Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
07:00
Otroški program: Op!
07:05
Je zelen kot listje, zato se zlije z okoljem, v katerem živi. Zeleni papagaj Maks živi na visokem drevesu v džungli, skupaj z jato drugih papagajev. Njihovo drevo je kot stanovanjski blok, kjer klepetajo vsi hkrati.
07:10
Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30
Gospod in gospa Slon gresta na večerjo, zato se gospa Slon odpravi k frizerju Gvidu, svojo edino večerno obleko pa pusti na sušilni vrvi. Na žalost otroci med igro na vrtu obleko zapacajo, ko pa jo skušajo očistiti, zadevo samo še poslabšajo. Lara se v zadnjem hipu domisli načina, kako rešiti obleko – in mamin večer.
07:40
Dora se tako rada pretvarja, da je nekaj drugega, da pozabi, kdo je v resnici. Živa, Vid in Toni ji pomagajo ugotoviti, kakšna dinotačka je.
07:50
Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije. Z mamo Laro, očkom Tjažem in sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.
07:55
Najdi Pet Napak; Boštjan je iznajdljiv in spreten. Le včasih ga kje polomi. Takrat mu stvari ne gredo po načrtih. Pozorno glej, da mu bomo lahko pomagali. Najdi pet napak!
08:00
Ajda poje zadnji košček čokolade, ki ga ne deli z Binetom. Bine je žalosten. Ajda poskuša na vse načine, da bi se mu odkupila. Izmišlja si igre, ugodi vsaki Binetovi želji,…Vse to ne zadosti Binetove želje po čokoladi. Ajdi ne preostane drugega kot, da ga odpelje v čokoladnico.
08:25
Mravlje živijo v kolonijah, bobri v družinah, čopasti ponirki v parih, kače pa samotarsko. Nekatera bitja so družabna vse življenje, druga samo občasno. Kakšno je to družabno življenje in kaj prinaša posameznim živalim? Kdaj je bistven posameznik in kdaj je najpomembnejša skupnost? Kako se učijo žuželke in kako sesalci? Zakaj se kačji pastirji sporazumevajo z vidnimi signali, netopirji pa z zvočnimi? Kakšna je igra pri vidrah in kakšna pri medvedih?
08:50
R: Vokač Aleksandra... Prej ali slej se vsakdo sreča s sodiščem. Tudi gluhi, naglušni in gluhoslepi. Toda ali smo na sodišču tudi vsi enakopravni? Povprašali smo tiste gluhe, ki so se že srečali iz oči v oči s sodnikom, kako so jih obravnavali, ali so imeli možnost izbire tolmača in kako so bili zadovoljni s tolmačenjem. Preverili smo, kako so slovenska sodišča tehnično opremljena, da bi tudi gluhi in naglušni lahko sledili sodni obravnavi. Poleg tega nas je zanimalo, kako slovensko pravosodje sploh pozna svet gluhih. Prisluhnimo tišini tokrat v znaku boginje pravice z zavezanimi očmi in s tehtnico v roki kot simbolom pravičnosti!
09:35
R: Čater Črtomir... Oddajo začenjamo z zimsko kolekcijo Ermanno Scervina, ki se je odvijala v Italiji. Težko pričakovana revija ponuja, kot običajno, veliko plaščev in puhovk, vse pa je začinjeno s pravo dozo glamurja. Poleg tega, da je znamka Missoni odlična na področju pletenin, se lahko pohvali tudi z notranjo opremo ter izdelki za dom. Vse je obogateno z znamenitim cikcakastim motivom. Lesketajo se na rdečih preprogah, filmske zvezdnice pa jih obožujejo. Sandali znamke Rene Caovilla so posebni iz več razlogov: so glamurozni, udobni in zelo dizajnerski. Visoka moda znamke Schiaparelli je bila, kot ponavadi, polna barv in zanimivih krojev. Kreator Bertrand Guyon je poskrbel za poklon ikoničnim kosom in nas popeljal v preteklost.
10:20
Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V Walnut Grove pride Edward Danford, pastor in pridigar, ki je tudi zdravilec. Prepričan je, da lahko človek z vero v Boga premaga vse telesne nadloge. Ker je med meščani vse bolj priljubljen, ostane v mestu. Zaupanje skupnosti vanj pa se izkaže za veliko napako.

