Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Tjulnjica Lina pomoli smrček skozi luknjo v ledu in zajame zrak. Lina odlično plava. Zelo rada se potaplja in lovi ribe zase in za svojo družino. Je zelo igriva in se rada zabava.
07:10
Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost. V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.
07:30
Gospod in gospa Slon sta povabljena na večerjo, zato najameta varuško. Ko ta v zadnjem hipu sporoči, da ima gripo, se obupana gospa Slon odloči, da bo za pomoč prosila gospo Snob. Gospa Snob in njeno pritoževanje gresta otrokom na živce, nato pa Ludvik dobi odlično zamisel – kaj če ji ne bi dali razloga za kritiziranje in pritoževanje ...
07:40
Kalimero po nesreči polomi Pavlinčino darilo za dan očetov. Prepriča jo, naj mu za namesto darila doma pripravi muzikal. Petrček pa za Pavlinčin nastop najame kar sinjedolsko gledališče. Pavlinca nenadoma dobi strašansko tremo.
07:55
Rok je naredil zmaja in zelo si želi, da bi ga razstavili v šoli. Ko pa Neža pove, kaj si misli o njem, je Rok tako pobit, da zmaja vrže v smeti. Na pomoč spet priskoči vila Mila. Roku pomaga razumeti, da so vse izjave le osebna mnenja, in da je najpomembneje, kaj si sam misli o svojem izdelku.
08:00
R: Nikolov Katarina... HRČEK MIHA PRIPOVEDUJE je risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v medosebnih odnosih na otroku razumljiv način. Zapletene medosebne odnose, v katerih se pogosto znajdejo tudi otroci razloži preprosto in razumljivo.
08:05
Ajda gradi mesto. Bine je njen vneti pomagač. Zgradita si vsak svojo hišo, vmes postavita polico za gredico. Prav pride, pa še priročno je, če imaš zelenjavo na dosegu rok. Njuno mesto raste, nebotičniki se vzpenjajo do neba, ampak nekaj manjka- spomenik Ajde in Bineta na glavnem trgu.
08:25
Mirko je prepričan, da odrasli nimajo nikakršnih skrbi, njegov očka pa ravno obratno.

Dokler nekega dne ne vstopita v čarobno trgovino, kjer je vse mogoče in zamenjata vlogi….

08:40
Scenaristka: Ana Dular Radovan

Režiserka: Aleksandra Vokač

Snemalec: Bernard Perme


Ribnike je ustvaril človek za vzrejo rib, včasih še rakov in želv. Ribniki imajo seveda ekonomski pomen za lastnike, zelo pomembni pa so tudi kot sekundarna življenjska okolja za vodne rastline in živali. Vse leto smo spremljali, kako živijo na ribnikih ponirki, liske, čaplje in tudi plenilci, in spoznali, kako čopasti ponirki gradijo plavajoča gnezda, kako liska hrani mladiče, kdo najdlje vali, kako skrivnostne so pižmovke, kako dobri plavalci so mali ponirki, in še in še.

09:25
R: Čater Črtomir... V današnji oddaji si bomo ogledali kolekcijo znamke Etro, ki že od samega začetka prepleta vzorce, notranjo opremo in elemente iz daljnih dežel. Dior in visoka moda sta skoraj nerazdružljiv pojem in težko je verjeti, da je znamka letos praznovala kar 70 let visoke mode. Nismo pozabili na moške: tukaj je Versace z zimsko kolekcijo. V Parizu smo si ogledali eno najlepših revij spodnjega perila na svetu. Etam je predstavil trende za sezono pomlad-poletje 2018 s spektakularnim showom in tako dokazal, da področje perila vedno pritegne veliko radovednosti in pozornosti. Gwyneth Paltrow že vrsto let navdušuje z naravno lepoto in knjigami, ki nas dobesedno popeljejo v njen svet. Preprosto življenje naj bi bilo njeno vodilo, čeprav je jasno, da gre za igralko z zelo visokim življenjskim standardom.
10:10
Rudolfu Maistru smo v našem kolektivnem spominu že dali ustrezno mesto. Brez njega in njegovih borcev bi severna meja do Maribora in še nekaj dlje najverjetneje potekala po Dravi. Pozabljamo pa, da je bilo okrog njega veliko ljudi, ki so ne glede na politično prepričanje, le kot zavedni Slovenci, opravili svoje delo enako strumno in pogumno kot Maister. Dr. Franjo Rosina je kot predsednik Posojilnice povsem na lastno pest odobril izplačilo 2 milijonov zlatih kron, da so od vojne izmučene in utrujene vojake lahko plačali in jih poslali v še en boj, tokrat za severno mejo. A to ni bilo edino občudovanja vredno dejanje še enega v vrsti Maistrovih sopotnikov.
10:50
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


V mesto se priseli sorodnik Harriet Oleson, Sterling Murdoc. Murdock je lastnik časopisa in želi v mestu nadaljevati s svojo dejavnostjo. Sprva so nad časopisom vsi navdušeni, kmalu pa nastopijo težave. Murdock namreč opravljivi Harriet zaupa pisanje kolumne, zaradi povsem netočne vsebine pa navdušenje kmalu splahni.

