Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
05:57
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Crowbar: Papus se želi preseliti, ker se v stanovanju nič več ne pokvari. Nolik in Simka menita, da je edina rešitev, da polomijo stvari in da jih lahko Papus spet popravlja.
06:09
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
06:15
Netopir: Ne glejte v zrak. Vzemite modelirno maso in pokazali vam bomo, kako si lahko iz nje naredite prijateljskega netopirja.
06:24
Kislina: Petra s Švedske obožuje jagodičevje. Zanima jo, zakaj je včasih kislo, zato s kislim sokom iz jagodičevja napiše skrivno sporočilo in povzroča hrup. V temi, ker bo samo tako dobila odgovore!
06:39
Svoboden sem!: Mily in Gaspard hočeta delati, kar se jima zahoče, hočeta biti svobodna. Kmalu ugotovita, kaj dejansko pomeni svoboda.
06:48
Enakost med fanti in puncami: Mily hoče postati astronavtka, ko odraste. Je ta služba za dekleta? Obstajajo službe, ki so samo za dekleta ali samo za fante?
06:54
Frankenstein Mary Shelley: Siesta sanja, da je med eksperimentiranjem z dr. Frankensteinom ustvarila pošast. Dr. Frankenstein se pošasti boji in jo izžene iz laboratorija. Siesta in pošast se naučita preživeti, potem pa se pošast okrepi in se hoče maščevati. Bo Siesta pošast lahko ustavila?
07:09
Kdo?: Darwinova Manaia je pogrešana. Z Newts postaneta dektektiva, da jo lahko najdeta.
07:24
Skrivnost megle: Addison in Alex snemata dokumentarni film za razredni projekt o tipičnem dnevu v parku Ayrton - a stvari hitro postanejo vse prej kot tipične, ko skrivnostna megla ovije celotno središče mesta.
07:39
Kuiperjev pas: Kit se izgubi v Kuiperjevem pasu, kjer opazi skrivnostno rdečo luč na asteroidu. Kmalu spozna prijatelja.
07:45
Voyager: Kit in g. Baterija srečata staro vesoljsko plovilo - Voyagerja, ki pogreša dom in se hoče vrniti na Zemljo.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Bitzina velika gradnja: Robot Volk uniči vsako hišo, ki jo Bitz zgradi. Materialov ni več, ostal je samo sneg, zato mora Bitz najdi drugo rešitev.
08:15
Obroč in šotor: Maddie izve, da obroči ostanejo v zraku, ko jih vrtimo, zaradi centripetalne sile. Ugotovi tudi, kako nastanejo šotori.
08:30
Glasbena želja: Biti DJ je na videz lahko delo. Ko Leo naroči posebno glasbeno željo za Julijin rojstni dan, ima dr. Panda veliko dela, da jo najde.
08:39
Vitez vreden spomina: Kaj si moral narediti, da si postal vitez? Ekipa se odpravi na srednjeveški festival v Angliji in odkrije pravi pomen viteštva.
08:51
Starešina: Starešina hoče dokazati, da ni prestar za župana Hribovja, zato se poda na potovanje pod oblaki in s sabo povabi Tekača.
09:00
Zmaj in turbina na veter: Maddie nam s posebno kamero pokaže, kako zmaji jadrajo po zraku, in razloži, kako s turbinami na veter pridobivamo elektriko.
09:15
Akvarij in kad: Maddie nam pokaže, kako deluje akvarij. Razloži nam, kako filter v akvariju poskrbi za čisto vodo. Potem pa obišče še tovarno kadi.
09:30
Sladoledna palčka: Sladoled ni samo za uživanje. Hepi in Briko sta se domislila nečesa vznemirljivega.
09:39
Papirnati krožnik: Vas zanima, za kaj lahko uporabimo papirnate krožnike? Možnosti je neskončno. Hepi in Briko nas bosta presenetila s svojimi zamislimi.
09:54
Modna revija v džungli: Naše najljubše oblike in igrače se bodo s pomočjo kamuflaže zlile z okolico.
10:00
Šovbitznis: Otroci iz kartonastih tulcev, traku in slamic izdelajo vitle, da lahko dvignejo svoje igrače.
10:03
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
10:30
Naprava za čiščenje ledvic: Doktorja bosta spoznala moč čiščenja naših ledvic, Au-mobil pa že čaka na medicinske zagonetke. Dr Xand bo preizkusil posebna očala. Na urgenci imamo pacienta z nenavadnim zlomom noge, drug pacient pa ima v ušesu zataknjen kamen.
11:00
Leti kot Superman: Doc K in Nash s pomočjo Hevreke spoznata, kaj rabijo superjunaki, žuželke in letala, da lahko poletijo. Nash skuša kljubovati težnosti in poleteti kot Superman.