11:10
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:00
V petkovi oddaji bomo pred prihajajočim Svetovnim dnevom spomina na žrtve prometnih nesreč govorili o statistiki žrtev prometnih nesreč skozi leta in kaj lahko sami naredimo, da bi bilo žrtev manj. Kam odvržete čajno vrečko ali uporabljeno plenico? Prihodnji teden bo v znamenju zmanjševanja odpadkov, zato bomo svetovali o pravilnem ločevanju odpadkov. Marija Merljak in Ljubica se bosta potepali po občini Šempeter – Vrtojba, Marija bo svetovala tudi o zdravem zajtrku.
14:30
Kako so živele naše babice, kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati njihovih domov, kakšne odnose so gojile s svojimi bližnjimi? Kaj je babica povedala svoji hčeri in kaj ji je zamolčala? Kako so se babičini vzorci prenesli na hči in kasneje tudi na vnukinjo? Kaj se skriva za maskami in kaj se zgodi, ko maske odpadejo? V oddaji Dober dan bomo govorili o stvareh, ki običajno ostanejo zamolčane. Spregovorili bomo o tistem, o čemer si nismo upali vprašati naših babic in dedkov, o vsem, kar bi nam mama morala povedati, pa ni upala ali ni zmogla. Gostja oddaje bo novinarka in pisateljica Milena Miklavčič, ki je intimne zgodbe ljudi, ki so se ji odprli, zbrala že v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače. O odprtosti in iskrenosti odnosa žensk dveh generacij pa bomo povprašali tudi pisateljico Azro Širovnik in njeno hči Asjo Širovnik Moškon.
15:35
V tokratni oddaji spoznavamo homeopatijo za živali. Predstavljamo štirinožnega Palestinca, ki je postal Slovenec in je zdaj ambasador brezdomnih živali iz manj razvitih držav. Obiskali smo Konjeniški klub Svečina, ki priznajte 10 let obstoja. Opozarjamo na bolezni in pravilno čiščenje ušes psov. Odgovarjamo na vprašanje: Kam se pozimi potuhnejo žabe? Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

16:20
1. PEKLI SMO VITOVSKE MARONE

Močna burja je pozibavala veje vitovskih maronov, s katerih je listje povečini že odpadlo, ko smo med nagrmadenimi ježicami iskali še zadnje pozabljene plodove. Domačini pravijo, da so ti kostanji – poleg cerkve in trte – posebnost njihovega kraja. Pred desetletjem je drevesa zdesetkal kostanjev rak, kasneje se jih je lotila še osa. V prostorih turističnega društva smo spekli še zadnje letošnje kostanje.

2. ZAŠČITILI SMO BANANOVCE

Številni nastavki bananovcev, ki sva jih z Martino Plohl Krevh marca odkrili in porezali, so kasneje zaradi poznopomladanske zmrzali zares pozebli, zato so se letos bolj kot v prejšnjih letih razveselili vsakega novega poganjka. Letošnja poletna vročina bananovcem ni ustrezala, avgusta so bile rastline visoke le dober meter. Bolj sta jim bila naklonjena dež v septembru in toplo oktobrsko sonce. In preden bi bananovcem letos uspelo zacveteti, jih je že treba pripraviti na zimo.

3. SPOZNAVALI SMO GRMOVNICE

Grmovnice so lesnate rastline, ki imajo več vej. Te izraščajo že iz korenin. Najpreprosteje jih delimo na listopadne in vedno zelene rastline, lahko pa tudi glede na velikost, užitnost plodov itd. V drevesnici Omorika spoznavamo osnovne značilnosti grmičastih rastlin.

17:00
Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Mary je ponovno noseča in Carolinina starša se odpravita k njej na obisk, da bi prisostvovala rojstvu pravnuka. Na žalost pa mati na poti umre, zato mora Caroline pomagati očetu Fredericu, ki je zdaj osamljen in mu ni več do življenja. Sčasoma Frederick odkrije, kaj ga veseli, vendar potrebuje pomoč vse družine, da lahko to uresniči.

18:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
19:05
R: Hauc Petra... V četrti oddaji nove sezone 2017/2018 se bosta pomerili OŠ Žiri, ki jo zastopajo Lučka, Urh in Denis, ter OŠ Notranjski odred Cerknica, ki jo predstavljajo Alja, Lovro in Klara. Tekmovalci bodo med drugim ugotavljali, za velikost katerega sadja se pravzaprav poveča pas na hlačah, če se zredimo in ga povečamo za kakšno luknjo ali dve. Podali se bodo v možganski labirint in iz prinešenih črk sestavljali besedo ter se potegovali tudi za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.


Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

19:50
Snoopy bi rad postal pes leta, zato zbira priporočila. Charlie Brown in Woodstock mu ga z veseljem napišeta, Lucy in Linus pa nista navdušena. Zavzeto drema, si pusti streči hrano, pelje Woodstockovo ptičjo druščino na izlet na goro.
20:05
Love Is In The Air / Amour Et Turbulences; LJUBEZEN JE V ZRAKU / AMOUR & TURBULENCES / FRA / 2013


Režija: Alexandre Castagnetti / Scenarij: Vincent Angell, Xavier Nemo / Igrajo: Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen, Arnaud Ducret, Brigitte Catillon, Jackie Berroyer, Clémentine Célarié...


