Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi ima tremo zaradi predstave, v kateri bo nastopal. Meni, da potrebuje kanček sreče, da bo šlo vse tako, kot je treba. Nato na vrtu naleti na srebrno zvezdico. To je gotovo njegova srečna zvezda. Prosi jo za srečo, a zvezdica mu pove, da ne potrebuje sreče – le potruditi se mora in dati vse od sebe. Bibi ni ravno prepričan o tem, zato se dogovorita, da ji bo pomagal vrniti se na nebo in se pri tem naučil vse o sreči. Ko jo skuša spraviti više in više, mu zvezdica pokaže, da tudi rastline, ki rastejo, in pajki, ki pletejo mreže, ne potrebujejo sreče, temveč morajo za svoj uspeh trdo garati. Bibi končno razume in njegova predstava je zelo uspešna.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:30
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Čarli se sprašuje, ali bo Lola sploh kdaj tako zaspana, da bo šla spat. Ona pa se ne da: najprej skupaj s tigri pije jagodnik, nato si z levom umiva zobe, preganja kite iz kopalne kadi ter raja s parom plešočih psov. Ko pa jo Čarliju vendarle uspe spraviti v posteljo, ga čaka presenečenje.
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Naberšnik Marko... Bukvožerček; Barbara bo predstavila Bobka, fantiča, ki je na jezeru zagledal čoln. A takoj ko je skočil nanj, se je z brega oglasila miška, ki si je želela z njim in za njo še žabica, pa zajček in lisica. Ko se jim je pridružil še medved, pa se je zapletlo.
08:00
I: Koltak Aljoša, Mavrič Martina; R: Krušič Siena... Martina In Ptičje Strašilo; Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.

Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.

Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

08:15
MEPI je mednaroden program, namenjen ne tekmovalnemu preizkušanju na številnih področjih. Vanj se lahko vključujejo mladi med 14. in 25. letom. Njegovo bistvo tiči precej globje od samih rezultatov pri določenih izzivih. Vzpodbujal naj bi predvsem osebno rast, samozavest, spoštovanje sebe in okolice. Čeprav je program, ki ga izvajajo že v 130 državah, zasnovan tudi tekmovalno, pa je edina tekma, ki jo posameznik bije, tekma s samim seboj. V ospredje pa ob tem pogosto privrejo prave prvine prijateljstva in tovarištva. V program MEPI je že nekaj let vključena tudi Gimnazija Kranj. Naša ekipa se jim je pridružila na eni izmed glavnih preizkušenj – na več dnevni odpravi.

scenaristka in urednica: Nuša Ekar, režiser: Božo Grlj, snemalec: Stojan Femec, montažer: Milan Miloševič.

09:05
R: Vrtačnik Igor... Leta 1937 se je v skupinici študentov naravoslovcev v vasi Rača pod Velebitom rodilo slovensko potapljaštvo. Že leto za tem pa sta pobudnika skupine, brata Ivan in Dušan Kuščer posnela tudi prve podvodne fotografije le z nekaj letnim zamikom za prvimi podvodnimi posnetki Francoza Luisa Boutana in Nemca Hansa Hassa, ki je tudi avtor prvega podvodnega filma, posnetega l. 1949 na Karibih.

Marjan Richter je le tri leta za Hassom posnel prvi slovenski podvodni film: “Sprehodi pod morjem”, Mile de Gleria pa “Salpe”. Leta 1958 so sodelavci inštituta za elektroveze izdelali verjetno prvi sistem za prenos televizijske slike pod morjem.

Tem zavidljivo uspešnim in romantičnimi pionirjem so sledile generacije vrhunskih in nadarjenih slovenskih podvodnih fotografov.

Lovci teme je film o začetkih potapljanja in podvodne fotografije ter o želji po odkrivanju neznanega.

