Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Na najbolj mrzlem kraju na Zemlji, na severnem tečaju, s svojo družino živi severni medved Nani. Zelo rad plava v ledeni vodi in lovi tjulnje, ki so njegova najljubša hrana.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Čušin Gregor, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Gottardov in Laurin očka hoče narediti veliko igrišče za priljubljeno igro, poimenovano žogo v luknjo. Ker za to potrebuje velik travnik, bi posekal kar ves gozd in zasejal travo. Leonardo bi tako ostal brez svoje lepe hiške na drevesu. Gioconda v knjižnici odkrije staro krajevno kroniko, kjer piše, da je gozd last vseh vaščanov: zapustil jim ga je vitez v svoji oporoki. Leonardo izumi čoln na kolesa, z njim pridejo do oporoke in rešijo gozd.
07:50
Niko in Betka se naučita, da kljub zabavanju ob igri ne smeta pozabiti na želje drugih.
07:55
R: Hanka Kastelicova... Sprehodi V Naravo; SPREHODI V NARAVO: Cvet - eden ni nobeden


Rastline cvetijo zato, da se iz cvetov razvijejo plodovi in v plodovih semena - skratka, rastline cvetijo, da poskrbijo za potomstvo. Poslanstvo cvetov je torej, da s prijetno barvo, lepo obliko in vabljivim vonjem kličejo žuželke. Takoj ko je oprašitev mimo, venčni listi odpadejo, vonj izgine, hrane zmanjka.


Niso pa vse žuželke opraševalci za vse cvetove, nekatere samo gostijo na vabljivih cvetovih, zato mora vsaka rastlina pametno gospodariti v svoj korist.

Poznamo velike cvetove, ki se večinoma bohotijo in razkazujejo sami, saj imajo v sebi več semenskih zasnov kot majhni cvetovi - ti pa se zato rado združujejo v socvetja najrazličnejših oblik. Tako združijo moči in zagotovijo čimbolj učinkovito oprašitev ...

08:15
Televizija Slovenija se je pridružila dvanajstim evropskim partnerjem, ki mlade spodbujajo pri inovativnem delovanju na področju ekologije.


Gre za projekt trajnostnega razvoja in varčevanja energije Energy Bits – Megabiti energije.


Sodelujoči so pripravili 25 dokumentarnih filmov.


Belgijska pasivna hiša iz finskega lesa (Belgija)


Šestčlanska družina je ugotovila, da je njihova hiša postala premajhna. Odločili so se, da zgradijo novo, okolju prijazno pasivno hišo iz finskega lesa. Les bo prepotoval dolgo pot, a taka gradnja je okolju najprijaznejša.

08:40
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... V težko dostopnih dolenjskih gričih v okolici Trebelnega ležijo skriti izviri najdaljšega slovenskega potoka Radulja. V njih domujejo redki znanilci čiste vode – potočni raki, ki jih je tu še v izobilju. Le redke reke in potoki v Sloveniji se lahko pohvalijo z tolikšnim številom potočnih rakov. V osrčju Slovenije, v gostih gozdovih skritih sotesk Radulje domuje dobri škrat, ki že desetletja varuje vodo in ljudi te vodne krajine. Od kod izvirajo pojoči slapovi in zdravilni izvir termalne vode, skušata voditelja odkriti v tokratni oddaji. Ob stari žagi je zaslediti prve naselbine redke živali, ki živi na bregovih Radulje.
09:25
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:30
Nicolás pove Victorii, da so Catalino Restrepo najverjetneje umorili uporniški sužnji in da se je isto zgodilo nekdanjim lastnikom posestva Eden, družini Quintero. Ker ve, da sužnji s posestva kujejo načrt za upor, prepriča Hilario, Adelino osebno sužnjo, da vohuni za Miguelom in poskuša izvedeti čim več o njihovih naklepih. Miguel ji sprva ne zaupa in jo odriva proč. Tudi Hilarii ni najbolj všeč, da bi izdajala, toda želja po snidenju s sinovoma je prevelika.
12:20
Večnim mladeničem se je nemogoče upreti, saj so privlačni, mladostni, šarmantni, inteligentni, družabni, polni energije in dobre volje. Ali je res, da imajo z 'odraščanjem' več težav moški kot ženske, ali gre le za mit, da so predvsem moški 'večni otroci'? O večnih otrocih bomo govorili v tokratni oddaji Dober dan. Z nami bosta psihoanalitik Matjaž Lunaček in raper Trkaj.
13:15
Pripravili smo vam pester nabor tem in prispevkov. Začenjamo s pripravami na najpomembnejši jesenski dogodek - na trgatev, ki pa se bo letos začela v globokem poletju, že čez nekaj dni. Kakšne težave povzroča suša kmetom, smo preverili tudi na Krasu in v Brkinih. Obiskali smo kmetijo na Vipavskem, ki se ukvarja z ovčjerejo ter bili v Posočju, kjer gojijo ameriške borovnice. Posneli smo tudi deloven dan v Sečoveljskih solinah.


Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

14:20
Uporabljajo čarobno palico ali čarobne besede in tako pričarajo zajca, se poigravajo s kartami ali z našo naivno miselnostjo. Njihovi triki ostajajo skrivnostni in jih le izjemoma ponovijo. Nastopajo doma in po svetu in se udeležujejo največjih čarovniških srečanj. Kakšno skrivnost bodo morda izdali Magic Wladimir, Sam Sebastjan, Čarodej Tone in Magoc Aleksander. Z njimi se bo pogovarjal Igor Pirkovič.
15:50
R: Celec Štefan... Ob koncu prve svetovne vojne in razpadu Avstro-ogrske monarhije, so se na novo začrtovale tudi meddržavne meje, ker je na njenih razvalinah nastala vrsta novih držav. Vsem nam je bolj ali manj znana situacija na Štajerskem in na Koroškem, italijanska zasedba Primorske, manj znani pa so nam dogodki v Prekmurju. Dokumentarec skuša osvetliti dogodke pred 95 leti, ko je Vilmoš Tkalec razglasil na ozemlju današnje Slovenije prvo, »socialistično«, Mursko republiko.
16:55
To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.
17:30
R: Muc Ema... V današnji oddaji bo Urška pripravila enostavno in okusno arašidovo maslo, za katerega bomo prepričani, kaj je v njem.

Čaka nas tudi recept za izvrsten čokoladni fondant, ki je primeren za diabetike in alergike – ob tej priložnosti nam bo Urška razložila, kakšna je razlika med fondantom, suflejem in kipnikom, kar pogosto zamenjujemo.

Izvedeli bomo, kaj je pravična trgovina in kako prepoznamo prehranske izdelke iz pravične trgovine.

Kako do unikatne reciklirane vrečke za večkratno uporabo, pa nam bo pokazal mojster ponovne uporabe.

18:00
Sužnji izvedo, kdo je kriv za poboje osvobojenih sužnjev. Miguel s svojimi možmi obišče Granadosa in mu naloži zasluženo kazen, za nameček pa ga še zapusti žena Ana, ki ima dovolj pretepanja in poniževanja. Zatočišče najde pri Felipeju Restrepu. Miguel razkrije Trinidadu, kdo sta v resnici markiza in njena spletična. Ko se mu Remedios zahvali za darilo, jo grobo zavrne in ji da vedeti, da je lažnivka.
18:50
Živa, Vid in Toni najdejo sotesko, kjer odmeva. Kričanje v soteski je lahko zabavna igra, dokler se zaradi odmeva ne izgubiš.
19:00
I: Arh Evelin, Ribič Oskar; R: Maravič Njegoš... Nekoč, pred davnimi časi, za devetimi cvetočimi travniki in desetimi sladolednimi kioski, so živeli razigrani in veseli otroci. Radi so se igrali lutkovno gledališče, v katerem so imeli glavno vlogo cirkuški junaki. Današnja pripoved govori o skuštranem levčku Florjanu, ki se ni maral česati. Kaj misliš, ga bo klovnu Čarliju uspelo prepričati, da glavnik ni prav nič grozen in da česanje ne boli?
19:05
R: Ven Jemeršič... Cmok ima zelo nagajivega prijatelja Bobka. Danes mu je skril hlače. Ko prideta otroka k Cmoku na kosilo, ju Cmok pričaka brez jedi. Skupaj iščejo hlače, saj se kuhati brez njih ne da. Med iskanjem postanejo lačni in vsi se strinjajo, da bi se jim zelo prilegel zavitek. Malenkost za velike mojstre kuhe. Aja, hlače je Bobek skril v hladilnik. No, problem s hlačami je rešen. Zdaj le še čarobna kuhalnica in mnogo višenj,..in zavitek je en, dva, tri nared. Pa dober tek.
19:25
R: Zemljič Barbara... Imate doma kakšno vesoljsko plovilo? Morda raketo? Ne? Nič hudega, saj raketa lahko postane kar običajna plastenka ali pa vaš čajnik. Koliko vesoljske zabave si lahko pričarate kar sami. Več uporabnih nasvetov pa vam bosta zaupala izkušeni poznavalec vesolja Timotej Maj in vesoljska popotnica veverica Šviga. Tri, dve, ena, naj se vesoljska dogodivščina prične.
19:45
R: Haidy Kancler... Nekoč je živela punčka Rezika, ki je živela sama z mamo. Očeta ni nikoli poznala, zdaj pa je še mama hudo zbolela. Da bi ji pomagala ozdraveti, se je odločila, da bo poiskala drevo, na katerem rastejo zlata jabolka. Z denarjem za dragoceni sadež bi lahko kupila vse potrebno za mamino ozdravitev.

