Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
Jezik ven!: Dr. Chris se preobleče v gromozanski jezik. Pokazal vam bo, kako jé hrano. V tej epizodi naši mali pacienti praznujejo prvi rojstni dan.
05:54
Kaj se sliši v vesolju?: Zvočni valovi lahko potujejo le preko medija. Ker je vesolje velika praznina, v njem ne more biti zvočnih valov.
06:00
The Robot: Noč pred rojstnim dnevom Toma Thomasa njegov oče polomi darilo svojega sina, igračo robota.
06:09
Ladja iz gobe: Pripravite se na plovbo! Pokazali vam bomo, kako lahko izdelate ladjo iz pene, ki ne bo potonila.
06:15
Kastanjete: Poiščite plastenke in karton. Iz njih lahko z našo pomočjo izdelate kastanjete.
06:24
Moč besed: Brett mora ostale prepričati, da naredijo nekaj groznega, da lahko nadaljujejo svojo pustolovščino.
06:39
Nevidna: Mily vadi čarobni trik in misli, da se zna narediti nevidno. Tako se sprašuje, kje je ločnica med dobrim in slabim.
06:45
Pazi na kapo: Mily je izgubila kapo in vse sprašuje, kje so jo nazadnje videli. Tako naleti na nekaj sledi in se vpraša, če nas lahko spomin pretenta.
06:54
Notredamski zvonar: Kvazimodo in Frolo se oba zaljubita v Esmeraldo. Ko Siesta pomaga Kvazimodu snubiti Esmeraldo, se začnejo težave.
07:09
Žaba v megli: Darwin in Riga sta na otoku, ko se ta ovije v meglo. Newts in Kea morata zgraditi svetilnik, da se lahko vrnejo domov.
07:24
Skrivnost lovljenja na noč čarovnic: Addison in Tess naredita strašljiv labirint za noč čarovnic, vendar se zdi, da je v njem resnično prisotno nekaj strašljivega!
07:39
Obala: Kit in gospod Baterija vdreta v svetilnik, da bi ugotovila, čemu je namenjen.
07:45
Ladje: Ledolomilec izgubi posadko, zato morajo Kit in njegova radovedna posadka prevzeti krmilo in ladjo varno pripeljati v pristanišče.
07:48
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
07:54
Kratek stik: Smorph išče rešitev za svojo lučko, da bi lahko končal s slikanjem.
08:00
Izjemna račja hiša: Bitz, Bob in prijatelji delajo dom za mamo gos in njene mladičke.
08:15
Obroč in šotor: Maddie izve, zaradi česa ostanejo obroči v zraku, ko jih vrtimo, in kako nastanejo šotori.
08:30
Jajčne težave: Dr. Panda je voznik tovornjaka in mora krhka jajca dostaviti do Leove koče po skalnati gorski poti. Mu bo uspelo?
08:39
Ficova račka: Na plaži najdejo gumijasto račko s Ficovim imenom. Fico jo je izgubil na izletu pred enim letom. Kako je račka prišla tako daleč?
08:51
Modni nesporazum: Opti in Pesi se ne strinjata glede pasu. Tekač mora najti rešitev, ki bo zadovoljila oba.
09:00
Helikopter in tricikli: Maddie izve, kako lahko helikopter leti, in se seznani z izdelavo triciklov, ki jih lahko prilagodijo uporabniku.
09:15
Tovarna stranišč: Maddie izve, kaj se zgodi, ko potegnemo vodo na stranišču, in obišče tovarno stranišč, kjer se seznani z njihovo izdelavo.
09:30
Kavni filter: Kdo pravi, da je kava edina stvar, za katero se uporabljajo filtri? Poglejte, kako ta vsakodnevni predmet spremenimo v nekaj zabavnega.
09:39
Voščenka: Barvanje ni edina stvar, v kateri so barvice dobre! Pridružite se Hepiju in Briku, ko bosta navdušila z ustvarjalnimi in barvitimi idejami.
09:54
Velika Pop na vrhu: Papirnati krožniki in kartonasti tulci postanejo zabaviščni park.
10:00
Ahoj!: Izdelaj telefon iz vrvice in papirnatih lončkov. Pošiljali si bomo sporočila!
10:03
Čoln, ki ga poganja težnost: Phil preuči nasprotujoče si sile. Pokaže nam, kako se na podlagi tretjega Newtonovega zakona naredi čoln, ki ga poganjata voda in težnost.
10:30
Moč zadnjice: Zdravniki naredijo g. Kostku zadnjico in razkrijejo moč mišice gluteus maximus!
11:00
Leti kot Superman: Doc K odkrije skrivnosti letenja, Nash pa skuša kljubovati težnosti in leteti kot Superman.
11:24
The Music Box: Toma Thomasa, Simko in Nolika prestrašijo nenavadni zvoki, ki prihajajo iz stare lesene škatle. Ali so to lahko miši?
11:30
The Magnet: Ker je izgubil vso svojo energjo, se Papus spremeni v vijak.
11:39
Račji mladički – Kako deluje periskop: Heni in Darwin ob potoku odkrijeta račje gnezdo, Newts pa izumi periskop, da bodo lahko race pogledali od bližje.
11:51
Cofki: Naredi si cofke.
11:54
Hogie gre v Bombaj: Hogie in prijatelji odpotujejo v Bombaj, kjer spoznajo mladega fanta Parkasha, ki svojemu bratu pomaga dostavljati kosila po vsem mestu.
12:09
Zašij nogavice: Grimwadovi sortirajo perilo in opazijo kup nogavic, kar za osemčlansko družino ni nič čudnega. To je treba urediti!
