Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Kaj dobiš, če zmešaš zemljo in vodo? Blato, seveda. Za kaj pa lahko blato uporabiš? Za blatne potičke. Bajsi, Malček in Bibi skušajo narediti popolne blatne potičke. Bibi in Bajsi se pri tem vsa umažeta, Malček pa tega noče. Dodajajo zemljo in vodo, pa vodo in zemljo, da bi našli pravo mešanico za popolne potičke. Jim bo uspelo? Bo Malček pri tem ostal čist? Prav gotovo bodo njihove potičke imenitne.
07:15
Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:25
Niko, Betka in Nupi se odpravljajo na plažo, a jim nevihtaprekriža načrte. Nato se odločijo, da bodo imeli svojo plažo kar pri Niku doma.
07:30
Niko, Betka in Nupi so ustvarjalno razpoloženi. Med ustvarjanjem spoznajo, da ti ni treba obvladati prav vseh reči.
07:35
I: Hočevar Janez, Slakonja Klemen, Pernarčič Vesna, Zrnec Jurij, Tič Gašper, Gračner Nataša, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Pirnat Primož, Majzelj Janja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.


11. V SLOGI JE MOČ (UNITED WE STAND)

Stari hrast organizira lov na zaklad, ki ga morajo ekipe učencev poiskati nekje v gozdu. To se izkaže za prav trd oreh, saj so živalski mladiči precej različni. Toda tik pred zdajci vendarle vsi sprevidijo, da bodo le s skupnimi močmi dosegli cilj.

07:45
Frida v razredu sedi za Linusom in je naravna kodrolaska, na kar je strašansko ponosna. Ima razvajenega mačka, katerega tačke se ne dotaknejo tal. Prepričana pa je tudi, da bi moral Snoopy preganjati zajce.
07:55
Sprehodi V Naravo; GOLO SADNO DREVJE


Mineja in Matjaž sta se tokrat napotila na podeželje, tja med Notranjsko in Rovte. Razblinila nam bosta dvome o tem, ali je o sadnem drevju pozimi mogoče sploh kaj povedati. Najpogostejša drevesa okoli kmečkih hiš so jablane, hruške, češplje, češnje ter orehi in prav nič težko jih ni prepoznati, čeprav so drevesa gola.

Samo pogumno je treba pogledati v krošnje, vejice ali lubje.

08:25
R: Pečenko Valentin... Dokumentarec je zasnovan kot mozaična pripoved, v kateri slovenski in italijanski zgodovinarji ter preučevalci zgodovine dr. Branko Marušič, dr. Renato Podbersič, Lucio Fabi, prof. Mario Isnenghi, Marco Mantini, Mitja Močnik in Andrea Bellavite odstirajo osupljivo podobo oblegane, porušene in sestradane Gorice v 1. svetovni vojni. Precejšen del prebivalstva je kljub strahotnemu italijanskemu topniškemu obstreljevanju v njej vztrajal od poletja 1915 do 9. avgusta 1916, ko so Italijani pompozno vkorakali v razdejano mesto in oznanjali zmago v 6. soški bitki.. Branilci so se morali umakniti na levi breg reke Soče, pred tem pa so porušili njene mostove. Mit o nepremagljivih avstro-ogrskih branilcih je padel. Za Slovence pa je zasedba Gorice pomenila izgubo večstoletnega kulturnega in gospodarskega središča, v katerem so bivali skupaj z Italijani, Furlani, Nemci in drugimi narodi habsburške monarhije.

Dokumentarni film, katerega režiser in scenarist je Valentin Pečenko, je nastal v sodelovanju s številnimi inštitucijami, društvi in zbiralci iz Slovenije in Italije, iz Gorice in Nove Gorice, glavnino arhivskih filmskih posnetkov pa je prispevala Kinoteka Furlanije (La Cineteca del Friuli).

09:30
Derren Brown: The Events; Brown je sklenil, da bo stavil na eno samo številko na ruleti s 5000 funti, ki jih je izvabil nedolžnemu

gledalcu tako, da ga je hipnotiziral na cesti. Hotel je izračunati hitrost in pot kroglice ter predvideti,

kje bo ta končala. Če bi Derrenu Brownu uspelo, bi hipnotizirani gledalec prejel 180 000 funtov… A

kroglica je okrogla….

