Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi stoji povsem pri miru. Zaslišal je nenavaden zvok, pa ne ve, kaj to je. Odpravi se iskat, od kod prihaja zvok. Morda iz sobe? Je morda raketa? Ne. Ta nenavadni zvok se sliši, če naviješ žabico. Ali prihaja iz kopalnice? Morda pa se tam prha hobotnica? Ne. To je gotovo pokvarjena pipa, ki pušča. Z vrta se sliši. Počasi se približujemo nenavadnemu zvoku in ugotovimo … da teta Lavra plete.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:30
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Lola je prepričana, da vse zna in zmore že čisto sama: sama lahko zleze na stol, si nalije soka in vzame škatlo igrač z visoke police. Tudi na igrišču se hoče igrati čisto sama. Toda previsna gugalnica se ne dviga in ne spušča, če sama sedi na enem koncu. Čarli in Maj jo vendarle prepričata, da jima dovoli sesti na drugo stran. Tedaj se Loli odprejo čudovita nova obzorja. In ne le to – Čarlija in Maja tudi reši pred zlobnimi gusarji.
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Humar Gruden Andreja... Sprehodi V Naravo; KAČJI PASTIRJI, 2. del


Poleti vroči dnevi omejijo našo telesno aktivnost. Izogiibamo se velikim naporom. V naši bližini i pa ob vodah kraljujejo žuželke, ki v vročini letajo še hitreje To so kačji pastirji, virtuozi v zraku. Ste že kdaj opazovali njihove letalske sposobnosti? Samci so tisti, ki jih navadno občudujemo zaradi svetlikajočih barv.Vsak ščiti svoj mali teritorij in ga ponuja samici. Ko je osvojena, se povežeta v srce. Diši po romantiki? Spoznajte kačje pastirje!

08:15
Srečati risa v naravi je zelo težko. Ne le zato, ker risi podnevi večinoma počivajo, temveč tudi zato, ker je risov vsako leto manj. So izjemno redke živali, vendar jih najdemo povsod po našem planetu. Risi so zelo elegantni, počasi in dostojanstveno hodijo po gozdu. V nasprotju z medvedi ali volkovi, ki vseskozi kaj raziskujejo, ovohavajo, so risi v gozdu skoraj neopazni. Ris je naš nevidni gozdni prijatelj. Kadar se odpravimo na potep po gozdu, si lahko predstavljamo, kako nekje mirno sedi in straži lepoto najbolj skritih gozdnih kotičkov.
08:20
Človek se je rodil bos. Z nogami svet občutimo na način, kot ga je občutil človek v davnini. Čevelj pa je to v veliki meri zanemaril. Bosa noga je drušvo, ki opozarja na pozitivne plati hoje z bosimi nogami – tako fiziološke kot psihološke narave. Bi si upali bosi se povzpeti na Triglav?
08:45
Rachel bo spekla nekaj sladic, s katerimi bomo razveselili goste: tortice z irsko kavo, skutni kolač z malinami in belo čokolado, švedski jabolčni kolač in kolač iz pečenega snega z lešniki.
09:25
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Almanzo kupi zemljišče, na katerem želi zgraditi dom zase in zaročenko Lauro. Prijatelja Harva Millerja pa najame, da mu pomaga spraviti pridelek ter skrbeti za hišo Elize Jane. Eliza kmalu začuti naklonjenost do Harva, vendar čustva morda niso obojestranska. Medtem Lauri ponudijo poučevanje v oddaljeni šoli, Nellie pa doživi presenečenje, zaradi česar njena mati ostane brez besed.

