Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
I: Cerjak Slavko, Derganc Veselko Maša, Bakovič Gregor, Pernarčič Vesna, Belak Ljerka, Jarni Gašper; R: Milčinski Nana... Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:05
Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30
I: Emeršič Bojan, Fatur Mojca, Rupnik Ivan, Gruden Gregor, Svete Lojze, Čušin Gregor, Valič Dare, Belak Ljerka, Slapar Vesna, Cerar Barbara, Mihalj Boris, Guček Kristijan, Forte Primož, Toman Ajda, Zupanec Dunja; R: Jamnik Jaša... Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt. V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je oskreno navdušen nad čudeži narave.

Pa packajmo! - z vrtnim palčkom Primožem.

07:40
I: Fatur Mojca, Rozman Nika, Potočnik Tanja, Murenc Andrej, Derganc Veselko Maša, Slapar Vesna, Dolinar Ana, Rakovec Nina, Pernarčič Vesna, Funkl Mojca; R: Jamnik Jaša... Lenka in Luka se v parku igrata s prijatelji, nato pa otroci zagledajo staro čarodejko, ki čara. Na žalost se zdi, da ji to ne gre prav dobro od rok. Drugi otroci izgubijo potrpljenje, Lenka in Luka pa starki pomagata poleteti na čarobni preprogi.
07:50
Spoznajte Manjo, malo kraljico živali, ki živi na kmetiji. S prijatelji, psom Bingom, muco Melbo, osličkom Blažem in drugimi, doživlja zabavne in ljubke dogodivščine.
07:55
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
08:00
R: BITENC BRANE - REŽISER... Zlatko Zakladko; Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
08:15
R: Žemlja Aleš... Med prebivalci ob rečni krajini reke Reke Rok in Ana raziskujeta njihovo poznavanje kvalitete vode v strugi ter njenih potencialnih onasnaževalcev. Pri njenem ponoru v kraški svet podzemlja leži jama, ki je Svetovno zavarovana po UNESCO-vih standardih kot svetovna naravna dediščina. Nad njo stoji slikovita kraška vas znamenita po kraških domačijah. Rok se popelje s kajakom po strugi reke Reke do Škocjanskih jam, Ana pa se pelje ob reki s kolesom. Ob večernem tabornem ognju obujata spomine na Slovenski vodni krog in njegove rečne popotnike.
09:00
Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.
09:40
Nigel Latta Blows Stuff Up; Kako bi se počutili, če bi vas zadela strela, če bi vas odnesli orkanski vetrovi, in kako, če bi se znašli v goreči hiši? Voditelj Nigel Latta se v tej izobraževalni in zabavni dokumentarni seriji udeleži vrste precej drznih, a seveda nadzorovanih preizkusov in na svoji koži okusi znanstvene zakonitosti, ki določajo trčenja, vesolje, zvok, požare, eksplozije, gravitacijo, strele in vreme.


7. del, Zvok:

Nigel bi rad prebil zvočni zid, toda pri tem z bičem prebije še kaj drugega. Za merjenje hitrosti zvoka uporabi zanimiv poskus, pri katerem sodeluje 150 učencev z zastavicami, in z avtomobilom, ki je opremljen s sireno, predstavi temeljne lastnosti zvočnega valovanja.

10:20
R: Kočevar Marko, Maja Bahar... V dokumentarnem filmu Forenziki železne dobe nas bo ekipa strokovnjakov iz Slovenije, Hrvaške, Anglije, Bosne in Hercegovine ter Italije popeljala na pravo forenzično popotovanje po starejši železni dobi.

Znanstveniki lahko s pomočjo najnovejših tehnologij in metod ugotovijo, od tega, kako so ljudje v starejši železni dobi poseljevali in spreminjali krajino, v kateri so živeli, pa vse do tega, kaj je bilo na jedilniku železnodobnega človeka in kako so nastajale upodobitve na znameniti situlski umetnosti. Podobe na teh umetelno okrašenih bronastih predmetih razkrivajo predvsem svet bojevnikov in veljakov, železnodobno družbo, ki je bila močno razslojena. Prizore z najbolj znane bronaste vedrice, situle z Vač, imamo Slovenci tudi na osebnih izkaznicah in v potnih listih. Iz starejše železne dobe izhaja torej eden naših nacionalnih simbolov.

Z železovo rudo, eno najpomembnejših strateških surovin prazgodovinskega sveta, so se znali okoristiti tudi železnodobni Dolenjci. O tem, da so bili vešči matalurgi ni dvoma, saj o tem pričajo metalurški centri kot so na primer Dolenjske Toplice. S svojimi središči, kot so denimo Vače, Magdalenska gora in Novo mesto, je bila železnodobna Dolenjska brez dvoma tudi pomemben sestavni člen razvejane trgovine na dolge razdalje, ki je povezovala takratne skupnosti od Sredozemlja do Srednje Evrope.

