Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Izkašljaj se!: Doktorja nam bosta pokazala, kaj pride iz naših ust, ko zakašljamo, dr. Xand pa si bo ogledal operacijo. Na urgenci je eden pacient z udarcem glave, drugi pa ima v nosu kovanec.
05:54
Kaj je čez mavrico?: Kako vidimo mavrico, je odvisno od tega, kje smo v primerjavi s soncem. Rdeča ima najdaljšo valovno dolžino, vijolična pa najkrajšo. V bistvu so vse mavrice okrogle, a s tal lahko po navadi vidimo samo zgornji del kroga.
06:00
The Washing Machine: Žvekoštumf se med preganjanjem Nolika in Simke po nesreči ujame v pralni stroj. Mojstri Vseznalčki morajo sedaj na to opozoriti mamo Toma Thomasa, ne da bi jih ona opazila.
06:09
Okraski za škatle: Studio je poln prazničnih okraskov! Izdelali bomo poseben okras.
06:15
Maske: Vsi vadijo za praznične nastope. Izdelali bomo maske, da se bodo lažje poistovetili z liki.
06:24
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
06:39
Gospodična Pravica: Lola je jezna, ker je Luke pojedel njen kos torte. Mily je oblečena v kopalni plašč in se postavi na stran pravice! Pri tem se sprašuje, kaj pravica sploh je in kako jo dosežemo.
06:45
Nenavadna žival: Mily napade psička, ki je pravkar povrgla. Dan ji pojasni, da jo je pri tem vodil živalski nagon. Mily se sprašuje, če imamo tudi ljudje živalski nagon.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Siesta mu pomaga preobrazbo prikrivati pred družino, ki ni vesela, ko izve njegovo skrivnost.
07:09
Naši prijateljčki iz gozda – Kako zgradimo most: Darwin in Newts v starem deblu najdeta razne žuželke. Čezenj zgradita most, da bi zaščitila svoje nove prijateljčke.
07:21
Cofki: Naredi si cofke.
07:24
Brezglavo staršilo: Addison mora razrešiti skrivnost izvora strašljivih zvokov, potem ko Donnie na kampiranju na Ayrton Rangers prepriča ostale otroke, da po parku tava mitično strašilo, imenovano Brezglavi lovec.
07:39
Neptun: Kit ima težave s polnjenjem in postane zapornik grozljivega Neptuna.
07:45
Pluton: Kit se na Plutonu pouči o njegovi šibki gravitaciji, zaradi katere ne more smučati.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Prenova gradu: Bob si želi, da bi bil njegov grad podoben Bitzinemu. Vsi priskočijo na pomoč. A ne gre vse po načrtu.
08:15
Panj in skodelica: Maddie izve, kako čebele ustvarijo med in kako s posebno napravo izdelamo skodelice iz gline.
08:30
Zobozdravnik: Dr. Panda je zobozdravnik in mora ugotoviti, kako pomiriti Mukico pred zobozdravstvenim pregledom.
08:39
Igra naj se začne: Doki se sprašuje, ali mora Gabi res zmagati, da se zabava? Odpravijo se v športni park na Japonskem.
08:51
Samo pozitivne misli: Diktator z negativnimi mislimi uničuje stvari. Lahko Tekač spremeni negativne misli v pozitivne?
09:00
Akvarij in kad: Maddie nam pokaže, kako deluje akvarij. Razloži nam, kako filter v akvariju poskrbi za čisto vodo. Potem pa obišče še tovarno kadi.
09:15
Sušilec za roke in toaletni papir: Maddie izve, kako delujejo sušilci za roke, ki se prižgejo z uporabo infrardeče svetlobe. Potem pa se odpravi še v tovarno toaletnega papirja.
09:30
Vedro: Ni prostora za sedenje? Brez skrbi, za vas imamo najbolj ustvarjalno rešitev!
09:39
Kratka majica: Predelava starih majic na povsem novo raven, naredili jih bomo še bolj kul.
09:54
Ples na snegu: S pomočjo barvnih kod bomo igrali na glasbila. Vaja dela mojstra!
10:00
Pustolovščina v labirintu: Otroci pišejo enostavno kodo, da bodo pomagali gusarju Petu do zaklada.
10:03
Antacidna raketa: Phil nam pokaže, kako voda okrepi reakcijo protonov in osnove antacidnega zdravila, tako da lahko poganjajo majhno raketo. Z znanjem kemije povzroči, da balon raznese, ter ustvari svetlobo in kristale.
10:30
Zamašene žile: Doktorja hitita pogledat, kaj se zgodi, ko se zamaši žila. Dr. Xand gre na fizioterapijo, dr. Chris pa pomaga bolniku z bolečinami v prsih. Na urgenci sta pacienta, ki sta se poškodovala, ko sta igrala rugbi in se delala, da sta superjunaka.
11:00
Čips se krči in rešitve za širjenje: Doc K in Nash se s pomočjo Hevreke naučita krčiti in širiti. Ogledajo si skrčeno sliko, univerzitetni profesor pa jim ponudi kemijsko rešitev za težave pri širjenju. Potem skušajo skrčiti vrečko čipsa.
11:24
Bizarne pošasti: Grozote zgodovine raziskujejo naše razmerje z živalmi. Charles Darwin predstavi okusen planet, kraljica Elizabeth I. ima levje težave, ribe pa skoraj zanetijo jedrsko vojno.
11:54
Hogie gre v Hongkong: Prijatelji se odpravijo na praznovanje kitajskega novega leta v Hongkong in spoznajo Boja, ki ga skrbi, da je izgubil svojo srečo.
12:09
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
12:21
Popravilo kolesa: Družina Grimwade se odloči popraviti mamino kolo. Kolesarjenje je zeleno, hkrati pa tudi zabavno.
12:33
Legendarni gepard: Skupina mladih raziskovalcev išče legendarnega geparda v nacionalnem parku Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Na poti vidijo zebre, bivole, gazele in opice.
