Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
05:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Višina: Oče Toma Thomasa mu pove, da se mu lahko pridruži na službenem potovanju v Afriko, če je tako visok, da na stenskem zemljevidu seže do vrha celine. Ko vodna tehtnica pokaže, da ni, Tom Thomas poskuša ugotoviti, kako ponarediti rezultate.
06:09
Pasja lutkica: Zagrabite kartonaste tulce in izvohajte vrvico. Čas je za izdelavo pasjih lutkic.
06:15
Norček: Pustite svoji domišljiji prosto pot. Tokrat bomo izdelovali zabavnega norčka.
06:24
Iluzije: Olivier pod koleni nima nog, a tega nihče ne opazi, ko nosi protezi in hlače. To je iluzija! Tokrat bo Olivier izvedel, da iluzije pretentajo naše čute, zato svet okoli sebe vidimo na čisto drugačen in neverjeten način.
06:39
Misli pozitivno!: Mily je danes slabe volje in ne more uživati v dnevu s prijatelji. Se razpoloženje poigrava z Mily?
06:48
Kakšna družina!: Mily in Penelope vodita razstavo fotografij o družinah. Izbira je majhna, a Aminata dobi dobro idejo.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Siesta mu pomaga preobrazbo prikrivati pred družino, ki ni vesela, ko izve njegovo skrivnost.
07:09
Katastrofa v vrtu: Heni zaupa Newts, da bo en teden skrbela za njen vrt. Darwin in Newts morata ugotoviti, zakaj nekatere rastline ne rastejo tako dobro.
07:24
Ne tako velik pica problem: Ko Addison in Alex pokusita novo pico, ki jo je gospod DiGiovanni ustvaril posebej za Tessin rojstni dan, ugotovita, da sploh ni dobrega okusa, zato sta se lotila raziskave, v čem je težava. Je gospod DiGiovanni izgubil občutek za okus?
07:39
Meglica: Kit in g. Baterija obiščeta lepo meglico. Ko potujeta skozi njo, g. Baterija izgine in Kit ga išče vsepovsod.
07:45
Črna luknja: Velika zvezda je pogrešana. Kit in g. Baterija raziskujeta izginotje zvezde in zaslišita priče.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Najboljši koncert v mestu: Bitz, Bob in Poševnik so v bendu in so pripravljeni navdušiti znano pop zvezdo. Poševnik ne zna peti, zato mora Bitz najti rešitev!
08:15
Teleskop in labirint: Maddie obišče observatorij, kjer izve, kako deluje teleskop. Potem ugotovi tudi, kako naredijo labirinte.
08:30
Plesno tekmovanje: Mjavka in Bip se prijavita na plesno tekmovanje. Bip težko sledi korakom in Mjavko je strah, da jima ne bo uspelo.
08:39
Zavita pripoved: Lahko tornado dvigne hišo? Ekipa odleti na vremensko postajo v Oklahomo.
08:51
Leo je strupena: Leo od presenečenja po nesreči lula na tla pred trojčki. Ti so takoj prepričani, da je Leo strupena.
09:00
Črtna koda in ribje polpete: Maddie nam pokaže, kako delujejo črtne kode. Potem pa obišče še tovarno ribjih polpet, kjer izvemo, kako iz sestavin oblikujejo polpete in jih posujejo z drobtinami.
09:15
Hladilnik in gobe: Maddie izve, kako hladilnik poskrbi, da ostane hrana hladna, in obišče kmetijo, kjer vse leto pridelujejo gobe.
09:30
Sponka za papir: Za Hepija in Brika ni nič dolgočasno. Poglejte si, kako iz sponk za papir izdelujeta zabavne reči.
09:39
Zlomljen dežnik: Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko s fascinantnimi zamislimi dežnikom podarila novo življenje.
09:54
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
10:00
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
10:03
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln, ki ga poganja mišjelovka. Odkrije razliko med začetnim in stlanim potiskom in gre še korak dlje z uporabo prvega Newtonovega zakona gibanja.
10:27
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
10:30
Prvi neverjetni organi: Doktorja nam bosta predstavila neverjetne organe, ki so nas pred rojstvom ohranjali pri življenju. Dr. Xand bo spoznal paciente s klinike za opekline, dr. Chris pa bo na ljudeh opravil nor trik. Na urgenci imamo pacienta, ki se je po glavi udaril s kijem za kriket.
11:00
Naj vse odpihne: Doc K in Nash v singapurski politehniki iščeta zračni top, s katerim premagamo zlobneže. Izdelata ga in izvesta, kako lahko stvari lebdijo, če uporabimo sušilnik za lase.
11:24
Močne ženske: Grozote zgodovine govorijo o neverjetnih ženskah skozi zgodovino, vključno z Marie Antionette, Tudorjevimi kraljicami in originalnimi superženskami.
11:54
Čudežni sirup: Meteo junaki se podajo v Peru, da bi rešili ogrožene žabe.
12:00
Zvočno onesnaženje: Jata delfinov se je zaradi zvoka sonarjev zmedla in izgubila. Meteo junaki jim bodo pomagali najti pot.
12:09
Zmanjšanje ogrevanja: Izdelava izolacije za vrata iz starih hlačnih nogavic? Postanimo zeleni in ugotovimo, kako deluje.
