetijo številne rože, je čas, ko dekleta in žene na pobočjih Matajurja v Beneški Sloveniji nabirajo rože in jih doma pletejo v velike šopke. Legenda pravi, da ko je bila Marija vzeta v nebo, se je na zemlji pojavil šopke cvetlic. Po večstoletni tradiciji ljudje pripravljajo »pušjace«, zanje pobirajo določene vrste cvetlic in zelišč, ki imajo terapevstko, magično in zaščitno moč.

Pobočja mogočne gore Velike Babe, kakor so imenovali Matajur, so Beneške Slovence izklesala v trdožive in vztrajne ljudi, ki pa nikoli niso zaklepali vrat pred siromakom. Takšne so tudi Luisa Battistig, Margherita Trusnach, Andreina Trusgnach in Claudia Salamant. Vse štiri so pesnice, ki moč za ustvarjanje in opisovanje svojih izkušenj nežnosti, empatije, materinstva in notranje moči, črpajo iz svojih prostorov.

12:05
Kultura, predvsem gledališke predstave, ima posebno mesto v srcih gluhe skupnosti. Letos so gluhi igralci pripravili številne gledališke nastope, saj so prepričani, da morajo kulturo gluhih ceniti, ohranjati in razvijati, ker je nekaj posebnega. Uživajte v gledališki umetnosti gluhih v oddaji Prisluhnimo tišini.
12:20
Tednik tudi poleti prinaša nove zgodbe tedna:

Dosmrtna zaporna kazen. Zakaj toliko tujcev v zaporih? Podkoren 1966 - Kaleidoskop Draga Kocjančiča. Stoletja podkorenske domačije. Pogovor z novinarko Alenko Frantar. Osamele vasi.

Voditeljica Tednika je Jelena Aščić, urednik pa Dejan Ladika.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Rogatec leži na slovenskem geografskem obrobju in v zgodovini nikoli ni postal mesto, bil pa je pomemben štajerski trg. Lahko rečemo, da je majhen kraj z velikimi kulturnimi spomeniki, pomemben pa je bil zlasti v dobi baroka. Domačini lepo skrbijo za kulturno dediščino, saj so obnovili nadžupnijsko cerkev sv. Jerneja, dvorec Strmol in Muzej na prostem Rogatec, ki so danes tudi zelo priljubljene turistične točke. O svojem odnosu do kulturne dediščine in zgodovine Rogatca nam bodo pripovedovali Andrej Grobelnik, Jože Kitak in Irena Roškar.


Režiserka Ita Obersnu.

13:50
Ali veste, da je bil Trst ob štetju leta 1910, še za časa avstroogrskega cesarstva, mesto z največ slovenskega prebivalstva? Ekipa dokumentarne serije Mestne promenade se je odpravila v slovensko zamejstvo, spodbuda za predstavitev Trsta pa je bila letošnja stoletnica požiga Narodnega doma in začetek postopkov njegovega vračanja. V oddaji bodo hodili po poteh bogate slovenske dediščine in poiskali izstopajoče spomenike, ki so delo slovenskih avtorjev, del teh spominov pa bodo predstavili v oddaji. O usodi tržaških Slovencev bo spregovoril domačin Jernej Šček, ki je profesor filozofije in zgodovine na liceju Franceta Prešerna.
14:20
Televizijsko prodajno okno
14:40
Prostovoljci slovenskega društva Hospic že več kot 25 let podarjajo življenje dnevom. Sočutne in celostne oskrbe umirajočih in njihovih svojcev so deležni tudi prebivalci Zgornje Savinjske doline. Pred štirimi leti so v Mozirju ustanovili območni odbor. Delovanje društva na tem območju so predstavili Darja Fale, Renata J. Roban, Darja Jeraj, Tadeja Gotar, Jon Kanjir in pater Karel Gržan.
14:55
Televizijsko prodajno okno
15:10
A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Hortobágy – Nádudvar és Balmazújváros vidéke és a Nyugat-Magyarország peremvidék tája című epizódot láthatják.


V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Hortobágy – Nádudvar in Balmazújváros, ter Pokrajine zahodne Madžarske.

15:40
Televizijsko prodajno okno
16:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Vanessa se zelo razveseli, ko jo pokličejo iz športne revije, da bi naredili fotoreportažo o novi zgornjebavarski prvakinji v sabljanju. Njen trud je končno poplačan. Toda peruti ji kmalu pristriže nepovabljeni gost, ki jo znova začne izsiljevati za svoje podle načrte.

Christoph spozna, da je prvič v življenju naletel na nasprotnika, ki mu je dorasel. Ker je povsem brez denarja, ne ve več, kaj naj stori. Medtem se Ariane še naprej trudi uresničiti svoj mračni načrt in na svojo stran pridobi tudi Leonarda.

