Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
Napovedujemo
08:50
Videotrak
10:05
Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!
12:50
Bi namesto novega avtomobila kupili obnovljenega? Torej, rabljenega, ki pa ga je proizvajalec vzel nazaj in ga po tovarniških standardih popravil, da kljub nekajletni rabi deluje kot nov. Avto je zato nekoliko cenejši, a garancija je tovarniška. Blizu Pariza je Renault staro tovarno predelal ravno s takšnimi nameni in pravijo, da je potencial že zdaj velik, z naraščanjem cen avtomobilov pa se bo samo še večal.
13:25
Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora v soboto, 14. maja, na TV SLO 1 si boste lahko ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2022. Gre za reportažo iz Torina, kjer bomo od blizu spremljali dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali LPS na njihovih vajah. Spoznali boste tudi ustvarjalce letošnje Pesmi Evrovizije in ostale udeležence tekmovanja. Novinar reportaže je Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Italije, snemalec, montažer in režiser pa Niko Karo.
14:25
V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija (lanskoletna zmagovalka), Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 40-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske žirije bo v Torino sporočila Lorella Flego. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika. Komentator prenosa je Andrej Hofer.
19:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Ko Paul opravi izpit, si z Lucy olajšano padeta v objem. Toda Bela sumi, da se med njima nekaj plete in jima to tudi pove. Franzi z nelagodjem sprejme ponudbo za rešitev kmetije, a

pri tem ne sluti, da se Christoph dogovora ne namerava držati. Bo kmalu obžalovala svojo odločitev? Natascha si ne zna razložiti, zakaj je Michael tako razdražljiv. Ta šele po Fabienovem klicu sklene, da mora nekaj ukreniti. André draži Alfonsa glede njegove lončarske umetnine, Hildegard pa moža še naprej spodbuja, naj nadaljuje s svojim konjičkom.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

20:10
The Body, Miracles Of The Inner Social Networks / Notre Corps, Ce Réseau Socia; Dolgo je veljalo, da so človekovi možgani poveljujoče središče celotnega telesa in da drugi organi le sledijo njihovim ukazom. A nova znanstvena dognanja kažejo, da je lahko tudi obratno in da naše telo deluje kot pravo družbeno omrežje. Med različnimi deli, sistemi in organi poteka nenehna in učinkovita izmenjava informacij. Organi komunicirajo med seboj in uravnavajo svoje delovanje tudi brez posredovanja možganov.


THE BODY, MIRACLES OF THE INNER SOCIAL NETWORKS / NOTRE CORPS, CE RÉSEAU SOCIAL / Francija, Japonska / 2020 / Režija: Pierre-Francois Gaudry.

21:10
Styx; Uspešna 40-letna nemška zdravnica Rike je utelešenje evropskega oziroma zahodnjaškega modela sreče in uspeha: izobražena, samozavestna, odločena in predana svojemu poklicu. Vidimo lahko njeno vsakodnevno življenje, preden si izpolni dolgoletno željo o jadranju čez Atlantski ocean. Njen cilj je osamljen vulkanski otok Ascencion v južnem Atlantskem oceanu. Vendar je njene morske pustolovščine konec, ko po neurju med valovi naleti na poškodovano ribiško barko. V vodi je na stotine ljudi, ki bodo vsak čas utonili. Rike v skladu s pomorskim pravom pokliče na pomoč. Vendar njena prošnja ne naleti na hiter odziv in prisiljena je sprejeti usodno odločitev.


STYX / KOPRODUKCIJA / 2018

Režija: Wolfgang Fischer / Scenarij: Ika Künzel, Wolfgang Fischer / Igrajo: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa, Kelvin Mutuku Ndinda, Inga Birkenfeld, Alexander Beyer ...

22:50
Malo malo vode je najnovejša pesem mladega kantavtorja Marka Stankovića. V našem studiu jo je ob kitari zapel v slovenščini in srbščini. Marko osvaja s svojim razkošnim talentom in karizmo. Kako mu je glasba pomagala pri učenju slovenščine? V oddaji spoznajte tudi hrvaško pisateljico iz Osijeka Ivano Šojat ter Edina Behrića, vodjo programa reciklaže komunale na Vrhniki, ki je postala zgled ravnanja z odpadki za vso Slovenijo. Ne prezrite niti novega recitala iz Gorskega venca Petra Petrovića Njegoša.
23:20
Children Of Shame / Chine, Les Enfants De La Honte; Kar 80 odstotkov smrtnih kazni na svetu izrečejo na Kitajskem; tam na leto usmrtijo več tisoč ljudi. Vlada nikoli ne poskrbi za sirote usmrčenih, nedolžni otroci pa nosijo pečat obsodbe staršev. Stigma smrtne kazni se nato kot virus prenaša iz roda v rod. A neka ženska se je kljub temu sklenila boriti. Vodi devet sirotišnic za otroke obsojenih na smrt, ki jih po kitajskih zakonih ni mogoče posvojiti.


