Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Poplave, umikanje obale, nevihte: kako s tem živeti vsak dan?: Naravne katastrofe lahko povzročijo škodo, a nas tudi kaj naučijo, z novimi tehnologijami pa smo naslednjič lahko bolje pripravljeni nanje.
05:54
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Batteries: Plamen meni, da če zakopljejo baterijo v zemljo, bo to dalo Toolini sadiki limone več energije za rast. Mojstri Vseznalčki se hitro naučijo nevarnosti puščanja baterij v zemlji.
06:09
Družina palčkov: Vsa družina mora pomagati, da bodo darila pravočasno dostavljena! Izdelali bomo palčke, ki bodo sedeli na policah.
06:15
Voščilnice z obrisi: Vsak se razveseli voščilnice! G. Wiggles se počuti izključenega, zato bomo zanj izdelali posebno voščilnico.
06:24
Vzvodi in škripci: Nizozemka Senna izvaja poskuse z vzvodi. Izdelala bo skriven predal, ki ga odpremo samo z vzvodom, strla oreh s pomočjo vrat in dvignila avto samo z mišicami in škripci.
06:39
Super! Različni smo si: Gaspard in Mily poskušata razložiti Penelope, zakaj je drugačnost dobra in kako lahko na razlike gledamo kot na priložnosti.
06:48
Kaj so moje korenine?: V namen spoznavanja različnih kultur vsak prinese svojo tradicionalno jed. Mily se sprašuje, kako naj odkrije svoje kulturno ozadje.
06:54
Vojna svetov: Siesta spozna glavnega junaka zgodbe, ravno ko Zemljo napadejo vesoljci. Iščeta njegovo ženo in se borita proti vesoljcem. Glavni junak najde ženo, vsi vesoljci pa umrejo.
07:09
Vzmeti v akciji: Darwin in Newts pižama žur navdihne za gradnjo prototipa trampolina, potem pa zgradita še večjega.
07:24
Skrivnost počenih balonov: Baloni za Tesino modno revijo začnejo nepojasnjeno pokati. Addison ji pomaga ugotoviti vzrok, preden je predstava UNIČENA!
07:39
Sonce: Kit se odpravi na Sonce in izkusi njegovo neznansko moč. S pomočjo fotografij pobegne še pravi čas!
07:45
Merkur: Kit hoče odkriti nekaj zanimivega na Merkurju, a razočarano ugotovi, da ni nič za odkriti.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Pustolovščina v labirintu: Kužek Earl se izgubi v Bitzinem labirintu. Bitz poleti z balonom na vroč zrak in poda natančna navodila.
08:15
Merilec krvnega tlaka in mavec: Maddie obišče bolnišnico in s posebno lučjo preuči žile. Potem ji dajo roko v mavec, da bi ji pokazali, kako se ga naredi in zakaj je tako močan.
08:30
Pandažoga: Čas je za igro. Načrti z igranjem tenisa splavajo po vodi in dr. Panda se domisli nove igre z žogo.
08:39
Mlini na veter: Doki ima težave na Otovem minigolfu zaradi mlina na veter. Ekipa ugotovi, da ne vejo, kako delajo pravi mlini na veter.
08:51
Ljubljenček: Leo hoče ljubljenčka. Tekač ji da žogico iz svojega kožuha. Potem se prikaže Diktator, ki prav tako želi žogico.
09:00
Pošiljanje pisem in barvice: Maddie nam pokaže, kako poteka pošiljanje pisem, in izve, kako izdelajo barvice, ki sestojijo iz gline in lesa.
09:15
Mehurčki in čokolada: Maddie nam pokaže, kako nastanejo mehurčki, in obišče tovarno čokolade, kjer se seznani z roboti, ki zlagajo bombone v bombonjere.
09:30
Stari kovčki: Hepi in Briko nas bosta popeljala na novo ustvarjalno pustolovščino!
09:39
Stare kavbojke: Se sprašujete, kaj s starimi kavbojkami? Hepi in Briko imata odlično zamisel.
09:54
Pošastna gora: Dirka z avtomobilčkih na različnih površinah nam bo razkrila skrivnosti trenja.
10:00
Označena točka: Kartonaste tulce, gumijaste elastike in navadne svinčnike bomo pretvorili v katapulte papirnatih žogic.
10:03
Avto na vodo: Moč vode! Avto na vodo bomo predelali v 500-litrsko različico. Phil bo poletel po vodi in z vodnim čistilcem v 15 sekundah izrezljal bučo.
10:27
Kozarci z zvezdicami: Osvetli svojo sobo s kozarci z zvezdicami.
10:30
Hrana, iztrebki in ti!: Doktorji raziskujejo hrano in kakce, da bi vam pokazali, zakaj je tako pomembno, kaj jeste in skrbite za svoje telo. Razkrili bodo, koliko sladkorja je v vaši večerji, in kako kakec razkriva zdravje vašega telesa.
