Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
05:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Pack-o-mat: Digit se počuti nepripravljenega za izpit. Nolik mu poskuša pomagati tako, da Dedek Vseznalec razkrije, kakšna bo tema izpita.
06:09
Kartonasta žuželka: Tokrat bomo izdelali žuželko iz kartona za jajca! Pustite domišljiji prosto pot in izdelajte edinstveno žuželko.
06:15
Raketa: Bodite ambiciozni in si ustvarite lastno raketo. Čisto preprosto je.
06:24
Lebdenje in potapljanje: 11-letni Jacob s Švedske rad jadra. Sprašuje se, zakaj ladje ne potonejo, kamni pa. Zato izvede mnogo zabavnih poskusov v vodi in izven nje.
06:39
Prijateljstvo: Mily je zbegana zaradi obnašanja najboljšega prijatelja in se sprašuje, kakšen bi moral biti pravi prijatelj.
06:48
Pazi na bonton: Lola noče biti več vljudna. Mily hoče pojasniti sestri, zakaj je vljudnost pomembna, zato se jo odloči presenetiti.
06:54
Moby Dick Hermana Melvilla: Siesta sanja, da pomaga kapitanu Ahabu in njegovima pomočnikoma Ishmaelu in Queewuegu. Iščejo namreč belega kita Mobyja Dicka, ki je Ahabu odtrgal nogo. Obsedenost kapitana Ahaba pa je zanje pogubna. Kit uniči Ahabovo ladjo in ga zvleče na dno morja.
07:09
Pustolovščina z balom: Darwin in Newts na balon pritrdita kamero, da naredita zračni posnetek in se poglobita v oddaljene stvari.
07:24
Začuden papagaj: Ko se izgubljena papiga pojavi v parku Ayrton, mora Addison najti način, da jo vrne njenemu zakonitemu lastniku z dešifriranjem namigov.
07:39
Neptun: Kit ima težave s polnjenjem in postane zapornik grozljivega Neptuna.
07:45
Pluton: Kit se na Plutonu pouči o njegovi šibki gravitaciji, zaradi katere ne more smučati.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Skrivnostni piknik: Poševnik hoče narediti piknik, medtem ko pazi na medvedja mladiča. Mladiča zaspita, a Poševnik od utrujenosti prav tako zaspi.
08:15
Električni avto in veter: Maddie izve, kako delujejo električni avtomobili in kako nastane veter, pri čemer si pomaga s posebno kamero.
08:30
Zobozdravnik: Dr. Panda je zobozdravnik in mora ugotoviti, kako pomiriti Mukico pred zobozdravstvenim pregledom.
08:39
Abraka-Doki: Ko amaterski čarodej Doki po nesreči naredi, da Gabijin črv izgine, je Gabi vsa iz sebe. Kako bodo spravili Lancelota nazaj?
08:51
Leonina nova postelja: Leo muči domotožje, pogreša Zemljo in deblo, v katerem je živela. Tekač jo hoče potolažiti in ji najde novo deblo.
09:00
Dvigalo in skafander: Maddie izve, kako dvigala ponesejo ljudi v višja ali nižja nadstropja, in obišče muzej, kjer jo seznanijo z izdelavo skafandrov.
09:15
Televizija in preproga: Maddie nam razloži, kako delujejo televizijski ekrani, in obišče tovarno preprog. Tam spozna ves postopek izdelave preprog, ki se začne s striženjem ovc.
09:30
Škatla za jajca: Hepi in Briko vam bosta pokazala, kako najbolje uporabiti staro škatlo za jajca.
09:39
Kartonski tulec: Hepi in Briko bosta kartonskim tulcem podarila razburljivejše življenje!
09:54
Velika Pop na vrhu: Papirnati krožniki in kartonasti tulci postanejo zabaviščni park.
10:00
Ahoj!: Izdelaj telefon iz vrvice in papirnatih lončkov. Pošiljali si bomo sporočila!
10:03
Spust buče: Phil predstavi znanost o materialih tako, da razbije nekaj jajc. Potem gre s poskusom še en korak dlje in poskusi spustiti bučo na tla, ne da bi se zlomila, in za njeno zaščito uporabi polimere, peno in oklep.
10:30
Kopel in zgubana koža: Dr. Chris in dr. Xand skušata izvedeti, zakaj se nam koža v kopeli naguba. Dr. Chris bo spoznal pacienta, ki sodeluje pri enkratni raziskavi srca. Izvedla bosta nor trik, v bolnišnici pa imamo pacienta z glavobolom in pacientko z izpahnjeno čeljustjo.
11:00
Gibanje od daleč: Doc K in Nash skušata s pomočjo Hevreke obvladati nevidne zemeljske sile, da bi lahko stvari premikala kar brez dotika. Tako odkrijeta avto, ki se premika sam, in rokavico, s katero lahko brez rok primemo stvari.
11:24
Zmeda na Luni: Dara O'Brian s Črno podgano obeleži obletnico ob pristanku na Luno leta 1969. Skupaj raziskujeta vesolje: od starodavnega raziskovanja zvezd do vesoljne dirke.
