Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 3
07:00
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
07:20
V Magni kmalu kolektivna pogodba, širitev v Hočah poteka po načrtu.

Maribor - višji komunalni prispevek za hiše, nižji za industrijo.

Eko kmetijstvo - priložnost premoženja.

Na Inštitutu za medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so predstavili jezikovni projekt DITKO.

So vaši avtomobili že pripravljeni na prometno zimsko sezono?

Mariborski teniški igralec Matic Špec se po poškodbi vrača na igrišča.


Voditelj: Janez Krušič Sterguljc


Gost: Mitja Jeseničnik, AMZS.

08:00
Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban című adásunkban Tóvári Toplak Istvánról láthatnak portrét.


Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Istvána Toplaka Tóvárija.

08:30
Poročila, pon.
09:00
Dnevni red seje:


1. Dopolnjen predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2020


2. Dopolnjen predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2021


3. Predlog Zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leti 2020 in 2021 ter izredni uskladitvi pokojnin, nujni postopek


4. Predlog Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2020 in 2021.

15:00
Namen javne predstavitve mnenj je pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti glede informiranega ustvarjanja politik in sistemske transformacije družbe.


Javna predstavitev mnenj naj bi podala odgovore na naslednja vprašanja:


1. Znanje in znanstvena dognanja eksponencialno naraščajo, vendar se njihova uporaba pogosto omejuje na akademsko skupnost.

a) Na kakšne načine in s kakšnimi instrumenti bi se to znanje lahko bolje izkoristilo za dobro družbe?

b) Na kakšen način lahko umerimo znanost, da se sreča in (so)deluje s politiko in kakšne so ovire, ki jih je pri tem potrebno nasloviti?


2. Z večjim upoštevanjem znanosti, lahko izboljšamo transparentnost in posledično zmanjšamo možnost prevlade interesov, ki niso v dobrobit javnega. Od znanja (dokazov) do politik.

a) Je vključitev v znanstveno informiranega odločanja želja, potreba ali celo nuja, če naj odločanje učinkuje na družbene spremembe?

b) Kako se kot politik znajti v poplavi znanja ter se najučinkoviteje posluževati znanosti?

c) Kako in v kakšnem formatu komunicirati z “znanostjo – umetnost komuniciranja med dvema različnima svetovoma? Kako premostiti vrzel med znanostjo in politikami?


3. Negotovost pri ustvarjanju politik.

a) Kako uporabiti znanost pri ustvarjanju in implementaciji politik?

b) Kako ustvariti pogoje in družbo, kjer pripravljavci politik, politiki in zakonodajalci v splošnem prepoznavajo potrebo po uporabi najboljšega znanja?

c) Kako od osebnih namigov do sistemskega znanstvenega svetovanja – spreminjanje znanosti v nasvet? Pod kakšnimi pogoji in kako doseči, da se izognemo neuspehu, nezaupanju in mis interpretaciji?


4. Trajni mehanizem informiranega odločanja.

a) Kako maksimirati učinek znanosti na politike? Kako do trajnostnega sistema, modela, mehanizma znanstvenega svetovanja?

b) Informirano odločanje v centru snovanja politik - na katerih nivojih državnega sistema je slednji priporočljiv, zaželen ali celo nujen?


5. Sistem informiranega odločanja v Sloveniji.

a) Snovalci politik so dnevno podvrženi številnim izzivom: nenatančnost podatkov, vrednote in interesi družbe različne, odločitve so nujne, izzivi pomembni. Vse to kaže na potrebo po kvalitetnem in sistemskem svetovanju ustvarjalcem politik. Kako je sistem zasnovan v Sloveniji?