13:00
Vsakodnevni izzivi: Gemmin staffordshirski bulterier Slab mora na veterino. Charliejeva posvojiteljica se skuša posloviti brez solza, a ji ne uspe.
13:24
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
13:27
So vroči izviri čarobni?: Grand Prismatic Spring v parku Yellowstone v ZDA je vroči izvir v barvah mavrice. Barve so posledica organizmov, ki obožujejo vročino, ki jim pravimo cianobakterije in različnih drugih bakterij in organizmov, ki vsebujejo različne vrste barvnih spojin.
13:30
Dokijeva limonada: Kako prodati kar največ limonade? Ekipa odpotuje v saharsko puščavo, na Kitajsko in v Rusijo.
13:45
Zajec: Mali čuk se mami in očiju trudi razložiti razlike med zajci in kunci. Fiono Fox so zajci na televiziji povsem očarali.
14:00
Jazbec: Dedek misli, da je jazbec na televiziji njegov mrzli bratranec. Sivkino glasno žvečenje Rdečki otežuje ogled oddaje.
14:15
Zračni tlak: Kako s pomočjo zračnega tlaka in plastenke izdelamo raketo? Phil bo uporabil močnejše plastenke in jih preveč napolnil ter tako izdelal orjaško raketo. V zrak bo spravil embalažo tekočega dušika in s pomočjo tlaka strl jeklen valj.
14:39
Triki v naravi: Mojstri se podajo v naravo in zavihajo rokave. Kaj pripravljajo v divjini?
15:00
Glasno, GLASNO, GLASNEJE: Dr. Xand bo pokazal, kako postane vaš glas glasnejši, spoznali boste Anoushé Husain, ki pelje dr. Ronx na plezanje, in ugotovili, kateri doktor bo najboljši v današanjem kvizu.
15:30
Zaklad otočanov: Potem ko je Dolos prodal dva zemljevida do istega zaklada, pirati in Nektonovi tekmujejo, kdo bo prvi prišel do zaklada!
15:51
Slikanje z Bernoullijem: Eric spozna, kako lahko iz slamic ustvari zračni čopič. Upošteva Bernouillijevo enačbo in ustvari svojo umetnino.
15:54
Omejitev uporabe telefona: Max in Alicia izumita aplikacijo, ki omejuje uporabo telefona, medtem ko Noodles in Zeke izdelujeta pametni pas.
16:18
Pod pritiskom: Hulk priča Brettovi temačni strani, ki bi jih lahko razdružili.
16:30
Moč besed: Brett mora ostale prepričati, da naredijo nekaj groznega, da lahko nadaljujejo svojo pustolovščino.
16:45
Recept za uspeh: Ella in Lauren si ogledata predstavo na ledu v Brightonu, da bi videli, če obstaja še kakšna druga možnost za kariero v drsanju.
17:15
Mongolija 3. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo veščin legendarnih nomadov. Danes gledajo neverjetno konjsko dirko in se naučijo uporabljati lok in puščico.
17:30
Zlomljen: Chase gre po poškodbi v telovadnici v bolnico, kjer živčno čaka novice o tem, kako dolgo bo moral počivati.
17:51
Vhodni senzor: Vhodni senzorji povezujejo računalniške programe in resnični svet. Izvedeli boste, kako računalnik z njihovo pomočjo prejme digitalne ali analogne podatke, s pomočjo katerih program določi scenarij, ki ga mora izvesti.
17:54
Protistresni triki: Sprostimo se s pomočjo zenovskega vrtička in okusne krompirjeve jedi.
18:15
Najbolj kul šport v LA: Matilda z družino obišče trening hokeja na ledu v Kaliforniji. Za kosilo postreže vročo juho in piščanca. Potem dobi nekaj hokejistov, ki ji bodo pomagali pripraviti sladico iz zmlete limete in malin.
18:30
Izzivi: Mladi veterinarji ugotovijo, da prostora za strahove in fobije ob delu z eksotičnimi živalmi ni.
19:00
Teniški prvak (Roger Federer) in dirkačica (Danica Patrick): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Roger Federer, teniška legenda ter zmagovalec odprtega prvenstva Francije in turnirja za grand slam, in Danica Patrick, najuspešnejša ženska na svetu v avtomobilskih dirkah Indy, povesta, kako postati najboljši na svetu.
19:24
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
19:48
Vrhunske zaklopke: Zdravnika raziščeta, zakaj se kri steka v glavo, ko smo obrnjeni z glavo navzdol, ampak se ne steka v noge, ko stojimo. Zdravnika bosta razrešila tudi nekaj medicinskih misterijev in obiskala urgenco.
20:18
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
20:42
Hrana: Howlerjeva shramba je prazna! Ker ima rad hrano, se odloči, da bo pojedel vse, kar si bo zaželel, pa čeprav bo s tem kršil pravila.
20:45
Čudno sojenje: Odvija se čudno sojenje, kjer je Howler zagovornik živali, Roach pa sodnik in tožilec.
20:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
20:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
21:00
Znanstveni muzej Oklahoma II: Vodja Steve Spangler bo pokazal, kako lahko naredimo neverjetne izume - na primer pralnega robota, ki zna slikati, ali pa stroj, ki lahko ujame človeka v mrežo.
21:21
Ravnotežje: Raizkovalci pri projektu BALANCE skušajo ugotoviti, če lahko eksoskeleti pomagajo pri okrevanju pacientov po blažji kapi. Podali se bomo v Ljubljano, kjer jih trenutno preizkušajo na pacientih.
21:24
Rastlinska robotika: Znanstveniki in arhitekti preučujejo, kako lahko roboti in rastline sodelujejo pri gradnji arhitekturnih struktur. Urbani vrtovi, ki bi temeljili na hibridnih robotno-rastlinskih strukturah bi lahko postali resničnost v 20 ali 30 letih.