11:54
Hogie gre v Loch Ness: Lahko Hogie pomaga Duncanu pri pripravi na prihajajoči turnir? Bo Lorna našla skrivnostno Nessie?
12:09
Ponovna uporaba vetra: Družina Grimwade se odloči za ponovno uporabo vetra. Lahko si pomagamo s ponovno uporabo kartonskih tulcev in drugega starega materiala.
12:21
Popravilo kolesa: Družina Grimwade se odloči popraviti mamino kolo. Kolesarjenje je zeleno, hkrati pa tudi zabavno.
12:33
Afriški rog: Skupina mladih raziskovalcev nadaljuje svojo pot skozi nacionalni park Mountain Zebra v Južnoafriški republiki. Poučijo se o črnih in belih nosorogih ter njihovi pomembnosti.
13:00
Elinya: Šestnajstletna Elinya začne obračati mesečni družinski prihodek in upa, da si bo lahko kupila nove avtomobilske tablice za avto, ki ga je kupila s pomočjo staršev.
13:30
Akcija in reakcija: Raynnan s starši živi blizu Evropskega centra za vesolje v Francoski Gvajani, od koder poleti veliko raket. S poskusi bo spoznal akcijo in reakcijo ter si zgradil zelo kul raketo! Ena, dve, tri, vžig!
13:45
Googlov programski inženir: Mikaela obišče Google in se sestane programsko inženirko Melisso. Spozna delo programskih inženirjev in odkrije, da pri Googlu delajo v skupinah. Nauči se napisati svojo prvo kodo in ustvari aplikacijo, ki ji pomaga očistiti svojo sobo.
14:00
Forenzični preiskovalec: Mikaela obišče forenzične preiskovalce, da bi ujela tatu, ki ji je ukradel sendvič. Svetujeta ji forenzika Rhonda in Lawrence. Spozna, da lahko prstne odtise analiziramo s pomočjo magnetnega praha, kemikalij in laserja.
14:15
Hidravlika: Phil nam pokaže, kako se ustvari robotsko roko, ki jo lahko poganja hidravlika, in ob uporabi hidravličnega drobilnika spozna moč tekočin. Prečisti vodo in odkrije, kako deluje Arhimedov vijak.
14:39
Ekotriki: Kako smeti spremeniti v lepe in uporabne predmete? Pripravite lahko tudi prigrizek iz krompirjevih olupkov.
15:00
Hrana, iztrebki in ti!: Doktorji raziskujejo hrano in kakce, da bi vam pokazali, zakaj je tako pomembno, kaj jeste in skrbite za svoje telo. Razkrili bodo, koliko sladkorja je v vaši večerji, in kako kakec razkriva zdravje vašega telesa.
15:30
Tunel: Podmorski slap za seboj skriva skrivnosten rov. Ko ga Nektonovi raziskujejo, ugotovijo, da ni vse tako, kot bi moralo biti.
15:51
Navdušenje nad žuželkami: Eric izve, kakšna je razlika med polkrilci in drugimi žuželkami. Spozna, da imajo žuželke glavo, oprsje, trup, tipalnice in šest nog.
15:54
Veter pod tvojimi krili: Eric se nauči narediti papirnato letalo. Izve, da je let vsakega letala odvisen od tega, kako ob njegovi površini potuje zrak.
16:00
Sponzor: Max dobi sponzorja, a njegova naložba pride s hčerko, ki se vmešava v skupino.
16:24
Zgodovina se ponavlja: Raign, Brett, Joy in Hulk so žrtev potegavščine oboževalca, ki bi se jim rad pridružil na lovu za zakladom.
16:36
Razkrita preteklost: Ravnatelj Lounsberry našim junakom ukaže, da zaigrajo zgodovinski dogodek, in to pred očmi lokalne zgodovinarke, gdč. Dumont.
16:48
Preslikavanje: Z mastno barvico rišite po kopirnem papirju in s peresom prikažite novo risbo.
16:54
Pol portreta: Predstavljajte si drugo stran fotografije portreta.
17:00
Hayley: Najstnica Hayley ima rada konje in si želi ustanoviti center za reševanje konjev.
17:30
Gvatemala 4. dan: To je 4. dan pustolovščine fantovske ekipe v Gvatemali, ko se naučijo igrati majevsko igro z žogo. Današnji trening vključuje vožnjo s kanuji in nevaren izziv za Karima.
17:48
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
18:03
Nenavadni triki: Cooper, Jenna, Marianne in prijatelji so zbrali najbolj nenavadne trike, recepte in potegavščine.
18:24
Bollywoodska zabava: Matilda se z družino uči plesati kot bollywoodski zvezdniki. Pripravi izvrstno indijsko hrano, vključno z piščančjimi nabodali, zelenjavnimi samosami in bollywoodskimi makroni.