10:30
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
11:20
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

14:00
V Kmetijsko gozdarski zavod Maribor je tudi letos pripravil tradicionalne Lombergarjeve dneve. Tri dnevno strokovno srečanje so začeli vinogradniki. Obiskali smo ekološko kmetijo s Fale v Dravski dolini. Značilno ravninsko živinorejsko kmetijo Zlate, v Prašah pri Medvodah so pred leti usmerili v rejo prašičev in piščancev, dohodek kmetije pa izboljšujeta tudi dopolnilni dejavnosti – peka kruha in predelava mesa. Zavod za gozdove Slovenije je podelil letošnja priznanja skrbnim lastnikom gozdov. Z Območne enote Bled je priznanje prejela Katarina Zupan iz Radovne.
15:05
V Polnočnem klubu bomo govorili o lepoti in o lepem, pri čemer so predstave o tem različne - spet ne toliko, da bi dajali vse v isti koš. Manekenke in manekeni so lepi ljudje. Pa ne samo pri dvajsetih, šarm se prenaša v desetletja. Svet manekenstva lahko skriva pasti, a ponuja tudi priložnosti. Več bodo povedali manekenka Prisha Justinek Alfirev, urednik revij o lepoti Dejan David Kemperl, modna fotografinja Mimi Antolovič in iskalec mladih manekenskih talentov Tomaž Mihelič.
16:30
Tokrat bomo v družbi štirih nesmrtnih velikanov nogometa:

Prvi je najverjetneje najbolj priljubljen športnik na svetu. Obraz Cristiana Ronalda je znan v vseh kotičkih sveta.

Michel Platini, briljantni organizator igre in strelec, je bil eden izmed najimenitnejših francoskih nogometašev.

Italijanska reprezentanca s Fabiem Cannavarom na čelu je bila neprebojna.

Rus Lev Jašin sodi med najboljše vratarje vseh časov.

17:00
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue AndersonAlmanzove sanje o gradnji hiše se ne uresničujejo po načrtu, zato je prisiljen prestaviti poroko do takrat, ko se bo spet postavil na noge. Laura ima idejo, kako bi lahko več zaslužila, vendar to povzroči hude težave v njuni zvezi. Medtem pa je Eliza Jane prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja.

18:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
19:00
R: Žnidaršič Urška... Kolobarnika se igrata, da sta konjička. Postala sta lačna in Lovro jima ponudi seno ... Saj ga imajo konjički zelo radi, kajne? Ne? Bi raje slastno jabolko? Lahko, vendar ga je potrebno rešiti iz vode ... Kdo bo moker in kdo ne ter kdo bo jedel seno in kdo ne? Vsak hip izveste vse! Le hitro hop, v Studio Kriškraš!
19:20
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Leto 1948. Kitamura, ki je skrivaj zaljubljen v Itoko, odpusti Suoha. Itoko pa ga najame kot glavnega krojača za izdelavo moških oblek v svoji trgovini. Posel ji cveti kot še nikoli, prvič celo oblikuje poročno obleko. Medtem pa se znajde v hudi zagati, saj se hitro širijo govorice o njeni zvezi s Suohom, ki ima ženo in otroke. Kljub prigovarjanju, naj ga pusti, tega ne stori. Nato v bližnjem mestu zanj odpre krojaško trgovino.

19:40
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Leto 1948. Kitamura, ki je skrivaj zaljubljen v Itoko, odpusti Suoha. Itoko pa ga najame kot glavnega krojača za izdelavo moških oblek v svoji trgovini. Posel ji cveti kot še nikoli, prvič celo oblikuje poročno obleko. Medtem pa se znajde v hudi zagati, saj se hitro širijo govorice o njeni zvezi s Suohom, ki ima ženo in otroke. Kljub prigovarjanju, naj ga pusti, tega ne stori. Nato v bližnjem mestu zanj odpre krojaško trgovino.

