Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
05:54
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The DVD: Tom Thomas mora vrniti DVD, ki si ga je sposodil od prijatelja, vendar odkrije, da njegov predvajalnik ne more več brati diska. Simka in Nolik pomagata Tomu Thomasu, da ga očisti, da spet deluje.
06:09
Družina palčkov: Vsa družina mora pomagati, da bodo darila pravočasno dostavljena! Izdelali bomo palčke, ki bodo sedeli na policah.
06:15
Voščilnice z obrisi: Vsak se razveseli voščilnice! G. Wiggles se počuti izključenega, zato bomo zanj izdelali posebno voščilnico.
06:24
Akcija in reakcija: Raynnan s starši živi blizu Evropskega centra za vesolje v Francoski Gvajani, od koder poleti veliko raket. S poskusi bo spoznal akcijo in reakcijo ter si zgradil zelo kul raketo! Ena, dve, tri, vžig!
06:39
Odletimo stran: Mily in Lola rešita ptico selivko in jo želita obdržati. Mily se pouči o seljenju ptic in zakaj je to del narave.
06:48
Zid enakosti: Mily se sprašuje, kako bi dosegla, da bi se vsi razumeli kljub vsem medsebojnim razlikam.
06:54
Guliverjeva potovanja: Guliver med pritlikavci Jonathana Swifta: Siesta v sanjah doživi brodolom in oba z Guliverjem ujamejo Liliputanci, pritlikavci iz Liliputa. Ko se osvobodita, ima kralj z njima še načrte. Uporabil ju bo, da osvoji sosednjo vas.
07:09
Odplujmo – Kaj je veter?: Wapitija odpihne, zato Darwin in Newts svojega prijatelja rešita s pomočjo vetra.
07:24
Skrivnost detektivske agencije št. 1 z neprijaznimi dekleti: Katie in Dinara, hudobni deklici iz šole, ustanovita detektivsko agencijo in razrešita kar nekaj skrivnosti še pred Addison. Addison se sprašuje, ali je izgubila talent … Ali pa se tukaj dogaja nekaj drugega.
07:39
Smeti v vesolju: Potem ko se Kit zaleti v vesoljski teleskop Hubble, zbere različne komponente in zgradi stroj, s katerim potuje skozi vesolje.
07:45
Zemljina luna: Kit obišče Luno, razišče na njej kraterje in druge zanimivosti ter razjezi starega sovjetskega roverja Lunokhoda.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Vrtiljak: Na plaži je neverjeten vrtiljak, a Poševnika je strah vrtenja. Vsi priskočijo na pomoč, da bi Poševnik premagal svoj strah.
08:15
Jajca in kruh: Maddie obišče kmetijo, da bi videla, od kod dobimo jajca. Izve, da jajca med kuhanjem spremenijo barvo. Potem ugotovi tudi, kako naredimo kruh.
08:30
Nov kokošnjak: Dr. Panda in Nilček zgradita nov kokošnjak za Mukičine kokoši, a Mukica je zgrožena nad končnim rezultatom.
08:39
100 kolačkov: Anabella se javi, da bo naredila 100 kolačkov za festival. Vsi prijatelji priskočijo na pomoč, a še vedno je na koncu sama zmešnjava.
08:51
Grom in strela: Oblačni kit se bori z nihanji razpoloženja, ki povzročajo nevihte s strelami in grmenjem. Kleopatra v tem vidi priložnost.
09:00
Varljive slike: Darwin in Newts mislita, da sta na sledi orjaškemu ptiču, potem pa ugotovita, da gre za optično iluzijo.
09:15
Poševnikov ljubi dom: Rešili bomo ujete plišaste igrače, zaklad in penice.
09:18
Spopad gradov: Otroci s pomočjo magnetov iščejo kovine, kar se kmalu sprevrže v igro.
09:24
Ples na snegu: Bitz in Bob priskočita na pomoč mali Purl pri njeni predstavi na snežnem gala dogodku.
09:36
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
09:48
Umetna inteligenca: Nov program umetne inteligence, ki vodi podmornico, prepreči Nektonovim, da bi rešili kajakaša. Ga lahko Ant prelisiči?
10:09
Enako, a drugače: Tokrat se posvečamo prostornini. Če imata dve posodici enako površino, a je ena visok in ozek, druga pa nizek in širok valj, lahko v obe shranimo isto število perlic? Kako je to mogoče?
10:15
Izlet v Maroko: V številnih državah ljudje jedo z rokami in ne uporabljajo pribora. Naši junaki odpotujejo v Maroko, da bi raziskali tamkajšnje običaje.