12:21
Ponovna uporaba volne: Videli bomo, kako ponovno uporabiti volno. Postanimo zeleni in izvedimo več!
12:33
Iskanje legendarne kače: Kačje gnezdo: Pet mladih raziskovalcev se odpravi v Ais/Richtersveld Transfrontier Park v Južnoafriški republiki, kjer hočejo najti legendarno kačo, duha, ki se lahko preobrazi v karkoli. Postavijo kamp in se poučijo o regiji.
13:00
Hayley: Najstnica Hayley ima rada konje in si želi ustanoviti center za reševanje konjev.
13:30
Rja: Tokrat bomo spoznal 11-letnega Dylana iz Francoske Gvajane. Dylan živi v hiši z zarjavelo streho, ne ve pa, zakaj sploh rjavi. Izvajal bo poskuse s kisikom in kovinami ter izvedel razlog.
13:45
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
14:00
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
14:15
Sluz: Phil odkrije polimersko znanost in nam pokaže, kako polimeri gradijo veliko snovi okoli nas, vključno s plastiko, gumo in – njegovo najljubšo snovjo – sluzjo. Naredi tudi biorazgradljiv plastični lonček in ustvari grudasto sluz, ki se sveti v temi.
14:36
Cofki: Naredi si cofke.
14:39
Modni triki: Vse je v znamenju mode: kuhanje, čarovnije in znanost. Jenna pokaže potegavščino, s katero boste zažigali.
15:00
Dr. Škorpijon: Zdravniki se pomerijo v peki, da bi vam pokazali, zakaj se naši vratovi obračajo. Dr. Xand spozna škorpijona, ki ima sposobnosti zdravnika.
15:30
Proteusov napad: Proteus ujame Aronaks v magnetno polje in ugrabi Anta, saj verjame, da je on ključ do Lemurije.
15:51
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
15:54
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
16:00
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
16:18
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
16:24
Triki za zdravje: Od zelenjavne slanine do doma narejene kolebnice – mali mojstri se resno posvetijo zdravju.
16:42
Umazanija: Howler vsak čas pričakuje kraljevi obisk! Zato mali navihančki hitro začnejo pospravljati.
16:45
Trgovska pot: Howler in Mali Lewis nas popeljeta po trgovskih poteh, ki so jih uporabljali v srednjem veku. To popotovanje pa sploh ni preprosto!
16:48
Slikanica: Samolepilni listič postane sestavni del animirane zgodbe.
16:54
3D-kvadrati: Kup kock ustvari krasno optično iluzijo.
17:00
Byron: Trinajsletni Byron želi postato nogometni zvezdnik, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bi si lahko kupil nogometne čevlje.
17:30
Kenija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji in se učijo športnih veščin masajskih bojevnikov. Danes njihov trening vključuje težko dirko z vodo.
17:48
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
18:03
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
18:12
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
18:18
Gradnja utrjenih gradov: V srednjem veku so gradili gradove , da bi prebivalce zaščitili pred nevarnostjo. Sovražni napadi pa otežujejo gradnjo.
18:24
Fitnes vadba: Matilda se z družino odpravi na plažo, kjer se rekreirajo. Srečajo psa, ki se rolka, Matilda pa pripravi zdravi piknik z zavitki, zeleno solato z medom in gorčico ter posebno granolo.
18:39
Mehiška zabava: Matilda z družino načrtuje mehiško zabavo. Sestavijo pinato, da bi presenetili očeta. Matilda pripravi takose, špikano koruzo s sirom, koriandrom in limeto ter čokoladne churrose.
19:00
Deskanje po zraku: Phil izvede nekaj poskusov z letenjem. Ustvari papirnato letalo, ki leti na curku zraka. Potem gre še korak dlje in odkrije, zakaj je težko pilotirati mahokrilca in za kaj so uporabni propelerji.
19:24
Pritisk: Steve Spangler nam bo pokazal eksperimente, ki prikazujejo moč zračnega pritiska in jih lahko izvedemo doma. Videli bomo enkraten prikaz, ko bo s pomočjo zračnega pritiska povzročil implozijo več kot 200-litrskega soda.
19:48
Možganski prekati in kamera v želodcu: Dr. Chris nam s kamerico pokaže, kaj se zgodi, ko pogoltnemo. Dr. Xand se poda v posebno komoro, ki mu iz možganov izbriše podatke. V bolnišnici nas čakata pacienta z zlomljenim gležnjem in počenim uhljem.
20:18
Vzgoja mladičev: Sploh vemo, koliko skrbi je treba vložiti v vzgojo mladičkov? To nam bodo pokazali Azalee Gaudreau in ostalo osebje v parku Omega.
20:42
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
20:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
20:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Potujoči rastlinjak: Znanstveniki pri projektu Zephyr razvijajo prenosen rastlinjak, kjer brez vpliva na okolje in poceni gojijo rastline, s katerimi bodo obnovili gozdove. Bo „potujoči gozdni vrtiček“ imel pričakovan pozitivni učinek na naravo?
21:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
21:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
22:51
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Pekel, kače in velikani: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti načinu, kako so umetniki upodabljali družbeni kaos na vrhuncu renesanse. Predstavi dela umetnikov, kot so Leonardo da Vinci, Bosch, Arcimboldo, Palissy, Manneristi in El Greco.
