Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
06:30
Obiskali smo Sitarjevec, enega najstarejših rudnikov na Slovenskem, ki so ga po dvainpetdesetih letih ponovno odprli, tokrat za namene doživljajskega turizma. Izpostavljamo grad Bogenšperg, kjer skozi turizem uspešno ohranjajo kulturno dediščino. Preveri pa smo tudi, kako upravitelji gradov v Ljubljani in na Bledu, tržijo kulturni turizem, kateremu bo posvečeno leto 2018.
06:55
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

08:20
Rachel je tokrat izbrala zimzelene sladice, ki jih peče znova in znova: Viktorijin biskvit, čokoladni kolač s fondanom, obrnjeni kolač z breskvami in žafranom in magdalenice z dvojno čokolado.
09:00
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / / JPN /


Režija: Yusaku Suzuki

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ami Eguchi


Zdaj, ko je vse zeleno, se splača vstati zgodaj. Tako si lahko privoščite malo nenavadnejši zajtrk. Obiskali bomo priobalno območje, mesta in gore ter tam poskusili zajtrk. Lokal s hitsumiji se nahaja na jutranji tržnici, znani kot »kuhinja Morioke«. Še vroč hitsumi je odlična jed za mrzlo jutro. Tekstura rezancev je prijetno gladka.

09:30
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / / JPN /


Režija: Akiko Hosogoe

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ami Eguchi


Obiskali bomo območje Aizu na zahodu prefekture Fukušima. V Okuaizu lahko prisluhnete zvokom gora, rek in vasi. Sledili smo svežemu listju in prišli do Tenkjokakuja, ki je bil v meidžijskem obdobju zgrajen kot zasebna vila cesarske družine. Elegantna stavba v slogu japonske renesanse je ostala v meidžijskem obdobju. V jedilnici za goste vam postrežejo kraljevi čaj iz podtalnice z gore Bandai in rulado iz krajevnih sestavin.

10:00
R: Mihelčič Matjaž... Predstavili bomo malo širško krajino na severu kontinenta Afrika natančneje Magreb, po arabsko zahod. Najbolj vsakdanje živilo v Magrebu je pšenica znana pod imenom kuskus, mi bomo dodali zraven še mesno jed in sicer kebab žepke.
10:25
Superveleslalom v Val d'Iseru bo tretji v samo 14 dneh. Jutri bo na sporedu še eden. Potem je do naslednjega v Bad Kleinkirchheimu skoraj cel mesec premora. Za dekleta v hitrih disciplinah torej zadnja priložnost v tem koledarskem letu, da dosežejo dober rezultat. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
12:10
Smuk v Val Gardeni sodi med klasike svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kamelje grbine in poljana Ciaslat sta dela proge, ki ju lahko perfektno obvladajo le največji mojstri. Obeta se atraktivna tekma, polna nepozabnih trenutkov.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

13:35
Šestdeset najboljših biatlonk s sprinta bo nastopilo na tretji zasledovalni tekmi v tej sezoni. Favoritinje so boljše strelke, Slovenki pa bi bili zadovoljni z nastopom na preizkušnji in kakšno točko svetovnega pokala.
13:55
Smučarske skakalke se bodo prvikrat v zgodovini svetovnega pokala pomerile na ekipni tekmi. V programu te sezone sta dve taki preizkušnji. Želja vodstva ženskega svetovnega pokala je ekipno tekmo izvesti tudi na svetovnem prvenstvu in nekoč na olimpijskih igrah. Prve favoritinje za zmago v domačem Hinterzartnu so zagotovo nemške skakalke. Trenutno jih je kar pet uvrščenih med najboljšo petnajsterico v svetovnem pokalu. Njihove največje tekmice za zmago bodo Japonke. V ozek krog favoritinj za oder za zmagovalke pa sodijo tudi slovenske skakalke. Reporter bo Aleš Potočnik.
14:40
Pred biatlonkami in biatlonci je že tretji dan preizkušenj v Le Grand Bornandu. Po zaostankih v sprintu se bodo borili za nove točke in vrhunske uvrstitve. Jakov Fak se je na prvi tekmi z 10. povzpel do 2. mesta, tudi na drugi je končal le za zmagovalcem, Johannesom Thingnesom Bojem.
15:55
Pred božičnimi prazniki in prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, čaka skakalce še ena najbolj tradicionalnih preizkušenj. Engelberg s skakalnico pod mogočno goro Titlis je v tem stoletju stalnica v svetovnem pokalu smučarskih skakalcev. Je eno najuspešnejših prizorišč tudi za slovenske tekmovalce. Tu so zmagovali Petek, Peterka ter brata Peter in Domen Prevc. V najmočnejših reprezentancah bosta tekmi glavnim trenerjem pomagali pri izboru ekipe za novoletno turnejo, krog favoritov za zmago je širok. Le Freitag je v tej sezoni zmagal na dveh tekmah. Tekmeci mu želijo sleči rumeno majico. Sodobna skakalnica dovoljuje skoke prek 140 metrov. Čeprav Amman ne blesti v polnem sijaju, se tudi tokrat ob skakalnici obeta dobro vzdušje.

Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!

20:05
Evrovizijsko tekmovanje mladih plesalcev velja za eno najpomembnejših mednarodnih plesnih tekmovanj. Poteka vsaki dve leti, posvečeno pa je najboljšim mladim plesalcem, starim od 16 do 21 let. Tekmovanje letos poteka v Pragi, njegov zaključni večer pa bodo s prenosom v živo spremljali gledalci Televizije Slovenija in milijoni gledalcev po celotni Evropi. Slovenski izbor za tekmovanje je potekal meseca februarja na Televiziji Slovenija, žirija pa je za slovensko predstavnico tekmovanja izbrala plesalko Patricijo Crnkovič, ki je Slovenijo in RTV Slovenija na tem tekmovanju zastopala že leta 2013. Urednik slovenskega prenosa Daniel Celarec, komentatorka bo plesna pedagoginja Tanja Pavlič.
21:45
Deskarji v paralelnih disciplinah imajo zelo naporen ritem tekem. V treh dneh se bodo na tekmovališče podali še tretjič. V Cortini d'Ampezzo bo na sporedu paralelni slalom. Disciplina, ki ji deskarji v tej sezoni ne posvečajo toliko pozornosti, saj ne bo na sporedu na februarskih olimpijskih igrah. Kljub temu pa bo še kako pomembna za skupni seštevek svetovnega pokala.
22:15
Evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih bo od srede, 13., do nedelje, 17. 12., bo v montažnem bazenu v novi večnamenski dvorani v Kobenhavnu.

Slovenijo zastopa 11 plavalcev: 8 žensk in 3 moški.

Za nekaj naših bo to prvič večja članska tekma. Prva favorita v slovenski reprezentanci sta Stevens in Odrova. Slovenski plavalci so doslej na tovrstnih tekmovanjih osvojili 57 medalj, skupaj že 99. Vse je torej v pričakovanju stote.

Sjöström, Hosszu, Cseh, Peaty … pa je le nekaj imen, ki bodo zagotovo zaznamovala to evropsko prvenstvo.

Tudi na 100 prsno v moški konkurenci je želja videti Stevensa v boju za visoka mesta, kar je napovedal tudi sam. Želi si odmeven rezultat tudi na 100-metrski razdalji.