10:21
Izlet v Niger: So lepotni kriteriji v različnih državah in kulturah enaki? Naši pustolovci odpotujejo v Niger, da bi izvedeli več.
10:30
Hogie gre v Mongolijo: Izlet po transsibirski železnici ne gre po načrtu, ko začenjo stvari skrivnostno izginjati. Bo prijateljem uspelo rešiti uganko?
10:45
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
10:51
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
10:57
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
11:09
Plastika na zabavi: Hosanna praznuje 9. rojstni dan in pravi, da ne mara plastike za enkratno uporabo. Postanimo zeleni in se malo poigrajmo.
11:24
Ogrožene vrste: Novi mladički v živalskih vrtovih so vedno udarna novica. Ko pa gre za ogrožene vrste, zgodbe postanejo še bolj posebne.
11:48
Nogometni robot: Voditeljica Alie Ward bo rešila skrčen pulover, obiskala šolo izdelovanja ur in nam predstavila robota, ki zmanjšuje nogometne poškodbe. Potem bo obiskala banko semen z več kot 850.000 semeni, ki svetu zagotavljajo prihodnost.
12:09
Nekoč v Brantfordu: Otroci se združijo s starim sovražnikom, da lahko izvedejo epski rop.
12:21
Stari prijatelji: Ko prijatelji iščejo novo sled, spoznajo srhljivega prodajalca Gregorja. Odločiti se morajo, ali naj jim pomaga v lovu za zakladom.
12:33
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
12:45
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
13:00
Zadnji poletni dnevi: Matilda z družino priredi zabavo v svojem domu v Londonu. Matilda je zadolžena za prigrizke - sendviče s klobasami in kokice. Ko prispejo njihovi prijatelji, se igrajo z lubenico.
13:15
Zaključek počitnic: Matilda se z družino povzpne čez Dome - eno najvišjih zgradb v Londonu. Spominjajo se ljudi, ki so jih spoznali, in hrane, ki so jo skuhali med snemanjem oddaje.
13:30
Hrana, iztrebki in ti!: Doktorji raziskujejo hrano in kakce, da bi vam pokazali, zakaj je tako pomembno, kaj jeste in skrbite za svoje telo. Razkrili bodo, koliko sladkorja je v vaši večerji, in kako kakec razkriva zdravje vašega telesa.
14:00
Oči: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta oči in pokažeta, kako lahko odkrijete svojo slepo pego.
14:15
Mongolija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo veščin legendarnih nomadov. Danes se dekleta srečujejo s prvo dolgo vožnjo s konji in Camille doživi šok.
14:30
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
14:33
Zakaj pri ognjemetu poči?: Ognjemet so izumili na Kitajskem,, kjer so sprva mislili, da lahko prežene zle duhove in jim prinese srečo. Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
14:36
Zakaj je plesen tako super?: Poznamo tisoče vrst plesni, vse pa se hranijo z organskim materialom in za preživetje potrebujejo vlago. Imajo pomembno vlogo pri vračanju hranil nazaj v ekosisteme. Ena od njih, penicilin, je rešila že nešteto življenj, odkar jo uporabljamo kot antibiotik.
14:39
Resna okvara: Ko pride do resne okvare, jo mora ekipa s skupnimi močmi odpraviti. Medtem Zeke preživi veliko kakovostnega časa z Maxovo družino.
15:09
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
15:27
Znajo rastline šteti?: Vsaka številka Fibonnacijevega zaporedja je vsota prejšnjih dveh številk. Je zelo dober približek zlatega reza, 1,618. Ta vzorec lahko vidimo pri številnim rastlinah.
15:33
Moč zadnjice: Zdravniki naredijo g. Kostku zadnjico in razkrijejo moč mišice gluteus maximus!
16:03
Skrivnostna bulica: Morgan in Amblessed se ukvarjata z VIP-pacientom. Lauren in Saira živčno pričakujeta rezultate testov za potepuškega muca Finbarja.
16:33
Živorodna kuščarica: Fleabag in Plop se preizkusita v pesnjenju o vidrah. Orla in Meabh se odpravita na najbolj nevarno mislijo doslej.
16:45
Morski pes orjak: Franky prestraši Faba in mladiče z zgodbicami o boju z živorodno kuščarico. Tudi dedek deli nekaj svojih pustolovščin.
16:57
Kaj živi v tej jami?: Kolonije netopirjev v jamah s sabo prinesejo še cel kup drugih bitij. Ščurki in stonoge obožujejo gvano. Kače in žabe z veseljem za večerjo snedejo netopirja.
17:00
Odločilni trenutek: Hokejista Charlie in Freddie se bosta preizkusila v drugačni vrsti športa na ledu, Asiyah pa čaka na pomemben klic.