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Peka boljšega kruha: Lahko z razprševanjem mrzle vode poskrbimo za boljši okus in strukturo kruha? To nam bodo povedali nemški živilski tehnologi iz Bremerhavna, ki se ukvarjajo z novimi tehnikami za peko kruha, ki temeljijo na ultrazvočni tehnologiji.
00:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
00:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
01:51
Skrivnosti pravljic in mitov: Peter pan, Pepelka, Trnuljčica: Te zgodbe že stoletja uspavajo otroke! Odkrijte, zakaj so še vedno tako priljubljene.
02:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.
02:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Konec s slabimi navadami!: Grizenje nohtov in telesni vonj negativno vplivata na nas. Obstajajo načini, kako to preprečiti.
02:57
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Biti otrok: Vpogled v spoznanja dojenčkov in živalskih mladičkov pred in po rojstvu.
03:27
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Varnostni preizkusi vsakodnevnih predmetov: Varnostno preizkušanje naše hrane, avtomobilov, igračk in pohištva.
03:54
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Moč glasbe: Glasba vpliva na nas čustveno in tudi fizično. Živali se sporazumevajo z glasbo. S tehnologijo je glasba stopila v digitalni svet.
04:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Moč uma: Psi razmišljajo drugače od nas. Zaradi nove tehnologije lahko z mislimi fizično vplivamo na svoje telo in nadzorujemo predmete.
04:57
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Neverjetna znanost mikro svetov: Znanost je s pomočjo mikrotehnologije prišla do številnih odkritij. Razvijemo lahko drobne živali.
05:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Skrivnosti noči: Spanec je obvezen. Tehnologija je izboljšala kakovost našega spanja. Nekatere živali pričnejo dan s spancem.
05:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Modeling Clay: Ko Nolik iz gline za modeliranje naredi škatlico, ga Plamen odpelje po stanovanju, da popravi vse pred prihodom Simke. Njihovo površno delo skoraj povzroči katastrofo.
06:09
Leteči ligenj: Izdelajte morsko bitje, ki leti. Sploh se ne hecamo.
06:15
Listna maska: Pokazali vam bomo, kako si lahko izdelate masko iz jesenskega listja.
06:24
Veter: Stan obožuje kajtanje. Močnejši ko je veter, bolje je! Izvedel bo, kako lahko z neverjetno močjo vetra skoči kar se da visoko.
06:39
Človekov najboljši prijatelj: Mily je pozabila na posebni dan in Pop je užaljen. Ko izgine, Mily dojame, kako neverjeten je njen pes.
06:48
Odraščanje: Mily poskuša ugotoviti, kaj pomeni odraščanje.
06:54
Tisoč in ena noč: Siesta spozna kralja Šahrijarja, ki je besen in se želi znebiti vseh svojih žena. Trenutna žena Šeherezada mu s Siestino pomočjo pripoveduje čarobne zgodbe, s čimer preprečuje, da bi zjutraj končala mrtva.
07:09
Pekarska napaka: Darwin in Newts se v kuharskem tekmovanju naučita o pomenu kvasa, ki poskrbi, da sestavine narastejo.
07:24
Skrivnosti lepotnega salona, v katerem straši: Poroka gospe Bell je v nevarnosti, ko duh prestraši stranke iz kozmetičnega salona, ??kjer se vsi pripravljajo na slovesnost. Toda Addison meni, da imata ropotanje in prepih naravne vzroke.
07:39
Zunajosončni planeti: Kit in g. Baterija najdeta tri zunajosončne planete in začneta iskati znake življenja.
07:45
Mlečna cesta: Kit se izgubi na prostrani Mlečni cesti. Narisati mora zemljevid galaksije, da bi našel pot nazaj do g. Baterije.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Vrtiljak: Na plaži je neverjeten vrtiljak, a Poševnika je strah vrtenja. Vsi priskočijo na pomoč, da bi Poševnik premagal svoj strah.
08:15
Zvonček za kolo in črte: Maddie izve, da različni zvončki za kolo različno zvonijo. Potem pa spremlja še izdelavo črt na cestah.
08:30
Vrtnar: Slončičin vrt se spremeni v kaos in dr. Panda s trikom prepriča Žigo, da pospravi nered, ki ga je povzročil.
08:39
Smrdeči čevlji: Zakaj Otovi srečni čevlji smrdijo kot smrdljiv sir? Odpravijo se na festival sira v Belgijo.
08:51
Izboljšave doma: Starešina prosi Tekača, naj mu pomaga na steno obesiti sliko. Ko zabijejo žebelj v steno, stena poči.
09:00
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
09:03
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
09:09
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
09:15
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
09:18
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
09:24
Izlet po puščavi: Čas je za odpravo v puščavi. Bitz in Purl preveč preuredita vozilo in ga upočasnita.
09:36
Pošastna gora: Bob hoče namestiti svoj znak na vrh gore. Odprava postane nevarna, ko skupina naleti na snežne pošasti.
09:48
Sirenina pesem: Devil Daniels misli, da lovi mitološko bitje, katerega pesem zvabi mornarje v pogubo. Nektonovi odkrijejo, da je redek kit.
