Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Da Vinci learning
05:27
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Telo, živali in pisanje: znanost razkriva jezike!: Komunikacijo poznamo v različnih oblika: kot govor, pisanje in ... jok ter vreščanje! Zgodovinarji in znanstveniki predstavljajo jezike!
06:00
Paper: Tom Thomas mora za šolo napisati esej o tem, kako pomaga ohranjati okolje, pri tem pa se nauči tudi več o tem, kako negospodarno ravnamo s papirjem.
06:09
Plišasti pingvin: Graham težko zaspi, zato mu bomo izdelali mehkega prijatelja za družbo.
06:12
Pak: Danes so v studiu vsi tekmovalni! Izdelali bomo igro s paki iz pokrovčkov od steklenic mleka.
06:18
Praznični prigrizki: Darila se nabirajo po vsem studiu in čakajo na dan obdarovanja. Izdelali bomo jelko, pod katero jih bomo postavili.
06:24
Elektrika: Kadir iz Turčije si izdela robota. Iz bakrene žice in baterije ustvari magnet, sestavi električni motor in izdela žarnico. Pa bo robot oživel?
06:39
Cvetna boginja: Mily se sprašuje, če je mogoče spoštovati prepričanja vseh in najti kompromis. Potem izve za sekularizem.
06:48
Spoštovanje: Mylan noče igrati nogometa z Mily, ker je dekle. Mily je šokirana in mu hoče pokazati, zakaj mora biti spoštovanje obojestransko.
06:54
Sofoklejev Kralj Ojdip: Siesta sanja o tebanskem kralju Ojdipu in mu pomaga iskati morilca prejšnjega kralja Lajosa. Ojdip lahko svoje ljudstvo reši samo, če odkrije morilca. Siesta obišče starega Tejreziasa, ki ji razkrije strašno resnico. Morilec je namreč Ojdip.
07:09
Darwinov skok: Darwin bi rad skočil s kolesom. Heni in Newts mu pomagata vaditi.
07:24
Skrivnost rivalstva robotov: Addisonino navdušenje, ko je pripeljala Eureko in Gyroa na razstavo v šoli, se spremeni v zgroženost, ko se Donnie pojavi z robotom, ki zmore vse, kar lahko stori njen - samo bolje! Zagotovo gre za neko zahrbtno skrivnost, Addison pa je odločena, da jo reši!
07:39
Smeti v vesolju: Potem ko se Kit zaleti v vesoljski teleskop Hubble, zbere različne komponente in zgradi stroj, s katerim potuje skozi vesolje.
07:45
Zemljina luna: Kit obišče Luno, razišče na njej kraterje in druge zanimivosti ter razjezi starega sovjetskega roverja Lunokhoda.
07:48
Vrste vezij: Smorph hoče vklopiti več svetilk skupaj in se mora naučiti, kako delujejo posamezne elektronske komponente.
07:54
Prevodnost: Smorph odkrije, da nekateri materiali prevajajo elektriko in nekateri je ne.
08:00
V zrak in na pot: Na festivalu zmajev ne gre vse po načrtih, ko Zipa odpihne veter. Bitz mora najti način, da reši Zipa.
08:15
Hladilnik in gobe: Maddie izve, kako hladilnik poskrbi, da ostane hrana hladna, in obišče kmetijo, kjer vse leto pridelujejo gobe.
08:30
Okrepčevalnica: V okrepčevalnici dr. Pande so težave, ker jim je zmanjkalo jajc. Jim bo uspelo dobiti jajca pravočasno?
08:39
Pametna hiša: Mundi mora paziti na res posebno hišo. Doki se sprašuje, zakaj je hiša tako posebna.
08:51
Težave z vetrom: Mlin na veter ne dela, kar je ustavilo proizvodnjo delovnega soka. Bosta Rival in Tekač usposobila mlin na veter?
09:00
Z Maddie v živalskem vrtu: Kako si zagotovimo udobje?: Maddie se nauči, kako lahko poskrbimo, da smo čisti in da nam je udobno. Pokaže nam tudi, kako pingvini uravnavajo svojo telesno temperaturo.
09:30
Domine: Neverjetna ideja ena za drugo, tako gre pri dominah!
09:36
Trak: Kaj lahko Hepi in Briko naredita s trakom? Pa ugotovimo!
09:54
Dirka po vsem svetu: Raziskali bomo, kako različne stvari uporabiti na različne načine.
10:00
V zrak in na pot: Iz papirja, slamic, vrvice in lepilnega traku bomo izdelovali zmaje.
10:03
Most iz kock sladkorja: Zgradili bomo obočni most! Uporabili bomo sladkor, čez most pa bomo lahko celo hodili – bistvo je v načinu gradnje. In še: orjaška hiša iz kart, steklo, ki preživi udarce s kladivom, in jajca, ki nosijo Philovo težo.
10:27
Most: Izdelaj gorski most.
10:30
Neverjetni možgani: Dr. Chris in dr. Xand pokažeta, kako nam možgani omogočajo učenje novih stvari s pomočjo treh človeških vzorcev, kupa peska in nekaj vode. Dr. Chris odkrije, kako poteka zdravljenje lenega očesa.
11:00
Superčuti in superkamere: Nash praznuje rojstni dan z obiskom organizacije za obrambno znanost in raziskovalne ustanove, Doc K pa gre zraven. Tam vidita superkamero in ultrazvočne čipe, ki zaznavajo predmete s pomočjo zvočnih valov. Potem se vrneta v delavnico in ustvarita infrardečo kamero.
11:24
Močne ženske: Grozote zgodovine govorijo o neverjetnih ženskah skozi zgodovino, vključno z Marie Antionette, Tudorjevimi kraljicami in originalnimi superženskami.
11:54
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
12:00
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
12:09
Ponovna uporaba volne: Videli bomo, kako ponovno uporabiti volno. Postanimo zeleni in izvedimo več!
12:21
Zmanjšanje ogrevanja: Izdelava izolacije za vrata iz starih hlačnih nogavic? Postanimo zeleni in ugotovimo, kako deluje.
12:33
Pol voda pol kopno: Štirje mladi raziskovalci se podajo v nacionalni park West Coast v Južnoafriški republiki, kjer raziščejo svet morskih ptic in kač. Na poti se peljejo s kajakom, se potapljajo, srečajo divje živali in spoznajo vrednost naravnih parkov.
13:00
Hayley: Najstnica Hayley ima rada konje in si želi ustanoviti center za reševanje konjev.