21:30
Tulsa: Steve Spangler bo izvajal svoje divje trike v živo v Tulsi v Oklahomi. Pokazal nam bo, kako se naredi top s toaletnim papirjem in razkril skrivnost stvaritve ognja iz pepela.
21:51
Sodelovanje med človekom in robotom: Znanstveniki razvijajo robote, ki bodo z nami komunicirali vsakodnevno - pri storitvah za stranke, v zdravstvu in v industriji. Testni robot iCub naj bi se učil iz verbalnih navodil.
21:54
Tehnologija popestri prehrambeno industrijo: Tehnologija pulznega električnega polja (PEF) je nov varčen način, ki bo pomagal pri izdelavi sokov, oljčnega olja in kisa. Modifikacija iste tehnologije bi lahko celo ubila mikrobe in podaljšala rok trajanja soka.
22:00
Poj, poziraj in pleši s profesionalci: Odkrij, kaj je potrebno, da postaneš pevec, model ali plesalec. Profesionalci pokažejo, da sta za uspeh potrebna garanje in vaja in zaupajo svoje nasvete za uspeh.
22:24
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:30
Detektivi skozi čas: Specialisti pokažejo, kako zaščitite računalnik in telefon, da vanju ne morejo vdreti, policist forenzik reši zločin, areheologi pa s pomočjo najnovejše tehnologije odkrivajo preteklost.
22:54
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
23:00
Android Lloyd Webber: Skupina znanstvenikov preučuje, kaj je potrebno, da muzikal postane uspešnica, in ustvari računalniški program Android Lloyd Webber. Nato skupaj s skladatelji in igralci naredijo ustvarjalen računalniški eksperiment.
23:45
Skrivnosti uličnih telovadcev: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:51
Neverjetna odpornost človeka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Uganke: Steve Spangler bo preizkusil otroke z znanstvenimi ugankami. Kako razstrelimo pločevinke barve brez eksplozije in kako napihnemo balon v steklenici.
00:21
Testiranje brez živali: Raziskovalci z Univerze v Luksemburgu gojijo človeške možganske celice ter tako razvijajo nove terapije proti Parkinsonovi bolezni. Za testiranje ne uporabljajo živali, ampak inovativne in-vitro sisteme in računalniške modele.
00:24
Novo upanje za nedonošenčke: Pri nedonošenčkih pogosto pride do zapletov, kot so možganske poškodbe. Evropski znanstveniki so razvili neinvazivno orodje, s katerim merijo, koliko krvi in kisika preide v možgane. Bodo tako zmanjšali tveganje možganskih poškodb?
00:30
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
00:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
01:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:30
Za kulisami priprave najljubših jedi: Obiskali smo tovarno sladkarij. Majhne hrenovke iz Francije so najboljše. Odkrijte znanost popolnega ocvrtega krompirčka!
01:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:00
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
02:24
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
02:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo.
03:27
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
03:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Skrivnosti sluha: Strokovnjaki odkrivajo skrivnosti sluha. Kako hrup in tišina vplivata na nas? Obstajajo različni načini sluha?
04:30
Dejstva ali miti: hrana, zdravje in živali: O hrani, zdravju in živalih obstaja veliko mitov, ki se prenašajo z roda v rod. Znanost pa mite zamenja z dejstvom.
05:00
Okušanje z nosom: Doktorja nam bosta razkrila, da tako kot z jezikom okušamo tudi z nosom. Dr. Chris bo s 3D-tiskalnikom natisnil svojo lobanjo. Na urgenci imamo pacienta, ki je padel s hodulje in si porezal obrv, ena pacientka pa rabi operacijo roke.
05:27
Praznjenje mehurja: Dr. Chris in dr. Xand se nalijeta s tekočino, da bi videla, kaj se zgodi, ko lulamo. Dr. Chris spozna robota, ki uniči nezdrave celice. En pacient na urgenci ima težave s prstom, drugi pa je pogoltnil kovanec.
05:54
Zakaj je plesen tako super?: Poznamo tisoče vrst plesni, vse pa se hranijo z organskim materialom in za preživetje potrebujejo vlago. Imajo pomembno vlogo pri vračanju hranil nazaj v ekosisteme. Ena od njih, penicilin, je rešila že nešteto življenj, odkar jo uporabljamo kot antibiotik.
06:00
The Thermometer: Tom Thomas se poskuša pretvarjati, da je bolan, tako da segreva termometer, po nesreči pa razbije napravo. Zdaj potrebuje pomoč Mojstrov Vseznalčkov, da odstrani nevarno živo srebro.
06:09
Lutke iz kljukic: Nigel ima nekaj rezervnih kljukic, ker je obešal perilo. Izdelali bomo posrečene lutke za igro iz različnih kljukic.
06:15
Okvir za sliko: Poza! Imamo krasne fotografije vseh, zato bomo izdelali okvir za sliko, da jih razkažemo v slogu.
06:24
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
06:39
Uboga Mily: Mily je hotela novo torbo za plažo, mami pa ji je rekla, da je ne rabi. Mily se pridruži garažni razprodaji, da bi si jo lahko kupila sama.
06:45
Popart: Mily mora za šolo narisati ali opisati nekoga, ki ga ima rada. Odloči se pisati o Popu, a ji možgani zablokirajo. Sprašuje se, kako lahko nekoga predstavimo samo z besedami ali risbami.
06:54
Tisoč in ena noč: Siesta spozna kralja Šahrijarja, ki je besen in se želi znebiti vseh svojih žena. Trenutna žena Šeherezada mu s Siestino pomočjo pripoveduje čarobne zgodbe, s čimer preprečuje, da bi zjutraj končala mrtva.
07:09
Velika lepljiva mreža – Kako izdelamo pajkovo mrežo: Darwina in Newts je navdihnila pajkova mreža. Izdelala bosta past, s katero bosta ujela tatu hrane.