Francoska romantična komedija, v kateri newyorški odvetnik in nepoboljšljivi ženskar Antoine, ki se namerava v Parizu udeležiti še zadnjega kroga razgovorov za novo službo, na letalu po naključju sreča svoje bivše dekle, umetnico Julie. Glede na nesrečne okoliščine, v katerih sta prekinila njuno razmerje, se sedem ur, ki naj bi jih preživela skupaj na letalu, zdi pravo mučenje, toda ker sedita drug poleg drugega, Antoinu in Julie ne preostane drugega, kot da se zapleteta v pogovor. Kmalu izvemo, kako sta se spoznala, zaljubila in nazadnje razšla, obenem pa drug o drugem razkrijeta podrobnosti, za katere prej sploh nista vedela….

21:45
R: Kučej Marjan... Vsi skupaj komaj čakamo soboto, ko bo na sporedu zabavni kviz Kdo bi vedel. Pričakujemo lahko srborit spopad ekipe Tilna Artača, ki se ji bo pridružila Lucija Ćirović ter kapetana Mihe Brajnika, ki mu bo ob boku stal Perica Jerković. Končno je voditelj Saša Jerković v svojo oddajo dobil soimenjaka. Zabavno bo, se vidimo!
23:15
V Sloveniji živi dobrih sto tisoč tujcev. Mnogi so Slovenijo sprejeli za novo domovino, se naučili slovenščine in si na svoj način uredili življenje. V tokratnem Polnočnem klubu bomo gostili Rusinjo Sofyo-Agnesso Yakuntsovo, Švicarko Esther Kompare, Sirijca Rameea Murada in Makedonca Dejana Stojanova. Vsakega s svojo zgodbo in svojim videnjem Slovenije.
00:30
R: Raičič Perica... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:35
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

09:10
V petek, 17. 11. Bo Dan slovenske hrane. V kuharskem dvoboju pa ga bomo slavili že v sredo. Projekt Kuhnapato ali obujanje slovenske prehranske kulturne dediščine na ravni osnovnih šol stopa v svoje 7 leto. In tako bodo v studio prišli kuhati osnovnošolci iz Vipavske doline. Pomerili se bodo v kuhanju jedi značilne za njihove kraje. Promotor kulinarike Boštjan Palčič zagotovo ne bo imel lahkega dela, ko bo moral izbrati zmagovalca.
10:15
Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Mary je ponovno noseča in Carolinina starša se odpravita k njej na obisk, da bi prisostvovala rojstvu pravnuka. Na žalost pa mati na poti umre, zato mora Caroline pomagati očetu Fredericu, ki je zdaj osamljen in mu ni več do življenja. Sčasoma Frederick odkrije, kaj ga veseli, vendar potrebuje pomoč vse družine, da lahko to uresniči.

11:20
Kultura je za leto 2018 določena kot vodilna tematika slovenskega turizma. Slovenija naj bi bila prepoznana kot destinacija za tiste, ki želijo zelo lokalno izkušnjo , obarvano s festivalskim dogajanjem, kulinariko in živo dediščino rok in krajev. Kako torej o kulturnem turizmu razmišljajo v Ribnici, Kropi, Radovljici in Ljubljani. V oddaji pa tudi reportaža iz največje svetovne globalne borze World Travel Market v Londonu, kjer se je s kulturo in čebelarstvom predstavila tudi Slovenija.
12:05
Rachel bo tokrat pekla za zaljubljence: tortice rdeči žamet, čokoladno in lešnikovo skutno torto, pistacijev kolač in torto z belo čokolado.
12:45
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Artistic Spaces in Autumn / JPN /


Režija: Takuma Sasaki

Producent: Ayako Kawabe

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Tokrat smo se posvetili umetnosti in si ogledali številne galerije v mestu Morioka. V prvi se z zelo zanimivimi deli predstavljajo lokalni umetniki. Prelepa je tudi umetnost na prostem, o čemer pričajo številni zanimivi arhitekturni primerki. Na koncu pa si bomo ogledali še čudovite in uporabne lončarske izdelke.

13:25
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Taste the Autumn Blend / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


Jesen je prelep letni čas, poln obilnih darov in čudovitih barv. Pokušali bomo jesenske dobrote, sezonske jedi na japonski in celo ruski način. Najprej se bomo ustavili v kavarni, kjer pripravljajo predvsem jedi iz gob, nato bomo v obmorskem mestu pokušali morsko hrano. Na koncu pa si bomo v mestu Morioka privoščili še ruske dobrote.

13:55
R: Mihelčič Matjaž... Balkanska kuhinja najbolj slovi po roštilju. Mi se bomo v tokratni oddaji posvetili pripravi odlične sladice, ki se imenuje tufahija... jabolko z nadevom orehov, pa smetana. No ne bomo pa pozabili še na eno balkansko specialiteto, to je burek.
14:15
Pred nami je jubilejna, 100. oddaja Avtomobilnosti. Pogledali bomo v preteklost; katere so bile teme, ki smo se jim posvetili, kdo so bili gostje, s katerimi smo se pogovarjali. Številke so visoke, v oddaji nas je obiskalo okoli štiristo gostov, z njimi smo predebatirali številne ideje, se pogovarjali o tehnoloških novostih in vam predstavili številne tehnologije.