09:50
V mestu Bra v Piemontu so se zbrali mali sirarji iz vsega sveta in na ulicah in trgih ponudili več sto različnih sirov. Pravi sejem biotske raznolikosti. Anna Karine ima sirarno na Norveškem , kjer izdeluje »glitos« sir , ki ga pripravijo s karamelizacijo sladkorja, Eirny iz Islandije nam predstavi skyr , Roberto nam pove zgodbo o siru-torti, ki je dobil ime po Mona Lizi. V Bra so prišli tudi mali kmetje iz Afrike, Julijus se ukvarja , tako kot že njegovi predniki , s priprejo mleka v Keniji, Fantalle je pastir kamel iz Etiopije. Kamelje mleko in jogurt z dodatkom saj oziroma oglja , ki ga izdeluje julijus, sta tudi zdravilna. Sejem sirov malih sirarjev organizira mednarodno združenje Slow Food, ki s svojimi projekti ščiti male kmete in pridelke in izdelke , ki zaradi nadvlade multinacionalk , ki se ukvarjajo s hrano, danes pospešeno izginjajo.
10:15
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue AndersonAlmanzove sanje o gradnji hiše se ne uresničujejo po načrtu, zato je prisiljen prestaviti poroko do takrat, ko se bo spet postavil na noge. Laura ima idejo, kako bi lahko več zaslužila, vendar to povzroči hude težave v njuni zvezi. Medtem pa je Eliza Jane prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja.

11:05
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:10
V torkovi oddaji Dobro jutro bomo govorili o 13. plači in božičnici. Komu je namenjena, koliko običajno znaša, kdo jo lahko izplača in kdo dobi. Več kot tretjina ljudi v Sloveniji ima občutek, da se je stanje na področju neenakosti in diskriminacije v zadnjih letih poslabšalo. Ali se je res, nam bo povedal zagovornik načela enakosti Miha Lobnik. V prometnih minutah bomo spoznali različne elektronske varnostne sisteme, ki so vgrajeni v naše avtomobile. V Poroti pa bomo ugotavljali, kako dobre so slovenske šole.
14:40
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
15:50
R: Aleksandar Reljić... »Zavrženi« je zgodba o romskih beguncih iz Kosova, ki živijo v revni četrti Veliki Rit v Novem Sadu. Pri tamkajšnjih ljudeh niso dobrodošli zaradi svojih navad in drugačne miselnosti. Med vojno na Kosovu leta 1999 so morali ti ljudje zbežati pred Albanci in etičnim čiščenjem, zaradi albanskega jezika, ki ga govorijo in zaradi muslimanske vere, pa jih imajo srbski sosedi za Albance. Niti predstavljali si niso, da bodo tudi v Srbiji v nevarnosti. Kadar koli se na Kosovu zgodi napada na Srbe, imajo ti ljudje v Srbiji velike težave. Leta 2004 so denimo srbski skrajneži vpadli v Veliki Rit in se znesli nad njimi, v Beogradu in Nišu pa porušili dve mošeji.
16:20
R: Mihelčič Matjaž... Predstavili bomo malo širško krajino na severu kontinenta Afrika natančneje Magreb, po arabsko zahod. Najbolj vsakdanje živilo v Magrebu je pšenica znana pod imenom kuskus, mi bomo dodali zraven še mesno jed in sicer kebab žepke.
16:55
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan in Andy Garvey se preselita v kraj Zaspano oko, da bi si ponovno uredila življenje. Jonathan postane šerifov namestnik, vendar pa je njegovo delo nevarno in ogroža tudi njegovega sina.

17:55
V Združenih arabskih emiratih poteka svetovno klubsko nogometno prvenstvo, na katerem nastopajo zmagovalci lige prvakov vsake celine. V prvem polfinalu se bosta pomerila brazilski Gremio iz Porto Alegreja in mehiška Pachuca. Gremio se je v polfinale uvrstil neposredno kot aktualni prvak južnoameriškega pokala Libertadores. Moštvo Pachuce je zmagovalec lige prvakov Severne in Srednje Amerike ter Karibov. V polfinale so se uvrstili s četrtfinalno zmago nad prvakom afriške lige prvakov Casablanco. Zadetek za zmago je v podaljšku dosegel Guzman. Zagotovo nas čaka zanimiv ameriški dvoboj, poln čustev, za preboj v nedeljski finale. Reporter bo Aleš Potočnik.
20:00
Konec leta je čas za pregled športnih dosežkov in uspehov. V Sloveniji se na enem mestu zberejo športniki na prireditvi Športnik leta. Prva prireditev je bila že davnega leta 1968, ko sta zmagala Marjana Lubej in Miro Cerar. Tokrat je na sporedu jubilejna, 50. prireditev. Kdo bo zamenjal Tino Trstenjak in Petra Prevca? Kandidatov je veliko, na vrhu pa je prostor samo za enega.