10:09
Zrcalni napisi: Zrcalce, zrcalce na steni, povej: znaš prebrati Ericovo pisavo? Eric bo raziskal zrcalne napise. Takšno obratno pisavo vidimo na rešilcih, kjer je beseda AMBULANCE napisana zrcalno.
10:15
Izlet v Burkina Faso: V Burkina Fasu dopisovalec naših junakov Jamal komaj čaka, da Zoe in Mila predstavi svojim mamam in očetom. Kakšna skrivnost!
10:21
Izlet v Savdsko Arabijo: Naši junaki odpotujejo v Savdsko Arabijo, kjer se dobijo z Ahedom. On pozna različne načine premikanja po puščavi podnevi in ponoči.
10:30
Hogie gre v Schwarzwald: Po prihodu v Schwarzwald gredo prijatelji po sledeh skrivnostnega dekleta, ki je izgubilo natikač.
10:45
Plaz!: Razmere v Nepalu so resne. Sneg se topi in snežni plaz bo vsak čas prizadel vas. Naši junaki se odpravijo pomagat.
10:51
Mesto v temi – prvi del: Bo mesto New York zaradi izpada elektrike ostalo v temi? Meteo junaki skušajo odpraviti težavo in rešiti ljudi, ki so v nevarnosti.
11:00
Mesto v temi – drugi del: Pomočniki dr. Makine kradejo električno energijo mestu, da bi zagotovili elektriko svojemu gospodarju. Kaj bodo storili Meteo junaki?
11:09
Hiška za ježa: Družina Grimwade iz plastične škatle izdela hiško za ježa. K sebi povabijo strokovnjaka za ježe, ki odgovori na vsa vprašanja.
11:24
Več nas je, lepše je: Odraščanje v živalskem kraljestvu je izredno zahtevno, a je s pomočjo prijateljev in družine vse lažje.
11:48
Banka semen: Voditeljica Alie Ward nam bo predstavila najboljše izume: invalidske vozičke za ljubljenčke, nogometnega robota, ki zmanjša možnost poškodb, zapestnice z lučkami ter banko s semeni, ki svetu omogoča prihodnost.
12:09
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
12:21
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
12:33
Opremljevalec: Mikaela obišče oblikovalsko agencijo, kjer spozna notranjo oblikovalko Meaghan. Nauči se ocenjevati prostor in odkrije skrivnost uporabe svetlobe, teksture in tkanine. Meaghan ji pokaže program za tri dimenzionalno oblikovanje prostorov.
12:45
Razvijalec naprav: Mikaela spozna razvijalca eksponatov Walterja. Walter izdeluje eksponate, ki znanost predstavljajo na zabaven način. Mikaela se dotakne naprave, ki ji postavi lase pokonci, in poizkusi napravo, ki mehansko energijo pretvori v električno.
13:00
Baletniki: Matilda trenira angleški nacionalni balet skupaj z Jackom in nekaterimi njegovimi prijatelji z ragbija. Kasneje jim skuha špagete z mesnimi kroglicami in sufle, ter pripravi napitke z beljakovinami za krepitev mišic.
13:15
Popoln dan: Matilda se z družino odpravi na smučanje in deskanje na vodi v Cornwallu. Pripravi korniški kremni čaj s kolački in smetano. Po dirki za vse pripravi ribje pogače.
13:30
Moč zadnjice: Zdravniki naredijo g. Kostku zadnjico in razkrijejo moč mišice gluteus maximus!
14:00
Okus: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand s poskusom testirata človeške brbončice.
14:15
Gvatemala 1. dan: Ekipa fantov in voditelj Karim Zeroual so v Gvatemali, kjer se seznanijo s starodavno majevsko igro pitz in okušajo lokalno življenje.
14:30
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Vidna svetloba in barve, ki jih zaznavamo, so ena oblika te energije. Nebo je modro, ker ima modra barva najkrajšo valovno dolžino.
14:33
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so jih nekaj poslali v vesolje na zunanji strani rakete. Deset dni so bile izpostavljene Sončevemu sevanju in brezzračnemu vakuumu. Izjemno je, da so mnogi od teh vesoljskih popotnikov preživeli.
14:36
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
14:39
Omejitev uporabe telefona: Max in Alicia izumita aplikacijo, ki omejuje uporabo telefona, medtem ko Noodles in Zeke izdelujeta pametni pas.
15:00
Čarobna devetica: Tokrat nam bo matematik Eric pokazal kul matematični trik, ki razkriva posebnosti števila 9. Upoštevajte določeno zaporedje... Pomnožite ga s tri, dodajte tri, pomnožite s tri in dodajte dve številki. Kaj se je zgodilo? To ni čarovnija... To je matematika!
15:03
Nova stara matematika: Z Ericom se bomo podali v stari Egipt in raziskali starodavno metodo množenja. Kako je ta metoda množenja s številom dve podobna tehnologiji v modernih računalnikih? To nam bo razkril Eric s pomočjo številnih zabavnih eksperimentov.
15:09
Znanstvena zabava: Steve Spangler organizira znanstveno zabavo za prijatelja Higginswortha. Ugotovite, kako lahko ustvarite nevidno vabilo na zabavo, znanstvene prigrizke, kot so gumijasti črvi in vulkanska torta.