Tudi tokrat nas bo obiskal prav poseben gost: pogovarjali se bomo namreč z direktorjem, ki tri mesece na leto preživi za volanom. Zaradi slabih izkušenj z letali namreč prisega le na avtomobile, njegovi avtomobili pa imajo na števcu zavidljivo število kilometrov.

Pa še aktualna tema: zapeljali smo se z vročo mazdo CX-5.

14:45
Tonight At The London Palladium; V drugem delu bo Bradley Walsh gostil plesno skupino Diversity, pevca Ronana Keatinga in zasedbo iz muzikala Kinky Boots, ki prihaja gostovat v London. Prišla bo tudi Cindi Lauper, pa Troup Diabolo in orkester The Royal British Legion Band & Corps Romford. Skrivna gostja bo Carol Vorderman.
15:45
Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 8 ekipnih in 23 posamičnih tekem, od teh sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. V bogati sezoni bosta tudi svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Prvič v zgodovini se bo sezona začela v Wisli na Poljskem, za uvod je na sporedu moštvena preizkušnja. Na teh je slovenska reprezentanca do zdaj zmagala devetkrat.
18:15
2 Cellos Live At Sydney Opera House; S filmsko glasbo sta svetovno znana čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser, 2Cellos, navdušila tudi v znameniti sydneyski operni hiši. S Sydneyskim simfoničnim orkestrom pod taktirko Robina A.Smitha sta izvedla poznano glasbo iz filmov, tudi Gladiator, Ljubezenska zgodba,Schindlerjev seznam, Boter, Zajtrk pri Tiffanyju, Rain Man, Titanik in drugih.
20:05
I: Lerman Logan, Mcdermott Dylan, Miller Ezra, Rudd Pau, Savini Tom, Watson Emma, Whitman Mae; R: Chbosky Stephen... The Perks Of Being A Wallflower; Leto produkcije: 2012

Država: ZDA

Žanr: romantična drama

Režija: Stephen Chbosky

Scenarij: Stephen Chbosky po svoji knjigi

Igrajo: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Mae Whitman, Dylan Mcdermott, Paul Rudd, Tom Savini


Charlie je občutljiv petnajstletnik, ranljiv in osamljen. Sooča se s prvo ljubeznijo in samomorom najboljšega prijatelja. Z vrstniki nekako ne najde stika, zato se v srednji šoli začne družiti z dvema odpadnikoma iz višjih letnikov. Spoprijatelji se s samosvojo Sam, ki ga navduši z neposrednostjo in nekonformizmom. Še bolj iz sivega povprečja izstopa njen polbrat Patrick, samozavesten mladenič, ki odkrito razglaša svojo istospolno usmerjenost. Pogumno, ni kaj, še posebej, ker moramo upoštevati, da je dogajanje filma postavljeno nekje v pozna osemdeseta leta dvajsetega stoletja. Nerazdružljiva trojica nas popelje na nepozabno popotovanje v svet odraščanja, srednješolskih zabav in prvih ljubezenskih avantur. Zveni klišejsko? Morda, ampak bodite prepričani, da je pred vami eden najboljših filmov z najstniško tematiko. Film, ki vas bo nasmejal, razburil, ganil in razžalostil obenem.


Izvrsten nostalgik je režiral Stephen Chbosky, ki je leta 1999 spisal istoimenski roman. Knjiga je v letih od nastanka postala kultno delo, ki ga nekateri ljubijo in drugi na smrt sovražijo. V določenih šolah v ZDA tako predstavlja obvezno čtivo, v drugih je preprosto prepovedana in je niti ni v knjižnicah. Poleg tekoče režije in odlične glasbene podlage v filmu navdušuje izjemna igralska zasedba. Zapomnite si imena Logan Lerman, Emma Watson in Ezra Miller! Po letu 2020 bodo na vrhu lestvice najbolj zaželjenih obrazov prav gotovo zamenjali Brada, Julie, Georga ali Jeniffer.