11:00
Ledeni dotik: Doc K in Nash skušata po navdihu Icemana stvari zamrzniti že samo z dotikom. Ozračje se zelo ohladi, saj ju čakajo temperature pod lediščem.
11:24
Moda skozi čas: Skozi zgodovino je način oblačenja močno vplival na ljudi. Ogledali si bomo modo v različnih obdobjih.
11:54
Hogie gre na Kubo: Prijatelji na Kubi najdejo zemljevid do zaklada. Skupaj z novo prijateljico Natalio se podajo na lov za gusarskim zakladom.
12:09
Zavrni plastično embalažo: Mora biti sveža hrana res zavita v plastiko ali obstaja drug način? Pridružite se Grimwadovim, pa boste izvedeli.
12:21
Zmanjšaj porabo vode: Po igri Grimwadove skrbi, koliko vode in elektrike porabijo. Čas je za zeleno spremembo!
12:33
Pod vodo: Skupina mladih raziskovalcev se potopi v vode nacionalnega parka Table Mountain in odkrije morske zvezde in morske vetrnice. Pozneje na barki vidijo morske pse.
13:00
Christabel: Petnajstletna Christabel je obsedena z glasbo in je že več tisoč dolarjev zapravila za koncertne karte, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Ravnotežje: Tristan iz Amsterdama obvlada trike na svojem BMX-u. Zakaj je takšen profesionalec? V tokratni epizodi Pravega dokaza bo spoznaval koncept ravnotežja.
13:45
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
14:00
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
14:15
Elektromagnet: Phil skuša izdelati najmočnejši elektromagnet. Igral se bo z magnetno tekočino. Čarovniki! Phil se bo podal na severni tečaj s pomočjo kompasa.
14:39
Nasveti za vohune: Vsi bi radi bili vohuni. Gabe naredi periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
14:54
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
15:00
Superjunaška rebra: Zdravniki naredijo poskus v stilu superjunaka, da bi vam pokazali, zakaj je vaš prsni koš tako popoln.
15:30
Pošast: Ogromno bitje hodi po oceanskem dnu in povzroča uničenje. Kako lahko kaj takega obstaja? In kako ga je mogoče ustaviti?
15:51
Trenje in resničnost: Eric se nauči o trenju tako, da vodi žogico po različnih površinah in da si z drgnjenjem segreje roke. Izve tudi, da v vesolju ni trenja.
15:54
Bernoulli in družba: Eric spozna, kako lahko z Bernoullijevo enačbo in zračnim tokom napihne plastično vrečko. S to enačbo lahko razložimo tudi let letal.
16:00
Sponzor: Max dobi sponzorja, a njegova naložba pride s hčerko, ki se vmešava v skupino.
16:24
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
16:36
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
16:48
Mikrobi: Izumite svoj mikrob.
16:54
Ptice glasbeniki: Preoblikujte stvari v električno žico za ptice.
17:00
Mikayla: Trinajstletna Mikayla rada zapravlja za modna oblačila, čevlje in kino, zato začne obračati mesečni prihodek.
17:30
Brazilija 4. dan: V Braziliji je 4. dan pustolovščine in fantje se odpravijo na plažo, da bi izvedeli več o borilni veščini capoeira. Voditelj Karim se medtem poskuša povezati z domačini.
17:48
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
18:03
Neverjetni triki z vodo: Voda je povsod. Yas ustvari ogromne mehurčke, Devonte si pripravi okusno ledeno pijačo, Adelaide pa keglja s steklenicami.
18:24
Bolnišnični izziv: Matilda z družino obišče bolnišnico in bolnikom pomaga najti načine, kako premagati dolgčas. Izdeluje kokice in užitno oglasno desko. Vsi igrajo neko brezvezno igro, ona pa s sladoledom naredi trik za medicinske sestre.
18:39
Baletniki: Matilda trenira angleški nacionalni balet skupaj z Jackom in nekaterimi njegovimi prijatelji z ragbija. Kasneje jim skuha špagete z mesnimi kroglicami in sufle, ter pripravi napitke z beljakovinami za krepitev mišic.
19:00
Strela: Statična elektrika! Skriva se za strelami, pa naj pridejo z neba ali pa nastanejo v laboratoriju s pomočjo znanosti. Phil bo z močjo strele dosegel, da se bodo razni predmeti prijeli, lebdeli, in da nam bodo lasje štrleli v zrak!
19:24
Mraz: Steve Spangler pokaže projekte z ledeno mrzlimi temperaturami, npr. lučke v aparatu za proizvajanje megle. Poleg tega bomo priča eksploziji kovinskih cevi zaradi mraza.