10:20
Ponedeljkovo jutro prinaša veliko različnih in informativnih tem. V prvi uri se bomo najprej malo razmigali, pregledali kulturne vrhunce tedna in v nasvetih preverili, kaj morate starši vedeti pred vpisom otroka v osnovno šolo in v katerem primeru lahko šolanje zamaknete za eno leto. Zdravstveni nasveti so stalnica ponedeljkovih juter, tokrat bomo z zdravnikom govorili o težavah z očmi ter preverili mite in resnice o oljih. V zadnji uri delimo družinsko srečo. Na obisk prihaja znana slovenska glasbena družina Derenda, Nuša namreč praznuje že 20. obletnico svoje kariere.
12:50
Po zadnjem vetrolomu v decembru želimo vse, ki bodo opravljali sanacijo v slovenskih gozdovih, s prikazom nekaterih nevarnih opravil spodbuditi k razmišljanju in presoji o tem, kako se varno lotiti dela. Sadjarji po dveh katastrofalnih letinah na pragu nove sezone pričakujejo boljše pridelovalne razmere. Obseg prašičereje pri nas še naprej upada in ne dosega več niti 32% stopnje samooskrbe. Dodajamo še prispevek o uporabi biognojil v kmetijstvu.
13:45
Satirična oddaja, v kateri bo podeljeno priznanje za naj izjavo leta po izboru širše javnosti. Za najboljšo izjavo, ki je v zadnjem letu bila objavljane v časniku Večer, se poteguje deset finalistov. Oddajo bodo s svojim nastopom popestrila znana imena slovenske estrade. Vabljeni k ogledu!
15:30
Avtomobilnost vstopa v novo sezono z zelo vročim izborom novega »slovenskega avta leta«. Oddajo tako pričnemo z objavo in razlago našega glasovanja v okviru izbora petih finalistov, kateremu ste botrovali gledalci, bralci in poslušalci. Tokrat smo predstavitev zastavili drugače kot minulo leto, bolj dinamično in še bolj avtomobilsko. Seveda bomo razglasili tudi skupnega zmagovalca!

Nekaj časa v oddaji pa bomo namenili še drugim najbolj zanimivim novostim s področja avtomobilizma, ki se jih je v prvih dneh januarja nabralo že zelo veliko in o katerih podrobneje pišemo tudi na portalu MMC na zavihku Avtomobilnost.

16:00
V oddaji IZZIVI - OBRT IN PODJETNIŠTVO bo tokrat tekla beseda o družinskih podjetjih. Kako zapleten je prenos vodenja ali lastništva med dvema generacijama, koliko velja tradicija neke obrti v družini in na kakšen način se je potrebno dogovoriti, da bo posel cvetel tudi v prihodnosti? Obiskali smo tudi obrtno podjetniško cono na Koroškem in preverili, koliko novih delovnih mest se bo tam odprlo. Vabljeni k ogledu, v ponedeljek ob 16. uri na TVS 2 in istega dne ob 20.50 na TV Maribor. Urednica in voditeljica oddaje je Duška Lah.

izzivi@rtvslo.si.

16:30
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
17:10
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Adam je navdušen, da je uradno postal pravnik, vendar ne more najti službe. Zato se odloči, da bo vajeti v šoli za slepe prepustil Hester Sue in postal prvi odvetnik v Walnut Grovu. Njegova prva stranka pa je moški, ki naj bi ogoljufal meščane.