22:50
R: Bastič Aljaž... Z ekipo smo obiskali dva odmevna decembrska glasbena dogodka. Bili smo na Ritmu mladosti v Stožicah, kjer sta bili v ospredju dve veliki rock skupini, Dan D in Mi2. Izštekanih 10 so v Kinu Šiška gostili Siddharto in njihove številne goste, ki so na svojstven način preigravali Siddhartine uspešnice. Voditelj Nejc Šmit je v zadnji Popmobile povabil izvrstno Majo Keuc, ki že pet let živi in dela na Švedskem. Predstavili bomo tudi šestnajst izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru EMA 2018. 40 let delovanja pa praznuje večno mladi Andrej Šifrer, z novih, petnajstim studijskim albumom.
23:30
V londonskem Palladiumu bo Bradley Walsh nocoj gostil britansko skupino ABC, ki je zaslovela s ploščo Leksikon ljubezni. V izvedbi newyorškega gledališča Phoenix si bomo v oddaji lahko ogledali odlomek iz muzikala Fantje in dekleta. Sledila bosta glasbena nastopa Nathana Sykesa ter Gregoryja Porterja in mladega nadarjenega kitarista Miloša Karadaglića. Večer bo popestril gostobesedni komik Steve Williams, za konec pa bomo videli še nekaj akrobacij v izvedbi dua Sons Company.
00:20
R: Gliha Andraž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:30
Superveleslalom v Val d'Iseru bo tretji v samo 14 dneh. Jutri bo na sporedu še eden. Potem je do naslednjega v Bad Kleinkirchheimu skoraj cel mesec premora. Za dekleta v hitrih disciplinah torej zadnja priložnost v tem koledarskem letu, da dosežejo dober rezultat. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
02:20
Smuk v Val Gardeni sodi med klasike svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kamelje grbine in poljana Ciaslat sta dela proge, ki ju lahko perfektno obvladajo le največji mojstri. Obeta se atraktivna tekma, polna nepozabnih trenutkov.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

03:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

04:50
R: Gliha Andraž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

06:05
Celjska Mohorjeva družba je prva slovenska založba. V 166 letih delovanja je izdala več kot 40 milijonov izvodov knjig, učbenikov in revij.

Ob 90 letnici prihoda Mohorjeve družbe v Celje so ji v Muzeju novejše zgodovine posvetili pregledno razstavo.

Nam so jo predstavili direktor muzeja dr. Tone Kregar, muzejska svetovalka dr. Marija Počivavšek in ravnateljico Celjske Mohorjeve družbe dr. Tanja Ozvatič.

06:20
R: Kuclar Špela... Mnogi starostniki si v domovih za starješe komaj privoščijo celo podstandard. Več kot 1500 jih biva v sobah s štirimi in več posteljami, ponekod so večposteljne sobe celo v polkletnih prostorih. Razlog za to pa ni prostorska stiska v domovih, temveč cena. Kdo je kriv za to, da morajo starejši v domovih živeti v tako nečloveških pogojih? Bo zakon o dolgotrajni oskrbi starostnikom prinesel boljšo prihodnost? Odgovore bomo iskali 12.12. v oddaji Koda.
07:00
R: Obersnu Ita... Prof. dr. Igor Gregorič je svetovno znan srčni kirurg, uspešen raziskovalec, ugleden in večkrat nagrajen znanstvenik. Svoje sanje je uresničil v največjem medicinskem središču na svetu, Texas Medical Centru v Houstonu. Leta 2012 je sprejel povabilo, da vzpostavi in vodi Center za napredovalo srčno popuščanje na univerzitetni kliniki Memorial Hermann Hospital, v kateri tovrstnega zdravljenja prej niso imeli. V le petih letih je prof. dr. Gregorič s svojo ekipo Center s 50 presaditvami srca na leto dvignili med najboljših 5 % po številu presaditev. Po številu vstavljenih mehaničnih srčnih podpor pa je Center med najuspešnejšimi 10-imi odstotki v Ameriki. V drugem delu dokumentarne oddaje skozi oči številnih strokovnjakov spoznamo, kaj zahteva postavitev takšnega Centra in kaj vse je potrebno za uspešno delovanje.
07:20
Nemški citrar Georg Glasl je mojster igre na svoje glasbilo. Študiral je na Konzervatoriju Richarda Straussa v Münchnu in na salzburškem Mozarteumu. Leta 1988 je za svojo kakovostno poustvarjalno dejavnost prejel nagrado mesta München, leto pozneje pa je postal docent za citre na Konzervatoriju Richarda Straussa. Georg Glasl se posveča glasbi vseh glasbenih obdobij, v zadnjem času pa poseben poudarek namenja sodobni glasbi. Koncerti in turneje so Glasla vodili po pomembnih odrih Evrope, Združenih držav Amerike, Afrike in Azije. Spremljali boste njegovo izvedbo Suite za violončelo št. 2 Johanna Sebastiana Bacha.
08:00
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Refreshing early summer noodles / JPN /


Režija: Ken Sato

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Ko pritisne vročina, se na Japonskem radi osvežijo s hladnimi rezanci. Pokusili bomo jedi, ki jih domiselni kuharski mojstri pripravljajo samo poleti, kulinarično popotovanje pa nas bo vodilo od tradicionalnih japonskih ajdovih rezancev v različnih hladnih juhah, obloženih z nastrgano redkvijo in ocvrto zelenjavo, do korejskih in kitajskih jedi z nenavadnejšimi dodatki, kuharje pa bo navdihnila tudi tradicija italijanskih testenin, a z značilno azijskim pridihom.