20:00
R: Mavec Mojca... Ob 40. obletnici konca vietnamske smo obiskali kraje, ki jih mnogi poznajo zgolj iz ameriških vojnih filmov in nadaljevank. Na severu tradicionalni Hanoi, na jugu moderni Saigon, današnji Ho Chi Min City in vmes riževa polja, tropski kras in delta ene največjih rek na svetu, kjer so prebivalci še ohranili tradicionalni način življenja.
21:00
I: Abbington Amanda, Brealey Louise, Cumberbatch Benedict, Freeman Martin, Gatiss Mark, Jones Toby, Rupert Graves, Stubbs Una; R: Ben Caron, Hurran Nick, Talalay Rachel... Sherlock Iv.; Sherlock, njegov brat in dr. Watson pod pretvezo obiščejo otok, na katerem je zaprta Sherlockova sestra, tam pa se srečata s hudo težavo. Eurus ima namreč pod nadzorom ves zapor in sklene, da se bo poigrala z njimi. Daje jim nemogoče naloge in izbire, zaradi katerih umre več ljudi, tudi upravnik zapora in njegova žena. Na koncu se znajdejo pri nekdanjem domovanju družine Sherlock, kjer mora Sherlock rešiti dr. Watsona pred utopitvijo in ugotoviti, kaj se je zgodilo z njegovim prijateljem iz otroštva. Policija na koncu ujame Eurus, ki jo spet zaprejo na otok, toda Sherlock sklene, da jo bo obiskoval.
22:40
I: Cvjetković Aleksandar, Gračić Zijad, Jurkić Trpimir, Katić Branka, Marković Goran, Pakalović Olga; R: DALIBOR MATANIČ ZAGREB... Novine / The Paper; Maskirani napadalci pretepejo šefa krimi policije, ki je pomagal prikriti nesrečo, ki jo je zakrivila Kardumova mama. Ta poskuša preprečiti napad župana na njenega sina, ki je objavil članek proti njemu. Kardumova zapita žena pa bi se rada vrnila k nekdanjemu ljubimcu, županu.
23:45
The Web Junkie; Kitajska vlada je prva označila odvisnost od interneta za duševno bolezen. Dokumentarni film podrobno prikaže odvisnost od interneta, predvsem pa zdravljenje odvisnosti v kitajskih rehabilitacijskih centrih. V pekinškem centru spremljamo tri mladoletnike od dne, ko so prispeli vanj, skozi trimesečno obdobje zdravljenja do vrnitve domov.


Dokumentarec Web Junkie je mikrokozmos življenja v sodobni Kitajski. Preuči medgeneracijska trenja in enega izmed bolezenskih znakov internetne dobe.

01:00
R: Super Massive... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:05
Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi ima tremo zaradi predstave, v kateri bo nastopal. Meni, da potrebuje kanček sreče, da bo šlo vse tako, kot je treba. Nato na vrtu naleti na srebrno zvezdico. To je gotovo njegova srečna zvezda. Prosi jo za srečo, a zvezdica mu pove, da ne potrebuje sreče – le potruditi se mora in dati vse od sebe. Bibi ni ravno prepričan o tem, zato se dogovorita, da ji bo pomagal vrniti se na nebo in se pri tem naučil vse o sreči. Ko jo skuša spraviti više in više, mu zvezdica pokaže, da tudi rastline, ki rastejo, in pajki, ki pletejo mreže, ne potrebujejo sreče, temveč morajo za svoj uspeh trdo garati. Bibi končno razume in njegova predstava je zelo uspešna.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:30
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Čarli se sprašuje, ali bo Lola sploh kdaj tako zaspana, da bo šla spat. Ona pa se ne da: najprej skupaj s tigri pije jagodnik, nato si z levom umiva zobe, preganja kite iz kopalne kadi ter raja s parom plešočih psov. Ko pa jo Čarliju vendarle uspe spraviti v posteljo, ga čaka presenečenje.
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Naberšnik Marko... Bukvožerček; Barbara bo predstavila Bobka, fantiča, ki je na jezeru zagledal čoln. A takoj ko je skočil nanj, se je z brega oglasila miška, ki si je želela z njim in za njo še žabica, pa zajček in lisica. Ko se jim je pridružil še medved, pa se je zapletlo.
08:00
I: Koltak Aljoša, Mavrič Martina; R: Krušič Siena... Martina In Ptičje Strašilo; Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.

Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.

Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

08:15
MEPI je mednaroden program, namenjen ne tekmovalnemu preizkušanju na številnih področjih. Vanj se lahko vključujejo mladi med 14. in 25. letom. Njegovo bistvo tiči precej globje od samih rezultatov pri določenih izzivih. Vzpodbujal naj bi predvsem osebno rast, samozavest, spoštovanje sebe in okolice. Čeprav je program, ki ga izvajajo že v 130 državah, zasnovan tudi tekmovalno, pa je edina tekma, ki jo posameznik bije, tekma s samim seboj. V ospredje pa ob tem pogosto privrejo prave prvine prijateljstva in tovarištva. V program MEPI je že nekaj let vključena tudi Gimnazija Kranj. Naša ekipa se jim je pridružila na eni izmed glavnih preizkušenj – na več dnevni odpravi.

scenaristka in urednica: Nuša Ekar, režiser: Božo Grlj, snemalec: Stojan Femec, montažer: Milan Miloševič.

09:05
R: Vrtačnik Igor... Leta 1937 se je v skupinici študentov naravoslovcev v vasi Rača pod Velebitom rodilo slovensko potapljaštvo. Že leto za tem pa sta pobudnika skupine, brata Ivan in Dušan Kuščer posnela tudi prve podvodne fotografije le z nekaj letnim zamikom za prvimi podvodnimi posnetki Francoza Luisa Boutana in Nemca Hansa Hassa, ki je tudi avtor prvega podvodnega filma, posnetega l. 1949 na Karibih.

Marjan Richter je le tri leta za Hassom posnel prvi slovenski podvodni film: “Sprehodi pod morjem”, Mile de Gleria pa “Salpe”. Leta 1958 so sodelavci inštituta za elektroveze izdelali verjetno prvi sistem za prenos televizijske slike pod morjem.

Tem zavidljivo uspešnim in romantičnimi pionirjem so sledile generacije vrhunskih in nadarjenih slovenskih podvodnih fotografov.

Lovci teme je film o začetkih potapljanja in podvodne fotografije ter o želji po odkrivanju neznanega.

09:50
V mestu Bra v Piemontu so se zbrali mali sirarji iz vsega sveta in na ulicah in trgih ponudili več sto različnih sirov. Pravi sejem biotske raznolikosti. Anna Karine ima sirarno na Norveškem , kjer izdeluje »glitos« sir , ki ga pripravijo s karamelizacijo sladkorja, Eirny iz Islandije nam predstavi skyr , Roberto nam pove zgodbo o siru-torti, ki je dobil ime po Mona Lizi. V Bra so prišli tudi mali kmetje iz Afrike, Julijus se ukvarja , tako kot že njegovi predniki , s priprejo mleka v Keniji, Fantalle je pastir kamel iz Etiopije. Kamelje mleko in jogurt z dodatkom saj oziroma oglja , ki ga izdeluje julijus, sta tudi zdravilna. Sejem sirov malih sirarjev organizira mednarodno združenje Slow Food, ki s svojimi projekti ščiti male kmete in pridelke in izdelke , ki zaradi nadvlade multinacionalk , ki se ukvarjajo s hrano, danes pospešeno izginjajo.
10:15
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue AndersonAlmanzove sanje o gradnji hiše se ne uresničujejo po načrtu, zato je prisiljen prestaviti poroko do takrat, ko se bo spet postavil na noge. Laura ima idejo, kako bi lahko več zaslužila, vendar to povzroči hude težave v njuni zvezi. Medtem pa je Eliza Jane prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja.

11:05
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:10
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