12:21
Recikliraj papir: Grimwadovi obožujejo umetnost, a imajo premalo papirja, ki ga načeloma izdelajo iz drevesa. Poglejmo, kaj je še mogoče.
12:33
Zlata vrata: Skupina mladih raziskovalcev skozi nacionalni park Golden Gate Highlands potuje z avtobusom, na konjih in s helikopterjem.
13:00
Travma: Laura pomaga junaškemu družinskemu psu preboleti travme z vztrajnostjo, potrpljenjem in spoštovanjem.
13:24
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna.
13:27
So vroči izviri čarobni?: Grand Prismatic Spring v parku Yellowstone v ZDA je vroči izvir v barvah mavrice. Cianobakterije ustvarijo te žive barve.
13:30
Dokijeva ekipa in gasilci: Po lažnem požarnem alarmu v klubu je ekipa navdušena nad gasilci. Kako je biti gasilec?
13:45
Mala rovka: Sivko zanima, kako bi bilo biti mini mala rovka. Rdečki na preostane drugega, kot da sodeluje.
14:00
Tjulenj: Deded Jazbec Binah pripovedujo epsko zgodbo o tem, kako je po svetu lovil tjuljnja. Fiona Fox končno ulovi trenutek miru.
14:15
Agregatno stanje: Phil bo korito napolnil z zmesjo iz koruznega škroba, ker ga zanima, če bo lahko tekel čez. Videli bomo orjaško macolo iz zamrznjene buče.
14:39
Triki, povezani z živalmi: Abhi naredi zakon posteljo za pse, Molly speče božanske kolačke, ki spominjajo na koale, Jenna pa se pošali iz staršev s pasjim kakcem.
14:54
Kaj je pi?: Število pi najdemo v vsakem krogu ali loku, vse od oči do mavrice. V tej epizodi boste izvedeli še več o tem enkratnem številu.
15:00
Telesne bakterije in bionično oko: Doktorja bosta izdelala sir iz bakterij, ki jih ima dr. Xand na telesu. Dr. Chris bo spoznal moškega z bioničnim očesom.
15:30
Potopljena galerija: Nektonovi so aretirani zaradi kraje! Nekdo jim je nastavil past. Ant in Fontaine pobegneta, da dokažeta njihovo nedolžnost.
15:51
Eric naredi papir!: Eric se nauči narediti prelep kos recikliranega papirja. Izve, na kaj so pisali ljudje pred izumom papirja.
15:54
Večnamenski razpršilnik: Ekipa dobi priložnost, da pokaže svojo večnamensko posodo s pršilom. Ampak Noodlesa in Alicie ni nikjer!
16:18
Nekoč v Brantfordu: Otroci se združijo s starim sovražnikom, da lahko izvedejo epski rop.
16:33
Preživeti v vesolju: Ko bomo enkrat pristali na Marsu, kako bomo preživeli? Emily Calandrelli si ogleda naprave, prilagojene za tamkajšnje pogoje.
17:00
Chan Keng Ian: kralj zlaganja lončkov: Chan Keng Ian, senzacija hitrostnega zlaganja, predstavi svoje sposobnosti in razkrije, kako je postal najboljši v tem priljubljenem športu.
17:15
Florian Kohler: mojster biljardnih trikov: Legenda biljardnih trikov Florian Kohler pokaže, kako je z neverjetno natančnimi spretnostmi postal najboljši na svetu.
17:27
Kaj se sliši v vesolju?: Zvočni valovi lahko potujejo le preko medija. Ker je vesolje velika praznina, v njem ne more biti zvočnih valov.
17:30
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
17:54
Triki za odrasle: Navdušite odrasle z balonasto pico, zanimivimi darili in norimi potegavščinami.
18:15
Hollywoodski igralec: Matilda organizira nekoga, ki lahko da Jacku nasvete za igranje. Nato skuha njegovo najljubšo jed, perutničke s čilijem.
18:30
Izzivi: Izzivov z živalsko oskrbo kar ni konec. Bo mladim veterinarjem uspelo ugotoviti, kaj je narobe z bokserjem Casparjem?
18:57
Matematika & arhitektura: Matematika omogoča vse, od preprostih zavetišč do futurističnih mest. Kako smo s pomočjo matematike prerasli življenje v jamah?
19:00
Teniški prvak (Roger Federer) in dirkačica (Danica Patrick): Teniška legenda Roger Federer in dirkaška senzacija Indy 500 Danica Patrick povesta, kako sta postala najboljša na svetu.
19:24
Ko te nič ne more ustaviti: Akrobatski par Finn in Kirsten je v Izraelu na tekmovanju. V Bristolu se Amelie sooči s še enim neuspehom.
19:48
Presneta bolezen: Liam se počuti zelo slabo. Bo zdržal dovolj dolgo, da bo trenerja navdušil s svojimi spretnostmi?
20:18
Mladič orke: Gluha orka Morgan je tik pred kotitvijo prvega mladiča. Mladič orke bi bil eden največjih naravnih fenomenov v zgodovini živalskega vrta.
20:42
Pravica: Howler, ki rad odpravlja krivice, nam predstavi osnove srednjeveškega pravnega sistema.
20:45
Katedrale: Delovodja Howler nas popelje po srednješolskem gradbišču in nam prikaže zakulisje gradnje katedrale.
20:48
Slikanica: Samolepilni listič postane sestavni del animirane zgodbe.
20:54
3D-kvadrati: Kup kock ustvari krasno optično iluzijo.
21:00
Garažni navdušenci I: Izvedeli bomo, kako lahko naredimo izstreljevalec žogic ping pong ter hitro in enostavno rolko.
