Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Zdaj ga vidiš, zdaj ga ne. Bibi poskakuje gor in dol na svojem trampolinu. Mimo pride Piko z balonom in ga opazuje. Medtem ko Piko poskuša poskakovati po trampolinu, Pujsi po nesreči spusti njegov balon, ki poleti visoko nad glave pujskov. Bibi se hitro domisli, da bi ga lahko dosegli, če bi se dovolj močno odgnali s trampolina, a nihče izmed njih ne more skočiti tako visoko. Še dobro, da je tu teta Lavra, ki zna zelo dobro skakati po trampolinu in doseže balon.
07:15
Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:25
Krokodil Čarli namešča sončne celice, pri tem pa ponesreči vsemu mestu izklopi elektriko.
07:30
Niko nima nobenega čistega oblačila. Kmalu se vseeno nauči uživati v tem, da je čist in urejen.
07:35
I: Hočevar Janez, Slakonja Klemen, Pernarčič Vesna, Zrnec Jurij, Tič Gašper, Gračner Nataša, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Pirnat Primož, Majzelj Janja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.


9. UGLAJENO VEDENJE (GOOD MANNERS)

Neja se tako vživi v pravljice o kraljičnah in sirotah, da hoče po vsej sili tudi neotesano Rebeko spremeniti v uglajeno gospodično lepih manir. Celo Žana preseneti, kako vzorna učenka je Rebeka. Toda za vsem skupaj tiči zgolj zvit naklep njene mame – izmakniti Staremu hrastu čarobno zvezdo.

07:45
Peppermint Patty pošteno kravžlja živce učiteljici, Sally pa bratu Charlieju Brownu, ko mora ena rešiti matematični test, druga pa napisati matematično domačo nalogo.
07:55
R: BITENC BRANE - REŽISER... Zlatko Zakladko; ZLATKO ZAKLADKO


Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...

08:40
Naše Primorje so zaznamovale drugačne geografske danosti ter večstoletna politična in kulturna nadoblast Beneške republike. Med vsemi obalnimi mesti se je prav v Izoli ohranila najbolj pristna sredozemska tradicija, pečat pa ji daje tudi prisotnost različnih narodov in kultur. Voditelj se bo srečal z ribičema Cristianom in Loredanom Pugliese, vinarjem Brunom Zarom in predsednikom Italijanske samoupravne narodne skupnosti Izola Markom Gregoričem, z domačini in turisti pa se bo družil na tradicionalnem Ribiškem prazniku.
09:25
R: Kucler Špela... Tokrat bomo vzeli pod drobnogled storitve detektivov. Ste vedeli, da precej pogosto raziskujejo nezvestobo parov? Zanimivo je, da jih večinoma najamejo ženske, ki sumijo, da jih partner vara. Moški se menda za tako preverjanje nezvestobe partnerja odločajo redko. A če ste mnenja, da preverjajo zgolj nezvestobo pri parih, ste v zmoti. Vse bolj pogosto namreč detektive zaradi notranjih kraj in prevar, neupravičenih bolniških odsotnosti zaposlenih, lažnega prikazovanja potnih stroškov in odtekanja informacij najemajo podjetja. Za to delo je potrebno pridobiti licenco, vendar je inšpektorat za notranje zadeve pred kratkim opozoril, da se detektive igrajo tudi ljudje brez licence, na nezakonito zbiranje občutljivih osebnih podatkov opozarja tudi informacijska pooblaščenka. Več o vsem tem v prihodnji KODI.
10:15
R: Pečenko Valentin... Po dolgoletnem sodnem procesu zoper pisateljico Bredo Smolnikar zaradi njene pripovedke Ko se tam gori olistajo breze (1999), je mejo med »fiktivnim in realnim«, med »literarno umetnino in dejanskim napadom na čast in dobro ime neke resnične osebe ali oseb« s sodbo dokončno postavilo najprej Slovensko ustavno sodišče leta 2007, leta 2014 pa še Evropsko sodišče za človekove pravice (European Court of Human Rights, Strasbourg), ki sta pisateljico oprostili vseh obtožb. Smolnikarjeva je temu ob rob dejala: »Ta moja pripovedka je bila tako tudi v evropskem prostoru osvobojena, ob njej pa prav gotovo vsem drugim evropskim umetnikom, ne samo slovenskim, utrjena pot svobodnega in mirnega ustvarjanja.«