13:30
Zvok: Ko mjanmarski menih Thi Jain Da meditira, ga pogosto zmoti hrup. Tokrat bo izvedel vse o nastanku zvoka. Zakaj ga lahko slišimo in vidimo?
13:45
Kozmetični kemik: Mikaela obišče kozmetični laboratorij, kjer spozna kozmetično kemičarko Sharon, ki razvija nove vrste ličil. Sharon ji pomaga, da ustvari svojo lastno šminko: vosek in olje za teksturo, pigment za barvo in hladen model za obliko.
14:00
Urbani kmetovalec: Mikaela spozna urbanega kmetovalca Jonaha, ki vso leto prideluje svežo hrano. Da bi prihranil prostor, svoje pridelke sadi v etažah. Mikaeli pokaže posebno vrsto luči za boljšo rast rastlin in jih razkrije skrivnosti dobre zemlje.
14:15
Toplozračni balon: Vroče in hladno. Doma izdelan toplozračni balon bo postal lebdeča pošast! In še: suhi led, najnižja možna temperatura in še Phil se bo oblekel v sluz ter stopil v kad, polno ledene vode.
14:39
Adelaidini vodni baloni: Videli boste, kako lahko pripravite testo za pico ter naredite ekološke vodne balone in barvit kinetičen pesek.
14:48
Jennina ogabna sluz: Videli boste, kako lahko sami naredite sproščujoče kopalne bombice, pripravite sladoled v vrečki in ustvarite res ogabno sluz.
14:54
Bi zmogli brez planktona?: Plankton je osnova prehranjevalne verige v oceanu. Brez njega ne bi praktično nič preživelo. V eni sami žlički morske vode je lahko več kot milijon živih organizmov.
15:00
Nagrade za pogum: V tej posebni epizodi dr. Chris in dr. Xand razkrijeta dobitnike nagrad. Zdravnika dobitnike presenetita na domu in v bolnišnici ter jih nagradita za izjemen pogum pri soočanju z boleznimi in poškodbami.
15:30
Pazite se stražarjev: Skrivnostni starodavni tempelj pod morjem je bil skrit več stoletij. Nektonovi odkrijejo, da je za to zelo dober razlog.
15:51
Barva vročine: Eric z eksperimentom s kocko ledu pokaže, kako svetle barve kot ogledala bolje odsevajo svetlobo in toploto kot temne barve.
15:54
Skrivno sporočilo!: Eric s kromatografijo razdeli barve iz črnega flomastra, s čimer lahko ustvari skrivna sporočila.
16:00
Počitniški triki: Imi, Oliver, Marianne in preostala ekipa poskrbijo, da vam ne bo med počitnicami nikoli več dolgčas.
16:18
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
16:21
Zakaj kruh vzhaja?: Kruh vzhaja s pomočjo kemične reakcije, ki ji pravimo fermentacija., in kvasa, ki sladkorje v testu spremeni v ogljikov dioksid in etanol. Ogljikov dioksid je ujet v elastični mreži glutena, zato testo vzhaja in se širi.
16:24
Triki za ponovni začetek pouka: Vračamo se v šolo. Molly pripravi prigrizke, Gabe in Jenna se pošalita iz učiteljice, Devonte pa se nauči loščiti čevlje z banano.
16:39
Miti in legende: Srednjeveškim ljudem ne manjka domišljije: verjamejo v demone, zmaje in vile in v vsak dan pričarajo domišljijo!
16:45
Napadanje gradov: Za Sira Howlerja je velik podvig zavzetje utrdbe Lorda Roacha! Zdaj pride prav iznajdljivost mogočnega vodje!
16:48
Laminiran kolaž: Ustvarite živali iz listja.
16:54
Akrobat: Narišite akrobata na več delov zloženega lista papirja in ga odprite, da vidite koreografijo.
17:00
Susan: Petnajstletna Susan rada nakupuje, zato začne obračati mesečni družinski prihodek.
17:30
Kenija 2. dan: Dekliška ekipa in voditeljica Camille Ucan so v Keniji in se učijo športnih veščin masajskih bojevnikov. Danes njihov trening vključuje težko dirko z vodo.
17:48
Vesoljski tehnolog: Mikaela obišče vesoljski tehnologinji Natalie in Kristin, ki razvijata naprave za uporabo na drugih planetih. Spozna, da gravitacija vpliva na delovanje naprav, in preizkusi robotsko roko, s katero premakne satelite v vesolju.
18:03
Super vesoljski triki: Tokrat bo za vse navdih vesolje. Yas poustvari površje Lune, Adelaide okrasi superge, Molly pripravi poslastico, Miles pa naredi raketo.
18:24
Popoln dan: Matilda se z družino odpravi na smučanje in deskanje na vodi v Cornwallu. Pripravi korniški kremni čaj s kolački in smetano. Po dirki za vse pripravi ribje pogače.
18:39
Baletniki: Matilda trenira angleški nacionalni balet skupaj z Jackom in nekaterimi njegovimi prijatelji z ragbija. Kasneje jim skuha špagete z mesnimi kroglicami in sufle, ter pripravi napitke z beljakovinami za krepitev mišic.
19:00
Svetlobni izziv: Uporabimo svetlobo sebi v prid! Phil bo v izzivu s svetlobo sestavil sestavljanko, ki je vedno težja in težja. Izdelali bomo periskop, prižgali TV z odbojnimi žarki in videli v temi!
19:24
Dvoriščna znanost: Voditelj Steve Spangler se sprošča na domačem dvorišču s pomočjo trikov in izumov, ki jih lahko poustvarite na prostem. Povedal nam bo, kako lahko z močjo možganov odpremo avtomobilska vrata, in nam pokazal, kako na vodi balansiramo žogico.
19:48
Zdravnik Pozor!: Zdravniki skočijo v bazen z želatino, da bi vam pokazali, kako delujejo vaše celice.
20:18
Nadomestne družine: Spoznali bomo štiri različne vrste mladičkov, ki jih vzgajajo ljudje in imajo nadomestne družine.
20:42
Mlad dinozaver: Naredi mladega dinozavra!
21:00
Raziskava odročnih krajev: Obiskali bomo odročne kraje, da bi videli, kako potekajo raziskave in obnova. Začeli bomo na Fidžiju, kjer se mante vsako leto selijo zaradi hrane. Na Havajih pa bomo spoznali zgodovino uničenja.
21:21
Rdeči karton za nevarno življenje: Kako lahko ostanemo v formi med gledanjem nogometa? Temu se posvečajo raziskovalci pri projektu EuroFIT. Odgovor bomo izvedeli med gledanjem Arsenalovega treninga v Londonu in Benficinega v Lizboni.
21:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
21:30
Živali: še pametnejše so, kot si mislite!: Psi, pujsi, krave in krokarji so lahko neverjetno inteligentni. Tudi živali lahko gojijo nepričakovana prijateljstva!
21:54
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
22:00
Farnsworth proti Sarnoffu: Philo Farnsworth je svoje življenje posvetil razvoju televizije. Orjaška korporacija RCA je tako navdušena nad njegovim delom, da hoče kupiti patent, kar vodi v bitko.
22:45
Skrivnosti ledu: Znanost o ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne?
22:51
Znanost izjemne vpojnosti: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Prvih 8 tednov: Slišali bomo zgodbo o tem, kaj se zgodi v prvih osmih tednih po spočetju v maternici. Videli bomo, do kakšnih sprememb pride - od razvoja organov do prvega srčnega utripa.
00:00
Šport in okolje: Odpotujte na križišče športa in našega okolja. Spoznali bomo olimpijskega deskarja na snegu, ki poskuša zaščititi naše gore. Havajski surfer pa uči otroke, zakaj je pomembno skrbeti za čistočo oceanov in obale.
00:21
Večja raznolikost koruznih polj: Znanstveniki poskušajo povečati pridelek, izboljšati kakovost, odpornost in okus koruze. To nameravajo narediti s povečevanjem bioraznolikosti in agrikulturnih ekosistemov.
00:24
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
00:30
Naprave za drugačen vsakdanjik: Drone vsak dan vedno več uporabljajo. Domači roboti lahko izjemno spremenijo naše življenje in mogoče si bomo s 3D-tiskalniki lahko kmalu zgradili dom.
00:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
01:00
Farnsworth proti Sarnoffu: Philo Farnsworth je svoje življenje posvetil razvoju televizije. Orjaška korporacija RCA je tako navdušena nad njegovim delom, da hoče kupiti patent, kar vodi v bitko.
01:45
Skrivnosti ledu: Znanost o ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne?
01:51
Znanost izjemne vpojnosti: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Radovednost in želja po tveganju: Radovednost, ekstremni športi in adrenalinska vožnja vplivajo na naše telo. Znanstveniki pojasnjujejo kako.
02:27
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Vsakodnevno življenje s kromanjoncem: Pogosto jih vidimo, kako v živalskih kožah postopajo po jamah. Vendar so kromanjonci bili veliko naprednejši, kot si mislimo.
03:00
Ko se znanost preda lepoti: Znanost sreča lepoto: kaj stoji za lepimi lasmi, koži in popolnim parfumom?
03:27
A Machine Which Can Read Your Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Zdravstveni učinki alternativnega zdravljenja: Čeprav tehnologija spreminja zdravstveni svet, ima alternativno zdravljenje pozitivne učinke.
03:57
A Robot In Mind: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Trajnostni nasveti za hrano: Že v srednjeveških časih so ohranjali svežino hrane. S svežo hrano zmanjšamo količino odpadkov, vendar lahko zaužijemo hrano s pretečenim rokom uporabe? So poceni živila vedno slaba?
04:24
A Sweet Solution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Čudesa narave: Nekatere stvari v rastlinskem in živalskem svetu so na prvi pogled prav čudne. Vendar je znanost odkrila njihove skrivnosti.
04:57
A Tyre Revolution: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Kruh, steklenice in noži skozi stoletja: Način izdelave steklenic, nožev in moke za vsakodnevni kruh se je skozi stoletja precej spremenil. Te spremembe so prisotne.
05:27
Bags of Water: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Skrivnosti zemlje, morja in neba: Zemlja, morje in nebo so polni neverjetnih pojavov. V preteklosti so ljudje mislili, da gre za čarovnijo, vendar znanost razkriva resnico.
05:57
Cool Baking Technology: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Alarm: Potem ko mu ukradejo enega od čokoladnih zajčkov, Tom Thomas skupaj s Simko in Nolikom izdela alarm, da zaščiti preostalega zajčka in odkrije tatu.
06:09
Okraski za škatle: Studio je poln prazničnih okraskov! Izdelali bomo poseben okras.
06:15
Maske: Vsi vadijo za praznične nastope. Izdelali bomo maske, da se bodo lažje poistovetili z liki.
06:24
Vzvodi in škripci: Nizozemka Senna izvaja poskuse z vzvodi. Izdelala bo skriven predal, ki ga odpremo samo z vzvodom, strla oreh s pomočjo vrat in dvignila avto samo z mišicami in škripci.
06:39
Super! Različni smo si: Gaspard in Mily poskušata razložiti Penelope, zakaj je drugačnost dobra in kako lahko na razlike gledamo kot na priložnosti.
06:48
Kaj so moje korenine?: V namen spoznavanja različnih kultur vsak prinese svojo tradicionalno jed. Mily se sprašuje, kako naj odkrije svoje kulturno ozadje.
06:54
Homerjeva Iliada: Siesta z Ahajci napade Trojo, da bi rešili lepotico Heleno, ki je tja zbežala s princem Parisom. Ahil je najpogumnejši bojevnik, a se noče boriti, Trojanci pa imajo na svoji strani smrtonosnega Hektorja. Bo Siesta Ahila pravočasno prepričala, naj se pridruži bitki?
07:09
Majava pot domov: Darwin in Newts izbereta bližnjico, da se vrneta domov, preden se stemni. Osredotočiti se morata na ravnotežje in sodelovati.
07:24
Skrivnost nejevoljnega dirkača: Addisonin in Alexov derbi z avtki iz posodic za milo kaže na zmago na letnem tekmovanju - dokler nekaj ali nekdo skrivnostno ne upočasni premikanja. Gre za sabotažo? Addison ima samo uro časa do dirke, da razreši skrivnost!
07:39
Sonce: Kit se odpravi na Sonce in izkusi njegovo neznansko moč. S pomočjo fotografij pobegne še pravi čas!
07:45
Merkur: Kit hoče odkriti nekaj zanimivega na Merkurju, a razočarano ugotovi, da ni nič za odkriti.
07:48
Zvočna vezja: Smorph odkrije, da lahko električne vezja proizvajajo tako zvok kot tudi svetlobo.
07:54
Zgodba o duhu: Smorph ne mora zaspati zaradi duha. Smorph poskuša odkriti, kaj hoče duh od njega.
08:00
Zaklenjeni v gradu: Robot Volk zaklene Purl v grajski stolp. Sir Poševnik prav tako obtiči v stolpu. Lahko Bitz reši oba?