21:21
Pametna moda: Raziskovalci razvijajo nove nosljive tehnologije za nadzorovanje. Tako bodo odstranili ovire, ki jih imajo trenutni nadzorni sistemi.
21:24
Čarobno ogledalo: Lahko na obrazu zaznamo znake kardiovaskularnih težav? Obstaja kakšen način, da znake preberemo na nevsiljiv način?
21:30
Leteče stvari: Izvedeli bomo, kako lahko naredimo zabavne igrače, ki letijo, in videli nekaj osupljivih trikov z bumerangom.
21:51
Roboti in starejši: Znanstveniki so razvili govoreče robote, ki bodo starejšim pomagali pri vsakodnevnih opravkih in jim izboljšali življenje.
21:54
Eksoskeleti za krepitev telesa: Robo-Mate so ustvarili za pomoč industrijskim delavcem ob zahtevnih nalogah. V Italiji in Nemčiji bomo spoznali ljudi, ki so ga ustvarili.
22:00
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
22:27
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
22:57
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Nesmrtnost: Znanstveniki so prišli do pomembnih odkritij, ki ne samo rešujejo življenja, ampak tudi ohranijo mladostnost do smrti.
23:51
Je prepozno za spremembo?: Kako bi preživeli brez interneta, pametnih telefonov in kartic? Jih lahko uporabljamo in ostanemo anonimni? Ugotovi!
00:00
Verjemi ali ne: Voditelj Steve Spangler prikaže neverjetne znanstvene eksperimente, ki bodo prevzeli vaše prijatelje.
00:21
Prerojena akvakultura: Raziskovalci hočejo povečati konkurenčnost evropske akvakulture, zato skupaj gojijo različne vrste. Kakšen pa je učinek?
00:24
Ohranjevanje nesnovne kulturne dediščine: Kulturna dediščina zaobjema občutljive načine izražanja, kot so glasba, ples in rokodelstvo. Kako pa jih lahko ohranimo?
00:30
Naše telo je izjemna tovarna: Vonjave, bolečine, plini: naše telo se včasih zelo čudno odziva, a vsak odziv ima svoj namen.
01:00
Kako spodbudimo možgane: Preverjanje IQ so razvili, da so izmerili inteligenco. Spomin lahko urimo in otroci imajo prednost pri učenju.
01:30
Poplave, umikanje obale, nevihte: kako s tem živeti vsak dan?: Naravne katastrofe lahko povzročijo škodo, a nas tudi kaj naučijo, z novimi tehnologijami pa smo naslednjič lahko bolje pripravljeni nanje.
01:54
Make Your Lava Lamp: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Naglasi, čustva, petje!: Naglasi, čustva, petje: naš glas lahko veliko razkrije o naši osebnosti. Z različnimi tehnikami ga lahko tudi spremenimo.
02:30
Ko nas resničnost zavede: Naše oči lahko možgane prepričajo, da stvari vidijo drugače.
03:00
Kako se znebiti obsesivno-kompulzivne motnje, fobij in motenj prehranjevanja: Obsesivno-kompulzivne motnje, motnje prehranjevanja in fobije so lahko prehodne, lahko pa zelo moteče. Kdaj so težava in kako jih zdravijo?
03:24
How to Control a Pendulum with Your Mind: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:30
Novinci: Marisa prispe v zavetišče z 11 kužki, dvema mačkama in sedmimi mucki. Vsi so iz enega gospodinjstva.
03:51
Dosežki: Trije posvojeni kužki dobijo zdravila za gliste, Xavierjev sovji mladič pa poskuša leteti.
04:15
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
04:36
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
05:00
Dr. Škorpijon: Zdravniki se pomerijo v peki, da bi vam pokazali, zakaj se naši vratovi obračajo. Dr. Xand spozna škorpijona, ki ima sposobnosti zdravnika.
05:27
Smeh: Zdravniki s pomočjo poka velikega balona ugotavljajo, kak strah vpliva na naše telo. Kaj pa spravlja male paciente v smeh?
05:57
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo.
06:00
The Solar Battery: Med zaključevanjem domače naloge Tom Thomas ne more ugotoviti, zakaj je njegov kalkulator na sončni pogon prenehal delovati.
06:09
Raketa: Bodite ambiciozni in si ustvarite lastno raketo. Čisto preprosto je.
06:15
Kartonasta žuželka: Tokrat bomo izdelali žuželko iz kartona za jajca! Pustite domišljiji prosto pot in izdelajte edinstveno žuželko.
06:24
Pod pritiskom: Hulk priča Brettovi temačni strani, ki bi jih lahko razdružili.
06:39
Kot paradižnik: Družba je ustanovila svoj časopis, Hugu pa je kar naenkrat nerodno. Zakaj nam je včasih nerodno ali pa smo sramežljivi?
06:45
Gaspard: Danes je prvi april in družba komaj čaka, da Gasparda potegne za nos. Medtem pa Gaspard Mily preseneti s čudovitim darilom.
06:54
Božanska komedija: Siesta se z Dantejem spusti v podzemlje, da bi našla njegovo ljubezen, Beatrice. Na poti v Pekel srečata veliko strašljivih oseb.
07:09
Osvetlitev neba: Darwin in Newts sestavita luči, ki jih poganja sončna energija. Zdaj lahko nahranita poškodovano ptico v gozdu.
07:24
Skrivnost modne brvi: Addison je zmedena, ko se nekega jutra zbudi in ugotovi, da sta Eureka in Gyro izginila brez pojasnila!
07:39
Reka: Zasledovanje premetenega lososa se spremeni v potovanje od oceana prek reke do izvira.