11:40
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
12:45
V petkovi oddaji bomo najprej predstavili zanimive statistične podatke, saj je 20. oktober Evropski dan statistike. Med drugim boste izvedeli, koliko stanovanj v podravski regiji nima kopalnice in stranišča. Številka je precej visoka. Gostili bomo tudi voditelja kviza Male sive celice. Razkril nam bo, kaj si lahko obetamo v novi sezoni, ki se začenja v soboto. Pobliže vam bomo predstavili tudi nocebo učinek, svetovali, kako skrbeti za volnena oblačila, ki jih bomo kmalu potrebovali, naša prehranska strokovnjakinja pa vam bo dala nekaj nasvetov za boj proti slabokrvnosti.
15:20
Vsi imamo svoje strahove, takšne ali drugačne. Razlikujejo se glede na vzrok, razlikujejo se glede na moč. A ko strah preide v skrajno obliko, ki lahko ovira ali celo onemogoča normalno življenje človeka, takrat strah postane fobija. Fobije so lahko zelo različne, bojimo se lahko predmetov, živali ali situacij. V vsakem primeru pa človek s fobijo v stiku z izvorom strahu doživlja grozo. Kaj so fobije, od kod izvirajo in kako se z njimi spopadamo v tokratni oddaji Dober dan, v kateri bodo poleg strokovnjakov, med gosti tudi pajki, kače in kuščarji.
16:10
Tokrat govorimo o akupunkturi za živali, ki se je pričela prav na konjih. Ob 70-letnici BIC-a v Ljubljani tamkajšnjo knjižnico, ki jo obiskujejo tudi mačke. Opozarjamo na sečne kamne pri psih. predstavljamo skrivnostne dvoživke – mehiške aksolotle. Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

16:35
1. NA DAVORJEVEM VRTU JESENI

Na Davorjem vrtu oktobra še rastejo črna redkev, rdeča pesa, por, koleraba, zelje, radič, v rastlinjaku še zorijo plodovke. Poleti je bil vrt pokrit s slamo, ki jo je Davor umaknil takoj po prvem jesenskem nalivu, saj izsušena tla niso prepuščala vode. Nekaj težav so letos povzročile tudi strune, ki jih lahko odpravimo tudi z gnojenjem z dušikom in kalcijem.

2. VZDRŽEVANJE ŠKARIJ

Pred jesensko oskrbo živih mej, sadnega drevja in okrasnih grmovnic, je treba poskrbeti tudi za primerno vzdrževanje motornih škarij; preveriti filter, svečko, doliti mešanico in naoljiti rezilo.

3. V NASADU KAKIJEV

Strokovnjak kluba Gaia je tokrat obiskal člana Mira Kerševana na Goriškem. V nasadu kakijev so plodovi ravno začeli zoreti. Kako jih pravilno pobrati, še prej pa osvetliti, in kako jeseni poskrbeti za drevo, da bo zdravo in dobro rodilo tudi prihodnje leto, je bila tema tokratnega obiska.

4. IZ POLETNEGA V JESENSKI NASAD

Če ste sezonske rastline poleti kombinirali s trajnicami, lahko zdaj del nasada ohranite in ga dopolnite s prezimnimi rastlinami. Tako smo storili v Vrtnarstvu Tement, poletni mešani nasad smo preobrazili v jesenskega.

17:00
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Adam zasnubi Mary in par poroko načrtuje v Winoki. Charles in Caroline si ne moreta privoščiti, da bi se dogodka udeležila vsa družina, zato se na pot odpravita sama. Vse poteka po načrtih do trenutka, ko se Mary prestraši, da z Adamom ne bosta mogla biti dobra starša. Mary zato poroko odpove.

18:00
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, … Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.
19:05
Nove 2016/17; V zadnji oddaji sezone 2016/2017 obiščemo štiri najboljše ekipe: obe tretjeuvrščeni - OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in OŠ Litija, drugouvrščeno - III. OŠ Celje in prvouvrščeno ekipo iz OŠ Ljudski vrt Ptuj.

Mladi tekmovalci nam razkažejo šolo in predstavijo zanimive projekte, poleg tega pa se spomnimo še nekaj najbolj odmevnih utrinkov minule sezone ter pogledamo v zakulisje nastajanja kviza Male sive celice.

19:45
Peppermint Patty šole ne mara preveč. Zelo je hvaležna, da se lahko zanese na svojo prijateljico Marcie, ki ji v razredu marsikdaj pomaga in jo rešuje iz zagat. Toda Marcie se ne pusti izkoriščati.
20:05
Dnevi slovenskega turizma predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu. Letos bodo potekali od 17. do 19. oktobra v Kranjski Gori, v ospredju pa so izzivi s katerimi se trenutno sooča slovenski turizem glede na Strategijo trajnostne rasti 2017-2021. Kako zagotoviti, da bomo poleg dobrih rezultatov z vidika števila prihodov in prenočitev tujih turistov v Sloveniji beležili tudi bistveno višje prilive iz naslova izvoza potovanj? Kaj moramo za to storiti na področju turističnih produktov v skladu z vizijo slovenskega turizma, kot zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebne koristi?