Dokumentarec, pod katerega se je podpisal režiser in scenarist Valentin Pečenko, se bolj kot na sodni proces osredotoča na pisateljičina ključna dela, ki pomenijo enega izmed vrhov slovenske modernistične proze. Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani je spomladi leta 2016, ob 75. letnici rojstva Brede Smolnikar, pripravila pregledno razstavo in simpozij o njenem književnem delu. Skoraj vse svoje knjige, ki so izhajale od leta 1963 do leta 2016, je pisateljica izdala v samozaložbi in v njih opisala raznolike usode in zgodbe ljudi z domžalsko-kamniško-mengeškega polja od dobe stare Avstrije prek dveh svetovnih vojn s travmatičnimi ranami naše polpretekle zgodovine vse do osamosvojitve Slovenije leta 1991 in po njej. Poleg pisateljice o njenem delu v filmu spregovorijo priznani slovenski literarni teoretiki in kritiki dr. Evgen Bavčar, dr. Marko Juvan, mag. Jelka Kernev Štrajn, mag. Marijan Rupert, prevajalec dr. Erwin Köstler ter nekdanji ustavni sodnik dr. Ciril Ribičič.

Film so sooblikovali snemalci Bernard Perme, Artur Rutar, Mišo Čadež in Jože Jagrič, montažerka Snežana Tadić, avtor in izvajalec glasbe Jani Golob, mojster zvokovne obdelave Marjan Drobnič, oblikovalec grafične podobe Matjaž Celič in drugi. Producent in organizator je bil Vojko Fakin.

11:10
Četrtkovo oddajo Dobro jutro začenjamo s predstavitvijo dveh aktualnih festivalov, ki se odvijajo v Ljubljani v tem tednu. Nenehno hitite in se vam zdi, da vam zmanjkuje časa? V nasvetih pred osmo vam svetujemo, kako si čim bolj organizirati dneve, da boste lahko vse opravili, kar ste si zadali. V rubriki Sam svoj mojster se tokrat lotimo izdelovanja polic, v studiu pa vam ponudimo še kako inovativno, zanimivo idejo za vaš dom. Se velikokrat jezite? Kaj je jeza kot čustvo in kako vpliva na nas in naše odnose, izveste v drugi uri oddaje. Predstavljamo nov dokumentarni film Mesto svetlobe, v zadnji uri pa tudi tokrat odigramo našo dobro poznano igro Zbudi se, Slovenija. Dobro jutro naj bo vaša najboljša družba ob prebujanju.
13:30
Rachel bo tokrat pripravila nedeljsko kosilo, s katerim vsakič razveseli svoje domače: pečenega piščanca z brokolijem in pinjolami in jagodov kolač s pečenim snegom iz beljakov. Iz ostankov piščanca bo naredila solato s koromačem in pomarančo.
14:10
Šesta in hkrati zadnja biatlonska postaja pred olimpijskimi igrami je Antholz v Italiji. Tekme na Južnem Tirolskem so specifične, saj potekajo na višji nadmorski višini. Tudi zato se lahko zgodi, da bodo nekateri tekmovalci zaradi olimpijskih priprav izpustili to tekmovanje, a to ne pomeni, da ne bo zanimivo. Polne tribune bodo najprej pozdravile biatlonke na petem sprintu sezone.
15:45
Oberstdorf v Nemčiji je kraj zgodovinskih mejnikov slovenskega smučarskega skakanja. Leta 1961 je Jože Šlibar kot prvi Slovenec postavil svetovni rekord. Leta 1988 se je Primož Ulaga veselil prve slovenske medalje v poletih. Leta 2012 je slovenska četverica slavila prvo ekipno zmago v svetovnem pokalu. Letos pa bo na letalnici Heinija Klopferja Peter Prevc branil naslov svetovnega prvaka v kraljevski disciplini. Spremljajte skupaj z nami 25. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.
18:05
Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.
20:00
Zimske olimpijske igre imajo nekoliko krajšo zgodovino kot poletne, saj so bile

prve na sporedu leta 1924 v Chamonixu, 28 let po prvih poletnih v Atenah.