17:30
Vrnitev v slogu: Skupina akrobatskih gimnastičarjev je prvič povabljena na avdicijo za svetovno prvenstvo.
17:51
Kako zvito: Tokrat bomo običajen Möbiusov trak razdelili na tri. Ko ga razrežemo na tri dele, dobimo tri trakove. V čem pa je čarovnija? Nobeden od njih ni zvit! Kako je to mogoče?
17:54
Papir v 3D: Tokrat bomo postali inženirji papirja in spoznali umetnost origamija. S pomočjo navadnega papirja, rezov in prepogibanja lahko ustvarimo predmete v 3D. To je pa res kul!
18:00
Dan izzivov: Marisa in Beth hitita, da bi rešili Cavalier King Charles španjela s poškodovanim očesom. Karen obišče Billa in Bena.
18:30
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
19:00
Prijatelj v stiski: Spoznali bomo šnavcerja, obsedenega z morskim prašičkom, in ovna, ki bi rad bil krava.
19:48
Prebivalci sira: Sirove pršice so postale škodljivci. Nekateri posebni siri jih še uporabljajo. Pršice pojedo skupaj s sirom in mnogim je všeč njihov priokus po lešnikih.
19:51
Molji in njihovi zelo počasni gostitelji: Lenivci se vsak dan borijo s frizuro. Njihovi kodri so polni življenja – od parazitov do alg in kolinij moljev. Lenivci moljem nudijo tudi prostor za razmnoževanje!
19:54
Kaj živi v tej jami?: Kolonije netopirjev v jamah s sabo prinesejo še cel kup drugih bitij. Ščurki in stonoge obožujejo gvano. Kače in žabe z veseljem za večerjo snedejo netopirja.
20:00
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
20:30
Spletkar: Skupina se po navdihu soigralcev odloči, da bo s trikom pretresla svoj kanal.
21:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
22:00
Brata Wright proti Curtissu: Zgodovino prvega letala na svetu zaznamuje intenzivno rivalstvo med bratoma Orvillom in Wilburom Wrightom ter razvijalcem motorjev Glennom Curtissom. To vodi v spopad za patente, ki ogroža prihodnost letalstva.
22:42
Priprava čokoladnega mleka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Podnebne spremembe v številkah, 2. del: Matematičarja in profesorja Norman Fenton in David Spiegelhalter raziščeta številke, ki vplivajo na prihodnost našega planeta. Razkrijeta, koliko ogljikovega dioksida lahko proizvedemo, ne da bi trajno poškodovali Zemljo.
23:45
Inteligenca in ustvarjalnost: kaj podedujemo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:51
Povezani med počitnicami.: Programa Skype in Facetime sta poskrbela, da smo dosegljivi tudi na dopustu v tujini!
00:00
Hiperevolucija: Vzpon robotov - Drugi del: Evolucijski biolog Ben Garrod, ki je skeptičen do robotov, skupaj z inženirko Danielle George, ki pa je navdušena nad roboti, raziskujeta, ali bodo roboti kdaj postali naši prijatelji, ali jim lahko zaupamo in ali bodo kdaj postali zavestna bitja.
01:00
Brata Wright proti Curtissu: Zgodovino prvega letala na svetu zaznamuje intenzivno rivalstvo med bratoma Orvillom in Wilburom Wrightom ter razvijalcem motorjev Glennom Curtissom. To vodi v spopad za patente, ki ogroža prihodnost letalstva.
01:42
Priprava čokoladnega mleka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
02:24
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
02:57
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
03:27
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Za kulisami priprave najljubših jedi: Obiskali smo tovarno sladkarij. Majhne hrenovke iz Francije so najboljše. Odkrijte znanost popolnega ocvrtega krompirčka!
03:54
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
04:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
04:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo.
05:27
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
05:57
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Alarm Clock: Tomu Thomasu se pokvari stara budilka. Papus in Nolik jo neseta popraviti, a skupaj s staro uro končata v smetnjaku.
06:09
Volneni klobučki: V studiu je mrzlo in samo Nigel se je toplo oblekel. Izdelali bomo tople klobučke in šale za naše like!
06:15
Sova iz storžev: Na sprehodu smo nabrali veliko storžev in bomo iz najlepših izdelali nekaj posebnega!
06:24
Magneti: Isabel živi na barki in ima svoj kompas. Kako pa deluje? Isabel bo izvedela prav vse o magnetih.
06:39
V enosti je moč: Mily se s svojim psom udeleži orientacijske dirke. Skupina bo odkrila, da je sodelovanje ključ do uspeha.
06:48
Dvanajst udarcev ob polnoči: Za silvestrovo Mily izve, da Kun, Hamid in nekateri drugi prijatelji praznujejo novo leto na drug dan.