08:15
Nebotičniki in ptice: Maddie izve, kako zgradijo nebotičnike in poskrbijo, da so stabilni. Potem pa obišče še ptičji rezervat, kjer preučuje let sove.
08:30
Jajčne težave: Dr. Panda je voznik tovornjaka in mora krhka jajca dostaviti do Leove koče po skalnati gorski poti. Mu bo uspelo?
08:39
Mlini na veter: Doki ima težave na Otovem minigolfu zaradi mlina na veter. Ekipa ugotovi, da ne vejo, kako delajo pravi mlini na veter.
08:51
Smrdeči Solo: Duo in Trio se preselita k Tekaču, ker se je Solo nehal tuširati in začel smrdeti. Kako naj ga prepričajo, da se spet začne tuširati?
09:00
Proizvajanje elektrike: Smorph živahno pleše, ko nenadoma zmanjka elektrike. Čas je, da ugotovi, kako deluje elektrika, da bo lahko nadaljeval z zabavo.
09:06
RGB-svetila: Smorph hoče zgraditi mavrično napravo, zato mora izvedeti, kako lahko s svetlobo ustvari barve.
09:09
Osnove tokokroga: Smorphov najljubši robot je nehal delati. Spoznajte delovanje električnega vezja in popravite robota.
09:15
Dan princese Biserke: Izdelali bomo papirnata padala in raziskali, kako lahko ujeti zrak upočasnjuje stvari.
09:18
Iskanje mehurčkov: Odpadni material in palčke za pihanje mehurčkov bomo spremenili v napravo, ki piha mehurčke.
09:24
Dan princese Biserke: Ko kočija s princeso Purl in Bobom uide izpod nadzora, mora Bitz najti način, da jo ustavi.
09:36
Iskanje mehurčkov: Princesa Purl mora zaplesati z redkim bitjem, da bi ostala princesa. Naloga ni lahka in Bitz ji mora nekako pomagati.
09:48
Prepad v morju: Nektonovi se potapljajo v vrtači sredi morja, ko se začnejo dogajati čudne stvari.
10:09
Kako visoko je drevo?: Kako lahko izmerimo višino objektov, dreves ali košarkarskega koša, ne da bi uporabili lestev? Tokrat bomo izvedeli, kako lahko s pomočjo razmerij in ocen linearne razdalje ocenimo na presenetljivo natančen način.
10:15
Izlet v Tajsko: Danes naši prijatelji obiščejo Tajsko, da bi pokusili nekaj pikantnih jedi. Eno od njih pripravlja Alimov dopisovalec Narawan.
10:21
Izlet v Kanado: Kaj, če bi poiskali kraj, kjer bi se lahko učili ribolova kar v šoli? Čas je za potovanje v Kanado!
10:30
Hogie gre v zaliv Halong: Prijatelji spoznajo fanta Haia, ki mora očetu dostaviti vodne lutke, ki pa po poti skrivnostno izginejo.
10:45
Pomorska nesreča: Španske oblasti pokličejo na pomoč Meteo junake, potem ko pade v morje tovor, ki bi lahko predstavljal nevarnost.
10:51
Kaj smrdi: Kmetje se pritožujejo nad skrivnostnim smradom. Bodo Meteo junaki našli njegov izvor in ga odpravili?
10:57
Kalne vode: Avstralske ribe izpodrivajo invazivni krapi. Bodo lahko Meteo junaki ustavili njihovo širjenje?
11:09
Kartonske škatle: Grimwadovi se odločijo, da bodo iz kartonskih škatel zgradili grad, zato jih grejo iskat. Nekaj jih najdejo tudi v sladoledarni.
11:24
Sveže meso: Preživetje v živalskem svetu je težko. V tej epizodi bomo spremljali štiri živali, ki se morajo naučiti teči, da lahko ubežijo plenilcem.
11:48
Luksuzne drevesne hišice: Alie Ward predstavi luksuzne vile na drevesih, razsvetljavo na konicah prstov, knjigo, ki filtrira vodo, in pingvinjega robota.
12:09
Končna hitrost: Raign mora po zadnji uganki razkriti neprijetno skrivnost in podoživeti travmatičen dogodek iz preteklosti.
12:21
Napetost: Otroci so spet kaznovani, zato se spet odpravijo skozi vrata in nadaljujejo s svojo pustolovščino.
12:33
Čokoladar: Mikaela obišče čokoladarko Samantho. Spozna, da se pot čokolade prične v zelenem kakavovem zrnu. Odkrije skrivnostno rast kakavovih zrn in se nauči prepoznati zdravo zrno ter spozna zakaj ga pred izdelavo čokolade prepražimo.
12:45
Meteorolog: Mikaela obišče meteorologa Rossa in odkrije skrivnosti vremenskega napovedovanja ter televizijskega prenosa. Spozna, da meteorologi za svoje meritve uporabljajo satelite, termometre in anemometre.
13:00
Očka, ki izginja: Matilda z bratom in sestrami poskuša trik, kjer bi oče izginil. V kuhinji dela začarane modre rezance, užitne rože in neverjetno čokoladno iluzijsko torto.
13:15
Popolnoma izmučeni: Matilda se z družino nauči nekaj novih kalifornijskih pustolovskih športov - slacklining in bubble balling. Za kosilo pripravi zdrave lososove sklede, sadne kebabe s čokoladno omako ter arašidovo maslo in žele mlečne napitke.
13:30
V čast kralju Xandu!: Dr. Xand in dr. Chris bosta razkrila, kako deluje hipofiza. Dr. Ronx bo spoznala ljudi, ki nosijo zobni aparat. Jessica si je poškodovala vrat, Georgea pa je ugriznil konj.
14:00
Sluh: V tokratni epizodi dr. Chris in dr. Xand raziskujeta sluh in pokažeta, kako lahko vidite zvočni val.
14:15
Malezija 3. dan: To je 3. dan ekipne avanture deklet v Maleziji, kjer se učijo levjega plesa. Danes gre za moč rok in voditeljica Camille jih izzove s pladnji, polnimi pijač.
14:30
Od kod leopardom lise?: Matematik in kriptolog Alan Turing se je domislil kemične teorije morfogeneze, ki pojasnjuje, zakaj imajo leopardi pikčasto krzno. To ni dokazano, ampak biokemiki so odkrili snovi, ki delujejo, kot je on predvidel.
14:33
So čebele barvno slepe?: Čeprav imajo pet oči, čebele ne vidijo rdeče barve. Lahko pa vidijo ultravijolično, ki je za nas nevidna. Rože, ki so za nas na videz običajne, so lahko za čebele spektakularne, ker jih oznake, ki jih mi ne vidimo, vodijo do slastnega nektarja.