CHILDREN OF SHAME / CHINE, LES ENFANTS DE LA HONTE / Francija / 2014 / režija: Elodie Pakosz.

00:20
V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...
06:00
Napovedujemo
09:30
Videotrak
10:25
Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!
13:30
Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Obiskali smo Rihemberk, enega najmogočnejših gradov na Primorskem, kjer so po 80 letih zapuščenosti odprli grajske sobane. V Dolini Soče smo preizkusili produkt z džipom Willisom, ki je usodno spremenil potek 2.svetovne vojne. Zakaj pred glavno turistično sezono priporočamo obisk Taborske jame pri Grosuplju?

Obiskali smo fotografsko razstavo o prezrtih obrazih turizma, ki so jo pripravili študentje treh višjih strokovnih šol turizma.

14:25
Trutamora Slovenica je ansambel za oživljanje starejše in časovno manj oddaljene slovenske ljudske glasbene dediščine, tako instrumentalne kot vokalne in vokalno-instrumentalne. V letu 2008 so člani (Mira Omerzel - Mirit, Mojka Žagar, Tine Terlep) združili izvajalske sposobnosti vseh treh ansamblov: Trutamora Slovenica, Truta in Vedun v ansamblu VEDUN, v katerem glasbeniki meditativno in v transcendentalnem stanju zavesti izvajajo ljudske pesmi in napeve različnih duhovnih tradicij ter jih bogatijo z neponovljivim kanaliziranim medijskim zdravilnim zvokom, ki vselej spontano »teče« skoznje. V celovito zvočno tkanje povezujejo zvok, duhovno izročilo in modrost prednikov ter tako predstavljajo slovensko, evropsko in svetovno glasbeno in duhovno dediščino.
15:40
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.

Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

16:35
Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.

V vsaki oddaji se tekmovalni par dveh znanih osebnosti, ki ju povezuje prijateljstvo, sodelovanje ali pa sta par tudi zasebno, pomeri v več zabavnih igrah. Te se točkujejo, njun nastop pa s telefonskim glasovanjem ocenijo tudi gledalci. Odstotek glasov se pretvori v točke, ki se na koncu prištejejo k skupnemu seštevku točk in tako dobimo končnega zmagovalca oddaje. Poleg tekmovalnega para voditelja gostita tudi aktualne znane goste in ju vsebinsko vključita v igre. Sestavni del oddaje so tudi glasbeni nastopi, vsi nastopajoči, tako pogovorni kot glasbeni gosti, pa so ob koncu oddaje vključeni v finalno igro Razvrsti po vrsti.

Nova je tudi terenska rubrika, v kateri sodelavec oddaje Gianni, zamejski Slovenec iz Italije, potuje po Sloveniji in obiskuje muzeje ter ostale znamenitosti in s terena za oddajo pripravi zabavno reportažo. Svoje sogovornike tekom obiska namreč neprestano spravlja v neroden položaj z nenavadnimi in duhovitimi vprašanji ter zabavnimi domislicami.

18:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Michael Margit, kljub njenim težavam z nespečnostjo, noče predpisati uspavalnih tablet. Zato besna Margit pokliče v njegovo radijsko oddajo v živo in se pritoži, da ji ni pomagal. Michael ob tem vzroji.

Annabelle neuspešno poskuša zapeljati dr. Borga. Pri tem ne sluti, da njen zdravnik v njej vidi nekaj povsem drugega.

Beli je nerodno, ker je Paula in Lucy obsodil, da sta par. Ali se je res zmotil?

Robert pa Evi za njuno obletnico poroke pripravi presenečenje.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