Z vami bosta voditelja Anže Bašelj in Jure Mastnak.

21:10
Druga postaja alpske turneje smučarskega krosa bo švicarska Arosa, ki bo petič zapored gostila tekmo svetovnega pokala. Gre za nočno sprintersko preizkušnjo, saj je proga nekoliko krajša kot na preostalih prizoriščih. Po odpovedani sobotni tekmi v Val Thorensu (izg.: val toránsu) bodo imeli tekmovalci torej novo priložnost, da se dokažejo. Tudi Filip Flisar, ki se je v uvodu v sezono uvrstil na 18. mesto. Reporter bo Leon Andrejka.
22:35
Through The Glass Darkly / Sasom I En Spegel; Cikel: INGMAR BERGMAN

THROUGH A GLASS DARKLY

Švedski film, 1961

Režija in scenarij: Ingmar Bergman

Igrajo: Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Max von Sydow

V švedski meščanski družini, ki preživlja dopust na enem izmed samotnih otokov Severnega morja, so vezi že dolgo krhke. Oče David je pisatelj, ki zanemarja družino in se posveča književnosti. Zdaj pa družini preti nova tragedija. Davidova odrasla hči Karin trpi za shizofrenijo in na otok pride z možem Martinom, ki jo ljubeče spodbuja. Martin ne sluti, da se njeno stanje hitro poslabšuje... Na drugi strani se njenega drsenja v norost zaveda oče, ki je prebral hčerin dnevnik, a je tako čustveno distanciran do družine, da ji ne zna pomagati. Karin doživi hudo shizofrenično epizodo s prisluhi in religioznimi prividi. Prepričana je, da jo bog čaka na drugi strani vrat v zgornjem nadstropju počitniške hiše. Ravno ko se odprejo vrata, se na otok spusti helikopter in njen privid boga se spremeni v halucinacijo pretečega pajka. Karin se dokončno zlomi, misleč, da ni dobrega boga.

Gre za del trilogije »Tišina Boga« o razbiti družini zlomljenih posameznikov, ki so izgubili vez drug z drugim in jo poskušajo ponovno vzpostaviti, čeprav se zdi njihov trud zaman. Poglobljeno obravnava tudi zlomljeno duševnost, vero in njen nujni kontrapunkt, dvom. Konec je srečen in nesrečen, saj se na podlagi hčerinega duševnega razpada pobotata oče in sin: žarek upanja posije šele na ozadju katastrofe. Film je prejel oskarja za najboljši tujejezični film leta 1962 in slovi po markantnem nastopu Harriet Andersson kot shizofrene bolnice. Anderssonova brezhibno zaigra skrajno nasprotna razpoloženja in svojemu liku vdihuje dvoje nasprotnih teženj: po treznosti in življenju ter, na drugi strani, po blaznosti in anihilaciji.