21:50
Zvezdanin gost je človek, rojen v umetniški družini, zato ni nobeno naključje, da je tudi sam postal – umetnik. Domen Slana je sin slikarjev Franceta Slane in Dore Plestenjak ter polbrat priljubljenega slovenskega pevca Jana Plestenjaka. Domen Slana redko nastopa v javnosti, tudi v strokovnih krogih se o njem ne govori in piše veliko, saj živi odmaknjeno življenje. Za Zvezdanino oddajo pa je spregovoril o svojem odnosu z družino, o svojih muzah in umetniškem ustvarjanju.
22:30
R: Bastič Aljaž... Voditelj Nejc Šmit v rubriki POPMOBILE gosti Clemensa, ki je pred pravkar izdal novo skladbo in videospot A lohk prespim. Album Magenta, ki je prvi pevke in avtorice Raiven, je star pol leta. Ob koncertu smo se pogovarjali z njo. Hamo & Tribute 2 love so predstavili cedejko njihovega albuma 3p, ki so ga februarja že izdali v vinilni obliki. Obiskali smo jih na vaji pred koncertom. V oddaji predstavljamo tudi nove videospote in napovedujemo najbolj vroče koncerte naslednjih dni.
23:00
R: Žnidaršič Urška... Dan D so 10. oktobra 2012 pričeli s klubsko turnejo 'Tiho', projektom do katerega so bili tudi glasbeni poznavalci zadržani. Nenavaden izbor inštrumentov in akustična izvedba pa sta že na prvem nastopu v Orto baru povzročila iskreno navdušenje. Sedemnajst, po večini razprodanih, koncertov kasneje so v okviru oddaje Izštekani Jureta Longyke še dvakrat razprodali Katedralo Centra urbane kulture Kino Šiška. V pričujočem koncertno-dokumentarnem filmu se gledalec skupaj z Dan D odpravlja na različna prizorišča, kjer jih spremlja pri ustvarjanju, koncertiranju, vajah, potovanju, druženju. Pa vendar so to 'le' zanimivi delčki iz njihovega glasbenega življenja zbrani okrog osrednjega dogodka - razprodanega koncerta v Kinu Šiška, s katerim so zaključili izjemno zanimivo obdobje ustvarjanja. Številne uspešnice, tri nove pesmi, sproščenost na eni ter profesionalni minimalizem izvedbe na drugi strani, sta na koncertu povzročila pravo skupinsko 'terapijo', ki je napadla čustva in povzročila navdušujoč odziv publike. Dobra ura izbrušenega glasbenega potovanja ene najbolj zanimivih in priljubljenih domačih zasedb.


Pridružite se Dan D v koncertno-dokumentarnem filmu, ki jih skozi različna koncertna in vadbena prizorišča spremlja na skoraj leto dni trajajočem glasbenem popotovanju akustične turneje 'Tiho'.


Jedro filma predstavlja posnetek prvega izmed dveh razprodanih koncertov v Kinu Šiška, s katerima so skupaj z Izštekanimi sklenili izjemno zanimivo obdobje ustvarjanja. Turneja, ki jo je sestavljalo sedemnajst odmevnih in v večini razprodanih koncertov, je namreč povzročila iskreno navdušenje tako laične kot profesionalne glasbene javnosti.

Predvajanje nastopa predstavlja zanimiv mejnik tudi za povezovalca obeh večerov - Jureta Longyko, saj je to prvi celoviti posnetek radijske oddaje Izštekani, ki ga je posnela TV Slovenija.


KONCERTNI ALBUM TIHO

San San, Počasi, Rekli so, Plešeš, Pozitivne misli, Polna luna, Čuti se kot konec sveta, Moj problem, Kamn. Voda, Tiho, Čas, Love song, Tvoje je vse, Daj mi daj, Jutranja, Za naju punca.

00:40
R: Čater Črtomir... Oddajo začenjamo z zimsko kolekcijo Ermanno Scervina, ki se je odvijala v Italiji. Težko pričakovana revija ponuja, kot običajno, veliko plaščev in puhovk, vse pa je začinjeno s pravo dozo glamurja. Poleg tega, da je znamka Missoni odlična na področju pletenin, se lahko pohvali tudi z notranjo opremo ter izdelki za dom. Vse je obogateno z znamenitim cikcakastim motivom. Lesketajo se na rdečih preprogah, filmske zvezdnice pa jih obožujejo. Sandali znamke Rene Caovilla so posebni iz več razlogov: so glamurozni, udobni in zelo dizajnerski. Visoka moda znamke Schiaparelli je bila, kot ponavadi, polna barv in zanimivih krojev. Kreator Bertrand Guyon je poskrbel za poklon ikoničnim kosom in nas popeljal v preteklost.
01:10
R: Nardin Igor... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:20
Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 8 ekipnih in 23 posamičnih tekem, od teh sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. V bogati sezoni bosta tudi svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Prvič v zgodovini se bo sezona začela v Wisli na Poljskem, za uvod je na sporedu moštvena preizkušnja. Na teh je slovenska reprezentanca do zdaj zmagala devetkrat.
03:50
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