V filmu strokovnjaki spregovorijo tudi o dinamičnih odnosih, ki so se pred več kot poltretjim tisočletjem spletali med železnodobnimi skupnostmi, živečimi na območju današnje Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

11:20
Četrtkova oddaja bo polna zanimivih vsebin. V prvi uri bomo preverili, kaj vse čaka učence, ki prihodnji teden začenjajo s splošno maturo. V nasvetih pred osmo tokrat o hišnih ljubljenčkih. Kaj vse moramo vedeti, preden se odpravimo na počitnice? Kot pravi sami svoji mojstri se bomo lotili popravila kolesa, na terenu pa svetovali, kako skrbeti za skiroje in poganjalčke. V starševskih nasvetih bomo odkrivali, ali je pomoč staršev pri učenju res potrebna. Nadaljujemo tudi z raziskovanji čustev, tokrat o krivdi. Kakšne so zadnje filmske novosti, kateri dokumentarni film prihaja na spored in katerih znanih obrazov naše televizije še nismo pozabili, odkrivamo v tretji uri. V zadnji uri se ponovno zabavamo v naši igri Zbudi se, Slovenija, kjer imate gledalci glavno vlogo. Bodite z nami!
14:20
Govorili bomo o ovirah, s katerimi se vsakodnevno soočajo slovenski invalidi, ki jih je v naši državi okoli 170 tisoč. Mineva 10 let, odkar je Slovenija ratificirala Konvencijo o pravicah invalidov, ki jo je generalna skupščina Združenih narodov sprejela decembra 2006. Eden ključnih poudarkov v konvenciji je enaka dostopnost do storitev, dobrin in grajenega okolja. Katere ovire morajo premagovati invalidi v vsakodnevnem življenju: ko se odpravijo na vlak, na avtobus. Ko morajo v zdravstveni dom, ko se odločijo za študij.
14:55
V tokratnem TV Klubu bodo govorili o soočenju s posledicami in okrevanju po možganski kapi. O izkušnjah, o stiskah in strahu ter pogumnem vračanju v čas pred kapjo - k vračanju pred kamere in na glasbeni oder bosta spregovorila voditeljica Marjeta Klemenc in pevec New Swing Quarteta Dare Hering. Doktorica Vlasta Zupanc Isoski, logopedinja in nevrolog doktor Igor Rigler bosta dodala pogled stroke na bolezen, ki ne izbira. Ne kraja, ne časa, ne ljudi.
16:00
V Izraelu se začenja prvi vrhunec sezone za judoistke in judoiste. Na evropskem prvenstvu bo nastopila tudi številna, 13-članska slovenska odprava, ki jo sestavlja pet judoistov in osem judoistk. V neposrednem prenosu bomo spremljali finalni del prvega dne, v petih kategorijah. Na velika tekmovanja se v moški kategoriji vrača Adrian Gomboc, lani podprvak na prvenstvu v Varšavi. V tej kategoriji do 66 kg nastopa tudi Andraž Jereb. Po dobrih nastopih na tekmah svetovnega pokala se bosta skušali dokazati tudi sestri Štangar. V najlažji moški kategoriji nastopa Matjaž Trbovc, na prvenstvu pa je kot debitantka tudi Kaja Kajzer.
18:40
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
19:00
Kosti in mišice v našem telesu zelo dobro sodelujejo med sabo. Oliver si je poškodoval stegnenico, zato ne more hoditi. Lili in Maks mu velikodušno pomagata. Izvedli bodo poskus s kostjo in kisom. Zanimivo bo videti učinek kisa.
19:15
Manca se igra z Nežino obleko in jo umaže. Neža je jezna in užaljena, ker je to njena najljubša obleka, Manca pa ne ve, zakaj naj bi se ji opravičila. Vila Mila ji pomaga, da vidi dogodek skozi Nežine oči in Manca spozna, kaj mora narediti, da bosta s sestro spet prijateljici.
19:30
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / North Tohoku in late autumn: Warm yourself in hot spring towns / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Tokrat bomo obiskali termalne vrelce v japonski pokrajini Tohoku, ki jih že dolgo izkoriščajo zaradi zdravilnih učinkov. Ogledali si bomo gostišča, kjer se obiskovalci lahko sprostijo v bazenih s termalno vodo. Kljub pozni jeseni, ko v pokrajini že sneži, se lahko namakajo tudi na prostem, saj je voda zelo topla. Privoščijo si lahko krajevne specialitete, kot so različne vrste gob in juha ramen z dodatkom kalčkov. Te gojijo kar na toploti, ki jo oddajajo termalni vrelci.

20:00
Tribal Bootcamp; Šestdelna, s humorjem prežeta dokumentarna serija se sprašuje o učinkovitosti zahodnjaške kulture izklesanega telesa. Voditeljski par, ki ga sestavljata stand up komik in zapriseženi vernik kulta fitnesa ter komik, ki ga bolj kot vadba zanimata lokalna kuhinja in kultura, obišče afriške bojevnike Masaje, menihe v šaolinskem templju, pripadnike ljudstva v brazilskem deževnem gozdu in druge skupnosti, ki se ravnajo po starodavnih načelih dejavnega življenja. Kdo je bolje telesno pripravljen?


Nish in Joel obiščeta Mongolijo, kjer skoraj 40 odstotkov prebivalcev še vedno živi kot nomadi. Poseljujejo poldrugi milijon kvadratnih kilometrov odprte stepe, kjer se temperatura spusti do minus 40 stopinj Celzija. V tej neprijazni pokrajini živijo v gerih, šotorih, ki jih selijo z letnimi časi, da ubežijo surovim vremenskim razmeram. Mongolski nomadi so odporni, krepki in iznajdljivi. Joel in Nish precej manj, toda zdaj bosta živela in delala kot oni.