Amelie je ostala brez strehe nad glavo, zato Tim vpraša Franzi, ali bi jo z Lucy vzeli za sostanovalko. Franzi se strinja, vendar po pogovoru z Amelie ugotovi, da se je zagledala v Tima.

Ko Franzi in Steffen izgubita dve pomembni stranki, se Steffen začne spraševati, ali za vsem tem stoji podjetje Grükon. Ko prejme klic odvetnika iz podjetja, mu hitro vse postane jasno.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Blagovič Maja, Gubenšek Tomaž, Rupnik Ivan, Slakonja Klemen, Slapar Vesna, Smolej Uroš, Veselko Borut, Zupančič Jana, Šef Blaž, Železnik Tjaša... V Zakajzato se pripravljajo na praznik cvetja, toda vse cvetlice so uvele. Le zakaj že toliko časa ni deževalo? In zakaj sploh mora?
17:25
I: Slapar Vesna... Če želi Boti opraviti nalogo, mora po peščenem skalovju loviti zbor pojočih Bučk. Te bežijo pred neubranim Vreščalkom, ki nima posluha, a bi se rad pridružil zboru.
17:30
Voda je kot življenje, včasih burno, hip zatem povsem umirjeno. Na svojem potovanju po Bavarski se je avtorica dokumentarne oddaje Dežela voda, Anette Orth, lotila vode tako kot blagodejnega vira življenja v rezervatu za zaščito ptic ob spodnjem toku reke Inn in obenem tudi kot grozeče nevarnosti v pogovorih z žrtvami poplav v Passauu. Zgodba o ljubeči plati vode pa se odvije v brezčasni idili visokogorskega jezera Rappensee na več kot 2000 metrih nadmorske višine v Allgäuskih gorah, daleč od vsakdanje naglice.
18:00
Kako je nastajala politična detektivska fikcija, roman Kdo je ubil SEKS? Knjižni prvenec bo predstavil Andrej Capobianco, novi avtor političnih trilerjev na Slovenskem.


Pogovor bo vodila Nina Jerman.

18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
All Creatures Great And Small (iv.); James in Helen sta izčrpana, saj je sezona ojagnjevanja in imata polne roke dela. James je najel veterinarskega pripravnika Richarda Carmodyja. Vsi s strahom pričakujejo Siegfriedov odziv na to. Gospa Pumphrey ima novega psa, Cedrica, ki ima asocialno težavo in potrebuje veterinarja. Gospa Hall naredi velik korak naprej v svojem odnosu z Geraldom.


ALL CREATURES GREAT AND SMALL (IV.) / 2023 / Velika Britanija

Scenarij: Ben Vanstone

Režiser: Bryan Percival

V glavnih vlogah: Anna Madeley, Samuel West, Nicholas Ralph, Rachel Shenton, Paul Hilton, Billy Hickey, Chris Coniston, Keith Hyland.

20:55
Iceland With Alexander Armstrong; Alexander Armstrong raziskuje Islandijo ? deželo ledenikov, gejzirjev in poletij, ko sonce nikoli ne zaide. Dih jemajoča pokrajina in edinstvena kultura Islandije sta ta nekoč negostoljuben otok spremenili v priljubljeno turistično destinacijo.


1. del:

Alexander Armstrong potuje po Islandiji. Takoj po pristanku obišče dejavni ognjenik, se odpravi na severovzhod, na območje z nekaterimi največjimi islandskimi naravnimi znamenitostmi, nato pa se vrne v živahno prestolnico Reykjavik. Ogleda si muzej, ki na svetu nima para, spozna člane skupine, ki je Islandijo predstavljala na pesmi Evrovizije, in v islandskem slogu preživi poletni sobotni večer.


ICELAND WITH ALEXANDER ARMSTRONG / Velika Britanija / 2021 / Režija: Ed Venner.

21:50
Na zadnjem popisu prebivalstva na Hrvaškem se je za Slovence izreklo 7729 ljudi. Gre za najmlajšo zamejsko skupnost Slovencev, ki je bila med letoma 1997 in 2010 celo izbrisana iz hrvaške ustave, v saboru pa svojega predstavnika sploh še ni imela. Zakaj Slovenci na Hrvaškem čutijo, da so v slabšem položaju kot slovenske manjšine v drugih sosednjih državah? Kaj pričakujejo od Slovenije? Kako negujejo svoj jezik in identiteto?
22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:00
I: Barbara Jakopič, Bolčina Radoš, Filač Gaja, Funkl Mojca, Fürst Uroš, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jenček Renato, Jevnikar Vesna... Nika se v tretji sezoni skupaj z Borisom Hafnerjem, vodjo specializiranega državnega tožilstva, podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah.


Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč. Začenja se negotova in luknjičava pot rekonstrukcije te noči.