Dogodek Dnevi slovenskega turizma je organiziran v skladu z usmeritvijo močnejšega povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma z vsemi večjimi partnerskimi ustanovami s področja turizma v Sloveniji.


V okviru Dnevov slovenskega turizma se bodo zvrstili pomembni dogodki, kot so 64. Gostinsko turistični zbor, prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna, 20. Slovenski turistični forum in pa svečana prireditev s podelitvijo najprestižnejših strokovnih priznanj v turizmu, ki se bo predvajala v petek, 20. 10., ob 20.uri, na drugem programu Televizije Slovenija. Vzporedno z bo potekal prvi vseslovenski turistični hackathon »Slovenija za 5–zvezdnična doživetja«.

21:15
Me, Myself & Mum; Leto produkcije: 2014

Država: Francija, Belgija

Žanr: komedija

Režija: Guillaume Gallienne

Scenarij: Guillaume Gallienne

Igrajo: Guillaume Gallienne, André Marcon, Francoise Fabien, Nanou Garcia, Diane Kruger, Reda Kateb, Götz Otto


Ga. Gallienne, precej temperamentna gospa iz zgornjega srednjega razreda, ima tri otroke. Z dvema ravna kot s svojima sinovoma, tretjega kliče Guillaume. Slednji sebe ne sprejema kot fanta, ima se za dekle ali v najboljšem primeru za homoseksualca. Kako lahko mama tako ravna? In zakaj? Skozi serijo dogodkov, ki se vežejo kot podrte domine, Guillaume po malem spoznava, kdo je v resnici, in se umika izpod njenega škodljivega vpliva.


Film je nastal po avtobiografsko navdahnjeni gledališki igri, ki je bila v Franciji huronska uspešnica in tudi kinodvorane so bile nabito polne. Prvenec talentiranega režiserja, prav gotovo nove zvezde francoske komedije, prevevajo odlični gagi in na trenutke kar nekorekten galski humor. Tip filma, ki ti ali popolnoma zleze pod kožo, ali pa se od njega posloviš po pol ure. Zanimive so tudi besede avtorja: Moj najzgodnejši spomin na mamo sega v čas, ko sem imel štiri leta. Poklicala nas je k mizi: 'Fanta, Guillaume, večerja!' Ko sem zadnjič govoril z njo, se je poslovila z besedami: 'Pazi nase, punca moja.˝.

22:45
Pes je najprej človekov najboljši prijatelj, v tokratnem Polnočnem klubu pa bomo videli, da je tudi naš zelo dober sodelavec. Cel kup služb obstaja, kjer so psi nepogrešljivi: reševalni psi, terapevtski psi, policijski psi, vodniki slepih… Gostje Zvezdan Martiča bodo Tone Hočevar, Janez Tonejc, Klemen Volontar, Nina Žepič in njihovi štirinožni prijatelji in sodelavci.
00:00
R: Kučej Marjan... Nenavadna in neverjetna vprašanja in odgovori, zabavni gostje in osvajanje novega znanja je recept, da se bo zabavala cela družina. V tokratni oddaji Kdo bi vedel bosta na nasprotnih straneh sedeli mati in hči. Maja Martina Merljak in Marija Merljak. Sicer veliki zaveznici se bosta morali boriti vsaka za svojo ekipo. Kapetan Tilen Artač bo vodil Majo Martino, medtem ko bo kapetan Matjaž Javšnik do zmage poskušal priti ob pomoči mame Marije. Krmilo ladje zabave in novega znanja pa bo seveda imel v rokah Saša Jerković.
01:30
R: Bastič Aljaž... V posebni izdaji Popšopa bo voditelj Nejc Šmit predstavil tri letošnje rubrike Popmobile, ki so jih ustvarjalci oddaje posneli s tremi izvajalci, ki so Slovenijo že zastopali na Pesmi Evrovizije. Tako želijo spomniti, da je RTV Slovenija že oddala prijavo za sodelovanje na Pesmi Evrovizije 2018 in objavila tudi razpis, s katerim išče slovenskega evrovizijskega predstavnika za naslednje leto. Videli bomo Popmobile z Darjo Švajger, Omarjem Naberjem in ManuEllo..
02:00
R: Maag Marko... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

03:10
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

09:15
V oddaji Dober dan bomo kuhali s sladkim jesenskim plodom, ki ga v tem trenutku v naših gozdovih ne manjka. Dve ekipi glasbenikov se bosta pomerili v kuhinji, v loncih pa se bo znašel tudi kostanj. Kdo se bo odrezal bolje, bo presodil kuharski mojster Lojze Čop.
10:25
Slovenija se letos skozi svojo turistično kampanjo predstavlja kot država zelenih, zdravih in aktivnih 5-zvezdičnih doživetij. Skozi to lahko ekonomsko uresničujemo prestiž naše naravne, kulturne dediščine in enogastronomije. Toda, ali vsemu temu sledijo tudi luksuzne storitve?