07:45
Potok: Kit in gospod Baterija najdeta bolnega raka in mu poskušata pravočasno poiskati nov dom s čisto vodo.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
Bitzina zabava na plaži: Bob ne more premagati svojega rekorda štirih zaporednih zadetkov na koš. Bitz ima idejo.
08:15
Pitna voda in korenje: Maddie izve, kako zagotovimo, da je voda pitna, in ugotovi, kako lahko korenje raste pod zemljo.
08:30
Pralni dan: Mukičin pralni strok se pokvari. Nilček ga poskuša popraviti, a naredi več škode kot koristi. Dr. Panda priskoči na pomoč.
08:39
Doki koplje do Kitajske: Oto naredi napravo za vrtanje tunelov. Doki hoče ugotoviti, ali lahko naredi tunel do Kitajske.
08:51
Pojej zelenjavo!: Tekač hoče prepričati trojčke, naj jejo zelenjavo, da bodo imeli več energije. A trojčki ga nočejo upoštevati.
09:00
Vrtiljak in voščenke: Maddie obišče lunapark, kjer izve, kako delujejo vrtiljaki. Potem obišče še tovarno, kjer ugotovi, kako nastanejo voščenke.
09:15
Žerjavi in zidaki: Maddie obišče gradbišče, kjer izve, kako delujejo žerjavi, in tovarno, kjer ji razložijo, kako nastanejo zidaki.
09:30
Dan Zemlje: Praznujmo praznik tega čudovitega planeta, ki mu pravimo dom! Ne pozabite si zapomniti našega mota!
09:39
Moka: O, nekaj zelo dobro diši, kaj je to? To so Hepijeve in Brikove sveže nove ideje! Kaj ustvarjata zdaj?
09:54
Modna revija v džungli: Naše najljubše oblike in igrače se bodo s pomočjo kamuflaže zlile z okolico.
10:00
Šovbitznis: Otroci iz kartonastih tulcev, traku in slamic izdelajo vitle, da lahko dvignejo svoje igrače.
10:03
Drča in trenje: Phil nam pokaže, kako lahko izvedemo preprost poskus s trenjem. Potem gre še korak dlje, ko uporabi žabe, riž in skupaj pritrjeni knjigi.
10:30
Vaš srčni utrip: Zdravniki povečajo srce, da bi raziskali del telesa, ki omogoča bitje srca.
11:00
Ledeni dotik: Doc K in Nash skušata po navdihu Icemana stvari zamrzniti že samo z dotikom. Čakajo ju temperature pod lediščem.
11:24
The Flashlight: Simka in Nolik poskušata popraviti pokvarjeno svetilko.
11:30
The Short Circuit: Ko Tom Thomas priklopi stari radio, povzroči kratek stik, ki izklopi elektriko v celotnem stanovanju.
11:39
Skrivalnice – Zakamuflirane živali: Wapiti Darwina in Newts poduči, da se nekatere živali zakamuflirajo, potem pa se gredo skrivalnice.
11:54
Velika nevihta: V Portoriku zadoni alarm zaradi bližajočega se orkana. Lahko Ventum in Nubess preprečita uničenje?
12:03
Pogumni orangutan: Metejo junaki pomagajo skupini orangutanov, ki so izgubili svoj naravni habitat.
12:09
Zmanjšaj odpadke: Želve trpijo zaradi plastike v oceanih. Katero od petih pravil bodo Grimwadovi uporabili, da jih rešijo?
12:21
Ponovno uporabi plastenke: Grimwadovi imajo v kuhinji veliko plastenk, zato se odločijo, da bodo nekaj ukrenili. Zeleno je zakon.
12:33
Spust po brzicah: Skupina mladih raziskovalcev se odpravi v nacionalni park Augrabies Falls v Južnoafriški republiki, kjer se poučijo o življenju v puščavi.
13:00
Dan izzivov: Marisa in Beth hitita, da bi rešili Cavalier King Charles španjela s poškodovanim očesom. Karen obišče Billa in Bena.
13:24
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo.
13:27
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike.
13:30
Ficov veliki zid: Dokijeva ekipa izve, kako so zgradili kitajski zid in kako je branil pred sovražniki.
13:42
Ptice v grmu: Pobarvaj krasne ptice v grmovju.
13:45
Mormon: Malega čuka skrbi, da ni več najbolj prisrčno bitje v mestu, saj sta se mami in oči zaljubila v ptiče mormone na televiziji.
14:00
Vodomec: Dedku se zdijo prehranjevalne navade vodomcev gnusne. Še bolj zaprepaden je, ko Binah pove, da so njena najljubša hrana ribje palčke.
14:15
Papirnato letalo: Phil izdela ogromno papirnato letalo, ker ga zanima, če bo letelo. In še: končna hitrost in tornadi v zaprtih prostorih!
14:39
Nasveti za filmski večer: Christian pripravi prigrizke za filmski večer, Miles naredi projektor, Hari in Lila pa govorita o tem, kako se obnašamo v kinu.
15:00
Kako zažgemo hrano: Doktorja bosta zažgala hrano, dr. Xand pa bo obiskal kliniko za astmatike. Na urgenci imamo pacienta, ki je padel s tobogana.
15:30
Polje velikanov: Med bojem za biser Fontaine in Nasmejani Finn obtičita v zaprti velikanski školjki!
15:51
Fosili: Eric izve, da so fosili edinstveni ostanki prazgodovinskih rastlin in živali. Tudi sam naredi fosile.
15:54
URL ne Earl: S pomočjo internetnih prijateljev, kot je Thinknoodles, skupina zažene igričarski kanal.
16:18
Zakaj je nebo modro?: Sonce sprošča sevalno energijo, ki ji rečemo elektromagnetno sevanje. Modro nebo, ki ga vidimo, je ena oblika te energije.