Živa je študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju, od Nike dobi ekskluzivno informacijo o Hafnerjevi napovedi vstopa v politiko, ki pa je vezan na sprejem zakona o zastaranju gospodarske kriminalitete....... IMDb ocena: 7.4/10
.

23:55
Rodil se je v Dolah nad Idrijo, v župniji Zavratec. Leta 1970 je bil na Sveti Gori posvečen v duhovnika in je tudi edini duhovnik, ki je učil predmet samoupravljanje s temelji marksizma in edini učitelj daleč naokoli, ki je učil tako predmet samoupravljanje s temelji marksizma kot verouk. Nedvomni pričevalec nekega časa. Poznajo ga kot pokončnega človeka s skoraj asketskim življenjem, doslednega, vedno čuječega ocenjevalca trenutnega dogajanja in ljudi, s pogledom, zazrtim v prihodnost.
02:35
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
03:00
Napovedujemo
05:55
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:20
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:30
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:35
I: Blagovič Maja, Gubenšek Tomaž, Rupnik Ivan, Slakonja Klemen, Slapar Vesna, Smolej Uroš, Veselko Borut, Zupančič Jana, Šef Blaž, Železnik Tjaša... V Zakajzato se pripravljajo na praznik cvetja, toda vse cvetlice so uvele. Le zakaj že toliko časa ni deževalo? In zakaj sploh mora?
06:50
Ljubljana: Ponedeljek, Torek, Sreda; Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

09:00
Počitniški program
09:10
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Nate v okrepčevalnici spozna Frankieja Rylandsa. Frankie je tudi nadarjen kitarist, ki pa je zapustil skupino zaradi neljubega pripetljaja na snemanju. Nate bi mu rad pomagal premagati strah in ga spravil nazaj na oder. Mya medtem hodi na lažne zmenke in Oakley je zato zelo ljubosumen.Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

09:40
Gg Good Game; Bratje Vid, Lan in Luka ter njihov oče David so prepričani, da je igranje videoiger lahko zabavna dejavnost za vso družino, a pogosto se tega lotijo brez mame Mojce, saj je videoigre ne zanimajo preveč. Tokrat jo bodo s skupnimi močmi poskusili navdušiti z igro Among Us. Bo izdajalska igra končno prepričala poslednjo branilko analognega v družini?
09:50
Gg Good Game; Alja ni navdušena samo nad videoigrami, ampak tudi nad cosplayem – izdelovanjem in oblačenjem v kostume junakov iz popkulture. Že dolgo je njena vzornica na tem področju Dora, spremlja jo na družbenih omrežjih. Alja bo Doro zdaj prvič spoznala pri igranju Catherine, ugankarske igre na temo ljubezni, duševnih stisk in izbire. Bo Dora nad igro navdušena, tako kot je Alja nad njenimi kostumi?
10:05
Televizijsko prodajno okno
10:20
Slovenci smo v skoraj štirih stoletjih pod habsburško monarhijo – od izida prve slovenske knjige do prve svetovne vojne – doživeli zelo različne cenzurne režime. Vseprisotna, četudi pogosto prikrita cenzura, je temeljno zaznamovala intelektualno in literarno življenje naših prednikov. Po vsebinski plati so bile sprva v žarišču verske teme, nastal je indeks prepovedanih knjig. Pozneje so bile za cenzorje najbolj sporne politične in moralne teme. Knjižna cenzura je bila ukinjena leta 1848, v gledališču pa je ostala vse do razpada monarhije.
10:45
Televizijsko prodajno okno
11:00
Dana pred ostalimi skriva izpuščaje, ki so se ji pojavili po obrazu in za katere sumi, da jih je dobila zaradi poljubljanja s fanti. Meta si njeno skrivanje razlaga po svoje in se prestraši, da je Dana pod vplivom kakšnega arabca, ki jo želi izkoristiti. Jože si z novim aparatom izmeri pritisk, ta pa pokaže, da je njegov pritisk močno previsok, kar Meti naredi še nekaj sivih las. Vsa prestrašena Jožeta odpelje na počitek v pisarno in medtem, ko Jože na kavču zaspi, v pisarno pride Polonin novi sodelavec Martin ...
11:30
Osrednja gostja velikonočne oddaje je 73-letna Primorka Ivica Vergan, vodja Primorskih fantov. 21. marca 2023 se je poslovil njihov pevec in Ivičin dobri prijatelj Bogdan Gerk. Spominjamo se njegovih uspešnic in sledi, ki jih je kot ploden avtor pustil v obalni zasedbi.


Na pogovornem kavču je tudi Blaž Švab, pevec Modrijanov, ki uradno nastopajo 24 let. S Silvom Pliberškom bodo izvedli novi valček Moj mali raj.