18:39
Dan športa: Matilda se z družino odpravi na obalo, kjer si ogledajo svetovno prvenstvo v odbojki. Matilda pripravi piknik s hot dogi, hrustljavo zeljnato solato in prestami s cimetom.
19:00
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
19:24
Inštitut Franklin II: Na Inštitutu Franklin v Filadelfiji Steve Spangler in Higginsworth hitita skozi velikansko srce in raziskujeta pot rdečih krvničk. Steve pokaže, kako lahko brez obiska zdravnika izvemo več o svojem srcu.
19:48
Skrivnostno življenje zob: Doktorja nam bosta razkrila, kaj se skriva v bakterijah na zobnih oblogah. Dr. Chris se bo vozil z avtom na daljinsko upravljanje, ki ga poganja urin, dr. Xand pa si bo šel odstranit bradavico. Na urgenci ima nekdo v nosu zataknjen vijak.
20:18
Panda in makao: Mačji panda in saki imata težave z zobmi. Zobozdravnik že hiti na pomoč.
21:00
Vodilni študenti: V tej epizodi spoznamo mlade, ki si želijo spremeniti svet in iščejo rešitve na različnih področjih. Eden od njih poučuje otroke o klimatskih spremembah na ustvarjalen način.
21:21
Globoke spremembe: So naši oceani zdravi? Pridružili se bomo ekipi z glavne finske raziskovalne ladje, ki jemlje vzorce vode iz Baltskega morja, da lahko nadzoruje spremembe v sestavi planktona, kisika in slanosti.
21:24
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Vesolje: vaša naslednja dopustniška destinacija?: Vesoljski turizem za vse postaja vedno bolj verjeten. Pomisliti pa je treba na veliko stvari: breztežnost in prilagajanje vsakdanjega življenja na nič gravitacije. Z dovolj denarja lahko v orbiti obkrožite Zemljo.
21:57
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Radost zmagovanja: Matematičarka dr. Hannah Fry raziskuje znanost uspeha. Z uporabo matematike v vsakdanjih situacijah nam pokaže, kako lahko na praktične in zabavne načine izdelamo strategije in dosežemo več tistega, kar si želimo v življenju.
22:54
Znanost o statistiki: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Čisto: Steven Johnson preuči ljudi in inovacije, ki so običajne za sodobno življenje v mestu. Uvedba stranišč in čista pitna voda sta močno spremenila življenje.
23:54
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:00
Najstniki na delu: Gostitelj Philippe Cousteau sreča najstnike, ki si prizadevajo, da bi z novimi idejami in veliko trdega dela naredili planet boljši.
00:21
Okolju prijazna plastika: Raziskovalci s pomočjo inovativnih nanotehnologij proizvajajo inovativno biorazgradljivo embalažo. Odpravili se bomo v Zaragozo v Španiji, kjer trenutno preverjajo proizvodnjo biorazgradljive embalaže.
00:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Neverjetno življenje Nicolasa Vanierja: Živali in človek najdejo načine, kako preživeti ekstremen mraz. Izvedite, kaj se zgodi telesu pri ledenih temperaturah, in odkrijte najnovejše inovacije s področja oblačil, ki ohranjajo toploto.
00:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Radost zmagovanja: Matematičarka dr. Hannah Fry raziskuje znanost uspeha. Z uporabo matematike v vsakdanjih situacijah nam pokaže, kako lahko na praktične in zabavne načine izdelamo strategije in dosežemo več tistega, kar si želimo v življenju.
01:54
Arheološki detektivi: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
02:27
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
02:57
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
03:27
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
03:57
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
04:27
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
04:57
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
05:27
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
05:57
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Crowbar: Papus se želi preseliti, ker se v stanovanju nič več ne pokvari. Nolik in Simka menita, da je edina rešitev, da polomijo stvari in da jih lahko Papus spet popravlja.
06:09
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
06:15
Netopir: Ne glejte v zrak. Vzemite modelirno maso in pokazali vam bomo, kako si lahko iz nje naredite prijateljskega netopirja.
06:24
Kislina: Petra s Švedske obožuje jagodičevje. Zanima jo, zakaj je včasih kislo, zato s kislim sokom iz jagodičevja napiše skrivno sporočilo in povzroča hrup. V temi, ker bo samo tako dobila odgovore!
06:39
Svoboden sem!: Mily in Gaspard hočeta delati, kar se jima zahoče, hočeta biti svobodna. Kmalu ugotovita, kaj dejansko pomeni svoboda.
06:48
Enakost med fanti in puncami: Mily hoče postati astronavtka, ko odraste. Je ta služba za dekleta? Obstajajo službe, ki so samo za dekleta ali samo za fante?
06:54
Frankenstein Mary Shelley: Siesta sanja, da je med eksperimentiranjem z dr. Frankensteinom ustvarila pošast. Dr. Frankenstein se pošasti boji in jo izžene iz laboratorija. Siesta in pošast se naučita preživeti, potem pa se pošast okrepi in se hoče maščevati. Bo Siesta pošast lahko ustavila?
07:09
Kdo?: Darwinova Manaia je pogrešana. Z Newts postaneta dektektiva, da jo lahko najdeta.