18:30
Dnevni red seje:


1. Določitev časa obravnave točk dnevnega reda 13. seje Državnega zbora, ki se bo pričela v ponedeljek, 18. novembra 2019


2. Dogovor o sklicu izrednih sej Državnega zbora


1a. predlog dnevnega reda: Predlog priporočila v zvezi z zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika

1b. datum seje: v petek, 22. 11. 2019, 15 minut po prekinjeni 13. seji zbora

1c. najava časa za razpravo


2a. predlog dnevnega reda

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2I), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-E), druga obravnava

2b. datum seje: v petek, 29. 11. 2019 ob 10. uri

2c. najava časa za razpravo


3. Razno.

19:00
Dnevnik, Slovenska kronika, Šport in Vreme s slovenskim znakovnim jezikom
20:00
Danes
20:30
Izgorelost – kaj je to? Na Japonskem vsako leto zaradi preobremenjenosti z delom umre blizu 2000 ljudi, tragični dogodek so leta 1991 poimenovali karoši. V Sloveniji je bilo lani zaradi izgorelosti na daljšem bolniškem dopustu 885 ljudi. Je to le vrh ledene gore? Zakaj število izgorelih narašča? Med njimi so doktorji znanosti, zdravniki, …, pogosto uspešni na svojih delovnih mestih. Čakalna doba za psihoterapevtsko obravnavo je tudi 1 leto, zato mnogi za uro terapije iz lastnega žepa plačujejo 100 evrov, kako uspešno je zdravljenje. O izgorelosti bomo govorili z novinarko in pisateljico Majo Megla, ki je stisko izkusila, psihiatrinjo, dr. Bojano Avguštin Avčin in psihoterapevtko, dr. Andrejo Pšeničny.
21:15
Dnevni red seje:


1. Predlog priporočila v zvezi z zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika.

00:15
Dnevni red seje:


1. Osvetlitev aktualne tematike, povezane s procesom informiranega ustvarjanja politik ter podpornih mehanizmov


2. Razno.

07:00
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
07:20
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.
07:45
Izjave po posvetovanjih pri predsedniku republike o spremembah volilne zakonodaje
08:00
V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.

A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

08:30
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
09:00
Državni zbor nadaljuje strateške razprave o najpomembnejših temah za prihodnost Slovenije, ki so jih poimenovali Soglasje za prihodnost. Odpirajo vrata civilni družbi, znanstvenim, izobraževalnim in raziskovalnim institucijam, ministrstvom, nevladnim organizacijam, gospodarstvu ter lokalnim skupnostim, da v skupnem dialogu najdejo soglasje o vprašanjih in izzivih, ki so ključni za prihodnost naše države.


Podnebne in okoljske spremembe so ena osrednjih tem, ki terjajo družbeno in politično soglasje, dogovor in še močnejšo ozaveščenost širše javnosti. Zato Državni zbor v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Slovensko Akademijo znanosti in umetnosti, klimatologinjo prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj ter Umanotero, organizira posvet Podnebni dogovor, ki bo v četrtek, 14. novembra 2019, z začetkom ob 9.30, v veliki dvorani Državnega zbora. Uvodoma bodo zbrane nagovorili predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan, minister za okolje in prostor Simon Zajc in predstavnica gibanja »Mladi za podnebno pravičnost« Aja Vrenjak.


Dogodek bo v nadaljevanju razdeljen v tri panele, preko katerih želimo s strokovnjaki, nevladnimi in vladnimi organizacijami ter širšo zainteresirano javnostjo, odpreti razpravo o prilagajanju na podnebne spremembe (uvodni prispevek dr. Lučke Kajfež Bogataj), blaženju podnebnih sprememb v prometu in industriji (uvodni prispevek Andreja Gnezde) ter blaženju podnebnih sprememb na področju oskrbe z energijo (uvodni prispevek dr. Dušana Pluta).

14:50
Javna predstavitev mnenj naj bi podala odgovore na naslednja vprašanja:


1. Ali so veljavni in predlagani organizacijski okvir in pooblastila Komisije za preprečevanje korupcije primerljivi z drugimi državami ter katere države imajo podobne institucije?

2. Ali so predlagane rešitve prava pot do vidnejših rezultatov ter bodo res prispevale k izboljšanju sistemskega okvirja boja proti korupciji?