14:40
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
15:45
R: Aleksandar Reljić... »Zavrženi« je zgodba o romskih beguncih iz Kosova, ki živijo v revni četrti Veliki Rit v Novem Sadu. Pri tamkajšnjih ljudeh niso dobrodošli zaradi svojih navad in drugačne miselnosti. Med vojno na Kosovu leta 1999 so morali ti ljudje zbežati pred Albanci in etičnim čiščenjem, zaradi albanskega jezika, ki ga govorijo in zaradi muslimanske vere, pa jih imajo srbski sosedi za Albance. Niti predstavljali si niso, da bodo tudi v Srbiji v nevarnosti. Kadar koli se na Kosovu zgodi napada na Srbe, imajo ti ljudje v Srbiji velike težave. Leta 2004 so denimo srbski skrajneži vpadli v Veliki Rit in se znesli nad njimi, v Beogradu in Nišu pa porušili dve mošeji.
16:20
R: Mihelčič Matjaž... Predstavili bomo malo širško krajino na severu kontinenta Afrika natančneje Magreb, po arabsko zahod. Najbolj vsakdanje živilo v Magrebu je pšenica znana pod imenom kuskus, mi bomo dodali zraven še mesno jed in sicer kebab žepke.
16:55
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan in Andy Garvey se preselita v kraj Zaspano oko, da bi si ponovno uredila življenje. Jonathan postane šerifov namestnik, vendar pa je njegovo delo nevarno in ogroža tudi njegovega sina.

22:35
Through The Glass Darkly / Sasom I En Spegel; Cikel: INGMAR BERGMAN

THROUGH A GLASS DARKLY

Švedski film, 1961

Režija in scenarij: Ingmar Bergman

Igrajo: Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Max von Sydow

V švedski meščanski družini, ki preživlja dopust na enem izmed samotnih otokov Severnega morja, so vezi že dolgo krhke. Oče David je pisatelj, ki zanemarja družino in se posveča književnosti. Zdaj pa družini preti nova tragedija. Davidova odrasla hči Karin trpi za shizofrenijo in na otok pride z možem Martinom, ki jo ljubeče spodbuja. Martin ne sluti, da se njeno stanje hitro poslabšuje... Na drugi strani se njenega drsenja v norost zaveda oče, ki je prebral hčerin dnevnik, a je tako čustveno distanciran do družine, da ji ne zna pomagati. Karin doživi hudo shizofrenično epizodo s prisluhi in religioznimi prividi. Prepričana je, da jo bog čaka na drugi strani vrat v zgornjem nadstropju počitniške hiše. Ravno ko se odprejo vrata, se na otok spusti helikopter in njen privid boga se spremeni v halucinacijo pretečega pajka. Karin se dokončno zlomi, misleč, da ni dobrega boga.

Gre za del trilogije »Tišina Boga« o razbiti družini zlomljenih posameznikov, ki so izgubili vez drug z drugim in jo poskušajo ponovno vzpostaviti, čeprav se zdi njihov trud zaman. Poglobljeno obravnava tudi zlomljeno duševnost, vero in njen nujni kontrapunkt, dvom. Konec je srečen in nesrečen, saj se na podlagi hčerinega duševnega razpada pobotata oče in sin: žarek upanja posije šele na ozadju katastrofe. Film je prejel oskarja za najboljši tujejezični film leta 1962 in slovi po markantnem nastopu Harriet Andersson kot shizofrene bolnice. Anderssonova brezhibno zaigra skrajno nasprotna razpoloženja in svojemu liku vdihuje dvoje nasprotnih teženj: po treznosti in življenju ter, na drugi strani, po blaznosti in anihilaciji.

00:05
V londonskem Palladiumu bo Bradley Walsh nocoj gostil britansko skupino ABC, ki je zaslovela s ploščo Leksikon ljubezni. V izvedbi newyorškega gledališča Phoenix si bomo v oddaji lahko ogledali odlomek iz muzikala Fantje in dekleta. Sledila bosta glasbena nastopa Nathana Sykesa ter Gregoryja Porterja in mladega nadarjenega kitarista Miloša Karadaglića. Večer bo popestril gostobesedni komik Steve Williams, za konec pa bomo videli še nekaj akrobacij v izvedbi dua Sons Company.
01:10
R: Jemeršič Dafne... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