19:48
Plazilec v laboratoriju: V laboratoriju je plazilec, ki bo z vami delil nekaj posebnega. Videli boste ultrazvok družin, ki pričakujejo otroka, srečali Kierana Laia in se naučili zvijanja.
20:18
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
21:00
Znanstveni govorci: Spoznali bomo različne znanstvene govorce, vključno z raziskovalcem, ki raziskuje vpliv lokalnih slanih močvirij, in študentom, ki s pomočjo vetrnega tunela poučuje o peščenih sipinah.
21:21
Čarobno ogledalo: Lahko na obrazu zaznamo znake kardiovaskularnih težav? Obstaja kakšen način, da znake preberemo na nevsiljiv, a zanesljiv način? Italijanski raziskovalci so razvili dragoceno „čarobno ogledalo“, ki na obrazu prepozna dejavnike tveganja.
21:24
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
21:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Vprašanje okusa: Naša čutila za okus in vonj so se razvila tako, da lahko v hrani uživamo in da lahko prepoznamo, katera hrana bi nam lahko škodovala. Vsak grižljaj doživimo s pomočjo okoli 4.000 brbončic na jeziku.
22:48
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
22:54
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Bogovi, miti in oljne barve: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak pod vprašaj postavi tradicionalne poglede na izvor renesanse. Preuči vpliv belgijske umetniške scene in predstavi dela velikih umetnikov, kot so Van Eyck, Memling, Van der Weyden, Cranach, Riemenschneider in Durer.
00:00
Mladi raziskovalec: V tej epizodi razkrijemo zmagovalca drugega tekmovanja med mladimi raziskovalci. Philippe in srečni raziskovalec odpotujeta na Fidži, kjer se bosta potapljala, občudovala delfine in sodelovala pri projektu za obnovitev koralnega grebena.
00:21
Globoko v zemlji: Italijanski raziskovalci ocenjujejo zdravje evropske prsti. Imajo kar 25.000 vzorcev iz celotne Evrope. Bodo vladam pomagali pri oblikovanju politike, ki si bo prizadevala ohraniti čisto zemljo?
00:24
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
01:00
Vprašanje okusa: Naša čutila za okus in vonj so se razvila tako, da lahko v hrani uživamo in da lahko prepoznamo, katera hrana bi nam lahko škodovala. Vsak grižljaj doživimo s pomočjo okoli 4.000 brbončic na jeziku.
01:48
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
01:54
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Naglasi, čustva, petje!: Naglasi, čustva, petje: naš glas lahko veliko razkrije o naši osebnosti. Z različnimi tehnikami ga lahko tudi spremenimo.
02:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Ko nas resničnost zavede: Naše oči lahko možgane prepričajo, da stvari vidijo drugače.
02:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Kako se znebiti obsesivno-kompulzivne motnje, fobij in motenj prehranjevanja: Obsesivno-kompulzivne motnje, fobije in motnje prehranjevanja so lahko samo prehodne, lahko pa zelo vplivajo na nas. Kdaj postanejo težava in kako jih zdravijo?
03:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Tehnološka dopustniška postrežba: Zaradi tehnologije je dopust lahko še bolj udoben. Razvojne novosti na področju krem za sončenje, potapljanja na dah in kampiranja.
03:57
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Nenavadni zdravstveni pomočniki: Žvečilni gumiji so zdravju koristni. Pri želodčnih težavah nam pomagajo riž, sodavica in banane. Sadje nam pomaga, da ostanemo vitki.
04:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:27
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Novi nasveti in ideje za vaš dom: Osvetlite prostore brez električne energije – strešna okna, sončne steklenice in celo svetlobne rastline so odlična zamenjava. Naučite se, kako najbolj izkoristiti toploto ognja in prostore vašega doma.
04:54
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
05:24
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
05:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Tools: Ko Tom Thomas po nesreči spusti očetov kovček z orodjem iz rok, potrebuje pomoč Simke in Nolika, da vse povrne na svoje mesto, preden se oče vrne domov.
06:09
Volneni klobučki: V studiu je mrzlo in samo Nigel se je toplo oblekel. Izdelali bomo tople klobučke in šale za naše like!
06:15
Sova iz storžev: Na sprehodu smo nabrali veliko storžev in bomo iz najlepših izdelali nekaj posebnega!
06:24
Voda: San Dar živi v hiši na kolih sredi jezera v Mjanmaru. Zanima jo, od kod pride vsa ta voda in katere igre na vodi se lahko gre s prijatelji.
06:39
Ponos: Mily se pouči o ponosu in o tem, kako smo lahko ponosni na različne načine. Če nas ponos ločuje, nas lahko potem tudi združuje?
06:48
Neuporaben sem: Mily ima slabo samopodobo in misli, da se ji vsi smejijo. Gaspard in Lola ji poskušata pomagati dvigniti samozavest.