V studiu so tudi mladi in energični debitanti iz Kostanjevice na Krki – skupina Džuboks, v veselo družbo Andreja in Sandija pa pride še simpatična Alenka Godec.


Dve igrici – Prepoznaj pesem ter Je res ali ni? – veliko smeha, pogovora, nekaj nostalgije in Glasbeni pozdrav se zlije z vikendom.

12:35
Na zadnjem popisu prebivalstva na Hrvaškem se je za Slovence izreklo 7729 ljudi. Gre za najmlajšo zamejsko skupnost Slovencev, ki je bila med letoma 1997 in 2010 celo izbrisana iz hrvaške ustave, v saboru pa svojega predstavnika sploh še ni imela. Zakaj Slovenci na Hrvaškem čutijo, da so v slabšem položaju kot slovenske manjšine v drugih sosednjih državah? Kaj pričakujejo od Slovenije? Kako negujejo svoj jezik in identiteto?
12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Priseljenca sta v upanju na boljše življenje odšla v Katar, vendar ju je tam čakala drugačna usoda. Dokumentarni film prikaže nečloveške delovne razmere in smrti med delavci, ki so gradili več milijard vredno infrastrukturo za svetovno nogometno prvenstvo leta 2022.
13:50
Slikar MILAN ERIČ je sprejel povabilo za pregledno razstavo v ljubljanski Mestni galeriji. Največje slike so sestavljene iz številnih listov velikosti A3 in jih je prinesel kar v kartonasti škatli. Zamisel za to je dobil, ko sta z Zvonkom Čohom galerijske stene tapecirala s tisoč in več risbami risanke Socializacija bika. Velikokrat si pomaga tudi s fotokopiranjem na prosojnice in tako iz starejših ilustracij ustvarja nove kolaže. Da bi lahko v kratkem času pripravil več del, si je pomagal z novo tehniko, ki jo imenuje Polivanke. Na koncu je bila galerija natrpana z deli in postavitev je dobila naslov Nepregledna razstava.
14:05
Televizijsko prodajno okno
14:20
V dveh slovenskih narodnih gledališčih, ljubljanski in mariborski Drami, trenutno igrajo kar dve Moli?rovi komediji, Skopuha v klasični režiji Slobodana Unkovskega in Tartuffa v avtorski režiji Diega de Bree. Kakšna je vloga ženske v Moli?rovem opusu? Glavni junaki so običajno obsedeni moški, vendar ob njih - sicer redko - stojijo tudi močne ženske, kot je denimo Elmira v Tartuffu. Pogovarjali smo se tudi z 12 igralkami, ki so pod režijskim vodstvom Sebastijana Horvata sredi nastajanja provokativne uprizoritve Nebesje britanske dramatičarke Lucy Kirkwood. Avtorica se ukvarja z odnosom sodnega sistema do ženske v 18. st., ki je ženske obravnaval drugače kot moške za iste prestopke. In še, kdo je sodobna urbana ženska, kot jo v gledališki priredbi avtofikcijskega romana Eve Mahkovic interpretirata igralki dveh generacij Nataša Matjašec Rošker in Liza Marijina?
14:55
Televizijsko prodajno okno
15:15
A Nagyító alatt című adásban kiemelünk néhány jelesebb nemzetiségi eseményt a tavalyi évből.


V oddaji Pod drobnogledom se bomo spomnili nekaterih pomembnejših narodnostnih dogodkov iz preteklega leta.

15:40
Televizijsko prodajno okno
16:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Bela ne more več uživati z Lucy, ker se boji, da ji bo Paul prej ali slej priznal svoja čustva, zato se odloči, da jo bo zasnubil, in pri tem za pomoč prosi Andréja Konopko.

Grükon zahteva, naj Steffen prevzame njihovo krivdo, sicer bodo uničili Vrabčka. Obupanemu Steffenu na pomoč priskoči Dirk.