Jablano čuva velik ptič, ki se sicer na vsakega ujezi, deklici pa sam utrga veliko zlato jabolko.

Z zaščito velikega ptiča je prodala v bližnji trgovini jabolko in dobila zanj toliko denarja, da je kupila zdravila za mamo in vse, kar je pri hiši manjkalo.

Ob skrbni punčkini negi je mama počasi ozdravela. Velik prič pa je prihajal na obisk, zobal drobtine ob njunem oknu in dobri deklici ter njeni mami še naprej pomagal.

20:00
Derren Brown: 2012 Specials; V prvem delu oddaje smo spremljali lahkomiselnega in sebičnega Stevena Brosnana,

ki ga je Derren Brown prepričal, da je konec sveta. Stevenova družina si želi, da bi se spremenil in začel ceniti življenje in vse, kar ima. Steven se ob igralcih, ki kažejo vse njegove slabe lastnosti, zamisli nad svojim početjem in spozna, da zelo pogreša vse, kar se mu je nekoč zdelo samoumevno. Po vrnitvi domov iz njega privrejo čustva.

20:50
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iii.; 3. sezona, 2. del Na zdravje življenju

Sarah, ki je spoznala, da je noseča, tlačijo more. Vse proste trenutke preživlja v bolniški sobi pri Reneju, ki počasi okreva. George se iz sydneyjske bolnišnice vrne domov v Ash Park in napove, da se jim bo pri večerji pridružil skrivnostni gost, sam pa bo razkril, kakšne načrte ima za prihodnost. Regina se poskuša pobotati z Elizabeth, toda ta ji še vedno ne zaupa. Gino, zgrožen zaradi Jamesa, noče na družinsko večerjo ...

21:40
Monsoon; Monsun je obsežen vremenski pojav ki vsako leto doseže Indijo. Nekateri mu pravijo največja predstava na svetu. Drugi mu pravijo življenje samo. Ta film pripoveduje o potovanju po Indiji v času monsuna. Začne se sredi maja, dva tedna pred nastopom monsuna.

Potovanje se začne v zakotju Kerale z obiskom pri dvanajstletni deklici z imenom Akila.

23:05
Prihod sina šefa Vinka Mahneta za producentko kviza Manco ne pomeni nič dobrega. Gabby Logan in Kevin Bridges se medtem ubadata z vročimi hrenovkami, ki se sončijo, in nevarnostjo požara, zato da bi osvojila 10 000 funtov, ki jih lahko podarita dobrodelni organizaciji po lastni izbiri.
23:50
R: Verdel Anže... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:00
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Živi pod zemljo, v gnezdu, v katerega vodijo rovi, prepleteni kot v labirintu. To je Krt Toni, ki ves čas koplje. Ker večino časa preživi pod zemljo, je skoraj slep.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Čušin Gregor, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Vsi otroci upajo, da bodo na razstavi cvetja dobili prvo nagrado. Laura Plinijo prepriča, da s čarovnijo razpiha Leovo in s tem tudi vse druge umetnine. Komisija spremeni pogoje: zmagal bo tisti, ki v Vinci prinese najlepši cvet. Tega bodo našli pod drevesom na Sončni gori. Laura izruva cvet s korenino in ogrozi, da bo vsa gora ostala brez rastlinja. Leo reši cvet, in ga vrne drevesu, v zahvalo dobi najlepše rože s Sončne gore in tako zmaga. Laura dobi samo smrdljiv bučkin cvet.
07:50
Niko je slabe volje, ker iz jezera potegne same smeti, a ga krokodilu Čarliju vseeno uspe razvedriti.
07:55
R: Nikolov Katarina... HRČEK MIHA PRIPOVEDUJE je risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v medosebnih odnosih na otroku razumljiv način. Zapletene medosebne odnose, v katerih se pogosto znajdejo tudi otroci razloži preprosto in razumljivo.
08:00
Skrivnostni Urad; Radkonov detektivski duh ne počiva niti ponoči. Le kam se odpravlja sumljivi sosed s sumljivo vrečo na rami? Radkon mu sledi. Je v reči orožje? Bomo videli.
08:05
I: Koltak Aljoša, Mavrič Martina; R: Krušič Siena... Martina In Ptičje Strašilo; Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.

Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.

Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

08:15
R: Humar Gruden Andreja... Ali Me Poznaš; V današnji oddaji se nam bo predstavila rdeče-črna stenica, ki jo včasih imenujemo tudi rdeči škratki. Živi v skupini z ostalimi “sestrami in brati”, najpogosteje na lipovih drevesih. Čez zimo se množično skrijejo v luknje lipovih debel.

Kot večina živih bitij tudi naše stenice pokukajo na plano ob prvem toplejšem soncu. Zelo družabne in zvedave žuželke so to.

Kako se po oploditvi odložena jajčeca razvijajo naprej v odraslo žuželko, pa bo moč videti v nadaljevanju oddaje…


Rdeče – črno stenico interpretira Maja Sever.

