Arhiv novic

Viasat izbor oddaj za 47. teden (15. – 22. november)

 VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA - RAZKRITE SKRIVNOSTI ZAKLADOV – S3, EP1 @ ponedeljek, 16. november, 20:05

 

Odkrijte šest največjih svetovnih zakladov, skupaj z vsemi njihovimi skrivnostmi, ki so do danes ostajale prikrite. V tej sezoni bomo obravnavali šest zakladov starega veka: ameriško skrivno mesto piramid Cahokia, bakrene zvitke Mrtvega morja, pozabljeno mesto Pi-Ramesses, grobnico kralja Tuta, sveti gral ter potopljeni otok Atlantida. Vsak predmet in lokacija bosta podrobno preučena s strani strokovnjakov s pomočjo novih tehnik, vključno z napredno forenziko, ki bo šele prvič v zgodovini odklenila pretresljivo resnico. Na lovu za odgovori bomo ob pomoči arheologov, zgodovinarjev, učenjakov in znanstvenikov raziskali vsako najmanjšo podrobnost. Do kakšnega zaklada vodijo bakreni zvitki? Bomo kdaj našli sveti gral? Kakšne skrivnosti skriva grobnica kralja Tuta? Vse to bo razkrito!

Epizoda 1: Pred več kot 1.000 leti je bila v srcu Severne Amerike zgrajena metropola. Cahokia je bila tisti čas večja kot Pariz in London, danes pa velja za eno najbolje varovanih skrivnosti zahodne arheologije.

 

 

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - VETERINAR IZ YORKSHIRA – S8, EP2 @ torek, 17. november, 19:40

 

Spremljamo prihode in odhode v kliniki Skeldale - ki jo zdaj vodi nekdanji Herriotov vajenec Peter Wright - ter kliniki Rae, Bean & Partners v Boroughbridgu, kjer danes službuje Julian Norton. Veterinarji in osebje teh klinik je usposobljeno za rokovanje z vsemi živalmi - nobena žival ni prevelika ali premajhna. Ko gre za paciente, ki so redko zavarovani, je dobrobit živali vedno na prvem mestu pred dobičkom, skupaj z dodatno dozo ljubeče skrbi za živali.

Epizoda 2: Peter obišče Ivorja Shawa, enega svojih najstarejših klientov, čigar hroma krava trpi hude bolečine. Pretepaški maček Rocky ima močno poškodovano zrklo. Julian sprejme težko odločitev in oko odstrani.

 

 

 

VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – AVSTRALSKA PODZEMNA MEGA-ŽELEZNICA – S1, EP1 @ sreda, 18. november, 22:30

 

Prometni zastoji so nenehna težava v Sydneyju, mestu, ki letno zraste za 100.000 prebivalcev. Rešitev je najsodobnejši podzemni železniški sistem. Ta serija, posneta čez obdobje petih let, predstavlja inženirske izzive največjega projekta javnega prevoza v zgodovini Avstralije: inovativnega, popolnoma avtomatiziranega sistema podzemne železnice. Izzivi, ki čakajo ekipo inženirjev, vključujejo izgradnjo futurističnega nadzornega centra, ki bo vseboval možgane nove podzemne železnice, velikanski objekt za vzdrževanje ter povsem nov solarni park, ki bo napajal celoten sistem. Proces izgradnje nečesa tako velikega bo zagotovo burna vožnja - in hkrati odlična televizijska vsebina.

Epizoda 1: Srečajte talentirano skupino, ki gradi revolucionaren, popolnoma avtomatiziran sistem podzemne železnice, težak 50 milijard dolarjev. Gre za največjo in najnaprednejšo novo železnico v letu 2019.

 

 

 

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – PROJEKT MODRA KNJIGA – S1, EP8 @ četrtek, 19. november, 21:44

 

Dogajanje v tej razburljivi seriji po navdihu resničnega projekta Modra knjiga je postavljeno v čas hladne vojne in začetke atomske dobe, govori pa o preiskovanju NLP-jev s strani Vojnega letalstva Združenih držav Amerike. Izvrsten astrofizik dr. J. Allen Hynek sodeluje pri tajnem vladnem programu skupaj s stotnikom Michaelom Quinnom. V prizadevanjih, da bi odkril resnico glede seriji skrivnostnih videnj, bo dr. Hynek postopoma prišel do spoznanja, da je ujet sredi daljnosežnega in nevarnega primera prikrivanja resnice, ki bo pahnila njega in njemu najbližje v veliko nevarnost.

Epizoda 8: Ko v javnosti zaokroži posnetek o napadu NLP-ja na vojaško enoto, Hynek in Quinn odpreta preiskavo in odkrijeta vojake, ki trpijo za fizičnimi in psihološkimi posledicami vojne.

 

 

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - DNEVNIKI NARAVNIH KATASTROF 2017 @ petek, 20. november, 18:55

 

Leto 2017 so zaznamovali veliki orkani, poplave, dva uničujoča potresa in smrtonosni gozdni požari. Strokovna analiza omogoča gledalcem razumeti sile, ki stojijo za temi katastrofami.

 

 

 

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – INŠPEKTOR NA OBISKU @ sobota, 21. november, 21:00

 

Čustveno nabita in izredno aktualna dovršena adaptacija J. B. Priestleyjeve brezčasne mojstrovine. Dogajanje se v celoti odvije tekom ene same noči leta 1912, v središču te pretresljive in tragične zgodbe pa najdemo premožno družino Birling. Ti praznujejo zaroko med Sheilo Birling in Geraldom Croftom, ki bi naj privedla do združitve dveh uspešnih podjetij, ko se na pragu njihovega doma pojavi inšpektor Goole. Goole preiskuje samomor mladega dekleta, tovarniške delavke g. Birlinga. Njegova odločna vprašanja začnejo razkrivat temačne in sramotne skrivnosti, ki bi utegnile razdreti družino Birling in uničiti njihov ugled.

 

 

 

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA - ISKANJE SULTANA @ nedelja, 22. november, 13:00 & 19.10

 

Ta dokumentarec spremlja zgodbo o tigru Sultan, odraščajočemu bodočemu alfa samcu v rezervatu Ranthambore v Indiji, ki je nenadoma izginil. Oče in sin, filmarja Mike in Gautam Pandey, sta ga spremljala in snemala, odkar je bil še mladiček, in si zdaj prizadevata povezati dogodke, da bi rešila skrivnost. V Ranthamboru je med leti 2012 in 2017 izginilo več kot 12 tigrov. Za mlade tigre med njimi se običajno domneva, da so postali žrtev divjih lovcev oz. so se enostavno izgubili za vselej, toda ta naša zgodba je precej bolj zapletena. Ta dokumentarec obravnava širša vprašanja, povezana z zaščito tigrov, njihovim odnosom s človekom, s katerim si delijo življenjski prostor, ter različna prizadevanja za njihovo ohranitev v Indiji. Vse to bomo raziskovali na podlagi zgodbe o Sultanu.