Urs izsiljuje Vanesso, ki mu mora priskrbeti kodo hotelskega sefa, drugače bo razkril njeno goljufijo pri športni stavi in bo njene sabljaške kariere konec.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Filač Gaja, Hribar Škrlec Lena, Terglav Matija, Vrbnjak Tina... Cofek in Rina slišita legendo o gozdnem duhu Lesnikarju. Začneta ga iskati, saj ju zanima, kakšen je. Ob tem pa odkrijeta, da je včasih skrivnost vznemirljivejša od resničnosti.
17:20
I: Slapar Vesna... Rezgetavi Galopko je sestradan. Preseneti prhajočega Godrnjavsa, ki muli travo. Izpred nosa mu izmakne šop trave. Godrjavs se požene za njim. Boti zajaše Galopka in skupaj odgalopirata po peščenem skalovju. Bo Botiju ob tej bliskoviti hitrosti uspelo zbrati vse podatke in opraviti svojo nalogo?
17:25
I: Bučevec Lana... Če se okužimo z mumpsom, nam otečejo žleze slinavke ob ušesih. Zdravnica Mica pojasni, da bolezen po dobrem tednu izzveni, a nam lahko pusti posledice, zato je najbolje, da se pred njo zaščitimo s cepivom.
17:30
Bogdan Babšek je zaradi prirojene spinalne mišične atrofije že od desetega leta na invalidskem vozičku. Ker po končani srednji šoli za elektrotehniko ni dobil zaposlitve v svojem poklicu, se je usmeril v grafično oblikovanje in se posla lotil sam. Bil je prvi invalid v Sloveniji, ki se je s tem, da se je odločil za samostojno podjetniško pot in redno zaposlitev, za vedno odrekel invalidnini, ki bi jo sicer prejemal vse življenje. Njegovo podjetje Batis Plus danes zaposluje sedem delavcev, od tega tri invalide. Vseskozi sledijo trendom na področju tiska in grafike, v novo tehnologijo letno vlagajo okrog osem odstotkov prometa. Podjetje vodi s premišljenimi in poštenimi koraki, pravi; ponosen je, da spadajo med slabih deset odstotkov podjetij z zlato boniteto odličnosti. Kljub težki invalidnosti ves čas uresničuje svoje sanje, ovire pa premaguje s pozitivno energijo in močno voljo. Slednje mu v zadnjem obdobju daje tudi njegova mlada družina – soproga Mojca in 10-mesečna hčerka Nika.
17:55
90 odstotkov Slovencev vsaj občasno uživa prehranska dopolnila. Na policah trgovin in specializiranih prodajaln je okoli 2000 izdelkov, a številni ljudje dopolnila naročajo tudi po spletu, k temu pa jih pogosto nagovarjajo zavajajoči oglasi, ki obljubljajo čudežne učinke. Zaradi domnevno čudežnih učinkov je moralo najmanj 5 ljudi na zdravljenje v bolnišnico, enemu izmed njih so presadili jetra. Katera prehranska dopolnila lahko uporabljajo bolniki z rakom? Kakšen je sploh nadzor nad sestavinami v teh izdelkih? Zakaj ne gre verjeti obljubam o izgubi teže brez truda ali povečanju spolne moči v oglasih?
18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:05
Lorelei; Drama. Wayland je po petnajstih letih izpuščen iz zapora. Išče službo in se izogiba težavam. Kmalu po osvoboditvi se ponovno zbliža z Dolores, svojo bivšo iz srednje šole. Dolores je med njegovo odsotnostjo postala mati treh otrok, samohranilka, ki nima kaj sanjariti, če jih hoče preživeti. Wayland se kmalu po prvem srečanju preseli k Dolores in njeni kaotični družini. Otroci ga sprejmejo za svojega in ga imajo kmalu za očeta, čeprav Waylandu to ni po godu in ni videti pomirjen ali zadovoljen. Vseeno pa se znajde v vlogi odgovornega očeta, ki mora poskrbeti za račune in poln hladilnik. Med iskanjem zaposlitve ga stara znanstva potegnejo na stara pota, medtem ko začne Dolores na glas sanjariti svoje dekliške sanje o življenju v Los Angelesu. Vprašanje je ali sta Dolores in Wayland po petnajstih letih dovolj zrela in močna, da bosta obdržala in ohranila družino ali bodo šle stvari svojo pot, kakor v neštetih drugih primerih.


LORELEI / USA / 2020

Režija: Sabrina Doyle / Scenarij: Sabrina Doyle / Igrajo: Jena Malone, Pablo Schreiber, Gretchen Corbett, Dana Millican, Sabina Friedman-Seitz, Quinn Liebling, Jerry Bell Jr., Joseph Bertót, Jeb Berrier, Lynn Sher, Ryan Findley, Trish Egan, Amelia Borgerding, Bionka Simone, Chancellor Perry….

22:00
Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.


Fran Vesel je postal zbiralec in fotograf. Svoje premoženje – dve hiši v Ljubljani, je zapustil slovenskemu narodu. Zbiral je vse, kar je bilo povezano s kulturo, še zlasti z umetnostjo in slikarji. Fotografiral je različne dogodke in ljudi, tudi Ivana Cankarja ter ustvaril zajeten opus, ki predstavlja dragocen dokument časa.

22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:00
I: Barbara Jakopič, Bolčina Radoš, Filač Gaja, Funkl Mojca, Fürst Uroš, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jevnikar Vesna, Kuntarič Urban, Pavlin Ana(K... Nika v bolnici dobi potrditev, da je bila posiljena. Spominski drobci, ki ji vznikajo v zavest, kažejo na taksista.