S kakšnimi izzivi pa se srečuje slovenski turizem glede na sezono presežkov – vse to v reportaži o Dnevih slovenskega turizma.

11:05
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Adam zasnubi Mary in par poroko načrtuje v Winoki. Charles in Caroline si ne moreta privoščiti, da bi se dogodka udeležila vsa družina, zato se na pot odpravita sama. Vse poteka po načrtih do trenutka, ko se Mary prestraši, da z Adamom ne bosta mogla biti dobra starša. Mary zato poroko odpove.

12:15
Rachelina sinova bosta po nogometni tekmi domov pripeljala prijatelje. Rachel bo lačnim fantom spekla marmorni kolač z drobljencem, sočno štruco z ingverjem, brownieje s skuto in švedski kolač z mandlji.
12:50
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Winter Fun in Iwate / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


V Ivateju je zima. Predstavili vam bomo jedi in obrti, ki izvirajo iz te snežne pokrajine. Odpravimo se na potovanje, v iskanju čudovitih snežnih prizorov. Ivate je poln radosti, v katerih lahko uživamo le pozimi.

13:20
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Heartwarming Food of Iwate in Tokyo / JPN /


Režija: Hiromi Kuwashima

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


Vsem, ki spomladi začenjate novo življenje v Tokiu. Če boste pogrešali Ivate, si privoščite domače dobrote. V Tokiu dobite rezance morioka reimen, ki so enakega okusa kot v Morioki. Z okusi domačega kraja smo drug drugemu v uteho.

13:50
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Departure Season, the Flavors You Cannot Miss / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


V času diplomiranja, vpisov, prepisov, zaposlitev številni zapuščajo Ivate. Pripravili smo nekaj jedi, ki jih velja pokusiti, še preden odidejo. Jedi postanejo ljub spomin, ljudje se radi vračajo v domače kraje.

14:35
R: Šmuc Aleksander... Koncert zanimive mešanice uveljavljene vokalistke Anike Horvat ter raperja po duši Klemna Klemna. Če smo Anike Horvat ob Big bandu že vajeni pa je tokratna kombinacija nekaj novega, posebnega. Na koncertu smo slušali nove različice evergreenov kot tudi Klemnove uspešnice. Ni pa manjkalo tudi zanimivih duetov.


Dirigent: Lojze Krajnčan

Gosta: DJ Simon Stojko Falk, Ballau.

16:10
Koroška kuhinja je tradicionalno najbolj vegetarijanska kuhinja na Slovenskem. Na jedilniku je bilo in še je mogoče najti vse, kar je užitnega zraslo v teh gorskih dolinah. Avtohtone navade pri prehranjevanju izvirajo iz naravnega načina življenja in pridelave hrane. K temu sodi tudi priprava hrane po tradicionalnih domačih receptih, ki velikokrat vključujejo posebnost Koroške – »Črno kuhinjo«. To je prostor v hiši v katerem je odprto ognjišče in samostojna krušna peč. Tokrat bodo ata, babi in vnukinja pripravili Flosarski golaž, ki je štajerska posebnost, katera je dobila ime po dravskih flosarjih ('splavarjih'), radi pa ga pripravljajo tudi v koroških družinah. Na trgu pa bo tokrat z babico in inšpektorjem spet zelo hudomušno.
16:25
V tokratni Avtomobilnosti se bomo pogovarjali o fobijah. Za mnoge predstavljajo neprehodno oviro k polnejšemu in srečnemu življenju. Iz majhnega strahu občasno zraste nepremagljiv strah, živimo pa v času, ko si skorajda ne moremo privoščiti nemobilnosti. Z nami se bo na vozniški sedež vsedla gospa, ki si je močno želela to oviro premagati. Poglejte, kako ji je uspelo.

Predstavili vam bomo Kio stonic in Volkswagna pola in testirali težko pričakovano Škodo kodiaq.

17:25
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Ogorčena zaradi Albertovega in Andyjevega nezanimanja za šolo in osebno higieno, ju Charles in Jonathan postavita pred izziv. Ta naj bi na preizkušnjo postavil njuno človečnost in hkrati dokazal njuno odraslost.

18:25
Sunday Night At The Palladium Ii.; V tokratni oddaji Večer v Palladiumu bo gledalce zabaval voditelj Jimmy Carr. Ogledali si boste nastop iluzionista Hansa Kloka, zapeljivi ples Vincenta in Flavie, nasmejali se boste ob šalah komika Roba Becketta ter poslušali številne pevske nastope.
19:15
Tednik; Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 13 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili najpomembnejše dogodke, predstavili zanimive vrstnike in razjasnili neznan pojme s sveta politike, družbe, narave in tehnologije.
19:30
Osvežilna fronta bo tudi v novi sezoni namenjena mladim, kreativnim, bolj ali manj zaljubljenim, vsem, ki jih zanimata sodobna in retro tehnologija, vsem, ki jih navdušuje ekstremno in ki se morajo spopadati z vsakodnevnimi zablodami življenja nasploh. V prvi oddaji nove sezone bo osvežilna ekipa skušala preživeti srednjo šolo.
20:05
Le Grand Bleu; Leto produkcije: 1988