07:24
Skrivnost zlonamernih komarjev: Ko se roji komarjev skrivnostno spustijo v park, je otroška poletna filmska noč v nevarnosti, da jo odpovedo, razen če Addison in njeni prijatelji najdejo način, kako jih ustaviti.
07:39
Kuiperjev pas: Kit se izgubi v Kuiperjevem pasu, kjer opazi skrivnostno rdečo luč na asteroidu. Kmalu spozna prijatelja.
07:45
Voyager: Kit in g. Baterija srečata staro vesoljsko plovilo - Voyagerja, ki pogreša dom in se hoče vrniti na Zemljo.
07:48
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
07:54
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
08:00
Marmeladna zmešnjava: Bitz se veseli serviranja marmelade v kavarni, ampak Zip in Pop jesta hrano, namesto da bi jo servirala.
08:15
Prebava in španski vetrci: Maddie izve, kaj se zgodi s hrano, potem ko jo pojemo, in zakaj je pomembno, da jemo raznovrstno hrano. Potem ugotovi še, kako nastanejo španski vetrci.
08:30
Glasbena želja: Biti DJ je na videz lahko delo. Ko Leo naroči posebno glasbeno željo za Julijin rojstni dan, ima dr. Panda veliko dela, da jo najde.
08:39
Pot na Mars: Lahko gremo na Mars? Ekipa se odloči raziskati Mars, Fico in Oto pa iščeta vesoljsko plovilo.
08:51
Diamant na Bilki: Dragocen diamant je bil ukraden in Tekač ga poskuša najti. A vsi dokazi kažejo nanj. Kako je to mogoče?
09:00
Umetna noga in psi: Maddie izve, kako s pomočjo 3D-slik izdelajo umetne noge, in spozna posebnega psa, ki zna izvohati oreške in s tem pomaga svojemu alergičnemu lastniku.
09:15
Črtna koda in ribje polpete: Maddie nam pokaže, kako delujejo črtne kode. Potem pa obišče še tovarno ribjih polpet, kjer izvemo, kako iz sestavin oblikujejo polpete in jih posujejo z drobtinami.
09:30
Kaseta: Našli smo stare zaklade, ustvarimo iz njih nekaj kul in odbitega.
09:39
Prt: Spremenimo prt v nekaj prazničnega!
09:54
Žabji most: Gradili bomo mostove in ugotovili, kako so zaradi trikotnikov tako močni.
10:00
Superdekle: Z nitmi in s trakovi bomo izdelali močnega lovilca igrač.
10:03
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Potem gre s poskusom še en korak dlje in poskusi spustiti bučo na tla, ne da bi se zlomila, in za njeno zaščito uporabi polimere, peno in oklep.
10:30
Prva pomoč, ko se dušimo: Dr. Chris in dr. Xand nam pokažeta, kako nuditi prvi pomoč osebi, ki se duši. Au-mobil bo rešil še nekaj medicinskih zagonetk, zdravnika pa si bosta pogledala najboljše odlomke Operacije Au!
11:00
Gibanje od daleč: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke obvladati nevidne zemeljske sile, da bi lahko stvari premikala kar brez dotika. Tako odkrijeta avto, ki se premika sam, in rokavico, s katero lahko brez rok primemo stvari.
11:24
Zmeda na Luni: Dara O'Brian s Črno podgano obeleži obletnico ob pristanku na Luno leta 1969. Skupaj raziskujeta vesolje: od starodavnega raziskovanja zvezd do vesoljne dirke.
11:54
Antarktični led: Led na Antarktiki se topi in cesarski pingvini, ki gnezdijo, so v nevarnosti. Nix in Fulmen jim gresta pomagat.
12:03
Ogenj in dim: Zaradi suše je zagorel Črni gozd. Pluvia in Nubess se odpravita pomagat.
12:09
Zmanjšanje odpadkov: Kako lahko zmanjšamo odpadke, da se koši smeti ne bodo tako hitro napolnili?
12:21
Reciklaža predalov: Družina Grimwade se odloči za reciklažo predalov. Posebne predmete lahko hranite v okrašeni škatli za čevlje.
12:33
Afriški rog: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje svojo pot skozi nacionalni park Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Poučijo se o črnih in belih nosorogih ter njihovi pomembnosti.
13:00
Rešitev in okrevanje: Staffordshirski bulterier Slab mora na operacijo, zato je Gemma na trnih. Marisa reši mačka s tremi nogami.
13:21
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo. Približno 90% živali v globokem morju ustvarja nekakšno obliko bioluminescence. Kresnice, kresničke in nekatere glive jo tudi lahko.
13:27
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike. Narava je zelo učinkovita, zato pogosto uporablja šestkotnike, npr. pri mehurčkih in panjih.
13:30
Past za žuželke: Oto in Doki delata napravo za lovljenje žuželk. Mundi se to ne zdi prav, zato se odloči, da bo napravo skrila.
13:42
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
13:45
Osatnik: Fleabag in Plop razvijata umetniški talent in poskušata na zelo različne načine naslikati vsak svojega osatnika.
14:00
Sova: Dedka Jazbeca prestrašijo informacije o nočnih lovskih navadah sov.
14:15
Preprosti stroji: Kaj nam bo znanost, če z njo ne dobimo supermoči? Phil bo z močjo preprostih strojev premaknil, dvignil in zakotalil stroj, ki ga prej ni mogel. Izvedeli bomo, kako se dvignemo z enih prstom, in videli, kako so jamski ljudje odkrili kolo.
14:39
Športni triki: Ekipa izdela nogometno igrišče v škatli, napravi smrdljive superge spet dišeče in pokaže potegavščino z žogico za pingpong.
15:00
Zakaj so cepiva: Ugotovili boste, zakaj dr. Chris cepi dr. Xanda v laboratoriju in kako lahko s cepljenjem obvarujete svojo skupnost. Spoznali boste novorojenčke in pacienta Hasana in Edwarda.
