Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:55
V prvem delu oddaje vam predstavljamo praznovanje Evropskega dne judovske kulture, ki so ga obeležili v Judovskem kulturnem centru v Ljubljani. Pripravili so razstave in koncerte, ki so osvetlili bogato judovsko dediščino na evropskih tleh.
07:10
R: Švigelj Tomaž... Tokratna Mozartina, matineja Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ponuja eno najbolj priljubljenih simfonij vseh časov – Simfonijo št. 9 v e-molu 'Iz novega sveta' Antonina Dvořáka. Češki skladatelj Antonin Dvořák (1841–1904) se je leta 1882 z družino preselil v Ameriko, kjer je leta 1893 nastala njegova simfonija 'Iz novega sveta'. S to simfonija se je Dvořák želel dotakniti duha črnske duhovne glasbe in glasbe Indijancev. Dirigentka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija bo mlada tajvanska dirigentka Yi-Chen Lin, nagrajenka številnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj.
08:15
Ustvarjalci oddaje Koda bodo prvo oddajo v sezoni začeli tam, kjer so sklenili zadnjo sezono Posebne ponudbe: pri kreditih v švicarskih frankih. Konec avgusta so najemniki kreditov z valutno klavzulo v švicarskih frankih dosegli pomembno sodno zmago. Okrožno sodišče v Ljubljani je v tožbi zoper banko Unicredit razveljavilo posojilno pogodbo v frankih. Banka bi morala vedeti, da obstaja v daljšem časovnem obdobju precej velika verjetnost za spremembo tečaja, in bi to morala posojilojemalcu tudi pojasniti. Ob ustreznih pojasnilih banke kreditojemalec takšne pogodbe ne bi sklenil, tudi zato je pogodba nična, je še zapisalo sodišče. Sodba še ni pravnomočna, banka je že napovedala pritožbo. Ker gre za prvo sodbo, ki ugotavlja ničnost pogodbe v švicarskih frankih, je odločitev sodišča kreditojemalcem prinesla olajšanje in optimizem. V Združenju Frank pričakujejo, da bo zdaj še več oškodovancev vložilo tožbe. S pomočjo Inštituta za ustavno pravo so pripravili tudi zakon, s katerim bi uredili problematiko posojil v švicarskih frankih. Zakon nameravajo - kljub grozilnim anonimnim pismom - še ta mesec vložiti v parlamentarno obravnavo. Kaj pa vse to pomeni za tiste kreditojemalce, ki so ostali brez vsega, katerih zgodbe so se končale z deložacijami, osebnimi stečaji, zdravstvenimi in psihičnimi težavami. O vsem tem v oddaji Koda v torek, 19. septembra ob 17.25 na TV SLO 1.
09:20
R: Sever Jani... Dokumentarni film Aktivirani očka ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba roditelja.


Film pojasnjuje tradicionalno vlogo očetov, ki so včasih predvsem finančno preskrbovali družino, in razlaga ozadje klasične razporeditve vlog med ženskami in moškimi. Razmišljanje o večji vključenosti očeta v družinsko življenje v sodobnem času je tako porodilo vprašanja o pomenu in vlogi očeta danes: Zakaj morajo biti očetje enakovredno udeleženi pri vzgoji? Pri kateri starosti otroka se morajo očetje dejavno vključiti? Kako bo njegova vzgoja vplivala na otroka? Kakšne bodo generacije otrok, ki jih bodo dejavno vzgajali tudi očetje?


Odgovore podaja dokumentarni film s tem, ko skozi niz razmišljanj moških in žensk različnih generacij ter s pogledom stroke predstavi vidik starševstva in dejavnega vključevanja očetov v skrb za otroke, ob tem pa tudi psihološki vidik prednosti, ki jih prinaša dejavno očetovstvo. Film prikaže, kako znani slovenski očetje usklajujejo družinske in službene obveznosti in se zabavajo ob iskrenih in neposrednih odgovorih osnovnošolskih otrok, ki brez zadržkov povedo, kako dejavni so njihovi očetje ter kakšna je zares delitev vlog v njihovi družini v vsakdanjem življenju.

10:00
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V Walnut Grove se zatečeta Jesse in Frank James. Šele ko ju v mestu iščejo lovci na nagrade, domačini ugotovijo, kdo sta v resnici.

11:00
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Northern Cities – Exploring the Spicy Foods / JPN /


Režija: Akiko Hosogoe

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Različne začimbe se zlijejo v en okus. Tokrat ne bomo obiskali le prefekture Ivate, temveč tudi prefekturi Akita in Aomori, kjer bomo pokušali pikantno hrano. Pokusite jedi s srednje pekočo šimizumorsko papriko namba, pridelano v Hirosakiju.