06:54
Bajka o Dedalu in Ikarju anonimnega avtorja: Siesta sanja, da se je Dedal znebil nečaka in zbežal z njo in sinom Ikarom. V izgnanstvu izdelata labirint za kralja Minosa, ki pa ju zapre. Siesta in Dedal si izdelata krila in zbežita, Ikar pa leti preblizu Sonca.
07:09
Polžji lov – Kovine privlečejo magnet: Darwin, Newts in Heni se z ziplinom zapeljejo na ogled orjaškega polža. Sorojenca s svojim znanjem o magnetih rešita težavo!
07:24
Glasbena skrivnost: Addison in njeni sošolci so zadolženi za predvajanje glasbenega dela, ki ga je napisal lokalni milijarder, ki je obljubil, da bo prispeval sredstva za glasbeni program - vendar le, če bo Addison pravilno izpolnila prazna mesta v notnem listu!
07:39
Sonce: Kit se odpravi na Sonce in izkusi njegovo neznansko moč. S pomočjo fotografij pobegne še pravi čas!
07:45
Merkur: Kit hoče odkriti nekaj zanimivega na Merkurju, a razočarano ugotovi, da ni nič za odkriti.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Nesreča s torto: Bitz je naredila slastno torto. Vsi ji priskočijo na pomoč, da bi spekli še več tort in jih prodajali po svetu. Le kaj bi lahko šlo narobe?
08:15
Magneti in medvedki: Maddie izve, kako delujejo magneti na vagonih, s katerimi se igra. Potem pa obišče še tovarno plišastih medvedov. S posebnim mikroskopom si lahko ogleda tudi polnilo medvedkov.
08:30
Tri, štiri, pobiraj: Dr. Panda izumi stroj za pobiranje jabolk, da bi pomagal Mukici narediti jabolčno marmelado za prodajo na trgu.
08:39
Pihanje balončkov: Zakaj bi črv pihal balončke? Doki je začuden! Z Gabijinim črvom Lancelotom se odpravi reševat uganko.
08:51
Stroj trojčkov: Trojčki prejmejo darilo - stroj s krmilnikom, ki ga lahko uporabljajo samo Trojčki. Je za vsem tem Diktator?
09:00
Slušni aparat in piščalka: Maddie gre k zdravniku, ki preveri njen sluh in ji pojasni, kako izdelajo slušne aparate. Potem pa izve še, kako nastanejo piščalke.
09:15
Palica za kriket in igrača na navijanje: Maddie izve, kako delujejo igrače na navijanje, v katerih je vzmet, ki požene vozilo naprej. Potem obišče tovarno, kjer izdelujejo palice za kriket.
09:30
Kartonasta škatla: Vse te škatle? Kaj lahko naredimo z njimi? Recimo, da imamo nekaj hitrih idej.
09:39
Kamen: Hepi in Briko imata nekaj dobrih idej o tem, kaj lahko naredimo s kamni.
09:54
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
10:00
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
10:03
Sluz: Phil odkrije polimersko znanost in nam pokaže, kako polimeri gradijo veliko snovi okoli nas, vključno s plastiko, gumo in – njegovo najljubšo snovjo – sluzjo. Naredi tudi biorazgradljiv plastični lonček in ustvari grudasto sluz, ki se sveti v temi.
10:30
Trening možganov: Zdravniki razkrijejo, kako lahko treniramo svoje možgane. Dve družini se bosta pomerili v spominu.
11:00
Plašč nevidnosti in reči, ki jih ne vidimo: Doc K in Nash se odločita reči spremeniti v nevidne s pomočjo Hevreke in nadarjenih znanstvenikov in inženirjev iz Singapurja. Ogledata si plašče nevidnosti, drago steklo in zmanipulirane svetlobne žarke.
11:24
Nezaslišane olimpijske igre: V znamenje obeleženja olimpijskih iger Črna podgana raziskuje šport skozi zgodovino. Škotska kraljica igra golf, Henry VIII. poje o potenju, Oliver Cromwell pa prepove vse igre.
11:54
Hogie gre v Cape Town: Prijatelji pridejo v Cape Town in pomagajo novemu prijatelju Dennisu narediti popolno sliko ogroženega metulja.
12:09
Ponovna uporaba škornjev: Družina Grimwade se na podlagi pogovora z gasilcem v lokalnem gasilskem domu domisli, kako ponovno uporabiti svoje škornje.
12:21
Popravilo čevljev: Kako lahko samo z zamenjavo vezalk popolnoma spremenimo izgled čevljev?