20:55
V tokratni oddaji se bomo pogovarjali o dopustu in aktivnem preživljanju prostega časa. Toplo sonce je številne zvabilo v naravo, na cestah so se nam pridružili motoristi in kolesarji. Ko želimo aktivno preživeti prosti čas, nimamo pa kondicije za dolge vožnje, so nam v veliko pomoč električna kolesa. Katere vrste poznamo, kakšne so med njimi razlike in kako jih pravilno prevažate, izveste v prispevku.

Bili smo na prvi vožnji Mercedesa, s katerim se lahko pogovarjate, nove izkušnje so z nami delili naši toyotini testni vozniki, testirali pa smo Kio stonic.

21:30
A Most Violent Year; Leto produkcije: 2014

Država: ZDA

Žanr: kriminalna drama

Režija: J.C. Chandor

Scenarij: J.C. Chandor

Igrajo: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo, Albert Brooks


Zgodba filma je umeščena v leto 1981, ko je bilo v New Yorku zabeleženo največ kriminalnih dejanj v zgodovini mesta. V teh nevarnih časih skuša priseljenec Abel Morales, tudi s pomočjo moralno spornih rabot, razvejati svoj dobro utečeni posel. Zaplete se v labirint politične in poslovne korupcije, ob tem pa dregne tudi v kroge vplivnežev, ki dejansko držijo mesto v šahu. Trmast in brezkompromisen niti ne opazi, da bi lahko bilo najbolj nasilno leto v Velikem jabolku tudi pogubno leto za njegov posel in njegovo družino.


Napet in stilsko dovršen film je podpisal eden bolj zanimivih ameriških režiserjev, J.C. Chandor, ki je med drugim odgovoren tudi za filma Vse je izgubljeno in Naklepno tveganje. V glavnih vlogah sta se odlično znašla Oscar Isaac in Jessica Chastain.

23:40
R: Šuligoj Jaka... Petar Ugrin (1944-2001) velja za enega največjih slovenskih jazzovskih glasbenikov. Rojen je bil v Zagrebu, študij violine in trobente pa je pozneje zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot jazzovski trobentač je opozoril nase sredi šestdesetih let, ko je leta 1966 zmagal na natečaju za mlade jazzovske trobentače na Dunaju. Član Plesnega orkestra Radiotelevizije Ljubljana (pozneje Big Banda RTV Ljubljana/Slovenija) je postal 1972 in ostal v orkestru vse do svoje smrti. Bil je tudi član zasedb Mladi levi, September, mednarodnega Big banda EBU v Parizu ter ansamblov Ljubljana jazz selection, Greentown Jazz Band, Ljubljana Jazz selection, Kvintet Petra Ugrina in drugih. Glasbeno-dokumentarno oddajo Samo muzika so naslovili po Ugrinovem najpomembnejšem albumu, njena rdeča nit pa so najbolj značilne skladbe, ki jih je z Big bandom RTV Slovenija v svojem dolgoletnem sodelovanju s tem orkestrom igral Peter Ugrin (Nad mestom se dani, Tea for two, Moj dilbere, Indiana, Kolk je pa ura….). Oddajo bogatijo arhivskih posnetki muziciranja Petra Ugrina na festivalih, izjave govorcev (Peter Ugrin, Ratko Divjak, Primož Grašič, France Kapus, Lojze Krajnčan, Hugo Šekoranja), posebni gost pa je Ugrinov sin Peter Ugrin (violina), ki je poustvaril nekaj skladb. Urednik oddaje je Daniel Celarec, scenarij Daniel Celarec, Jaka Šuligoj, režija Jaka Šuligoj.
00:45
R: Jerman Matevž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:00
V Izraelu se začenja prvi vrhunec sezone za judoistke in judoiste. Na evropskem prvenstvu bo nastopila tudi številna, 13-članska slovenska odprava, ki jo sestavlja pet judoistov in osem judoistk. V neposrednem prenosu bomo spremljali finalni del prvega dne, v petih kategorijah. Na velika tekmovanja se v moški kategoriji vrača Adrian Gomboc, lani podprvak na prvenstvu v Varšavi. V tej kategoriji do 66 kg nastopa tudi Andraž Jereb. Po dobrih nastopih na tekmah svetovnega pokala se bosta skušali dokazati tudi sestri Štangar. V najlažji moški kategoriji nastopa Matjaž Trbovc, na prvenstvu pa je kot debitantka tudi Kaja Kajzer.
04:00
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
I: Cerjak Slavko, Derganc Veselko Maša, Šparovec Lotos Vincenc, Goršič Niko, Funkl Mojca, Jarni Gašper, Ranik Primož; R: Milčinski Nana... Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:05
Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30
I: Emeršič Bojan, Fatur Mojca, Rupnik Ivan, Gruden Gregor, Svete Lojze, Čušin Gregor, Valič Dare, Belak Ljerka, Slapar Vesna, Cerar Barbara, Mihalj Boris, Guček Kristijan, Forte Primož, Toman Ajda, Zupanec Dunja; R: Jamnik Jaša... Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt. V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je oskreno navdušen nad čudeži narave.

Pa packajmo! - z vrtnim palčkom Primožem.