14:36
So vroči izviri čarobni?: Grand Prismatic Spring v parku Yellowstone v ZDA je vroči izvir v barvah mavrice. Barve so posledica organizmov, ki obožujejo vročino, ki jim pravimo cianobakterije in različnih drugih bakterij in organizmov, ki vsebujejo različne vrste barvnih spojin.
14:39
Študijski prijatelji: Ekipa razmišlja, kako bi Maxovi mami Helen pomagali pri učenju za izpit. Noodles kar naprej izgublja v šahu proti starcu v parku.
15:09
Garažni navdušenci II: Steve Spangler ustvari znanstvene igrače in izume, ki ne upoštevajo gravitacije. Nad glavo bo viselo narobe obrnjeno vedro z vodo, a glava pod njim bo vseeno ostala suha. Izstrelili bomo tudi melone 100 metrov visoko.
15:33
Rastoči čevlji: Alie Ward predstavi žar, ki peče na sonce, držalo za pametne telefone, čevlje, ki se jih da raztegniti, in aplikacijo, ki preverja sončne poškodbe.
15:54
Gradnja utrjenih gradov: V srednjem veku so gradili gradove , da bi prebivalce zaščitili pred nevarnostjo. Sovražni napadi pa otežujejo gradnjo.
15:57
Družinsko življenje v srednjem veku: Kako je videti družinsko življenje srednjeveških kmetov? Od izobraževanja otrok do vsakodnevnih opravil, nikoli ni dolgčas.
16:03
Prepad v morju: Nektonovi se potapljajo v vrtači sredi morja, ko se začnejo dogajati čudne stvari.
16:24
Kako visoko je drevo?: Kako lahko izmerimo višino objektov, dreves ali košarkarskega koša, ne da bi uporabili lestev? Tokrat bomo izvedeli, kako lahko s pomočjo razmerij in ocen linearne razdalje ocenimo na presenetljivo natančen način.
16:30
Tjulenj: Malega čuka skrbi, da ni več najbolj prisrčno bitje v mestu, saj sta se mami in oči zaljubila v ptiče mormone na televiziji.
16:39
Mormon: Dedku se zdijo prehranjevalne navade vodomcev gnusne. Še bolj zaprepaden je, ko Binah pove, da so njena najljubša hrana ribje palčke.
16:51
Divji živalski starši: V divjini obstajajo različni načini starševstva. Sesalci in ptice imajo malo mladičev in zanje pazljivo skrbijo. Žuželke, ribe in plazilci imajo običajno veliko mladičev. Nova generacija preživi samo zato, ker jih je tako veliko.
16:54
Pijavkini večerni špageti: Velikanska pijavka z Bornea lahko doseže tudi pol metra. Prehranjuje se z deževniki, najde pa jih po vonju njihove sluzaste sledi. Ker nima zob, deževnike posrka kot špagete.
17:00
Sladkih 16: Hitrostna drsalka Izzy, ki so jo izbrali za treninge z olimpijsko ekipo, je pod pritiskom. Slavljenko Kloe čaka presenečenje.
17:30
Pomembna naloga: Izzivov z živalsko oskrbo kar ni konec. Bo mladim veterinarjem uspelo ugotoviti, kaj je narobe z bokserjem Casparjem?
18:00
Krasna pošast: Xavier ne more nahraniti mladiča pegaste sove. Bear je pes, ki je bolj podoben konju in se igra kot tiger.
18:30
Klovnska ribica in beli tiger: Ekipa v akvariju prične z lastnim paritvenim programom. Medtem ima beli tiger Lin Mao težave s kolkom.
19:00
Zaščitniki: Psi imajo čut za skrb in zaščito, zato pomagajo invalidom, branijo divje živali in varujejo ogrožene vrste.
19:48
Hrustljavi kristali: Eric izve, da čeprav nastajajo kristali več milijonov let, jih lahko s preprostim poskusom ustvari v enem tednu, pa še okusni so.
19:51
Kaj je z vodo?: Eric se s čarobnim trikom postavi po robu gravitaciji in s poskusom s cvetlicami doseže, da začne voda teči navzgor.
19:54
Zvezde iz kozarca: Eric izve, da so ozvezdja pogosto v obliki živali, stvari in ljudi. Ustvari svetilko, s katero lahko projiciramo ozvezdje Veliki medved.
20:00
Imitatorski kanal: Ekipa odkrije kanal, ki posnema njihov kanal. Posnemovalca izzovejo na obračun za več igralcev.
20:30
Stričev avto: Pride do kaosa, ko se sredi garaže pojavi karavan Jessejevega strica.
21:00
Konec sončnega sistema: Astronomi preučujejo sončni sistem, da bi napovedali prihodnost našega sonca in planeta. Njihove napovedi zavzemajo velikanski model.
21:51
Horoskopi in vedeževanje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Zdravljenje alzheimerjeve bolezni: Alzheimerjeva bolezen je vedno pogostejša med starejšim prebivalstvom. Dokumentarec predstavlja dognanja znanstvenikov glede zgodnjega odkrivanja bolezni, vzrokov za nastanek in zdravljenja.
22:48
Učinek zdravil na naše telo: Vedno preberite priložena navodila. S hrano lahko vplivamo na učinkovitost zdravila.
23:00
Programerka Ada: Vojvodinja računalništva: Dokumentarec nam razkrije ekscentrično in zanimivo življenje Ade Lovelace, ki je bila prva programerka na svetu. Videli bomo, kako je z vizionarsko domišljijo in racionalno logiko napovedala digitalno dobo, v kateri živimo.
00:00
Konec sončnega sistema: Astronomi preučujejo sončni sistem, da bi napovedali prihodnost našega sonca in planeta. Njihove napovedi zavzemajo velikanski model.
00:51
Horoskopi in vedeževanje: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Zdravljenje alzheimerjeve bolezni: Alzheimerjeva bolezen je vedno pogostejša med starejšim prebivalstvom. Dokumentarec predstavlja dognanja znanstvenikov glede zgodnjega odkrivanja bolezni, vzrokov za nastanek in zdravljenja.
01:48
Učinek zdravil na naše telo: Vedno preberite priložena navodila. S hrano lahko vplivamo na učinkovitost zdravila.
02:00
Umiti ali ne umiti?: Koža in lasje se ob nerednem umivanju spreminjajo. Za razliko od nas, so živali razvile lastne načine umivanja svojega telesa.