16:33
Načrtovanje vesolja: Od izdelave raketnih motorjev s 3D-tiskanjem do avtonomnih robotov za raziskovanje Marsa – pogledali si bomo različne vznemirljive kariere.
17:00
Kaden Galatiuk: hokejski fenomen: Nadarjeni mladi hokejist Kaden Galatiuk razlaga, kako je z izjemno natančnostjo postal najboljši na svetu v zadevanju ploščkov v tarčo.
17:12
Zoe Tomas Creole: superzvezdnica na področju treniranja ptic: Šepetalka živalim Zoe Tomas razkrije, kako je izurila svojo kokoš in osvojila svetovni rekord.
17:24
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo.
17:30
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
17:54
Mollyjine palačinke: Videli boste, kako lahko pripravite posebne palačinke, naredite svetilko iz lave in kako lahko potegnete druge za nos s kavo.
18:03
Yasminina packarija: Videli boste, kako lahko v divjini najdete vodo in potegnete druge za nos s kornetom za sladoled.
18:15
Igra: Matilda z družino ustvari lastno igrico v studiu v LA. V kuhinji pripravi meni s tematiko iger.
18:30
Ni prostora za fobije: Mladi veterinarji ugotovijo, da prostora za strahove in fobije ob delu z eksotičnimi živalmi ni.
18:57
Kako ladje plujejo?: Matematika deluje celo sredi morja, saj poskrbi, da ladje ne potonejo. Zakaj kovinske ladje plujejo, kovanci pa potonejo?
19:00
Zvezda (Julia Roberts) in borec (Vladimir Kličko): Oskarjevka in igralka Julia Roberts ter bivši svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Vladimir Kličko razkrijeta svojo pot do vrha!
19:24
Biti najboljši na svetu: Gimnastičar Seb se je uvrstil v ekipo za svetovno prvenstvo in z drugimi odhaja v Tokio.
19:48
Mednarodno rivalstvo: Bo kapetanka Emily dovolj dobra za svojo ekipo drsalcev? V Nottinghamu želi mlad umetnostni drsalec Solomon navdušiti trenerko Tamaro.
20:18
Dan v Jorgejevem življenju: Pokukali bomo v življenje Jorgeja, glavnega veterinarja v živalskem vrtu, in Javierja, ki je na čelu okoljskih zadev.
20:42
Črna smrt: V srednjem veku kuga kosi po Evropi! Ampak Malemu Lewisu se vsakič uspe izmuzniti bolezni.
20:45
Merjenje časa: Howler zeloooo trdnoooo spi! Ko ga skuša zbuditi Raven prikaže vse tehnike merjenja časa v srednjem veku.
20:48
Portret na kocki: Prerišite portret tako, da dele poustvarite v kvadratih.
20:54
Knjiga harmonika: Zgodba na traku papirja se odvije kot melodija harmonike.
21:00
Znanstveni muzej Oklahoma I: Videli bomo prostovoljce v projektu z eksplozivno barvno umetnostjo ter znanstvene igrače in poskuse, ki jih lahko naredimo doma.
21:21
Vegetarijanske ribogojnice: Evropski znanstveniki raziskujejo vegetarijansko usmeritev v prehranjevanju rib, od ribje moke do ribjega olja in krme na rastlinski osnovi.
21:24
Igra proti diabetesu: Najstnika z Nizozemske Tatum and Arjan imata diabetes. Se lahko z boleznijo bolje spopadeta s pomočjo igric?
21:30
Garažni navdušenci II: Videli bomo znanstvene igrače in izume, ki ne upoštevajo gravitacije, med drugim bomo izstrelili melone 100 metrov visoko.
21:51
Barvanje brez odpadkov: Za barvanje 1 kg oblačil porabijo okoli 80 litrov pitne vode. Kako bi lahko dosegli, da tekočine ne bi zlivali stran?
21:54
Izbruhi vulkanov: Lahko izbruhe vulkanov napovemo? Kako? Odgovore na takšna vprašanja iščejo raziskovalci pri projektu ERC-CHRONOS.
22:00
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
22:27
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
22:57
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Vesoljci - pomembna zadeva: Profesor Martin Rees predstavlja sodobno iskanje izvenzemeljskih bitij in teorijo, da je naša ideja o življenju vesoljcev napačna.
23:51
Neverjetni bolečinski alarm: Kaj imajo skupnega urez, opeklina ali rana? Bolijo! Bolečina je opozorilni znak našega telesa. Poglej, kako deluje.
00:00
Znanost v kuhinji: Steve Spangler predstavi znanstvene igrače, trike in eksperimente, ki jih lahko poustvarite s stvarmi iz kuhinje.
00:21
Polarno raziskovanje: Zakaj so polarna območja tako pomembna za evropske države? Odgovor na to vprašanje iščejo znanstveniki pri projektu EU-PolarNET.
00:24
Globokomorsko rudarjenje: globoka negotovost: Rudarske družbe načrtujejo globokomorsko rudarjenje po morskem dnu. Kako bo to vplivalo na okolje in živali ter rastline v morju?
00:30
Tehnološka dopustniška postrežba: Zaradi tehnologije je dopust lahko še bolj udoben. Razvojne novosti na področju krem za sončenje, potapljanja na dah in kampiranja.
01:00
Nenavadni zdravstveni pomočniki: Žvečilni gumiji so zdravju koristni. Pri želodčnih težavah nam pomagajo riž, sodavica in banane. Sadje nam pomaga, da ostanemo vitki.