Živa si je z Nikino ekskluzivno informacijo o Hafnerjevem vstopu v politiko popravila status v uredništvu. Z urednikom Pretnarjem naredita prvi veliki intervju s Hafnerjem. Zvečer v uredništvu pride do zbližanja, ki pa ni po Živini volji. Živa si zaradi strahu za svojo prihodnost ne upa zavrniti urednika....... IMDb ocena: 7.4/10
.

00:05
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:30
Napovedujemo
06:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:30
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:40
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:50
I: Filač Gaja, Hribar Škrlec Lena, Terglav Matija, Vrbnjak Tina... Cofek in Rina slišita legendo o gozdnem duhu Lesnikarju. Začneta ga iskati, saj ju zanima, kakšen je. Ob tem pa odkrijeta, da je včasih skrivnost vznemirljivejša od resničnosti.
07:00
V današnjem poletnem jutru se bomo spomnili obletnice Kolumbovih potovanj, svetovala nam bo logopedinja, v studiu pa bomo gostili tudi pajke in škorpijone. Vabljeni v družbo jutranjikov, z vami bodo Veronika K. Žajdela, Katja Treer, Andrej Geržina in Goran Obradović.
09:00
Počitniški program
09:10
The Inbestigators; Petošolci se pripravljajo na najbolj razburljivo dejavnost v vsem letu, plezanje v telovadnici. Prinesti morajo le soglasja in skočiti na avtobus, a se zaplete. Najprej Pixie, Kyle in Mario pozabijo soglasja, potem pa se ta še izgubijo. Pa so se res izgubila ali kdo ne sme na plezanje?
09:25
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Dan bo priredil dobrodelno zbiralno akcijo. V ta namen bo v Palači boksarski večer. Ko išče prostovoljce, se za tekmovanje prijavita Chloe in Mya. To kmalu postane spopad med Wonderlandom in GHF. Nate podpira Chloe, Oakley in Harry pa pomagata Myji. Zaplete pa se, ko dekleti postaneta preveč bojeviti.Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

09:50
V tokratni Krompir sta Gaja in Klemen povabila Nika Škrleca. Ne le zato, ker Krompir dobro pozna, ampak predvsem zato, ker se Nik vedno znova loteva novih izzivov in radovedno odkriva raznolika področja, med drugim je aktiven tudi pri Radiovednih Vala 202. V rubriki Kaj znaš pa ti? so bazen zamenjali s studiem mladi vaterpolisti Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj. O radovednosti pa so razmišljali tudi mladi iz OŠ Ivana Tavčarja iz Gorenje vasi.
10:35
Televizijsko prodajno okno
10:50
Priljubljenost Josipa Jurčiča se je pokazala že na njegovem pogrebu, ko se ga je leta 1881 spomnilo kar pet tisoč ljudi. Članki, v katerih je pisce prevevala zavest o pisateljevi veličini, a tudi strah, da ne dobimo enakega naslednika, so polnili strani Slovenskega naroda.

Iz revne družine z Muljave se je že mlad z ljubeznijo do ljudskega izročila in narodne tradicije povzpel na literarni Parnas, ter se trudil svoja dela približati kar najširšemu občinstvu. Preplet njegovih glavnih ljubezni – časnikarstva in literature je dal pečat njegovemu kratkemu, a plodnemu življenju.

11:15
Televizijsko prodajno okno
11:30
Viktor Bergant, oče Dane in Zarje, je bil do pred kratkim redek gost v hiši. Ampak odkar hodi na meditacijo in duhovne vaje, je kot prenovljen. Prizadeva si biti boljši oče in pri Valič - Gromovih pogosto preživi vso soboto. Blaž in Polona gresta takrat najraje delat.

Leonova mama Valerija povabi vse otroke na obisk v Ameriko, kar Poloni seveda ni všeč, saj je že vplačala križarjenje za celo družino. Viktor Poloni prinese nov -babyphone-, ki pa ima očitno napako in lovi vse druge zvoke, kot Miškov jok. Je tudi eden od vzrokov, da se Gorazd in Tadeja močno skregata ...

12:05
Intimni dokumentarec scenarista in režiserja Bojana Labovića Baron iz province se ukvarja z zgodbo velikega slovenskega razsvetljenca Žige Zoisa.