15:30
Tunel: Podmorski slap za seboj skriva skrivnosten rov. Ko ga Nektonovi raziskujejo, ugotovijo, da ni vse tako, kot bi moralo biti.
15:51
3, 2, 1 in ... Polet!: Eric zmeša pecilni prašek in vodo, da povzroči reakcijo, ki požene njegovo raketo v zrak.
15:54
Zbiranje sredstev: Ker oprema v garaži razpada, se skupina odloči za akcijo množičnega financiranja.
16:15
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
16:18
Naredi sam: Julia ima garažo končno zase in ima končno priložnost, da naredi svoj simulator navidezne resničnosti in potuje po svojih najljubših igrah.
16:45
Levje srce: Hokejist Liam igra proti enkrat starejšim moškim na tekmi, ki je polna akcije, Kloe in Beccy pa gresta na britansko prvenstvo.
17:15
Mongolija 4. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan se v Mongoliji učijo športa legendarnih nomadov. Danes gre le za spretnosti živali - lovljenje koz in metanje lasa.
17:30
Čas je, da se pogovorimo: Akrobatski gimnastičar George ima dovolj tega, da ljudje ne razumejo njegovega športa. Corey se vrne s svetovnega prvenstva v Rusiji.
17:54
Viralni triki: Mali mojstri preizkušajo priljubljene trike, recepte in potegavščine s spleta. Ali res delujejo?
18:15
Sveža jajca Bel Aira: Matilda je z družino na vrtu postavila kokošnjak. Od urbane vrtičkarice Helene Henderson dobi dva piščanca in nekaj nasvetov. Nato vsem pripravi torto, kruh in okusno solato.
18:30
Ni prostora za fobije: Na šoli imajo dva nujna primera. Otroci razmišljajo in se obnašajo kot pravi veterinarji. Pa se bodo tudi, ko bo šlo kaj narobe?
19:00
Zvezda (Julia Roberts) in borec (Vladimir Kličko): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Julia Roberts podoživlja svojo pot do z oskarjem nagrajene igralke, Vladimir Kličko pa pove, kako je postal olimpijski zmagovalec in boksarski prvak težke kategorije s svetovnim rekordom.
19:24
Znanstveni govorci: Spoznali bomo različne znanstvene govorce, vključno z raziskovalcem, ki raziskuje vpliv lokalnih slanih močvirij, in študentom, ki s pomočjo vetrnega tunela poučuje o peščenih sipinah.
19:48
Rast kosti: Zdravnika razkrijeta, kako naše kosti rastejo, zaradi česar postajamo višji. Dr. Chris razišče, kako znanstveniki preučujejo ljudi v pogojih z nizko stopnjo kisika. Na urgenci ima pacient v ušesu svinčnik.
20:18
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
20:42
Ljubezen na dvoru: Howler se izkaže za strokovnjaka v ljubezni na dvoru. Dove je polna ljubezni... Roach pa besa!
20:45
Alkimija: Zmešani znanstvenik Howler odkrije skrivnost umetnosti spreminjanja navadnih kovin v zlato.
20:48
Labirint: Narišite križajoče se poti in izberite svojo.
20:54
Avtoportret: Narišite, kar vidite, ne tega, kar imate v mislih.
21:00
Sluz: Steve Spangler se bo umazal s sluzjo. Pokazal bo, kako jo naredimo in kako jo spremenimo v umetnost. Potem bomo izvedeli, kaj se zgodi, če sluz pade iz 10. nadstropja na tla.
21:21
Nova generacija podvodnih kamer: Znanstveniki izdelujejo nove podvodne kamere, ki bodo snemale ribe pod vodo. Poleg tega bomo zbirale podatke in pomagale pri odkrivanju onesnaženja pod vodo.
21:24
Nova generacija varčnih ladij: Znanstveniki razvijajo varčnejše ladje, ki povzročijo manj onesnaženja. Ta plovila naj bi zmanjšala izpuste CO2 za 25 odstotkov in popolnoma odstranila druge onesnaževalce, kot je na primer dušikov oksid.
21:30
Garažni navdušenci I: Steve Spangler v garažni delavnici izdeluje nove izume in igrače. Pokazal bo, kako naredimo izstreljevalec žogic ping pong ter hitro in enostavno rolko.
21:51
Nova generacija sončne energije: Znanstveniki se ukvarjajo s perovskitom - polprosojnim kristalom, občutljivim na svetlobo, ki bi lahko popolnoma revolucioniziral področje sončne energije. V prihodnosti bi ga lahko uporabljali namesto steklenih oken.
21:54
Vročina vpliva na smrtnost: Evropski projekt URBANFLUXES raziskuje, kako bi lahko bilo življenje v mestih okolju bolj prijazno in trajnostno. Zbirajo podatke lokalnih meteoroloških meritev s pomočjo satelitskih posnetkov.
22:00
Zimske težave in babičina zdravila: Klicam, ki pozimi povzročajo bolezni, se lahko izognemo, če vemo, kako se širijo. Suho kožo, ki jo povzroča mrzlo vreme, lahko preprečimo z nekaj priročnimi triki. Izboljšajte imunost, zaščitite kožo in odkrijte stara zdravila, ki res delujejo.
22:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:30
Te nadnaravne moči res obstajajo!: Nekateri imajo super vid. Hormoni med nosečnostjo lahko ženskam dajo neverjetne moči. Znanstveniki iščejo načine, kako izboljšati spomin, in spoznajo osebo, ki se ji je spomin po nesreči izjemno spremenil.
22:54
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
23:00
Deset stvari, ki jih morate vedeti o prihodnosti: Dr. Hannah Fry nam bo predstavila deset stvari, ki nam bodo v bližnji prihodnosti spremenile življenja. Na boljše ali slabše. S pomočjo najnovejših znanstvenih dognanj nam bo predstavila svet leta 2050.