07:00
V pripravah na praznovanje 500 letnice reformacije in na prireditvah je sodelovalo kar nekaj evangelijskih kristjanov, ki so k nam prišli od drugod. A zato nič manj ne cenijo dediščine slovenskih reformatorjev. Za nas so o svojem odnosu do reformacijske dediščine spregovorili Todd Hunnicutt, Steve Telzerow in Josh Patty.
07:15
R: Švigelj Tomaž... S Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija se bo predstavil priznani ruski pianist Mikhail Rudy. Rudy je s Simfoniki RTV Slovenija uspešno nastopil že leta 2008 v amsterdamski dvorani Concertgebouw in požel stoječe ovacije. Z orkestrom bo izvedel Koncert za klavir in orkester št. 1 v b-molu Petra Iljiča Čajkovskega, ki velja za enega najbolj popularnih klavirskih koncertov. Orkester vodi šef dirigent Simfoničnega orkestra RTV Slovenija En Shao.
07:55
R: Bastič Aljaž... Nastop Otroškega zbora RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Pod vodstvom zborovodkinje Anke Jazbec je zbor pripravil prvo izvedbo cikla slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Janeza Dovča. Program so predstavili ob spremljavi zanimivega inštrumentarija glasbenikov Janeza Dovča, Boštjana Gombača in Gorana Krmaca. Cikel je ponudil pisan izbor ljudskih pesmi, ki izvirajo iz različnih slovenskih pokrajin, od Porabja, preko Dolenjske, Rezije, Koroške, Štajerske, Primorske, Gorenjske do Belokranjske.
08:50
R: Mihelčič Matjaž... Reka Gračnica je izjemno slikovita vodna krajina v vzhodnem delu Slovenije .

Vodni tok Gračnice je dobil poseben pomen v mitološkem izročilu prastarih civilizacij, ki so v njem našle svojo sveto reko. Položaj zvezd in tok reke so povezali in temu prilagodili poljedelske dejavnosti.

In prav posebno mesto v izročilu te rečne doline ima zdravilna in sveta moč vode, ki njenim prebivalcem še danes omogoča bolj zdravo življenje.

09:30
Bodo ob nedeljah trgovine še naprej odprte ali bo nepovezani poslanec Andrej Čuš uspel s predlogom novele zakóna o trgovini, s katero predlaga zaprtje trgovin ob nedeljah? Državljani so sicer že leta 2003 na referendumu zaprtje trgovin podprli. Kmalu zatem je bila vložena pobuda za ustavno presojo, 1. novembra 2006 pa je začela veljati kolektivna pogodba, v kateri so se delodajalci in sindikati le zedinili o obratovalnem času: trgovec mora odtlej pri razporejanju na delo ob nedeljah in praznikih upoštevati, ali delavec skrbi za otroka, dela ne sme naložiti noseči delavki in delavcem z bolnimi otroki, dodatki za delo ob nedeljah morajo biti 100-odstotni, za delo ob petih večjih praznikih pa 200-odstotni. Preverili smo kaj o predlaganem zakonu menijo prodajalci, kupci, ekonomisti in sindikat. V studio bodo poleg predlagatelja zakona Andreja Čuša na vprašanja odgovarjali še ekonomist Marko Pahor, psiholog Miro Kline in novinarka Financ Petra Sovdat.
10:25
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Our own travel guide: Around Kita-Akita / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


V mestu Kitaakita v prefekturi Akita se je narava že odela v škrlatne jesenske barve. Z vlakom se bomo odpravili po progi Akita-Nariku ter spoznavali krajevne znamenitosti, običaje, zgodovino, rokodelce in okusne sezonske jedi.

11:05
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Late Autumn in Ihatov: Looking for Signs of Autumn / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Prebivalci in obiskovalci obmorskih krajev ter delavci na morju si pogosto privoščijo izdaten zajtrk z morsko hrano, ki jim da energije za ves dan. Obiskali bomo ribje tržnice in tamkajšnje gostilnice, iz katerih se že pred zoro širijo omamni vonji. Tam bomo pokusili različne okusne zajtrke iz svežih morskih sadežev lokalnega ulova in sezonske zelenjave.

11:45
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / The Wait is Over! Shin Soba / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


Jesen je čas pobiranja pridelkov, med drugim tudi ajde. Marsikje jo še zmeljejo v tradicionalnem mlinu, saj je od izvora ajde in načina mletja odvisen njen okus. Iz dobljene ajdove moke ročno zgnetejo testo za ajdove rezance, ki jim pravijo soba, z njimi pa pripravijo različne okusne jedi in celo vrhunske pojedine.