18:10
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
20:00
Globe Trekker S.16; V tokratni oddaji bo Holly Morris potovala po New Delhiju in Radžastanu. Raziskovala bo največje trgovsko središče v Indiji, pokušala delhijske specialitete, obiskala dreserja golobov, rojstni kraj Krišne, osme reinkarnacije hindujskega boga Višnuja, v zavetišču posvojila kravo in si v mestu Bundi ogledala festival Utsav.
20:55
I: Atkinson Rowan, Cohu Lucy, Dinwell Shaun, Kevin R., Mcardle Aidan, Staar Leo; R: OSullivan Thaddeus, SARAH HARDING... Maigret Ii.; 2. del: Maigret in plesalka z Montmartra

Na policijsko postajo se zateče vznemirjena lepotica Arlette, ki nastopa v klubu dvomljivega slovesa. Maigretu pove, da je slišala pogovor dveh neznancev, ki sta načrtovala umor »grofice«. Več ne zna ali noče povedati. Naslednji dan jo najdejo zadavljeno v njenem stanovanju. Policisti se mrzlično lotijo iskanja skrivnostne grofice, vendar jo najdejo prepozno. Maigret mora povezati oba umora in odkriti storilca ….

22:30
I: Allam Roger, Bartholomäi Florian, Davies Jake, Ezra Daniel, Fraser Laura, Hardingham Abigail, Hawes Keeley, Hille Anastasia, Karyo Tchéky, Morrisey David, Williams Lia; R: Chanan Ben... The Missing (ii.); scenarij: Harry in Jack Williams

režija: Ben Chanan

v glavnih vlogah: Tcheky Karyo, David Morrisey, Keeley Hawes, Roger Allam, Laura Fraser, Anastasia Hille, Lia Williams, Abigail Hardingham, Jake Davies, Florian Bartholomäi, Daniel Ezra


Leta 2003 je neznano kam izginila Alice Webster. Primera niso nikoli zaključili in starša, Gemma in Sam, sta izgubila upanje, da jo bosta še kdaj videla. Webstrova in sin Matthew živijo v nemškem mestu Eckhausen, kjer je oče zaposlen v britanski vojaški bazi. Enajst let po izginotju policija obvesti starše, da so našli njuno Alice. Alicina družina zopet podoživlja agonijo preteklih let. Primer še posebej zanima Juliena Baptista, zdaj že upokojenega in hudo bolnega francoskega detektiva, ki je leta 2003 preiskoval podoben primer, v katerem je izginila Sophie Giroux. Trdi, da sta si bili Sophie in Alice podobni in da je bil ugrabitelj isti, istočasno pa podvomi, da je najdeno dekle tudi v resnici Alice Webster.


1. del:

Leta 2003 v Nemčiji ugrabijo 11-letno Alice Webster. Njen oče je zaposlen v oporišču britanske vojske. Tik pred božičem leta 2014 se v isto mesto bosonoga opoteče Alice. Ima vnet slepič. Pove, da jo je ugrabitelj zadrževal s Francozinjo Sophie Giroux, ki je izginila takrat kot ona. Zadevo preiskuje upokojeni francoski kriminalist Julien Baptist. Posumi, da dekle ni Alice.

23:35
Made In By; V središču moderne in demokratične Evrope je diktatura, ki se je ohranila iz časov Sovjetske zveze. Belorusija je črna luknja Evrope, evropska Severna Koreja. Država je na meji med dvema celinama, med dvema civilizacijama.

Avtorji filma so poskusili prodreti v belorusko družbo s pomočjo umetnosti. Odkrili so javno in zasebno življenje izjemno nadarjenih posameznikov in pokazali, kako zelo politični sistem vpliva na kulturno življenje in kako visoke so meje svobode izražanja.


Kako lahko umetnost preživi v hierarhičnem sistemu? Kako se lahko nekonformizem ohrani v stiku s sovjetski podobno diktaturo? Je mogoče biti neodvisen v državi, v kateri ta nadzoruje 90 odstotkov ekonomije? Na ta vprašanja so poskušali najti odgovor najpomembnejši umetniki, novinarji, glasbeniki in kritiki v državi.