01:30
Novi nasveti in ideje za vaš dom: Osvetlite prostore brez električne energije, izboljšajte učinkovitost ogrevanja in popolnoma izkoristite prostor vašega doma.
02:00
Neverjetni naravni pojavi, ki jih je razložila znanost: Znanost razlaga neverjetne naravne pojave kot so plimovanje, severni sij in grom ter strele.
02:24
Make an Amazing Coloured T-Shirt: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:30
Revolucionarne novosti za vsakdanje življenje: Tehnologija hitro spreminja način našega življenja: od športa in grajenja do gospodinjskih opravil.
03:00
Ostanite mladi in zdravi: Mladost in zdravje sta le 30 % odvisna od genov. Vse ostalo je način življenja. Znanstveni nasveti zdravega staranja.
03:27
Get the Air in the Bottle: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
03:30
Zmeda: Trije kužki med hranjenjem vse razmečejo. Xavier reši divjo žival iz avtokampa.
03:51
Srečen konec: Trije kužki so pripravljeni na posvojitev, pegasta sova Ambro pa je odrasla. Bo Doris srečala svoj par?
04:15
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
04:36
Dan v Esterinem življenju: Ester, vodja akvarija, se vsakodnevno srečuje z aligatorji, morskimi psi in drugimi. Narekuje tempo, ki mu je težko slediti.
05:00
Superjunaška rebra: Zdravniki naredijo poskus v stilu superjunaka, da bi vam pokazali, zakaj je vaš prsni koš tako popoln.
05:27
Zdravnik Pozor!: Zdravniki skočijo v bazen z želatino, da bi vam pokazali, kako delujejo vaše celice.
05:54
Zakaj pri ognjemetu poči?: Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
06:00
The Magic Wand: Tom Thomas v dar dobi čarobno palico in z njo naredi Mojstre vseznalčke velike kot ljudi. Ali pa so bile to samo sanje?
06:09
Netopir: Ne glejte v zrak. Vzemite modelirno maso in pokazali vam bomo, kako si lahko iz nje naredite prijateljskega netopirja.
06:15
Lačna žaba: Poiščite prazno škatlo za robčke in iz nje ustvarite lačno žabo. Potem pa jo lahko celo nahranite!
06:24
Oprema za borbo s strahom: Otroci morajo premagati svoj strah ter se podati v temne in skrivnostne predore.
06:36
Kozarci z zvezdicami: Osvetli svojo sobo s kozarci z zvezdicami.
06:39
Pasje življenje: Mily sreča zapuščenega kužka in se spomni, da se je po sestrinem rojstvu počutila zapostavljeno. Se bo kdaj znebila tega občutka?
06:45
Na nebu: Juliette nenadoma umre dedek in začne se počutiti čisto drugače. Sprašuje se, kako lahko en dogodek spremeni vse.
06:54
Potovanje v središče Zemlje: Axel, njegov stric in Siesta potujejo skozi vulkan, da bi našli središče Zemlje.
07:09
Dirka po reki: Darwin, Newts in Heni tekmujejo po reki. Newtsin čoln gre v napačno smer in radi bi ugotovili, zakaj.
07:24
Skrivnost pogrešane mucke: Ko gospod Tiggles izgine, mora Addison ugotoviti, ali gre le za mačko, ki je obtičala na drevesu, ali zaroto ugrabitve muce.
07:39
Podzemna voda: Presenečenje za rojstni dan Kita in gospoda Baterijo zapre v jamo.
07:45
Izvir: Vodnjak v gozdu je treba očistiti in zavarovati pred neznanim vandalom.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Športni dan na snegu: Danes je športni dan na snegu in vsi se veselijo tekmovanja. Kako bodo beležili rezultate?
08:15
Teleskop in labirint: Maddie izve, kako deluje teleskop in kako naredijo labirinte.
08:30
Težave s picami: V piceriji dr. Pande se kopičijo naročila za različne pice. Slončica, Bip in dr. Panda morajo pohiteti in pravočasno dostaviti pice.
08:39
Skejtanje: Fico hoče dokazati Ricu, da bolje skejta. Odpravita se v skejt park v Šanghaju.
08:51
Fantastične zgodbe o Zemlji: Črmljica pripoveduje zgodbe o življenju na Zemlji. Ker še nikoli ni bila tam, zgodbe niso resnične. Tekač in Leo ji priskočita na pomoč.
09:00
Ključi in steklo: Maddie izve, kako deluje odklepanje ključavnice s ključem in kako lahko pesek spremenimo v steklo in oblikujemo stekleno vazo.
09:15
Klavir in bobni: Maddie izve, kako deluje klavir, in ugotovi, da so bobni izdelani iz kopice tankih lesenih listov, ki jih stisnejo skupaj in oblikujejo.
09:30
Domine: Neverjetna ideja ena za drugo, tako gre pri dominah!
09:36
Trak: Kaj lahko Hepi in Briko naredita s trakom? Pa ugotovimo!
09:54
Skala plava na vodi: S pomočjo inženirstva bomo kamne in gazirano pijačo ustavili pred potopom v vodo.
10:00
Skrivnostni piknik: Izdelali bomo čepke za ušesa ter tako utišali alarm in druge zvoke.
10:03
Čoln z mišjelovko: Phil izvede poskus v povezavi s pogonom in napravi čoln z mišjelovko. Potem gre še korak dlje in uporabi prvi Newtonov zakon gibanja.
10:30
Nohti: Izvedeli bomo, kako so zgrajeni nohti in kaj se zgodi, če se udarimo v prst, ne jemo dovolj zelenjave ali dobimo glivično okužbo.
11:00
Naj vse odpihne: Doc K in Nash iščeta zračni top, s katerim premagamo zlobneže. Naučita se, kako lahko stvari lebdijo, če uporabimo sušilnik za lase.