3. Ali bodo predlagane rešitve (v zvezi z nalogami preprečevanja koruptivnih ravnanj) zagotavljale učinkovit boj proti korupciji v luči ničelne stopnje boja proti korupciji?

4. Ali so predlagane rešitve za delo Komisije za preprečevanje korupcije primerne in ustrezne ter kako bodo prispevale k izboljšanju boja proti korupciji?

5. Kakšno Komisijo za preprečevanje korupcije si sploh želimo in kaj naj bi bil njen ključni cilj, namen oziroma naloga?

6. Ali predlog novele dovolj jasno opredeljuje področja urejanja, naloge in pristojnosti Komisije za preprečevanje korupcije?

7. Ali predlog novele krepi.

16:15
Izgorelost – kaj je to? Na Japonskem vsako leto zaradi preobremenjenosti z delom umre blizu 2000 ljudi, tragični dogodek so leta 1991 poimenovali karoši. V Sloveniji je bilo lani zaradi izgorelosti na daljšem bolniškem dopustu 885 ljudi. Je to le vrh ledene gore? Zakaj število izgorelih narašča? Med njimi so doktorji znanosti, zdravniki, …, pogosto uspešni na svojih delovnih mestih. Čakalna doba za psihoterapevtsko obravnavo je tudi 1 leto, zato mnogi za uro terapije iz lastnega žepa plačujejo 100 evrov, kako uspešno je zdravljenje. O izgorelosti bomo govorili z novinarko in pisateljico Majo Megla, ki je stisko izkusila, psihiatrinjo, dr. Bojano Avguštin Avčin in psihoterapevtko, dr. Andrejo Pšeničny.
17:00
Novinarska konferenca po srečanju premierja Marjana Šarca s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije o stanovanjski problematiki
17:10
Novinarska konferenca po seji vlade o repatriaciji Slovencev iz Venezuele
17:20
Novinarska konferenca predsednika Preiskovalne komisije v zadevi Kangler Žana Mahniča po odločitvi Ustavnega sodišča
17:25
Novinarska konferenca Levice o opozicijski drži
17:30
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:45
Izjava vodstva 2TDK o vsebini glavnih javnih naročil za gradnjo drugega tira Divača - Koper
17:50
Izjava nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca o javnem poročilu KNOVS-a o zapletih pri arbitražnem postopku
18:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
18:10
Politične razmere so se s prehodom Levice v čisto opozicijo dodatno zapletle. Glasovi se, po matematični logiki, za koalicijo ne izidejo več. Kdo jim bo za ključne odločitve prispeval glasove? Kako dolgo bo na tak način zdajšnja koalicija še delala? So možne predčasne volitve ali nova koalicija? In medtem, ko so v ospredju razne afere, se postavlja vprašanje, kaj se dogaja z obljubljenimi večjimi projekti in predvsem reformami. Smo še vedno na začetku? O tem v pogovoru voditelja Igorja Pirkoviča s predstavniki SDS-a, NSI-ja, LMŠ-ja in SMC-ja.
19:00
Dnevnik, Sobotni dnevnikov izbor, Utrip, Šport in Vreme s slovenskim znakovnim jezikom
20:00
Dnevni red seje:


1. Sistemska korupcija pri uvedbi postopka poenostavljene prisilne poravnave.

23:10
V Tarči - kdo in kako deli denar, ki se steče v javno zdravstveno blagajno? Sistem spominja na socialistično planiranje, kjer je vnaprej določeno tudi število porodov, ki bodo plačani. V skupščini, ki potrjuje razdelitev denarja, pa sedijo tudi tisti, ki sami poslujejo z zavodom.

V Globusu o vrenju v Latinski Ameriki, ki vse bolj razkriva slabo vodenje, demokratični deficit in globoko vkoreninjeno neenakost. Lahko pritisk ulice spremeni delovanje gospodarsko-političnih elit?