Država: Francija

Žanr: avanturistična drama

Režija: Luc Besson

Scenarij: Luc Besson, Robert Garland, Marilyn Goldin, Jacques Mayol, Marc Perrier

Igrajo: Jean-Marc Barr, Jean Reno, Rosanna Arquette, Griffin Dunne, Sergio Castellitto


Zgodba o rivalstvu med dvema potapljačema v globino na dah, ki se začne že v njunem otroštvu, v odraslem svetu pa se sprevrže v nevarno in samoljubno tekmovanje. Jacques s potapljanjem nadaljuje tradicijo svojega očeta, ki je pod morskim površjem umrl v času njegovega otroštva, medtem ko je Enzo obseden s tekmovalnostjo. Prijatelja veljata za dolgoletna rivala, drug za drugim premikata globinske rekorde, sčasoma pa zaradi ekstremnih fizičnih naporov pričneta izzivati usodo. Jacques, ki je medtem spoznal ameriško zavarovalniško agentko Johanno, se prvič v življenju sooča z dilemo; izbrati bo moral med ljubeznijo do morja ali Johanne.


Velika modrina je eden najbolj slovitih evropskih filmov osemdesetih let. Tudi v Sloveniji je med ljubitelji morja dosegel kulten status. Zgodba temelji na resničnih likih, sodobnikih in šampionih, ki se v resnici nista nikoli pomerila v neposrednem dvoboju. Enzov resnični priimek je bil Maiorca in je bil v devetdesetih celo italijanski senator. Če gre verjeti govoricam, naj bi si zelo prizadeval proti prikazovanju filma v Italiji, saj naj bi ga Besson pretirano smešil in karikiral v filmu. Jacquesov lik je bolj verodostojen, saj je Mayol tudi sodeloval pri scenariju.

22:25
Zvezdanina gostja je dr. Veronika Podgoršek, terapevtka, specializirana za partnersko in družinsko terapijo. To bo pogovor o odnosih med moškim in žensko, čustveno predanima partnerjema, ljubimcema in staršema.

Ker je ta odnos neločljivo povezan z drugimi, bo to tudi pogovor o odnosih med starši in otroki. V sobotnem večeru bo na terapevtski stol sedla – ljubezen.

23:10
R: Bastič Aljaž... Voditelj Nejc Šmit bo predstavil prispevek o snemanju osmega studijskega albuma skupine Big Foot Mama v Berlinu. Na zadnji vaji pred velikim koncertom v Stožicah smo obiskali legendarne Pankrte. 20. obletnico delovanja pa praznuje tudi skupina Flirrt. Ob množici glasbenih novosti in videospotov se je Nejc v rubriki Popmobile odpravil v Dravlje, kamor ga je povabil Nipke.
23:45
V okviru še vedno trajajoče koncertne turneje Gala Gjurina in simfoničnega orkestra Cantabile, za katero je Gjurin spisal tudi simfonični glasbeni program, je nastal tudi dokumentarni film o celotnem projektu.


Na svoji eno leto in pol dolgi koncertni poti so skupaj z gosti kot glasbena karavana prekrižarili Slovenijo, njihovo koncertno potovanje pa se bo nadaljevalo tudi v letu 2015. Dokumentarni film se kronološko sprehodi skozi nastanek in razvoj tega za naš prostor posebnega simfoničnega projekta, prikaže koncertna ozadja ter sproščeno vzdušje na koncertih in med publiko, ki vsak koncert sprejme z navdušenjem. Simfonični orkester Cantabile deluje pod vodstvom dirigenta prof. Marjana Grdadolnika.


Kot posebni gostje so k projektu prispevali tudi Severa Gjurin, Nina Pušlar, skupini Čedahuči in 2B, Domen Gracej, Rudi Bučar, Tadej Vesenjak, Samo Kodela, ansambel Donačka, Manca Fekonja, Dejan Gregorič, Vid Jamnik, Tine Vučko, Eva Vrtačnik, Jan Gregorka, Tomaž Rožanec, Uroš Sever, Lenart Krečič, Matija Krečič, damska vokalna skupina Buške čeče, skupina Beneške korenine, otroški pevski zbor ptujske zasebne glasbene šole Sv. Petra in Pavla, Gašper Konec, Matej Tekavčič, Blaž Celarec, Miha Kraker, Jure Maček, Jean Markič in Sigurdur Gudmundsson (Islandija).