15:33
Prag bolečine: Dr. Chris in dr. Xand preverjata svoj prag bolečine. Dr. Xand nam bo pokazal, kako čevlji vplivajo na nas med hojo. Na urgenci imamo najbrž opravka z zlomljeno roko, nekdo pa si je v avtomobilska vrata pripel prst.
16:03
Vidra: Fleabag in Plop se preizkusita v pesnjenju o vidrah. Orla in Meabh se odpravita na najbolj nevarno mislijo doslej.
16:15
Labod grbec: Rdečka se čuti povezano z mirno, tiho naravo labodov, njen bratranec Grey pa stvari ne vidi tako.
16:27
Smrtonosna zombi gliva: Spore glive Cordyceps so sposobne nadzirati in ubiti žuželke. Vstopijo v telo žuželke in ga prebavijo od znotraj. Lahko celo usmerjajo njene možgane in jo pripravijo, da dela stvari, ki pomagajo širiti spore.
16:30
Soočanje s strahom: Eden od mladih veterinarjev se sooči s strahom pred kozami, na kmetiji pa čaka veterinarje 32.000 pacientov.
17:00
Težave in preizkušnje: Trenerka Esther pripelje zvezdniškega koreografa, da bi pomagal pripraviti člane Ledenih sveč, Charlie pa ima pozno zvečer tekmovanje.
17:30
Verjemi vase: Ekraj in Cameron spoznata svoja junaka, Finn in Kirsten pa se odpravita na svetovno prvenstvo v akrobatiki.
17:51
Popoln kvadrat: Tokrat bomo izvedeli, da zanesljive merske enote izhajajo tudi iz vsakdanjih predmetov, dolžine naših rok in višine. Katere oblike si ti? Kvadrat kot večina ali pa visok ali kratek pravokotnik? Odgovor te bo presenetil.
17:54
Vsestranski trikotnik: Eric preverja moč sponke za papir. Bo pod pritiskom popustila ali ne? Trikotniki so zelo močni, ker gre za fiskno obliko, ki jo v arhitekturi uporabljajo od nekdaj. Pa je to res najmočnejša oblika od vseh?
18:00
Norost: Maček Timmy postane priden, ko Kylee odkrije njegovo šibkost. Marisa pa premaga drevo in strah pred mravljami.
18:30
Gorilina noga: Gorilji samec Ubongo ima na nogi hudo ureznino. Kako oskrbeti 180-kilogramsko gorilo s poškodovano nogo?
19:00
Reševalci: Psi po svetu rešujejo življenja na neverjetne načine: preprečujejo potencialne letalske katastrofe, rešujejo družine in še veliko več.
19:48
Odštekani kraterji: Eric izve, da večina asteroidov zgori, preden pridejo do Zemlje. Ugotovi, kaj bi se zgodilo, če bi jo zadeli in ustvarili krater.
19:51
Periskop za vohune: Eric naredi periskop, s katerim neopaženo opazuje svet. Izve, da ta način opazovanja uporabljajo zobozdravniki in ljudje v podmornicah.
19:57
Dobro namazan: Eric s frnikolami iz smetane ustvari maslo. Izve, kako so včasih izdelovali maslo in kako ga danes.
20:00
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
20:30
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
21:00
Prihodnost Homo sapiensa: Predstavljeni so načini, kako razvoj na področju umetne inteligence vse bolj briše mejo med človeškim in strojnim. Razpravlja se o morebitnih težavah, če se bo UI resnično sposobna naučiti razmišljati.
21:45
Kromanjonci in moda: Kromanjonci niso živeli v jamah, temveč v osvetljenih in izoliranih šotorih! Bili so nomadi, ki so se selili s sovjimi domovi.
21:51
Ko prehranjevanje postane uganka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Projekt Greenglow: Nadzorovanje težnosti: Čeprav je težnost osnovna sila, ki nas drži na Zemlji in skupaj drži vesolje, je še vedno ne razumemo v celoti. Znanstveniki in inženirji z vsega sveta jo raziskujejo in skušajo nadzorovati.
22:51
Uglašeno petje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Mačji vid: S pomočjo najnovejše tehnologije znanstveniki raziskujejo, kako mačke vidijo, slišijo in vohajo svet okoli sebe. To jim mogoče otežuje življenje v sodobnem svetu.
23:51
Kako se znebiti umazanije: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Prihodnost Homo sapiensa: Predstavljeni so načini, kako razvoj na področju umetne inteligence vse bolj briše mejo med človeškim in strojnim. Razpravlja se o morebitnih težavah, če se bo UI resnično sposobna naučiti razmišljati.
00:45
Vikingi v Franciji: 50 vikinških ladij je leta 845 napadlo Paris. Njihove stopinje lahko še vedno vidimo v Parizu. Odkrijte več o teh mogočnih bojevnikih.
00:51
Znanost sladic: Sladice ljubi prav ves svet. Iz česa pa so narejene? Da bi izvedeli, smo obiskali tovarno.
01:00
Projekt Greenglow: Nadzorovanje težnosti: Čeprav je težnost osnovna sila, ki nas drži na Zemlji in skupaj drži vesolje, je še vedno ne razumemo v celoti. Znanstveniki in inženirji z vsega sveta jo raziskujejo in skušajo nadzorovati.