12:33
Ko spregovori luna: Skupina pustolovskih deklet spozna ljudi, ki živijo okoli nacionalnega parka Kgalagadi v Južnoafriški republiki. Poučijo se o tamkajšnjih rastlinah in živalih.
13:00
Vasanth: Trinajsletni Vasanth obrača mesečni družinski prihodek tako, da privarčuje denar za izboljšave na skuterju.
13:30
Kupole: 11-letnega Aunga iz Mjanmara zanima, zakaj se orjaške kupole na templjih ne zrušijo. Da bi izvedel odgovor, zgradi most iz testenin, se sprehodi po jajčnih lupinah in izve vse o trikotnikih.
13:45
Akvarist: Mikaela obišče akvaristko Kat, ki skrbi za številne ribe, morske pse in prijazno hobotnico Amelio. Obišče tudi laboratorij, kjer laboranti skrbijo za ustrezno kakovost vode.
14:00
Inženir robotike: Mikaela spozna inženirko robotike Allison, ki ji razkrije prihodnost robotov. V delavnici spozna kaj vse potrebujemo za izdelavo robota. Skupaj ustvarita robota, ki Mikaeli pomaga pri snemanju.
14:15
Stroj Ruba Goldberga: Phil sestavi stroj Ruba Goldberga. Uporabi gravitacijsko silo, potencialno, kinetično, kemično in električno energijo, da bi pripravil torto do letenja.
14:36
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
14:39
Triki za najboljše prijatelje: Vsi se bomo zabavali. Oriel razbije ogromno pinato, Jenna predlaga potegavščino s hrano, Yas pa s prijatelji razpoči lubenico..
14:57
Zakaj pri ognjemetu poči?: Ognjemet so izumili na Kitajskem,, kjer so sprva mislili, da lahko prežene zle duhove in jim prinese srečo. Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
15:00
Super nevroni: Dr. Chris in dr. Xand gresta plavat, da bi pokazala, kako delujejo naši nevroni, in obtičita v blatu. Pokažeta, kaj naj storimo, če človek ne diha, in obiščeta urgenco, kjer je pacient, ki si je na trampolinu zlomil roko.
15:30
Tu so zmaji: Med lovom na zmaje Ant najde starodavni zvitek, ki vsebuje namige do neverjetne skrivnosti.
15:51
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz črnega flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
15:54
Barva vročine: Eric z eksperimentom s kocko ledu pokaže, kako svetle barve kot ogledala bolje odsevajo svetlobo in toploto kot temne barve.
16:00
Študijski prijatelji: Ekipa razmišlja, kako bi Maxovi mami Helen pomagali pri učenju za izpit. Noodles kar naprej izgublja v šahu proti starcu v parku.
16:24
Nova perspektiva: Otroci so pred sošolci in družino ponižani, saj drame nikakor ne uspejo dobro zaigrati.
16:36
Slepa ulica: Brett zaklad išče sam, medtem pa skuša spet združiti skupino prijateljev.
16:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
16:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
17:00
Susan: Petnajstletna Susan rada nakupuje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
17:30
Japonska 3. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vzpenjanje po reki in čepenje pod slapovi za preizkušanje moči nog.
17:48
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
18:03
Triki proti vročini: Mali mojstri bodo sadje spremenili v sladoled, pripravili hladen pasji priboljšek in izboljšali plažno brisačo.
18:24
Tekma s trki: Matilda ima prvo lekcijo vožnje - v dirkalnem avtomobilu! Potem dirka s sestrami in bratom po blatni progi. Nato pripravi pogostitev, za katero jo je navdihnilo dirkališče.
18:39
Zadnji poletni dnevi: Matilda uživa zadnji dan poletnih počitnic, jadranja in ribolova z družino. Vsi se spominjajo dogodkov, dogodivščin in okusnega kuhanja čez poletje.
19:00
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako voda okrepi reakcijo protonov in osnove antacidnega zdravila, tako da lahko poganjajo majhno raketo. Z znanjem kemije povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
19:24
Pritisk: Steve Spangler nam bo pokazal eksperimente, ki prikazujejo moč zračnega pritiska in jih lahko izvedemo doma. Videli bomo enkraten prikaz, ko bo s pomočjo zračnega pritiska povzročil implozijo več kot 200-litrskega soda.
19:48
Kako virus napade telo: Dr. Chris zapre dr. Xanda v velikanski balon, da bi vam pokazal, kako virusi napadejo naše telo. Dr. Chris bo razkril, kako oblika ušes poskrbi za vaš sluh. Eva ima težave z ekcemom, Demi pa se zdravi zaradi opekline.