V Točki preloma: Bi bilo smiselno spet oživiti tovarno sladkorja v Sloveniji? In - kako pomembne so bile droge za razcvet kemijske in farmacevtske industrije v Nemčiji? O tem avtor knjige Popolna omama.

00:50
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:15
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
01:35
Dnevni red seje:


1. Izvajanje dokazov:


a) zaslišanje priče Milojke Kolar Celarc ob 9.05

b) zaslišanje priče prof. dr. Marije Pfeifer, dr. med. ob 10.30.

08:00
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
08:20
Novinarska konferenca po seji vlade o repatriaciji Slovencev iz Venezuele
08:30
Za prvi magazinski Mikser v sezoni 2019-2020 smo poleti posneli intervju s Harisom Pašovićem, umetniškim vodjo gledališkega festivala Mittelfest, ki se letno odvija v Čedadu. Pred tem pa ponuja oddaja v ogled tri prispevke: Mairim Cheber je predstavila mrežo defibrilatorjev posejanih na teritoriju, Živa Pahor je želela preveriti na kateri točki je proces urejanja Spominskega parka miru na openskem strelišču, Aleksi Jercog pa je obležil okroglo obletnico harmonikarskega orkestra Syntesis. Vodi Mairim Cheber, režija Jan Leopoli in Živa Pahor.
09:00
Namen javne predstavitve mnenj je pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti glede informiranega ustvarjanja politik in sistemske transformacije družbe.


Javna predstavitev mnenj naj bi podala odgovore na naslednja vprašanja:


1. Znanje in znanstvena dognanja eksponencialno naraščajo, vendar se njihova uporaba pogosto omejuje na akademsko skupnost.

a) Na kakšne načine in s kakšnimi instrumenti bi se to znanje lahko bolje izkoristilo za dobro družbe?

b) Na kakšen način lahko umerimo znanost, da se sreča in (so)deluje s politiko in kakšne so ovire, ki jih je pri tem potrebno nasloviti?


2. Z večjim upoštevanjem znanosti, lahko izboljšamo transparentnost in posledično zmanjšamo možnost prevlade interesov, ki niso v dobrobit javnega. Od znanja (dokazov) do politik.

a) Je vključitev v znanstveno informiranega odločanja želja, potreba ali celo nuja, če naj odločanje učinkuje na družbene spremembe?

b) Kako se kot politik znajti v poplavi znanja ter se najučinkoviteje posluževati znanosti?

c) Kako in v kakšnem formatu komunicirati z “znanostjo – umetnost komuniciranja med dvema različnima svetovoma? Kako premostiti vrzel med znanostjo in politikami?


3. Negotovost pri ustvarjanju politik.

a) Kako uporabiti znanost pri ustvarjanju in implementaciji politik?

b) Kako ustvariti pogoje in družbo, kjer pripravljavci politik, politiki in zakonodajalci v splošnem prepoznavajo potrebo po uporabi najboljšega znanja?

c) Kako od osebnih namigov do sistemskega znanstvenega svetovanja – spreminjanje znanosti v nasvet? Pod kakšnimi pogoji in kako doseči, da se izognemo neuspehu, nezaupanju in mis interpretaciji?


4. Trajni mehanizem informiranega odločanja.

a) Kako maksimirati učinek znanosti na politike? Kako do trajnostnega sistema, modela, mehanizma znanstvenega svetovanja?

b) Informirano odločanje v centru snovanja politik - na katerih nivojih državnega sistema je slednji priporočljiv, zaželen ali celo nujen?


5. Sistem informiranega odločanja v Sloveniji.

a) Snovalci politik so dnevno podvrženi številnim izzivom: nenatančnost podatkov, vrednote in interesi družbe različne, odločitve so nujne, izzivi pomembni. Vse to kaže na potrebo po kvalitetnem in sistemskem svetovanju ustvarjalcem politik. Kako je sistem zasnovan v Sloveniji?