06:54
Zločin in kazen: Siesta sanja, da je spoznala Raskolnikova. Besen je in skupaj ubijeta grozno žensko. Potem se Raskolnikov zaljubi v Sonjo in začne ga mučiti krivda. Prizna umor in gre za zapahe, Sonja pa čaka na njegovo izpustitev.
07:09
Detektor kovin: Darwin in Newts z detektorjem kovin iščeta Darwinovo uro ter na morju odkrijeta čudovito jamo.
07:24
Reciklažni zločinec: Addison in njeni prijatelji prekinejo svoje izdelovanje kul kostumov za različico Comicona Ayrton Parka, ko se nekdo ali kaj začne poigravati z zabojniki za smeti po vsej soseski.
07:39
Venera: Kit hoče najti prebivalce na Veneri, kar se konča z izbruhom vulkana.
07:45
Mars: Kit se udeleži velikega dirkaškega tekmovanja na Marsu.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Žabji most: Ranger Poševnik vodi žabe do vode, a imajo težavo s prečkanjem soteske. Bitz se odloči, da jim bo zgradila most.
08:15
Topla voda in zobna pasta: Maddie izve, kako pride do naših domov topla voda. Potem pa obišče še tovarno zobne paste, kjer izve, iz česa je zobna pasta in kako naredijo črtasto pasto.
08:30
Doktor: Bip si je zlomil nogo in mora ostati doma. Močno pogreša prijatelje, zato se dr. Panda odloči, da ga bo razvedril.
08:39
Roza dan: Anabella ima rada roza stvari. Izmislila si je celo Roza dan. Ekipa se odpravi na Lac Rose v Senegalu - roza jezero. Zakaj je jezero roza?
08:51
Življenje superjunaka: Tekač se sprašuje, ali je dober superjunak. Leo in Čmrljica ga spominjata na vse stvari, ki jih je naredil, odkar se je vrnil na Bilko.
09:00
Dvigalo in skafander: Maddie izve, kako dvigala ponesejo ljudi v višja ali nižja nadstropja, in obišče muzej, kjer jo seznanijo z izdelavo skafandrov.
09:15
Televizija in preproga: Maddie nam razloži, kako delujejo televizijski ekrani, in obišče tovarno preprog. Tam spozna ves postopek izdelave preprog, ki se začne s striženjem ovc.
09:30
Zlomljen dežnik: Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko s fascinantnimi zamislimi dežnikom podarila novo življenje.
09:39
Sponka za papir: Za Hepija in Brika ni nič dolgočasno. Poglejte si, kako iz sponk za papir izdelujeta zabavne reči.
09:54
Globok spanec princeske Purl: Teddyja bodo dvignili, saj naši prijatelji izdelujejo izjemno močne dvigalke.
10:00
Bobova pustolovščina z balonom: Navadni svinčnik, papir in jasna navodila lahko ustvarijo popoln zemljevid zaklada.
10:03
Strela: Statična elektrika! Skriva se za strelami, pa naj pridejo z neba ali pa nastanejo v laboratoriju s pomočjo znanosti. Phil bo z močjo strele dosegel, da se bodo razni predmeti prijeli, lebdeli, in da nam bodo lasje štrleli v zrak!
10:27
Gledališče iz balonov: Zabavaj se v gledališču iz balonov.
10:30
Kaj se je zgodilo?!: Doktorji obiščejo paciente iz zadnjih sedmih epizod. Matthew ima ušesni vsadek, ki mu pomaga slišati, Ruby in Bolu pa se zdravita zaradi bolezni krvi.
11:00
Naj vse odpihne: Doc K in Nash v singapurski politehniki iščeta zračni top, s katerim premagamo zlobneže. Izdelata ga in izvesta, kako lahko stvari lebdijo, če uporabimo sušilnik za lase.
11:24
Kaotično sodelovanje: V preteklosti so veliki umi skupaj dosegali velike stvari. Včasih pa se srečajo tudi idioti in naredijo veliko zmešnjavo.
11:54
Črni madež: Ob ladijski nesreči na Norveškem se je izlila nafta in onesnažila morje. Meteo junaki hitijo na pomoč.
12:03
Modro zlato: Oaze v Sahari izginjajo. Pluvia in Fulmen gresta ugotovit, kaj je razlog za to.
12:09
Ponovno uporabi svoja oblačila: Kaj naj Grimwadovi naredijo s starimi oblačili? Pa še predobra so, da bi jih zavrgli.
12:21
Popravi stare stvari: Najmlajši družinski član se nauči sedeti. Čas je, da malega Houstona prestavijo v otroško posteljico, a stara je umazana in rabljena.