01:51
Večkratna zmogljivost našega telesa: Znanstvena fantastika je tukaj! Oglejte si neverjetne naprave, ki vam dajo super moč!
02:00
Reševanje zločinov z najnovejšo tehnologijo: Čeprav tehnologija pomaga pri reševanju zločinov, ima lahko pravilno usposabljanje policajev in živali enake učinke.
02:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Skrivnosti kože: Naša koža je izjemen organ, ki nas vsak dan varuje. Včasih pa so njene reakcije prav posebne.
02:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Električni človek in neverjetne živali: Ukrotimo lahko tudi najbolj divje živali. Električni človek nam pokaže kako je ukrotil električno energijo. Vse pa spremlja tudi znanost.
03:27
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
3D tehnološka doba: S pomočjo 3D tehnologije bomo kmalu prilagajali svoja oblačila, tiskali prave organe in ustvarjali navidezne klone.
03:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Terapija z živalmi: Živali blagodejno vplivajo na naše počutje in nas varujejo. Morda pa tudi predstavljajo vir obnovljive energije.
04:27
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Vse, kar ste želeli vedeti o Vikingih: Vikingi so iz Skandinavije prinesli najsodobnejšo tehnologijo tistega časa. Napredno tehnologijo so uporabljali na kopnem in na morju.
04:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Poj, poziraj in pleši s profesionalci: Odkrij, kaj je potrebno, da postaneš pevec, model ali plesalec. Profesionalci pokažejo, da sta za uspeh potrebna garanje in vaja in zaupajo svoje nasvete za uspeh.
05:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite računalnik in telefon, da vanju ne morejo vdreti, policist forenzik reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
05:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Chain Reaction: Tom Thomas se jezi na Nolika, zaradi česar se Nolik jezi na Simko, ki se nato jezi na Toolo. Toola prepriča svoje prijatelje, da ustvarijo verižno reakcijo pozitivnih občutkov.
06:09
Presenečenje: Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate kartonasto obliko, ki vas bo vedno znova presenetila.
06:15
Kartonast TV: Izdelajte si svoj kartonasti TV, na katerem lahko gledate svoje lastne filme, narejene iz papirja.
06:24
Kupole: 11-letnega Aunga iz Mjanmara zanima, zakaj se orjaške kupole na templjih ne zrušijo. Da bi izvedel odgovor, zgradi most iz testenin, se sprehodi po jajčnih lupinah in izve vse o trikotnikih.
06:39
Bratci in sestrice: Mily je naveličana tega, da je srednji otrok, zato se odloči zapustiti dom.
06:48
Skupno življenje: Maceo in Leo se prepirata. Mily ne more končati prepira in se sprašuje, kako lahko živimo skupaj, če se ne strinjamo?
06:54
Notredamski zvonar: Kvazimodo in Frolo se oba zaljubita v Esmeraldo. Ko Siesta pomaga Kvazimodu snubiti Esmeraldo, se začnejo težave. Njuna ljubezenska zgodba nima srečnega konca.
07:09
Deževna zabava: Močan naliv ogrozi nekatera bitja v Kivijevi dolini. Otroci morajo rešiti težavo.
07:24
Skrivnost kradljivca malin: Addison gre pod krinko, ko se zdi, da nekdo krade maline na skupnem vrtu - maline, ki jih morata s Tess dobiti za naslednje značke Ayrton Rangers.
07:39
Galaksije: Kit in g. Baterija stavita glede poti do druge galaksije.
07:45
Kozmos: Kit in g. Baterija se vračata domov.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Nesreča s torto: Bitz je naredila slastno torto. Vsi ji priskočijo na pomoč, da bi spekli še več tort in jih prodajali po svetu. Le kaj bi lahko šlo narobe?
08:15
Lebdenje in mivka: Maddie obišče jezero, kjer izve, zakaj ladje ne potonejo, in ugotovi, kako nastane mivka.
08:30
Led in žele: Dr. Panda izkleše ledeno kokoš. Nilček po nesreči pusti, da se kokoš stali. Dr. Panda se zato odloči, da bo naredil nov kip iz želeja.
08:39
Otov tank: Oto hoče narediti delujoč model tanka po načrtih Leonarda Da Vincija. A tank se noče premikati! Ekipa se odpravi v Italijo.
08:51
Ribolov: Starešina in Tekač gresta na ribolov. Tekač hoče ujeti kakšnega poletaša, Starešina pa lovi mitičnega kita.
09:00
Prazni možgani: Darwina učenje za miselne igre v Kivijevi dolini čisto izmuči in tako ugotovi, da možgani najbolje delujejo, ko so spočiti.
09:15
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
09:18
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
09:24
Označena točka: Bitz, Purl in Bob so na lovu za zakladom. Ko pirati odpeljejo Purl in zaklad, mora Bitz najdi rešitev.
09:36
Globok spanec princeske Purl: Zipsy in Popsy začarata princeso Purl, da spi milijone let. Bitz mora najti urok, ki bo princeso prebudil.
09:48
Riba, ki prinaša nesrečo: Fontaine verjame, da je riba kriva za uničenje Dolosove ladje, potopitev Aronaksa in smrtno nevarnost, v kateri se je znašel Rover!