11:40
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / The Towns Where A Steam Locomotive Runs / JPN /


Režija: Ken Sato

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Parna lokomotiva SL Ginga je z obratovanjem začela spomladi leta 2014. Njeno sopihanje skozi mesta v Ivateju ob koncih tedna je dandanes prava znamenitost te prefekture, mi pa bomo obiskali kraje, skozi katere teče proga. Parna lokomotiva je oblečena v podobe pravljičnega sveta Kendžija Mijazave in se lepo sklada z ivatejsko naravo, zato je pot do meseta Kamaiši pravi užitek.

12:20
R: Mavec Mojca... Aziatsko ljudstvo, obskurnih korenin in z jezikom, ki ni indoevropskega izvora. Madžari so zagotovo naši najbolj eksotični sosedi. V oddaji se bomo zato najprej naučili madžarsko, se spomnili visoke obletnice madžarske revolucije, preverili kraški svet v deželi in zakaj imajo tudi Madžari lipicance, se naučili skuhati pravi golaž in preživeli nekaj dni s pastirji v stepskem svetu.
13:30
Vrhunec vsakoletnega svetovnega prvenstva v kolesarstvu je moška cestna dirka. Preizkušnja bo dolga 276,5 km, po 40 kilometrih uvoda bodo kolesarji vstopili v krog na ulicah Bergna, ki ga bodo obvozili 19-krat. Selektor reprezentance Andrej Hauptman je v ekipo za svetovno prvenstvo izbral Primoža Rogliča, Luko Mezgeca, Jana Polanca, Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in Luko Pibernika. Kapetan je Luka Mezgec, ki se bo skušal vmešati v boj za najvišja mesta.
17:10
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan Garvey je prepričan, da bo letina dobra. Ko pa požar uniči skedenj, se podrejo tudi vsi njihovi načrti. Alice jim želi pomagati, da bi se spet postavili na noge, vendar pa Jonathanov ponos ogroža njun zakon.

18:10
R: Vrtačnik Igor... Dokumentarna pripoved režiserja Igorja Vrtačnika o treh možeh in eni steni, ki se je začela odvijati spomladi leta 1996 na eni najlepših gora na svetu: 6828 metrov visokem Ama Dablamu.

Vanji Furlanu in Tomažu Humarju se je po sedmih dneh izjemno težavnega plezanja uspelo preko severozahodne stene prebiti na sam vrh. Zvonko Požgaj, njuna edina zveza z dolino, je dogajanje spremljal iz baznega tabora, ju preko oddajnika usmerjal in vzpodbujal, obenem pa skrbno snemal in zapisoval vse, kar se je dogajalo v tistih dramatičnih dneh.

Rezultati te izjemne odprave so že nekaj časa znani. Vzpon je bil v tujini iznačen kot največji alpinistični dosežek v letu 1996 in ostaja eden večjih v zgodovini. Vanje Furlana že dolgo ni več med nami, trinajst let kasneje pa je v Nepalu na Langtang Lirungu ostal tudi Tomaž Humar. Njegov sin je kot 19-letnik postal najmlajši človek, ki je prekolesaril zemeljsko oblo. Duhovne in vztrajnostne dediščine svojega očeta ne skriva: »Moj oče mi je pomenil to, kar upam, da bom nekoč tudi jaz pomenil svojemu sinu. Torej zgled in ponos. Bil je človek, ki je imel sanje, večje od strahov. Oče me je poleg številnih spoznanj naučil predvsem dve stvari: v življenju nikoli ne poklekni in ne zapravi svojega ponosa, kajti ko enkrat to storiš, ti ne ostane nič. In ne odnehaj takrat, ko je težko.«

Film o izginjanju, času, umrljivosti, spominu in večnosti človeškega duha se priklanja enemu največjih dosežkov slovenskega alpinizma v svetu in je posvečen Vanji Furlanu ter Tomažu Humarju.

19:05
Bep Viergever je star 54 let, a je še vedno navdušen panker. Pank je Bepu pomagal, da se je otresel posledic travmatičnega otroštva, ki ga je prebil po domovih. Njegove težave so se začele, ko je pri petih letih našel svojo mamo mrtvo. Istega dne ga je zapustil tudi oče. Pank je Bepov navdih pri oblikovanju oblačil, ki so njegova terapija, kot pravi sam. Še vedno obožuje glasb o Johnnyja Rottna.


Marjorie De Cunha je amsterdamska socialna podjetnica. Prihaja iz Surinama, je ločena in ima sina. Odraščala je brez očeta. »Bil je tam, a vendarle odsoten, moški z mnogimi ženami in otroki.« Marjorie pomaga dekletom, da najdejo svojo pot. Že leta pripravlja lepotni izbor za miss očarljivosti, katerega bistvo ni telesna lepota, temveč krepitev socialnega položaja deklet. Dekleta, ki se ga udeležijo, so pogosto odraščala brez očeta in so tudi sama matere samohranilke. Marjorie je za delo na področju opolnomočenja žensk prejela državno priznanje.