11:24
Pokvarjena politika: Dani Dyer pomaga Črni podgani pri grajenju politične kariere. Skupaj si bosta ogledala politiko preteklosti.
11:54
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
12:00
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
12:09
Zmanjšanje odpadkov: Kako lahko zmanjšamo odpadke, da se koši smeti ne bodo tako hitro napolnili?
12:21
Reciklaža predalov: Družina Grimwade se odloči za reciklažo predalov. Posebne predmete lahko hranite v okrašeni škatli za čevlje.
12:33
Zlata vrata: Skupina mladih raziskovalcev skozi nacionalni park Golden Gate Highlands v Južnoafriški republiki potuje z avtobusom, na konjih in s helikopterjem. Na poti občudujejo umetnine na skalah.
13:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
13:30
Magneti: Isabel živi na barki in ima svoj kompas. Kako pa deluje? Isabel bo izvedela prav vse o magnetih.
13:45
Meteorolog: Mikaela obišče meteorologa Rossa in odkrije skrivnosti vremenskega napovedovanja ter televizijskega prenosa. Spozna, da meteorologi za svoje meritve uporabljajo satelite, termometre in anemometre.
14:00
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
14:15
Vrtenje: Phil preuči različne sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti. Potem gre še en korak dlje in izve, kako kljubujeta težnosti.
14:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
14:39
Triki proti vročini: Mali mojstri bodo sadje spremenili v sladoled, pripravili hladen pasji priboljšek in izboljšali plažno brisačo.
15:00
Super hrbtenica: Zdravniki razkrijejo, da našo hrbtenico ščitijo izjemne ploščice. V tej epizodi izvedejo poskus z žerjavom. Pripravite se tudi na smrkanje.
15:30
Potopljena galerija: Nektonovi so aretirani zaradi kraje! Nekdo jim je nastavil past. Ant in Fontaine pobegneta, da dokažeta njihovo nedolžnost.
15:51
Sukanje semen: Eric izve, da rastline na različne načine poskrbijo, da njihova semena odletijo čim dlje. Naredi tudi papirnato seme javorja.
15:54
Skrivna koda: Eric spozna, da programiranje pomeni pisanje različnih programov, s katerimi robotom in računalnikom povemo, kako naj kaj naredijo.
16:00
Trol: Otroci odkrijejo, da skrivnostni internetni trol razkriva njihove videoposnetke, zato poiščejo nasvet.
16:24
Največja zabava: Jessejev nepremišljen stil v simulatorjih letenja povzroča trenja v garaži, zaradi česar izgubi samozavest.
16:48
Pod dežjem: Narišite lik pod dežnikom in opazujte dežne kapljice.
16:54
Pokrajina: Enostavno črto preoblikujte v pokrajino.
17:00
Vasanth: Trinajsletni Vasanth obrača mesečni družinski prihodek tako, da privarčuje denar za izboljšave na skuterju.
17:30
Gvatemala 5. dan: Zadnji dan pustolovščine fantovske ekipe v Gvatemali, kjer so se učili igrati majevsko igro pitz. Dan tekme je - ali lahko domačine premagajo na njihovi tekmi?
17:48
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
18:03
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
18:24
Zabava na bazenu: Matilda ima z družino zabavo ob bazenu. Jack in Megan tekmujete v plavanju. Matilda postreže ribje sendviče, solato in jagodne lučke.
18:39
Zabava v pižamah: Matilda ima zabavo v pižamah s sestrami in prijateljico. Pripravi izvrstno hrano za skupno pokušanje, okusne začinjene perutničke, poletne zvitke in odlične želeje, ki se svetijo v temi.
19:00
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko tudi sami izvedemo preprost poskus s trenjem, za kar potrebujemo les, peno, karton in led. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
19:24
Znanstvene igrače: Steve Spangler pokaže, kako izdelati znanstvene igrače na podlagi znanstvenih načel. Sestavite lahko preprosto letečo napravo iz papirnatih lončkov in zdi se, da jo nadzorujete z umom.
19:48
Nenavadni robot Larry: Doktorja se posvetita bruhanju in spoznata robota, ki bruha. Dr. Yand mora na nujno dostavo krvi, spoznala pa bosta še pacienta, ki sta utrpela kolesarsko in nogometno nesrečo.
20:18
Krasna pošast: Xavier ne more nahraniti mladiča pegaste sove. Bear je pes, ki je bolj podoben konju in se igra kot tiger.
21:00
Ogrožen kraj: V tej epizodi obiščemo ogrožene kraje - otoke, ki so ogroženi zaradi višanja gladine vode, in nedotaknjeno zemljo, ki jo hočejo uporabiti za razvoj civilizacije.
