Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
Napovedujemo
08:40
R: Spikara Fikus... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
09:30
BOGENŠPERK:

Grad Bogenšperk ima v slovenski kulturni zgodovini posebej odlično mesto. V njem je svoja najbolj ustvarjalna leta preživel eden najznamenitejših mož naše preteklosti – vsestranski učenjak Janez Vajkard Valvasor. Prav na tem gradu je nastalo njegovo najpomembnejše delo Slava vojvodine Kranjske, ki je neke vrste enciklopedija Slovencev iz druge polovice 17. stoletja.

GRAFIČNA OBLIKOVALKA DANIELA GRGIĆ:

Danijela Grgić je študirala arhitekturo, vendar je že v času študija spoznala, da je njena velika ljubezen grafično oblikovanje. Danes pravi, da je oblikovalka vidnih sporočil, saj so se metode zelo spremenile. Zaljubljena je v gledališče, zato ni naključje, da ustvarja prav za gledališke hiše.

BARBA ŠTEMBERGAR ZUPAN IN NIKO ZUPAN:

Slovenija ima dolgo in bogato tradicijo oblikovanja gline. Poleg klasičnega lončarstva se vse več ljudi, tudi likovnih umetnikov, odloča za oblikovanje unikatne umetniške keramike. Barba in Niko Štembergar Zupan izdelujeta uporabno in okrasno k.

10:10
Obiskali smo razstavo Svet narave na Ljubečni, kjer smo spoznavali male velikane – velike predstavnike sicer majhnih živalskih vrst. V pogovoru s predstavniki zaščitnikov pravic živali pojasnjujemo, zakaj živali so čuteča živa bitja. Predstavljamo inovativno »pasjo uro«, s katero označimo kratek čas, ki ga – ob primernih pogojih - pes preživi v avtomobilu. Ob zgodbi poškodovanega hrta opozarjamo, kako pomembno je vključevanje psov v bazo krvodajalcev. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

10:55
V nedeljo na adventnem venčku prižigamo prvo svečko. Osnovna oblika venčka je okrogla, krog simbolizira večnost. Zimzeleno okrasje je znak življenja, vijoličasta barva pa upanja. Štiri sveče predstavljajo štiri krščanske mejnike ali štiri strani neba oziroma letne čase in tuzemsko minljivost. Različne adventne dekoracije smo izdelali tudi ustvarjalci oddaje Na vrtu, v prvo smo dodali pralineje, druga je okrogla, tretja elegantno zelena.

Strokovnjakinja kluba Gaia je obiskala članico Slavi na Viru pri Stični. Skupaj sta presadili večjo slonovo nogo in posadili mlade zavitolistne bokarneje. Martin Veselko pa v svojem vlogu svetuje, kako na vrtu uporabiti listje.

11:20
R: Bastič Aljaž... Posnetek koncerta Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija, ki deluje pod vodstvom zborovodje Tomaža Pirnata, s pesmimi prekmurskega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka. Zvočno podobo so sooblikovali člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in multiinstrumentalist Boštjan Gombač pod dirigentskim vodstvom in avtorskim oblikovanjem Lojzeta Krajnčana, ki je pesmi uglasbil.
11:55
Začenja se 18. sezona svetovnega pokala v smučarskem krosu. Skupno je na koledarju 14 tekem na desetih različnih prizoriščih, tekmovalci in tekmovalke pa se bodo najprej pomerili v Val Thorensu v Franciji. Edini Slovenec v karavani svetovnega pokala v tej atraktivni disciplini ostaja Filip Flisar. Mariborčan ima za seboj dobro pripravljalno obdobje in optimistično pričakuje novo sezono.
13:25
Baron Prašil / The Fabulous Baron Münchausen; Čarobna igrano-animirana mojstrovina češke kinematografije. Legendarni Baron Munchausen je v svojem življenju doživel tisoč in eno neverjetno dogodivščino. Ko kozmonavt Tonik pristane na Luni, kjer se sprehaja Baron, ki ga povabi na ekskurzijo na Zemljo. Baron hoče nič hudega slutečemu vesoljcu predstaviti največje zemeljske čudeže – pa tudi svoje talente, veščine, zgodbe in sploh vse v zvezi s seboj. Najprej ga odpelje v Konstantinopel, kjer se Tonik zaljubi v ugrabljeno kraljično Bianco in povzroči diplomatski škandal. Baron, ki prav tako zapeljuje Bianco, jih reši pred Sultanovim besom. Baron, astronavt Tonik in kraljična Bianca skupaj doživijo več pustolovščin: morsko bitko s Turki, dan v prebavnem traktu orjaške ribe, čudežne lete in vojno.