07:40
I: Fatur Mojca, Rozman Nika, Potočnik Tanja, Murenc Andrej, Derganc Veselko Maša, Slapar Vesna, Dolinar Ana, Rakovec Nina, Pernarčič Vesna; R: Jamnik Jaša... Nekega vetrovnega dne veter odpihne perilo, zato ga Lenka in Luka z oblakovim kruhkom lovita vse do daljnega polja, kjer se ujame v drevesno krošnjo. Otroka se vrneta domov s perilom, vendar se sprašujeta, zakaj bi si drevo želelo oblačil.
07:50
Spoznajte Manjo, malo kraljico živali, ki živi na kmetiji. S prijatelji, psom Bingom, muco Melbo, osličkom Blažem in drugimi, doživlja zabavne in ljubke dogodivščine.
07:55
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
08:00
I: Emeršič Bojan, Hočevar Janez, Juh Polona, Mandić Marko, Svete Alojz, Valič Nina, Šugman Jernej; R: Dolenc Boris... Muri se znajde v godlji, saj je pozabil na Macin rojstni dan in mora zato na hitro poiskati pravo darilo. S pomočjo prijateljev mu na koncu le uspe očarati zahtevno muco Maco.


Režija: Boris Dolenc

Produkcija: INVIDA


Igrajo: Marko Mandič (Muri), Alojz Svete (Miki), Polona Juh (Maca), Nina Valič (Liza), Janez Hočevar (Marko), Jernej Šugman (Čombe), Bojan Emeršič (Mijalko).

08:10
I: Emeršič Bojan(stranska vloga), Hočevar Janez(stranska vloga), Juh Polona(stranska vloga), Mandić Marko(glavna vloga), Tomič Violeta(stranska vloga), Zrnec Jurij(stranska vloga), Šugman Jernej(glavna vloga); R: Žmitek Jernej s.p.... Maček Muri se veselo odpravi v Mačje mesto. Čaka ga super dan, saj je za kosilo dogovorjen z Maco. A načrte mu skoraj prekriža nagajivi nepridiprav Čombe, ki mu zvito podtakne velik zločin.
08:20
I: Arena Heidi, Curry Flynn, Deeble Olivia, Lu Madison, O'Leary Oisin, Seci Faith, Sitch Joshua; R: Hope Wayne... Little Lunch; Atticus, Battie in Rory ter Tamara, Debra-Jo in Melanie so sošolci. Najbolj se zabavajo med odmorom za malico, ko se na šolskem igrišču družijo in premlevajo najzanimivejše dogodke preteklih dni.


Ulovi poljub

Tamara bi se rada igrala ulovi in poljubi, da bi lahko poljubila Battieja. Ker se fantu ne ljubi tekati, se domisli drugega načrta – na igrišču priredi olimpijske igre.


Reč v pesku

Melanie je prepričana, da je v peskovniku našla oposumovo lobanjo. Ne more se sprijazniti, da naj bi bila le Roryjev likovni izdelek. Morda zato, ker žaluje za svojim zajčkom.

08:50
I: Alexander Bruno, Garnier Carolin, O'Leary Sammy, Stern Aurelia... Die Pfefferkörner / The Peppercorns Ix. + X.; Iz ravnateljičine pisarne je nekdo ukradel blagajno z denarjem, ki so ga učenci zbrali za otroke z ulice. Žal osumijo Nininega brata Mattea, saj so ga zasačili z blagajno v roki. Toda Matteo vztraja, da je nedolžen in da mu jo je nekdo podaril. Nabriti detektivi sklenejo razvozlati skrivnost IN dokazati Matteovo nedolžnost. Sledi najprej vodijo k sošolki Franzi, potem pa k njenemu očetu Eddieju, nekdanjemu boksarju. Detektivi mu skupaj s Franzi nastavijo past. Za pomoč prosijo boksarskega prvaka Henryja Maskeja, ki Eddieju obljubi pomoč, če bo povedal resnico.
09:15
I: Alexander Bruno, Garnier Carolin, O'Leary Sammy, Stern Aurelia... Die Pfefferkörner / The Peppercorns Ix. + X.; Ninin oče Antonio pripravlja šolske cvetlične grede za veliko tekmovanje. Ne ve, da je njegova žena Maria zastavila zaročni prstan, da bi mu podarila kopico hortenzij. Toda prav te cvetlice nekdo ponoči poreže. Nabriti detektivi se odločijo, da bodo odkrili storilca. Nina in Max ugotavljata, čigave so stopinje, Emma pa raziskuje popolnoma drugo sled. Meni, da se je Jacki, ki se je zaljubila v Nininega očeta, hotela maščevati. Sledi ji domov in na stranišču odkrije hortenzije. Ampak zadeve se zapletejo….
09:45
Peppermint Patty nekje sliši, da bo mogoče najboljša učenka leta. Marcie ji pove, da je na seznamu predlaganih šele na štiristotem mestu. Navsezadnje ta naziv dobi Marcie, ki pri pouku ne spi, je zbrana in se pridno uči.
10:00
R: Horvath Aron... Amadej, Benjamin, Tinkara in Maja se odpravijo na plezanje v Črni Kal. Tinkara je izkušena plezalka, ki jo ostali sprva le navdušeno opazujejo pri njeni priljubljeni aktivnosti, nato pa se v steno podajo še sami. Bo tudi njim uspelo premagati izziv brez težav?
10:40
R: Vokač Aleksandra... Ste kdaj pomislili, da so tudi med invalidi, med katere sodijo tudi gluhi in naglušni, prekarni delavci? Seveda, gluhi so težko zaposljivi, njihova izobrazbena struktura je nizka, zato jim v večini primerov ne preostane drugega kot da odprejo s.p. in nekako preživijo.
11:25
Odkrivamo bogate naravne habitate prosto tekoče reke Mure. Pojasnjujemo, kako nenavadno ali običajno je gnezdenje laboda grbca v urbanem okolju. Preverjamo, kako je urejena zakonodaja na področju eksotičnih živali oz. kač. Z ambasadorko živali smo se pogovarjali o terapevtskih živalih. Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