00:00
V londonskem Palladiumu bo Bradley Walsh nocoj gostil britansko skupino ABC, ki je zaslovela s ploščo Leksikon ljubezni. V izvedbi newyorškega gledališča Phoenix si bomo v oddaji lahko ogledali odlomek iz muzikala Fantje in dekleta. Sledila bosta glasbena nastopa Nathana Sykesa ter Gregoryja Porterja in mladega nadarjenega kitarista Miloša Karadaglića. Večer bo popestril gostobesedni komik Steve Williams, za konec pa bomo videli še nekaj akrobacij v izvedbi dua Sons Company.
00:50
R: Jemeršič Dafne... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:55
V Združenih arabskih emiratih poteka svetovno klubsko nogometno prvenstvo, na katerem nastopajo zmagovalci lige prvakov vsake celine. V prvem polfinalu se bosta pomerila brazilski Gremio iz Porto Alegreja in mehiška Pachuca. Gremio se je v polfinale uvrstil neposredno kot aktualni prvak južnoameriškega pokala Libertadores. Moštvo Pachuce je zmagovalec lige prvakov Severne in Srednje Amerike ter Karibov. V polfinale so se uvrstili s četrtfinalno zmago nad prvakom afriške lige prvakov Casablanco. Zadetek za zmago je v podaljšku dosegel Guzman. Zagotovo nas čaka zanimiv ameriški dvoboj, poln čustev, za preboj v nedeljski finale. Reporter bo Aleš Potočnik.
03:35
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Teta Lavra Bibiju pošlje darilo – teleskop. Bibi je navdušen, ko lahko opazuje stvari, ki so zelo oddaljene, skozi teleskop pa so videti čisto blizu. Najprej si ogleda Pujsija, nato drevesa na vrtu, ko se znoči, pa si ogleda še vesolje. Na zvezdnem nebu plešejo vesoljski pujski, prav pred njegovimi očmi. Teleskop je gotovo eno najboljših daril vseh časov. Kar naenkrat pa zagleda, da proti njemu leti ogromen komet. Saj to je grozno! A le, dokler ne spozna, da je to le nalepka, ki je skozi teleskop videti ogromna.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:25
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
V knjižnici je treba govoriti čisto potiho. To pa je za Lolo strašansko težko, še posebej, ker nikakor ne more najti svoje najljubše knjige z naslovom Mravlje, muhe in metulji. Čarli ji zato pokaže knjigo o dinozavrih, pa o Rimljanih in celo postavljanko, iz katere pršijo čudoviti cvetovi. Toda nič se ne more meriti z Lolino najljubšo knjigo! Ali morda vendarle?
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Vidmar Maja... Studio Kriškraš; MORJE


Knjiga o morju, z vsemi dogodivščinami, ki jih doživlja glavna junakinja, je čisto prevzela bobra Bora. Odloči se, da se s Črtkom odpravita na izlet do obale! Kaj pa bosta tam počela? Z idejami ju navdahneta deček Aid in njegova sestrica Tajda. Skupaj lovita ribe, jih odneseta v akvarij in potem počneta še marsikaj zanimivega.

08:25
Ko Božiček po pomoti zgreši dimnik na hiši, kjer živi mali Martin, darila padejo naravnost pod češnjevo drevo, kjer domujejo Bibe. Biba Malčka in prijatelji ugotovijo, komu so darila namenjena in sklenejo, da jih bodo prinesli na pravo mesto. Na poti naletijo, seveda, na kopico nepredvidenih ovir, a nič jih ne more zaustaviti pri tem, da mali Martin pravočasno dobi to, kar mu je bilo namenjeno ob letošnjem božiču.

Epsko popotovanje od češnje do božičnega drevesca v Martinovem domu je nastal v produkciji Qollective d.o.o., tujih partnerjev ter RTV Slovenija.

Bibe je pred leti zasnovala Lila Prapp in naši malčki so jih imeli priložnost videti v otroški reviji Ciciban.

Gre za izvirno 3D animacijo. Z največjim veseljem vas vabimo k ogledu napete in ljubke božične zgodbe.

08:50
Oddaja Lučka je namenjena najmlajšim, torej predšolskim otrokom in otrokom iz nižjih razredov osnovne šole. Sestavljena je iz več sklopov, in sicer iz uvodnega pogovora med voditeljico in lutko, delavnice za otroke, prispevkov o obravnavani tematiki in risank. Priprava oddaje poteka v sodelovanju z dvojezičnimi osnovnimi šolami in vrtci v Prekmurju.