Film je mešanica številnih medijev animacije in igranega filma.


Izvirni naslov: BARON PRÁŠIL / Češki animirani film, 1962 / Režija: Karel Zeman / Scenarij: Jirí Brdecka, Gottfried August Bürger (knjiga) / Igrajo: Milos Kopecký, Rudolf Jelínek, Jana Brejchová.

15:00
R: Kučej Marjan... Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že sedemindvajsetič zapored. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta dr. Andreja Gomboc in Jure Ivanušič. Na koncertu bodo s poslušljivo glasbo nastopili Perpetuum Jazzile, Nuška Drašček, Raiven, Luka Šulić, Nika Zorjan, Jazzva, Ana Soklič, Simfonični orkester, Big band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Johannes Dunz, plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana ter Kazine, BQL, Ana Semič Bursać, Tilen Lotrič, Jakob Benedik, Trio Rupnik, Nika Gorič, Komorni zbor Akademije za glasbo UL, Aljaž Beguš, Leto Križanič Žorž in Aco Bišćević. Dirigenti Mojca Lavrenčič, Lojze Krajnčan, Tadej Tomšič in Dušan Hren. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Danica Dolinar, Daniel Celarec in Jaka Pucihar (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11.
16:50
Wild At Heart (vi.); Peeters je Alice in Dannyju dovoli, da ob napajališču postavita poljsko bolnišnico za divje živali, prebivalci Leopadovega brloga pa so se začasno naselili kar v baru pri Fataniju. Toda Dup ima drugačne načrte. V Južni Afriki imajo naseljenci posebne pravice in napajališče je na njihovi zemlji… Caroline pride po svojega moža, ko pa vidi, da je Dup odločen ostati v divjini, se mu pridruži. A divjina pokaže zelo ostre zobe, ko jih nespametni Peetersov delavec sabotira...
17:45
R: Karo Niko... EMA FREŠ,

Je predtekmovanje za izbor EMA 2020, na katerem tekmujejo mladi še neuveljavljeni glasbeniki. Od ponedeljka do srede na strani rtvslo.si/emafres poteka glasovanje o dnevnih zmagovalcih, dva tedenska zmagovalca, ki ju v petek izberejo gledalci/uporabniki spleta pa se uvrstita v finalni izbor EMA FREŠ, ki bo na sporedu konec decembra. V decembrskem finalu bosta izbrana dva zmagovalca akcije, ki se neposredno uvrstita na EMO 2020 in se pridružita že uveljavljenim glasbenikom. V pomoč pri dnevnem glasovanju vam bo 5 komentatorjev, o zmagovalcih pa odločate vi.

17:55
Glasgow na Škotskem od 4. do 8. decembra gosti evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu. Prav tam so slovenski plavalci prišli do stote medalje z največjih prvenstev, lani na evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu. Tokrat slovensko reprezentanco sestavlja deset plavalcev. Nekaj izkušenih, nekaj povratnikov, nekaj debitantov.

V petek je na sporedu 100 m prsno v moški in ženski konkurenci. Stevens in Vozlova bosta skušala izboljšati osebne rekorde. Cilj naše reprezentance je v prihodnje tudi štafeta; tokrat bosta dve, najprej 4 x 100 kravl. Zagotovo bo zanimiv finale na 50 m kravl z Rusom Morozovom, ki je v izvrstni formi, in povratnikom Francozom Manaudoujem.