08:20
Gluhonema deklica Lucy bi rada spekla raco. Z očetom se odpravita na tržnico, da bi nakupila, kar potrebujeta. Tam Lucy sreča turškega dečka Cema. Njen oče ga obtoži, da mu je ukradel denarnico, a na koncu se vse dobro konča.
08:50
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... Izpod Rogle v hudourniški gozdni soteski izvira reka Mislinja. Nekoč dobro poznan mislinjski jarek, domovanje mogočnih vodnih kladiv ter plavžev, je bil dom Žige Zoisa. Idilična rečna krajina v svojih mogočnih hudourniških soteskah kaže mogočno vodno moč. Tu se je skozi stoletja razvijalo ogljarstvo in železarstvo. Antične poti ob reki Mislinji so od nekdaj živele z zgodbami ljudi. Dandanes pa se škuša s pomočjo čistilnih naprav ter ekološke ozaveščenosti vrniti rečno krajino v prvotno stanje. Na prodišču izliva Mislinje v Mežo je mogoče odkriti mineral, ki je povezan z zanimivimi zdravilnimi učinki.
09:30
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:50
Sužnji izvedo, kdo je kriv za poboje osvobojenih sužnjev. Miguel s svojimi možmi obišče Granadosa in mu naloži zasluženo kazen, za nameček pa ga še zapusti žena Ana, ki ima dovolj pretepanja in poniževanja. Zatočišče najde pri Felipeju Restrepu. Miguel razkrije Trinidadu, kdo sta v resnici markiza in njena spletična. Ko se mu Remedios zahvali za darilo, jo grobo zavrne in ji da vedeti, da je lažnivka.
12:45
R: Mihelčič Matjaž... Dolina Soče obsega višinski del Severne Primorske regije. Administrativno vključuje občine Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin. Na zahodu meji na Italijo, na jugu na Trnovski gozd, Banjšice in Brda. Na severu se po osrednjem grebenu Julijskih Alp stika z Gorenjsko, na vzhodu pa se nadaljuje v Idrijsko-Cerkljansko hribovje. Območje se nahaja na stičišču štirih geografskih enot: alpskega, predalpskega, dinarskega in submediteranskega sveta; ter na stičišču dveh evropskih makro regij: alpske in jadranske. V zaključeno celoto to območje povezuje reka Soča, ki predstavlja simbol regije. Razgibana zgodovina in bogata kulturna dediščina – kmečki punti, prve čitalnice, tradicionalne obrti, povsod prisotne ostaline iz soške fronte v prvi svetovni vojni, upor proti fašizmu in boj za slovenski jezik pod italijansko okupacijo, rapalska meja, po drugi svetovni vojni pa izkušnja življenja ob »železni zavesi« med zahodno in vzhodno Evropo – so močno zaznamovali ljudi in prostor. Vplivali so na skupno lokalno zavest, narečne posebnosti, tradicijo, kulturo, običaje in kulinarične značilnosti. Ko zadiši iz bovške kuhinje, se zmorejo le redki upreti znamenitim kulinaričnim posebnostim, kot so čompe an skuta, frika, slastni buški ali trentarski krafi ter že stoletja cenjen bovški sir.


Ata je popolnoma pomirjen, ker se je babica končno vrnila. In danes gre on sam na tržnico, ker se boji babico spet spustiti tja - kdo ve, kdaj bi se tokrat vrnila. Vnukinja pa uživa v ponovnem skupnem kuhanju z babico in atom.