08:45
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

09:25
Alpski smučarji so se po dveh dneh tekmovanj v Val Gardeni preselili v sosednjo dolino. Alta Badia bo gostila tretji veleslalom za moške v sezoni svetovnega pokala. Ponovno nas čaka pravi spektakel.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

10:25
Superveleslalom v Val d'Iseru bo že četrti v samo 14 dneh. Do naslednjega v Bad Kleinkirchheimu je potem skoraj cel mesec premora. Za dekleta v hitrih disciplinah torej zadnja priložnost v tem koledarskem letu, da dosežejo dober rezultat. Reporter bo Tomaž Hudomalj.
11:40
Po rezultatih prvih sedmih tekem za svetovni pokal se bo 30 najboljših pomerilo na prvi preizkušnji s skupinskim startom. Glede na letošnje rezultate, slovenske biatlonke ne bo na startu.
12:25
Alpski smučarji so se po dveh dneh tekmovanj v Val Gardeni preselili v sosednjo dolino. Alta Badia bo gostila tretji veleslalom za moške v sezoni svetovnega pokala. Ponovno nas čaka pravi spektakel.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

13:55
Pred božičnimi prazniki in prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, čaka skakalce še ena najbolj tradicionalnih preizkušenj. Engelberg s skakalnico pod mogočno goro Titlis je v tem stoletju stalnica v svetovnem pokalu smučarskih skakalcev. Je eno najuspešnejših prizorišč tudi za slovenske tekmovalce. Tu so zmagovali Petek, Peterka ter brata Peter in Domen Prevc. V najmočnejših reprezentancah bosta tekmi glavnim trenerjem pomagali pri izboru ekipe za novoletno turnejo, krog favoritov za zmago je širok. Le Freitag je v tej sezoni zmagal na dveh tekmah. Tekmeci mu želijo sleči rumeno majico. Sodobna skakalnica dovoljuje skoke prek 140 metrov. Čeprav Amman ne blesti v polnem sijaju, se tudi tokrat ob skakalnici obeta dobro vzdušje.

Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!

15:55
Zadnja tekma skakalk v letu 2017 bo preizkušnja v Hinterzartnu. Potem tudi v tej sezoni sledi skoraj enomesečni premor. Prva favoritinja za zmago pred domačimi gledalci bo Nemka Katharina Althaus, ki bo nosila majico vodilne v svetovnem pokalu. Na prvih tekmah v Lillehammerju je kar dvakrat zmagala. Upamo tudi na napredek slovenskih skakalk. Najboljša uvrstitev na uvodnih treh tekmah sezone je bilo 8. mesto Urše Bogataj. Špela Rogelj je bila dvakrat 9. Napreduje tudi Nika Križnar. Nekoliko zadržano pa sta sezono začeli Maja Vtič in Ema Klinec. Reporter bo Aleš Potočnik.
16:50
Na tretjem prizorišču v tej sezoni svetovnega pokala se bodo biatlonke in biatlonci prvič v tej zimi merili tudi na najzanimivejših tekmah – s skupinskim startom. Nastopilo bo po 30 tekmovalk in tekmovalcev, tudi Jakov Fak, ki je na začetku sezone v odlični formi.
17:25
23. svetovno prvenstvo za rokometašice bo od 1. do 17. decembra v šestih mestih gostila Nemčija. Naslov branijo Norvežanke, po 12 letih pa bo na zaključnem tekmovanju znova nastopala tudi Slovenija.
19:40
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
19:50
Evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih bo od srede, 13., do nedelje, 17. 12., bo v montažnem bazenu v novi večnamenski dvorani v Kobenhavnu.