21:21
Ekstremna tveganja: Kakšen je učinek potresa ali cunamija na kritično infrastrukturo, na primer jedrske elektrarne in kemične tovarne? Znanstveniki pri raziskovalnem projektu STREST uporabljajo digitalna orodja in simulirajo nesreče, da lahko preverijo njihov učinek na stavbe.
21:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
21:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Um dvojčkov: Osupljiva raziskava dvojčkov odkriva, koliko podedujemo od staršev in kako naša izkustva vplivajo na to, kdo postanemo. Neverjetna odkritja s področij epigenetike, nevroznanosti in staranja nam lahko pomagajo živeti dlje in bolj zdravo.
22:54
Arheološki detektivi: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Življenje z zajedalci: Zajedalci so med najbolj nenavadnimi bitji v naši naravi. Najdemo jih na skoraj vsaki živali na svetu. MIchael MOsley se okuži z različnimi paraziti in razišče njihov učinek na človeško telo.
23:51
Pametni telefoni prihodnosti: Pametni telefoni so neverjetni. Novi modeli so čedalje bolj zmogljivi. S pomočjo grafena jih bomo lahko napolnili v pičli minuti.
00:00
Pridne roke: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju in zaplavajte z morskimi biki na Fidžiju. Videli boste, kako zaščiten morski rezervat pomaga tamkajšnjim morskim psom. V Južni Floridi pa bomo zasadili mangrove.
00:21
Ko vidimo nepredstavljivo: Znanstveniki uporabljajo virtualno in povečano resničnost ter tako digitalno rekunstruirajo koncentracijsko taborišče Bergen-Belsen, ki so ga po drugi svetovni vojni podrli. Odpravili se bomo v laboratorij v Barceloni in si na lastne oči pogledali napredek.
00:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
00:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Um dvojčkov: Osupljiva raziskava dvojčkov odkriva, koliko podedujemo od staršev in kako naša izkustva vplivajo na to, kdo postanemo. Neverjetna odkritja s področij epigenetike, nevroznanosti in staranja nam lahko pomagajo živeti dlje in bolj zdravo.
01:54
Arheološki detektivi: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
02:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
02:54
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
03:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
03:54
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
04:24
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
04:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
06:00
The Disguise: Tom Thomas se strinja, da bo skrbel za svojega prijatelja kameleona. Ko kameleon pobegne iz terarija, ga morajo Tom Thomas, Simka in Nolik s pomočjo pameti najti in ujeti.
06:09
Igriva pica: Ste lačni zabave z dodatkom sira? Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate okusno glineno pico po vašem okusu. Njami.
06:15
Pingvin: Bi se radi spoprijateljili z veselimi nogicami? Pokazali vam bomo, kako si lahko ustvarite pingvina iz stare nogavice in riža.
06:24
Statična elektrika: Nizozemec Iwan je navdušen nad strelami in izvaja vse možne poskuse s statično elektriko. Z njo ustvari zvonec, dvigne stvari in prižge svetilko. Bo lahko poustvaril tako močno bliskanje, kot ga ustvari mati narava?
06:39
Pravična igra: Mily izgubi dvoboj proti najboljšemu prijatelju in tega ne more premostiti. Je normalno, da imamo radi tekmovanja samo takrat, ko zmagujemo?
06:48
Vzemi ali pusti: Anna in Luc ustanovita heavy metal skupino. Mily se pouči o tolerantnosti in sprejemanju medsebojnih razlik, tudi pri glasbenih okusih.
06:54
Drakula Brama Stokerja: Siesta sanja o vampirju Drakuli, ki živi v gradu in pije kri. Drakula se zaljubi v Mino, punco Jonathana Harperja. Siesta Drakuli pomaga osvojiti Minino srce in skupaj se znebita Harperja. Njune načrte pa zmoti strokovnjak za vampirje dr. van Helsing.
07:09
Podmornica: Darwin in Newts kanu spremenita v podmornico in se zabavata s prijateljem, delfinom Opojem.
07:24
Dvojna skrivnost: Addison se sooča z dvojnim izzivom. Ugotoviti želi, kdo stoji za serijo zelo nenavadnih tatvin v parku Ayrton, nato pa, ko ugotovi, da je storilec njena lastna mati, spozna, zakaj je njena mama prešla na temno stran.
07:39
Zvezde in ozvezdja: Kit in g. Baterija se sporečeta glede naslednjega cilja. Kit se odpravi na pot sam, a kmalu ugotovi, da je vse lepše s prijateljem.
07:45
Supernova: Kit med iskanjem darila za g. Baterijo izve, kaj je supernova.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Princeskina zabava: Princesa Purl in Bitz organizirata zabavo za sira Boba in sira Poševnika, a ju pozabita povabiti na zabavo. Bitz bo uredila zagato.