23:51
Inteligenca in ustvarjalnost: kaj podedujemo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Mraz: Steve Spangler pokaže projekte z ledeno mrzlimi temperaturami, npr. lučke v aparatu za proizvajanje megle. Poleg tega bomo priča eksploziji kovinskih cevi zaradi mraza.
00:21
Roboti za iskanje in reševanje: Raziskovalci z inštituta v Genovi so razvili 1,8 m visokega robota, da bi obvarovali reševalce. Bo robot lahko našel in rešil ljudi, če ga pošljejo v gorečo stavbo?
00:24
Jaz in moj avatar: Evropski raziskovalci so razvili platformo na podlagi avatarjev, da bi izboljšali okrevanje pacientov, ki trpijo zaradi socialnih patologij, kot je shizofrenija. Ker hočejo platformo še dodatno razviti, so k sodelovanju povabili 40 prostovoljcev.
00:30
Sladkor: kaj zares meni znanost?: Znanost razkriva skrivnosti sladkorja: sladkor v prehrani, na okušalnih brbončicah in v tovarni.
00:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Predmeti, ki so spremenili naše življenje: Znanost poteka tudi izven laboratorija: pomagala nam je do izumov, ki olajšajo vsakdanje življenje tako doma kot na poti.
01:27
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:30
Znanost razkriva naše majhne pomanjkljivosti!: Podroben pregled človeških pomanjkljivosti: Zakaj lažemo, zakaj smo leni in zakaj jemo, ko nismo lačni?
01:57
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:00
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
02:27
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
02:57
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
03:30
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
03:57
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
04:27
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
04:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Spreminjanje telesne temperature in laži: Zdravnika si bosta skušala spremeniti telesno temperaturo, dr. Chris pa hoče telo izučiti, da bi pretentalo detektor laži. Na urgenci enega pacienta boli trebušček, drugi pa se je na kolesu porezal po nogi.
05:27
Telesne bakterije in bionično oko: Doktorja bosta izdelala sir iz bakterij, ki jih ima dr. Xand na telesu, in nam pokazala, kaj narediti, če si kdo zlomi nogo. Dr. Chris bo spoznal moškega z bioničnim očesom. Na urgenci imamo pacienta, ki se je poškodoval med izvajanjem stoje, in pacienta z zlomom roke.
05:54
Zakaj kruh vzhaja?: Kruh vzhaja s pomočjo kemične reakcije, ki ji pravimo fermentacija., in kvasa, ki sladkorje v testu spremeni v ogljikov dioksid in etanol. Ogljikov dioksid je ujet v elastični mreži glutena, zato testo vzhaja in se širi.
06:00
The Music Box: Tom Thomas, Simka in Nolik so zaskrbljeni zaradi nenavadnih zvokov, ki prihajajo iz stare lesene škatle. Ali so to lahko miši? Ne, dedek Vseznalec popravlja glasbeno skrinjico in potrebuje pomoč svojih vnukov.
06:09
Praznične zvezde: Nabrali smo veliko palic. Iz njih bomo izdelali praznični obesek zvezdo.
06:15
Igrača v škatli: Ho ho ho! Graham vneto dostavlja darila po studiu! Izdelali bomo igračo v škatli iz rolice od toaletnega papirja.
06:24
Stare poti: Otroci sledijo namigu, ki jih pripelje do strašne cerkve, ki razkrije tvoje največje strahove.
06:39
Ne bo ti uspelo: Maceo se norčuje iz Mily, ker se boji pajkov. Mily se sprašuje, če si pogumen samo, če se nikoli ničesar ne bojiš. Tako izzove Macea.
06:45
Ljubosumje: Milyjin brat Luc je blestel na glasbenem festivalu, zato nje nihče ne pogleda. Mily si noče priznati, da je ljubosumna na brata, čeprav je to čisto očitno.
06:54
Notredamski zvonar: Kvazimodo in Frolo se oba zaljubita v Esmeraldo. Ko Siesta pomaga Kvazimodu snubiti Esmeraldo, se začnejo težave. Njuna ljubezenska zgodba nima srečnega konca.
07:09
Heni naslika sliko – Barve naravnega sveta: Newts zmeša vse Henijine barve v eno in otroci se odločijo ustvariti novo sliko s pomočjo naravnih snovi z vrta.
07:24
Skrivnostni kovanec: Addison in Alex izkopljeta, kar se jim zdi starogrški kovanec - potem morata rešiti skrivnost, ko ta nepričakovano izgine.
07:39
Zvezde in ozvezdja: Kit in g. Baterija se sporečeta glede naslednjega cilja. Kit se odpravi na pot sam, a kmalu ugotovi, da je vse lepše s prijateljem.
07:45
Supernova: Kit med iskanjem darila za g. Baterijo izve, kaj je supernova.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Pripravljeni, pozor, preveri!: V deželi mojstrov je dirka in Bob je odločen, da bo zmagal. A pride do težav, ko njegov avto začne razpadati.
08:15
Radiator in dež: Maddie se poduči o oblakih in dežju. Spozna številne vrste oblakov, potem pa izve še, kako izdelamo radiatorje.
08:30
Sestavljanka s kostmi: Dr. Panda v muzeju pomaga Rokiju sestaviti nov okostnjak dinozavra.
08:39
Kartonast TV: Izdelajte si svoj kartonasti TV, na katerem lahko gledate svoje lastne filme, narejene iz papirja.
08:45
Presenečenje: Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate kartonasto obliko, ki vas bo vedno znova presenetila.
08:48
Gledališče: Priredite gledališko predstavo s sencami. Vsak korak bomo jasno razložili, da ne boste ostali v temi.
09:00
Hladilnik in gobe: Maddie izve, kako hladilnik poskrbi, da ostane hrana hladna, in obišče kmetijo, kjer vse leto pridelujejo gobe.