18:40
S tekmami na sloviti progi ptic roparic se končuje severnoameriški del sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Urnik tekmovanj je naporen, saj tekmovalci v treh dneh vozijo tri različne discipline. Po obeh hitrih disciplinah bo v nedeljo na sporedu še veleslalom. Z našim Žanom Kranjcem v eni od glavnih vlog.
20:20
Začenjajo se tekme v hitrih disciplinah, kar pomeni tudi vrnitev Ilke Štuhec po poškodbi. Imela je dobro pripravljalno obdobje, ima tudi skoraj povsem novo spremljevalno ekipo, upa pa, da bodo rezultati ostali stari. V Lake Louisu je recimo leta 2016 dobila oba smuka.
21:45
Glasgow na Škotskem od 4. do 8. decembra gosti evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu. Prav tam so slovenski plavalci prišli do stote medalje z največjih prvenstev, lani na evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu. Tokrat slovensko reprezentanco sestavlja deset plavalcev. Nekaj izkušenih, nekaj povratnikov, nekaj debitantov.

V petek je na sporedu 100 m prsno v moški in ženski konkurenci. Stevens in Vozlova bosta skušala izboljšati osebne rekorde. Cilj naše reprezentance je v prihodnje tudi štafeta; tokrat bosta dve, najprej 4 x 100 kravl. Zagotovo bo zanimiv finale na 50 m kravl z Rusom Morozovom, ki je v izvrstni formi, in povratnikom Francozom Manaudoujem.

23:15
December je čas veselja, okraševanja, nakupovanja daril, predvsem pa druženja z ljudmi, ki jih imamo radi. Praznično bodo obarvane tudi teme pogovorov, ki se jih bo z gosti v seriji štirih oddaj Televizijskega kluba lotila Danica Lorenčič. Na miklavževo bodo tako spregovorili o sindromu praznega gnezda. Vsi vemo, da imamo otroke na posodo in je prav, da odidejo. Včasih pa otroci odrastejo zelo hitro, in to tudi boli. O svojih izkušnjah s praznim gnezdom in veselju ob prazničnem druženju bodo v oddaji govorili Janja Pušl, mama naše najuspešnejše plesalke v tujini Nike Kljun, oče treh sinov Srečko Pirtovšek, novinar Gašper Andrinek in zdravnica Jasna Čuk Rupnik. Za glasbeno popestritev bosta v oddaji poskrbela Alya in Boštjan Artiček.
00:05
Vse več ljudi partnerje, resno zvezo, zmenke ali neobvezujoče posteljne radosti, išče na spletu. Kakšen učinek je imel razvoj interneta na naše ljubezensko življenje in kdaj se je trg samskih preselil na splet? Z nami posebni gost Aljoša Bagola. V drugem delu se posvetimo bitki za teran in soočenju stališč Slovenije in Hrvaške na evropskem sodišču.

O vožnji pod vplivom alkohola pa priča zastrašujoča statistika, ki med drugim pravi, da so ženske boljše voznice kot moški. Ne zamudite!

00:45
R: Spikara Fikus... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
01:20
Začenjajo se tekme v hitrih disciplinah, kar pomeni tudi vrnitev Ilke Štuhec po poškodbi. Imela je dobro pripravljalno obdobje, ima tudi skoraj povsem novo spremljevalno ekipo, upa pa, da bodo rezultati ostali stari. V Lake Louisu je recimo leta 2016 dobila oba smuka.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
05:10
R: Ven Jemeršič... Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
06:10
Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.
06:40
V tokratni Avtomobilnosti bomo preverili, ali smo Slovenci res tako navezani na svoj avtomobil, da ga ne zmoremo deliti. Zagotovo se bo to najprej spremenilo v poslovnih vodah, zato si bomo pogledali organizacijo logistike in izračune, torej t.i . car sharing po slovensko.

Na prvo vožnjo bomo zapeljali enega izmed najbolje prodajanih avtomobilov pri nas.

07:15
Zdravnica okulistka, primarij Lea Talanyi Pfeifer, je bila rojena leta 1927 v vasi Biserjane pri Sv. Juriju ob Ščavnici, že pred začetkom druge svetovne vojne pa se je družina po več vmesnih postajah preselila v Mursko Soboto, kjer Lea Talanyi Pfeifer živi še danes.

Lein oče Franc Temlin se je na svoji učni poti po evropskih prestolnicah že pred prvo svetovno vojno spoznal s komunističnimi idejami, potem pa v Budimpešti vstopil v Komunistično partijo Madžarske in leta 1919 sodeloval v revoluciji in pri ustanavljanju Madžarske sovjetske republike, ki je pod vodstvom Bele Kuna trajala le 133 dni. V skladu komunističnimi internacionalističnimi pogledi na narode in manjšine se je dal preimenovati iz Franca Temlina v Ferenca Talanyija. V Budimpešti je spoznal tudi svojo bodočo ženo Szerafin Reigli.