Že na uvodu pa so nastopili tudi slovenski športniki. Po skromnih začetkih so napredovali do vrha. Kaj vse so dosegli, boste lahko spremljali v tedenskih dokumentarnih oddajah. V njih bo o svojih olimpijskih nastopih govorilo več kot 40 slovenskih zimskih olimpijcev. Oddaje je skupaj s sodelavci pripravil Miha Žibrat.

20:55
Avtomobilnost vstopa v novo sezono z zelo vročim izborom novega »slovenskega avta leta«. Oddajo tako pričnemo z objavo in razlago našega glasovanja v okviru izbora petih finalistov, kateremu ste botrovali gledalci, bralci in poslušalci. Tokrat smo predstavitev zastavili drugače kot minulo leto, bolj dinamično in še bolj avtomobilsko. Seveda bomo razglasili tudi skupnega zmagovalca!

Nekaj časa v oddaji pa bomo namenili še drugim najbolj zanimivim novostim s področja avtomobilizma, ki se jih je v prvih dneh januarja nabralo že zelo veliko in o katerih podrobneje pišemo tudi na portalu MMC na zavihku Avtomobilnost.

21:25
111. evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju gosti prestolnica Rusije. To je hkrati zadnja velika preizkušnja pred olimpijskimi igrami v Južni Koreji. V Moskvi so tudi branilci naslovov iz vseh štirih kategorij z lanskega prvenstva stare celine. Prva favoritinja je brez dvoma Rusinja Jevgenija Medvedjeva, ki je bila prvakinja že dvakrat. Rusinje pa sicer držijo primat že štiri leta. Medvedjeva je bila poškodovana, a je že pozdravila poškodbo. Italijanka Carolina Kostner, sicer petkratna prvakinja, se je lani po premoru vrnila in bila tretja, letos prav tako želi na stopničke. Lahko pa se zgodi popolna prevlada Rusije. Ženska konkurenca je tudi edina, v kateri bo Slovenija imela svojo predstavnico. Daša Grm si želi neobremenjeno iti v kratki program in se prebiti v prostega, torej v finale.

V konkurenci športnih parov so bili zadnjih šest let na vrhu ruski pari, a lani so Tarasovi in Morozovu že krepko dihali za ovratnik ostali, zlasti Nemca Savchenkova - Massot in Francoza Jamesova - Cipres. Rusi so med športnimi pari doslej osvojili že 117 medalj, od tega kar 46 zlatih.

23:00
R: Šmuc Aleksander... Saksofonist, flavtist in skladatelj Tone Janša velja za legendo slovenskega jazza. Po študiju klasičnega in jazzovskega saksofona v Gradcu se je dodatno izpopolnjeval na Berklee College of Music v Bostonu in se pridružil Big bandu RTV Ljubljana, kjer je deloval kot saksofonist. S svojim kvartetom Tone Janša Quartet je gostoval na najpomembnejših festivalih po Evropi in svetu. Strokovno javnost je prepričal s sodelovanjem z ameriškim trobentačem Woodyjem Showom. Janša je avtor več kot 700 skladb, del njegovega opusa pa boste lahko slišali v izvedbi ansambla Tone Janša Long Way Quartet, ki ga sestavljajo Lenart Krečič (saksofon), Renato Chicco (klavir), Phillipp Zarfl (kontrabas) in Drago Gajo (bobni). Posnetek koncerta z Letnega vrta Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani.
23:30
R: Miloševič Miloš... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