Saud Jama je 30-letni lastnik trgovine z oblačili za običajne ljudi. Saud je kot otrok s starši pribežal iz Somalije in pri 19. letih utrpel kap, po kateri je bil delno paraliziran. Saud spoštuje starše, ki so veliko žrtvovali, da so mu omogočili boljše življenje, hkrati bi rad v življenju ubral lastno pot in počel stvari, ki ga veselijo. Zato pred starši skriva, da s svojim kurdskim dekletom živi na koruzi.

19:30
Otroci ob petju otroškega zbora RTV Slovenija in otroškega zbora Glasbene šole Franc Šturm, ilustracijah Marjance Jemec Božič in pripovedih na privlačen način spoznavajo glasbo in življenje nekaterih najpomembnejših skladateljev: S. Mihelčiča, B. Lesjaka, R. Gobca, M. Lipovška, P. Šivica, M. Kozine, L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Chopina, F. Liszta, F. Mendelssohna, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskega, Prokofjeva in Stravinskega.

Pevci pojejo pod vodstvom Janeza Kuharja v sodelovanju s prof. Silvo Hrašovec.

19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00
Italy's Invisible Cities; S posnetki brezpilotnih letalnikov in satelitov, podvodno fotografijo, prepričljivo grafiko in predvsem z visokoločljivimi trirazsežnimi slikami nam zgodovinar dr. Michael Scott razkriva dvatisočletno zgodovino ter sicer težko dostopne in do zdaj slabo raziskane kotičke, tudi podzemlje in temelje Neaplja, Benetk in Firenc.


2. del:

Tokrat bo Michael Scott raziskoval, kako so se Benetke razvijale skozi stoletja in kako je mogoče, da to čudovito mesto na vodi še ni potonilo. S skupino potapljačev si bo ogledal Veliki kanal, po mestu bo raziskoval nekdanje razkošne igralnice in ječe ter si ogledal beneški ladjedelniški kompleks, ki je na vrhuncu svojega obstoja obsegal kar desetino mesta.

20:55
V prvi jesenski Avtomobilnosti se vam bomo javili iz Frankfurtskega avtomobilskega salona. Tokratni salon ni bil klasičen, kot smo ga vajeni. Med vrsticami je bilo moč razbrati mnogo skritih sporočil, ki jih bomo skupaj poskusili dešifrirati.

Udeležili smo se svetovne premiere druge generacije najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu v Tokiu. Ta nam s svojo obliko sporoča, da so električni avtomobili postali mainstream.

V Frankfurtu smo se pogovarjali s slovenskim podjetjem, ki je razstavljalo na salonu in to v tamkajšnjem tehnološkem paviljonu. Ta hala je še toliko bolj posebna saj so v njej razstavljala podjetja, ki so s svojimi idejami gonilo avtomobilizma. Poglejte, kaj so imeli ponuditi.

21:25
I: Clemens Adelaide, Crawford Clayne, J. Smith-Cameron, Jake Austin, Kirby Luke, McKinnon Bruce, Spencer Abigail, Young Aden; R: Bernstein Andrew, Gierhart Billy, Gordon Dennie, Gyllenhaal Stephen, Hamri Sanaa, Lowery David, Mann Seith, McKay Jim... Rectify (iii.); Šerif še naprej zaslišuje Treya in Daniela, tokrat ob prisotnosti Jona, ki je zelo jezen, da mu je Daniel zamolčal svoj izlet na Florido in napad na Teddyja. Tawney in Teddy hodita na terapijo, da bi poskusila rešiti zakon. Teddy in Jared pomagata očetu dokončati kuhinjo, Amantha pa odide na izobraževanje za svojo novo službo. Daniel z Melvinom dokonča bazen, vendar ga nato namerno sabotira, stanovalci pa zahtevajo, naj se Daniel odseli.
22:20
I: Callis James, Ceesay Babou, Chung Chipo, Coyle Richard, Di Pace Juan Pablo, Doyle Kevin, Emmett J., Levy Adam, Mackenzie Alastair, May Jodhi, Regan Vincent, Scacchi Greta, Whalley Joanne; R: Donnelly Ciaran... A.d.; Kajfa se pogovarja s Savlom o tem, kako je prišel k njemu in ga prosil, ali lahko napade »bogokletnike« in zaščiti tempelj. Prosi ga, naj se znova pridruži templju, Savel pa mu odvrne, da je tempelj samo začasen dom in da mu grehe lahko odpusti samo Jezus. Nazadnje ga na Leino jezo izpusti. Lea zahteva od Kajfa, naj reče, da ga je izpustil zaradi praznika, on pa ji odvrne, da ima polne roke dela z združevanjem Judov v boju proti kipu rimskega cesarja. Jakob obišče učence in Kajfu predlaga, kako bi se lahko končalo njihovo preganjanje. Ta jim ponudi mir in zavetje templja, učenci pa omahujejo. Savel se spre z učenci zaradi templja. Trdi, da je Jezus pomembnejši in da morajo oznanjati njegov nauk. Zakladnik etiopske kraljice obišče Jeruzalem in Pilat ga povabi na večerjo. Tabita postane kristjanka, vendar jo Klavdija in Herodiada zasačita, Pilat pa jo da prebičati. Savel jo potolaži, da je nič ne more ločiti od Jezusove ljubezni. Simon posvari učence, da hočejo zeloti ubiti Savla.
23:15
Le Dernier Coup De Marteau / The Last Hammer Blow; Leto produkcije: 2014