11:24
The Compass: Med igranjem piratov Simka in Nolik izzivata Toma Thomasa, da najde skrit zaklad.
11:30
The Hair Dryer: Ko helijev balon priplava do stropa izven dosega Toma Thomasa, ga Nolik ujame s sušilcem za lase.
11:39
Škripec za bučo – Kako deluje škripec: Ekipa eksperimentira, kako bi bučo spravili na drevesno hiško. Na koncu jim uspe z vrvjo in škripcem.
11:54
Pošasten prometni zamašek: V Moskvi je zaradi nesreče nastal velik prometni zamašek. Pluvia in Thermo se odpravita reševat težavo.
12:00
Skrivnostne bele korale: Laboratorij v Avstraliji so oropali. Bosta Pluvia in Fulmen rešila skrivnostni primer?
12:09
Širjenje zvoka: Spoznavali bomo, kako se zvok s tresljaji širi po površinah in kako lahko vid vpliva na okus.
12:33
Iskanje legendarne kače: Kačje gnezdo: Pet mladih raziskovalcev se odpravi v Ais/Richtersveld Transfrontier Park v Južnoafriški republiki, kjer hočejo najti legendarno kačo,.
13:00
Krasna pošast: Xavier ne more nahraniti mladiča pegaste sove. Bear je pes, ki je bolj podoben konju in se igra kot tiger.
13:21
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so kot superjunakov vid. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo.
13:24
Lahko sluz razmišlja?: Sluzavke so pametnejše, kot so videti, čeprav nimajo oči, okostja, živčnega sistema in celo možganov.
13:30
100 kolačkov: Anabella se javi, da bo naredila 100 kolačkov za festival. Vsi prijatelji priskočijo na pomoč, a še vedno je na koncu sama zmešnjava.
13:45
Jež: Fleabag in Plopa očara jež mladiček, Dedek Jazbec pa izve več o ježih nasploh.
14:00
Atlantski losos: Losos zna neverjetno dobro skakati. Lisičji mladički v hišo prinesejo trampolin, da bi videli, kdo skoči najvišje.
14:15
Bistvo je v ravnotežju: Phil s pomočjo znanosti lovi ravnotežje na vrvi in se sprehodi po njej. Izdelal bo nahrbtnik za stabilizacijo.
14:39
Nasveti za vohune: Gabe naredi vohunski periskop, Molly speče torto presenečenja, Abhi skrije dnevnik na varno, Miles pa ustvari užitno skrivnost.
15:00
Zamašene žile: Doktorja hitita pogledat, kaj se zgodi, ko se zamaši žila. Dr. Xand gre na fizioterapijo, dr. Chris pa pomaga bolniku z bolečinami v prsih.
15:30
Proteusov napad: Proteus ujame Aronaks v magnetno polje in ugrabi Anta, saj verjame, da je on ključ do Lemurije.
15:51
Vragolije z zmaji: Eric si naredi zmaja, pri tem pa pazi, da je simetričen, torej da sta obe strani enake, da bo zmaj lepo letel.
15:54
Rumena koda: Vzdušje v garaži postaja prijateljsko tekmovalno, ko Jesse pokliče zvezdnika bejzbola za nekaj nasvetov.
16:18
Lahko vse živali preživijo v vesolju?: Počasnik je vodna mikrožival, dolga okoli 1 mm. Leta 2007 so nekatere preživele v vesolju na zunanji strani rakete.
16:33
Satelitski pogled: Nova generacija satelitov se usmerja v nizkozemeljsko orbito. Zdaj so manjši in pametnejši kot kdajkoli prej.
17:00
My Mini Bakes: senzacija mini peke: Viralna senzacija na TikToku in ustvarjalka drobne hrane Emma Salt, znana tudi kot My Mini Bakes, razkrije, kako ustvarja svoje mojstrovine.
17:12
Viola Brand: svetovno znana umetnostna kolesarka: Umetnostna kolesarka in evropska prvakinja Viola Brand razkriva, kako se je vrtela na krmilu kolesa med podiranjem svetovnega rekorda.
17:27
Zakaj pri ognjemetu poči?: Eden najpomembnejših delov ognjemeta je smodnik. Barve nastanejo zaradi različnih spojin.
17:30
Hrvaška: Pustolovščina na Hrvaškem: Plitvička jezera, Biševo, velika uharica, plezanje v Paklenici, hrvaška ljudska glasba – raznolik teden z Nicole!
17:48
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke, ki jih zvabijo k sebi s sladkim nektarjem.
17:54
Adelaidina krmilnica za ptiče: Videli boste, kako lahko pritegnete ptice, da pridejo na vaš vrt, kako si lahko sami potiskate majice in spečete tortice na palčki.
18:03
Abishkova super svetilka: Videli boste izvrstno potegavščino ter izvedeli, kako lahko naredite svetilko z oblaki in na ekološki način zavijete darila.
18:15
Zmešani Kalifornijci: Matilda in njena družina se udeležijo joge s kozami! Ustvari nekaj novih receptov, nato pa povabi družino, da preizkusijo deskanje na pesku.
18:30
Dva nujna primera: Na šoli imajo dva nujna primera. Otroci razmišljajo in se obnašajo kot pravi veterinarji. Pa se bodo tudi, ko bo šlo kaj narobe?
18:57
Kako se orientiramo s sateliti?: Pionirji so svet raziskovali s pomočjo matematike. Orientirali so se s pomočjo sonca in zvezd. Kako pa nam to pomaga v dobi satelitov?