02:27
Digitizing the Past: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Zabavna znanost o hrani, telesu in živalih: Znanost odgovarja na nekaj preprostih vprašanj o hrani, telesu in živalih.
02:57
Fresh Fish Supper: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Neverjetno telo: Človeško telo je sposobno neverjetnih podvigov. Neverjetne reakcije telesa in možganov ob ekstremnih naporih.
03:27
HIV Vaccine On Trial: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Jajca, zrezek in paradižnik pod mikroskopom: Z znanostjo smo odkrili posamezne sestavine jajc, paradižnikov in zrezkov. Sedaj pa bomo odkrili znanstveni način priprave jedi.
03:57
Milking Plants: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Znanost viralnih posnetkov: Splet je prepreden z neverjetnimi posnetki živali, ljudi in stvari. Ali so ti posnetki resnični? Preverite!
04:27
New Green Materials: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Iznajdbe skozi čas: Za nas so že samoumevni, vendar izumi kot so sesalnik, Walkman in lak za nohte ključno vplivajo na naše življenje.
04:57
Plug-in Savings: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Neverjetne skrivnosti drsanja na ledu: Znanost o drsanju na ledu: kaj se zgodi, ko voda zamrzne? Drsalke so zasnovane za največjo učinkovitost.
05:24
Robot Ship Inspectors: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:30
Za kulisami oblačil, hrane in zdravil: Hrana, oblačila in zdravila pogosto vključujejo etikete s pomembnimi podatki. Naučite se brati in razumeti posebne simbole.
05:54
Safe To Fly: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
06:00
The Mixer: Tom Thomas in Nolik odkrijeta prednosti uporabe mešalnika. Za ljudi je to način, kako dolgočasno mleko spremeniti v okusne mlečne napitke, za Mojstre Vseznalčke pa prostor, kamor lahko vstopijo in se napolnijo.
06:09
Okvir za sliko: Poza! Imamo krasne fotografije vseh, zato bomo izdelali okvir za sliko, da jih razkažemo v slogu.
06:15
Praznične zvezde: Nabrali smo veliko palic. Iz njih bomo izdelali praznični obesek zvezdo.
06:24
Voda: San Dar živi v hiši na kolih sredi jezera v Mjanmaru. Zanima jo, od kod pride vsa ta voda in katere igre na vodi se lahko gre s prijatelji.
06:39
Ponos: Mily se pouči o ponosu in o tem, kako smo lahko ponosni na različne načine. Če nas ponos ločuje, nas lahko potem tudi združuje?
06:48
Neuporaben sem: Mily ima slabo samopodobo in misli, da se ji vsi smejijo. Gaspard in Lola ji poskušata pomagati dvigniti samozavest.
06:54
Homerjeva Odiseja: Siesta z Ojdipom odpluje v Itako, kjer ga čaka žena Penelopa, čeprav se govori, da je umrl v vojni. Penelopa ima več snubcev in če hočeta Siesta in Ojdip priti tja pravočasno, bo plovba prav nevarna.
07:09
Mali žužki: Darwin in Newts skrbita za mladiče lokalnih živali ter se ogromno naučita o njihovem življenjskem prostoru.
07:24
Skrivnost strašljivega gokarta: Ko se Kevinov novi radijsko vodeni model avtomobila začne obnašati, kot da ga je nekaj obsedlo, je prepričan, da ga nekaj preganja in prosi Addison za pomoč.
07:39
Venera: Kit hoče najti prebivalce na Veneri, kar se konča z izbruhom vulkana.
07:45
Mars: Kit se udeleži velikega dirkaškega tekmovanja na Marsu.
07:48
Zgodba o zakladu: Smorph si izmisli zgodbo, kako pogumen potapljač uporabi svetlobni ščit in prepodi požrešne morske pse!
07:54
Vilinska zgodba: Smorpha je v temačnem gozdu strah. Sprašuje se, ali se v gozdu skriva zmaj. Čas je za raziskovanje.
08:00
Bitzina velika gradnja: Robot Volk uniči vsako hišo, ki jo Bitz zgradi. Materialov ni več, ostal je samo sneg, zato mora Bitz najdi drugo rešitev.
08:15
Kompost in rastline: Maddie se poduči o življenjskem krogu rastlin vse od semena naprej in izve, kako iz smeti nastane kompost.
08:30
Pralni dan: Mukičin pralni strok se pokvari. Nilček ga poskuša popraviti, a naredi več škode kot koristi. Dr. Panda priskoči na pomoč.
08:39
Roza dan: Anabella ima rada roza stvari. Izmislila si je celo Roza dan. Ekipa se odpravi na Lac Rose v Senegalu - roza jezero. Zakaj je jezero roza?
08:51
Vsi so dobrodošli!: Rival začne s protestom, da bi Leo poslali domov. Odločijo se za kviz o Bilki. Tisti, ki ne naredi testa, mora zapustiti Bilko.
09:00
Rešitev za onesnaževanje: Na morju pride do razlitja nafte. Otroci se domislijo načrta, kako rešiti morske živali v Kivijevi dolini.
09:15
Velika Pop na vrhu: Papirnati krožniki in kartonasti tulci postanejo zabaviščni park.
09:18
Ahoj!: Izdelaj telefon iz vrvice in papirnatih lončkov. Pošiljali si bomo sporočila!
09:24
Velika Pop na vrhu: Pop in Zip obtičita na vrhu visoke zgradbe in si ne upata priti dol. Ju lahko kako spravijo dol?
09:36
Ahoj!: Bitz mora narediti načrt, kako vse spraviti z oddaljenega otoka.
09:48
Mladi Nektonovi: Nekaj ??mladih in zagnanih oboževalcev obišče Aronaks. Ant in Fontaine sta prepričana, da bo vse pod nadzorom. Kaj gre torej lahko narobe?
10:09
Mogočna ničla: Katero je najmogočnejše število v vesolju? Milijon? Milijarda? Bilijon? Ne, nič! Vse vam bomo pojasnili v tej epizodi, spoznali bomo vlogo ničle v velikih številih.
10:15
Izlet v Švedsko: Sladkarije naj ne bi bile slane. Toda ponekod, na primer v Švedski, so slane sladkarije priljubljene. Čas je za novo pustolovščino.
10:21
Izlet v Iran: Je mogoče narediti zapletene izračune, ne da bi imeli pri roki računalo? To bomo izvedeli na potovanju po Iranu.
10:30
Hogie gre na Jeju: Bernie med potovanjem na otok Jeju izgubi očala! Na srečo se Hogie spoprijatelji z Min-ja, ki svojo družino prosi za pomoč pri iskanju.