10:09
Matematika je vsepovod: Raziskali bomo matematične vzorce v naravi, na primer heksagonalne enote v satovju, bilateralno simetrijo na listu in radialno simetrijo pri snežinkah in pajkovih mrežah. Matematika je res vsepovsod!
10:15
Izlet na Tahiti: Naši prijatelji odpotujejo na Tahiti, kjer se dobijo z Amano in se izvejo več o pripovedovanju zgodbe skozi ples.
10:21
Izlet v Japonsko - drugi del: Čas je za novo potovanje. Vsi so kmalu v Japonski, kjer jih čaka nova pustolovščina z dopisovalcem.
10:30
Hogie gre v Petro: Letečka nenamerno prestraši svojo kamelo Habibi, ki pobegne. Prijatelji se poženejo za njo proti starodavnemu mestu Petra.
10:45
Modro zlato: Oaze v Sahari izginjajo. Pluvia in Fulmen gresta ugotovit, kaj je razlog za to.
10:51
Črni madež: Ob ladijski nesreči na Norveškem se je izlila nafta in onesnažila morje. Meteo junaki hitijo na pomoč.
11:00
Grozljivi odpadki: Junaki se odpravijo v ZDA, kjer so se v reki znašli strupeni odpadki. Bodo preprečili okoljsko katastrofo?
11:09
Zmanjšanje onesnaževanja zraka: Družina Grimwade bi rada zmanjšala onesnaževanje zraka. Razdelijo se v skupine in razmislijo o zelenih načinih transporta.
11:24
Sveže meso: Preživetje v živalskem svetu je težko. V tej epizodi bomo spremljali štiri živali, ki se morajo naučiti teči, da lahko ubežijo plenilcem.
11:48
Luksuzne drevesne hišice: Alie Ward predstavi luksuzne vile na drevesih, razsvetljavo na konicah prstov, knjigo, ki filtrira vodo, in pingvinjega robota.
12:09
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
12:21
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
12:33
Učitelj biologije: Mikaela spozna srednješolsko učiteljico biologije Kate, ki svoje dijake uči o življenjsko pomembnih stvareh. Mikaela pripravi svoje prvo predavanje in odkrije sanje svojih dijakov.
12:45
Računalniški strokovnjak: Mikaela obišče računalniški laboratrij. Tam spozna računalniškega strokovnjaka za umetno inteligenco Foteinija, ki ji pokaže, kako se računalniki učijo. Znanstvenica Stella ji predstavi program za prepoznavanje obrazov.
13:00
Reševanje z rešilnim čolnom: Matilda in njena družina se pridružijo reševalni ekipi pri nujnem reševanju. Po uspešni misiji se vrnejo na suho, za lačne junake pa pripravi pogostitev - goveje pite, kašo iz maslenih buč in lepljiv puding za sladico.
13:15
Ramsayjevi se vrnejo: Matilda in njena družina se po dopustu odpravijo domov. V avtu klepetajo, pojejo in se spominjajo dobrih časov in odlične hrane.
13:30
Vaš srčni utrip: Zdravniki povečajo srce, da bi raziskali del telesa, ki omogoča bitje srca.
14:00
Sluz: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta sluz in s poskusom testirata moč smrklja.
14:15
Gvatemala 2. dan: Drugi dan moške pustolovščine dečkov v Gvatemali in prvi dan intenzivnega treninga majevske igre pitz. Voditelj Karim poskusi lokalno priljubljeno jed - čili.
14:30
Zakaj so rastline tako zelene?: Klorofil v rastlinah sprejema sončno energijo. Vpija barve, kot sta rdeča in modra, odbija pa zelene valovne dolžine nazaj proti nam. Zaradi tega postopka mi rastline vidimo zeleno.
14:33
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
14:36
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
14:39
Odprava negativnega govora: Max izumi revolucionarno aplikacijo, ki bo odstranila negativne komentarje z interneta, in Noodles jo preizkusi.
15:00
Višina: osem glav: Tokrat bomo spoznali nestandardne merske enote, ki pogosto temeljijo na antropometriji. Gre za razmerja pri merjenju telesa, ki jih je predlagal Leonardo DaVinci. Lahko ljudi izmerimo samo na podlagi velikosti njihove glave?
15:03
To je ptič! Riba! Metamorfoza!: Čarobni matematik Eric bo ptico spremenil v ribo! Če hočemo trik razumeti, moramo najprej razumeti Escherjevo metamorfozo. Gre za iluzijo, da se žival, potezo za potezo, spreminja v drugo žival.
15:09
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
15:27
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
15:33
Popotovanje od ust do želodca: Doktorja pokažeta, kako so povezani usta, nos in želodec. Dr. Xand obišče ledeno sobo, dr. Chris pa spozna robota kirurga. Na urgenci ima en pacient v ušesu kamen, drugi pa zlomljen komolec.
16:03
Kačji pastir: Dedek in Binah se čudita nad tem, da pačji pastirji vidijo svet skozi tisoč leč.
16:15
Veliki vrtni polž: Dedek Binah približa polže, ko jo predstavi zabavnemu svetu polžjih dirk.