12:10
Že od davnine do današnjih dni ob Martinovem stopi v ospredje vse tisto, kar je povezano z vinom, vinsko letino in trto. V Mariboru še prav posebej, saj je v listini prve doslej znane pisne omembe mariborske trdnjave iz leta 1164 med drugim beseda tudi o pravnem dejanju povezanem z vinogradništvom. Pred več kot poldrugim stoletje je na Štajerskem nastala zbirka upodobitev okoli 180 sort vinske tre, ki sta jih naslikala slikarja graškega bidermajerja brata Vinzenz in Conrad Kreutzer. Večji del zbirke se je ohranil v prostorih sedanjega Kmetijsko gozdarskega zavoda v Mariboru. Pred časom je v knjižni obliki izšla druga dopolnjena izdaja pri kateri je kot urednik, založnik in soavtor sodeloval Primož Premzl, naš gost v oddaji.
13:00
Novinarska konferenca predsednika Preiskovalne komisije v zadevi Kangler Žana Mahniča po odločitvi Ustavnega sodišča
13:10
Izjava nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca o javnem poročilu KNOVS-a o zapletih pri arbitražnem postopku
13:15
Utrip je odmevna, komentatorska tedenska oddaja Informativnega programa. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovna gradiva, ki v drugih oddajah niso dobili prostora. Utrip je postopno postal izrazito avtorska oddaja s subjektivnim pogledom na najpomembnejše dogodke minulega tedna v Sloveniji. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo ter z različnimi in inovativnimi pristopi ohranjajo svežino oddaje že več kot 30 let.
13:30
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:50
Dnevni red seje:


1. Izvajanje dokazov:


a) Zaslišanje priče Uroša Čuferja ob 10. uri

b) Zaslišanje priče Alenke Bratušek ob 13. uri.

18:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
18:10
R: Boštjančič Vojko... Z gosti, to so: dr. Leo Šešerko, Bernarda Škrabar, dr. Jaro Berce in Franci Urankar, komentiramo stanje v Telekomu, ki mu grozi, da bo grškemu lastniku Planet TV plačal prek 30 milijonov evrov. Govorili bomo, ali naj Slovenija ustanovi novo letalsko družbo ali ne, govorili bomo o trgu nepremičnin v Sloveniji in o stavki poštarjev na Pošti Slovenije.

Voditeljica Vida Petrovčič.

19:00
Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport in Vreme s slovenskim znakovnim jezikom
20:00
Izjave po posvetovanjih pri predsedniku republike o spremembah volilne zakonodaje
20:15
Novinarska konferenca po seji vlade o repatriaciji Slovencev iz Venezuele
20:30
Politične razmere so se s prehodom Levice v čisto opozicijo dodatno zapletle. Glasovi se, po matematični logiki, za koalicijo ne izidejo več. Kdo jim bo za ključne odločitve prispeval glasove? Kako dolgo bo na tak način zdajšnja koalicija še delala? So možne predčasne volitve ali nova koalicija? In medtem, ko so v ospredju razne afere, se postavlja vprašanje, kaj se dogaja z obljubljenimi večjimi projekti in predvsem reformami. Smo še vedno na začetku? O tem v pogovoru voditelja Igorja Pirkoviča s predstavniki SDS-a, NSI-ja, LMŠ-ja in SMC-ja.
21:15
Izjava vodstva 2TDK o vsebini glavnih javnih naročil za gradnjo drugega tira Divača - Koper
21:25
Izjava nekdanjega zunanjega ministra Karla Erjavca o javnem poročilu KNOVS-a o zapletih pri arbitražnem postopku
21:30
Zaslišanje novega francoskega kandidata za evropskega komisarja za notranji trg Thierryja Bretona v Evropskem parlamentu.
00:25
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:50
Dnevni red seje:


1. Seznanitev s Poročilom o stanju kmetijstva, živilstva, gozdarstva in ribištva v letu 2018 v Sloveniji


2. Pobude in vprašanja članov Odbora.