10:45
Slano jezero: Ventum in Pluvia se odpravita v Kazahstan, kjer se širi skrivnostna bolezen.
10:51
Nespametni ribolov: Meteo junaki rešujejo morske vrste v Španiji, ki jih ogroža netrajnostni ribolov.
10:57
Nevaren potop: Okolico Iguasujskih slapov so preplavili turisti. Meteo junaki se trudijo, da bi tam spet zavladala mir in tišina.
11:09
Zmanjšanje živilskih odpadkov: Družina Grimwade bi rada zmanjšala živilske odpadke. Pred nakupom nove hrane pojejo tisto, ki je tik pred iztekom roka.
11:24
Mali lovci: Biti lovec ni tako preprosto. Če bi rad bil plenilec, se moraš naučiti loviti. Kako pa?
11:48
Celinski surf park: Alie Ward predstavi inovativen surf park v Severnem Walesu, tehnologijo za mačke in pse, masažne stole in navpične vrtove.
12:09
Brezplodna prihodnost: Otroci naletijo na slepo ulico, a se Hulk noče predati, čeprav je vse upanje izgubljeno.
12:21
Rezultati: Otroci so ujeti v podzemlju z nevrotičnim Brunom, zato morajo ugotoviti, kako pobegniti, preden bo prepozno.
12:33
Veterinar: Mikaela in njen psiček Patty obiščeta dr. Andreo, kjer spoznata delo veterinarja. Odkrije, da imajo mačke in psi različne zdravstvene težave ter se preizkusi v kirurškem šivanju banane.
12:45
YouTubov studio upravitelj: Mikaela obišče prostore YouTuba in spozna studio upravitelja Marka. Pokaže ji, kako YouTuberjem pomagati do boljših videoposnetkov. Svetuje ji glede osvetlitve, scenarija, igranja in urejanja videoposnetkov. Najbolje pa je biti to kar si!
13:00
Hollywoodski igralec: Matilda organizira nekoga, ki bo njenemu bratu Jacku dal nasvete za igranje, in ga prisili, da igra v zgodbi, ki jo je zanj napisala. Nato skuha nekaj njegovih najljubših jedi - piščančja krilca z zelenjavnimi ovojnicami in bleščečo torto.
13:15
Igra: Matilda z družino v studiu v LA naredi računalniško igro, v kateri so oni igričarski liki. Pozneje v kuhinji ustvari igričarski meni.
13:30
Moč telesnih vezi: Doktorji bodo tokrat pokazali, kako močne so vaše vezi. Dr. Xand spozna očeta in njegovega sina, ki izdelujeta bionične roke. Obiskali bomo tudi naše dojenčke.
14:00
Kosti: Dr. Chris in dr. Xand raziskujeta kosti in pokažeta nekaj poskusov, s katerimi postanejo upogljive.
14:15
Malezija 4. dan: To je 4. dan ekipne avanture deklet v Maleziji, kjer se učijo levjega plesa. Danes gre za timsko delo, voditeljica Camille pa v tradicionalni igri predstavi njihovo konkurenčnost.
14:30
Kako se ribe svetijo v temi?: Bioluminescenca je sposobnost živega organizma, da ustvari in sprošča svetlobo, ki nastane s kemično reakcijo. Približno 90% živali v globokem morju ustvarja nekakšno obliko bioluminescence. Kresnice, kresničke in nekatere glive jo tudi lahko.
14:33
Imajo velikani radi šestkotnike?: Velikanovo pot na Severnem Irskem sestavlja okoli 40.000 bazaltnih stebrov večinoma šestkotne oblike. Narava je zelo učinkovita, zato pogosto uporablja šestkotnike, npr. pri mehurčkih in panjih.
14:36
Lahko vidim kot superjunak?: Rentgenski žarki so vrsta elektromagnetnega sevanja. Odkril jih je Wilhelm Röntgen leta 1895, to pa je pomenilo velik napredek v medicini. Ko pogledamo posnetek rentgena, namreč vidimo sence predmetov, ki jih rentgenski žarki prodrejo. Kot bi bili superjunaki.
14:39
Odprava prekletstva: Alicia pomaga Noodlesu premagati njegovo prekletstvo za petek 13. Nekateri grozljivi dogodki prepričajo Chelsea in Maxa, da je v hiši duh.
15:09
Počitniški triki: Imi, Oliver, Marianne in preostala ekipa poskrbijo, da vam ne bo med počitnicami nikoli več dolgčas.
15:27
Katera je nabolj psihedelična zelenjava?: Fraktal je vzorec, ki se ponavlja v vedno manjši obliki. Cvetača romanesco je odličen primer fraktala v naravi. V naravi je veliko fraktalov, na primer v praproti, rekah, na obalah, v gorah in oblakih.
15:30
Zakaj kruh vzhaja?: Kruh vzhaja s pomočjo kemične reakcije, ki ji pravimo fermentacija., in kvasa, ki sladkorje v testu spremeni v ogljikov dioksid in etanol. Ogljikov dioksid je ujet v elastični mreži glutena, zato testo vzhaja in se širi.
15:33
Toplotne kamere: Alie Ward predstavi kuharja, ki kuha z uporabo znanosti, zapestnico, ki lajša stres, napravo za preverjanje toplote in budilko, ki ti zjutraj pomaga vstati.
15:54
Trubadurji in minstreli: V srednjem veku je poslušanje glasbe za zabavo zelo priljubljen konjiček. Slavni glasbenik Howler je zelo priljubljen.
15:57
Vitezi: V srednjem veku ne more biti kar vsak vitez! Mali Lewis sledi vsakemu koraku k izpolnitvi sanj, da bi postal vitez.
16:03
Mladi Nektonovi: Nekaj ??mladih in zagnanih oboževalcev obišče Aronaks. Ant in Fontaine sta prepričana, da bo vse pod nadzorom. Kaj gre torej lahko narobe?
16:24
Mogočna ničla: Katero je najmogočnejše število v vesolju? Milijon? Milijarda? Bilijon? Ne, nič! Vse vam bomo pojasnili v tej epizodi, spoznali bomo vlogo ničle v velikih številih.
16:30
Vodomec: Fleabag in Plopa očara jež mladiček, Dedek Jazbec pa izve več o ježih nasploh.
16:42
Jež: Losos zna neverjetno dobro skakati. Lisičji mladički v hišo prinesejo trampolin, da bi videli, kdo skoči najvišje.