Franc Talanyi je bil ena najbolj zanimivih oseb Prekmurja v prvi polovici preteklega stoletja, pisatelj, pesnik, novinar, urednik in založnik, sicer pa gostilničar in posestnik. Že pred vojno.

08:55
Svetovni pokal bodo začeli tudi deskarji na snegu v paralelnih disciplinah. V letošnji sezoni bo na sporedu kar 14 posamičnih in štiri tekme mešanih dvojic. Prvo prizorišče bo Bannoje v Rusiji, ki bo premierno gostilo tekme svetovnega pokala. Spet lahko veliko pričakujemo od izkušene slovenske četverice – Glorie Kotnik, Roka Marguča, Žana Koširja in Tima Mastnaka, ki bo branil lanski mali kristalni globus v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma.
10:55
Začenja se 18. sezona svetovnega pokala v smučarskem krosu. Skupno je na koledarju 14 tekem na desetih različnih prizoriščih, tekmovalci in tekmovalke pa se bodo najprej pomerili v Val Thorensu v Franciji. Edini Slovenec v karavani svetovnega pokala v tej atraktivni disciplini ostaja Filip Flisar. Mariborčan ima za seboj dobro pripravljalno obdobje in optimistično pričakuje novo sezono.
12:40
Po skakalcih sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih začenjajo tudi dekleta. Prva postaja bo norveški Lillehammer, ki bo gostil dve posamični preizkušnji. Slovenska dekleta so v poletnem delu tekmovala odlično in so po besedah glavnega trenerja Zorana Zupančiča dobro pripravljena. Velika skakalnica na Lysgaardsbakken našim skalkam ustreza, zato lahko pričakujemo dobre uvrstitve. Neposredni prenos sobotne tekme bo komentiral Miha Mišič.
14:45
Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.
15:25
Smučarski skakalci bodo nove točke svetovnega pokala lovili v Nižnem Tagilu, skozi katerega poteka tudi administrativna meja med Evropo in Azijo. Gre za dokaj sveže prizorišče, saj sta bili prvi tekmi svetovnega pokala tam šele pred petimi leti. Po dobrih rezultatih naših skakalcev na uvodnih prizoriščih so pričakovanja velika tudi pred tekmama v Rusiji. Ob 134-metrski skakalnici je pred štirimi leti že donela naša Zdravljica, na najvišji stopnički je takrat ponosno zrl v zastavo Peter Prevc, opogumlja pa tudi dejstvo, da se je na tekmi celinskega pokala kot lastnik najdaljšega skoka na tem prizorišču s 142,5 metri vpisal Anže Semenič.
17:55
Glasgow na Škotskem od 4. do 8. decembra gosti evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu. Prav tam so slovenski plavalci prišli do stote medalje z največjih prvenstev, lani na evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu. Tokrat slovensko reprezentanco sestavlja deset plavalcev.

Štiri naše plavalke v kravlu, Katja Fain, Neža Klančar, Janja Šegel, Tjaša Pintar, bodo plavale 200 m kravl. Videli bomo tudi že finale. Na 200 m kravl je vedno blestela Italijanka Pellegrinijeva.

18:55
S tekmami na sloviti progi ptic roparic se končuje severnoameriški del sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Urnik tekmovanj je naporen, saj tekmovalci v treh dneh vozijo tri različne discipline. Po obeh hitrih disciplinah bo v nedeljo na sporedu še veleslalom. Z našim Žanom Kranjcem v eni od glavnih vlog.
20:25
Kraj, ki mu v smučarskih krogih pravijo kar Lake Lindsey, je ostal brez svoje najuspešnejše smučarke. Lindsey Vonn, znagovalka osemnajstih tekem v Lake Louisu, je končala kariero. V nekaj zadnjih letih pa tu ni več zmagovala, zato imamo že nove zmagovalke: Ilka Štuhec, Mikaela Shiffrin, Cornelia Hütter in lani dvakrat Nicole Schmidhofer.
21:45
Glasgow na Škotskem od 4. do 8. decembra gosti evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu. Prav tam so slovenski plavalci prišli do stote medalje z največjih prvenstev, lani na evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu. Tokrat slovensko reprezentanco sestavlja deset plavalcev.