20:18
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
21:00
Najstniki na delu: Gostitelj Philippe Cousteau sreča najstnike, ki si prizadevajo, da bi z novimi idejami in veliko trdega dela naredili planet boljši.
21:21
Dragocenosti iz smeti: Redki elementi so sestavni del moderne tehnologije, na primer električnih in običajnih avtov ter računalnikov. Tokrat bomo spoznali raziskovalce, ki so del evropskega projekta za pridobivanje in predelavo redkih elementov s pomočjo novih in trajnostnih tehnologij.
21:24
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
21:57
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
22:51
Pripravi se na ples: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Madeira – otoška ladja: Profesor Fortey se odpravi na Madeiro, da bi raziskal raznolikost tamkajšnjega življenja. Razišče raznoliko morsko življenje in ostanke starodavnega gozda. bodičaste tenreke, strupene žabe in veliko lemurjev. edinstvene ptice, mesojede gosenice in velikanske rastline.
23:48
Ko nebo priredi predstavo: Severni sij je neverjeten naravni pojav čudovitih barv. Kako pa nastane? In kje ga lahko najlažje opazujemo?
00:00
Mladi raziskovalec: Mladi raziskovalec odpotuje na severno obalo Oahuja, kjer se ukvarjajo z zaščito morskih psov. Strokovnjak Ocean Ramsey bo ob obali plaval z morskimi psi v njihovem naravnem okolju.
00:21
Igra proti diabetesu: Najstnika z Nizozemske Tatum and Arjan imata diabetes. V okviru evropskega projekta sta si na tablico naložila aplikacije z igricami, s katerimi se naučita izbrati prava živila in spremljata svojo aktivnost. Lahko igrice res pomagajo pri zdravljenju diabetesa?
00:24
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
00:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
01:51
Pripravi se na ples: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
02:30
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
03:00
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
03:30
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
03:57
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
04:27
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
04:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
05:27
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
06:00
The Lever: Tom Thomas ne more spraviti uteži izpod kavča. Mojstri Vseznalčki ga naučijo, kako uporabiti hokejsko palico kot ročico, da dvigne kavč in si tako pomaga do uteži.
06:09
Palčki: Mali palčki so napadli naš studio! Izdelali bomo velikega palčka, da jih bo polovil.
06:12
Hiša iz lepenke: Po manjši nezgodi pom pomi rabijo nov dom. Izdelali jim bomo hiše iz lepenke.
06:24
Ravnotežje: Tristan iz Amsterdama obvlada trike na svojem BMX-u. Zakaj je takšen profesionalec? V tokratni epizodi Pravega dokaza bo spoznaval koncept ravnotežja.
06:39
Sreča: Mily hoče igrati kitaro s starejšim bratom Lucom. Izve razliko med trenutnim zadovoljstvom in dolgotrajno srečo.
06:48
Pomirjanje: Med glasbeno delavnico Aminata predlaga dihalne vaje za pomiritev duha. Otroci odkrijejo raznolike sposobnosti.
06:54
Faust Johanna Wolfganga Von Goetheja: Siesta sanja o Goethejevi tragediji Faustu in boju dobrega proti zlu. Fausta prepriča, naj sklene dogovor s hudičem v zameno za mladost, bogastvo in ljubezen. Faust in Siesta dobita vse, a to Fausta veliko stane.
07:09
Ples črvov – Kako rastejo rastline: Darwin in Newts Heni pomagata na vrtu. Na pomoč jima priskočijo njuni prijatelji črvi!
07:24
Skrivnost žabje vile: Šolski projekt pravljičnega vrta Addison in Tess privablja skrivnostno žarečo žabo. Addison je odločena, da bo razrešila to skrivnost.
07:39
Venera: Kit hoče najti prebivalce na Veneri, kar se konča z izbruhom vulkana.
07:45
Mars: Kit se udeleži velikega dirkaškega tekmovanja na Marsu.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Izjemna račja hiša: Bitz, Bob in prijatelji delajo dom za mamo gos in njene mladičke.
08:15
Tekoče stopnice in samokolnice: Maddie obišče nakupovalni center, kjer izve, kako delujejo tekoče stopnice. Potem obišče tudi tovarno, v kateri iz kovinskih plošč izdelujejo samokolnice.
08:30
Skrivnost na Mukičini kmetiji: Mukičina hrana izginja s kmetije. Detektiv dr. Panda in Toto bosta rešila uganko. Ni vse tako, kot se zdi.
08:39
Dokijeve dvojne težave: Doki se udeleži astronavtskega treninga in po nesreči ga pošljejo v vesolje.
08:51
Glasbeno tekmovanje: Leo predlaga glasbeno tekmovanje na Bilki in Diktator je odločen zmagati. Tekač mora pripraviti načrt.