19:10
Letošnje svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu gosti Finska. Napete tekme bomo spremljali v dvoranah v Tampereju in Helsinkih. Hokejska vročica na Finskem je na vrhuncu, saj je njihova reprezentanca na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinski naslov prvakov. Na prvenstvu zaradi izključitve ne bo izbranih vrst Rusije in Belorusije. Ti dve reprezentanci sta zamenjali Avstrija in Francija. V primerjavi z olimpijskim turnirjem bomo tokrat spremljali lepo število hokejistov iz najmočnejše lige na svetu, lige NHL. Naslov prvakov branijo Kanadčani. Odločitev o tokratnem prvaku pa bo padla v finalu 29. maja.
21:40
Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.
21:50
V svetu zelo uspešna mlada violončelista, Slovenec Luka Šulić in Hrvat Stjepan Hauser, v duetu 2Cellos navdušujeta tudi slovensko občinstvo. Ob nastopu z Eltonom Johnom v Stožicah v Ljubljani sta violončelista Danici Dolinar povedala, kaj doživljata ob tako vratolomnem uspehu, kako je triminutni video na You Tube, ki je dosegal rekordno število ogledov, njuni življenji obrnil na glavo, kako živita dve karieri – v svetu klasične glasbene umetnosti in svetu pop in rockovske glasbe ter kako ustvarjata priredbe. Pogovor se prepleta z njunimi vrhunskimi izvedbami tako klasične kot pop in rockovske glasbe. Avtorica Danica Dolinar, montažer Andrej Modic.
22:40
I: Emma Hamilton, Gambon Michael, Helen MCrory, Jamie Bamber, John Bishop, Jonathan Forbes, Rebecca Callard, Robin Weigert, Sam Swainsbury, Wunmi Mosaku... Fearless; Emma je zaradi zadnjih dogodkov zelo potrta. Jason si želi, da bi ugotovila resnico in dokazala, da je bil njegov oče nedolžen, vendar ji nihče noče prisluhniti. Matthewa skrbi, kakšne dokaze ima, toda Heather mu zagotovi, da ga nič ne povezuje z Lindino smrtjo. Greenwoodova najde Rachelino mamo, ki je v domu za ostarele in ko jo Emma obišče, ugotovi, kje je njena hči. Emma je prepričana, da ji nekdo sledi. Dogovori se za srečanje z Lauro Wild, ta pa o tem takoj obvesti Heather. Emma zahteva od Matthewa, da ji vse pojasni, in zato ji preti huda nevarnost.


FEARLESS / Velika Britanija / 2017

scenarij: Patrick Harbinson

režija: Pete Travis

v glavnih vlogah: Helen MCrory, Jonathan Forbes, Sam Swainsbury, Rebecca Callard, Wunmi Mosaku, Robin Weigert, John Bishop, Jamie Bamber, Emma Hamilton, Michael Gambon.

23:35
V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...
06:00
Napovedujemo
09:55
Videotrak
11:10
Četrtek Tv Mb; Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

14:05
Kaj je to milost? Na na videz zelo preprosto vprašanje lahko pogledamo z različnih vidikov. Religije opredeljujejo božjo milost predvsem kot »nezasluženo naklonjenost Boga do posameznika ali skupine ljudi«. Je torej milost le razmerje med Bogom ali višjo silo na eni in človekom na drugi strani ali pa lahko ureja tudi odnose med nami? Kako pa je z milostjo v praksi? Jo znamo opaziti in živeti? Tokrat se bomo v oddaji Sveto in svet pogovarjali o milosti.
15:15
Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Obiskali smo Rihemberk, enega najmogočnejših gradov na Primorskem, kjer so po 80 letih zapuščenosti odprli grajske sobane. V Dolini Soče smo preizkusili produkt z džipom Willisom, ki je usodno spremenil potek 2.svetovne vojne. Zakaj pred glavno turistično sezono priporočamo obisk Taborske jame pri Grosuplju?

Obiskali smo fotografsko razstavo o prezrtih obrazih turizma, ki so jo pripravili študentje treh višjih strokovnih šol turizma.

16:15
V Furlanski nižini, ob slovenski meji z Italijo, so bile v različnih zgodovinskih obdobjih zasnovane naselbine z idejo idealnega mesta.


V krogu štiridesetih kilometrov lahko spoznamo Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanovo, Torviscoso in Novo Gorico.

Idealno mesto je utopičen model, znan že v stari Grčiji v času Platona, ki naj bi združeval slogovno dovršen urbanizem ter družbene in gospodarske razmere v harmonično celoto. Mesta so nastala po enotnem načrtu, z geometrijsko premišljeno mrežo cest, sredi neskončnih polj.

Rimljani so mesta ustanovili tako, da so s plugom označili bodoče obzidje. Iz vojaške postojanke je Oglej prerasel v eno največjih trgovskih mest imperija, sem so prihajale ladje z vseh koncev Sredozemlja. Še danes lahko občudujemo baziliko, pod travniki pa so skriti arheološki zakladi.

Ob koncu srednjega veka so za obrambo Beneške republike zgradili Gradišče ob Soči. Povabili so strokovnjaka za utrdbe Leonarda da Vincija, ki je predlagal varovanje meje s pomičnimi zajezitvami reke Soče. Poseben pečat kraju je s parkom v obliki elipse dal Maks Fabiani.

7. oktobra 1593 so Benečani ustanovili Palmanovo. Njena oblika pravilne zvezde z devetimi kraki je prototip idealnega renesančnega mesta. Ko se je spreminjala tehnika vojskovanja, so mesto razširili z dodatnimi devetimi kraki, Napoleonova vojska pa ga je obdala s še enim obročem utrdb.