Večino svojega življenja je preživel v palači na Bregu v Ljubljani, kjer so se že po letu 1780 zbirali napredni slovenski razsvetljenci. Poimenovali so jih Zoisov krog. Baron Žiga Zois je bil namreč njihov mecen, jih materialno podpiral, spodbujal in usmerjal ter bil tako središčna osebnost. Tudi po letu 1797, ko zboli in ga protin, takratna bolezen premožnih, do konca življenja priklene na voziček. Od tega leta Zois sploh ne zapusti več svoje ljubljanske palače. Polnih 22 let, vse do svoje smrti. Nepredstavljivo dosti časa, ki ga ob razmišljanju o Žigi Zoisu preprosto velikokrat spregledamo. S tem pa spregledamo tudi njegovo intimo, njegov pogled na svet in sebe samega. Pogled, ki ga avtorji filma začnejo po obisku članov Zoisovega kroga pri svojem mecenu. Je leto 1815 in Zois plemeniti Edelstein, Žiga, ki že 18 let ni izstopil iz svoje palače, je spet sam. In razpet med provinco in svetom pluje med svojimi spomini in vizijami. Se ustavlja med različnimi podobami in razmišljanji. In drži krmilo. Je kot kapetan na ladji. Sedeč na vozičku, ki ga je izdelal sam.

Barona Zoisa interpretira dramski igralec Vladimir Jurc.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
V Sloveniji ima težave s čezmerno težo dobrih 18 odstotkov fantov in 16,7 odstotka deklet. Prehranjevalne navade se izoblikujejo že v otroštvu, zato je nesprejemljivo, da se oglasi za živila z neprimernimi prehranskimi lastnostmi pojavljajo celo v otroških revijah, opozarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije. Čeprav je ultrazvočni pregled z merjenjem nuhalne svetline za nosečnice že skoraj leto dni brezplačen, se še vedno lahko zgodi, da ga nekateri zdravstveni centri zaračunajo. Preverili smo, zakaj. V oddaji tudi o tem, da vas lahko v nekaterih poštnih poslovalnicah ob plačilu z gotovino doleti visoka provizija. Ta je včasih celo višja od cene storitve. Podrobnosti takoj po Dnevniku, na prvem programu Televizije Slovenija.
13:35
Televizijsko prodajno okno
13:50
Film nas popelje po preteklosti mariborske študentske delovne brigade. Ta je nastala spontano, po velikem potresu v Posočju. Takrat se je študent Zoran Kačičnik, pobudnik akcije, domislil, da bi študentje po svojih močeh pomagali odpravljati posledice naravne nesreče, predvsem pa je želel prostovoljstvo povezati z vsakodnevnimi stiki z ljudmi, prizadetimi ob tej naravni nesreči. Tem je druženje s študenti nekoliko omililo prebijanje skozi težke čase po potresu in pomagalo pri premagovanju hudih stisk.

Film spremlja 17. študentsko delovno brigado v Dobrovniku. Udeleženci so spoznavali vrednote, kot so prijateljstvo, spoštovanje, prostovoljstvo, skupno delo. To je bilo obdobje, v katerem so kot generacija s svojim delom pustili pečat v širši družbi. Delo v brigadah je obenem tudi nasprotje potrošniške družbe in sebičnosti. Domačini so za pomoč zelo hvaležni, in to udeležencem pomeni izjemno veliko. Ko pa jih spoznamo od blizu, sprevidimo tudi, da so to študenti, ki se jim ne obetajo dobre službe - da torej pomoči potrebnim pravzaprav pomagajo tisti, ki so pomoči potrebni tudi sami .

14:20
Televizijsko prodajno okno
14:35
Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.
15:00
Televizijsko prodajno okno
15:15
A Vendégem című adásban Koter Gizelláról láthatnak portrét.


V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret Gizelle Koter.

15:50
Televizijsko prodajno okno
16:05
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); André jezno opazuje, kako Dirk še naprej manipulira z Lindo. Njegov sum, da Dirk le simulira hromost, je vedno večji.

Ko Ariane Vanesso ponovno zaposli na recepciji, Urs odločno zahteva, naj Vanessa izkoristi priložnost in ugotovi kombinacijo hotelskega sefa.

Steffen in Franzi snujeta načrte za pridobitev kupcev za Vrabčka, Tim svojo slabo voljo strese na Amelie.

Bela je prizadet zaradi Lucyjine zavrnitve, vendar ga Lucy noče izgubiti.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Cavazza Sebastian, Oman Bernarda... Želvi Bu in U hitita, da bi videli, kako se bodo izvalile želvice. Tudi Mavgli bi jih rad videl, zato se odloči, da jima bo pomagal. Z Balo in Lali pohitijo k reki, v kateri pa preži krokodil Džakala....... IMDb ocena: 7.5/10
.
17:20
I: Brelih Hatunić Žan, Bučevec Lana, Kodelja Anuša, Mlakar Martin, Pavlin Ana, Vidic Nika, Wolf Završnik Lara, Zafred Lovro... Mali Timotej se igra skrivalnice s prijateljico žirafo. Najboljša skrivališča so na Merkurju, majhnem planetu, ki je prekrit s kraterji. Merkur jima pove, kako je davno nazaj dobil kraterje.
17:30
Svet se letos spopada z najobsežnejšimi požari v naravi. V Kanadi so našteli več kot 6400 gozdnih požarov, ki so zajeli površino osmih Slovenij. Na stotine požarov je letos na desetkrat večji površini, kot je Ljubljana, prizadelo tudi Grčijo. Pri nas je bil eden najhujših požarov lani, ko je gorelo na našem Krasu. Kakšne so posledice požarov v naravi na rastje in tla? Kakšen je leto po požaru naš Kras? Rastline so različno odporne proti ognju in visokim temperaturam. Črni bor je naša proti ognju najodpornejša drevesna vrsta. Kako požar vpliva na druga drevesa? V nekaterih delih sveta pa so požari naraven, ponekod celo nujen pojav.
17:55
Bernarda Žarn se bo v Dnevni sobi družila z strastnima kolesarjema.