13:20
Tudi v oddaji Dober dan bomo svetovali o izgubljanju odvečnih kilogramov. Z nami bo strokovnjakinja za zdravo prehrano Mojca Cepuš, skupaj s kuharskim mojstrom Lojzetom Čopom pa bomo podali še nekaj idej za pripravo suhih obrokov oz. t.i. lunch paketov. V kuharskem dvoboju se bosta v pripravi zdravih sladic pomerili Anja Rutar in Tjaša Štanta.
14:15
Prva soproga prvega slovenskega predsednika in prva prva dama samostojne Slovenije. Bila je v vrtincu svetovne zgodovine, sedela iz oči v oči s pomembnimi državniki in kronanimi glavami. O Sloveniji ve več kot Google. O naši zgodovini več kot knjige. Dama, ki je zažigalcem biografije svojega moža ponudila čaj in krompirjevo juho. Še vedno jo javno mnenje uvršča med najvplivnejše Slovenke. Od blizu se pogovarjamo s Štefko Kučan.
15:15
Valvasorjeva Slava Vojvodine Kranjske, ki je izšla daljnega leta 1689, zdaj pa je prevedena tudi v slovenščino, je izjemna zgodovinska publikacija, ki jo cenijo vsa področja znanosti, od naravoslovnih do humanistično družboslovnih. Tretja knjiga Slave je še posebno bogata z ilustracijami in vsebinsko zanimiva za širšo javnost ter zato veliko uporabljana. Tak, v teku stoletij močno obrabljen in poškodovan izvod je dobil v obnovo Center za konserviranje in restavriranje pisne in grafične dediščine pri Arhivu Republike Slovenije. Kaj vse zanimivega odkriva raziskava materialne podobe Slave Vojvodine Kranjske, kakšno je tehnično ozadje njenega nastanka ter kako je mogoče tako dragoceno knjigo obnoviti, pokaže oddaja, ki je nastala v avtorstvu Jadrana Sterleta in Tuga Štiglica ter v sodelovanju s prof. dr. Jedert Vodopivec Tomažič iz Arhiva RS.
15:45
R: Maravič Njegoš... Kingston se na koncertu sprehodijo skozi bogat repertoar njihovih večnih in ponarodelih uspešnic kot so Cela ulica nori, Non Stop, Tam Tam Tam, Dej povej Dej povej! in mnoge druge. Koncert so Kingstonom pomagali začiniti glasbeni gostje (Grega Skočir, Alya, 6 Pack Čukur, Vesele Štajerke, 4 Given), ki so skupaj z njimi predstavili skladbe v zanimivih duetih.
18:00
Victoria se spet poda v podzemlje, da bi našla skrivni prehod, po katerem bi zbežali s posestva. Medtem jo zasuje plaz zemlje, zato ne najde poti nazaj. Pogreba Cataline Restrepo se ne udeleži donja Adela. Brezmejno je žalostna, ker je Nicolás sklenil prodati Hilario za delavko v rudniku. Ne opazi, da je Victoria skrivnostno izginila. Remedios, Milagros in Tomás se odpravijo ponjo, vendar brez uspeha. Za pomoč prosijo Miguela.
18:50
Živa in Vid imata rada vsakršno vreme. Navdušena sta, ko se pred dežjem skrijeta v votlini,

malo manj pa, ko tam najdeta pošast.

19:00
I: Arh Evelin, Ribič Oskar; R: Maravič Njegoš... Nekoč, pred davnimi časi, za devetimi cvetočimi travniki in desetimi sladolednimi kioski, so živeli razigrani in veseli otroci. Radi so se igrali lutkovno gledališče, v katerem so imeli glavno vlogo cirkuški junaki. Današnja pripoved govori o duhcu Dimitriju, ki se je bal teme. Kaj misliš, ga bo klovnu Čarliju uspelo prepričati, da tema ni prav nič strašna?
19:05
R: Ven Jemeršič... TISTA O MAFINIH


Kaj lahko delamo, če zunaj divja nevihta? Cmok se zelo boji bliskov in grmenja, zato se skriva v omari. Otroka, ki prideta na obisk, ga ne najdeta. Iz omare daje navodila za pripravo zdravih mafinov s sadjem. Ko je nevihta mimo, so pečeni dišeči kolački. Cmok premaga strah pred nevihto, pecivo pa ponudijo še škratku Bobku.

19:25
Gašper gre v šolo, in to v prav posebno - jezikovno šolo. Učil se bo nemško. Pravzaprav nam je zaupal, da bi se rad naučil vse jezike naših držav. Zakaj? Zato, ker jih ne zna! Marija, ki je šla prvič v šolo, je domov prišla zelo vesela. Kaj mislite, bo tudi Gašperju všeč v novi šoli?
19:40
Jirka gre s staršema na obisk k priznanemu profesorju, ki ponuja delovno sodelovanje njegovemu očetu. Raziskovanju predani profesor živi s svojo pedantno soprogo v lepi hiši, družbo jima dela skrivnostni Artur in pa tri bele miške v mišji kletki, ki jih je gospod iz laboratorija pripeljal na svoj dom. Jirka je nad miškami navdušen a med hranjenjem jim po nesreči odpre vratca in vse tri pobegnejo iz kletke. Prične se divji in skrivnostni lov po hiši, še posebej napet, ko iz sosednje sobe pride Artur - velik bel muc!Težko je skriti, kaj se dogaja, male živalice naredijo veliko zmede in škode...Stari profesor pa Jirki v vsem stoji ob strani...
20:05
Pope Francis; Papež Frančišek je v nekaj mesecih postal pomemben dejavnik v svetovni politiki. Njegov izvirni pristop buri duhove tudi v Vatikanu, njegova želja po reformah ima tam veliko nasprotnikov. Mu bo uspelo obvladati škandale, ki pretresajo najmanjšo državo na svetu?

Jorge Luis Bergoglio se je že v mladosti zapletal v spore. Najpomembnejši je bil v zvezi z vlogo jezuitov med vojaško diktaturo, ki se je v Argentini začela leta 1976. Njegovi nasprotniki poskušajo dokazati, da se je v obdobju diktature generala Videle kompromitiral.