Slovenijo zastopa 11 plavalcev: 8 žensk in 3 moški.

Za nekaj naših bo to prvič večja članska tekma. Prva favorita v slovenski reprezentanci sta Stevens in Odrova. Slovenski plavalci so doslej na tovrstnih tekmovanjih osvojili 57 medalj, skupaj že 99. Vse je torej v pričakovanju stote.

Sjöström, Hosszu, Cseh, Peaty … pa je le nekaj imen, ki bodo zagotovo zaznamovala to evropsko prvenstvo.

Vedno zanimive mešane moško-ženske štafete bodo tekmovale na 4 x 50 mešano, tokrat brez Slovenije. Mlada Neža Klančar bo na prvenstvu stare celine plavala tri kravlove discipline, najkrajšo zadnji dan.

22:10
I: Larsen Thomas, Line Kruse, Maduen Natalie, Nikolaj Lie, Smed Esben; R: Per Fly... Bedrag (i.) / Follow The Money (i.); Žvižgač iz Energreena naveže stik z Alfovim dekletom Mio. Mia se trdno odloči, da bo ugotovila resnico o energetskem podjetju. Sander in njegov pomočnik Christensen sta zaskrbljena, da bodo Mijine ugotovitve ogrozile vstop podjetja na borzo. Načrtujeta, da jo bosta ustavila s pomočjo Claudie. Mads in Alf se po Mijinih sledeh odpravita na Poljsko, v raziskovalni inštitut podjetja Energreen. Mads izkoristi potovanje v tujino za pobeg od kaotičnega družinskega življenja. Jan bi rad pomagal Nickyju in Bimseju, da bi se znebila Srbov, in ju predstavi Eriku, novemu računovodji.
23:20
Pred božičnimi prazniki in prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, čaka skakalce še ena najbolj tradicionalnih preizkušenj. Engelberg s skakalnico pod mogočno goro Titlis je v tem stoletju stalnica v svetovnem pokalu smučarskih skakalcev. Je eno najuspešnejših prizorišč tudi za slovenske tekmovalce. Tu so zmagovali Petek, Peterka ter brata Peter in Domen Prevc. V najmočnejših reprezentancah bosta tekmi glavnim trenerjem pomagali pri izboru ekipe za novoletno turnejo, krog favoritov za zmago je širok. Le Freitag je v tej sezoni zmagal na dveh tekmah. Tekmeci mu želijo sleči rumeno majico. Sodobna skakalnica dovoljuje skoke prek 140 metrov. Čeprav Amman ne blesti v polnem sijaju, se tudi tokrat ob skakalnici obeta dobro vzdušje.

Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!

01:00
R: Gliha Andraž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:10
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi se rad vozi v svojem avtomobilu. Ni pomembno, kam se pelje, že vožnja sama je vedno zelo zabavna. Danes bi Pujsija rad popeljal naokrog, pa ju drugi vozniki neprestano motijo. Dvojčka rada divjata, Sivko za seboj pušča ogromen oblak prahu, Malček pa je povzročil zastoj, ker je preveč vljuden, da bi prehitel polža. Ko se pujski dogovorijo za dirko, se Bibi raje odpelje svojo pot in uživa v umirjeni vožnji.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:25
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Lola mora zmeraj zmagati: teče hitreje od geparda, na eni nogi stoji dlje kot plamenec in skače celo višje kot kenguru. Čarlija premaga v vseh igrah, in to tako, da se vedno domisli kake potegavščine. Ko pa jo Čarli v parku pusti za seboj, celo Lola pripomni, da res ni treba zmeraj zmagati.
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
R: Vilar Mile... Sprehodi V Naravo; LEPOTNE LILIJE


Katera cvetlica diši po vzhodnjaških pravljicah, sladko in trpko? To je lilija. Njen cvet je velik, vrat pa dolg in vitek. V naših gozdovih rastejo samo tri vrste lilije, ki so odete v zlato. No, vsaj po imenu. Zakaj pa tako redko krasijo naše vrtove? Ker njihova oskrba zahteva veliko več vrtnarskega znanja kot oskrba tulipanov in narcis.

