Arhiv novic

HBO HD: Njegova temna stran, 2. sezona

 Druga sezona HBO serije „Njegova temna tvar“ (His Dark Materials) bo premierno predvajana 17. novembra ob 20.00h na HBO kanalu, na ta dan pa bo serija na voljo tudi v HBO GO ponudbi.

 

Serija, ki temelji na nagrajeni knjižni trilogiji Philipa Pullmana, ki velja za sodobno znanstveno-fantastično uspešnico, spremlja Lyro (Dafne Keen), ki je na prvi pogled popolnoma običajno dekle, ki pa jo spremlja neverjeten pogum. Druga sezona serije "Njegova temna tvar" se začne potem, ko je lord Asriel (James McAvoy) odprl prehod v nov svet in Lyra, pretresena po smrti najboljšega prijatelja, mu sledi v neznano.

 

V skrivnostnem zapuščenem mestu sreča Willa (Amir Wilson), dečka iz njenega sveta, ki tako kot ona beži pred težavno preteklostjo. Lyra in Will odkrijeta, da sta njuni usodi tesno povezani, ko naj bi Willa vnovič združila z njegovim očetom. Vendar je na njuni poti veliko težav in okrog njiju začne divjati vojna. Medtem pa gospa Coulter (Ruth Wilson) vztrajno išče Lyro; odločena je, da jo bo za vsako ceno pripeljala nazaj domov.

 

Dafne Keen, Ruth Wilson, Amir Wilson, Ariyon Bakare, Andrew Scott, Will Keen, Ruta Gedmintas in Lin-Manuel Miranda so odigrali glavne vloge, v novi sezoni pa so se seriji pridružili tudi Terence Stamp, Jade Anouka in Simone Kirby. Izvršni producenti serije so Jane Tranter, Dan McCulloch, Joel Collins in Julie Gardner za Bad Wolf, Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper ter Deborah Forte, Toby Emmerich in Carolyn Blackwood za New Line Cinema in Ben Irving in Piers Wenger za BBC One.

 

Premiera druge sezone HBO serije
17. novembra na HBO GO in HBO

 

Njegova temna tvar (His Dark Materials)
Temelji na knjižnih uspešnicah Philipa Pullmana

osmrtnice smrtovnicejastuci