09:15
Nebotičniki in ptice: Maddie izve, kako zgradijo nebotičnike in poskrbijo, da so stabilni. Potem pa obišče še ptičji rezervat, kjer preučuje let sove.
09:30
Kavni filter: Kdo pravi, da je kava edina stvar, za katero se uporabljajo filtri? Poglejte, kako ta vsakodnevni predmet spremenimo v nekaj zabavnega.
09:39
Voščenka: Barvanje ni edina stvar, v kateri so barvice dobre! Pridružite se Hepiju in Briku, ko bosta navdušila z ustvarjalnimi in barvitimi idejami.
09:54
Neverjetni sovji klub: Otroci razstavijo sovjo priponko, da ugotovijo, kako bi jih izdelali še več.
10:00
Rojstnodnevno presenečenje: Razpoloženjske table otrokom pomagajo, da ustvarijo personalizirana darila za prijatelje.
10:03
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
10:30
Hitri živci in umazane roke: Dr. Chris in dr. Xand bosta izvedela, kako hitri so živci in kako na videz povečamo torto. Dr. Xand bo videl, kaj se zgodi, če si ne umijemo rok. En pacient v bolnišnici ima zatečeno uho, drugi pa bombon v ušesu.
11:00
Leti kot Superman: Doc K in Nash s pomočjo Hevreke spoznata, kaj rabijo superjunaki, žuželke in letala, da lahko poletijo. Nash skuša kljubovati težnosti in poleteti kot Superman.
11:24
Pokvarjena politika: Dani Dyer pomaga Črni podgani pri grajenju politične kariere. Skupaj si bosta ogledala politiko preteklosti.
11:54
Zeleni valovi – prvi del: Z Rumenim morjem ni vse v redu. Ventum in Pluvia sprejmeta izziv ter se odpravita rešit težavo.
12:00
Zeleni valovi – drugi del: Pluvia in Ventum se trudita rešiti težavo v Rumenem morju, na pomoč pa priskoči še Thermo.
12:09
Krajša pot živil: Družina Grimwade bi rada skrajšala razdaljo od izdelave živil do potrošnika, zato skušajo poiskati vire nocojšnje hrane za večerjo.
12:21
Plastika na zabavi: Hosanna praznuje 9. rojstni dan in pravi, da ne mara plastike za enkratno uporabo. Postanimo zeleni in se malo poigrajmo.
12:33
Zlata vrata: Skupina mladih raziskovalcev skozi nacionalni park Golden Gate Highlands v Južnoafriški republiki potuje z avtobusom, na konjih in s helikopterjem. Na poti občudujejo umetnine na skalah.
13:00
Prelomnice: Tilly, rešena pudljica, sprejme svoj novi dom, Charlie pa se iz dneva v dan bolje počuti.
13:21
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
13:24
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
13:30
Testiranje Dokijeve ekipe: Otov avto neha delovati med dirko in Oto je prepričan, da je kriv avto. Zakaj se je pokvaril samo Otov avto?
13:45
Mala rovka: Sivko zanima, kako bi bilo biti mini mala rovka. Rdečki na preostane drugega, kot da sodeluje.
14:00
Tjulenj: Deded Jazbec Binah pripovedujo epsko zgodbo o tem, kako je po svetu lovil tjuljnja. Fiona Fox končno ulovi trenutek miru.
14:15
Agregatno stanje: Trdne in tekoče snovi ter tiste vmesne – na primer zmes iz koruznega škroba. Včasih je tekoča, včasih trdna. Phil bo korito napolnil z zmesjo iz koruznega škroba, ker ga zanima, če bo lahko tekel čez. Videli bomo kandiran sladkor in orjaško macolo iz zamrznjene buče.
14:39
Počitniški triki: Imi, Oliver, Marianne in preostala ekipa poskrbijo, da vam ne bo med počitnicami nikoli več dolgčas.
15:00
Nagrajene jagode: Dr. Xand vtika svoj nos v toplo gredo dr. Chrisa in predstavi nagrajene jagode. Doktorji se udeležijo kviza, spoznali boste tudi kandidate za nagrado Au.
15:30
Potopljena galerija: Nektonovi so aretirani zaradi kraje! Nekdo jim je nastavil past. Ant in Fontaine pobegneta, da dokažeta njihovo nedolžnost.
15:51
Doba zračne črpalke: Eric iz plastenke in kartona ustvari raketo. Potem z zračno črpalko povzroči, da raketa poleti.
15:54
Sanjska služba: Ian zapusti garažo, da bi šel v sanjsko službo pri EA, Julia in Jesse poskušata naenkrat izpolniti vse svoje največje igričarske cilje.
16:18
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov. So enocelični organizmi, po svetu pa jih najdemo več kot 900 vrst.
16:45
Bojišče: Ledene sveče se borijo v Avstriji, Charlieja pa na njegovem debiju v hitrostnem drsanju doleti katastrofa.
17:15
Mongolija 5. dan: To je zadnji dan pustolovščine dekliške ekipe v Mongoliji, kjer so se učile veščine nomadov. Danes sodelujejo v epski štafetni tekmi proti domačinom.
17:30
Tukaj se vse začne: Odvija se britansko prvenstvo v ritmični gimnastiki. Ekraj zamuja na trening, zdi pa se tudi, da ni osredotočen na tekmovanje.
17:51
Primerjava: Računalniki ocenjujejo vrednosti, po navadi na podlagi vhodnih podatkov, in se tako odločijo za določen scenarij. Predstavili vam bomo, kako računalniki s pomočjo primerjave sprejemajo odločitve.
17:54
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
18:15
Ramsayjeve potegavščine: Matilda z družino načrtuje izvrstno potegavščino na očetovski dan, v kateri bo sodeloval najboljši prijatelj njenega očeta Aaron Sanchez. V okviru trika skuha posebno pojedino: pico za zajtrk, zrezek in solato za kosilo.