V Argentini je bolečina še vedno živa, še vedno je 300.000 pogrešanih. Številni duhovniki so sodelovali z oblastjo, Bergoglio pa je raje razpustil skupnost jezuitov v trenutku, ko jo je ogrozila vojska.

21:05
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iii.; 3. sezona, 3. del Nekje onkraj morja

Sarah je v Sydneyju pri teti Peg pod pretvezo, da išče kirurga za Reneja, v resnici pa se trudi najti zdravnika, ki bi opravil splav. Elizabeth, ki je tudi spet v Sydneyju, jo povabi na čaj in se ji opraviči za izbruh v bolnišnici in svoje

nekdanje ravnanje. V Ash Parku vlada razburjenje; pripraviti je treba vse za večer kartanja za gospode. Regina se trudi prevzeti vlogo gospodarice v hiši, toda Olivia ima vse pod nadzorom. George preseneti Carolyn, ko ugane, kdo je Annin pravi oče ...

22:00
Če bi zavist gorela, bi bila Slovenija že požgana, pravijo mnogi. Da je zavist na Slovenskem še gosteje posejana kot drugod. Zakaj smo tako zavistni, kaj poganja ta hudi greh? O zavisti bosta z gostiteljico Manco Košir razmišljala igralka Polona Vetrih in pisatelj dr. Miha Mazzini.
22:50
I: Coutts Brett, Geenty Craig, Hema-Taylor Pana, Horan Xavier, Ionda Christina, Moy Colin, Rea Neill, Sampson Nic, Sutherland Fern, Vaughan Phil; R: Smith Mike... Brokenwood Mysteries Ii.; V Brokenwood pride gostovat Mikova najljubša country pevka Holly Collins, ki med koncertom oznani, da bo zapustila Novo Zelandijo in se preselila v ZDA, v Nashville. To preseneti člane njenega benda, pa tudi vse oboževalce. Naslednje jutro odkrijejo v banji mrtvo Holly. Nekdo je vrgel v vodo električno kitaro in jo tako ubil. Mike izve, da je imela razmerje s kitaristom Waylonom, ki je bil prej v zvezi še z dvema drugima članicama benda, z eno pa ima celo petletno hčerko. Potem detektivi odkrijejo, da je tudi Waylon mrtev, njegova hči pa je izginila. Ko hoče Mike zaslišati člane benda, ne more naslednje jutro najti nikogar od njih.
00:20
Glasbeni spoti, pon.
01:25
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
V globokih vodah velikih oceanov živi orka Olga in njena družina. Vedno plavajo skupaj, vse od tečajev do tropskih morij.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Gottardo izzove Leonarda na novo težko preizkušnjo: kdor se bo z barko ustavil čisto na vrhu velikega slapa ali prvi prispel do bobrovega jezu pod slapom, bo zmagovalec. Leonardo opremi dno barke z napihnjenimi usnjenimi baloni, Laura, kapitanka, se zanaša na Plinijino pomoč. CelMeč spet vse pokvari, tako da se očetov čoln raztrešči na dnu slapu, Leonardova ekipa pa mehko pristane na vodi.
07:50
Jožija nosi luna na nenavaden način, Niko pa se na vse pretege trudi, da se Joži ne bi poškodoval.
07:55
R: Vidmar Maja... Studio Kriškraš; Mladi nadebudni peki, Tibor, Aljaž in Lana, obiiščejo mlin in se naučijo mletja moke. V nadaljevanju zamesijoi kruh in ga celo poskušajo prodati. Tudi Črtek in Bor v studiu ustvarjata s testom, Črtek bi vanj najraje zamesil gumičrve, ampak to seveda ne gre. Jima na koncu uspe speči okusne žemljice?
08:20
Petar pride na obisk k dedku in babici. S prijatelji odžene ovce na pašo. Črna ovca se jim izgubi in pastirčku, ki jo gre iskat, na nogo pade težka veja. Otrokom pomaga Radovan, ki ga imajo vaščani za čudaka.
08:55
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... Ob izmučenih rečnih bregovih reke Polskave voditelja zasledujeta zgodbo o iskalcih zlata. Ker skušata ob meliorirani strugi na dravskem polju z ribiči odkriti v kakšnem stanju je reka, potujeta vzdolž izliva Polskave v Dravinjo do njenega izvira na Pohorju. Ob hudourniški strugi v začetku male in velike Polskave srečata gosta, ki se ukvarjata z raziskovanjem ter odkrivanjem slovenskih draguljev. Ob spoznanju kaj je danes naše največje bogastvo, voditelja zaključita tokratno popotovanje.
09:35
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:50