08:15
Pitna voda in korenje: Maddie izve, kako zagotovimo, da je voda pitna, in ugotovi, kako lahko korenje raste pod zemljo. Pri tem si pomaga s posebno kamero.
08:30
Sestavljanka s kostmi: Dr. Panda v muzeju pomaga Rokiju sestaviti nov okostnjak dinozavra.
08:39
Velik denar: Zakaj imajo nekateri kovanci luknje? Ekipa odleti v Mikronezijo, kjer imajo kovanci luknje.
08:51
Optijeva dieta: Tekač pomaga Optiju pri hujšanju. A to je zelo zahtevna naloga in Tekač išče najboljšo rešitev.
09:00
Sušilec za roke in toaletni papir: Maddie izve, kako delujejo sušilci za roke, ki se prižgejo z uporabo infrardeče svetlobe. Potem pa se odpravi še v tovarno toaletnega papirja.
09:15
Umetna noga in psi: Maddie izve, kako s pomočjo 3D-slik izdelajo umetne noge, in spozna posebnega psa, ki zna izvohati oreške in s tem pomaga svojemu alergičnemu lastniku.
09:30
Stari kovčki: Hepi in Briko nas bosta popeljala na novo ustvarjalno pustolovščino!
09:39
Stare kavbojke: Se sprašujete, kaj s starimi kavbojkami? Hepi in Briko imata odlično zamisel.
09:54
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
10:00
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
10:03
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko tudi sami izvedemo preprost poskus s trenjem, za kar potrebujemo les, peno, karton in led. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
10:30
Mali Xand in prebavljanje: Doktorja nam bosta z lutko Xandom pokazala, kaj se zgodi, ko jemo. Dr. Chris se bo boril proti nalezljivim boleznim. V Au-mobilu nas čaka nenavaden „itis“. En pacient si je porezal glavo, drugi pa ima postrani prst.
11:00
Ledeni dotik: Doc K in Nash skušata po navdihu Icemana stvari zamrzniti že samo z dotikom. Ozračje se zelo ohladi, saj ju čakajo temperature pod lediščem.
11:24
Junaki med vojno: Grozote zgodovine raziskuje življenje ljudi med 2. svetovno vojno v Veliki Britaniji. Srečali bomo junaške ženske in vohune s klobasami.
11:54
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
12:00
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
12:09
Krajša pot živil: Družina Grimwade bi rada skrajšala razdaljo od izdelave živil do potrošnika, zato skušajo poiskati vire nocojšnje hrane za večerjo.
12:21
Plastika na zabavi: Hosanna praznuje 9. rojstni dan in pravi, da ne mara plastike za enkratno uporabo. Postanimo zeleni in se malo poigrajmo.
12:33
Spust po brzicah: Skupina mladih raziskovalcev se odpravi v nacionalni park Augrabies Falls v Južnoafriški republiki, kjer se poučijo o skrivnostih življenja v puščavi. Vidijo številne divje živali in se spustijo po hitrih brzicah.
13:00
Mitchell: Štirinajstletni Mitchell je matematični čarovnik in rad rešuje uganke.
13:30
Ravnotežje: Tristan iz Amsterdama obvlada trike na svojem BMX-u. Zakaj je takšen profesionalec? V tokratni epizodi Pravega dokaza bo spoznaval koncept ravnotežja.
13:45
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
14:00
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
14:15
Geodetska kupola: Phil ustvari samonosilni most in stojalo za svinčnike. Pokaže nam, kako se iz žele bombonov in zobotrebcev naredi geodetsko kupolo. Potem gre s pomarančami in lubenicami še en korak dlje.
14:36
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
14:39
Majhni triki: Srčkana snežna krogla in pomanjšan poskus. Za male mojstre ni noben trik premajhen.
15:00
Jezik ven!: Dr. Chris se preobleče v gromozanski jezik. Pokazal vam bo, kako jé hrano. V tej epizodi naši mali pacienti praznujejo prvi rojstni dan.
15:30
Polje velikanov: Med bojem za biser Fontaine in Nasmejani Finn obtičita v zaprti velikanski školjki!
15:51
Eksplozija barv: Eric spozna, da lahko z mešanjem osnovnih barv, rdeče, modre in rumene, ustvari celo mavrico barv.
15:54
Eric, zemljevid in kompas: Eric spozna, kako deluje kompas. Tudi sam si ustvari kompas in ugotovi, da Zemlja z železom v jedru deluje kot ogromen magnet.
16:00
Celo noč!: Otroci spoznavajo Fifa15 s profesionalnimi nogometaši, Julia pa obišče SickKids, da bi izvedela, kako lahko igre pomagajo sprostiti bolnike.
16:24
Odprava na Japonsko: Jessejeva mati pomotoma podari njegovo cenjeno zbirateljsko izdajo Earthbound. Jesse odpotuje na Japonsko, da bi dobil igro nazaj.