01:05
R: Čater Črtomir... V današnji oddaji si bomo ogledali kolekcijo znamke Etro, ki že od samega začetka prepleta vzorce, notranjo opremo in elemente iz daljnih dežel. Dior in visoka moda sta skoraj nerazdružljiv pojem in težko je verjeti, da je znamka letos praznovala kar 70 let visoke mode. Nismo pozabili na moške: tukaj je Versace z zimsko kolekcijo. V Parizu smo si ogledali eno najlepših revij spodnjega perila na svetu. Etam je predstavil trende za sezono pomlad-poletje 2018 s spektakularnim showom in tako dokazal, da področje perila vedno pritegne veliko radovednosti in pozornosti. Gwyneth Paltrow že vrsto let navdušuje z naravno lepoto in knjigami, ki nas dobesedno popeljejo v njen svet. Preprosto življenje naj bi bilo njeno vodilo, čeprav je jasno, da gre za igralko z zelo visokim življenjskim standardom.
01:40
R: Jerman Matevž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:50
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

07:00
Zadnje popotovanje vsakega izmed nas je neločljivo povezano z bolečino poslavljanja, a je lahko tudi svetla izkušnja, ki nas presega in nas povezuje z našim dušnim bitjem. O tem so za nas spregovorile prostovoljke Slovenskega društva hospic Dita Raichenberg, Manca Košir in Carmen L.Oven.
07:15
Na Vrhniki je potekalo tekmovanje slovenskih godb v prvi težavnosti stopnji. S posnetki tekmovanja vam bodo v šestih oddajah predstavili tri najboljše godbe: KD Pihalni orkester Ljubljana-Vič, KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi ter KD Pihalni orkester Občine Šentjernej. V tretji in četrti oddaji se predstavlja

KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi, ki je nastopil pod taktirko dirigenta Daniela Ivše. V Gasilskem pihalnem orkestru Loče pri Dobovi igra 52 glasbenikov, ki vsako leto pripravi dva samostojna koncerta, srečanja pobratenih pihalnih godb in sodeluje na krajevnih in občinskih prireditvah ter praznovanjih in prebuja ljudi s prvomajskimi budnicami. Orkester sodeluje tudi na mednarodnih festivalih v Daruvarju, Trogirju in Santa Suzanni.

07:50
R: Švigelj Tomaž... Argentinski vokalni kvartet Opus Cuatro so davnega leta 1968 ustanovili štirje člani univerzitetnega zbora iz mesta La Plata. Zgledovali so se po legendarnih ameriških skupinah Golden Gate Quartet, Jubilee Singers, Swingle Singers. Opus Cuatro izvaja spiritual, tango in južnoameriške pesmi.

Basbaritonist Juan Vasle, rojen v Argentini je pevsko izobrazbo pridobil v operni šoli znamenitega Teatra Colón v Argentini, kjer je kasneje tudi nastopal kot operni solist. Kasneje se je preselil v Slovenijo in postal član SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je ustvaril okoli 50 opernih vlog. Argentinska in južnoameriška glasba sta železni repertoar v Vasletovih koncertnih sporedih, v posnetku tokratnega koncerta s skupino Opus Cuatro pa je predstavil poleg južnoameriške glasbe tudi slovensko narodno pesem.

08:25
Simfoniki RTV Slovenija se tokrat predstavljajo z odlomki iz priljubljene opere Tristan in Izolda Richarda Wagnerja. V tej operi je Wagner kot prvi v zgodovini glasbe na tak način uporabil nerazrešene disonance in tako pripravil osnovo za razvoj Schönbergove atonalne glasbe. Spremljali boste dva odlomka iz opere: Preludij in Izoldino ljubezensko smrt, ki ju bodo Simfoniki izvedli pod taktirko svojega bivšega šefa dirigenta Liorja Shambadala.
09:00
Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države. Koda bo na sporedu vsak torek ob 17.25 na TV SLO 1 od 19. septembra dalje.
09:50
R: Amir Muratović... Člani skupine IRWIN - Andrej Savski, Borut Vogelnik, Dušan Mandič, Miran Mohar in Roman Uranjek - se pri svojem delu nenehno sklicujejo na druge avtorje, prevzemajo njihova dela ter prepletajo umetnostne sloge in tehnike, saj kopiranje ni zločin. Najbolj jih privlači čas dadaizma, sovjetske avantgarde in umetnost v službi totalitarnih režimov. V zadnjem času se sklicujejo na lastna dela iz preteklosti in tako njihova razstava, na kateri so interpretirali razstavo ameriške umetnosti, dobi ponovitev v istem prostoru trideset let pozneje. Kot pripadniki države v času NSK vključujejo v svoje projekte tudi državne simbole NSK, recimo zastavo, ki jo v projektu NSK garda stražijo pripadniki vojaških formacij drugih držav. Njihove slike so lahko tudi ikone, ki jih dostojanstveniki različnih verskih skupnosti vključujejo v svoje procesije. Zanima jih razprostranjenost potnega lista države NSK, saj največ prosilcev prihaja iz Nigerije, kjer verjamejo v obstoj te države in si z nakupom potnega lista želijo omogočiti boljše življenje. Kolektiv NSK ima številne goreče privržence in posnemovalce, skupina IRWIN zbira njihova dela in jih razstavlja na razstavi državljanov NSK.