04:10
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Teta Lavra Bibiju pošlje darilo – teleskop. Bibi je navdušen, ko lahko opazuje stvari, ki so zelo oddaljene, skozi teleskop pa so videti čisto blizu. Najprej si ogleda Pujsija, nato drevesa na vrtu, ko se znoči, pa si ogleda še vesolje. Na zvezdnem nebu plešejo vesoljski pujski, prav pred njegovimi očmi. Teleskop je gotovo eno najboljših daril vseh časov. Kar naenkrat pa zagleda, da proti njemu leti ogromen komet. Saj to je grozno! A le, dokler ne spozna, da je to le nalepka, ki je skozi teleskop videti ogromna.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:25
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
V knjižnici je treba govoriti čisto potiho. To pa je za Lolo strašansko težko, še posebej, ker nikakor ne more najti svoje najljubše knjige z naslovom Mravlje, muhe in metulji. Čarli ji zato pokaže knjigo o dinozavrih, pa o Rimljanih in celo postavljanko, iz katere pršijo čudoviti cvetovi. Toda nič se ne more meriti z Lolino najljubšo knjigo! Ali morda vendarle?
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Vidmar Maja... Studio Kriškraš; MORJE


Knjiga o morju, z vsemi dogodivščinami, ki jih doživlja glavna junakinja, je čisto prevzela bobra Bora. Odloči se, da se s Črtkom odpravita na izlet do obale! Kaj pa bosta tam počela? Z idejami ju navdahneta deček Aid in njegova sestrica Tajda. Skupaj lovita ribe, jih odneseta v akvarij in potem počneta še marsikaj zanimivega.

08:25
Ko Božiček po pomoti zgreši dimnik na hiši, kjer živi mali Martin, darila padejo naravnost pod češnjevo drevo, kjer domujejo Bibe. Biba Malčka in prijatelji ugotovijo, komu so darila namenjena in sklenejo, da jih bodo prinesli na pravo mesto. Na poti naletijo, seveda, na kopico nepredvidenih ovir, a nič jih ne more zaustaviti pri tem, da mali Martin pravočasno dobi to, kar mu je bilo namenjeno ob letošnjem božiču.

Epsko popotovanje od češnje do božičnega drevesca v Martinovem domu je nastal v produkciji Qollective d.o.o., tujih partnerjev ter RTV Slovenija.

Bibe je pred leti zasnovala Lila Prapp in naši malčki so jih imeli priložnost videti v otroški reviji Ciciban.

Gre za izvirno 3D animacijo. Z največjim veseljem vas vabimo k ogledu napete in ljubke božične zgodbe.

08:50
Oddaja Lučka je namenjena najmlajšim, torej predšolskim otrokom in otrokom iz nižjih razredov osnovne šole. Sestavljena je iz več sklopov, in sicer iz uvodnega pogovora med voditeljico in lutko, delavnice za otroke, prispevkov o obravnavani tematiki in risank. Priprava oddaje poteka v sodelovanju z dvojezičnimi osnovnimi šolami in vrtci v Prekmurju.

A Pitypang című gyermekműsor a legkisebbeknek, tehát az óvodásoknak és az alsó tagozatos általános iskolásoknak szól. Az adás a szórakoztató jellegen kívül oktató jellegű is, hiszen egy-egy adott témával foglalkozik, amelyről a gyerekek a műsorvezetővel és Makk Palkóval beszélgetnek, a stúdión kívül pedig »élőben« is sok mindent tapasztalnak és kipróbálhatnak.

09:40
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
10:30
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan in Andy Garvey se preselita v kraj Zaspano oko, da bi si ponovno uredila življenje. Jonathan postane šerifov namestnik, vendar pa je njegovo delo nevarno in ogroža tudi njegovega sina.