Kolesarstvo sodi med najbolj priljubljene slovenske športe. Tadej Golob je napisal Kolesarski vodnik po Sloveniji in zamejstvu z naslovom Pikčasta Slovenija, Jože Robežnik pa kolesarska doživetja zapisuje v svoje srce.

18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:05
The Gig Is Up; Wolt, Amazon, Uber – mnogi vedo, kako preprosto je uporabljati njihove aplikacije in kako privlačne so njihove cene. Po vsaki opravljeni storitvi uporabnika povabijo, da jo oceni. Le malokdo pa se zaveda, kakšne posledice pomeni njegova sodba za človeka, ki s torbo na ramenih kolesari skozi mesto. Dokumentarna oddaja razkriva zgodbe nevidnih in zlahka nadomestljivih ljudi, ki delajo v t. i. ekonomiji na zahtevo. Milijoni posameznikov, ki jih je privabila obljuba prožnega delovnika in nadzora nad zaslužkom, so se znašli v povsem drugačni resničnosti. Razmere za delo so pogosto nevarne, plačilo se spreminja brez vnaprejšnjega obvestila in delavci živijo v nenehnem strahu, da bodo zaradi slabe ocene ali nerazpoložljivosti »deaktivirani«, se pravi odpuščeni.


THE GIG IS UP / Kanada, Francija / 2021 / Režija: Shannon Walsh.

21:05
V tretji oddaji iz serije pogovornih oddaj, v katerih najrazličnejši sogovorniki premišljujejo o izzivih sedanjosti in prihodnosti, sogovornice razpravljajo o posledicah vse večje prekarizacije dela, ki se zajeda v našo družbo in medsebojne odnose. Svoje poglede na to žgočo temo bodo predstavile: samostojna raziskovalka Eva Matjaž, socialna antropologinja dr. Nina Vodopivec z Inštituta za novejšo zgodovino in ekonomistka dr. Irena Ograjenšek z Ekonomske fakultete UL.
22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:00
I: Barbara Jakopič, Bolčina Radoš, Filač Gaja, Funkl Mojca, Fürst Uroš, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jenček Renato, Jevnikar Vesna... Pretnar je v medijih obtožen spolnih zlorab, zaradi česar ostane brez službe. Nika nadaljuje s svojo raziskavo, a se znajde v slepi ulici.


Nika se sooči se Perotom, ki je bil z njo zadnji na domnevnem kraju zločina, a očitno tudi on ni prava oseba. Ko se Nika že prepriča, da si je najhujši scenarij le domišljala, se pojavi nova sled, ki obudi njene sume. Hafner v svoji stranki išče Perotovega vohuna, Pretnar pa zaradi odpovedi delovnega razmerja toži časopisno hišo. Odgovorna urednica Ema Mrak se obrne na Niko s prošnjo, da bi jih ona zastopala na sodišču....... IMDb ocena: 7.4/10
.

00:05
V okviru Dnevov poezije in vina Medana 2005 je v Medani v Goriških brdih nastopil tudi Igor Lumpert Trio. Trio sestavljajo priznani jazzovski glasbeniki: Igor Lumpert- saksofon, Milan Nikolić-kontrabas in Gašper Bertoncelj-bobni. Trio je pretežno pesniškemu občinstvu, zbranemu na Gradnikovi domačiji v Medani, predstavilo avtorsko glasbo Igorja Lumperta. V New Yorku živeči saksofonist Igor Lumpert je bil rojen leta 1975 v Novem mestu. Saksofon je najprej študiral v avstrijskem Linzu. V tem času je Lumpert igral v ansamblu Sidewinders, ki so ga leta 1999 proglasili za najboljšo nemško jazzovsko zasedbo. Po odlično opravljenem študiju v Avstriji ga je na študij na newyorško šolo New School Universitiy povabil eden najvidnejših kontrabasistov današnjega časa Reggie Workman. Tam je Lumpert glasbene izkušnje nabiral in še nabira s protagonisti newyorške jazzovske scene.
01:10
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:35
Napovedujemo