Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Triletna Penelopa je mala klepetulja in je lahko včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor. Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.
07:05
I: Souček Jurij, Juh Polona; R: Goršič Niko... Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.
07:10
Bibi in pujski se igrajo skrivalnice, pujski se skrivajo, Bibi pa jih išče. Rad bi našel vse, da mu ne bi bilo treba več mižati in bi se lahko tudi on skrival. A vsi pujski se skrivajo na istem mestu, zato nihče od njih ni zadnji, da bi moral mižati. Skrijejo se pod stopnice, pa za fotelj, celo v igrače se našemijo. Malček pa ves čas misli, da se ne zna igrati skrivalnic. Potem pa najde najmanjše skrivališče na svetu in pujski ga komajda najdejo. Ko ga vendarle, je Malček na vrsti, da miži in poišče druge pujske, Bibi pa se končno lahko skrije.
07:15
Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi. Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.
07:25
I: Souček Jurij, Derganc Maša, Belak Ljerka, Čušin Gregor, Hočevar Janez, Juh Polona, Slapar Vesna, Gruden Gregor, Valič Dare, Hribar Zvone, Goršič Niko, Slakonja Klemen, Zupančič Jana, Kogovšek Sabina, Bencik Viktorija; R: Milčinski Nana... Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja, upokojiti. Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.
07:40
Lola in njena najboljša prijateljica Loti nadvse obožujeta pse in se nanje tudi izjemno dobro spoznata. Njuno navdušenje je brezmejno, ko jima Čarlijev prijatelj Maj v parku dovoli, da popazita na njegovega psa Cvrčka. Božata ga, trepljata in krtačita. Toda glej ga, zlomka, Cvrček na lepem izgine, in ko se spet pojavi, ni samo eden, temveč sta dva! Le kako naj Lola in Loti vesta, kateri je pravi?
07:50
Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas. Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
07:55
Otroci se marsičesa bojijo. Tudi Bine in Ajda imata strahove. Pred nevihto se skrivata v omari. Medtem ko zunaj treska in grmi, potujeta po domišljiji in kujeta načrte za premagovanje strahov. Najdeta drevo s strahovi. Popokata balone, ki predstavljajo njune strahove in že jih več ni.
08:30
R: Vokač Aleksandra... 14. novembra smo praznovali Dan slovenskega znakovnega jezika. Jezika, ki premore več čustev kot katerikoli drug jezik na tem svetu. Ob tej priložnosti je Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije pripravila prireditev, na kateri je predstavila nekatere novosti, hkrati pa opozorila širšo javnost na specifične probleme, s katerimi se ukvarjajo gluhi in naglušni.
09:15
V tokratni oddaji predstavljamo metodo samozdravljenja živali. Obiskali smo naravni rezervat ob izlivu Soče v Italiji, kjer prezimuje veliko število ptic. Predstavljamo pisano živalsko druščino, ki domuje v prostorih OŠ Rada Robiča v Limbušu. Svetujemo, kako ukrepati ob prehladu mačk. Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

09:50
*****.
10:25
Tekmovalci v smučarskem krosu v tej zimi nimajo sreče z vremenom. Zaradi novega snega sta jim odpadli že dve tekmi. Preselili pa so se že na tretje prizorišče, v Montafon v Avstriji, kjer je v prejšnji sezoni Filip Flisar začel vzpon proti vrhu svetovnega pokala. Na zadnji preizkušnji v Arosi je Mariborčan, tako kot njegov reprezentančni kolega Blaž Ogorelc, nesrečno ostal brez uvrstitve med 32 najboljših. Tokrat imata oba novo priložnost.
12:10
S superveleslalomom v Val Gardeni se začenja tradicionalna predbožična turneja po Dolomitih. Smučarji bodo na sloviti progi Saslong nastopili na drugem superveleslalomu v sezoni svetovnega pokala.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

14:10
Biatlonska karavana je zbrana v Franciji, na tretjem prizorišču v tej sezoni svetovnega pokala.

Najboljša na prvih sprintih v tej sezoni sta bila Norvežana, brata Bo. Na domačem prizorišču bi se jima rad oddolžil najboljši biatlonec zadnjih let, Martin Fourcade. V odlični formi je tudi Jakov Fak, ki je bil pred dnevi v Avstriji tretji.

15:40
Na drugi tekmi sezone svetovnega pokala deskarjev je vrnitev napovedal Žan Košir. Tako ga bomo po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe zopet lahko spremljali med veleslalomskimi vratci. Se lahko še 17. zavihti na stopničke? Poleg njega bo v kvalifikacijah nastopilo še pet slovenskih deskarjev in deskark.
17:20
23. svetovno prvenstvo za rokometašice bo od 1. do 17. decembra v šestih mestih gostila Nemčija. Naslov branijo Norvežanke, po 12 letih pa bo na zaključnem tekmovanju znova nastopala tudi Slovenija.
19:05
Evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih bo od srede, 13., do nedelje, 17. 12., bo v montažnem bazenu v novi večnamenski dvorani v Kobenhavnu.