12:00
1. ZAČETEK SEZONE NA VISOKI GREDI

Permakulturno biodinamično visoko gredo na sejmišču v Gornji Radgoni so pred dvema letoma temeljito obnovili, plasti so zdaj še dovolj hranljive, da lahko sejemo in sadimo nove vrtnine. Z vrhnjega dela smo najprej umaknili slamo, pobrali še zadnji motovilec, gredico pa plitko prerahljali in poravnali. Pri sajenju vrtnin smo najprej naredili jamice, vanje nalili vodo in počakali, da ta nekoliko odteče.


2. CEPITEV BOSKOPSKEGA KOSMAČA

Boskopski kosmač je naključni sejanec, najden v 19. stoletju. Plodovi te jablane so debeli, zelenkastorjave barve in kiselkastega okusa. Sorta je nagnjena k izmenični rodnosti, ker pa je odporna proti boleznim, so se v nasadu v Krškem odločili, da jo začnejo znova vzgajati. Že pozimi so požagali stara drevesa, ter jih pomladili in požlahtnili s cepljenjem v za lub.


3. JARICA – LEPOTICA Z BOHORJA

Na planoti Bohor se še zdaj bohotijo pomladanske cvetlice. Med njimi je tudi živorumena jarica. Bogata humusna tla Bohorja so njena redka avtohtona rastišča v Sloveniji. Ker je, enako kot recimo navadni mali zvonček, zaščitena, smo v prekršku, če jo izkopavamo ali nabiramo semena. V aprilsko deževnem dnevu smo jo občudovali s kamero.

12:30
Je bil punk bolj revolucionaren od rocka? Je bilo bolj nevarno poslušati jazz ali plesati tržačana? So bili mladi v šestdesetih bolj pogumni od ostalih generacij mladih? Je narodno zabavna glasba punk današnjega časa?

To je le nekaj vprašanj, ki jih avtor dokumentarnega filma ''Revolucionarne zabave naših mladosti'' Zvezdan Martič postavlja ljudem, ki so osebno ustvarjali ali spremljali dogajanje v različnih povojnih obdobjih. Pregled različnih mladosti začne po drugi svetovni vojni, ko so mladi obnavljali porušeno domovino in ga konča v obdobju interneta, ki sedanjo mlado generacijo dela najbolj drugačno od predhodnih. Ob tem v veliki meri uporablja bogato arhivsko gradivo TV Slovenija, ki gledalca slikovno in z izjavami takratnih akterjev preseli v različna obdobja naše polpretekle in novejše zgodovine.

Vsaka generacija je imela svoje značilnosti in najbolj pogosto se je upor staršem in oblastem, dogajal na zabavah. In vsaka oblast to ve. Zato je UDBA nadzorovala glasbenike, ki so igrali jazz, varuhi družbe so prekinjali ''pohujšljive'' plese. Dolgolase rokerje so metali iz šol, punkerje pa so zapirali. V novi državi so prišle nove vrednote, osrednje mesto v medijih je dobila narodno zabavna glasba. Današnja mladina pa revolucionarnih genov ni izgubila, ampak samo čaka na potrebo po spremembah.

V dokumentarnem filmu sodelujejo številni glasbeniki (Kameleoni, Buldožer, Pankrti, Šank rock, Ali En, Modrijani, N'Toko, Koala Voice…), glasbeni uredniki, promotorji, managerji in drugi in delijo z gledalci svoje spomine, predvsem pa analizirajo takratna obdobja in jih primerjajo z današnjim časom.

Dokumentarni film je nastal v okviru dokumentarnega programa TV Slovenija. Avtor Zvezdan Martič, montažer Matjaž Jankovič, snemalec Aleš Živec, producent Matjaž Ham, tajnica režije Ana Magajna, producent programa Jaka Hemler, urednik programa Andraž Pöschl, odgovorna urednica KUP Živa Emeršiči.