07:24
Skrivnost megle: Addison in Alex snemata dokumentarni film za razredni projekt o tipičnem dnevu v parku Ayrton - a stvari hitro postanejo vse prej kot tipične, ko skrivnostna megla ovije celotno središče mesta.
07:39
Kuiperjev pas: Kit se izgubi v Kuiperjevem pasu, kjer opazi skrivnostno rdečo luč na asteroidu. Kmalu spozna prijatelja.
07:45
Voyager: Kit in g. Baterija srečata staro vesoljsko plovilo - Voyagerja, ki pogreša dom in se hoče vrniti na Zemljo.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Bitzina velika gradnja: Robot Volk uniči vsako hišo, ki jo Bitz zgradi. Materialov ni več, ostal je samo sneg, zato mora Bitz najdi drugo rešitev.
08:15
Obroč in šotor: Maddie izve, da obroči ostanejo v zraku, ko jih vrtimo, zaradi centripetalne sile. Ugotovi tudi, kako nastanejo šotori.
08:30
Glasbena želja: Biti DJ je na videz lahko delo. Ko Leo naroči posebno glasbeno željo za Julijin rojstni dan, ima dr. Panda veliko dela, da jo najde.
08:39
Vitez vreden spomina: Kaj si moral narediti, da si postal vitez? Ekipa se odpravi na srednjeveški festival v Angliji in odkrije pravi pomen viteštva.
08:51
Starešina: Starešina hoče dokazati, da ni prestar za župana Hribovja, zato se poda na potovanje pod oblaki in s sabo povabi Tekača.
09:00
Zmaj in turbina na veter: Maddie nam s posebno kamero pokaže, kako zmaji jadrajo po zraku, in razloži, kako s turbinami na veter pridobivamo elektriko.
09:15
Akvarij in kad: Maddie nam pokaže, kako deluje akvarij. Razloži nam, kako filter v akvariju poskrbi za čisto vodo. Potem pa obišče še tovarno kadi.
09:30
Sladoledna palčka: Sladoled ni samo za uživanje. Hepi in Briko sta se domislila nečesa vznemirljivega.
09:39
Papirnati krožnik: Vas zanima, za kaj lahko uporabimo papirnate krožnike? Možnosti je neskončno. Hepi in Briko nas bosta presenetila s svojimi zamislimi.
09:54
Modna revija v džungli: Naše najljubše oblike in igrače se bodo s pomočjo kamuflaže zlile z okolico.
10:00
Šovbitznis: Otroci iz kartonastih tulcev, traku in slamic izdelajo vitle, da lahko dvignejo svoje igrače.
10:03
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost. Potem pa gre z Arhimedovo pomočjo še en korak dlje.
10:30
Naprava za čiščenje ledvic: Doktorja bosta spoznala moč čiščenja naših ledvic, Au-mobil pa že čaka na medicinske zagonetke. Dr Xand bo preizkusil posebna očala. Na urgenci imamo pacienta z nenavadnim zlomom noge, drug pacient pa ima v ušesu zataknjen kamen.
11:00
Leti kot Superman: Doc K in Nash s pomočjo Hevreke spoznata, kaj rabijo superjunaki, žuželke in letala, da lahko poletijo. Nash skuša kljubovati težnosti in poleteti kot Superman.
11:24
Pokvarjena politika: Dani Dyer pomaga Črni podgani pri grajenju politične kariere. Skupaj si bosta ogledala politiko preteklosti.
11:54
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
12:00
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
12:09
Zmanjšanje odpadkov: Kako lahko zmanjšamo odpadke, da se koši smeti ne bodo tako hitro napolnili?
12:21
Reciklaža predalov: Družina Grimwade se odloči za reciklažo predalov. Posebne predmete lahko hranite v okrašeni škatli za čevlje.
12:33
Zlata vrata: Skupina mladih raziskovalcev skozi nacionalni park Golden Gate Highlands v Južnoafriški republiki potuje z avtobusom, na konjih in s helikopterjem. Na poti občudujejo umetnine na skalah.
13:00
Ula: Petnajstletna Ula želi postati pevka in zapravi ves svoj denar za obleke, čevlje in ličila.
13:30
Magneti: Isabel živi na barki in ima svoj kompas. Kako pa deluje? Isabel bo izvedela prav vse o magnetih.
13:45
Meteorolog: Mikaela obišče meteorologa Rossa in odkrije skrivnosti vremenskega napovedovanja ter televizijskega prenosa. Spozna, da meteorologi za svoje meritve uporabljajo satelite, termometre in anemometre.
14:00
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
14:15
Vrtenje: Phil preuči različne sile, ki povzročajo vrtenje. Pokaže nam, kako se naredi žiroskopsko vrtavko in predmet, ki zaradi Magnusovega učinka leti. Potem gre še en korak dlje in izve, kako kljubujeta težnosti.
14:36
Lovilec sanj: Naredi si lovilec sanj.