Victoria se spet poda v podzemlje, da bi našla skrivni prehod, po katerem bi zbežali s posestva. Medtem jo zasuje plaz zemlje, zato ne najde poti nazaj. Pogreba Cataline Restrepo se ne udeleži donja Adela. Brezmejno je žalostna, ker je Nicolás sklenil prodati Hilario za delavko v rudniku. Ne opazi, da je Victoria skrivnostno izginila. Remedios, Milagros in Tomás se odpravijo ponjo, vendar brez uspeha. Za pomoč prosijo Miguela.
12:45
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
13:25
Kako si predstavljate svojo starost? Bi šli v dom za upokojence, kjer bi imeli prijatelje, s katerimi bi se lahko družili, ali bi raje ostali pri svojih otrocih? Kako prepričati starše, da bi odšli v dom? O odhodu v dom za upokojence in življenju tam se bomo pogovarjali z Manco Košir in socialno delavko Martino Martinčič, naši gostje pa bodo tudi direktorica Socialnovarstvenega doma Taber mag. Elizabeta Pristav Bobnar in aktivni prebivalci nekaterih domov za upokojence.
14:20
Jubilejni, 30. Alpski večer smo posneli v dvorani Danica v Bohinju 14. maja 2016. Praznovali smo 50 let Alpskega kvinteta. Ob njem so sodelovali še: Društvo lovski rogisti Bohinj, Ansambel Sekstakord, Veseli svatje, Ansambel Dori, Okrogli muzikanti, Die Mooskirchner in Ansambel Saša Avsenika. Program je povezoval Vinko Šimek.
15:40
R: Grlj Božo... Voda je bila že od nekdaj pomemben življenjski element. Človek jo je potreboval, brez nje ne bi mogel preživeti, obenem pa se vode bal. Bal se je njene moči, ob kateri je vsakič znova odkrival svojo nemoč. Zato se ji je z darovanjem poklanjal. Častil je vodna božanstva in prosil za preživetje. Povodnega moža so se otroci bali, zato se derečim rekam niso upali približevati. Reke so imele v daljni preteklosti tudi pomembno vlogo trgovskih poti, zato so se njihovim - rečnim božanstvom poklanjali tudi brodarji, tako gre na primer tudi njim zahvala za arheološko bogastvo Ljubljanice. Fužinske brzice je namreč varovalo božanstvo Laburus, v zameno za to pa so na tem delu rečnega dna dočakali današnje dni številni starodavni predmeti.
16:20
Prihod sina šefa Vinka Mahneta za producentko kviza Manco ne pomeni nič dobrega. Gabby Logan in Kevin Bridges se medtem ubadata z vročimi hrenovkami, ki se sončijo, in nevarnostjo požara, zato da bi osvojila 10 000 funtov, ki jih lahko podarita dobrodelni organizaciji po lastni izbiri.
17:10
Če bi zavist gorela, bi bila Slovenija že požgana, pravijo mnogi. Da je zavist na Slovenskem še gosteje posejana kot drugod. Zakaj smo tako zavistni, kaj poganja ta hudi greh? O zavisti bosta z gostiteljico Manco Košir razmišljala igralka Polona Vetrih in pisatelj dr. Miha Mazzini.
18:00
Victoria se še vedno ni vrnila. Eugenia, ki ima spet nekaj za bregom, obišče Eden, da bi se pogovorila z markizo o svojih poslovnih načrtih. Ko izve, da pogrešajo tudi Miguela, najde edino možno razlago. Čas pa se ljubimcema izteka. Vedno manj imata zraka in vode. Victoria prosi za pomoč pokojno mamo Lorenzo. Medtem prispe v mesto nenavaden par. On nosi turban, ona pa naj bi bila slavna jasnovidka.
18:50
Živa, Vid in Toni se igrajo na snegu, toda Vida vedno bolj zebe. Od mraza postane čisto trd in ogreje ga šele pomoč prijateljev.
19:00
Manca igra lutkovno predstavo, ko se spotakne in podre oder. Brata in sestra se ji smejijo in Manca se užali. Vila Mila ji predlaga, naj poskusi na vse gledati s smešne plati. Manca pretirava in se norčuje iz drugih. Zdaj so užaljeni Maks, Rok in Neža. Mila spet svetuje Manci in otroci se pobotajo.
19:10
I: Ćirović Lucija(Kakadudu), Ribič Igor(Ribič Pepe); R: Kleva Peter(režiser terenskih prispevkov), Maravič Njegoš... Otroci bi pekli preste, a moke ni nikjer. Pepe, v mlin bo treba! V tisti mlin v Črnomlju, ki so ga začarale vile in zdaj melje zgolj črno moko. No, medtem ko se preste pečejo, pa lahko zapojemo in zaplešemo! Ali pa povprašamo, če je kdo kje videl Kakapunco ...
19:35
Chi-jev oče ne sliši in ne govori, zato se Chi z njim pogovarja v znakovnem jeziku.

Med sošolci pa je ta senzorna ovira Chijevega očeta predmet norčevanja, zato deček ne želi, da bi ga oče po pouku prišel iskat pred šolo.