12:15
Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12 leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer z organizacijo prireditev želimo naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdečo nit dogodkov!
12:45
R: Mavec Mojca... Ciper je otok z bogato kulturo, zgodovino in številnimi naravnimi lepotami. Spoznali bomo, kako je delitev otoka vplivala na usodo ljudi in celo živali, kakšna priložnost je sončna energija za državo, ki jo je močno prizadela zadnja gospodarska kriza in kako država, ki slovi predvsem po lepih plažah in čistemu morju, vzgaja tudi nove smučarske šampione.
14:00
Zvezdanin gost je človek, rojen v umetniški družini, zato ni nobeno naključje, da je tudi sam postal – umetnik. Domen Slana je sin slikarjev Franceta Slane in Dore Plestenjak ter polbrat priljubljenega slovenskega pevca Jana Plestenjaka. Domen Slana redko nastopa v javnosti, tudi v strokovnih krogih se o njem ne govori in piše veliko, saj živi odmaknjeno življenje. Za Zvezdanino oddajo pa je spregovoril o svojem odnosu z družino, o svojih muzah in umetniškem ustvarjanju.
14:45
Nedelja v Wisli prinaša prvo tekmo boja za veliki kristalni globus v sezoni svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih. Lovoriko bo začel braniti Avstrijec Kraft. Januarja letos je na obeh preizkušnjah zmagal domači as Kamil Stoch, na nedeljski je bil Domen Prevc tretji. Mladega slovenskega skakalca tokrat v Wisli ni, doma se pripravlja na naslednje tekme. V lanski sezoni je Domen zmagal na prvi posamični preizkušnji sezone. Upajmo, da se bo temu rezultatu približal kdo od slovenskih orlov.
16:55
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

17:45
Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V Walnut Grovu postavijo telefonsko linijo. Žal pa je za stikalno ploščo odgovorna Harriet Oleson, ki rada prisluškuje telefonskim pogovorom. Tako izve zaupne stvari o Alice Garvey in jih širi naokrog, Alice pa ima zato resne težave v zakonu.

18:40
R: Christophe Pouchoulin... Leta 2015 sta Jan in Monica Kjosavik prodala hišo v najboljšem zahodnem okolišu Kristiansanda na Norveškem, se preselila v središče mesta in odprla dom za begunce z vsega sveta.

Jan je duhovnik, Monica pa dela kot administratorka v lokalni binkoštni cerkvi. Skupnost vernikov je imela v lasti staro leseno hišo v središču Kristiansand, ki pa je bila potrebna obnove. Na pobudo Jana in Monice so jo preuredili.

S podporo lokalnih oblasti je par v začetku leta 2016 v njej odprl dom za begunce in ga poimenoval Shelter (Zatočišče). Hišo sestavlja sedem velikih ločenih stanovanj in nekaj skupnih površin – kuhinja, jedilnica, dnevna soba in telovadnica. Vsa stanovanja so zasedena in hiša je polna ljudi z vseh koncev sveta. Prišli so iz Iraka, Afganistana, Eritreje in Sirije.

Spoznali bomo družino Kjosavik, Rabea, ki je v bombnem napadu v Siriji izgubil ženo in dva otroka, ter njegovega sina Kaisa, Raedo, ki je iz Sirije po treh letih v zaporih ušla prek Libanona, in družino Aldibo, ki je prav tako pobegnila iz Sirije. Spremljali jih bomo pri izzivih novega življenja in odnosih, ki se razvijajo med njimi.

19:10
Otroci ob petju otroškega zbora RTV Slovenija in otroškega zbora Glasbene šole Franc Šturm, ilustracijah Marjance Jemec Božič in pripovedih na privlačen način spoznavajo glasbo in življenje nekaterih najpomembnejših skladateljev: S. Mihelčiča, B. Lesjaka, R. Gobca, M. Lipovška, P. Šivica, M. Kozine, L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Chopina, F. Liszta, F. Mendelssohna, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskega, Prokofjeva in Stravinskega.

Pevci pojejo pod vodstvom Janeza Kuharja v sodelovanju s prof. Silvo Hrašovec.

19:20
Uživali boste lahko v vrhunskih izvedbah solistov ljubljanskega Baleta, ki smo jih posneli v studiu. V klasičnih in sodobnih koreografijah so zaplesali Ana Klašnja, Lukas Zuschlag, Urša Vidmar, Lucas Jekaneder in Bojana Nenadović Otrin.
19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:05
Russia 1917: Countdown To Revolution; Dokumentarni film z igranimi prizori, pričevanji, tudi nasprotujočimi si mnenji strokovnjakov in obilico arhivskega gradiva orisuje tri osrednje osebnosti ruske revolucije leta 1917. A Stalin, Trocki in Lenin, zanimivo, ob februarskih dogodkih niso niti bivali v Rusiji, na oblast so se zavihteli v pičlih nekaj mesecih pred usodnim oktobrom. Avtorji dokumentarnega filma raziskujejo tudi vprašanje, ali je revolucionarno vrenje pred stoletjem ustvarilo ozračje politične kulture, v kakršnem danes lahko uspeva Vladimir Putin.
21:10
V tokratni oddaji bomo spoznali še tri nesmrtne velikane športa:

S spretnimi nogami je Argentino popeljal do zmagoslavja na svetovnem prvenstvu. Številni Diega Maradono označujejo za najboljšega nogometaša v zgodovini.

Pomagal je k uveljavitvi afriških igralcev v elitnih državnih prvenstvih, tudi zato je portugalski zvezdnik Eusébio med nesmrtniki nogometa.

Zvezda izjemnega Severnega Irca Georgea Besta je, sicer kratek čas, sijala svetleje kot katera koli druga.