V dokumentarni seriji Zapeljevanje pogleda tokrat prvič namesto dvojice umetnikov predstavljamo umetniški kolektiv. Za pet slikarjev skupine Rrose Irwin Sélavy je bilo na začetku pomembno združevanje zabave z umetnostjo. Njihove slike so nastajale pod enotnim imenom, čeprav je vsak ustvarjal zase. Pomemben je bil koncept in ideološki okvir, razstavljanje pa je bilo vselej razumljeno kot ustvarjanje ambientov, v katerih so prostor zapolnjevale številne podobe in lovske trofeje, žanrski motivi so bili oplemeniteni z Malevičevimi križi, bolj kot slika pa je bil pomemben značilen irwinovski okvir z reliefi Stojana Batiča.

10:35
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Ogorčena zaradi Albertovega in Andyjevega nezanimanja za šolo in osebno higieno, ju Charles in Jonathan postavita pred izziv. Ta naj bi na preizkušnjo postavil njuno človečnost in hkrati dokazal njuno odraslost.

11:40
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Our very own travel guide: Along the Coast Part I / JPN /


Režija: Hiroaki Sawafuji

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ayako Kawabe


Sprehodimo se po pomladni obali in pokušajmo okuse mest ob njej. Morje je vir življenja. Njegove okuse ponujajo v naravni obliki. Hamasutei ponuja bradavičaste kozolnjake. Na posebnem jedilniku so v vsaki jedi: ocvrti, na žaru, z rižem. Okus je izvrsten.

12:15
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / Our very own travel guide: Along the Coast Part II / JPN /


Režija: Yusaku Suzuki

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura


Pomlad, letni čas, ko začutite dih življenja. Toplo sonce in osvežujoča sapica vas vabita ven. Predstavili vam bomo drugi del vodnika ob obali. Premamil nas je čudoviti ocean in ustavili smo se na postaji Koišihama, kjer v čakalnici s stropa visijo školjke, na katerih so napisane dobre želje.

12:45
Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12 leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer z organizacijo prireditev želimo naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdečo nit dogodkov!
13:15
The General; Cikel: BUSTER KEATON

GENERAL

Ameriški film, 1926

Režija in scenarij: Clyde Bruckman, Buster Keaton

Igrajo: Buster Keaton, Marion Mack, Glen Cavender

Izvrstna komedija Busterja Keatona zajema romantiko, akcijo in kopico vrhunskih gegov in nevarnih akrobacij, ki jih je Keaton izvedel sam, ob čemer je utrpel tudi nekaj telesnih poškodb. Mladi sprevodnik Johnnie ljubi dvoje stvari, svojo lokomotivo, ki se imenuje »General«, in svoje očarljivo dekle Annabelle Lee. Rad sanjari o ljubezni in družini z Annabelle in hkrati o delovnih uspehih. Nenadoma v njegov domači kraj prispe vojska, ki išče prostovoljce za boj v Državljanski vojni. Johnnie se udeleži nabora, a ga vojska zavrne, češ da je bolj dragocen kot sprevodnik. Sovražniki ugrabijo Generala, na katerem je tudi Annabelle. Johnnie mora rešit obe ljubezni svojega življenja; uspe se vkrcati na Generala in s pomočjo zvitega uma in gibčnega telesa poraziti nasprotnike.

14:45
R: Mavec Mojca... Podobe Vzhodnih in Zahodnih Nemcev, ki si padajo v objem so obkrožile ves svet leta 1989 ob padcu berlinskega zidu. Letos mineva 25 let od združitve obeh Nemčij. Dve, desetletja ločeni družbi sta od 3. oktobra leta 1990 spet skupaj. To je dogodek, ki je usodno spremenil življenje ljudi in podobo mest, kot so Leipzig, Magdeburg, Dresden in prestolnice Berlin.
16:10
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

16:45
Zvezdana
17:30
Little House On The Prairie S.5; Scenarij: Blanche Hanalis

Producent: Ed Friendly Productions

V glavnih vlogah: Melissa Gilbert, Michael Landon, Rachel Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson


Alice Garvey je postala nova učiteljica v mestu Walnut Grove. Največ skrbi ji povzroča njen sin Andy, ki je njen najslabši učenec. Čeprav nerada, vendarle privoli, da mu bo pri učenju pomagala Nellie Oleson, to pa se izkaže za veliko napako.

18:30
Bassel je mlad glasbenik, ki se je zelo hitro vključil v belgijsko družbo. Toda zelo pogreša svojo družino.


Christelle je transseksualka. Kot moški je spremenila spol in postala je ženska. Danes se bori za skrbništvo nad svojimi tremi otroki. Ima dekle, ki je prav tako transseksualna oseba.


Jack živi v skvoterski hiši skupaj z drugimi mladimi umetniki. Poleg tega se druži s premožnimi ljudmi iz sveta tenisa. Imel je vodoinštalacijsko podjetje, a je pred šestimi leti vse izgubil.

19:00
Otroci ob petju otroškega zbora RTV Slovenija in otroškega zbora Glasbene šole Franc Šturm, ilustracijah Marjance Jemec Božič in pripovedih na privlačen način spoznavajo glasbo in življenje nekaterih najpomembnejših skladateljev: S. Mihelčiča, B. Lesjaka, R. Gobca, M. Lipovška, P. Šivica, M. Kozine, L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Chopina, F. Liszta, F. Mendelssohna, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskega, Prokofjeva in Stravinskega.