19:00
Vratarka (Maddie Hinch) in pustolovec (Ranulph Fiennes): Vrhunska hokejska vratarka Maddie Hinch in svetovno znani pustolovec Ranulph Fiennes pripovedujeta o svojih poteh, polnih rekordov.
19:24
Vse je mogoče: Trenerka Nikki se odloči dati skupaj Dylana in Nyree, Finn, Kirsten in Dove pa so sprejeli odločitve, ki jim bodo spremenile življenje.
19:48
Ljubo doma, kdor ga ima: Kloe obišče družino na Madžarskem, kjer si želi poiskati navdih za bližajoči se solo nastop.
20:18
Novinci: Marisa prispe v zavetišče z 11 kužki, dvema mačkama in sedmimi mucki. Vsi so iz enega gospodinjstva.
20:42
Stožčasti polž, ki uspava: Lačni stožčasti polži s svojimi sifoni izvohajo hrano. Izločijo strup, ki plen uspava.
20:45
Smrtonosna gosenica: Mesojede havajske gosenice so se razvile tako, da jedo muhe. Primejo jih z rokami, čeljusti pa imajo zelo ostre.
20:48
Lepljenje črk: Ustvarite like, podobe ali pokrajine s črkami, izrezanimi iz revij.
20:54
Val: Rišite v valovih in s čopičem ponavljajte isti gib.
21:00
Uganke: Izvedeli bomo, kako razstrelimo pločevinke barve brez eksplozije in kako napihnemo balon v steklenici.
21:21
Roboti, ki pomagajo reševalcem: Znanstveniki pri projektu TRADR sestavljajo ekipe ljudi in robotov, da bi se tako bolje spopadli z nevarnimi industrijskimi nesrečami.
21:24
Reciklaža bioloških odpadkov: Raziskovalci pri projektu LEGUVAL eksperimentirajo, kako bi lahko ostanke zelenjave spremenili v embalažo.
21:30
Mraz: Spoznali bomo projekte z ledeno mrzlimi temperaturami, npr. lučke v aparatu za proizvajanje megle.
21:51
Dragocenosti iz smeti: Tokrat bomo spoznali raziskovalce, ki so del projekta za pridobivanje in predelavo redkih elementov s pomočjo novih tehnologij.
21:54
Čista voda: Preverili bomo rešitev za čiščenje odpadnih voda v mestih brez dodatne potrate energije.
22:00
Trajnostni nasveti za hrano: Da bi zmanjšali število odpadkov, mora hrana ostati sveža dlje časa. Zaužitje hrane po pretečenem roku? So poceni živila vedno slaba?
22:24
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
22:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
22:57
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki.
23:00
Zdravljenje alzheimerjeve bolezni: Znanstveniki napredujejo pri iskanju vzroka za alzheimerjevo bolezen in zdravil za zdravljenje.
23:48
Od kovačnice do tovarne: zgodovina nožev: Zakaj sodobni noži ne rjavijo? Kako so se noži spreminjali skozi čas? Prisluhnite našim strokovnjakom!
00:00
Znanstveni izziv naredi sam: Steve Spangler osnovnošolce izzove, naj izumijo napravo, ki bo jajce ob spustu z lestve ohranila celo.
00:21
Revolucionarni senzorji: Klimatske spremembe bodo najbrž povzročile še več prometnih nesreč zaradi plazov in požiralnikov. Kako lahko znanost to prepreči?
00:24
Nadzor morja: Evropa se sooča z vedno hujšo imigrantsko krizo, zato je nadzorovanje morja, ki našo celino najbolj ločuje od drugih, toliko pomembnejše.
00:30
Trend domačih izdelkov: Konzerve, gospodinjski izdelki in kozmetika: gospodinjski trendi pod drobnogledom znanosti.
01:00
Za kulisami priprave najljubših jedi: Odkrijte skrivnosti sladkarij, hrenovk in ocvrtega krompirčka.
01:30
Znanost potovanja: Zaradi znanosti je potovanje veliko lažje kot je bilo pred 50 leti. Izboljšana prtljaga, usklajevanje prometa in manj potovalne slabosti.
01:54
Link Molecules Together: From walking on eggs to turning soda bottles into rockets: DIY SCI features jaw-dropping science experiments viewers can do at home.
02:00
Kako izgubiti težo in ostati vitek: Pri izgubi teže pozabite na grozne diete – jejte uravnoteženo in sveži hrano. Uživajte živila, ki se počasi prabavljajo.
02:30
Plišaste igračke, pametni telefoni in igre: smo zasvojeni?: Vsakodnevne navade v luči znanosti: od sesanja palca do spletnih iger na srečo. Kdaj postanejo težava?
03:00
Presenetljive skrivnosti človeškega telesa: Naša telesa so res neverjetna. Da bi jih razumeli, se moramo obrniti na znanost!
03:30
Druga priložnost: Nov dan prinese novega prišleka – Charlieja, shiranega mladega mucka. Medtem Caitlin oskrbuje zlorabljenega pudlja s temačno preteklostjo.
03:51
Korak za korakom: Charlie se še naprej bori za življenje. Homer gre na ultrazvok, labradorca pa morata iz svojega doma.
04:15
Kraljeva pingvinka: Kraljeva pingvinka Annabelle kaže zaskrbljujoče simptome. Jorgeja skrbi, da ima težave z živčevjem.
04:36
Želva Federica: Iz Italije je v Loro Parque prišla želva Federica, kjer bo ostala za vedno, Legvanka Esmeralda pa ima okrogel trebuh.
05:00
Smrkelj, smrkelj!: V laboratoriju je zelena sluzasta packarija. Zdravniki razložijo, kako žolč predela maščobo. Videli boste tudi veliko smrkanja.