14:39
Triki proti vročini: Mali mojstri bodo sadje spremenili v sladoled, pripravili hladen pasji priboljšek in izboljšali plažno brisačo.
15:00
Super hrbtenica: Zdravniki razkrijejo, da našo hrbtenico ščitijo izjemne ploščice. V tej epizodi izvedejo poskus z žerjavom. Pripravite se tudi na smrkanje.
15:30
Potopljena galerija: Nektonovi so aretirani zaradi kraje! Nekdo jim je nastavil past. Ant in Fontaine pobegneta, da dokažeta njihovo nedolžnost.
15:51
Sukanje semen: Eric izve, da rastline na različne načine poskrbijo, da njihova semena odletijo čim dlje. Naredi tudi papirnato seme javorja.
15:54
Skrivna koda: Eric spozna, da programiranje pomeni pisanje različnih programov, s katerimi robotom in računalnikom povemo, kako naj kaj naredijo.
16:00
Trol: Otroci odkrijejo, da skrivnostni internetni trol razkriva njihove videoposnetke, zato poiščejo nasvet.
16:24
Največja zabava: Jessejev nepremišljen stil v simulatorjih letenja povzroča trenja v garaži, zaradi česar izgubi samozavest.
16:48
Pod dežjem: Narišite lik pod dežnikom in opazujte dežne kapljice.
16:54
Pokrajina: Enostavno črto preoblikujte v pokrajino.
17:00
Vasanth: Trinajsletni Vasanth obrača mesečni družinski prihodek tako, da privarčuje denar za izboljšave na skuterju.
17:30
Gvatemala 5. dan: Zadnji dan pustolovščine fantovske ekipe v Gvatemali, kjer so se učili igrati majevsko igro pitz. Dan tekme je - ali lahko domačine premagajo na njihovi tekmi?
17:48
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
18:03
Ljubezenski triki: Piper pokaže, kako izdelati srčkana darilca, Gabe pa pripravi kemijsko reakcijo, močno kot prava ljubezen.
18:24
Zabava na bazenu: Matilda ima z družino zabavo ob bazenu. Jack in Megan tekmujete v plavanju. Matilda postreže ribje sendviče, solato in jagodne lučke.
18:39
Zabava v pižamah: Matilda ima zabavo v pižamah s sestrami in prijateljico. Pripravi izvrstno hrano za skupno pokušanje, okusne začinjene perutničke, poletne zvitke in odlične želeje, ki se svetijo v temi.
19:00
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko tudi sami izvedemo preprost poskus s trenjem, za kar potrebujemo les, peno, karton in led. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
19:24
Znanstvene igrače: Steve Spangler pokaže, kako izdelati znanstvene igrače na podlagi znanstvenih načel. Sestavite lahko preprosto letečo napravo iz papirnatih lončkov in zdi se, da jo nadzorujete z umom.
19:48
Nenavadni robot Larry: Doktorja se posvetita bruhanju in spoznata robota, ki bruha. Dr. Yand mora na nujno dostavo krvi, spoznala pa bosta še pacienta, ki sta utrpela kolesarsko in nogometno nesrečo.
20:18
Krasna pošast: Xavier ne more nahraniti mladiča pegaste sove. Bear je pes, ki je bolj podoben konju in se igra kot tiger.
21:00
Ogrožen kraj: V tej epizodi obiščemo ogrožene kraje - otoke, ki so ogroženi zaradi višanja gladine vode, in nedotaknjeno zemljo, ki jo hočejo uporabiti za razvoj civilizacije.
21:21
Ekstremna tveganja: Kakšen je učinek potresa ali cunamija na kritično infrastrukturo, na primer jedrske elektrarne in kemične tovarne? Znanstveniki pri raziskovalnem projektu STREST uporabljajo digitalna orodja in simulirajo nesreče, da lahko preverijo njihov učinek na stavbe.
21:24
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Kdo gleda?: Moderna tehnologija nam je zelo olajšala življenje. Ima tudi slabo stran? Vse naše podatke analizirajo, povsod smo pod nadzorom in našim transakcijam sledijo.
21:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Um dvojčkov: Osupljiva raziskava dvojčkov odkriva, koliko podedujemo od staršev in kako naša izkustva vplivajo na to, kdo postanemo. Neverjetna odkritja s področij epigenetike, nevroznanosti in staranja nam lahko pomagajo živeti dlje in bolj zdravo.
22:54
Arheološki detektivi: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Življenje z zajedalci: Zajedalci so med najbolj nenavadnimi bitji v naši naravi. Najdemo jih na skoraj vsaki živali na svetu. MIchael MOsley se okuži z različnimi paraziti in razišče njihov učinek na človeško telo.
23:51
Pametni telefoni prihodnosti: Pametni telefoni so neverjetni. Novi modeli so čedalje bolj zmogljivi. S pomočjo grafena jih bomo lahko napolnili v pičli minuti.
00:00
Pridne roke: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju in zaplavajte z morskimi biki na Fidžiju. Videli boste, kako zaščiten morski rezervat pomaga tamkajšnjim morskim psom. V Južni Floridi pa bomo zasadili mangrove.