A Pitypang című gyermekműsor a legkisebbeknek, tehát az óvodásoknak és az alsó tagozatos általános iskolásoknak szól. Az adás a szórakoztató jellegen kívül oktató jellegű is, hiszen egy-egy adott témával foglalkozik, amelyről a gyerekek a műsorvezetővel és Makk Palkóval beszélgetnek, a stúdión kívül pedig »élőben« is sok mindent tapasztalnak és kipróbálhatnak.

09:40
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
10:30
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Jonathan in Andy Garvey se preselita v kraj Zaspano oko, da bi si ponovno uredila življenje. Jonathan postane šerifov namestnik, vendar pa je njegovo delo nevarno in ogroža tudi njegovega sina.

11:30
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

14:00
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
15:05
R: Vilar Mile... Tokratna oddaja bo dobrodelno obarvana, saj bomo v Vikend paketu s pomočjo gledalcev zbirali sredstva za pomoč otrokom in družinam v stiski. Obenem bomo v oddaji zaključili projekt 'dobrodelnega vikenda', ki ga bodo izpeljale vikend oddaje Razvedrilnega programa TV Slovenija. Skupna zbrana sredstva bo v imenu Zveze prijateljev mladine prevzela predsednica Darja Groznik. V oddaji bomo gostili tudi kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča in deklico Emo, ki bosta kot ambasadorja podjetja Lidl Slovenija, partnerja pri dobrodelni akciji, predstavila svoj prispevek k zbiranju sredstev. Bernardi se bo na zofi pridružil še Andrej Šifrer, ki praznuje štiridesetletnico izida svoje prve plošče. Poleg Andreja Šifrerja se bosta na glasbenem odru predstavila še Zlatko in Tina Marinšek. Zlatan Ćordić – Zlatko, Saša Einsiedler in Jernej Kuntner pa so tokratna komentatorska imena. Tudi to nedeljo sodelujte v naši nagradni igri in stavite na svojega favorita!
19:55
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:10
R: Hunt Chris... Placido Domingo, My Greatest Roles; V dokumentarnem filmu tenorist Placido Domingo opisuje svoje najljubše operne vloge in s tem razkrije svojo življenjsko zgodbo mnogo bolj nazorno in ganljivo kot kdajkoli prej. Program je poln dragocenih posnetkov njegovih nastopov, dopolnjujejo pa ga prispevki kolegov, kot so Kiri te Kanawa, Luciano Pavarotti in Zubin Mehta.

Uživali boste v odlomkih iz oper Carmen, Gioconda, Ernani, Deklica z zahoda, Andrea Chenier, Tosca, Hoffmanove pripovedke, Samson in Dalila, Lohengrin, Glumači in Otello.

21:40
V Drami je v četrt stoletja odigral največje like svetovne dramatike. Težko najdeš igralca, ki ga hkrati tako ljubi filmska kamera in ki tako napolni gledališki oder. Igralca, ki bi bil enako vrhunski v komedijah in v velikih dramah. Velikemu igralcu v spomin ponavljamo oddajo Od blizu, v kateri se je meseca aprila pred premiero predstave Biblija, prvi poskus pogovarjal z novinarko in pisateljico Vesno Milek.
22:30
Zvenenje V Glavi; ZVENENJE V GLAVI, slovenski celovečerni igrani film, 2002


Režiser: Andrej Košak /Scenarist: Andrej Košak, Dejan Dukovski / Avtor literarne predloge: Drago Jančar / Direktor fotografije: Dušan Joksimović / Avtor glasbe: Saša Lošić / Scenograf: Pepi Sekulič / Igrajo: Jernej Šugman, Ksenija Mišić, Vlado Novak, Uroš Potočnik, Radko Polič, Ivan Ivo Godnič, Haris Burina, Petar Arsovski, Bogdan Diklić…