Štiri naše plavalke v kravlu, Katja Fain, Neža Klančar, Janja Šegel, Tjaša Pintar, bodo plavale 200 m kravl. Videli bomo tudi že finale. Na 200 m kravl je vedno blestela Italijanka Pellegrinijeva.

22:40
R: Maravič Njegoš... Skupina Big Foot Mama je leta 2005 praznovala 15 let od nastanka in prvega koncerta. Ob tej priložnosti se je zgodil veliki koncert na razprodanem Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z gosti.

V tem delu koncerta se predstavijo gostje, kolegi Bigfootov s slovenske glasbene scene, ki so poleg svojih pesmi odigrali še vsak po eno priredbo Big Foot Mame v svojem aranžmaju:

Siddharta: Neki sladkega

Šukar: Garbage

Ansambel Lojzeta Slaka: Nekaj sladkega

Katalena: Buldožer

Elvis Jackson: Konc sveta

Dan D: Zadnji poraz

Naio ssaion: Led s severa

Sausages: Črn tulipan

Gušti & Polona: Vibracija

Dej še'n litro: Rola se

Srečna mladina: Pingvin

Slon in sadež: Vsi hiti BFM v treh minutah

Leaf Fat: Mala nimfomanka.

00:30
R: Ven Jemeršič... Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.
01:25
Kraj, ki mu v smučarskih krogih pravijo kar Lake Lindsey, je ostal brez svoje najuspešnejše smučarke. Lindsey Vonn, znagovalka osemnajstih tekem v Lake Louisu, je končala kariero. V nekaj zadnjih letih pa tu ni več zmagovala, zato imamo že nove zmagovalke: Ilka Štuhec, Mikaela Shiffrin, Cornelia Hütter in lani dvakrat Nicole Schmidhofer.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
06:00
Napovedujemo
06:15
R: Knific Miha... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
07:05
V cerkvi sv. Jerneja v Ljubljani so se na ekumenskem bogoslužju vzhodnega obreda zbrali predstavniki različnih cerkva in se poklonili spominu na žrtve, ki so zaradi posledic hude lakote umrle na območju nekdanje sovjetske Ukrajine v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Bogoslužje je vodil grško-katoliški duhovnik Mihajlo Jozafat Hardi.

V verski skupnosti Baha'i so konec oktobra po vsem svetu praznovali 200. obletnico Babovega rojstva. Ob tej priložnosti smo obiskali slovensko skupnost Baha'i.

V športni dvorani Tabor v Ljubljani se je zbralo okoli 320 ljudi ob petju oma. Petje svete besede om je starodavna tradicija, ki prinaša med ljudi mir in harmonijo.

07:20
S pomočjo postopkov umetne oploditve se v Sloveniji rodi približno 1300 otrok na leto, kar pomeni okoli pet odstotkov vseh otrok. V treh slovenskih centrih za zdravljenje neplodnosti – v UKC Ljubljana, UKC Maribor in Porodnišnici Postojna – opravijo od 3000 do 4000 ciklov zunajtelesne oploditve na leto; uspešno zanosi in donosi približno tisoč žensk. Pa vendar nekaterim ženskam te možnosti niso na voljo. Slovenka, ki je zaradi starostne omejitve v Sloveniji postopek umetne oploditve opravila na Češkem, toži slovensko ZZZS, da bi ji ta povrnila stroške postopka. Primer je zdaj na Ustavnem sodišču.
07:55
R: Šeme Baričevič Marija... Tokratni filmski zapis o slovenskem plesnem izročilu je iz Kostela, odmaknjenega koščka slovenske zemlje, ki leži južno od Kočevja. S folklorno skupino Kulturno-športnega društva iz Fare pri Kostelu smo leta 1990 posneli že pozabljene domače plese v okviru prvin svatbenih šeg. Člani so jih zplesali v izvirnih kostelskih nošah. Scenarist in strokovni sodelavec Mirko Ramovš, snemalec Janez Kališnik, režiserka Marija Šeme Baričevič, urednica Danica Dolinar.
08:55
Svetovni pokal bodo začeli tudi deskarji na snegu v paralelnih disciplinah. V letošnji sezoni bo na sporedu kar 14 posamičnih in štiri tekme mešanih dvojic. Prvo prizorišče bo Bannoje v Rusiji, ki bo premierno gostilo tekme svetovnega pokala. Spet lahko veliko pričakujemo od izkušene slovenske četverice – Glorie Kotnik, Roka Marguča, Žana Koširja in Tima Mastnaka, ki bo branil lanski mali kristalni globus v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma.
10:20
R: Kučej Marjan... Tokrat bo v kvizu Joker Mario Galunič gostil 27-letnega Nikolo Vujića, ki ima precej nevsakdanji hobi, rad opazuje gradbišča.