00:21
Ko vidimo nepredstavljivo: Znanstveniki uporabljajo virtualno in povečano resničnost ter tako digitalno rekunstruirajo koncentracijsko taborišče Bergen-Belsen, ki so ga po drugi svetovni vojni podrli. Odpravili se bomo v laboratorij v Barceloni in si na lastne oči pogledali napredek.
00:24
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Neverjetni vpliv športa: Naj otroke res spodbujamo, da postanejo vrhunski športniki? Kako šport v resnici vpliva na naša telesa? Lahko rekordi dosežejo mejo?
00:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Um dvojčkov: Osupljiva raziskava dvojčkov odkriva, koliko podedujemo od staršev in kako naša izkustva vplivajo na to, kdo postanemo. Neverjetna odkritja s področij epigenetike, nevroznanosti in staranja nam lahko pomagajo živeti dlje in bolj zdravo.
01:54
Arheološki detektivi: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
02:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
02:54
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
03:24
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
03:54
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
04:24
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
04:54
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
06:00
The Disguise: Tom Thomas se strinja, da bo skrbel za svojega prijatelja kameleona. Ko kameleon pobegne iz terarija, ga morajo Tom Thomas, Simka in Nolik s pomočjo pameti najti in ujeti.
06:09
Igriva pica: Ste lačni zabave z dodatkom sira? Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate okusno glineno pico po vašem okusu. Njami.
06:15
Pingvin: Bi se radi spoprijateljili z veselimi nogicami? Pokazali vam bomo, kako si lahko ustvarite pingvina iz stare nogavice in riža.
06:24
Statična elektrika: Nizozemec Iwan je navdušen nad strelami in izvaja vse možne poskuse s statično elektriko. Z njo ustvari zvonec, dvigne stvari in prižge svetilko. Bo lahko poustvaril tako močno bliskanje, kot ga ustvari mati narava?
06:39
Pravična igra: Mily izgubi dvoboj proti najboljšemu prijatelju in tega ne more premostiti. Je normalno, da imamo radi tekmovanja samo takrat, ko zmagujemo?
06:48
Vzemi ali pusti: Anna in Luc ustanovita heavy metal skupino. Mily se pouči o tolerantnosti in sprejemanju medsebojnih razlik, tudi pri glasbenih okusih.
06:54
Drakula Brama Stokerja: Siesta sanja o vampirju Drakuli, ki živi v gradu in pije kri. Drakula se zaljubi v Mino, punco Jonathana Harperja. Siesta Drakuli pomaga osvojiti Minino srce in skupaj se znebita Harperja. Njune načrte pa zmoti strokovnjak za vampirje dr. van Helsing.
07:09
Podmornica: Darwin in Newts kanu spremenita v podmornico in se zabavata s prijateljem, delfinom Opojem.
07:24
Dvojna skrivnost: Addison se sooča z dvojnim izzivom. Ugotoviti želi, kdo stoji za serijo zelo nenavadnih tatvin v parku Ayrton, nato pa, ko ugotovi, da je storilec njena lastna mati, spozna, zakaj je njena mama prešla na temno stran.
07:39
Zvezde in ozvezdja: Kit in g. Baterija se sporečeta glede naslednjega cilja. Kit se odpravi na pot sam, a kmalu ugotovi, da je vse lepše s prijateljem.
07:45
Supernova: Kit med iskanjem darila za g. Baterijo izve, kaj je supernova.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Princeskina zabava: Princesa Purl in Bitz organizirata zabavo za sira Boba in sira Poševnika, a ju pozabita povabiti na zabavo. Bitz bo uredila zagato.
08:15
Pitna voda in korenje: Maddie izve, kako zagotovimo, da je voda pitna, in ugotovi, kako lahko korenje raste pod zemljo. Pri tem si pomaga s posebno kamero.
08:30
Sestavljanka s kostmi: Dr. Panda v muzeju pomaga Rokiju sestaviti nov okostnjak dinozavra.
08:39
Velik denar: Zakaj imajo nekateri kovanci luknje? Ekipa odleti v Mikronezijo, kjer imajo kovanci luknje.
08:51
Optijeva dieta: Tekač pomaga Optiju pri hujšanju. A to je zelo zahtevna naloga in Tekač išče najboljšo rešitev.
09:00
Sušilec za roke in toaletni papir: Maddie izve, kako delujejo sušilci za roke, ki se prižgejo z uporabo infrardeče svetlobe. Potem pa se odpravi še v tovarno toaletnega papirja.
09:15
Umetna noga in psi: Maddie izve, kako s pomočjo 3D-slik izdelajo umetne noge, in spozna posebnega psa, ki zna izvohati oreške in s tem pomaga svojemu alergičnemu lastniku.
09:30
Stari kovčki: Hepi in Briko nas bosta popeljala na novo ustvarjalno pustolovščino!