00:40
Oberstdorf v Nemčiji je kraj zgodovinskih mejnikov slovenskega smučarskega skakanja. Leta 1961 je Jože Šlibar kot prvi Slovenec postavil svetovni rekord. Leta 1988 se je Primož Ulaga veselil prve slovenske medalje v poletih. Leta 2012 je slovenska četverica slavila prvo ekipno zmago v svetovnem pokalu. Letos pa bo na letalnici Heinija Klopferja Peter Prevc branil naslov svetovnega prvaka v kraljevski disciplini. Spremljajte skupaj z nami 25. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.
02:25
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
06:30
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Vstopite vsi, Bibijev vlak je pripravljen na odhod! Bibi vozi vlak zabave, na različnih postajah mora pobrati nekaj prijateljev, pa bo zabava na vlaku popolna. A stvar se kmalu zaplete, saj Bibi pobere Malčka, na postaji, kjer bi moral vstopiti Sivko, pa ni nikogar. Izkaže se, da ima tudi Piko svoj vlak zabave, s katerim je prehitel Bibijev vlak in že pobral nekaj prijateljev. Le kako se bodo združili in imeli pravo zabavo?
07:15
Connie The Cow Re Run; Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja. Svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.
07:25
Marko prosi Betko, da mu pomaga prirediti zabavo, Betka pa se zamoti in mu daje nasvete, kako naj svoj dom naredi bolj domač.
07:30
Berto se pretvarja, da je bolan, Niko pa teka naokrog in skrbi zanj. Ko pa Niko za pomoč prosi zdravnico, Berto ve, da ga bodo razkrinkali.
07:35
I: Hočevar Janez, Slakonja Klemen, Pernarčič Vesna, Zrnec Jurij, Tič Gašper, Gračner Nataša, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Pirnat Primož, Majzelj Janja, Čušin Gregor; R: Jamnik Jaša... Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.


10. PRAVI PRIJATELJI (TRUE FRIENDS)

Titan ima smolo in se poškoduje, zato mora mirovati z obvezano nogo. Prijatelji obljubijo, da mu bodo delali družbo, vendar je na vroč poletni dan kopanje v hladni vodi mnogo preveč vabljivo. K sreči se še pravi čas zavedo svoje sebičnosti in popravijo napako.

07:45
Vse najboljše, vse najboljše, joj, kako je lepo praznovati, naj izpolni se vse na rojstni dan, naj bo sreča s teboj.
07:55
Vsi bi radi razumeli zagonetno ljubezen: Charlie Brown, Peppermint Patty, Lucy in Schroeder. A zdi se, da jim ne uspe najbolje.
08:00
VELIKANI


Biti velik in odrasel je imenitno. Bine se je naveličal biti majhen. Želi si, da bi bil velik, velikanski. Zdi se mu, da raste prepočasi. Tudi Ajda si želi, da bi bila čim prej velika. Toda ni vedno dobro, če se stvari odvijajo prehitro. Včasih je mnogo bolje, če si majhen.