12:33
Spust s klifa: Skupina mladih raziskovalcev se z gondolo povzpne na vrh nacionalnega parka Table Mountain, da bi raziskali tamkajšnje rastline in živali. Na koncu se spustijo z visokih klifov.
13:00
Dimity: Trinajstletna Dimity rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bi si lahko kupila ličila in oblačila.
13:30
Rja: Tokrat bomo spoznal 11-letnega Dylana iz Francoske Gvajane. Dylan živi v hiši z zarjavelo streho, ne ve pa, zakaj sploh rjavi. Izvajal bo poskuse s kisikom in kovinami ter izvedel razlog.
13:45
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
14:00
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
14:15
Vibrobot: Tresoči vibrobot temelji na vibracijah. Phil ima tako nabritega, da se lahko pelje na njem! Zavrteli bomo 2,4 m dolg kovanec, voda bo lebdela v zraku in videli bomo laserje!
14:39
Poceni zabavni triki: Da bi prihranili in rešili planet, Adelaide naredi reciklirane rastline, Devonte gel za lase, Oriel pa dve super poceni darili.
14:54
Zakaj je čokolada tako okusna?: Med praženjem pride do Maillardove reakcije. Grenak okus kakavovih zrnc se tako spremeni v okus po čokoladi, ki ga obožujemo. Ta reakcija ustvari tudi okus, vonj in zlato barvo pri opečencu, kolačih, pečenem mesu in mesu na žaru.
15:00
Zdravnik Pozor!: Zdravniki skočijo v bazen z želatino, da bi vam pokazali, kako delujejo vaše celice.
15:30
Finn pride na krov: Nasmejani Finn prosi Nektonove za pomoč, da bi njegovemu očetu, kapitanu Kladivu, preprečili krajo zaklada, ki bo uničil njegovo družino.
15:51
Slikanje z Bernoullijem: Eric spozna, kako lahko iz slamic ustvari zračni čopič. Upošteva Bernouillijevo enačbo in ustvari svojo umetnino.
15:54
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
16:00
Demar: Jesse gre k DeMaru DeRozanu po nasvet, kako zmagati v video igricah, vendar si kmalu začne izposojati DeMarove stvari, ne da bi vprašal.
16:24
Nov program: Gostitelji odkrijejo Power Up 1000 in so prepričani, da lahko pomaga njihovemu kanalu. So nekateri izdelki predobri, da bi bili resnični?
16:48
Sončni zahod: Na listu z barvnimi odtenki rišite sence.
16:54
Nalepke: Nabor nalepk ustvari abstraktno in lepo kompozicijo.
17:00
Nick: Dvanajstletni Nick je športni navdušenec. Zna varčevati, ampak želi nove nogometne čevlje.
17:30
Brazilija 5. dan: Zadnji dan pustolovščine fantovske ekipe v Braziliji, kjer se učijo borilne veščine capoeira. Ali jih lahko s podporo Karima navdušijo lokalne sodnike?
17:48
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
18:03
Triki za najboljše prijatelje: Vsi se bomo zabavali. Oriel razbije ogromno pinato, Jenna predlaga potegavščino s hrano, Yas pa s prijatelji razpoči lubenico..
18:24
Popoln dan: Matilda se z družino odpravi na smučanje in deskanje na vodi v Cornwallu. Pripravi korniški kremni čaj s kolački in smetano. Po dirki za vse pripravi ribje pogače.
18:39
Reševanje z rešilnim čolnom: Matilda in njena družina se pridružijo reševalni ekipi pri nujnem reševanju. Po uspešni misiji se vrnejo na suho, za lačne junake pa pripravi pogostitev - goveje pite, kašo iz maslenih buč in lepljiv puding za sladico.
19:00
Most iz kock sladkorja: Zgradili bomo obočni most! Uporabili bomo sladkor, čez most pa bomo lahko celo hodili – bistvo je v načinu gradnje. In še: orjaška hiša iz kart, steklo, ki preživi udarce s kladivom, in jajca, ki nosijo Philovo težo.
19:24
Sladka znanost: Kaj se zgodi z gumijastimi medvedki na ognju? Tokrat bomo priča sladki znanosti s sladkarijami. Odkrili bomo skrivnost bombončkov M&M in eksplozivno moč mentosov in dietne sode.
19:48
Glasno, GLASNO, GLASNEJE: Dr. Xand bo pokazal, kako postane vaš glas glasnejši, spoznali boste Anoushé Husain, ki pelje dr. Ronx na plezanje, in ugotovili, kateri doktor bo najboljši v današanjem kvizu.
20:18
Prelomnice: Tilly, rešena pudljica, sprejme svoj novi dom, Charlie pa se iz dneva v dan bolje počuti.
21:00
Oceanski plenilci: Pustolovščina govori o dveh največjih oceanskih plenilcih, orkah na severu Kanade in belih morskih psih ob obali Cape Coda.