09:39
Stare kavbojke: Se sprašujete, kaj s starimi kavbojkami? Hepi in Briko imata odlično zamisel.
09:54
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
10:00
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
10:03
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko tudi sami izvedemo preprost poskus s trenjem, za kar potrebujemo les, peno, karton in led. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
10:30
Mali Xand in prebavljanje: Doktorja nam bosta z lutko Xandom pokazala, kaj se zgodi, ko jemo. Dr. Chris se bo boril proti nalezljivim boleznim. V Au-mobilu nas čaka nenavaden „itis“. En pacient si je porezal glavo, drugi pa ima postrani prst.
11:00
Ledeni dotik: Doc K in Nash skušata po navdihu Icemana stvari zamrzniti že samo z dotikom. Ozračje se zelo ohladi, saj ju čakajo temperature pod lediščem.
11:24
Junaki med vojno: Grozote zgodovine raziskuje življenje ljudi med 2. svetovno vojno v Veliki Britaniji. Srečali bomo junaške ženske in vohune s klobasami.
11:54
Reševanje jelenov: Jeleni na Viktorijinem otoku se ne morejo vrniti na celino. Thermo in Nix jih skušata spraviti nazaj domov.
12:00
Pošast iz smoga: Mesta se dušijo zaradi onesnaženega zraka, letala pa zaradi smoga ne morejo vzleteti. Meteo junaki hitijo na pomoč.
12:09
Krajša pot živil: Družina Grimwade bi rada skrajšala razdaljo od izdelave živil do potrošnika, zato skušajo poiskati vire nocojšnje hrane za večerjo.
12:21
Plastika na zabavi: Hosanna praznuje 9. rojstni dan in pravi, da ne mara plastike za enkratno uporabo. Postanimo zeleni in se malo poigrajmo.
12:33
Spust po brzicah: Skupina mladih raziskovalcev se odpravi v nacionalni park Augrabies Falls v Južnoafriški republiki, kjer se poučijo o skrivnostih življenja v puščavi. Vidijo številne divje živali in se spustijo po hitrih brzicah.
13:00
Mitchell: Štirinajstletni Mitchell je matematični čarovnik in rad rešuje uganke.
13:30
Ravnotežje: Tristan iz Amsterdama obvlada trike na svojem BMX-u. Zakaj je takšen profesionalec? V tokratni epizodi Pravega dokaza bo spoznaval koncept ravnotežja.
13:45
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
14:00
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
14:15
Geodetska kupola: Phil ustvari samonosilni most in stojalo za svinčnike. Pokaže nam, kako se iz žele bombonov in zobotrebcev naredi geodetsko kupolo. Potem gre s pomarančami in lubenicami še en korak dlje.
14:36
Baloni iz papirmašeja: Naredi balone iz papirmašeja.
14:39
Majhni triki: Srčkana snežna krogla in pomanjšan poskus. Za male mojstre ni noben trik premajhen.
15:00
Jezik ven!: Dr. Chris se preobleče v gromozanski jezik. Pokazal vam bo, kako jé hrano. V tej epizodi naši mali pacienti praznujejo prvi rojstni dan.
15:30
Polje velikanov: Med bojem za biser Fontaine in Nasmejani Finn obtičita v zaprti velikanski školjki!
15:51
Eksplozija barv: Eric spozna, da lahko z mešanjem osnovnih barv, rdeče, modre in rumene, ustvari celo mavrico barv.
15:54
Eric, zemljevid in kompas: Eric spozna, kako deluje kompas. Tudi sam si ustvari kompas in ugotovi, da Zemlja z železom v jedru deluje kot ogromen magnet.
16:00
Celo noč!: Otroci spoznavajo Fifa15 s profesionalnimi nogometaši, Julia pa obišče SickKids, da bi izvedela, kako lahko igre pomagajo sprostiti bolnike.
16:24
Odprava na Japonsko: Jessejeva mati pomotoma podari njegovo cenjeno zbirateljsko izdajo Earthbound. Jesse odpotuje na Japonsko, da bi dobil igro nazaj.
16:48
Igra z roko: Obrišite svojo dlan z barvami.
16:54
Ogljeni portret: Prerišite črno-bel portret z radirko in ogljem.
17:00
Ellenor: Trinajsletna Elleonor rada zapravlja, zato začne obračati mesečni družinski prihodek, da bo lahko kupila novo posteljo.
17:30
Kenija 1. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji, kjer se seznanijo s športnimi veščinami masajskih bojevnikov in izkusijo lokalno življenje.
17:48
Zvočni urednik: Mikaela smukne za zakulisje in odkrije svet zvočnega urednika. Urednica Claire z njo deli svoje izkušnje. Zabavata se z zvočnimi učinki in samodejnim nadomeščanjem dialogov ter spoznata kako zvok vpliva na vzdušje prizora.
18:03
Triki za odrasle: Navdušite odrasle z balonasto pico, zanimivimi darili in norimi potegavščinami.