00:30
R: Karo Niko... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:35
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
03:15
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi ima zelo poskočno, zelo hitro in zelo majhno žogo, ki poskakuje naokrog in povzroča nemalo težav. Skoči celo visoko do neba in pristane na glasbilih, kjer se ji pridružijo še druge žogice in skupaj ustvarijo čudovito poskočno glasbo.
07:15
Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:25
Niko in Betka se odločita ugotoviti, kdo je lahko dlje časa tiho. Bo eden od njiju spregovoril in preprečil nezgodo?
07:30
Ko pride jesen, se Betka in Niko igrata z odpadlim jesenskim listjem.
07:35
I: Hočevar Janez, Slakonja Klemen, Pernarčič Vesna, Zrnec Jurij, Tič Gašper, Gračner Nataša, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Pirnat Primož, Majzelj Janja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.


12. PREDSEDNIK RAZREDA (HEAD OF THE CLASS)

Stari hrast ne more spremljati gozdne druščine na poučnem izletu, kjer delajo odlitke sledi gozdnih živali, zato prijatelje poprosi, da med seboj izberejo vodjo. Neja, Žan in Dani se že vidijo v tej vlogi, toda izbran je Aki. Prijatelji izrabljajo njegovo dobrodušnost, dokler se Dani prav nesrečno ne zagozdi v mavec, Aki pa zaradi tega odnese pete. Kako bodo prijatelji rešili to zagato? Jim bo spet pomagal Stari hrast?

07:45
S Snoopyjem je včasih res težko: pri hrani je natančen kot zlata ura, ves čas je dobre volje in ne razume, da je na svetu vse polno gorja, za nameček pa še ponoči sili k Charlieju v posteljo.
07:55
Deklice se ravno tako navdušujejo nad borilnimi veščinami kot fantje. Seveda se je potrebno najprej prepričati, če jim je všeč.
08:00
R: Naberšnik Marko... Bukvožerček; Lili z zanimanjem posluša zgodbo o potopljenem mestu Atlantidi, ki ji jo pripoveduje mama. Ko najde knjigo čarovniških izrekov, si zaželi, da bi odšla naravnost tja. Ko prispe, presenečena ugotovi, da potrebujejo njeno pomoč.
08:05
I: Koltak Aljoša, Mavrič Martina... Martina In Ptičje Strašilo; Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.

Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.

Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

08:15
Husein že tri leta vrti pisane kroge. Zasluži veliko denarja, ki ga daje tudi domačim. Želi si postati vodja skupine nastopajočih, a za to mora še veliko vaditi.
08:50
Sir oscipek izdelujejo v pogorju Tater že od 14. stoletja. Izdelujejo ga v majhnih lesenih hiškah, kjer ves čas gori ogenj, to daje siru barvo in okus.

Janina je prva ženska pastirica s certifikatom za izdelovanje oscipka. Od spomladi do jeseni vsak dan po jutranji in večerni molži izdeluje sir.

Leta 2008 je oscipek postal prvi zaščiteni poljski proizvod z geografskim poreklom na evropskem trgu. To vrsto sira izdelujejo tudi na Slovaškem, vendar so z dolgotrajnimi pogajanji dosegli, da se oscipek lahko imenuje le sir, ki je izdelan na območju poljskih Tater.

Ob vstopu v Evropsko unijo je ta sir izdelovalo približno 100 pastirjev, proizvodnja pa se je ohranila tudi zaradi njegove uveljavitve na evropskem trgu.

09:15
Oddaja Alpe-Donava-Jadran je bila prvič v sporedu decembra 1982 in je najstarejši čezmejni projekt javnih televizij Srednje Evrope.

Po 35 letih jo še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikovnih inačicah: italijanski, hrvaški, nemški, madžarski in slovenski. Častitljivemu jubileju namenjamo prvo zgodbo današnje oddaje.

V nadaljevanju o tem, kako so na Madžarskem zaznamovali leto skladatelja in pedagoga Zoltána Kodályja in kako na Bavarskem s hrupom in strašljivimi maskami preganjajo zle duhove zime.

Iz Furlanije - Julijske krajine pa o mladi uspešni ritmični gimnastičarki Alexandri Agiurgiucu, ki se v Vidmu pripravlja na olimpijado.