16:51
Zakaj škržati ne marajo os: Osa mora izkopati rov v zemljo, da najde škržate. Potem jih paralizira in odnese v svoje gnezdo, kjer postanejo gnezdo za larve. Tudi lemurji imajo radi škržate.
16:54
Larve hroščev so ponoči zelo aktivne: Brazilija je polna neverjetnih živali: jaguarjev, krokodilov, vider, piraj in kapibar. Čeprav je ponoči vse na videz mirno, okoli termitnjakov pa fluorescentne larve hroščev s svetlobo lovijo večerjo.
17:00
Presneta bolezen: Liam se počuti zelo slabo. Bo zdržal dovolj dolgo, da bo trenerja navdušil s svojimi spretnostmi?
17:30
Izzivi: Mladi veterinarji ugotovijo, da prostora za strahove in fobije ob delu z eksotičnimi živalmi ni.
18:00
Povratek: Karen sprejme mačja mladiča, ki rada nagajata. Pomeranka Scarlett pa dočaka sijajen povratek.
18:30
Delfin: Kristina bo opravila ultrazvočni pregled delfina. Poleg tega bomo spoznali enoletnega šimpanza Garoéja in Dalija, samca cesarske tamarinke.
19:00
Pomoč: Opice v zavetišču so posvojile potepuške mucke, zvesti pes pa pomaga rešenemu rakunu, da premaga strahove.
19:48
Ribe v blatu: Glavoči živijo na kopnem v blatu. Ob oseki pridejo na površje in iščejo male rastline in živali, s katerimi se prehranjujejo. Vodo lahko zadržujejo v škrgah, ker pa skrbijo, da imajo kožo vedno vlažno, lahko dihajo skozi njo kot dvoživke.
19:51
Vrčnica in zelo sladka past: Mesojede vrčnice so se razvile tako, da lahko ujamejo in prebavijo žuželke. Tam mala bitja zvabijo k sebi s sladkim nektarjem. Največje vrčnice rastejo na pobočjih gore Kinabali na Borneu. Prostor imajo za več kot liter tekočine.
19:54
Smrtonosna zombi gliva: Spore glive Cordyceps so sposobne nadzirati in ubiti žuželke. Vstopijo v telo žuželke in ga prebavijo od znotraj. Lahko celo usmerjajo njene možgane in jo pripravijo, da dela stvari, ki pomagajo širiti spore.
20:00
Največja zabava: Jessejev nepremišljen stil v simulatorjih letenja povzroča trenja v garaži, zaradi česar izgubi samozavest.
20:30
Trol: Otroci odkrijejo, da skrivnostni internetni trol razkriva njihove videoposnetke, zato poiščejo nasvet.
21:00
Učinki težnosti: Znanstveniki nenehno odkrivajo novosti s področja težnosti. Profesor Jim Al-Khalili nam bo predstavil najnovejša znanstvena odkritja in učinke težnosti na naš vsakdanjik.
21:45
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
21:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
22:00
Skrivnosti težnosti: Profesor Jim Al-Khalili še naprej raziskuje enkratni svet težnosti in spozna, da je kljub neverjetnim odkritjem na področju težnosti ta še vedno precej skrivnostna.
22:45
Povezani med počitnicami.: Programa Skype in Facetime sta poskrbela, da smo dosegljivi tudi na dopustu v tujini!
22:51
Inteligenca in ustvarjalnost: kaj podedujemo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
23:00
Sulavezi (Lembeh in Manado): Otok Sulavezi ima dva različna morska ekosistema. Lembeh z vulkanskim okoljem in Manado s pisanimi mehkimi koralami.
23:51
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
00:00
Učinki težnosti: Znanstveniki nenehno odkrivajo novosti s področja težnosti. Profesor Jim Al-Khalili nam bo predstavil najnovejša znanstvena odkritja in učinke težnosti na naš vsakdanjik.
00:45
Prijetno potovanje: Ste kdaj imeli potovalno slabost? Izvedite, kako se ji izogniti!
00:51
Zavezniki prebave: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
01:00
Skrivnosti težnosti: Profesor Jim Al-Khalili še naprej raziskuje enkratni svet težnosti in spozna, da je kljub neverjetnim odkritjem na področju težnosti ta še vedno precej skrivnostna.
01:45
Povezani med počitnicami.: Programa Skype in Facetime sta poskrbela, da smo dosegljivi tudi na dopustu v tujini!
01:51
Inteligenca in ustvarjalnost: kaj podedujemo?: Oddaja Ste vedeli? raziskuje svet s pomočjo znanosti in ločuje dejstva od fikcije. Predstavlja najnovejše dosežke v tehnologiji in raziskovanju ter gre v zakulisje, kjer razkriva skrivnosti življenja okoli nas.
02:00
Življenje v letu 2030: Naša življenja se zaradi tehnologije hitro spreminjajo. Predstavljamo nekatere spremembe v šolstvu, hrani in prevozu.
02:24
Shocking Olives: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
02:30
Visokotehnološki počitniški pomočniki: Tehnologija je spremenila sleherni vidik naših počitnic: snemanje športnih aktivnosti, komunikacija in varnost.
02:54
Smart Irrigation Bears Fruit: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:00
Orjaški dinozavri in neverjetne pokrajine: V Franciji najdemo neverjetne geološke tvorbe in vegetacijo. Nekoč je to bil dom orjaških dinozavrov!
03:24
The Future Is: Hands-free Driving: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
03:30
Razvoj vsakodnevnih predmetov: Razvoj telefonov, televizije in gospodinjskih pripomočkov je spremenil naše življenje. Vendar sprememb še ni konec.
03:54
The Roaming Recycler: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:00
Ljudje, živali in nagon: V ljudeh in živalih se še vedno skriva starodavni nagon. Razkrivamo delovanje tovrstnih nagonov.
04:27
Tomorrow on TV: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
04:30
Ustvarjanje književnih in filmskih junakov: Ali so naši najljubši junaki resnično obstajali? Zakaj se vedno vračamo h klasičnim zgodbam? Kako nastanejo današnji filmi?
04:54
X-ray Expertise: Raziščite nekaj najvznemirljivejših izdelkov, ki so jih razvili evropski znanstveniki in podjetniki. Poročila obravnavajo vse od nove vrste varčne svetilke do v laboratoriju vzgojenih srčnih zaklopk, od podvodnih jader do robotskega gasilca na daljinsko upravljanje.
05:00
Hiperpovezava s tehnologijo: Povezani predmeti medsebojno komunicirajo, obenem pa spreminjajo svoje okolje in naša telesa. Njihov cilj: poenostaviti vsakdanje življenje.