18:24
Preobrazba v LA: Matilda se z družino odpravi po nakupih, ker si želi nasvetov glede stila oblačenja. Dobijo nasvete od modnega blogerja. Matilda kuha v slogu LA, testeninska solata s piščancem, zelenjavnimi cmoki in sladoledom.
18:39
Karaoke zabava: Matilda in njena družina navijejo glasbo in imajo pop zabavo. V studiu posnamejo lastno pesem. Matilda postreže rebrca in čokoladne mafine.
19:00
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln, ki ga poganja mišjelovka. Odkrije razliko med začetnim in stlanim potiskom in gre še korak dlje z uporabo prvega Newtonovega zakona gibanja.
19:24
Nemogoči izzivi: Steve Spangler pokaže, kako rešiti znanstvene izzive, ki se zdijo nemogoči... Ampak niso. Kot kako zapičiti nabodalo v balon, ne da bi počil. Izzove pa tudi mit, da vam zaradi pitja pijače z mehurčki s pokajočimi bomboni lahko raznese glavo.
19:48
Zgodba o očeh in maščobi: Dr. Chris in dr. Xand bosta pogledala v notranjost očesa. Odkrila bosta funkcijo telesne maščobe in si jo ogledala pod mikroskopom. Na urgenci ima en pacient hud izpuščaj, drugi pa grozno vnetje nohta.
20:18
Povratek: Karen sprejme mačja mladiča, ki rada nagajata. Pomeranka Scarlett pa dočaka sijajen povratek.
20:48
Metanje predmetov: Na papir vrzite pest leče in rišite, ne da bi se dotaknili zrn.
20:54
Slikanje podpisa: Naj vaše ime izgine med barvitimi oblikami.
21:00
Skrita narava: Raziskali bomo skrite kraje narave, edinstvene poti morskih vider in bogomolčarjev. Spoznali bomo tudi raziskovalca, ki zjutraj poišče in zaščiti nova želvja gnezda.
21:21
Pametna živalska farma: Kako lahko algoritmi izboljšajo počutje prašičev? Znanstveniki v okviru projekta EU-PLF iščejo odgovor na to vprašanje in so izdelali prefinjeno platformo, s katero lahko kmetje spremljajo zdravje svoje živine.
21:24
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
21:54
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Utrip tehnologije: Nasine vesoljske raziskave vplivajo na naše vsakdanje življenje in celo naše telo. Njena tehnologija je pomagala oblikovati vse od svetovne finančne mreže do operacij in hrane, ki jo pojemo.
22:48
Čudesa Alp: Alpe so najvišje gore v Evropi, vendar med svojimi vrhovi skrivajo edinstvena naravna čudesa!
23:00
So vaši možgani ženski ali moški: Prof. Alice Roberts in dr. Michael Mosley skupaj odkrivata, ali so ženski in moški možgani res zvezani drugače. Raziskujeta najnovejše nevro tehnike in psihološke študije ter preučita vlogo kulture pri oblikovanju našega vedenja.
23:48
Ko prehranjevanje postane uganka: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
00:00
Čudesa matere narave: Pridružite se Philippu Cousteau Juniorju pri raziskovanju najosupljivejših naravnih struktur. Ogledali si bomo različne vrste koral na Fidžiju, obiskali ledenik in občudovali strukture v puščavi v Utah.
00:21
Moj robot, moj prijatelj: Spoznali bomo Casperja, robota, ki lahko hodi, govori in se igra. Izdelali so ga za mlade bolnike za rakom. Lahko Casper poskrbi za pozitivna čustva? Če ja, bodo ta čustva pomagala otrokom, da bodo po izčrpljujočem zdravljenju raka okrevali hitreje?
00:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
00:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Utrip tehnologije: Nasine vesoljske raziskave vplivajo na naše vsakdanje življenje in celo naše telo. Njena tehnologija je pomagala oblikovati vse od svetovne finančne mreže do operacij in hrane, ki jo pojemo.
01:48
Velike zamisli za majhne prostore: Zaradi visokih cen se pogosto preseljujemo v manjše prostore. Z dobrim načrtovanje pa lahko majhen prostor postane velik.
02:00
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
02:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.
02:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Znanost preživetja: Za preživetje potrebujemo ogenj, zavetje in čisto vodo. Preverite nasvete o preživetju v divjini in v mestu med apokalipso.
03:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Moški in ženske: smo si res tako različni?: O razlikah med moškimi in ženskami obstajajo številna prepričanja. Vendar znanstvena odkritja stereotipov ne podpirajo vedno.
03:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Smeh, solze in krik: kako koristijo našemu zdravju?: Včasih čustva delimo na dobra in slaba, vendar to ni res. Vsa čustva so dobra, če jih znamo pravilno izražati.
04:27
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Neverjetne skrivnosti najljubših sladic: Tudi v naših najljubših sladicah je nekaj znanosti. Odkrivamo skrivnosti priprave slastnih in zabavnih receptov.
05:00
Dinozavri!: O dinozavrih obstaja veliko mitov. Nedavna znanstvena odkritja razbijajo nekatere starodavne mite.