08:55
Smučarske skakalke so po preizkušnjah v Saporu ostale na Japonskem. Zao je stalnica v njihovem sporedu, vse odkar se merijo za točke svetovnega pokala. Japonka Sara Takanaši, ki je sicer rekorderka skakalnice, bo na preizkušnji posameznic poskusila priti do prve letošnje zmage. Slovenke letos še niso posegle po stopničkah, trenutno sta v najboljši formi Urša Bogataj in Ema Klinec.
10:15
To je smukaška tekma, ki je bila v Cortino d'Ampezzo prestavljena iz Val d'Isera. Na eni najbolj klasičnih ženskih preizkušenj je bila vedno odlična Lindsey Vonn, ki bo imela tokrat tri priložnosti (dva smuka, en superveleslalom), da še poveča svoj zbir zmag in se približa rekordnemu dosežku Ingemarja Stenmarka. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
11:25
Pokal Hahnenkamm se začenja s četrtim superveleslalomom v tej sezoni svetovnega pokala. Doslej so smučarji v tej disciplini tekmovali v Lake Louisu, Beaver Creeku in Val Gardeni. Tekme so bile zanimive, tudi Slovenci so nastopili solidno. Kitzbühel je priložnost za novo dokazovanje.
12:45
111. evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju gosti Moskva, tudi branilce naslovov iz vseh štirih kategorij z lanskega prvenstva stare celine. Na prvih dveh mestih v Evropi sta bila v zadnjih treh letih Francoza Papadakisova - Cizeron in Italijana Cappellinijeva - Lanotte. Francoza sta to sezono izredno pripravljena, na finalu velike nagrade sta premagala celo Kanadčana, bivša olimpijska prvaka, Virtue - Moir. Kandidati za stopničke so še Rusi.
14:10
Šesta in hkrati zadnja biatlonska postaja pred olimpijskimi igrami je Antholz v Italiji. Tekme na Južnem Tirolskem so specifične, saj potekajo na višji nadmorski višini. Tudi zato se lahko zgodi, da bodo nekateri tekmovalci zaradi olimpijskih priprav izpustili to tekmovanje, a to ne pomeni, da ne bo zanimivo. Drugi dan tekmovanj bo na sporedu moški sprint. Veliko lahko pričakujemo tudi Slovenci, saj je Jakov Fak znova v boju z najboljšimi.
15:45
Oberstdorf v Nemčiji je kraj zgodovinskih mejnikov slovenskega smučarskega skakanja. Leta 1961 je Jože Šlibar kot prvi Slovenec postavil svetovni rekord. Leta 1988 se je Primož Ulaga veselil prve slovenske medalje v poletih. Leta 2012 je slovenska četverica slavila prvo ekipno zmago v svetovnem pokalu. Letos pa bo na letalnici Heinija Klopferja Peter Prevc branil naslov svetovnega prvaka v kraljevski disciplini. Spremljajte skupaj z nami 25. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.
18:10
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!
18:40
PRIMORSKA KRONIKA je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.
19:00
Charlie Brown bi srčno rad govoril z malo rdečelasko, a je preveč sramežljiv in neodločen. Lucy je pravo nasprotje. Svojemu bratu tudi tokrat da nasvet. Pove mu, da je njegova težava matematična.
19:05
R: Hauc Petra... V 13. oddaji bodo svoje znanje preverili Sandro, Aljaž in Maja iz OŠ Ljudski vrt Ptuj ter Jure, Teja in Matic iz OŠ Šmarje – Sap. Odgovorili bodo na vprašanja, kot so: Kaj imajo skupnega rimski griči in Grimmove pravljice? Katerega zvoka ne moremo ustvarjati brez glasilk? Kako voda potuje od korenin do listov na drevesu? Možganski labirint se bo ponagajal z njihovo orientacijo, BRIHTA pa bo razkrila, čigavi navijači so bolj brihtni.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

19:55
Tednik; Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 13 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili najpomembnejše dogodke, predstavili zanimive vrstnike in razjasnili neznan pojme s sveta politike, družbe, narave in tehnologije.
20:20
Rokomet - evropsko prvenstvo, v živo iz Varaždina
22:00
Zvezdanin gost v petkovem večeru je Tomislav Kuljiš, hrvaški terapevt, ustanovitelj centra »Naravno starševstvo«. Kuljiš raziskuje predvsem vpliv t. i. emocionalnih ran, ki so nam bile zadane v otroštvu, in njihov vpliv na naše kasnejše življenje. Kuljiš je prepričan, da pri starševstvu ni bistveno, da je mama dobra mama in oče dober oče, ampak da je mami dobro. Zagotovo zanimiv premislek o sodobnem starševstvu, vzgoji in osebnostnem razvoju.
22:45
111. evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju je te dni v prestolnici Rusije, v eni najmočnejših držav v umetnostnem drsanju v zgodovini. To je hkrati zadnja velika preizkušnja pred olimpijskimi igrami. V Moskvi so branilci naslovov iz vseh štirih kategorij z lanskega prvenstva stare celine in bodo ponovno skušali priti na vrh. Prvi favorit v moški konkurenci je ponovno Španec Javier Fernandez, ki je lani osvojil naslov že petič zapored. V boju za medaljo bodo še ruski drsalci in morda kdo od Izraelcev.