16:48
Igra z roko: Obrišite svojo dlan z barvami.
16:54
Ogljeni portret: Prerišite črno-bel portret z radirko in ogljem.
17:00
Ellenor: Trinajsletna Elleonor rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bo lahko kupila novo posteljo.
17:30
Kenija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji, kjer se seznanijo s športnimi veščinami masajskih bojevnikov in izkusijo lokalno življenje.
17:48
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
18:03
Triki za odrasle: Navdušite odrasle z balonasto pico, zanimivimi darili in norimi potegavščinami.
18:24
Preobrazba v LA: Matilda se z družino odpravi po nakupih, ker si želi nasvetov glede stila oblačenja. Dobijo nasvete od modnega blogerja. Matilda kuha v slogu LA, testeninska solata s piščancem, zelenjavnimi cmoki in sladoledom.
18:39
Karaoke zabava: Matilda in njena družina navijejo glasbo in imajo pop zabavo. V studiu posnamejo lastno pesem. Matilda postreže rebrca in čokoladne mafine.
19:00
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln, ki ga poganja mišjelovka. Odkrije razliko med začetnim in stlanim potiskom in gre še korak dlje z uporabo prvega Newtonovega zakona gibanja.
19:24
Nemogoči izzivi: Steve Spangler pokaže, kako rešiti znanstvene izzive, ki se zdijo nemogoči... Ampak niso. Kot kako zapičiti nabodalo v balon, ne da bi počil. Izzove pa tudi mit, da vam zaradi pitja pijače z mehurčki s pokajočimi bomboni lahko raznese glavo.
19:48
Zgodba o očeh in maščobi: Dr. Chris in dr. Xand bosta pogledala v notranjost očesa. Odkrila bosta funkcijo telesne maščobe in si jo ogledala pod mikroskopom. Na urgenci ima en pacient hud izpuščaj, drugi pa grozno vnetje nohta.
20:18
Povratek: Karen sprejme mačja mladiča, ki rada nagajata. Pomeranka Scarlett pa dočaka sijajen povratek.
20:48
Metanje predmetov: Na papir vrzite pest leče in rišite, ne da bi se dotaknili zrn.
20:54
Slikanje podpisa: Naj vaše ime izgine med barvitimi oblikami.
21:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
21:21
Pametna živalska farma: Kako lahko algoritmi izboljšajo počutje prašičev? Znanstveniki v okviru projekta EU-PLF iščejo odgovor na to vprašanje in so izdelali prefinjeno platformo, s katero lahko kmetje spremljajo zdravje svoje živine.
21:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
21:54
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Utrip tehnologije: Nasine vesoljske raziskave vplivajo na naše vsakdanje življenje in celo naše telo. Njena tehnologija je pomagala oblikovati vse od svetovne finančne mreže do operacij in hrane, ki jo pojemo.
22:48
Čudesa Alp: Alpe so najvišje gore v Evropi, vendar med svojimi vrhovi skrivajo edinstvena naravna čudesa!
23:00
So vaši možgani ženski ali moški: Prof. Alice Roberts in dr. Michael Mosley skupaj odkrivata, ali so ženski in moški možgani res zvezani drugače. Raziskujeta najnovejše nevro tehnike in psihološke študije ter preučita vlogo kulture pri oblikovanju našega vedenja.
23:48
Ko prehranjevanje postane uganka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Čudesa matere narave: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju pri raziskovanju najosupljivejših naravnih struktur. Ogledali si bomo različne vrste koral na Fidžiju, obiskali ledenik in občudovali strukture v puščavi v Utah.
00:21
Moj robot, moj prijatelj: Spoznali bomo Casperja, robota, ki lahko hodi, govori in se igra. Izdelali so ga za mlade bolnike za rakom. Lahko Casper poskrbi za pozitivna čustva? Če ja, bodo ta čustva pomagala otrokom, da bodo po izčrpljujočem zdravljenju raka okrevali hitreje?
00:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
00:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Utrip tehnologije: Nasine vesoljske raziskave vplivajo na naše vsakdanje življenje in celo naše telo. Njena tehnologija je pomagala oblikovati vse od svetovne finančne mreže do operacij in hrane, ki jo pojemo.
01:48
Velike zamisli za majhne prostore: Zaradi visokih cen se pogosto preseljujemo v manjše prostore. Z dobrim načrtovanje pa lahko majhen prostor postane velik.
02:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
02:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
02:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
03:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
03:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
04:27
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
05:00
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.
05:30
Živali proti ljudem: Čeprav imamo ljudje velike umske sposobnosti, pa nas velikokrat živali naučijo nekaj novega.
05:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
Višina: Oče Toma Thomasa mu pove, da se mu lahko pridruži na službenem potovanju v Afriko, če je tako visok, da na stenskem zemljevidu seže do vrha celine. Ko vodna tehtnica pokaže, da ni, Tom Thomas poskuša ugotoviti, kako ponarediti rezultate.
06:09
Pasja lutkica: Zagrabite kartonaste tulce in izvohajte vrvico. Čas je za izdelavo pasjih lutkic.
06:15
Norček: Pustite svoji domišljiji prosto pot. Tokrat bomo izdelovali zabavnega norčka.
06:24
Iluzije: Olivier pod koleni nima nog, a tega nihče ne opazi, ko nosi protezi in hlače. To je iluzija! Tokrat bo Olivier izvedel, da iluzije pretentajo naše čute, zato svet okoli sebe vidimo na čisto drugačen in neverjeten način.
06:39
Misli pozitivno!: Mily je danes slabe volje in ne more uživati v dnevu s prijatelji. Se razpoloženje poigrava z Mily?
06:48
Kakšna družina!: Mily in Penelope vodita razstavo fotografij o družinah. Izbira je majhna, a Aminata dobi dobro idejo.
06:54
Preobrazba: Svet se obrne na glavo, ko Siesta sreča Gregorja Samso – ščurka, ki se spreminja v človeka! Siesta mu pomaga preobrazbo prikrivati pred družino, ki ni vesela, ko izve njegovo skrivnost.
07:09
Katastrofa v vrtu: Heni zaupa Newts, da bo en teden skrbela za njen vrt. Darwin in Newts morata ugotoviti, zakaj nekatere rastline ne rastejo tako dobro.
07:24
Ne tako velik pica problem: Ko Addison in Alex pokusita novo pico, ki jo je gospod DiGiovanni ustvaril posebej za Tessin rojstni dan, ugotovita, da sploh ni dobrega okusa, zato sta se lotila raziskave, v čem je težava. Je gospod DiGiovanni izgubil občutek za okus?
07:39
Meglica: Kit in g. Baterija obiščeta lepo meglico. Ko potujeta skozi njo, g. Baterija izgine in Kit ga išče vsepovsod.
07:45
Črna luknja: Velika zvezda je pogrešana. Kit in g. Baterija raziskujeta izginotje zvezde in zaslišita priče.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Najboljši koncert v mestu: Bitz, Bob in Poševnik so v bendu in so pripravljeni navdušiti znano pop zvezdo. Poševnik ne zna peti, zato mora Bitz najti rešitev!
08:15
Teleskop in labirint: Maddie obišče observatorij, kjer izve, kako deluje teleskop. Potem ugotovi tudi, kako naredijo labirinte.
08:30
Plesno tekmovanje: Mjavka in Bip se prijavita na plesno tekmovanje. Bip težko sledi korakom in Mjavko je strah, da jima ne bo uspelo.
08:39
Zavita pripoved: Lahko tornado dvigne hišo? Ekipa odleti na vremensko postajo v Oklahomo.
08:51
Leo je strupena: Leo od presenečenja po nesreči lula na tla pred trojčki. Ti so takoj prepričani, da je Leo strupena.
09:00
Črtna koda in ribje polpete: Maddie nam pokaže, kako delujejo črtne kode. Potem pa obišče še tovarno ribjih polpet, kjer izvemo, kako iz sestavin oblikujejo polpete in jih posujejo z drobtinami.
09:15
Hladilnik in gobe: Maddie izve, kako hladilnik poskrbi, da ostane hrana hladna, in obišče kmetijo, kjer vse leto pridelujejo gobe.
09:30
Sponka za papir: Za Hepija in Brika ni nič dolgočasno. Poglejte si, kako iz sponk za papir izdelujeta zabavne reči.
09:39
Zlomljen dežnik: Poglejte si, kako bosta Hepi in Briko s fascinantnimi zamislimi dežnikom podarila novo življenje.
09:54
Bitzina velika gradnja: Pridruži se Bitz in Bobu, ko otroci preizkušajo materiale za gradnjo hiš za majhne prašičke. Tudi ti zmoreš!
10:00
Princeskina zabava: Prijateljem bomo fotografije pošiljali s pomočjo balona. Pa začnimo!
10:03
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln, ki ga poganja mišjelovka. Odkrije razliko med začetnim in stlanim potiskom in gre še korak dlje z uporabo prvega Newtonovega zakona gibanja.
10:27
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
10:30
Prvi neverjetni organi: Doktorja nam bosta predstavila neverjetne organe, ki so nas pred rojstvom ohranjali pri življenju. Dr. Xand bo spoznal paciente s klinike za opekline, dr. Chris pa bo na ljudeh opravil nor trik. Na urgenci imamo pacienta, ki se je po glavi udaril s kijem za kriket.