13:30
R: Vojko Vidmar... Folklorna skupina Tine Rožanc je ob svoji 65. obletnici delovanja pripravila predstavo Zeleni Jurij. Naslovili so jo: spevoples Zeleni Jurij, muzikal po ljudskih motivih. Izvedle so ga tri generacije FS Tine Rožanc, na odru pa so se jim pridružili Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti ter solista Karin Možina in Gregor Volk. Spevoples Zeleni Jurij združuje najstarejše zapise o slovenski pesmi, plesu, glasbi in mitologiji ter uveljavljene poustvarjalce na področju ljudske kulture. Prvi tovrstni poizkus v Sloveniji je plod večmesečnega izčrpnega raziskovalnega dela FS Tine Rožanc. Avtor in režiser predstave Klemen Dovč, posnetek je nastal pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, režiser Vojko Vidmar, urednik oddaje Daniel Celarec.
15:10
V aprilski oddaji Migaj z nami vam predstavljamo zanimivo tekaško prireditev Rudarski maraton v Zasavju. Vsestranski umetnik Boštjan Gorenc - Pižama nam je razkril svojo novo ljubezen do športa. Predstavili vam bomo mlado kegljačico iz Novega mesta Iris Zoran. V družbi vrhunskih športnikov pa smo obiskali tudi dve šoli ob malce drugačni šolski uri športa.
15:50
Na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda bo tekma s Kazahstanci za Rise najbrž odločilna. Hokejisti iz daljne Azije imajo odlično moštvo, ki je sposobno tudi zmagati na turnirju v Budimpešti. Zadnjo tekmo na svetovnih prvenstvih so Slovenci s Kazahstanci odigrali pred devetimi leti v Vilni in takrat v boju za napredovanje v elitno skupino izgubili z 2 : 1. Bo tokrat uspešnejše? Reporter bo Andrej Stare.
21:50
Zvezdanina gostja je upokojena učiteljica Alenka Čurin Janžekovič, ki že 60 let živi z boleznijo, za katero še vedno ni zdravila. Bolečine ji lajšajo le skalpel in protibolečinska sredstva. Zato je Alenka sprejela odločitev, o kateri bo odkrito spregovorila v petkovem večeru.

Sicer pa bosta Zvezdana in njena gostja v pogovoru trčili ob različne tabuje: spregovorili bosta o spolnosti med hendikepiranimi osebami, o gostjini obsmrtni izkušnji in seveda – o odločitvi, ki bo morda pomembno zaznamovala Alenkino življenje. Je to zgodba o obupu ali upanju? Kdo smo, da bi o tem sodili ….

22:40
Zack Mirza odpotuje v Filadelfijo, kjer je veliki Harry Kellar izpopolnil svoje čarovnije. Z namenom, da spozna njegovo zapuščino in izvede iluzije po zgledu velikega čarovnika, se odpravi tudi v njegovo rojstno mesto, v Earie v Pensilvaniji.
23:05
Bradley Walsh bo tokrat gostil britansko skupino Simply Red in francosko elektroswing skupino Caravan Palace. Oddajo bodo popestrili pevski vložki predstav z odrov West Enda, za humor bo poskrbel komik Dane Baptiste, s ščepcem smeha pa nam bosta večer začinila tudi nagajiva kuharja, ki sta si nadela ime Golo kosilo. In nekdo, ki si že dolgo želi nastopiti na odru Palladiuma, bo končno dobil priložnost ….
00:00
R: Kleva Peter... Oddajo začenjamo z visoko modo znamke Valentino, ki je tokrat zelo presenetila, saj se je oblikovalec Pier Paolo Piccioli odločil za povsem športno kolekcijo. Ogledali si bomo drugi del tedna mode v Ljubljani in pa tudi show room, ki je nastal po revijah. V nakupovalnem centru v Celju smo obiskali že tradicionalno vip modno revijo, ki je postregla z dobro mero glamurja in nosljivosti. Tania Mendillo je zelo posebna ženska. Fotografinja, stilistka, mojstrica ličil, predvsem pa zelo radovedna ženska, ki zna videti onkraj lepote. Za konec še Francesco Scognamiglio s čudovito kolekcijo, ki se kot običajno spogleduje z visoko modo.
00:40
R: JANI UGRIN S.P.... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:45
Na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda bo tekma s Kazahstanci za Rise najbrž odločilna. Hokejisti iz daljne Azije imajo odlično moštvo, ki je sposobno tudi zmagati na turnirju v Budimpešti. Zadnjo tekmo na svetovnih prvenstvih so Slovenci s Kazahstanci odigrali pred devetimi leti v Vilni in takrat v boju za napredovanje v elitno skupino izgubili z 2 : 1. Bo tokrat uspešnejše? Reporter bo Andrej Stare.
03:40
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.
06:30
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

09:25
V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.
10:10
Pogled na Bohinjsko jezero tako iz zraka kot iz njegovih globin; Roka in Ano pričakuje v tokratnem raziskovanju vodnega kroga Bohinja vrsto presenečenj. Skupaj z gosti bosta odkrivala odnos do varovanja vode in narave. Varovanje čistega okolja je ključno za zdravo življenje in prijaznejše okolje za naše potomce.

Ko Rok in Ana stopita čez Hudičev most v bližnji soteski ob Bohinjskem jezeru, spoznata tudi zgodovinsko plat hidromorfoloških sprememb jezera skozi tisočletja.

10:50
R: Amir Muratović... Življenjepis Angele Piskernik daje vtis, da gre za osebo, ki smo si jo izmislili, da bi lahko govorili o življenju slovenskega izobraženstva v dramatični prvi polovici 20. stoletja. Njen zaročenec je bil France Stele, prijateljevala je z Rudolfom Maistrom, Izidorjem Cankarjem, pa s Francetom Kidričem, kar je bil zadosten razlog, da so jo poslali v taborišče Ravensbrück. Do konca življenja – spovedal in pokopal jo je prijatelj škof Jožef Pogačnik – je ostala samska in predana znanstvenemu ter pedagoškemu delu.