09:00
Piškoti in krompir: Maddie izve, kako na kmetiji s posebno napravo pobirajo krompir, in obišče tovarno, kjer spremlja izdelavo piškotov.
09:15
Bovling in pentlje: Maddie se odpravi na bovling, da bi videla, kako vse skupaj deluje. Potem izve še, kako naredijo pentlje iz reciklirane plastike.
09:30
Vrv: Poletje je tu! Hepi in Briko imata popoln načrt, da ponovno uporabita vse vrvi, ki se valjajo naokoli.
09:39
Brisača: Zakaj bi stare brisače zavrgli? Predelava in ponovna uporaba sta Hepijeva in Brikova najljubša stvar.
09:54
Najboljši koncert v mestu: Zažurajmo, in to naglas! Bitz, Bob in otroci izdelujejo svoje megafone.
10:00
Vrtiljak: Bitz, Bob in otroci izdelujejo papirnate vetrnice.
10:03
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako voda okrepi reakcijo protonov in osnove antacidnega zdravila, tako da lahko poganjajo majhno raketo. Z znanjem kemije povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
10:30
Smrdljivi dr. Xand: Zdravniki razkrijejo poseben del možganov, zaradi katerega vohate.
11:00
Čips se krči in rešitve za širjenje: Doc K in Nash se s pomočjo Hevreke naučita krčiti in širiti. Ogledajo si skrčeno sliko, univerzitetni profesor pa jim ponudi kemijsko rešitev za težave pri širjenju. Potem skušajo skrčiti vrečko čipsa.
11:24
Po pristanku ladje Mayflower: Grozote zgodovine obeležujejo 400. obletnico prihoda ladje Mayflower in predstavljajo zgodovino Severne Amerike od Kolumba leta 1492 do oblikovanja Združenih držav.
11:54
Hogie gre v Mongolijo: Izlet po transsibirski železnici ne gre po načrtu, ko začenjo stvari skrivnostno izginjati. Bo prijateljem uspelo rešiti uganko?
12:09
Novo glasbilo: Reu si zaželi novega bobna, ki ga družina Grimwade izdela iz kartona. Kaj pa lahko naredimo iz loncev in ponev?
12:21
Nič košnje: Postanimo zeleni in ugotovimo, zakaj košnja trate ni v redu!
12:33
Legendarni gepard: Skupina mladih raziskovalcev išče legendarnega geparda v nacionalnem parku Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Na poti vidijo zebre, bivole, gazele in opice.
13:00
Ellenor: Trinajsletna Elleonor rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bo lahko kupila novo posteljo.
13:30
Trenje: Nizozemka Britt obvlada hitrostno drsanje na kratke proge. Tokrat bo izvedela, kako se odrinemo na tako spolzki površini. Plastenko soka bo dvignila z zrni riža in izdelala vozilo na zračni blazini.
13:45
Posnemovalec gibanja: Mikaela obišče podjetje za video igre, kjer spozna posnemovalko gibanja Michelle. Tam ustvari snemalno knjigo o plesočim robotu po imenu Judge. Nato s tehnologijo za posnemanje gibanja posnameta Mikaeline plesne gibe.
14:00
Sladoledar: Mikaela obišče ogromno tovarno sladoleda, kjer spozna prehranskega tehnika Keitha. Tam odkrije skrivnost izdelave sladoleda in s Keithovo pomočjo ustvari svoj edinstven, lepljiv okus.
14:15
Trebušet: Phil ustvari trebušet – orjaški protiutežni katapult – in z njim izstreli bučo. Ugotovi, kako lahko z vrvjo dobi supermoči.
14:39
Triki za aktivne: Christian pripravi popoln prigrizek za časovno stisko, Miles naredi papirnata letala, Gabe pa nam zaupa zamisel za potegavščino.
14:54
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
15:00
Orjaški kašelj: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, kako velika so dejansko naša pljuča in zakaj je kašljanje koristno. Dr. Chris poskuša rešiti zločin s forenzikom. Na urgenci je pacientka s poškodovanim zapestjem in pacient z radirko v ušesu.
15:30
Temna orka: Pirati s Temne orke napadajo! Verjamejo, da imajo Nektonovi na svoji podmornici redek zaklad.
15:51
Dvigni se!: Eric izve, da kvas povzroči vzhajanje kruha. V poskusu z balonom nam pokaže, kako deluje.
15:54
Ericove medvedje šape: Eric se uči od živali, ki so iznašle načine, kako se segreti in posušiti. Nauči se tudi, kako lahko potopi roko v mrzlo vodo.