Država: Francija

Žanr: drama

Režija: Alix Delaporte

Scenarij: Alix Delaporte, Alain Le Henry

Igrajo: Romain Paul, Clotilde Hesme, Grégory Gadebois, Candela Pena, Mireia Vilapuig


Viktor je nadarjen nogometaš, najstnik, ki z bolno materjo živi v prikolici na obrobju Montpellierja. Družbo jima dela prisrčna španska družina s hčerko Luno, ki je Victorju zelo pri srcu. Pomanjkanju navkljub nenavadna skupnost živi polno in radostno življenje.

Nekega dne Viktor bolj po naključju vstopi v mestno operno hišo. Čeprav ne ve nič o glasbi, ga začara. Kot da bi imel nek poseben dar. Naveže se na dirigenta Samuela, ki tam po dolgih letih odsotnosti na oder postavlja Mahlerjevo šesto simfonijo. Sčasoma Viktor začne med seboj povezovati dogodke in časovnice iz preteklosti. Bi bil lahko Samuel njegov oče, ki ga ni nikoli spoznal? Naj z njim oddide po svetu in nadoknadi izgubljeno ali naj ostane ob umirajoči materi? Naj sledi svoji ljubezni do Lune, ki jo francoska policija izžene iz države? Naj razvija svoj nesporni glasbeni talent ali naj sprejme mamljivo ponudbo večjega nogometnega kluba?

Kopica negotovosti pahne Viktorja v precej globoko krizo, krizo, ki bo od jeznega in trmastega najstnika zahtevala preobrazbo v odgovornega mladega moškega.


Odlična drama, posneta v verističnem slogu in z izjemno glasbeno podlago, je bila premierno predvajana na festivalu v Benetkah leta 2014. Z neposrednostjo in izjemnim talentom je navdušil mladi Romain Paul v vlogi Viktorja, ki si je prislužil tudi nagrado za najbolj obetavnega igralca, poimenovano po legendi Marcellu Mastroianniju.

00:45
R: Jerman Matevž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:00
Vrhunec vsakoletnega svetovnega prvenstva v kolesarstvu je moška cestna dirka. Preizkušnja bo dolga 276,5 km, po 40 kilometrih uvoda bodo kolesarji vstopili v krog na ulicah Bergna, ki ga bodo obvozili 19-krat. Selektor reprezentance Andrej Hauptman je v ekipo za svetovno prvenstvo izbral Primoža Rogliča, Luko Mezgeca, Jana Polanca, Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in Luko Pibernika. Kapetan je Luka Mezgec, ki se bo skušal vmešati v boj za najvišja mesta.
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Po drevju poskakuje tako hitro, da jo komaj opaziš. Je zelo gibčna. Veverica Sami živi v krošnjah dreves, kjer ima udobno gnezdo, polno lešnikov, ki jih je nabrala za zimo.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Čušin Gregor, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.
07:50
Niko nima nobenega čistega oblačila. Kmalu se vseeno nauči uživati v tem, da je čist in urejen.
07:55
R: Nikolov Katarina... HRČEK MIHA PRIPOVEDUJE je risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v medosebnih odnosih na otroku razumljiv način. Zapletene medosebne odnose, v katerih se pogosto znajdejo tudi otroci razloži preprosto in razumljivo.
08:00
R: Vilar Mile... Sprehodi V Naravo; JABOLKA IN LISTI ZA ADAMA IN EVODa ne bo tokratna oddaja Sprehodi v naravo figo vredna, je njen avtor Matjaž Mastnak namesto fig raje predstavil smokve. Ti sladki sadeži so polnili že žepe velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, saj je z njimi razveseljeval mimoidoče otroke. Ste vedeli, da smokve lajšajo izkašljevanje in pomagajo pri razbolelem grlu? Smokve pa niso edina prastara kulturna rastlina, ki je predstavljena v oddaji.