Trenutno spremlja gradbene jame na Bavarskem dvoru in Šumiju in njihove fotografije objavlja na spletu.

Po poklicu je pravnik, kot pripravnik dela na Višjem sodišču.

V prostem času pa rad zaigra kakšno domačo na harmoniko ali kitaro.

Kot sotekmovalec se mu bo pridružil prijatelj in bivši sošolec Jure Burnik.


En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.

11:10
R: Kučej Marjan... V kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel David Vrbnjak iz Štor.

Zase pravi, da je človek akcije in čeprav se od rojstva bori s cerebralno paralizo, ga to ne ovira pri doseganju ciljev.

V zadnjem letu je dokončal magisterij, spoznal dekle, se poročil in dobil otroka.

Če mu ostane še kaj prostega časa, pa rad obišče fitness ali gre v hribe.

Na poti do 20 tisoč evrov mu bo v pomoč oče Marko Vrbnjak.


En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.

12:10
Hišo na mariborskem Pobrežju je mlajši par izbral zaradi njene lege in vrta, hkrati pa zaradi skromnosti potreb nekdanjih prebivalcev in spoštljive umestitve v prostor.. Nista se ustrašila njene starosti in slabega stanja. Med obnovo je nastal zgleden, okolju prijazen dom, brez razkošja, poln topline in razumevanja.

Spalnice so v slovenskih nepremičninah večinoma prostori majhnih kvadratur. To je zelo privaten prostor, v katerega gostje praviloma ne vstopajo, zato je pri opremljanju navadno nižje na lestvici prioritet. Vseeno pa je glede na dragocenost spanca, prostor, ki mu velja posvetiti dovolj pozornosti.

Čas, preživet z mačkami, ni nikoli zapravljen, je nekoč dejal sloviti psihoanalitik Sigmund Freud. In ker naša ekipa rada dobro izkoristi dane minute, smo upoštevali njegov nasvet ter obiskali Mačji dol - hišo, ki nudi zavetje zapuščenim mačkam v Škofji Loki in njeni okolici. Prostovoljci društva Žverca so jo s pomočjo Občine in donatorjev imenitno obnovili, da lahko kosmatinke v kar najboljših razmerah čakajo na svoje posvojitelje.