21:35
I: Larsen Thomas, Line Kruse, Maduen Natalie, Nikolaj Lie, Smed Esben; R: Per Fly... Bedrag (i.) / Follow The Money (i.); scenarij: Jeppe Gjervig Gram, Anders August, Jannik Tai Mosholt

režija: Per Fly

v glavnih vlogah: Thomas Bo Larsen, Natalie Maduen, Esben Smed, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse


Nova serija iz kovnice danskih serijskih uspešnic obravnava zelo aktualno tematiko, in sicer gospodarski kriminal v bankah, v upravnih odborih in na borzah, kjer so glavni akterji, zaslepljeni od mamljivega denarja, pripravljeni storiti praktično vse. V seriji se prepletajo tri zgodbe: Mads je detektiv, ki je na sledi izkoriščevalskemu podjetju, ki se ukvarja s pridobivanjem energije s pomočjo vetrnih elektrarn. Drugi osrednji lik je Claudia, mlada odvetnica, ki se v podjetju Greenergy hitro vzpenja po lestvici, a ko je pri vrhu odkrije številne nepravilnosti. Tretji lik je Nicky, mladi očka, ki je bil v času otrokovega rojstva v zaporu, zdaj pa dela v očetovi avtomobilski delavnici. Ne more iz svoje kože in ko spet ukrade luksuzni avtomobil, v prtljažniku odkrije torbo, v kateri je milijon evrov. Ne ve pa, da je to umazani denar, ki izvira iz enega od najpomembnejših podjetij v državi....


1. del

Detektiv Mads sodeluje pri preiskavi v zadevi s truplom, ki ga morje naplavi blizu vetrne elektrarne na Danskem. Sprva se zdi, da gre pri tragičnem primeru za delovno nesrečo, vse bolj pa kaže na vpletenost vodstva Energreena, ki je eno najuspešnejših podjetij na področju pridobivanja energije pod vodstvom karizmatičnega direktorja Alexandra Sodergrena. Claudia, njegova mlada pravna svetovalka, si prizadeva, da bi napredovala na višje mesto v podjetju. Nicky, nekdanji avtomobilski tat in mehanik, dela v tastovi mehanični delavnici. Zaradi mlade družine se je poslovil od kriminalne preteklosti, njegov sodelavec Bimse pa ga nagovarja k hitremu zaslužku.

22:45
R: Krajnc Bojan... Bučke so zabavno informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Parodija na news kot si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc. Oddaja temelji na govornih imitacijah in sinhronizacijah že videnih posnetkov, ki s teksti Igorja Bračiča dobijo povsem drug pomen.

Voditelj je animirani lik Slavka Bobovnika, redakcijo sestavljajo še komentator Marcel Štefančič, poročevalka La Toya, politični analitik Matej Lahovnik, novinarka Mojca Mavec, voditelj športa Zmago Sagadin, Lorella Flego, voditeljica lahkih novic in Zoran Predin, ki bo spremljal volitve

Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Ana Tavčar Pirkovič, Renato Vindiš in Jasna Kuljaj. Za animacije skrbi programer Tadej Fius, Media Atlas, posnetke zbira Nataša Žunić, za zvočno podobo oddaje pa tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

23:10
R: Vilar Mile... Jožetu se bodo za komentatorsko mizo pridružili manekenka Iryna Osypenko, pisatelj Primož Suhodolčan in vsestranski Jonas Žnidaršič. Primož Suhodolčan se bo lotil še novinarske naloge, saj bo v anketi preveril stanje bralne kulture med mladimi. Dogajanje na Bernardini zofi bo v znamenju športa – boksa in smučarskih skokov. Bernardo bosta obiskala igralca Domen in Iztok Valič, z njima pa bo spregovorila o njuni aktualni predstavi Boksarsko srce. Domen se bo preizkusil tudi v praktični nalogi. Na začetku letošnje skakalne sezone bo Bernarda gostila nekdanjo zvezdo slovenskih skakalcev ter sedanjega direktorja Smučarske zveze Slovenije Francija Petka. Na glasbenem odru se nam bosta predstavili dve odlični glasbeni zasedbi – KiNG FOO in Prifarski muzikanti. V znamenju športa bo tudi tokratna nagradna igra za gledalce.
00:35
Nedelja v Wisli prinaša prvo tekmo boja za veliki kristalni globus v sezoni svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih. Lovoriko bo začel braniti Avstrijec Kraft. Januarja letos je na obeh preizkušnjah zmagal domači as Kamil Stoch, na nedeljski je bil Domen Prevc tretji. Mladega slovenskega skakalca tokrat v Wisli ni, doma se pripravlja na naslednje tekme. V lanski sezoni je Domen zmagal na prvi posamični preizkušnji sezone. Upajmo, da se bo temu rezultatu približal kdo od slovenskih orlov.
02:10
R: Nardin Igor... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

03:25
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.