Svojo veliko željo mali Chi zapiše tudi na svojo tablico. Oče zapis opazi in razume sinkovo stisko.

Po naključju nekega dne Chi pomaga policiji pri sporazumevanju z gluhonemo starko, ker dobro pozna znakovni jezik. Zave se, da je bil do očeta krivičen.

Naslednji dan očeta sam povabi v šolo, kjer vse sošolce nauči odkretati pesem »Ti si moj sonček« v znakovnem jeziku.

19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00
R: Dolinar Danica... Ob 60 letnici simfoničnega orkestra RTVS ga bomo skozi dokumentarno oddajo spremljali na njegovi uspešni turneji po Nemčiji, Belgiji in Nizozemski.

Kako pride do take turneje? Kakšno je življenje simfoničnega orkestra na turneji? Kakšne odgovornosti, napore pa tudi umetniške užitke prinaša? Kakšna je organizacija take turneje? V oddaji razkrivamo tudi tiste strani potovanja in nastopanja, ki ostajajo očem poslušalcev v koncertni dvorani skrite.

V tednu dni so Simfoniki pod taktirko odličnega Daniela Raiskina in z gostujočim, vrhunskim solistom, violinistom Vadimom Gluzmanom navdušili občinstvo v koncertnih dvoranah v Wittnu, Antwerpnu, Eindhovnu, Mulheimu an der Ruhr in Villingen-Schweningenu.

Direktor fotografije filma je Jure Nemec, tonski mojster Aleš Koman, montažer Miloš Miloševič, scenaristka, režiserka in urednica pa Danica Dolinar.

20:55
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iii.; 3. sezona, 4. del Prestara za sanje

Sarah odvihra iz zdravnikove ordinacije in pri tem izgubi ovojnico s Peginim

naslovom. Medtem je v Ash Parku večer kartanja v polnem razmahu. Glavna zvezda je Carolyn, ki s svojimi domislicami tako očara sira Richarda, da ji ponudi delo pri svojem časopisu. Sir Richard Georgeu tudi še enkrat zatrdi,

da ga bo podprl pri kandidaturi za predstavnika Deželne stranke. Olivia ugotovi, da je mali Georgie izginil, in v hiši zavlada panika ...

21:50
Born In Syria / Nacido En Siria; Odkar se je začela državljanska vojna, so Sirijo zapustili že štirje milijoni ljudi, od teh je bila več kot polovica otrok. Dokumentarni film prikazuje beg pred nasiljem skozi oči otrok. V sami srajčki trpijo zaradi izkoriščanja mafijcev, mrzlega razburkanega morja in negotove prihodnosti. Ko prispejo na cilj, se zanje začne nova kalvarija: vključevanje v najpogosteje sovražno okolje.

Priča smo največjemu eksodusu beguncev po drugi svetovni vojni. Zgodbe o vojni, trpljenju in obupu so obenem zgodbe o premagovanju težav, o nedolžnosti, pogumu in upanju. Pomagajo nam razumeti, kaj pomeni biti rojen v Siriji.

22:45
50 Feet From Syria; Sirsko-ameriški kirurg Hisham Bismar je s kovčkom podarjenih jeklenih protez prispel v turško bolnišnico na meji s Sirijo. Našel je grozo, kaos in množice beguncev, ki so potrebovali zdravniško pomoč. Dokumentarna oddaja je portret mirnega in odločnega moža, ki poskuša pomagati ranjencem in bolnikom sredi kaosa in vojne vihre. Pomagala bo razumeti trpljenje Sircev v enem najbolj surovih in nečloveških spopadov moderne dobe, ki uničuje življenja mnogih in jih sili v beg.
23:25
Surprise Surprise 2; V tokratni oddaji bo voditeljica Holly Willoughby z novo boksarsko opremo presenetila Tommyja Blackmora, ki že 43 let vodi boksarski klub in pomaga skupnosti. Deborah, Paula in Maureen bodo razveselili s počitnicami v Barceloni. Kath Ryan s tortami razvaja ranjene britanske vojake in jim s pogovorom marsikdaj polepša dan, zato jo je Mark Wright presenetil na delovnem mestu. Devetletna Leah in dvanajstletna Lauren požrtvovalno skrbita za mlajša bratca, ki imata hudo bolezen. Presenetile so ju članice dekliške skupine Little Mix in z njima preživele nepozaben dan. Mervyn iz Dorseta je veteran britanske vojske, ki je dobil odlikovanje, ker je iz močvirja rešil izgubljenega malčka. Žal so mu odlikovanje ukradli in od takrat se ne udeležuje več srečanj s tovariši. Holly mu je pripravila posebno presenečenje.
00:15
Surprise Surprise 2; Holly Willoughby v tokratni oddaji preseneti ženo vojaka, osemletno hčerko epileptične matere, požrtvovalnega trenerja fitnesa in dedka osmih vnukov.
01:05
R: Blažin Nina... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:05
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.