Vroče poletje 1970, Centralni zapor Livada. Keber, legenda med zaporniki, se z upravnikom dogovori za ogled košarkarske tekme med Jugoslavijo in ZDA. Finale svetovnega prvenstva v Ljubljani. Med ogledom tekme zaradi izzivanja paznika Keber vrže televizor v rešetke in začne se upor širših dimenzij. Zaporniki osvojijo zapor, ustanovijo odbor, izberejo vodjo in postavijo šest zahtev, med katerimi je tudi Kebrova zahteva po ponovnem ogledu tekme, pa čeprav naši še enkrat igrajo z Američani. Pogajanja propadejo, vodji stopi oblast v glavo in zaporniki začnejo zapirati zapornike. Keber se vedno bolj spominja svoje ljubezni Leonce in potovanja v Izrael na Mrtvo morje, kjer je slišal zgodbo o Masadi, uporu Judov proti Rimljanom, ki se je končal s kolektivnim samomorom. Zaporniška zgodba vedno bolj spominja na judovski upor - tudi Keber misli vztrajati do konca... prenos tekme ali popolno uničenje...

01:10
Rubato je kvartet izkušenih turških glasbenikov, ki so si nadeli ime po glasbenem izrazu, ki izraža ekspresivno in ritmično svobodo z večanjem in zmanjševanjem tempa v skladbi po lastni presoji. Poleg lastnih skladb igrajo tradicionalno glasbo iz Anatolije. Z zasedbo RUBATO bomo zaplavali v prostransvo čutnega turškega melosa.


Zasedba:

Özer Arkun, vilončelo, glas; Fatih Ahiskali, ud, cümbüs, klasična kitara, glas; Göksun Çavdar, klarineti, sopranski saksofon; Eralp Görgün, električna in fretless akustična bas kitara.

02:00
R: Dejan Koban... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

04:45
Info-kanal lahko spremljate v nočnem času, po koncu rednega programa na 1. programu TV Slovenija in na TV Maribor. Spremljate lahko zadnje domače in tuje novice, napovedi športnih, kulturnih in zabavnih prireditev, vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o TV sporedu 1. In 2. TV programa.
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Na kakšno glasbo pa ti najraje plešeš? Všeč so nam različne stvari. Bibi nikakor ne more izbrati prave glasbe za ples. Ne glede na to, katero zgoščenko vstavi v predvajalnik, na nobeni ni glasbe, na katero bi želel plesati. Bajsi rad koraka, zato vsi korakamo z njim. Piko ima rad džungelsko glasbo, zato se skupaj pretvarjamo, da smo živali. Dvojčka rada plešeta kot v ogledalu in celo Malček ima svojo najljubšo pesem. Nazadnje Bibi in prijatelji povežejo vse pesmi in zaplešejo vse plese.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:25
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Lola je prepričana, da bo vlogo sončka v igrici o letnih časih dobila prav ona in nihče drug. Saj je vendar rumena njena najljubša barva! O, kako je razočarana, ko izve, da je dobila le vlogo lista. In to ne zelenega, temveč navadnega dolgočasnega jesenskega lista. Njen veliki brat Čarli je tudi tokrat ne pusti na cedilu in ji pomaga spoznati, da je jesensko listje vse prej kot dolgočasno. Lola postane najlepši list v vsem širnem gozdu.
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: BITENC BRANE - REŽISER... Zlatko Zakladko; Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
08:20
Kako pomembna je industrija srečanj za slovenski turizem? Kakšen je izkupiček od udeležbe na poslovni borzi ITBM World v Barceloni, kjer se je pretekli teden predstavljala tudi Slovenija? Zakaj so kongresni obiskovalci gostje z dodano vrednostjo in pogosto celo ambasadorji Slovenije? In še - kakšno je stanje turizma v Barceloni po referendumu za katalonsko neodvisnost.

V rubriki Futurist pa o digitalnem detoksu kot novem turističnem produktu na Krasu. Prazna baterija pametnega telefona, območje brez mobilnega omrežja in internetni mrk - kdo bi si mislil, da so trije največji sodobni strahovi, lahko del turistične prihodnosti.