11:30
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

14:10
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
15:15
R: Vilar Mile... Tokratna oddaja bo dobrodelno obarvana, saj bomo v Vikend paketu s pomočjo gledalcev zbirali sredstva za pomoč otrokom in družinam v stiski. Obenem bomo v oddaji zaključili projekt 'dobrodelnega vikenda', ki ga bodo izpeljale vikend oddaje Razvedrilnega programa TV Slovenija. Skupna zbrana sredstva bo v imenu Zveze prijateljev mladine prevzela predsednica Darja Groznik. V oddaji bomo gostili tudi kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča in deklico Emo, ki bosta kot ambasadorja podjetja Lidl Slovenija, partnerja pri dobrodelni akciji, predstavila svoj prispevek k zbiranju sredstev. Bernardi se bo na zofi pridružil še Andrej Šifrer, ki praznuje štiridesetletnico izida svoje prve plošče. Poleg Andreja Šifrerja se bosta na glasbenem odru predstavila še Zlatko in Tina Marinšek. Zlatan Ćordić – Zlatko, Saša Einsiedler in Jernej Kuntner pa so tokratna komentatorska imena. Tudi to nedeljo sodelujte v naši nagradni igri in stavite na svojega favorita!
19:55
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:05
R: Hunt Chris... Placido Domingo, My Greatest Roles; V dokumentarnem filmu tenorist Placido Domingo opisuje svoje najljubše operne vloge in s tem razkrije svojo življenjsko zgodbo mnogo bolj nazorno in ganljivo kot kdajkoli prej. Program je poln dragocenih posnetkov njegovih nastopov, dopolnjujejo pa ga prispevki kolegov, kot so Kiri te Kanawa, Luciano Pavarotti in Zubin Mehta.

Uživali boste v odlomkih iz oper Carmen, Gioconda, Ernani, Deklica z zahoda, Andrea Chenier, Tosca, Hoffmanove pripovedke, Samson in Dalila, Lohengrin, Glumači in Otello.

21:35
Najprej je bil atlet, metalec kladiva, trener, nato je začel raziskovati: najprej jogo, reiki, tradicionalno kitajsko medicino, karmično diagnostiko. Zdaj velja za enega od pionirjev holističnega pristopa k zdravljenju, že četrt stoletja s svojim znanjem, knjigami, predavanji skuša zmanjšati prepad med uradno in alternativno medicino. Prepričan je, da je zdravljenje najuspešnejše, kadar združujemo spoznanja obeh vej medicine. Od blizu bomo spoznali bioterapevta Marjana Ogorevca.
22:35
Apres Mai; Leto produkcije: 2012

Država: Francija

Žanr: drama

Režija: Olivier Assayas

Igrajo: Clément Métayer, Lola Créton, Félix Armand, Carole Combes, India Salvor Menuez, Hugo Conzelmann, Mathias Renou


Leto 1971. Med študenti iz predmestja Pariza je revolucionarni duh maja '68 še kako živ. Strastnim ideološkim debatam sledijo protesti in subverzivne akcije ...


Gilles je srednješolec, ki se znajde sredi političnega in ustvarjalnega vrenja tega razburkanega obdobja. Tako kot njegovi vrstniki poskuša tudi on najti svoj prostor, razdvojen med predanostjo stvari in osebnimi ambicijami. Skozi labirint romantičnih zapletov, političnih prebujenj in umetniških razkritij Gillesa in njegove prijatelje pot popelje najprej v Italijo in nato v London.


Nekaj je v zraku je delno avtobiografski portret mladega umetnika, ujetega v vrtinec politike, umetnosti in seksa v Franciji po maju '68. Z natančnostjo in ljubeznijo narejena rekonstrukcija protikulture zgodnjih sedemdesetih je Olivierju Assayasu prinesla nagrado za najboljši scenarij na Beneškem filmskem festivalu.

01:40
Rubato je kvartet izkušenih turških glasbenikov, ki so si nadeli ime po glasbenem izrazu, ki izraža ekspresivno in ritmično svobodo z večanjem in zmanjševanjem tempa v skladbi po lastni presoji. Poleg lastnih skladb igrajo tradicionalno glasbo iz Anatolije. Z zasedbo RUBATO bomo zaplavali v prostransvo čutnega turškega melosa.


Zasedba:

Özer Arkun, vilončelo, glas; Fatih Ahiskali, ud, cümbüs, klasična kitara, glas; Göksun Çavdar, klarineti, sopranski saksofon; Eralp Görgün, električna in fretless akustična bas kitara.

02:30
R: Dejan Koban... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.