Angela Piskernik (1886-1967) je bila zavedna Korošica iz Lobnika pri Železni Kapli, prva Slovenka z doktorskim nazivom s področja naravoslovja, prva slovenska naravovarstvenica. Zaslužna je za ustanovitev Triglavskega narodnega parka in pravno zavarovanje naravnih območij v Sloveniji. Po drugi vojni se je kot direktorica Prirodoslovnega muzeja zavzela, da se je ohranil Alpski park Julijana v Trenti in so zavarovali 56 ogroženih rastlinskih vrst, nato tudi nekaj živalskih. Dosegla je zakonsko prepoved izvoza ptic pevk iz Jugoslavije. Napisala je priročnik Ključ za določanje cvetnic in praprotnic.

Kot zavedna Slovenka kljub doktorskemu naslovu na Koroškem ni mogla dobiti službe in je delala kot domača učiteljica v družini odvetnika Janka Brejca. Vodilno je sodelovala pri pripravah na koroški plebiscit, predsedovala različnim ženskim organizacijam ter bila podpredsednica Kluba koroških Slovencev, po vojni ob predsedniku Prežihovem Vorancu. Do 1926 je bila botaničarka v Narodnem muzeju, nato pa je bila do aretacije jeseni 1943 gimnazijska profesorica naravoslovnih predmetov in nemškega jezika. Bila je avtorica več učbenikov za nemški jezik, predavala pa je tudi na valovih radia Ljubljana.

Zavest o pomenu Angele Piskernik je obudila družina Stergar – zgodovinarja Janez in Nataša ter hčerka Katja. Spodbudili so Angelino sorodnico Bredo Resman, da sta z možem Francem pobrskala po zapuščini na podstrešju in dragoceno gradivo predala Arhivu RS. Za dokumentarec TVS so spregovorili strokovnjaki z različnih področij: njena naslednica v Prirodoslovnem muzeju Nada Praprotnik, pa Stane Peterlin, ki jo je nasledil na Zavodu za spomeniško varstvo. Piskernikova je zbirala tudi etnografsko gradivo, ki ga danes raziskuje Martina Piko Rustia. Maja Haderlap je začela pisati dramsko besedilo, katerega glavna junakinja nosi poteze Piskernikove. V filmu sodelujejo še Edgar Piskernik, Metka Gombač, Tina Bahovec, Katarina Bogataj Gradišnik, Vanda Trampuž, Anja Dular, Anton Janko, Poldej Zunder, Danijel Grafenauer, Bredica Županc, Willi Ošina in Franc Jožef Smrtnik.

11:55
R: Mihelčič Matjaž... Ukrajinska kuhinja spada med dvajset najboljših kuhinj sveta . Ukrajina je država, v kateri se starodavne tradicije srečujejo s svobodnim duhom Kozakov, zahod z vzhodom. Razteza se od Črnega morja, preko obsežnih step in planot, ki jih prečkajo Dnjeper, Dnjester in druge reke, vse do Karpatov na zahodu.

V tokratni oddaji bomo pripravili njihovo tradicionalno jed imenovano Boršč. Kot priloga boršču se dobro podajo skutini »Vareniki«, a ker ata in vnukinja ne bosta imela dovolj časa za izdelavo le - teh, bo vnukinja ''skočila '' v pekarno po skutine štruklje, ki po svojih sestavinah podobni »varenikom« . V jedilnem kotu se bo atu, vnukinji ter babici bo pridružila imenitna Ukrajinska gostja .