Slovenijo zastopa 11 plavalcev: 8 žensk in 3 moški.

Za nekaj naših bo to prvič večja članska tekma. Prva favorita v slovenski reprezentanci sta Stevens in Odrova. Slovenski plavalci so doslej na tovrstnih tekmovanjih osvojili 57 medalj, skupaj že 99. Vse je torej v pričakovanju stote.

Sjöström, Hosszu, Cseh, Peaty … pa je le nekaj imen, ki bodo zagotovo zaznamovala to evropsko prvenstvo.

Na 100 prsno bo Peter John Stevens skušal priti višje, kot je bil doslej. Vse tri prsne discipline od 50 do 200 bo sicer na prvenstvu plaval Aljaž Kerč. Na 100 prsno se bodo za preboj iz kvalifikacij potegovale kar štiri Slovenke: Vozlova, Pintarjeva, Čelikova in Vovkova.

20:35
23. svetovno prvenstvo za rokometašice bo od 1. do 17. decembra v šestih mestih gostila Nemčija. Naslov branijo Norvežanke, po 12 letih pa bo na zaključnem tekmovanju znova nastopala tudi Slovenija.
22:20
Kdor ima morje, ima gospodarsko moč in s tem večjo ekonomsko in politično neodvisnost. Kdor pa ima še veliko, močno pristanišče, ima nadzor nad menjavo blaga in stik z bližnjimi in daljnimi trgi. S tem se krepi moč države, ki ima takšno pristanišče in njen mednarodni položaj. Dokumentarni film »Ni Hamburg, ampak bo!« - Zgodba o slovenskem oknu v svet vas bo popeljal skozi najpomembnejše dogodke, ki so zaznamovali koprsko pristanišče. Izvedeli boste, da so njegovo gradnjo morali skrivati, ker ji politika ni bila naklonjena in zakaj so delavci v pristanišču s časom postali njegov največji kapital in ključen dejavnik. Kako se je do pristanišča vedla država? Kako je z njim upravljala? Kaj je prinesla specializacija za kontejnerski promet in kakšni so vplivi pristaniške dejavnosti na okolje? Na nazadnje bo govora tudi o železniških povezavah z zaledjem in tako imenovanem drugem tiru. Se Slovenija zaveda, kako pomembno je imeti močno pristanišče?
23:20
»To, da rastline živijo, vemo. Toda, tega, da imajo skrivno življenje, tega pa nismo vedeli. Nemški gozdar Peter Wohlleben pa nam je v svoji knjigi Skrivno življenje dreves odkril prav to. Drevesa živijo, med sabo komunicirajo in si pomagajo. Prav tako pa tudi vse druge rastline. Kako natančno, pa nam bodo odkrili gostje našega tokratnega Polnočnega kluba. Vida Petrovčič je v studio povabila Jožeta Praha, Franca Pohlevna, Jurija Diacija, Natašo Bučar Draksler in Tomaža Vesela.«.
00:40
R: Kučej Marjan... Tokratna oddaja Kdo bi vedel, je del dobrodelnega vikenda na Televiziji Slovenija. Med vikendom bomo s pomočjo Zveze prijateljev mladine zbirali denar za družine v stiski. Seveda pa bodo na svoj račun še vedno prišli tudi gledalci v studiu. V tokratni oddaji bosta gosta diva slovenske glasbe Helena Blagne ter slovenska igralska legenda Janez Hočevar Rifle. Veliko se bomo smejali, norčije bosta zganjala nagajiva kapetana Ana Maria Mitić in Miha Brajnik, svoje goste pa bo na poti do zmage vodil Saša Jerković.
01:55
R: Golubović Marko... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

03:05
Tekmovalci v smučarskem krosu v tej zimi nimajo sreče z vremenom. Zaradi novega snega sta jim odpadli že dve tekmi. Preselili pa so se že na tretje prizorišče, v Montafon v Avstriji, kjer je v prejšnji sezoni Filip Flisar začel vzpon proti vrhu svetovnega pokala. Na zadnji preizkušnji v Arosi je Mariborčan, tako kot njegov reprezentančni kolega Blaž Ogorelc, nesrečno ostal brez uvrstitve med 32 najboljših. Tokrat imata oba novo priložnost.
04:35
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

04:50
R: Golubović Marko... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

06:00
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
06:30
Obiskali smo Sitarjevec, enega najstarejših rudnikov na Slovenskem, ki so ga po dvainpetdesetih letih ponovno odprli, tokrat za namene doživljajskega turizma. Izpostavljamo grad Bogenšperg, kjer skozi turizem uspešno ohranjajo kulturno dediščino. Preveri pa smo tudi, kako upravitelji gradov v Ljubljani in na Bledu, tržijo kulturni turizem, kateremu bo posvečeno leto 2018.
07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

08:20
Rachel je tokrat izbrala zimzelene sladice, ki jih peče znova in znova: Viktorijin biskvit, čokoladni kolač s fondanom, obrnjeni kolač z breskvami in žafranom in magdalenice z dvojno čokolado.
09:00
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / / JPN /


Režija: Yusaku Suzuki

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ami Eguchi


Zdaj, ko je vse zeleno, se splača vstati zgodaj. Tako si lahko privoščite malo nenavadnejši zajtrk. Obiskali bomo priobalno območje, mesta in gore ter tam poskusili zajtrk. Lokal s hitsumiji se nahaja na jutranji tržnici, znani kot »kuhinja Morioke«. Še vroč hitsumi je odlična jed za mrzlo jutro. Tekstura rezancev je prijetno gladka.