Si upate sprejeti izziv in z njim polepšati okolico vašega doma?

08:10
Oče 13-letnega Stevena je Anglež, mati je Bolgarka, a družina že pet let živi v Zagrebu. Najprej je treniral hokej, potem pa se je odločil za drsanje. Zdaj že osvaja medalje med posamezniki in pari.
08:45
Kot prvo bomo 12. aprila spoznali dr. Nado Praprotnik, botaničarko in raziskovalko slovenske botanične zgodovine. Kot pravi, jo je že v otroštvu na nek način zaznamoval cvetoč travnik in nato še profesorica biologije v gimnaziji. Odločitev je postala dokončna – rastline s svojimi zgodbami so postale njen svet. In njene oči so po desetletjih še vedno usmerjene v tla, v pričakovanju, da uzrejo redek ali lep primerek rastlinske vrste. Njena pot se tako še danes odvija po cvetočih travnikih v osrčju Karavank.
09:30
Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale polpreteklo zgodovino. Te dogodke pa obkrožajo skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! režiserja Žige Virca je nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Intrigantski igrano-dokumentarni film raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih, vrednem več milijard dolarjev. Mit ali resnica? Presodite sami.
11:10
Dobro jutro vam voščimo in poskrbimo, da v nov teden vstopite polni energije. Po novicah, pregledu aktualnega in kulturnega ter športnega dogajanja svetujemo o bolniškem staležu in se prebujamo s slovensko pevko Manuelo Brečko, ki trenutno ustvarja in živi na Švedskem. V zdravstvenih minutah svetuje specialist ortoped, odgovarja vsem tistim, ki vas mučijo bolečine v hrbtu in križu. Preverjamo tudi mite in resnice o mamografiji – je res, da mamografija, s katero odkrivamo raka na dojkah, pravzaprav povzroča raka? Več izveste pri nas. Tudi ta ponedeljek delimo družinsko srečo. Z nami bo prekrasna družina Izmajlov: prihajta glasbenika Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov ter njuni hčerki Izabela in Karolina. Dobro jutro in vse bo dobro!
13:55
Biotehniška fakulteta v Ljubljani letos obeležuje 70 letnico delovanja, čeprav so nekateri študijski programi, ki danes potekajo na BF, še veliko starejši. V sedmih desetletjih se je fakulteta večkrat organizacijsko preoblikovala. Naravni viri, kot so zemlja, rastlinstvo, živalstvo, voda in prostor, so vedno predstavljali in še predstavljajo skupno podlago vseh študijskih in znanstvenih disciplin BF, ki s proučevanjem ved o življenju in naravi ustvarja tudi strokovne in znanstvene podlage za trajno sožitje med človekom in naravo.
15:05
»To, da rastline živijo, vemo. Toda, tega, da imajo skrivno življenje, tega pa nismo vedeli. Nemški gozdar Peter Wohlleben pa nam je v svoji knjigi Skrivno življenje dreves odkril prav to. Drevesa živijo, med sabo komunicirajo in si pomagajo. Prav tako pa tudi vse druge rastline. Kako natančno, pa nam bodo odkrili gostje našega tokratnega Polnočnega kluba. Vida Petrovčič je v studio povabila Jožeta Praha, Franca Pohlevna, Jurija Diacija, Natašo Bučar Draksler in Tomaža Vesela.«.
16:35
Rachel je tokrat izbrala zimzelene sladice, ki jih peče znova in znova: Viktorijin biskvit, čokoladni kolač s fondanom, obrnjeni kolač z breskvami in žafranom in magdalenice z dvojno čokolado.
17:25
Little House On The Prairie S.7; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Nekdanji nogometni zvezdnik se vrne v rodni Walnut Grove in postane trener domače nogometne ekipe. Kljub vsem dobrim namenom pa fante preveč izčrpava z dolgimi treningi, prepričan, da je treba zmagati za vsako ceno.