Tovarniško mesto Torviscosa so po načrtih arhitekta Giuseppeja De Mina pod fašizmom zgradili prej kot v enem letu. Okoli tovarne so zrasli komunalne stavbe, športni objekti in naselje delavskih hiš različnih tipov, ki spominjajo na prostore z de Chiricovih slik.

Ko je leta 1947 Gorica pripadla Italiji, so kraji ob Soči na jugoslovanski strani meje potrebovali novo upravno središče. Izbrali so načrte Edvarda Ravnikarja in z udarniškim delom je začela nastajati Nova Gorica. Razvila se je v odprto, sodobno in svobodomiselno mesto.

Scenarist, režiser in montažer filma je Amir Muratović, direktor fotografije in snemalec Bernard Perme.

17:30
“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.

Glasbeni gostje petkovega večera so Anžej Dežan, Urška Kužet in Nika Svetlin, Skater, Maraaya, Grega Skočir, Vivere, Ansambel Zeme, Prifarski muzikanti, Il Divji, Slovenski oktet ter Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek. Vsi v družbi najboljšega petkovega benda - Diamantov - ter voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba.

V zadnjem tekmovanju tretjega kroga za Najboljši kraj tekmuje Novo mesto ob boku srečnega poraženca iz drugega kroga. Ekipa Slovenj Gradca je bila tista, ki je med poraženci drugega kroga imela največ pravilnih odgovorov! Za Novo mesto nastopa legendarna ekipa v sestavi Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran, Primož Kobe in njihov kapetan Žiga.

Za ekipo Slovenj Gradca Andrej Breznik, Dunja Vrhovnik, Klemen Uršnik in njihov kapetan Miha.

19:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Franzi je vabljena na zabavo, ki jo je Christoph pripravil za Tima. Ker nima primerne obleke, si -.
20:10
Riveted: The History Of Jeans; Dokumentarna oddaja razkriva osupljivo in presenetljivo zgodbo ikoničnega ameriškega oblačila. Hlače iz džinsa so namreč več kot le hlače. V to tkanino, obarvano modro, je vtisnjena zapletena ameriška preteklost – od njenih korenin v suženjstvu do Divjega zahoda, mladinske kulture, hipijev, visoke mode in hip hopa.


RIVETED: THE HISTORY OF JEANS / ZDA / 2022 / Režija: Michael Bicks in Anna Lee Strachan.

21:05
V deževnih razmerah smo testirali gume nove blagovne znamke, ki jo je ustanovila stara, uveljavljena znamka avtomobilov. Trg rabljenih avtomobilov se bo v prihodnjih letih močno povečal, servisi, ki vzdržujejo vozila vseh znamk, pa naj bi v prihodnje skrbeli za kar sedem desetin vseh avtomobilov na cesti. Logično je, da hočejo veliki avtomobilisti imeti stvari pod kontrolo. Predstavljamo torej primer Motrio, iz Renaulta.
21:40
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.

Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

22:15
Brata Jiří in Otto Bubeníček, svetovno znana baletna umetnika, sta z Baletom SNG Ljubljana po eni najlepših ljubezenskih zgodb ruskega pisatelja Borisa Pasternaka postavila balet Doktor Živago.

Za TV smo iz baleta posneli tudi čudoviti duet Lare in Jurija Živaga v interpretaciji baletnih solistov Tjaše Kmetec in Lukasa Zuschlaga. Urednica je Danica Dolinar, režiser Vojko Vidmar.

22:30
Artbeaters sestavljajo štirje mladi, v tujini izobraženi jazzovski glasbeniki: Peter Ugrin (violina), Aleš Ogrin (klaviature), Jan Gregorka (električni bas) in Anže Žurbi (bobni). Ansambel v svojem repertoarju združuje vplive tradicionalnega jazza, new orleansa, swinga, pa tudi sodobni funk, reggae, drum'n'bas, house, afro beat in jazz rock. Njihovo avtorsko glasbo bi najbolje opisali kot fusion jazz, zlitje različnih glasbenih slogov s poudarkom na glavnem elementu jazza – improvizaciji. K njihovemu izvirnemu zvoku veliko prispeva violina, ki je med jazzovskimi zasedbami redko glasbilo. Zasedba je maja 2012 v Romuniji zmagala na mednarodnem jazzovskem tekmovanju (6th International Jazz Competition), na katerem je sodelovalo 170 glasbenih skupin z vsega sveta. Predvajali bodo posnetek, ki je nastal v slikovitem ambientu starega mestnega jedra Kranja. Urednik oddaje: Daniel Celarec.
23:30
V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...