11:00
Naj vse odpihne: Doc K in Nash v singapurski politehniki iščeta zračni top, s katerim premagamo zlobneže. Izdelata ga in izvesta, kako lahko stvari lebdijo, če uporabimo sušilnik za lase.
11:24
Močne ženske: Grozote zgodovine govorijo o neverjetnih ženskah skozi zgodovino, vključno z Marie Antionette, Tudorjevimi kraljicami in originalnimi superženskami.
11:54
Čudežni sirup: Meteo junaki se podajo v Peru, da bi rešili ogrožene žabe.
12:00
Zvočno onesnaženje: Jata delfinov se je zaradi zvoka sonarjev zmedla in izgubila. Meteo junaki jim bodo pomagali najti pot.
12:09
Zmanjšanje ogrevanja: Izdelava izolacije za vrata iz starih hlačnih nogavic? Postanimo zeleni in ugotovimo, kako deluje.
12:21
Ponovna uporaba volne: Videli bomo, kako ponovno uporabiti volno. Postanimo zeleni in izvedimo več!
12:33
Iskanje legendarne kače: Kačje gnezdo: Pet mladih raziskovalcev se odpravi v Ais/Richtersveld Transfrontier Park v Južnoafriški republiki, kjer hočejo najti legendarno kačo, duha, ki se lahko preobrazi v karkoli. Postavijo kamp in se poučijo o regiji.
13:00
Hayley: Najstnica Hayley ima rada konje in si želi ustanoviti center za reševanje konjev.
13:30
Rja: Tokrat bomo spoznal 11-letnega Dylana iz Francoske Gvajane. Dylan živi v hiši z zarjavelo streho, ne ve pa, zakaj sploh rjavi. Izvajal bo poskuse s kisikom in kovinami ter izvedel razlog.
13:45
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
14:00
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
14:15
Sluz: Phil odkrije polimersko znanost in nam pokaže, kako polimeri gradijo veliko snovi okoli nas, vključno s plastiko, gumo in – njegovo najljubšo snovjo – sluzjo. Naredi tudi biorazgradljiv plastični lonček in ustvari grudasto sluz, ki se sveti v temi.
14:36
Cofki: Naredi si cofke.
14:39
Modni triki: Vse je v znamenju mode: kuhanje, čarovnije in znanost. Jenna pokaže potegavščino, s katero boste zažigali.
15:00
Dr. Škorpijon: Zdravniki se pomerijo v peki, da bi vam pokazali, zakaj se naši vratovi obračajo. Dr. Xand spozna škorpijona, ki ima sposobnosti zdravnika.
15:30
Proteusov napad: Proteus ujame Aronaks v magnetno polje in ugrabi Anta, saj verjame, da je on ključ do Lemurije.
15:51
Neverjetni admiral: Eric spozna, da lahko celo beton lebdi, če je prave oblike. Ustvari papirnato ladjico, ki prenese težo njegovih igrač.
15:54
Lom svetlobe: Eric izvede zabavni eksperiment s kozarcem vode, da nam pokaže, kako se lahko lom svetlobe pošali z našimi očmi.
16:00
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
16:18
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
16:24
Triki za zdravje: Od zelenjavne slanine do doma narejene kolebnice – mali mojstri se resno posvetijo zdravju.
16:42
Umazanija: Howler vsak čas pričakuje kraljevi obisk! Zato mali navihančki hitro začnejo pospravljati.
16:45
Trgovska pot: Howler in Mali Lewis nas popeljeta po trgovskih poteh, ki so jih uporabljali v srednjem veku. To popotovanje pa sploh ni preprosto!
16:48
Slikanica: Samolepilni listič postane sestavni del animirane zgodbe.
16:54
3D-kvadrati: Kup kock ustvari krasno optično iluzijo.
17:00
Byron: Trinajsletni Byron želi postato nogometni zvezdnik, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bi si lahko kupil nogometne čevlje.
17:30
Kenija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji in se učijo športnih veščin masajskih bojevnikov. Danes njihov trening vključuje težko dirko z vodo.
17:48
Športni statistik: Mikaela spozna športno statistko Meghan in odkrije, kako matematika in statistični podatki vplivajo na uspeh športnikov. Skupaj zbereta različne podatke in odkrijeta, kako dobro načrtovano ogrevanje izraža stopnjo uspešnosti športnikov.
18:03
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
18:12
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
18:18
Gradnja utrjenih gradov: V srednjem veku so gradili gradove , da bi prebivalce zaščitili pred nevarnostjo. Sovražni napadi pa otežujejo gradnjo.
18:24
Fitnes vadba: Matilda se z družino odpravi na plažo, kjer se rekreirajo. Srečajo psa, ki se rolka, Matilda pa pripravi zdravi piknik z zavitki, zeleno solato z medom in gorčico ter posebno granolo.