12:45
Bolivija je v 60. letih 19. stoletja izgubila stik z morjem in dostop do pomembnih pristanišč. Brazilija in Čile sta zato privolila v gradnjo železniških tirov, v katere pa državi ne vlagata. Prav tako tiri niso povezani niti v Boliviji. Zay Harding zato na poti doživi marsikaj zanimivega.
13:55
Po sobotni posamični tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske je v nedeljo na sporedu še ena. Velika naprava v Lillehammerju v zadnjih letih tradicionalno gosti uvod, naša dekleta pa so bila vedno dobra. V slovensko reprezentanco se je po hudi poškodbi kolena uspešno vrnila Ema Klinec, ki bo visoko merila tudi v skupnem seštevku. Seveda pa bomo z zanimanjem spremljali tudi konkurenco. Neposredni prenos druge tekme bo komentiral Miha Mišič.
15:25
Smučarski skakalci bodo nove točke svetovnega pokala lovili v Nižnem Tagilu, skozi katerega poteka tudi administrativna meja med Evropo in Azijo. Gre za dokaj sveže prizorišče, saj sta bili prvi tekmi svetovnega pokala tam šele pred petimi leti. Po dobrih rezultatih naših skakalcev na uvodnih prizoriščih so pričakovanja velika tudi pred tekmama v Rusiji. Ob 134-metrski skakalnici je pred štirimi leti že donela naša Zdravljica, na najvišji stopnički je takrat ponosno zrl v zastavo Peter Prevc, opogumlja pa tudi dejstvo, da se je na tekmi celinskega pokala kot lastnik najdaljšega skoka na tem prizorišču s 142,5 metri vpisal Anže Semenič.
17:40
S tekmami na sloviti progi ptic roparic se končuje severnoameriški del sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Urnik tekmovanj je naporen, saj tekmovalci v treh dneh vozijo tri različne discipline. Po obeh hitrih disciplinah bo v nedeljo na sporedu še veleslalom. Z našim Žanom Kranjcem v eni od glavnih vlog.
18:55
Začenja se še superveleslalomska sezona. Lani je mali kristalni globus v tej disciplini osvojila Mikaela Shiffrin, prva smučarka v zgodovini z zmagami v slalomskem, veleslalomskem in superveleslalomskem seštevku v eni sezoni. Seveda upamo na najboljše za Ilko Štuhec, ki je v lanski zimi dobila tudi en superveleslalom – na znameniti progi Saslong v Val Gardeni.
20:15
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:40
S tekmami na sloviti progi ptic roparic se končuje severnoameriški del sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Urnik tekmovanj je naporen, saj tekmovalci v treh dneh vozijo tri različne discipline. Po obeh hitrih disciplinah bo v nedeljo na sporedu še veleslalom. Z našim Žanom Kranjcem v eni od glavnih vlog.
21:45
Glasgow na Škotskem od 4. do 8. decembra gosti evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu. Prav tam so slovenski plavalci prišli do stote medalje z največjih prvenstev, lani na evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu. Tokrat slovensko reprezentanco sestavlja deset plavalcev. Nekaj izkušenih, nekaj povratnikov, nekaj debitantov.

Zadnji dan morda lahko preseneti Tjaša Vozel na 200 m prsno, v svoji paradni disciplini, v kateri je letos izboljšala državni rekord v 50- in 25-metrskem bazenu. Na sporedu je tudi 400 m kravl z Odrovo in Fainovo v glavni vlogi. Štafeta 4 x 50 mešano se bo pomerila z evropsko konkurenco. Še dve zanimivi disciplini bosta, finale 50 m kravl v ženski konkurenci in 100 m kravl v moški, pa tudi finale 400 m kravl, upajmo, da tudi s slovensko zasedbo.

22:40
R: Vilar Mile... Tokrat v Bernardino družbo prihajajo Idrijci Kingston, ki že 25 let ustvarjajo slovensko popularno glasbo in glasbo, ki se ji ne uprejo niti najbolj trmaste noge ob plesišču. Družabni in družbeni komentatorji pod taktirko Jožeta so glasbenica Neisha, gamer Dino Hajderović – Dinotti in ljubitelj pravilne rabe slovenskega jezika Vid Valič. V drugem delu oddaje predstavljamo najhitrejšo in najnatančnejšo plezalko, trojno Svetovno prvakinjo, Janjo Garnbret. Magic Aleksander je čaral v pričakovanju Miklavža. Naš glasbeni oder pozibava v ritmih valčka z Neisho in Kranjci v njihovi Poročni, tako za poskočne kot tudi trmaste noge pa poskrbijo Kingston z venčkom njihovih največjih uspešnic v novi preobleki.
00:05
R: Žnidaršič Urška... V Of d rekord bomo obiskali Buckinghamsko palačo, Gašper Gašpar je preveril božično vzdušje v Ljubljani. Razkrivamo vam, kdo so tisti, ki stojijo za novo farmo trolov, in nove poslovne izzive hrvaške predsednice. Gospa Kljun bo ponovno v frizeraju, v goste pa prihaja edinstvena Maja Keuc. Na Mali terasi pa si privoščite en Kuhanz.
00:35
R: Knific Miha... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
01:25
Začenja se še superveleslalomska sezona. Lani je mali kristalni globus v tej disciplini osvojila Mikaela Shiffrin, prva smučarka v zgodovini z zmagami v slalomskem, veleslalomskem in superveleslalomskem seštevku v eni sezoni. Seveda upamo na najboljše za Ilko Štuhec, ki je v lanski zimi dobila tudi en superveleslalom – na znameniti progi Saslong v Val Gardeni.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.