09:55
Lani je Kronplatz prvič v zgodovini gostil tekmo svetovnega pokala. Veleslalom je dobila Federica Brignone, točke pa so osvojile kar štiri Slovenke. V tej sezoni je veleslalom najboljša slovenska disciplina. Tina Robnik, Ana Drev in Meta Hrovat so v veleslalomskem seštevku uvrščene do 17. mesta. Uvrstitve so res vrhunske, čakamo le še stopničke. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
11:05
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Adam je navdušen, da je uradno postal pravnik, vendar ne more najti službe. Zato se odloči, da bo vajeti v šoli za slepe prepustil Hester Sue in postal prvi odvetnik v Walnut Grovu. Njegova prva stranka pa je moški, ki naj bi ogoljufal meščane.

12:05
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:55
Lani je Kronplatz prvič v zgodovini gostil tekmo svetovnega pokala. Veleslalom je dobila Federica Brignone, točke pa so osvojile kar štiri Slovenke. V tej sezoni je veleslalom najboljša slovenska disciplina. Tina Robnik, Ana Drev in Meta Hrovat so v veleslalomskem seštevku uvrščene do 17. mesta. Uvrstitve so res vrhunske, čakamo le še stopničke. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
14:05
Ustrahovanje z nožem, žaljenje zaradi drugačnosti, maltretiranje sošolke - to je le nekaj primerov, ki so odmevali pri nas in kažejo na nasilje med vrstniki v šolah. Kaj se dogaja na šolskih hodnikih, ali lahko z gotovostjo trdite, da vaš otrok ni žrtev medvrstniškega nasilja ali da vaš otrok ni storilec? Povejte svoje mnenje, pokličite v studio in bodite naša porota. Boste po novem sankcionirani, če ne boste prišli na naročeni pregled pri zdravniku? Bodo čakalne dobe res krajše? Kaj prinaša novela zakona o pacientovih pravicah, ki je ravnokar stopila v veljavo? Svetuje Ministrstvo za zdravje. Vas zanima delo v tujini, imate vprašanje glede zaposlitve v tujini? Vse več Slovencev se odpravlja s trebuhom za kruhom, več je tudi dnevnih migracij zaradi dela na tujem. Kje so prednosti in kje morebitne pasti? Pri nas dobite vse odgovore.

Ker Čas velikih težav zahteva velike junake,« so se člani legendarne obalne skupine Zmelkoow odločili, da združijo moči z Narodnoosvobodilnim bandom na čelu s kantavtorjem Dragom Mislejem MEfom, skupni projekt nosi naslov Revolucija 2.0. V nadaljevanju oddaje boste spoznali dejavnosti najbolj aktivnega albanskega društva v Sloveniji, Kulturnega društva Albancev Slovenske Istre Ilirija, ki jim je uspelo s prostovoljnim delom v pičlih 20 dneh obnoviti celotno hišo, ki so jo poimenovali »koprska kula«. Lions klub Izola ob 100. obletnici lionizma z dobrodelnim predavanjem zbira denar za nove primernejše prostore Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Izoli. Da je objem darilo in zdravilo bo dokazala Sanela Banovič, zdravnica, ki je predramila Slovence. Anja Medved in Nadja Velušček sta mati in hči ter izjemni avtorici številnih dokumentarnih filmov o goriškem obmejnem prostoru. Izvedeli boste, kaj sta želeli sporočiti z dokumentarcem »Vžgano v spominih« in kakšna bo njuna pot v prihodnosti. Dobro jutro in vse bo dobro!

16:30
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
17:45
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
20:05
Nočna tekma v Schladmingu je vrhunec slalomske sezone svetovnega pokala. 50000 navijačev, reflektorji in težka proga Planai predstavljajo enkraten oder, na katerem se najboljši slalomisti pomerijo za prestižno zmago. To je zadnji slalom pred olimpijskimi igrami. Reporter bo Urban Laurenčič.
20:40
Nočna tekma v Schladmingu je vrhunec slalomske sezone svetovnega pokala. 50000 navijačev, reflektorji in težka proga Planai predstavljajo enkraten oder, na katerem se najboljši slalomisti pomerijo za prestižno zmago. To je zadnji slalom pred olimpijskimi igrami. Reporter bo Urban Laurenčič.
21:50
I: Caprino Guido, Hoffman Dustin, Madden Richard, Martin Stuart, Nardone Tatjana, Scholey Annabel; R: Mimica-Gezzan Sergio... Medici: Masters Of Florence I.; scenarij: Nicholas Meyer, Frank Spotnitz

režija: Sergio Mimica-Gezzan

v glavnih vlogah: Dustin Hoffman, Richard Madden, Guido Caprino, Stuart martin, Tatjana Nardone, Annabel Scholey