21:21
Roboti in starejši: Portugalski znanstveniki so razvili robote, ki lahko govorijo, slišijo in izražajo čustva. Starejšim bodo pomagali pri vsakodnevnih opravkih in jim izboljšali življenje, ampak ali to res gre? Lahko roboti nadomestijo ljudi?
21:27
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
21:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Radost logike: Profesor Dave Cliff predstavi logiko filozofije, matematike, znanosti in tehnologije. Na primerih od Aristotla do Alice v Čudežni deželi, od znanstvene fantastike do super računalnikov nam pove neverjetno zgodbo o iskanju gotovosti in temeljih logike.
23:00
Vedno bolj čudno: Dr. Hannah Fry raziskuje, kaj matematika razkriva o gradnikih vesolja - subatomskem svetu. Sooči se s paradoksom, ki je v središču sodobne matematike.
00:00
Vodilni študenti: V tej epizodi spoznamo mlade, ki si želijo spremeniti svet in iščejo rešitve na različnih področjih. Eden od njih poučuje otroke o klimatskih spremembah na ustvarjalen način.
00:21
Nova energija: Raziskovalci na Univerzi v Lihtenštajnu eksperimentirajo z novim načinom za proizvajanje energije. Okna na zabojniku so napolnili s tekočino, ki kroži. V najboljšem primeru bo vsako okno proizvedlo 1 kilovatno uro (1 KWh).
00:24
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
00:57
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Radost logike: Profesor Dave Cliff predstavi logiko filozofije, matematike, znanosti in tehnologije. Na primerih od Aristotla do Alice v Čudežni deželi, od znanstvene fantastike do super računalnikov nam pove neverjetno zgodbo o iskanju gotovosti in temeljih logike.
02:00
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
02:27
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
02:57
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Za kulisami priprave najljubših jedi: Obiskali smo tovarno sladkarij. Majhne hrenovke iz Francije so najboljše. Odkrijte znanost popolnega ocvrtega krompirčka!
03:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
03:54
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
04:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo.
04:57
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
05:27
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
06:00
The Baby Monitor: Tom Thomas Mojstrom Vseznalčkom pove, da ima posebne moči, ki mu bodo omogočile najti gumb, ki ga bodo oni skrili, medtem ko njega ne bo v sobi. A Mojstri Vseznalčki ne vedo, da jih Tom Thomas opazuje z nadzorno napravo za dojenčke.
06:09
Hiša iz lepenke: Po manjši nezgodi pom pomi rabijo nov dom. Izdelali jim bomo hiše iz lepenke.
06:15
Palčki: Mali palčki so napadli naš studio! Izdelali bomo velikega palčka, da jih bo polovil.
06:24
Težnost: Zoë je akrobatka v nizozemskem cirkusu in obvlada točke na trakovih v zraku. Kadar koli pade, jo ujamejo tik nad tlemi. Tokrat bo spoznala težnost. Kako deluje? Lahko z njeno pomočjo poleti do zvezd?
06:39
Delimo z drugimi: Mily poskuša ugotoviti, kaj lahko naredimo za revne otroke po svetu.
06:48
V imenu netopirjev: Anne omeji dostop v park, da bi zaščitila netopirje. Mily odkrije, da imajo tudi živali pravice.
06:54
Veleumni plemič don Kihot iz Manče: Alonso je starec, ki verjame v to, da je hrabri vitez don Kihot. S Siesto se odpravi na dogodivščino, da bi rešil prikupno Dulcinejo. Njegova nečakinja za njima pošlje gospoda, da bi ju prepričal, naj se vrneta domov.
07:09
Katapult: Darwin in Newts obnovita erodiran breg, pri čemer si pomagata s katapultom.
07:24
Skrivnost pogrešanega pteranodona: Ko napihljiv pteranodon izgine s strehe Pizzamat-a, se Addison in Alex odločita, da ga bosta našla.
07:39
Cerera in asteroidni pas: Kit ima težave s prečkanjem asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom.
07:45
Komet: Kit prispe na speči komet. Na ledeni površini najde dve zamrznjeni vesoljski plovili - Philae in Rosetto.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Superdekle: Superjunaki pomagajo načelniku Poševniku ustaviti Zipa in Pop, ki razgrajata po Deželi mojstrov.
08:15
Vodni tobogan in korneti: Maddie izve, kako deluje vodni tobogan in kako spravijo vodo na vrh tobogana. Poleg tega obišče tudi tovarno kornetov, kjer ugotovi, kako jih naredijo iz mase.
08:30
Osebni trener: Leo sodeluje na dirki z ovirami. Ker se boji tekmecev, prosi dr. Pando za pomoč pri treningu. Bo to zmagovalna strategija?
08:39
Doki in raček: Doki naleti na mladega račka in raček misli, da je Doki njegova mama! Ekipa se odpravi poiskat račkovo mamo.