09:05
Vlado Poredoš je seveda širši množici Slovencev dobro poznan predvsem kot pevec skupine Orleki. Znotraj tega pa se skriva zgodba posameznika, ki je svoje korenine pognal najprej v Prekmurju, jih kot študent prenesel na Gorenjsko in v Ljubljano, ljubezen pa mu jih je najbolj utrdila v Zagorju. Vse postaje so v njem puščale določen pečat, ki se odraža tudi v glasbi. Če mu je melodičnost, kot pravi sam, v zibelko položilo Prekmurje, mu je pogled na življenjsko resnico odprlo Zagorje. Če v pesem daš to, v kar verjameš, v kar si prepričan in če je pesem medij, ki to odraža, potem so Orleki zagotovo pravo potrdilo, da uspeh temelji na resnici. Številni uspehi širom po svetu pa so zgolj potrdilo tega.

scenaristka in urednica: Nuša Ekar, režiser: Božo Grlj, snemalec: Artur Rutar, montažer: Rastko Radenkovič.

09:50
Kranj, v starejših omembah tudi Carnium, Creina in Krainburg, je bil v 11. stoletju sedež mejnih grofov in po njem je dobila ime nekdanja dežela Kranjska.

110 let dolga zgodovina tržiškega ladjedelništva je odslej zbrana na enem mestu, v sodobnem muzeju MuCa, edinem muzeju ladjedelništva v Italiji.

Ker je delo z motorno žago statistično zelo nevarno početje in povezano s številnimi nesrečami, bavarski gozdarji pripravljajo tečaje za ljubiteljske drvarje.

Dezső Szomor na območju narodnega parka Kiskunság že 40 let skrbi za vzrejo madžarskega avtohtonega sivega goveda.

10:30
R: Kuclar Špela... Kino Fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

11:00
Dobro jutro


Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-POROKA pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji Moje zdravo telo pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.


Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

15:35
R: Obersnu Ita... Prof. dr. Igor Gregorič je eden najuspešnejših srčnih kirurgov v svetovnem merilu. Uspel je zaradi neustavljive želje po znanju, trme, predanosti delu, talenta in odrekanja zasebnemu življenju. Kljub družini, ki je ne vidi zelo pogosto, saj žena in otrok živita v Sloveniji, neutrudno nadaljuje svoje poslanstvo v Houstonu, Teksas. “Neuspeh ne pride v poštev” je mantra, ki je prof. Gregoriča vodila od prvega dne, ko je stopil na ameriška tla. V Texas Medical Center v Houstonu (Teksas) je odšel zato, da bi si povečal možnosti za pridobitev specializacije iz srčne kirurgije v Ljubljani, a usoda je želela drugače. Prva štiri leta je delal brezplačno, praktično živel v bolnišnici, ponoči pilil veščino šivanja na živalskih srcih. Zavedal se je, da če želi kot tujec uspeti v Ameriki, mora biti boljši od drugih. Njegovo zagnanost, vztrajnost, marljivost in talent je opazil tudi sam pionir srčne kirurgije prof. dr. Denton Cooley, ki je prvi na svetu v človeka vstavil umetno srce. V prvem delu dokumentarne oddaje o naporih in vztrajnosti srčnega kirurga iz Prvačine pri Novi Gorici spregovorijo njegovi sodelavci, tekmeci, mentor, žena, študenti in štipendisti, ki po zaslugi in zaradi prof. dr. Igorja Gregoriča trumoma derejo v Texas Medical Center na izpopolnjevanje medicinskega znanja.
16:00
Mnogi starostniki si v domovih za starješe komaj privoščijo celo podstandard. Več kot 1500 jih biva v sobah s štirimi in več posteljami, ponekod so večposteljne sobe celo v polkletnih prostorih. Razlog za to pa ni prostorska stiska v domovih, temveč cena. Kdo je kriv za to, da morajo starejši v domovih živeti v tako nečloveških pogojih? Bo zakon o dolgotrajni oskrbi starostnikom prinesel boljšo prihodnost? Odgovore bomo iskali 12.12. v oddaji Koda.
19:35
Carnation; Scenarij: Aya Watanabe

Režiser: Kenji Tanaka

Producent: Atsushi Shirotani

V glavnih vlogah: Machiko Ono, Mari Natsuki, Yumi Asou, Chiaki Kuriyama, Chiharu Niiyama, Terue Shoji, Akira Takarada, Yukiyo Toake, Masaomi Kondo,

Kaoru Kobayashi


Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel . Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje in marca 2006 v starosti 92 let umre. Gre za sago o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav, vendar na koncu dokazala, da je bila njena pot prava.