Vzpon Firenc na vodilno mesto med italijanskimi mestnimi državicami ob koncu srednjega veka je tesno povezan z imenom znamenite družine Medci, ki so s pomočjo bogastva, političnega vpliva in posluha za umetnost svoje mesto ustoličili kot domovino evropske renesanse. Družini je ugled in vodilni položaj v mestu omogočil bankir Giovanni de Medici (Dustin Hoffman), ki je leta 1429 umrl v sumljivih okoliščinah. Njegova naslednika, sinova Cosimo (Richard Madden) in Lorenzo (Stuart Martin) skušata ugotoviti, kdo je umoril očeta, hkrati pa sta soočena s številnimi sovražniki, ki skušajo omajati moč in vpliv družine Medici.1. del - Izvirni greh

Skrivnostnež zastrupi Giovannija de' Medicija. Njegov sin Cosimo, ki prevzame njegovo mesto, sumi, da oče ni umrl naravne smrti, temveč da je bil umorjen. Prijatelja Marca Bella prosi za pomoč pri preiskovanju umora.

20 let pred tem je Cosimo z bratom Lorenzom in očetom po papeževi smrti obiskal Rim. Tam je spoznal kiparja Donatella, ki je spodbujal Cosimovo ljubezen do umetnosti.

22:50
L'amour Est Un Crime Parfait; Leto produkcije: 2013

Država: Francija, Švica

Žanr: kriminalna drama

Režija: Jean-Marie in Arnaud Larrieu

Scenarij: Jean-Marie in Arnaud Larrieu po romanu Incidences Philippa Djiana

Igrajo: Mathieu Amalric, Karin Viard, Maiwenn, Sara Forestier, Denis Podalydes, Marion Duval, Damien Dorsaz


Marc, profesor književnosti na univerzi v Lozani, slovi kot serijski zapeljivec. Živi na relaciji med predavalnico, polno voljnih študentk, in odmaknjeno gorsko kočo, ki si jo deli z dominantno, ekscentrično sestro. Njegovo življenje pa se zaplete, ko se nekaj dni po izginotju ene izmed študentk na univerzi pojavi privlačna dekletova mačeha Anna …


S snegom pobeljene švicarske Alpe so prizorišče skrivnostnega zločina v tej nenavadni mešanici hitchcockovske kriminalke, črne komedije in zgodbe o nori ljubezni z izvrstnim Mathieujem Amalricom v glavni vlogi. Žanr filma bi lahko označili kot alpski film noir.


Intriganten in napet film je bil uvrščen v uradne selekcije velikega števila festivalov. Med njimi še posebej izstopajo Toronto, Rotterdam in naš domači LIFFe.

00:40
R: Zanki Marcella... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:45
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
03:20
Lani je Kronplatz prvič v zgodovini gostil tekmo svetovnega pokala. Veleslalom je dobila Federica Brignone, točke pa so osvojile kar štiri Slovenke. V tej sezoni je veleslalom najboljša slovenska disciplina. Tina Robnik, Ana Drev in Meta Hrovat so v veleslalomskem seštevku uvrščene do 17. mesta. Uvrstitve so res vrhunske, čakamo le še stopničke. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
03:55
Lani je Kronplatz prvič v zgodovini gostil tekmo svetovnega pokala. Veleslalom je dobila Federica Brignone, točke pa so osvojile kar štiri Slovenke. V tej sezoni je veleslalom najboljša slovenska disciplina. Tina Robnik, Ana Drev in Meta Hrovat so v veleslalomskem seštevku uvrščene do 17. mesta. Uvrstitve so res vrhunske, čakamo le še stopničke. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
04:40
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Ko Bibi najde jajce, niti najmanj ne pričakuje, da se bo iz njega izvalila majhna prisrčna zmajčica. Še bolj je presenečen, ko ga zmajčica pokliče: »Mami!« Bibi jo poskuša naučiti hoditi, jo nahraniti in jo celo poimenuje Marjetica. A kdo je njena prava mamica? To je ogromna zmajevka.
07:15
Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:25
Niko bi rad šel lovit ribe, a je jezero zamrznilo. Čarli ga nauči drsati.
07:30
Niko odkrije, da lahko lepo zaigra na ledene sveče in jih odnese domov. Pozabi pa, da se led stali.
07:35
I: Hočevar Janez, Slakonja Klemen, Pernarčič Vesna, Zrnec Jurij, Tič Gašper, Gračner Nataša, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Pirnat Primož, Majzelj Janja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.