08:51
Prijateljska kartica: Nov trend, prijateljske kartice, povzroči spore med prijatelji na Bilki. Kaj je pravi pomen prijateljstva?
09:00
Zmaj in turbina na veter: Maddie nam s posebno kamero pokaže, kako zmaji jadrajo po zraku, in razloži, kako s turbinami na veter pridobivamo elektriko.
09:15
Akvarij in kad: Maddie nam pokaže, kako deluje akvarij. Razloži nam, kako filter v akvariju poskrbi za čisto vodo. Potem pa obišče še tovarno kadi.
09:30
Slamica: Zmanjšajmo odpadke s ponovno in zabavno uporabo slamic!
09:39
Plastična vrečka: Zakaj bi zavrgli plastične vrečke? Hepi in Briko obožujeta ponovno uporabo predmetov.
09:54
Brez vodne pare: Pojdi po svoj najljubši sok, saj bomo pripravili ledenke.
10:00
Poševnikova kapica: Naši prijatelji iz papirnatih krožnikov in palčk za lizike izdelujejo zobnike.
10:03
Most iz kock sladkorja: Zgradili bomo obočni most! Uporabili bomo sladkor, čez most pa bomo lahko celo hodili – bistvo je v načinu gradnje. In še: orjaška hiša iz kart, steklo, ki preživi udarce s kladivom, in jajca, ki nosijo Philovo težo.
10:27
Labirint: Naredi si labirint.
10:30
Super hrbtenica: Zdravniki razkrijejo, da našo hrbtenico ščitijo izjemne ploščice. V tej epizodi izvedejo poskus z žerjavom. Pripravite se tudi na smrkanje.
11:00
Superčuti in superkamere: Nash praznuje rojstni dan z obiskom organizacije za obrambno znanost in raziskovalne ustanove, Doc K pa gre zraven. Tam vidita superkamero in ultrazvočne čipe, ki zaznavajo predmete s pomočjo zvočnih valov. Potem se vrneta v delavnico in ustvarita infrardečo kamero.
11:24
Lepo se obnašaj!: Črna podgana se uči vljudnega obnašanja in predstavi zgodovino lepega obnašanja. Od starogrške gostljubnosti do nenavadnih trendov zmenkarij.
11:54
Kisli dež: V Rimu potrebujejo pomoč. Tovarna dr. Makine povzroča kisli dež, ta pa razkraja Kolosej. Ga lahko Meteo junaki rešijo?
12:03
Vroča voda: Voda v jezeru na Poljskem se segreva, to pa ni dobro za tamkajšnje ribe. Meteo junaki sprejmejo izziv in se odpravijo tja.
12:09
Zavrni avto: Je mogoče rešiti težavo onesnaževanja zraka? Grimwadovi imajo zamisel. Zeleno je zakon.
12:21
Recikliraj smeti: Grimwadovi se zavejo, koliko odpadkov se nabere vsak dan, odlagališče odpadkov pa ne prinaša nič dobrega. Katera rešitev je torej najboljša?
12:33
Pol voda pol kopno: Štirje mladi raziskovalci se podajo v nacionalni park West Coast v Južnoafriški republiki, kjer raziščejo svet morskih ptic in kač. Na poti se peljejo s kajakom, se potapljajo, srečajo divje živali in spoznajo vrednost naravnih parkov.
13:00
Harry: Šestnajstletni Harry živi na kmetiji, ampak sanja o potovanju v Ameriko in fotografski karieri, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
13:30
Ogledala: Sjanne živi na Nizozemskem in rada pleše. Ker se hoče še izboljšati, pogosto pleše pred ogledalom. Tokrat bo Sjanne izvedela vse o ogledalih.
13:45
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
14:00
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
14:15
Toplozračni balon: Vroče in hladno. Doma izdelan toplozračni balon bo postal lebdeča pošast! In še: suhi led, najnižja možna temperatura in še Phil se bo oblekel v sluz ter stopil v kad, polno ledene vode.
14:39
Triki za uživanje na plaži: Čas je za plažo. Abhi okrasi svojo desko, Fede deli nasvete glede opeklin meduz, Oriel naredi torbo, Molly pa užiten peščeni grad.
14:57
Imajo hrošči svoje srečne številke?: Škržati rodu Magicicada si za preživetje pomagajo s praštevili. Preden se pridejo na površje parit, pod zemljo preživijo 13 ali 17 let. Ves zarod pride na plan istočasno, da se zavaruje pred plenilci.
15:00
Smrkelj, smrkelj!: V laboratoriju je zelena sluzasta packarija. Zdravniki razložijo, kako žolč predela maščobo. Videli boste tudi veliko smrkanja.