Leto 1948. Kitamura, ki je skrivaj zaljubljen v Itoko, odpusti Suoha. Itoko pa ga najame kot glavnega krojača za izdelavo moških oblek v svoji trgovini. Posel ji cveti kot še nikoli, prvič celo oblikuje poročno obleko. Medtem pa se znajde v hudi zagati, saj se hitro širijo govorice o njeni zvezi s Suohom, ki ima ženo in otroke. Kljub prigovarjanju, naj ga pusti, tega ne stori. Nato v bližnjem mestu zanj odpre krojaško trgovino.

20:00
Joanna Lumley's Japan; Zabavna, odzivna, simpatična igralka in voditeljica Joanna Lumley nas popelje po Japonski. Pot začne na mrzlem Hokaidu, kjer opazuje ogrožene živalske vrste. Nato obišče vrvež Tokia, templje Kjota, kjer se sreča tudi z maiko, in se sooči s tragično preteklostjo Nagasakija. Potovanje konča na rajskih plažah Tihega oceana: na odročnem otočku se druži z dekliško glasbeno skupino, v kateri je povprečna starost članic 84 let.


3.del

V zadnjem delu se najprej poda na Šikoku, najmanjšega od štirih glavnih japonskih otokov, kjer skupaj z drugimi romarji obišče številne budistične templje. Potovanje nadaljuje na otoku Kjušu. Prenoči v hotelu Henn-na, prvem robotskem hotelu na svetu, kjer za goste skrbijo roboti, nato pa obišče mesto Nagasaki. Predstavi nam sodobno mesto in njegovo strahovito preteklost. Potem odpotuje k dejavnemu ognjeniku Sakuradžima, kjer gojijo največje redkve na svetu, nazadnje pa na otočje Rjukju na skrajnem jugu Japonske. Najprej se ustavi na Okinavi, znani po karateju in grozoviti bitki druge svetovne vojne, potovanje pa sklene na odročnem koralnem otoku Kohama. Tam nam predstavi skupino starih gospa, ki ostajajo mlade na prav poseben način.

20:50
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

21:30
Arthur Newman; ARTHUR NEWMAN / ZDA / 2012 + 12


Režija: Dante Ariola / Scenarij: Becky Johnston / Igrajo: Colin Firth, Emily Blunt, Anne Heche, Kristin Lehman, David Andrews, Nicole LaLiberte…


Drama… O človeku, ki je zaigral svojo lastno smrt, da si je lahko priskrbel drugo identiteto in tako pobegnil iz realnosti, ki ga je dušila… Wallace Avery sovraži svojo službo, njega pa sovražita sin in bivša žena… Vsega ima dovolj, zato lepega dne uprizori svoj samomor, nato se z novo identiteto, po novem se imenuje Arthur Newman, odpelje v neznano… Na njegovo novo pot pa kmalu stopi Mike, mlada lepotica, vendar občutljiva in čustveno prizadeta ženska, ki tudi hoče ubežati svoji preteklosti… Sorodna usoda ju zbliža, zato skupaj nadaljujeta svoje zmedeno potovanje; vdirata v prazne domove in si prisvajata identitete odsotnih lastnikov, dokler ne ugotovita, da imata drug pri drugem najrajši tisti osebnosti, ki sta ju pustila doma….

23:15
Bobnar Ratko Divjak je z Big Bandom RTV Slovenija sodeloval več desetletij. Kot vodilni bobnar je z njimi odigral vrsto koncertov in posnel številne skladbe. Med temi je velik del opusa Jožeta Privška, ki je zasedbo v tem času tudi vodil, zato bo zazvenel izbor aranžmajev Privškovega inštrumentalnega jazzovskega opusa.
00:10
R: Jan Senčur... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:30
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.