Pevci pojejo pod vodstvom Janeza Kuharja v sodelovanju s prof. Silvo Hrašovec.

19:15
New Shakespeare Songbook; Ob letošnji 400 letnici smrti Williama Shakespeara (23.4) je šest televizijskih hiš, članic EBU (RTV Slovenija, avstrijska ORF, britanska BBC, norveška NRK, Radiotelevizija Italijanske Švice in francoska France Television) pripravilo 7 zanimivih glasbenih videospotov, ki jih je navdihnila Shakespearova umetnost – od odlomkov iz drame Macbeth do različnih sonetov.

Kompilacija vseh tv upodobitev in nekatere zanimive izjave ustvarjalcev in izvajalcev bodo na sporedu v tednu pred 400. obletnice Shakespearove smrti, poleg tega pa boste skozi teden lahko uživali tudi v posameznih videih.


Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v projektu sodeluje z video upodobitvijo, ki jo je navdihnil sonet 130 Ne, ona nima žametnih oči (v prevodu Janeza Menarta). Scenaristka in režiserka Barbara Zemljič je zapisala: Shakespearov sonet 130 opeva lepoto ljubljene osebe, a se ne nagiba k romantičnemu pretiravanju, zato smo se odločili ob žlahtnosti in globini Shakespearove poezije poudariti diskrepanco ženskega subjekta v današnjem času, ki nima stika z realno živo žensko.

Glasbo je napisal Janez Dovč, izvajajo jo Gregor Volk, Trio Reverie (Mojca Jerman, Katarina Leskovar, Tanja Činč, Goran Krmac). V spotu sodelujeta tudi dramska igralka Polona Vetrih in plesalka Staša Tušar. Urednica je Danica Dolinar.

19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00
Secrets Of The Dinosaur Crater; Pred 66 milijoni let je na Zemljo treščil asteroid, velik kot London, in z obličja našega planeta izbrisal tri četrtine vseh živalskih vrst, tudi dinozavre. Kako so preživela druga bitja? Dokumentarec je zgodba o uničenju in preživetju hkrati in prikazuje sveža znanstvena dognanja o tem.
20:55
To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.
21:25
I: Genevieve O'Reilly, Greene James, Nesbitt James, Pearse David, Pyper Laura, Wallace Glen, Watkins Jason; R: Murphy Nick... The Secret; scenarij: Stuart Urban

režija: Nick Murphy

v glavnih vlogah: James Nesbitt, Genevieve O'Reilly, Jason Watkins, Laura Pyper, Glen Wallace, Jason Watkins, James Greene, David Pearse


Serija je posneta po resničnih dogodkih. Leta 1991 sta se v obmorskem mestu Coleraine na Severnem Irskem zaljubila globoko verna baptista, učiteljica Hazel Buchanan in spoštovani zobozdravnik Colin Howell. Oba sta poročena, vendar se Colin zaradi verskega prepričanja noče ločiti in zato se prešuštnika odločita za drugačno pot. Izvedeta umor svojih zakoncev, a na način, ki je preiskovalce vodil k sklepu, da je šlo za samomor. Storilca sta uspela pretentati policiste, a senci preteklosti nista nikoli zares ušla. Njuna zveza je razpadla in ustvarila sta si novo življenje. Dvajset let kasneje se zgodi vrsta dogodkov, za katere Howell verjame, da so božja kazen. Breme preteklosti zanj vendarle postane pretežko...


1. del

Coleraine, Severna Irska leta 1990. Colin Howell je vodilni član baptistične skupnosti, ljubeč moč in oče. Nato pa spozna Hazel Buchanan. Začneta razmerje, ki bo imelo usodne posledice za njegovo ženo Lesley in Hazelinega moža Trevorja. Colin hoče ostati v Baptistični cerkvi, zato se noče ločiti, vendar s Hazel razmišljata, kako bi vseeno lahko bila skupaj. Ko Lesley umre oče in razmišlja o samomoru, Colin verjame, da je našel rešitev.

22:25
The Verdict / Het Vonnis; Leto produkcije: 2013

Država: Belgija

Žanr: sodna drama

Režija: Jan Verheyen

Igrajo: Koen De Bouw, Johan Leysen, Veerle Baetens, Chris Lomme


Uspešen poslovnež Luc se vrača domov z zabave, na kateri je bil s svojo družino. Pred tem se ustavi na bencinski črpalki, kjer njega in njegovo ženo napade nasilnež, hčerko, ki je bila edina priča dogodka, pa povozi avtomobil. Po treh tednih se Luc v bolnišnici zbudi iz kome ter izve, da sta njegovi žena in hčerka mrtvi. Čeprav njegovo pričanje pripomore k razjasnitvi dogodkov, pa krivca zaradi napake v postopku izpustijo. Luc se, razočaran nad sodnim sistemom, odloči, da bo vzel pravico v svoje roke.


Odlična sodna drama izziva gledalca, da razmisli o pomanjkljivostih sodobnih pravosodnih sistemov, pred katerimi ni imun niti naš, slovenski.

00:25
Glasbeni spoti
01:25
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.