18:25
Turneja po Dolomitih se od leta 2015 naprej končuje šele v ponedeljek. S paralelnim veleslalomom smučarji zaokrožijo predbožične nastope. Doslej so paralelne tekme v Alti Badii postregle z veliko presenečenji in tudi tokrat utegne biti tako.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

20:05
R: Mavec Mojca, Mojca Mavec... Po koncu državljanske vojne se je začel hiter vzpon bisera Indijskega oceana. Šrilanka je danes druga najbogatejša država južne Azije glede na bruto domači proizvod na prebivalca. Spoznali bomo različne skupnosti, ki sobivajo na otoku, šrilanške izbrisane, kako je cunami spremenil način življenja in kakšne priložnosti se pletejo med Šrilanko in Slovenijo.
21:05
Peter's Friends; PETER'S FRIENDS

Britansko-ameriški film, 1992

Režija: Kenneth Branagh

Scenarij: Rita Rudner, Martin Bergman

Igrajo: Hugh Laurie, Stephen Fry, Kenneth Branagh, Emma Thompson

Šest prijateljev, ki so skupaj igrali v gledališkem ansamblu na Univerzi v Cambridgu leta 1982, se po desetih letih ponovno združi za božično-novoletno letovanje na angleškem podeželju. Druženje skliče Peter, ki je po očetovi smrti podedoval veliko posestvo. Prijatelji so se v desetih letih precej spremenili. Roger in Mary sta postala uspešna izdelovalca glasbenih džinglov za oglaševalska podjetja, a se po sinovi smrti spopadata z osebno tragedijo in krivdo. Maggie je postala še bolj ekscentrična, kot je bila prej, in namerava osvojiti Petra. Sarah je imela v tem času več propadlih ljubezenskih zvez s poročenimi moškimi in s seboj pripelje Briana, hedonista in najnovejšega snubca. Andrew pa je zdavnaj opustil sanje o gledališki igri, ki sta jo ustvarjala s Petrom, in svojo srečo poiskal v Hollywoodu, kjer ga je Carol, Američanka, obsedenka z zdravjem in fitnesom, rešila pred odvisnostjo od alkohola. Vsi se, skratka, soočajo s svojimi velikimi in majhnimi problemi, za nameček pa Peter vsem zbranim sporoči novico, da je okužen z virusom HIV ….

22:50
I: Cvjetković Aleksandar, Gračić Zijad, Jurkić Trpimir, Katić Branka, Marković Goran, Pakalović Olga; R: DALIBOR MATANIČ ZAGREB... Novine / The Paper; Dijana Mitrović v zaporu obišče Marka Mladenovića, svojega ljubimca in svaka. Preda mu županovo sporočilo, zato Mladenović na zaslišanju obremeni Karduma. Njegova žena Anja poskusi napraviti samomor. Andrej Marinković in Renata Savić se romantično zapleteta. Martićev sin Peter ima v šoli vse več težav z vrstniki.
23:55
V Paprscich Slunce / Under The Sun; To je film o idealnem življenju v idealni državi Severni Koreji. Vidimo dekle v idealni šoli, hčerko idealnih staršev, ki živijo v idealnem stanovanju v središču glavnega mesta, zaposleni pa so v idealni tovarni. Vidimo tudi, s kako nečloveškimi napori ohranjajo Korejci podobo idealnega sveta.


To je dokumentarni film o življenju v eni najhujših diktatur na svetu. Ruskega režiserja Vitalija Manskega so študentka Li Zin-mi in njeni starši vodili na vnaprej določene kraje v Pjongjangu. Vsak kader je moral biti ideološko neoporečen, Manski pa je kljub temu prikazal, kaj se skriva pod fasado: učenci so le s težavo ostajali budni med poukom, odrasli niso znali skriti izčrpanosti in tesnobe. Celo odločna Zin-mi se je zlomila pod pritiskom. Nameraval je posneti film o resnični Koreji, a našel je samo mit o resničnem življenju.

01:50
R: Zavašnik Andrej... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:50
Turneja po Dolomitih se od leta 2015 naprej končuje šele v ponedeljek. S paralelnim veleslalomom smučarji zaokrožijo predbožične nastope. Doslej so paralelne tekme v Alti Badii postregle z veliko presenečenji in tudi tokrat utegne biti tako.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

04:25
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.