12:30
R: Skubic Florijan... S pomočjo kolesarskega navdušenca in oskrbnice koče spoznajte Rašico pri Ljubljani, kjer v sožitju uživajo kolesarji in planinci in odkrijte »neokrnjen« pogled na naše glavno mesto. Na Planini nad Vrhniko, bomo priča gradnji nove planinske koče, ki raste ob razglednem stolpu z dolgo zgodovino, povezano z začetki turizma v Ljubljani. Na Primorskem, natančneje v Hrastovljah, si bomo s skupino dijakov ogledali našo najbolj znano fresko, spoznali zgodbo umetnika, ki jih je odkril in obiskali galerijo, ki je posvečena njegovemu delu. Z pogovorom z idejnim očetom Pomika braniteljev slovenske zemlje na Cerju, se pred prav posebnim stolpom, naše odkrivanje neznane Slovenije konča.
12:55
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
13:40
Zack Mirza odpotuje v Filadelfijo, kjer je veliki Harry Kellar izpopolnil svoje čarovnije. Z namenom, da spozna njegovo zapuščino in izvede iluzije po zgledu velikega čarovnika, se odpravi tudi v njegovo rojstno mesto, v Earie v Pensilvaniji.
14:10
Japanese Cuisine A; V Kjotu, stari prestolnici Japonske, ima vsak letni čas svojevrsten čar, prehranska kultura pa velja za gonilo družbe. Junija mesto krasi globoka zelenina javorjevih krošenj, jedilnike pa bogatijo poletne posebnosti: ribi hamo in aju pa stare, tradicionalne sorte zelenjave, kot je okrogli jajčevec kamo, bučke, pa tudi ražnjiči iz tofuja in žvečljive paste iz tolčenega riža moči, ki izvirajo iz obredov v šintoističnih svetiščih. Predstavili nam jih bodo kuharji več sto let starih restavracij, ki so začele kot čajnice za romarje.
15:00
Ob prihodu v Mehiko ima André kar nekaj težav. Z glasbili, piratsko glasbo, ukradenim umetnim snegom, pa tudi vaje so prava preizkušnja za vse. Poslušalci so na koncu kljub vsemu deležni še enega odličnega koncerta. Med drugim prisluhnejo ariji iz opere Carmen in seveda tudi obveznemu valčku, tokrat Snežnemu.
15:50
Italijani so najpogostejši nasprotniki slovenskih hokejistov v 26-letni zgodovini. Ti imajo pozitiven rezultat z zahodnimi sosedi, razmerje zmag je 19 : 17 za Slovence. Italijani jih niso nikdar premagali na svetovnih prvenstvih, zadnji obračun pred dvema letoma v Katovicah je dobila Slovenija s 3 : 1. Z morebitno zmago bi si Risi na stežaj odprli vrata v elitno skupino prihodnje leto na Slovaškem. Reporter bo Andrej Stare.
18:15
Najprijetnejše presenečenje letošnje košarkarske sezone je gotovo klub Sixt Primorska. Sestavil je moštvo, ki se je iz kvalifikacij drugega jadranskega tekmovanja prebilo vse do finala. Dobre predstave nadaljuje tudi v državnem prvenstvu, v katerem se celo bori za prvo mesto. Tokrat bo v domači dvorani gostilo Petrol Olimpijo, ki prav tako meri visoko. Ljubljančani so na zadnjem medsebojnem srečanju Primorce visoko premagali, kar jih navdaja s samozavestjo, a hkrati opozarja, da bodo košarkarji iz Bonifike dodatno motivirani. Srečanje, ki se mu bomo priključili po hokejski tekmi risov, bo komentiral Miha Mišič.
20:00
I: Dolman Fiona, Dudgeon Neil, Hendrix Nick, Virk Manjinder; R: Carter Matt, Huges Steve, Laughland Nick, Rye Renny... Midsomer Murders Xix.; Kunčji posli

V midsomerskem Bellvillu poteka razstava malih živali, ki jo na svojem posestvu že vrsto let prireja neuničljiva gospa Delphi Hartley. Potem ko stojničarka v zgodnjem jutru odkrije, da so kletke v razstavnem prostoru odprte, kunci pa se gnetejo ob truplu nepremičninskega agenta Seba Huntingtona, zadevo v roke vzameta Barnaby in Winter, ki kmalu ugotovita, da nič ni tako, kot se zdi ….

21:45
V Televizijskem klubu, ki se je porodil ob začetku proslavljanja 50. obletnice TV Dnevnika, bodo tokrat prišli do besede nekdanji voditelji in tudi siceršnji soustvarjalci osrednje informativne oddaje nacionalne televizije. Voditelj Branko Maksimovič napoveduje sproščen, nevezan pogovor – kot nasprotje siceršnjim natančnim pripravam, vsebinski usmerjenosti in strogi minutaži. Pri tem se zanaša na sogovornike: Julka Vahen, Tone Hočevar in dr. Ljerka Bizilj so imena, ki nam budijo spomin na nekdanje televizijske čase in ki so še danes – bolj ali manj – prisotna na medijskem prizorišču. V Televizijskem klubu njihove misli ne bodo vezane na kakšna programska izhodišča ali uredniške usmeritve niti jih ne bo omejevalo odštevanje sekund.
22:40
Evropsko prvenstvu v judu se bo končalo z najtežjimi kategorijami glede na težo. Prvikrat, odkar nastopa v najtežji ženski kategoriji, nad 78 kg, bo na velikem tekmovanju nastopila bronasta z olimpijskih iger v Riu Ana Velenšek. V svoji zbirki ima že štiri medalje z evropskih prvenstev. Svojo prvo bo lovila njena polsestra Klara Apotekar. Lani v Varšavi je bila v kategoriji do 78 kg peta. Vito Dragič bo nastopil v najmočnejši moški kategoriji. Prvi zvezdnik svetovnega juda v tej kategoriji Francoz Teddy Riner tokrat ni prišel na prvenstvo.
23:55
Pozdravljeni na poti do svetovnega prvenstva leta 2018.

Podrobneje bomo spoznali reprezentanco Senegala. Predstavili bomo dva mladeniča, ki bi lahko navduševala v Rusiji, in lepotico turnirja leta 2010. Oddajo pa začenjamo več kot 13 000 kilometrov jugozahodno od Moskve - v Urugvaju, pri ekipi, ki je v južnoameriških kvalifikacijah zasedla drugo mesto.

00:30
R: Braatz August... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:45
Italijani so najpogostejši nasprotniki slovenskih hokejistov v 26-letni zgodovini. Ti imajo pozitiven rezultat z zahodnimi sosedi, razmerje zmag je 19 : 17 za Slovence. Italijani jih niso nikdar premagali na svetovnih prvenstvih, zadnji obračun pred dvema letoma v Katovicah je dobila Slovenija s 3 : 1. Z morebitno zmago bi si Risi na stežaj odprli vrata v elitno skupino prihodnje leto na Slovaškem. Reporter bo Andrej Stare.
03:40
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.