13. PREZGODAJ UPOKOJEN (EARLY RETIREMENT)

Stari hrast je na smrt utrujen, zato pri pouku ne more biti več zbran, kakor bi moral. Starši učencev staknejo glave in odločijo, naj se učitelj upokoji, namesto njega pa bo v šoli poučevala mama dvojčkov Martina in Zoje. Toda naposled se vendarle izkaže, da to ni najboljša rešitev in da Stari hrast potrebuje zgolj nova očala.

07:45
Peppermint Patty ima v šoli nenehno težave: če se ji že mapica ne zagozdi za nos, jo pa na poti v šolo ujame dež. Tudi Charlie Brown ima težave: ne obvlada ne risanja s šestilom ne lastnega življenja. Še Lucy mu s tehničnimi prispodobami ne more pomagati.
07:55
R: Maravič Njegoš... Ribič Pepe; Kakadudu je čisto zgrožen nad pesmijo, ki jo poje Foksner. Pesem, ki jo poje , govori o streljanju ptičev. Ne, to je res grozno in nedopustno. Kakadudu se takih pesmi že ne bo učil. Na koncu le popusti in se je nauči.

Naučijo se še o ptici kosec, ki živi na travnikih, o pticah selivkah,..

Mali spretni prstki pa iz papirja naredijo celo jato ptic.

08:15
FILM


Ajda in Bine gledata televizijo. Ajdi je bil glavni junak silno všeč, Binetu pa ne, saj zajci niso nikoli glavni junaki. Če hočete gledati film v katerem bo glavni junak zajec, ga bosta morala pač posneti. Toda pot do filma je dolga. Začeti je treba iz nič in stopiti v svet domišljije.

08:35
Bela mačica je zgodba o odraščanju, zgodba kalejdoskopskih drobcev, ki jih nosimo v sebi skozi čas od svojega otroštva pa do razodetja prve ljubezni. Skozi asketska in humorna izrazna sredstva ustvarjalci lutkovne predstave luščijo plasti in pomene poetične, a hkrati ostre in humorne poezije Daneta Zajca ter jih povezujejo v svojevrstno lutkovno-poetično zgodbo.


Gledališče Labirint.

09:30
Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.

A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

10:15
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
11:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
11:50
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