18:39
Mehiška zabava: Matilda z družino načrtuje mehiško zabavo. Sestavijo pinato, da bi presenetili očeta. Matilda pripravi takose, špikano koruzo s sirom, koriandrom in limeto ter čokoladne churrose.
19:00
Deskanje po zraku: Phil izvede nekaj poskusov z letenjem. Ustvari papirnato letalo, ki leti na curku zraka. Potem gre še korak dlje in odkrije, zakaj je težko pilotirati mahokrilca in za kaj so uporabni propelerji.
19:24
Pritisk: Steve Spangler nam bo pokazal eksperimente, ki prikazujejo moč zračnega pritiska in jih lahko izvedemo doma. Videli bomo enkraten prikaz, ko bo s pomočjo zračnega pritiska povzročil implozijo več kot 200-litrskega soda.
19:48
Možganski prekati in kamera v želodcu: Dr. Chris nam s kamerico pokaže, kaj se zgodi, ko pogoltnemo. Dr. Xand se poda v posebno komoro, ki mu iz možganov izbriše podatke. V bolnišnici nas čakata pacienta z zlomljenim gležnjem in počenim uhljem.
20:18
Vzgoja mladičev: Sploh vemo, koliko skrbi je treba vložiti v vzgojo mladičkov? To nam bodo pokazali Azalee Gaudreau in ostalo osebje v parku Omega.
20:42
Burger pošast: Izvedi, kako lahko narediš burger pošast.
20:48
Riba: Naslikajte ribo z vodenimi barvicami.
20:54
Risanje z lepilom: Nepričakovana tiskarska tehnika.
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Potujoči rastlinjak: Znanstveniki pri projektu Zephyr razvijajo prenosen rastlinjak, kjer brez vpliva na okolje in poceni gojijo rastline, s katerimi bodo obnovili gozdove. Bo „potujoči gozdni vrtiček“ imel pričakovan pozitivni učinek na naravo?
21:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Znebimo se negotovosti: Moderna znanost lahko ponudi rešitve za mnoge stvari, ki povzročajo komplekse: celulit in strije; zaudarjajoči deli teles in tegobe mladostništva.
21:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
22:51
Imajo naši pametni telefoni super moči?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Pekel, kače in velikani: Umetnostni kritik Waldemar Januszczak se posveti načinu, kako so umetniki upodabljali družbeni kaos na vrhuncu renesanse. Predstavi dela umetnikov, kot so Leonardo da Vinci, Bosch, Arcimboldo, Palissy, Manneristi in El Greco.
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Peka boljšega kruha: Lahko z razprševanjem mrzle vode poskrbimo za boljši okus in strukturo kruha? To nam bodo povedali nemški živilski tehnologi iz Bremerhavna, ki se ukvarjajo z novimi tehnikami za peko kruha, ki temeljijo na ultrazvočni tehnologiji.
00:24
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Dejstva in fikcija v dobi interneta: Lahko človek leti kot ptica ali hodi po vodi? Je vse, kar slišimo o pametnih telefonih, res? Kako veš, če je spletni posnetek pristen ali ponarejen?
00:54
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Bionični ljudje: Bionični ljudje je zanimiva epizoda, ki govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odkrivanja superčloveškega potenciala s pomočjo strojev. Bionični udi, jezik nevronov in še veliko več.
01:51
Skrivnosti pravljic in mitov: Peter pan, Pepelka, Trnuljčica: Te zgodbe že stoletja uspavajo otroke! Odkrijte, zakaj so še vedno tako priljubljene.
02:00
Kako lahko naša telesa prilagodimo zimskim razmeram?: Z zimo pridejo prehlad, gripa in vneto grlo. Vendar se jim lahko izognemo. Z znanostjo do zdravja v zimskem času.
02:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Konec s slabimi navadami!: Grizenje nohtov in telesni vonj negativno vplivata na nas. Obstajajo načini, kako to preprečiti.
02:57
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Biti otrok: Vpogled v spoznanja dojenčkov in živalskih mladičkov pred in po rojstvu.
03:27
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Varnostni preizkusi vsakodnevnih predmetov: Varnostno preizkušanje naše hrane, avtomobilov, igračk in pohištva.
03:54
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Moč glasbe: Glasba vpliva na nas čustveno in tudi fizično. Živali se sporazumevajo z glasbo. S tehnologijo je glasba stopila v digitalni svet.
04:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Moč uma: Psi razmišljajo drugače od nas. Zaradi nove tehnologije lahko z mislimi fizično vplivamo na svoje telo in nadzorujemo predmete.
04:57
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Neverjetna znanost mikro svetov: Znanost je s pomočjo mikrotehnologije prišla do številnih odkritij. Razvijemo lahko drobne živali.