Plesni pari: na prvih dveh mestih v Evropi sta bila v zadnjih treh letih Francoza Papadakisova - Cizeron in Italijana Cappellinijeva - Lanotte. Francoza sta to sezono izredno pripravljena, na finalu velike nagrade sta premagala celo Kanadčana, bivša olimpijska prvaka, Virtue - Moir. Kandidati za stopničke so še Rusi.

00:15
R: Rifelj Jan, Rifelj Tjaša... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:25
Oberstdorf v Nemčiji je kraj zgodovinskih mejnikov slovenskega smučarskega skakanja. Leta 1961 je Jože Šlibar kot prvi Slovenec postavil svetovni rekord. Leta 1988 se je Primož Ulaga veselil prve slovenske medalje v poletih. Leta 2012 je slovenska četverica slavila prvo ekipno zmago v svetovnem pokalu. Letos pa bo na letalnici Heinija Klopferja Peter Prevc branil naslov svetovnega prvaka v kraljevski disciplini. Spremljajte skupaj z nami 25. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.
03:10
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
04:45
R: Rifelj Jan, Rifelj Tjaša... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

05:55
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
06:40
Secrets Of Kyoto Unveiled; Odkrivamo skrivnosti Kjota, kot jih vidijo njegovi prebivalci.

Svetovno priznani arhitekt in predavatelj Šin Takamacu nam bo pokazal zanimivo podzemno dvorano v templju. Ker ceni les, je zgradil hibridno poslovno stavbo. Predstavil nam bo stolp, ki kljubuje potresom in pokazal sobo, ki izkorišča perspektivo, da je človek videti večji. Za konec nas bo popeljal v svojo najljubšo restavracijo.

07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

08:25
Secrets Of Kyoto Unveiled; Odkrivamo skrivnosti Kjota, kot jih vidijo njegovi prebivalci.

Toru Ota je mojster tradicionalnih japonskih slaščic. Ljudem bi znova rad približal Kjoto in njegovo umetnost, zato sodeluje v društvu za proučevanje zgodnjega Kjota. Vse, kar počne, poskuša analizirati tudi z znanstvenega vidika, je ekološko osveščen.

Kulturo in tradicije Kjota želi približati vsemu svetu.

09:55
Drugi smuk v dveh dneh na istem prizorišču, skupno 37. v Cortini d'Ampezzo. Proga Olympia delle Tofane navadno ponuja imenitno kuliso, mnogokrat tudi zelo zanimiv in tesen razplet. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
11:20
V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!
18:00
Šesta in hkrati zadnja biatlonska postaja pred olimpijskimi igrami je Antholz v Italiji. Tekme na Južnem Tirolskem so specifične zaradi višje nadmorske višine. Sobota oziroma tretji dan tekmovanj bo rezerviran za zasledovalni tekmi. Pravico nastopa na zasledovalni tekmi ima le šestdeseterica najboljših po sprintu.
18:40
Šesta in hkrati zadnja biatlonska postaja pred olimpijskimi igrami je Antholz v Italiji. Tekme na Južnem Tirolskem so specifične zaradi višje nadmorske višine. Sobota oziroma tretji dan tekmovanj bo rezerviran za zasledovalni tekmi. Pravico nastopa ima le najboljša šestdeseterica po sprintu.
19:25
Najboljši smučarji in smučarke prostega sloga se bodo v Nakiski v Kanadi pomerili na zadnji preizkušnji svetovnega pokala v smučarskem krosu pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Slovenski as Filip Flisar si obeta boljše nastope kot pred tednom na Švedskem, kjer se ni uvrstil na tekmi.
23:00
Derren Brown: The Events; Brown je sklenil, da bo stavil na eno samo številko na ruleti s 5000 funti, ki jih je izvabil nedolžnemu

gledalcu tako, da ga je hipnotiziral na cesti. Hotel je izračunati hitrost in pot kroglice ter predvideti,

kje bo ta končala. Če bi Derrenu Brownu uspelo, bi hipnotizirani gledalec prejel 180 000 funtov… A

kroglica je okrogla….

23:50
Glasbeni spoti
02:40
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
04:40
Glasbeni spoti