15:30
Pazite se stražarjev: Skrivnostni starodavni tempelj pod morjem je bil skrit več stoletij. Nektonovi odkrijejo, da je za to zelo dober razlog.
15:51
Poišči krivca: Eric izve, da ima vsak edinstven prstni odtis in nam pokaže, kako lahko izvedemo eksperiment s prstnimi odtisi.
15:54
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
16:00
Dvorana slavnih: Ian gre v dvorano slavnih videoiger. V garaži Jesse in Julia raztegneta pomen dvorane slavnih do skrajnosti.
16:24
Imamo lamo: Otroci se odločijo, da bodo dobili novo maskoto za garažo. Kar se je v teoriji zdelo odlična ideja, se v praksi izkaže za veliko težje.
16:48
Preslikavanje: Z mastno barvico rišite po kopirnem papirju in s peresom prikažite novo risbo.
16:54
Pol portreta: Predstavljajte si drugo stran fotografije portreta.
17:00
Elinya: Šestnajstletna Elinya začne obračati mesečni družinski prihodek in upa, da si bo lahko kupila nove avtomobilske tablice za avto, ki ga je kupila s pomočjo staršev.
17:30
Mongolija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Mongoliji, kjer se seznanijo z nomadskim načinom življenja in se prepričajo o svojih konjskih veščinah.
17:48
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
18:03
Triki za aktivne: Christian pripravi popoln prigrizek za časovno stisko, Miles naredi papirnata letala, Gabe pa nam zaupa zamisel za potegavščino.
18:24
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
18:39
Veliki vložki: Matilda in njen oče imata tekmovanje v peki na žaru. Oba obvladata okusne trike, s katerimi ima omako odličen okus. Nato povabi dobro znanega DJ-ja Slushiija, da njej in Jacku da nasvete o ustvarjanju glasbe.
19:00
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
19:24
Kuhinjska znanost: Spremenimo svojo kuhinjo v znanstveni laboratorij. Steve Spangler bo pripravil eksperimente v kuhinji - npr. steklo iz sladkorja, in rože, ki se obarvajo v različne barve.
19:48
Zakaj so cepiva: Ugotovili boste, zakaj dr. Chris cepi dr. Xanda v laboratoriju in kako lahko s cepljenjem obvarujete svojo skupnost. Spoznali boste novorojenčke in pacienta Hasana in Edwarda.
20:18
Enooka mačka: Megan skrbi zdravstveno stanje enooke mačke, ki ji je ukradla srce. Gabby se ponovno združi z nekdanjim posvojenčkom.
21:00
Veter: Gostitelj Philippe Cousteau se pridruži raziskovalcem, ki preučujejo orkane pete kategorije, sledilce tornada, ko lovijo twisterja, in odkrije presenetljiv način, kako veter povzroči nastanek strele.
21:21
Eksoskeleti za krepitev telesa: Robo-Mate so ustvarili za pomoč industrijskim delavcem ob zahtevnih nalogah. Z njim lažje dvignejo tovor, hrbtenico pa ščiti pred nenadnimi gibi. V Italiji in Nemčiji bomo spoznali ljudi, ki so ga ustvarili.
21:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
21:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Resnica o stresu: V tem enournem filmu se Fiona Phillips, ki prav tako dobro pozna stres, skupaj s prostovoljci odpravi na edinstveno raziskovanje stresa, da bi boljše razumeli ta pojav.
22:51
Neverjetna moč groma in strele: Črno nebo, strele in grom: nevihte so edinstven vremenski pojav! Od kod izvira njihova moč?
23:00
Lahko smo junaki: Suzy Klein pokaže, zakaj so vrhunski glasbeniki, kot so Beethoven, Liszt in Paganini postali zvezdniki svojega časa.
00:00
Ogrožen kraj: V tej epizodi obiščemo ogrožene kraje - otoke, ki so ogroženi zaradi višanja gladine vode, in nedotaknjeno zemljo, ki jo hočejo uporabiti za razvoj civilizacije.
00:21
Elektronika v oblačilih: Predstavljajte si, da bi lahko v prihodnje energijo proizvajali že samo s hojo, shranili pa bi jo v drobne in prožne baterije, vtkane v naša oblačila. Kul? Raziskovalci pri projektu MATFLEXEND se z nanomateriali in nanovlakni trudijo, da bi to omogočili.
00:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
01:00
Resnica o stresu: V tem enournem filmu se Fiona Phillips, ki prav tako dobro pozna stres, skupaj s prostovoljci odpravi na edinstveno raziskovanje stresa, da bi boljše razumeli ta pojav.
01:51
Neverjetna moč groma in strele: Črno nebo, strele in grom: nevihte so edinstven vremenski pojav! Od kod izvira njihova moč?
02:00
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
02:30
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
03:00
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
03:30
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
03:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
04:30
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
04:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.