08:20
R: Mihelčič Matjaž... Tik preden se Sava izvije iz spon Posavskega hribovja in se razlije v Krško polje, se ji pridruži potok Brestanica. Nad sotočjem kraljuje mogočni grad Rajhenburg, ki se skupaj s krajem, ki je zrasel pod njim, ponaša s častitljivo letnico 895, ko je bil prvikrat omenjen v pisnih virih. Nekdanji kraj Rajhenburg je bil stisnjen v sotesko med grajskim hribom in sosednjim vinorodnim Sremičem. Po vojni pa se je preimenoval po potoku v današnjo Brestanico, ki se je umikala proti severu in se širila v idilično kotlino, ki sega vse do vznožja Bohorja. Ana in Rok vzdolž vodnega potoka odkrivata naravne in kulturne znamenitosti, ki se prepletajo z zgodovinskim izročilom o dveh grajskih rajhenburških bratih.
09:05
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan Garvey je prepričan, da bo letina dobra. Ko pa požar uniči skedenj, se podrejo tudi vsi njihovi načrti. Alice jim želi pomagati, da bi se spet postavili na noge, vendar pa Jonathanov ponos ogroža njun zakon.

10:15
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
11:05
V ponedeljek bomo že navsezgodaj zjutraj komentirali neuradne rezultate nedeljskega referenduma. V prvi uri bomo izvedeli tudi, kaj vse storiti, če želimo spremeniti svoje ime in priimek V zdravstvenih nasvetih se bomo posvetili težavam z nespečnostjo in razbijali mite o škodljivosti sladkorja. Prvi dan v tednu je rezerviran za druženje z znanimi in zanimivimi družinami v rubrika Družinska sreča, na jutranji klepet prihajata dve najpomembnejši ženski v življenju košarkarja Luke Dončića – mama Mirjam in babica Milena. Ne zamudite še vrtnih nasvetov in številnih servisnih informacij, ki so nujno potrebne za odličen začetek dneva!
13:10
V prvi jesenski Avtomobilnosti se vam bomo javili iz Frankfurtskega avtomobilskega salona. Tokratni salon ni bil klasičen, kot smo ga vajeni. Med vrsticami je bilo moč razbrati mnogo skritih sporočil, ki jih bomo skupaj poskusili dešifrirati.

Udeležili smo se svetovne premiere druge generacije najbolje prodajanega električnega avtomobila na svetu v Tokiu. Ta nam s svojo obliko sporoča, da so električni avtomobili postali mainstream.

V Frankfurtu smo se pogovarjali s slovenskim podjetjem, ki je razstavljalo na salonu in to v tamkajšnjem tehnološkem paviljonu. Ta hala je še toliko bolj posebna saj so v njej razstavljala podjetja, ki so s svojimi idejami gonilo avtomobilizma. Poglejte, kaj so imeli ponuditi.

13:40
Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija. Traja 50 minut, ogledate pa si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in ob 16.55 na TV Maribor. Oddaja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

V oddaji predstavljamo številne kmetije po vsej Sloveniji, ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju.

Vabljeni k ogledu!

irma.guzelj@rtvslo.si.

14:35
Če verjamemo uradnim podatkom, imajo mnogi delodajalci že težave s pomanjkanjem primernih kadrov, predvsem manjka inženirjev. Zato ni čudno, da jih uspešna podjetja iščejo tudi v tujini. Kaj bi lahko storili, da bi mladi diplomanti ostajali v Sloveniji in da bi se bolj odločali za inženirske poklice? Bo pomagala pobuda: »Inženirji bomo«, ki jo je sprožila Edita Krajnović? Poleg nje bodo gostje tokratnega Polnočnega kluba, ki ga vodi Vida Petrovčič, še: Andrej Božič, Gorazd Lampič, Urška Jež in dr. Mitja Blaganje.
15:55
Kobilarna Lipica od 20. do 24. septembra gosti eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu – svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg. Gre za največji konjeniški dogodek v zgodovini Slovenije. Tekmovanje sestavljajo tri discipline: dresurna vožnja, maraton in spretnostna vožnja. Pri dresurni vožnji mora voznik v 100 metrov dolgi in 40 metrov široki maneži prikazati na točno določenih točkah predpisane figure dresurnih nalog. Za najbolj atraktiven del tekmovanja velja maratonska preizkušnja na 18-kilometrski progi. Vključuje številne strmine, ostre zavoje in različne naravne pa tudi umetno postavljene ovire. Zadnja disciplina, spretnostna vožnja, poteka po parkurju, ki ga sestavlja več vrat, na katerih so postavljene z vodo napolnjene žogice. Vsaka podrta žogica prinese vozniku tri kazenske točke. Zmagovalce prvenstva je skupni zmagovalec vseh treh disciplin.
16:35
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V Walnut Grove pride slavni boksar Joe Kagen, ki je pred štirinajstimi leti zaradi kariere žrtvoval družino. Ko med dvobojem obleži na tleh, zdravnik Baker in meščani izvedo, da lahko betežni možakar preživi samo, če se odreče boksu. To pa je težka odločitev, ki je ne more sprejeti sam.

18:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
18:55
R: Zemljič Barbara... Nekdo razbija na vso moč, misleč, da ustvarja glasbo! Od kod prihaja ta nevzdržen ropot? Lovro in Črtek ga bosta poskušala najti in mu razložiti, kaj je prava glasba. Bo pomagalo? Prav nič… Vse dokler ne bo zaigrala in zapela deklica Mia. Dajmo, Mia!
19:20
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

19:40
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

20:00
Kdo je bil skrivnosten kralj, ki je prvi premagal Dunaj in je postal pomemben del ljudskega izročila pri mnogih narodih Srednje Evrope. Podali se bomo na pot od Avstrije do Romunije po sledeh Matije Korvina, ki je za nekatere narode junak, za druge pa največji sovražnik.
20:55
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iv.; Sarah po dolgem in napornem porodu rodi dečka. Fantek ne diha sam, Sarah pa zelo krvavi. Čakajo jo ure negotovosti, pritisku pa ni kos niti Elizabeth, ki o rojstvu obvesti Georgea. Sarah je jezna, da je prišel, in odločena, da otroka ne bo priznala za njegovega. Elizabeth sprejme snubitev g. Goddarda, Olivia pa mora sprejeti, da je Lloyd končal njuno zvezo.
21:55
I: Esben Smed, Hansen Lucas, Hwan Thomas, Johannes Bjorn, Julie Grundtvig, Larsen Thomas, Leisner Kasper, Line Kruse, Ljungmark Claes, Madueno Natalie, Villum Eneström; R: Mads Kamp, Munk Kaspar, SOren Balle... Bedrag (ii.) / Follow The Money (ii.); Nicky zavzeto opravlja naloge za Šveda, zaradi česar trpijo redno delo v avtomehanični delavnici, Nickyjeva družina in prijatelj Bimse. Mads in Alf dihata Nickyju za vrat, ob tem pa vse globlje kopljeta v bančniško zadevo in odkrivata, kako je Nova Bank načrtno kvarno ravnala z nekaterimi strankami. Po potrditvi nosečnosti je partnerski odnos med Kristino in Madsom na novi preizkušnji. Claudia si prizadeva, da bi vnovič stkala odnos s sinom Bertramom in da bi preprečila sovražni prevzem Absalon Bank.
23:10
The Salt Of The Earth; Dokumentarni portret fotografa Sebastiaa Salgada, ki ga je zaznamovalo dolgoletno poročanje s kriznih žarišč, a je kljub vsem videnim tragedijam ponovno našel upanje v svetu, v katerem živimo. Film je prejel posebno nagrado v Cannesu – nagrado žirije.


Fotograf Sebastiao Salgado je zadnjih štirideset let potoval po različnih celinah in tam spremljal prelomne dogodke sodobne civilizacije. Bil je priča številnim mednarodnim sporom, revščini, izgnanstvu, vojnam. Njegove srce parajoče fotografije s kriznih žarišč so zakrožile po vsem svetu, Salgadu pa so ob tem očitali tudi izkoriščanje žrtev zaradi lastne koristi. Življenje in delo fotografa nam v filmu razkrijeta njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf, filmar in velik ljubitelj črno-bele fotografije.


Salgado je najbolj znan po svojih fotografijah rudnika zlata v brazilski Serri Peladi, ki so kakor podobe Dantejevega Pekla nastajale od leta 1973. Z njimi Wenders začne pripoved o izjemnem fotografu in človekoljubi, ki je v svojih dolgoletnih projektih, zaokroženih v knjižnih publikacijah in na razstavah, beležil nepopisno lakoto in umiranje v Etiopiji, neznosne delovne razmere po svetu, naravno katastrofo v Kuvajtu po Huseinovem zažigu naftnih vrelcev, vojno opustošenje v nekdanji Jugoslaviji in genocid v Ruandi, masakre in razčlovečenje, ki so mu zaradi nedoumljivega zla ubili vero v človeka in človečnost.


»Ko fotografiraš revščino in trpljenje, moraš portretirancem pustiti določeno dostojanstvo in si ne dovoliti voajerizma. Ni preprosto. To lahko dosežeš samo, če z ljudmi pred kamero razviješ dober odnos in se resnično vživiš v njihov položaj. To uspe le redkim fotografom. Menim, da je Sebastiao resnično dopustil dostojanstvo vsem, ki se so znašli pred njegovim objektivom. Njegovo fotografije ne govorijo o njem, temveč o vseh teh ljudeh!« (Wim Wenders).

01:10
R: Vidmar Marko... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Sinja kitovka Lena je največja žival na svetu. Ne živi na kopnem, temveč v morju. Dolga je kot vagon. Lena je zelo miroljubna žival, ki veličastno plava po morju.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.
07:50
Marko prosi Betko, da mu pomaga prirediti zabavo, Betka pa se zamoti in mu daje nasvete, kako naj svoj dom naredi bolj domač.
07:55
R: Nikolov Katarina... HRČEK MIHA PRIPOVEDUJE je risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v medosebnih odnosih na otroku razumljiv način. Zapletene medosebne odnose, v katerih se pogosto znajdejo tudi otroci razloži preprosto in razumljivo.
08:00
I: Koltak Aljoša, Mavrič Martina; R: Krušič Siena... Martina In Ptičje Strašilo; Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.

Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.

Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

08:05
R: Humar Gruden Andreja... Ali Me Poznaš; Jeseni tudi veter velikokrat pomaga, da se podoba narave kar čez noč spremeni.

Vse je v zamiranju, pihanje pa pospeši, da plodovi in porumeneli listi popadajo iz dreves prej, kot bi sicer.

Veter paa razpihuje tudi oblake: enkrat jih prežene narazen, drugič pa jih prižene skupaj. V njih se nabere toliko vlage, da lahko pada močan jesenski dež….

08:15
Lani si je Aleksander zlomil nogo. Zaradi mirovanja je pridobil kar nekaj kilogramov. Ampak za uspešno zdravljenje bi bilo potrebno izgubiti nekaj kilogramov. Poletni kamp je namenjen prav takšnim težavam. Dule, ki je tudi prišel skupaj z Aleksandrom, pa mora pridobiti kakšen kilogram, ker je presuh. Fanta takoj postaneta res pravi par!
08:30
Le kdo ne bi hotel v življenju kdaj prestopiti v pravljico? Otrokoma v naši zgodbi je to uspelo: le da so ju ukradeni medenjaki iz čarovničine hišice nenadoma postavili pred dejstvo, da ju bo hotela čarovnica speči za kosilo….
08:45
R: Mihelčič Matjaž... V deželi, kjer so doma »Zverinice iz Rezije« teče mogočna hudourniška reka Učja. Na svoji poti je ustvarila mogočni Kanjon Učje, ki je znan po svoji divji in težko dostopni strugi. Na tej vodni poti spoznata, kako močna sila je voda, ki neustavljivo dere ter pri temu ustvarja slikovita prodišča ter kaskade, ki z manjšimi slapišči tvorijo naravne lepote.

Na napornem in dolgem kanjoningu spoznata skrite kotičke, kjer je reka dostopna samo po vodi.

Zaradi nedostopnosti iz spodnjega dela struge Učje, so v kanjonu, kamor niso imele dostopa ostale vrste postrvi, našle svoje zatočišče avtohtone soške postrvi.

09:15
Robi je bil geodet, Alexandra pa je učiteljica v osnovni šoli. V majhni vasici Pianetto, dobro uro oddaljeni od Firenc, sta pred desetimi leti kupila staro vaško kapelo, v kateri sta odprla gostilno in v želji , da bi pripravljala jedi predvsem iz lokalnih pridelkov , povezala med seboj ekološke kmetije iz bližnje okolice. La Campanara je tudi zaradi odličnih lokalnih pridelkov, danes uvrščena med vrhunske restavracije. Aleksandra pa ima svojo kuharsko oddajo tudi na nacionalni italijanski televiziji.
09:45
Scenarista: Urban Golob in Hanka Kastelicová

Režiserka: Hanka Kastelicová

Strokovni sodelavec: Miha Krofel

Direktor fotografije: Bojan Kastelic

Ris je poleg medveda in volka ena izmed treh velikih zveri, ki živijo v Sloveniji. Od njiju se ris razlikuje tudi po tem, da je že enkrat izumrl. Veliki samotar je iz naših gozdov izginil na koncu 19. stoletja, ponovno pa so ga vanje naselili naši lovci leta 1973. Od takrat se je ris najprej hitro širil, zdaj pa njegovo število že nekaj časa upada, kar samo kaže na to, da je ris najbolj občutljiv izmed vseh velikih zveri pri nas.

Ris je tih in samoten prebivalec slovenskih gozdov. Je zelo previden in zato ga v naravi zelo težko opazimo. To je težava tudi za biologe, ki se z risom ukvarjajo, zato jim spremljanje te velike mačke predstavlja velik izziv. Preučevanje risa zahteva veliko terenskega dela v vseh vremenskih pogojih, še največ v snežnih zimskih razmerah in z različnimi pripomočki kot so infrardeče kamere, različne antene in oddajniki. Miha Krofel, biolog in raziskovalec na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani nas popelje v svet dinarskih gozdov, v svet terenskega raziskovanja, z ekipo njegovih sodelavcev na Biotehniški fakulteti pa spoznamo tudi laboratorijsko delo, ki nam skupaj odgrnejo nevidno risovo življenje in njegov pomen za naše gozdove.

10:50
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V Walnut Grove pride slavni boksar Joe Kagen, ki je pred štirinajstimi leti zaradi kariere žrtvoval družino. Ko med dvobojem obleži na tleh, zdravnik Baker in meščani izvedo, da lahko betežni možakar preživi samo, če se odreče boksu. To pa je težka odločitev, ki je ne more sprejeti sam.