16:27
Mokra bitja in čudna skrivališča: Mogoče bi planetu Zemlja morali reči planet Mokrote, ker ga večinoma prekriva voda! V tej vodi se skrivajo udovita bitja. V nevarnosti nekatera poiščejo zelo čudna skrivališča.
16:30
Pomembna operacija: Kozi je treba pristriči parklje, kokoš operirajo, brezdomnega psa pa čaka operacija, ki mu bo spremenila življenje.
17:00
Vsemu navkljub: Še nekaj dni je do britanskega prvenstva in Josh zboli za gripo, Charlie pa dobi ponudbo, ki je ne more zavrniti.
17:30
Pokaži, kaj znaš: Finn in Kirsten se bosta udeležila največjega tekmovanja v svojem življenju. Sta dovolj dobra, da lahko osvojita medaljo?
17:51
Kocka: Eric nam bo pokazal enkraten trik. Že s pogledom na stolp iz kock lahko izračuna vsoto številk na stranicah, ki jih zakrivajo druge kocke. Kako mu to uspe? Je to čarovnija ali matematika?
17:54
Krogi: Ste vedeli, da lahko s pomočjo mezinca narišete popoln krog? Predstavili vam bomo nekaj osnov geometrije in razložili pomen fiksnega središča. Ste za izziv? Eric je!
18:00
Novi triki: Da bi dokazala, da pes nikoli ni kriv, Laura nauči Ziggyjevo lastnico Dawn novih trikov.
18:30
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
19:00
Pomoč: Opice v zavetišču so posvojile potepuške mucke, zvesti pes pa pomaga rešenemu rakunu, da premaga strahove.
19:48
Zakaj škržati ne marajo os: Osa mora izkopati rov v zemljo, da najde škržate. Potem jih paralizira in odnese v svoje gnezdo, kjer postanejo gnezdo za larve. Tudi lemurji imajo radi škržate.
19:51
Larve hroščev so ponoči zelo aktivne: Brazilija je polna neverjetnih živali: jaguarjev, krokodilov, vider, piraj in kapibar. Čeprav je ponoči vse na videz mirno, okoli termitnjakov pa fluorescentne larve hroščev s svetlobo lovijo večerjo.
19:54
Stožčasti polž, ki uspava: Lačni stožčasti polži s svojimi sifoni izvohajo ribe in črve, s katerimi se prehranjujejo. Ko najdejo plen, izločijo koktajl snovi, ki plen uspavajo, da ga laže ujamejo.
20:00
Spletkar: Skupina se po navdihu soigralcev odloči, da bo s trikom pretresla svoj kanal.
20:30
Naredi sam: Julia ima garažo končno zase in ima končno priložnost, da naredi svoj simulator navidezne resničnosti in potuje po svojih najljubših igrah.
21:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
21:45
Pametni telefoni prihodnosti: Pametni telefoni so neverjetni. Novi modeli so čedalje bolj zmogljivi. S pomočjo grafena jih bomo lahko napolnili v pičli minuti.
21:51
Priprava ocvrtega krompirčka je prava znanost!: Kako speči krompirček, da bo obenem hrustljav in mehak? Spoznajte skrivnost popolnega krompirčka.
22:00
Malo možnosti: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v prvih osmih tednih po spočetju v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje.
23:00
Čarobnost gob: Ljubitelj gob prof. Richard Fortey raziskuje znanost gob, pove neverjetno zgodbo o njihovem razvoju, življenjskem ciklu in njihovi vrednosti za ljudi in planet.
23:51
Skrivnost prazgodovinskih slik: Zakaj je prazgodovinski človek slikal podobe živali v jamah, kam se ni nikoli vrnil? Spoznajte pradavne skrivnosti!
00:00
Digitalna predstava: Z mešanico matematike, glasbe, ustvarjalnosti in umetnosti računalniški program Android Lloyd Webber in skladatelja Ben in Nathan ponesejo muzikal „Beyond the Fence“ v slavno londonsko gledališče.
00:45
Skrivnost prazgodovinskih slik: Zakaj je prazgodovinski človek slikal podobe živali v jamah, kam se ni nikoli vrnil? Spoznajte pradavne skrivnosti!
00:51
Uglašeno petje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Malo možnosti: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v prvih osmih tednih po spočetju v maternici. Osebne zgodbe nam bodo zaupali resnično izjemni ljudje.
02:00
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo, če vemo, kako se širijo. Suho kožo, ki jo povzroča mrzlo vreme, lahko preprečimo z nekaj priročnimi triki. Izboljšajte imunost, zaščitite kožo in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
02:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči. Znanstveniki iščejo načine, kako izboljšati spomin, in spoznajo osebo, ki se ji je spomin po nesreči izjemno spremenil.
02:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Živali in človek najdejo načine, kako preživeti ekstremen mraz. Izvedite, kaj se zgodi telesu pri ledenih temperaturah, in odkrijte najnovejše inovacije s področja oblačil, ki ohranjajo toploto.
03:27
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
03:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
04:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
04:54
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Znanost letnih časov: Narava, drevje, rastline, živali in tudi ljudje se prilagajamo različnim količinam svetlobe in toplote med različnimi letnimi časi. Kaj sploh je letni čas? Katere so lastnosti štirih letnih časov?