18:30
Dva nujna primera: Konj Tino ne stopa normalno, alpaki Polluxu pa izpadajo dlake. Bo mladim veterinarjem uspelo ugotoviti vzroke?
18:57
Kje je matematika v času?: Z uporabo matematike smo skozi obdobja na različne načine merili čas in datum. S pomočjo Sonca smo izmerili čas, s pomočjo zemljepisne dolžine pa Zemljo razdelili na časovne pasove.
19:00
Vratarka (Maddie Hinch) in pustolovec (Ranulph Fiennes): V tokratni oddaji Postanimo izjemni Maddie Hinch, najboljša hokejska vratarka na svetu in dobitnica zlate olimpijske medalje, in Ranulph Fiennes, največji živeči pustolovec na svetu, govorita o svojih poteh, na katerih sta podirala rekorde.
19:24
Oceanski plenilci: Pustolovščina govori o dveh največjih oceanskih plenilcih, orkah na severu Kanade in belih morskih psih ob obali Cape Coda.
19:48
Neverjetne zapiralke: Zdravnika razkrijeta neverjetne mišice, ki nam omogočajo vid, in pokažeta, kako ravnati v primeru alergijske reakcije. Poleg tega postaneta receptorja. Na urgenci srečata pacienta, ki se je poškodoval na trampolinu, in pacienta z diamantom v nosu.
20:18
Krasna pošast: Xavier ne more nahraniti mladiča pegaste sove. Bear je pes, ki je bolj podoben konju in se igra kot tiger.
20:42
Divji živalski starši: V divjini obstajajo različni načini starševstva. Sesalci in ptice imajo malo mladičev in zanje pazljivo skrbijo. Žuželke, ribe in plazilci imajo običajno veliko mladičev. Nova generacija preživi samo zato, ker jih je tako veliko.
20:45
Pijavkini večerni špageti: Velikanska pijavka z Bornea lahko doseže tudi pol metra. Prehranjuje se z deževniki, najde pa jih po vonju njihove sluzaste sledi. Ker nima zob, deževnike posrka kot špagete.
20:48
Laminiran kolaž: Ustvarite živali iz listja.
20:54
Akrobat: Narišite akrobata na več delov zloženega lista papirja in ga odprite, da vidite koreografijo.
21:00
Leteče stvari: Steve Spangler bo pokazal, kako lahko naredimo zabavne igrače, ki letijo. Logan Broadbent, strokovnjak bumeranga, bo pokazal nekaj osupljivih trikov z bumerangom.
21:21
Nova zdravila za osteoartritis: Znanstveniki poskušajo odkriti zdravilo za osteoartritis s pomočjo nanomedicine. Aktivne snovi v nanodelcih grejo naravnost v težavno področje, spodbudijo rast novih celic in zmanjšajo vnetje.
21:24
Novi načini mapiranja morskega dna: Znanstveniki revolucionizirajo podvodno raziskovanje z naprednimi podvodnimi roboti, ki so opremljeni s hidrofoni in senzorji. Roboti raziskujejo morsko dno s pomočjo sonarne tehnologije.
21:30
Znanstveni muzej Oklahoma I: V znanstvenem muzeju v Oklahomi bo Steve Spangler privabil prostovoljce v projekt z eksplozivno barvno umetnostjo. Videli bomo tudi znanstvene igrače in poskuse, ki jih lahko naredimo doma.
21:51
Onesnaženost evropskih rek z mikroplastiko: Evropski raziskovalni projekt poskuša zmanjšati vpliv mikroplastike na okolje.
21:54
Aluminij - kaj naj naredimo s 150 tonami odpadkov: Znanstveniki raziskujejo, kako bi lahko rdeče blato - odpadek, ki nastane pri proizvodnji aluminija - spremenili v steklo, katero bi uporabljali za izdelavo gradbenih materialov, kot so opeke in talne ploščice.
22:00
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Živali in človek najdejo načine, kako preživeti ekstremen mraz. Izvedite, kaj se zgodi telesu pri ledenih temperaturah, in odkrijte najnovejše inovacije s področja oblačil, ki ohranjajo toploto.
22:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
22:57
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
23:00
Flores in Bandsko morje: Priča bomo obredu oploditve morskih spužev, potem pa bomo zapluli skozi aktivno vulkansko območje.
23:51
Kako znanstveniki prepoznajo ponarejene bankovce: Denar je priljubljeno darilo. Pa je zmeraj pravi? Preverite, kako prepoznati ponarejeni denar.
00:00
Sladka znanost: Kaj se zgodi z gumijastimi medvedki na ognju? Tokrat bomo priča sladki znanosti s sladkarijami. Odkrili bomo skrivnost bombončkov M&M in eksplozivno moč mentosov in dietne sode.
00:21
Via Lactea: Raziskovalci so analizirali celotno galaktično ravnino, ker hočejo rekonstruirati, kako so zvezde v naši galaksiji nastajale in kako bodo nastajale v prihodnosti. Niso pa pričakovali ogromne vlaknaste strukture, ki ima obliko Mlečne ceste.
00:24
Globoko v zemlji: Italijanski raziskovalci ocenjujejo zdravje evropske prsti. Imajo kar 25.000 vzorcev iz celotne Evrope. Bodo vladam pomagali pri oblikovanju politike, ki si bo prizadevala ohraniti čisto zemljo?
00:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
00:57
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
01:27
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:30
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
01:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:00
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
02:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
02:57
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
03:27
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
03:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
04:27
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
04:57
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Kako zažgemo hrano: Doktorja bosta v imenu znanosti zažgala hrano. Dr. Xand bo obiskal kliniko za astmatike, odprli pa bomo tudi Au-mobil. Na urgenci imamo pacienta, ki je padel s tobogana in si zlomil zapestje, eden pa ima izpahnjeno koleno.