12:20
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
13:25
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

15:35
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
16:25
Na bogato tradicionalno dolenjsko kuhinjo so zagotovo vplivale tudi sosednje dežele in njihove tradicionalne jedi, zato boste tukaj našli italijanske, madžarske, avstrijske, balkanske in še katere značilnosti. Vsekakor morate poskusiti tradicionalno hrano, ki so jo včasih veliko bolj jedli kot danes. Različne vrste štrukljev, žgancev, matevž (zabeljena priloga iz tlačenega fižola in krompirja, ki se prilega k mesnim jedem in dušenemu zelju), razne kaše (prosena, ječmenova in ajdova) ter ajdove in koruzne žgance. Danes bo ata, babi in vnukinja kuhali fižolovo juho ter cmoke, tiste žmohtne polnjene cmoke z jagodovim ter borovničevim nadevom ter tako na zanimi ter hudomušen način predstavili kulinariku Dolenjske. A tokrat tudi brez obiska babi na tržnici ne gre….
17:00
Little House On The Prairie S.4; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Družini Ingalls in Olsen dan preživljata na semnju, kjer je za vse obilo dogodivščin in zabave. Mary se medtem zaplete v živahen pogovor z balonarjem, ki mu jezik teče kot namazan, Caroline in Harriet pa se pomerita v peki pit. Charles in Nels se med sabo pomerita v dvoboju, Laura pa nepričakovano zapravi vse svoje prihranke. Resna nevarnost preti Carrie, saj jo Laura izpusti izpred oči.

18:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
18:55
Imamo samo en planet in Gašperja zelo skrbi kako ravnamo z njim. Vsi ti odpadki, stari avtomobili, onesnaževalci zraka in že smo zasmradili svet! Gašper naravo rešuje z ločenim zbiranjem odpadkov. Mu pomagaš tudi ti?
19:20
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

19:40
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

20:00
Meet The Humans; Petdelna dokumentarna serija v obliki zabavnega in sem in tja s čustvi prežetega vodenega družbenega eksperimenta osvetljuje zakone vedenja in ravnanja človeka v različnih družbenih okoliščinah. Priznanemu BBC-jevemu voditelju zdravniku Michaelu Mosleyu se pri skrivnem opazovanju skupin ljudi, ki izpolnjujejo zadane naloge, pridružijo področni strokovnjaki: nevrolog, antropologinja in drugi.


3. del: Sodelovanje

Ljudje v nasprotju z večino živali lahko sodelujemo tudi zunaj družinske enote. V tej oddaji si bomo ogledali vedenje v skupinah in preverili teorije o hierarhiji.

Dr. Michael Mosley, dr. Nadine Tchelebi in Patricia Marks bodo preučevali dinamiko skupin in odkrili marsikaj zanimivega.

20:55
Mlada podjetnika leta 2017 Anita Lozar in Matej Pelicon iz Ajdovščine sta pivovarja samouka, ki z butičnimi pivi po lastnih receptih osvajata najbolj izbirčne ljubitelje piva. Njuna Pivovarna Pelicon je prejela številne nagrade, med drugim naziv najboljše slovenske pivovarne. Začela sta pred 5 leti, od takrat sta razvila 25 receptov, redno zaposlila 4 sodelavce, še 3 pogodbeno. Lani so lani zvarili nekaj več kot 100 tisoč litrov piva, plan za letos je 250 tisoč litrov. Proizvodnja ne dohaja več povpraševanja, zato je cilj selitev v večje prostore. Želijo postati največja kraft pivovarna v regiji, ki bo v 100-odstotni lasti zaposlenih z lastno verigo specializiranih trgovin in lokalov.
21:25
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iv.; Anna se iz Italije vrne s knjigo in klobčič se začne odvijati. Elizabeth sooči Georgea z napisanim, Reginin burni odziv pa ne pušča dvoma o njeni krivdi. Da se ne bi znesla nad družino, George skrivaj skuje načrt za njen sprejem na psihiatrično kliniko. Olivia ne more preboleti propadle zveze z Lloydom, Sarah pa se odloči glede priimka svojega otroka. Medtem se Annin in Ginov zakon krha, saj Anna ne more imeti otrok.
22:25
I: Ben-Adir Kingsley, Blethyn Brenda, Cush Jumbo, Doughty Kenny, Morrison Jon, Riley James; R: Childs Jamie, Gay Paul, Losey Marek, Robertson Jill... Vera Vi.; Ob cesti najdejo dekle, ki jo je nekdo povozil in zbežal. Živelo je v lokalnem dvorcu in pazilo nanj, lastnika pa sta odpotovala v Avstralijo. Lokalni čuvaj ji je pomagal postavljati pasti za vešče, bila pa je tudi prijateljica dekleta, ki je delalo v pubu. Njen oče in mačeha pa sta kupila parcelo pod dvorcem. V dvorcu pa Vera in Aiden odkrijeta še eno truplo in preiskava ju vodi do dobrodelnega društva, ki pomaga bivšim zapornikom. Umrli je bil v mladosti v popravnem domu, prav tako pa tudi brat povoženega dekleta.
00:10
R: Dejan Koban... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.