16:00
Odprava prekletstva: Alicia pomaga Noodlesu premagati njegovo prekletstvo za petek 13. Nekateri grozljivi dogodki prepričajo Chelsea in Maxa, da je v hiši duh.
16:24
Preteklost je sedanjost: Prijatelji so ujeti in jim zmanjkuje časa, zato se morajo soočiti s svojimi strahovi in se naučiti, kako pobegniti v podzemno grobnico.
16:36
Zakopan zaklad: Zadnji namig prijatelje vodi na zasneženo pokopališče, kjer se preteklost razkrije sama od sebe.
16:48
Labirint: Narišite križajoče se poti in izberite svojo.
16:54
Avtoportret: Narišite, kar vidite, ne tega, kar imate v mislih.
17:00
Imogen: Petnajstletna Imogen po 16 ur na teden pleše in porabi veliko denarja za plesne obleke, ličila in plesne tečaje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
17:30
Japonska 4. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so na Japonskem in se učijo sumo borbe. Današnji trening vključuje vadbo z odraslimi in učenje zapletenih plesnih gibov.
17:48
Računalniški strokovnjak: Mikaela obišče računalniški laboratrij. Tam spozna računalniškega strokovnjaka za umetno inteligenco Foteinija, ki ji pokaže, kako se računalniki učijo. Znanstvenica Stella ji predstavi program za prepoznavanje obrazov.
18:03
Majhni triki: Srčkana snežna krogla in pomanjšan poskus. Za male mojstre ni noben trik premajhen.
18:24
Prihod LA: Matilda se skupaj z družino odpravi v Hollywood. Po dnevu ogledovanja znamenitosti pripravi hamburgerje, dimljen krompirček in sladoled.
18:39
Filmi: Matilda z družino obišče enega izmed studiev v Hollywoodu, kjer se naučijo snemati lastne akcijske filme in imajo potem podelitev nagrad. Matilda pripravi skrivno ekstravagantno jed s pečenim krompirjem, s posebnim piškotkom za zmagovalca.
19:00
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Potem gre s poskusom še en korak dlje in poskusi spustiti bučo na tla, ne da bi se zlomila, in za njeno zaščito uporabi polimere, peno in oklep.
19:24
Inercija: Se kdaj vprašate, kako je mogoče potegniti prt z mize, ko je že polna posode? Steve Spangler nam bo pokazal, kako to gre, in še kup drugih eksperimentov, s katerimi lahko doma prikažete, kako delujejo zakoni inercije. Na koncu boste naredili vozilo na zračni blazini.
19:48
Kaj se je zgodilo?!: Doktorji obiščejo paciente iz zadnjih sedmih epizod. Matthew ima ušesni vsadek, ki mu pomaga slišati, Ruby in Bolu pa se zdravita zaradi bolezni krvi.
20:18
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
21:00
Pridne roke: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju in zaplavajte z morskimi biki na Fidžiju. Videli boste, kako zaščiten morski rezervat pomaga tamkajšnjim morskim psom. V Južni Floridi pa bomo zasadili mangrove.
21:21
Čista voda: Preverili bomo rešitev za čiščenje odpadnih voda v mestih brez dodatne potrate energije. Lahko energijo pridobivamo tako, da bo samozadostna?
21:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
21:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Rojstvo človeka stroja: Obravnavani so načini trenutne uporabe umetne inteligence, ki nam olajša življenje. Predstavljeni so vrhunski roboti, sledi razprava o njihovi vse večji vlogi v modernem življenju.
22:48
Znanost o statistiki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:54
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
23:00
Svila, seks in greh: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti izjemnemu vplivu Benetk na umetnostno zgodovino. Predstavi dela umetnikov, kot so Bellini, Giorgione, Titian in Tintoretto.
00:00
Slovenija: Gostitelj Philippe Cousteau se odpravi v Slovenijo in si ogleda, kako je kraška skala privedla do nastanka preko 12.000 jam po vsej državi. Videli bomo tudi, kako je Slovenija postala vodilna v svetu na področju trajnostnosti.
00:21
Barvanje brez odpadkov: Za barvanje 1 kg oblačil porabijo okoli 80 litrov pitne vode. Voda je na koncu onesnažena z barvili, soljo, kovinami in drugimi kemikalijami. Kako bi lahko našli okolju prijaznejši način, da tekočine ne bi zlivali stran?
00:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
00:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Rojstvo človeka stroja: Obravnavani so načini trenutne uporabe umetne inteligence, ki nam olajša življenje. Predstavljeni so vrhunski roboti, sledi razprava o njihovi vse večji vlogi v modernem življenju.
01:48
Znanost o statistiki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:54
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
02:00
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
02:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
02:57
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
03:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
03:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
04:27
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
04:57
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.