13:45
R: Vilar Mile... Po krajšem praznično – novoletnem premoru smo nazaj! Za uvod v novo sezono oddaj Vikend paket se bomo spomnili najlepših, najbolj zanimivih, najbolj odmevnih in najbolj zabavnih trenutkov iz naših oddaj minule jeseni. Če ste jih morda spregledali ali če bi si jih radi ogledali znova, se pridružite Bernardi, Jožetu in njunim gostom to nedeljo popoldne.
15:30
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
18:10
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!
18:40
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
19:00
I: Cuzak Ula Izabela, Čater Zara, Engelman Marko, Jaš Jakob, Juš Golmajer, Kos Živa, Krapež Zarja, Lazič Tamara, Soklič Maj, Sušec Manca, Zemljič Pia, Zupan Jakob; R: Naberšnik Marko(na terenu), Naberšnik Marko, Šuligoj Jaka(na terenu)... Cela drama! Jakob je pri gospodinjstvu dobil cvek! Pia se javi, da mu priredi nadaljevalni tečaj kuhanja. Jedi, ki se bodo kuhale v stanovanju, so seveda specialitete, vonj pa … Tamara in Maj raje zapustita kuhinjo in se udeležita tečaja biatlona, Ula in Juš medtem izdelujeta domove za čivkajoče prijatelje, Zara in Manca pa sta si zaželeli tatu. Ostali Firbcologi so prisiljeni v to, da postanejo pokuševalci Pijinih in Jakobovih specialitet. Kaj bi raje, možgane ali krempeljčke?
19:25
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Naoko, zdaj že dobro znana oblikovalka, se leta 1970 poroči. Satoko s svojo podjetnostjo zelo pomaga Itoko. Ta meni, da je Satoko prava oseba za prevzem njenega posla. Kljub temu ji dovoli, da odide v London. Tako se Itoko spet izogne temu, da bi šla v pokoj. Medtem ji Kitamura ponudi položaj podpredsednice v svojem novoustanovljenem podjetju. Itoko na dan festivala s povorko gleda obraze svoje družine in prijateljev, in takrat sprejme odločitev.

19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:20
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
22:00
V tokratni Bleščici si bomo privoščili zopet veliko lepih trenutkov, saj nam moda marsikdaj omogoča beg iz resničnega sveta in tako pokaže nove poti, ki jih prej nismo poznali. Oddajo začenjamo s stilsko ikono in čudovito manekenko, ki je zaslovela tudi zato, ker zelo spominja na Brigitte Bardot: Claudio Schiffer. Govorili bomo o trendih na področju pričesk ter o negovanju las. Chanelova kolekcija se tokrat odvija kar v Hamburgu in močno diši po 60. letih, ki so del Lagerfeldove zgodovine. Hkrati se je Keiser poklonil rojstnemu mestu in tako počastil vse šivilje in mojstre, ki v zakulisju pridno ustvarjajo sanjske, marsikdaj nedosegljive obleke. Nohti, manikira ter barve lakov so zelo zanimiva tema, ki postaja tudi v zakulisju modnih revij vse pomembnejša. Opremljanje doma je enostavno, če imamo seveda jasne ideje in izbran okus, če znamo izkoristiti prostor in dodatke, kot so svetila in ogledala; v Bleščici bomo spoznali tudi nekaj nasvetov na to temo.
22:30
Mommy; Leto produkcije: 2014

Država: Kanada

Žanr: drama

Režija: Xavier Dolan

Scenarij: Xavier Dolan

Igrajo: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément, Patrick Huard


Petnajstletni Antoine trpi zaradi motnje hiperaktivnosti in primanjkljaja pozornosti (ADHD). Po smrti očeta je bil institucionaliziran, zdaj pa se mama Die odloči, da ga vzame nazaj k sebi in da poskušata zgraditi nov odnos. Antoine je nepredvidljiv, burnih odzivov in brez zavor, mama pa nič manj bojevita in nekonvencionalna v iskanju načinov preživetja. Ko se v sosednjo hišo priseli Kyle, bojazljiva mama z govorno napako in bivša učiteljica, se zdi, da si novi sosedje ne bi mogli biti bolj različni. A med Antoinom, Die in Kyle zraste neločljivo prijateljstvo, v katerem namesto poprejšnjih težav vznikne upanje za boljši jutri.


Predzadnje delo čudežnega kanadskega dečka Xavierja Dolana, za katerega filme so v zadnjih letih praktično rezervirane svetovne premiere na največjih festivalih, je bilo leta 2014 v Cannesu nagrajeno s strani uradne žirije. Širom po svetu je film navdušil z izjemno energijo igralske zasedbe in režiserjevim drznim vizualnim poigravanjem. Zato pozor! Če se vam bo slika skrčila v razmerje 1:1, ne skrbite, z vašim televizorjem je vse v redu, samo Dolan si je tako zamislil nekaj sekvenc filma.

00:45
R: Rifelj Jan, Rifelj Tjaša... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:50
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
03:30
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.