Arhiv novic

Viasat_Izbor vsebin za 44. teden (26. oktober – 1. november)

 TV1000 BALKAN: PREMIERA - NAKLJUČNI TURIST @ ponedeljek, 26. oktober, 21:00
Čustveno odtujen avtor knjig za turiste mora premagati depresijo in osamljenost, potem ko mu umorijo sina in ga zapusti žena.
Vloge: William Hurt, Kathleen Turner, Geena Davis

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - AGATHA IN RESNICA O UMORU @ torek, 27. oktober, 21:00
Na vlaku na poti v Hastings najdejo krščenko in soimenjakinjo od Florence Nightingale z razbito lobanjo, a kasnejša preiskava in zgroženost javnosti ne privedeta do prijetja morilca. Florencina partnerka Mabel Rogers zaradi pomanjkanja napredka pri preiskavi in neuspešnega posredovanja policije začne svojo lastno preiskavo, a čeprav ima celo vrsto osumljencev, nikakor ne najde dokaza, ki bi razkrinkal morilca. Na koncu z živci naposled za pomoč zaprosi Agatho Christie, avtorico knjižnih junakov Poirot in Gospodična Marple in katere najnovejši roman 'Umor Rogerja Ackroyda' velja za veliko mednarodno senzacijo. Skupaj se namerita uloviti morilca.

VIASAT EXPLORE: PREMIERA EPIZOD – AVSTRALSKA PODZEMNA MEGA-ŽELEZNICA – S1, EP2 @ sreda, 28. oktober, 21:45
Prometni zastoji so nenehna težava v Sydneyju, mestu, ki letno zraste za 100.000 prebivalcev. Rešitev je najsodobnejši podzemni železniški sistem. Ta serija, posneta čez obdobje petih let, predstavlja inženirske izzive največjega projekta javnega prevoza v zgodovini Avstralije: inovativnega, popolnoma avtomatiziranega sistema podzemne železnice. Izzivi, ki čakajo ekipo inženirjev, vključujejo izgradnjo futurističnega nadzornega centra, ki bo vseboval možgane nove podzemne železnice, velikanski objekt za vzdrževanje ter povsem nov solarni park, ki bo napajal celoten sistem. Proces izgradnje nečesa tako velikega bo zagotovo burna vožnja - in hkrati odlična televizijska vsebina.
Epizoda 2: Spremljamo ekipo pri reševanju različnih težav med kopanjem predora in križanjem z obstoječo infrastrukturo: temelji in kletni prostori nebotičnikov, odtočni kanali, pokopališče in obstoječi predori.

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – VETERINAR IZ YORKSHIRA – S7, EP1 @ četrtek, 29. oktober 19:35
Nadvse priljubljena serija se vrača s Petrom Wrightom in Julianom Nortonom, ki nadaljujeta s Herriotovim etosom tako v kliniki Skeldale v Thirsku kot tudi v Boroughbridgeju. Veterinarja zdravita vse različne živali, od majhnih do velikih, pri čemer prednjačijo običajni pacienti iz Yorkshira, od prašičev, ovc in krav. Ta sezona vključuje tudi nekatera prva doživetja za Juliana. Ta med drugim sreča surikato s hudo poškodovanim in okuženim repom in mora namestiti opornice majhni alpaki, da bi ji pomagal shoditi. Peter priskoči na pomoč hudo poškodovanemu konju, ki se je nabodel na vzvratno ogledalo avtomobila, in ko obravnava mucko v kritičnem stanju, operacija razkrije nekaj, kar ni še nikoli videl - želodec, poln gumijastih trakov za lase! Čustva so razgreta, ko morajo predani lastniki psov predati svoje ljubljenčke v oskrbo veterinarjev. Ljubljeni črni labradorec Murphy trpi za ustnim tumorjem, kar pomeni, da mora Julian odstraniti del njegove čeljusti, in Peter mora amputirati tačko borderskega terierja Poppyja - toda ali bo operacija rešila njuna življenja?
Epizoda 1: Julian obravnava prav poseben nujen primer - pomagati mora svinji z velikimi težavami pri prasitvi. Petrova najljubša kmečka družina, karizmatična družina Green, nujno potrebuje njegovo pomoč.

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – ZALJUBLJENA V ADOLFA HITLERJA @ petek, 30. oktober, 21:00
Afera med Adolfom Hitlerjem in Evo Braun je bila polna ljubezni, strasti in obupa, končala pa se je z dvojnim samomorom, ki sta ga ljubimca skupaj storila v Hitlerjevem skrivnem bunkerju v Berlinu nekega usodnega aprilskega dne, leta 1945. Prvič na malih zaslonih prikazujemo izjemen film, ki razkriva Hitlerjevo zasebno življenje skozi oči in objektiv osebne kamere Eve Braun. S svojo ročno kamero je namreč Hitlerjeva partnerica na šestnajst milimetrski filmski trak vztrajno beležila prizore iz zakulisja njegovega totalitarnega režima. Ta fascinanten dokumentarni film prikazuje fotografije in posnetke iz obsežnih zasebnih arhivov Eve Braun in ekskluzivne, do danes večinoma še nevidene posnetke, ki jih je napravil Heinrich Hoffmann, Hitlerjev uradni fotograf.

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – HIŠA STRAHOV V ENFIELDU – S1 EP1 @ sobota, 31. oktober, 21:00
Ta dramska serija v treh delih, posneta po knjigi Guyja Lyona z naslovom 'V tej hiši straši', temelji na bizarnih in grozljivih resničnih dogodkih, ki so se zvrstili v povsem običajni hiši leta 1977. Nezemeljska sila se skuša polastiti življenja 11-letne deklice in preiskovalec Maurice Grosse jo želi obraniti za vsako ceno v upanju, da bi mu to pomagalo sprejeti prezgodnjo smrt lastne hčerke.
Epizoda 1: London, Anglija, 1977: družinsko hišo obseda poltergeist, zato na pomoč pokličejo preiskovalca paranormalnih pojavov Maurica Grossa, kateremu se pridruži bolj skeptični preiskovalec Guy Playfair.
Epizoda 2: Na sporedu 1. novembra 21:00. Preiskava napreduje, medtem pa Janet še naprej živi pod napadi poltergeista, zato Guy - in z zadržanostjo tudi Maurice - kontaktirata medija, da bi poskusili komunicirati z nezemeljsko silo.

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – VSA BITJA, VELIKA IN MAJHNA – S1 EP1 @ nedelja, 1. november, 18:45
James Herriot, svež diplomant veterinarske univerze iz Glasgowa, sledi svojim sanjam kot veterinar v Yorkshire Dalesu. Toda James kmalu odkrije, da je pri oskrbi živali prav toliko pomembna tudi oskrba njihovih lastnikov - in kmetovalcev v Dalesu ni lahko zadovoljiti. V kliniki Skeldale James spozna svojo novo oblikovano disfunkcionalno družino, ki jo tvorijo kaotični in nepredvidljivi šef Siegfried Farnon, njegov samovoljni brat Tristan in prekanjena gospa Hall, ki krmari to njihovo ladjo. Ko lokalna lepotica Helen Alderson pritegne Jamesovo pozornost, ta najde še en bolj tehten razlog, da ostane v Dalesu...
Epizoda 1: James Herriot živi pod pritiskom matere, da bi sprejel delo v pristanišču, ko se odloči slediti sanjam in izkoristi priložnost za razgovor za službo pomočnika veterinarja v Yorkshiru.