09:30
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / / JPN /


Režija: Akiko Hosogoe

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Ami Eguchi


Obiskali bomo območje Aizu na zahodu prefekture Fukušima. V Okuaizu lahko prisluhnete zvokom gora, rek in vasi. Sledili smo svežemu listju in prišli do Tenkjokakuja, ki je bil v meidžijskem obdobju zgrajen kot zasebna vila cesarske družine. Elegantna stavba v slogu japonske renesanse je ostala v meidžijskem obdobju. V jedilnici za goste vam postrežejo kraljevi čaj iz podtalnice z gore Bandai in rulado iz krajevnih sestavin.

10:00
R: Mihelčič Matjaž... Predstavili bomo malo širško krajino na severu kontinenta Afrika natančneje Magreb, po arabsko zahod. Najbolj vsakdanje živilo v Magrebu je pšenica znana pod imenom kuskus, mi bomo dodali zraven še mesno jed in sicer kebab žepke.
10:25
Lani je smuk v Val d'Iseru dobila Ilka Štuhec. Letos je zaradi poškodbe celotno sezono ne bo na tekmah svetovnega pokala. V Lake Louisu sta se na prvih dveh smukih te zime presenetljive zmage veselili povratnica po poškodbi Cornelia Hütter in prvič v karieri na smukaški tekmi Mikaela Shiffrin. Kako bo tokrat? Reporter bo Tomaž Hudomalj.
12:10
Smuk v Val Gardeni sodi med klasike svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kamelje grbine in poljana Ciaslat sta dela proge, ki ju lahko perfektno obvladajo le največji mojstri. Obeta se atraktivna tekma, polna nepozabnih trenutkov.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

13:30
Šestdeset najboljših biatlonk s sprinta bo nastopilo na tretji zasledovalni tekmi v tej sezoni. Favoritinje so boljše strelke, Slovenki pa bi bili zadovoljni z nastopom na preizkušnji in kakšno točko svetovnega pokala.
13:55
Smučarske skakalke se bodo prvikrat v zgodovini svetovnega pokala pomerile na ekipni tekmi. V programu te sezone sta dve taki preizkušnji. Želja vodstva ženskega svetovnega pokala je ekipno tekmo izvesti tudi na svetovnem prvenstvu in nekoč na olimpijskih igrah. Prve favoritinje za zmago v domačem Hinterzartnu so zagotovo nemške skakalke. Trenutno jih je kar pet uvrščenih med najboljšo petnajsterico v svetovnem pokalu. Njihove največje tekmice za zmago bodo Japonke. V ozek krog favoritinj za oder za zmagovalke pa sodijo tudi slovenske skakalke. Reporter bo Aleš Potočnik.
14:40
Pred biatlonkami in biatlonci je že tretji dan preizkušenj v Le Grand Bornandu. Po zaostankih v sprintu se bodo borili za nove točke in vrhunske uvrstitve. Jakov Fak se je na prvi tekmi z 10. povzpel do 2. mesta, tudi na drugi je končal le za zmagovalcem, Johannesom Thingnesom Bojem.
15:55
Pred božičnimi prazniki in prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, čaka skakalce še ena najbolj tradicionalnih preizkušenj. Engelberg s skakalnico pod mogočno goro Titlis je v tem stoletju stalnica v svetovnem pokalu smučarskih skakalcev. Je eno najuspešnejših prizorišč tudi za slovenske tekmovalce. Tu so zmagovali Petek, Peterka ter brata Peter in Domen Prevc. V najmočnejših reprezentancah bosta tekmi glavnim trenerjem pomagali pri izboru ekipe za novoletno turnejo, krog favoritov za zmago je širok. Le Freitag je v tej sezoni zmagal na dveh tekmah. Tekmeci mu želijo sleči rumeno majico. Sodobna skakalnica dovoljuje skoke prek 140 metrov. Čeprav Amman ne blesti v polnem sijaju, se tudi tokrat ob skakalnici obeta dobro vzdušje.

Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!

20:05
Evrovizijsko tekmovanje mladih plesalcev velja za eno najpomembnejših mednarodnih plesnih tekmovanj. Poteka vsaki dve leti, posvečeno pa je najboljšim mladim plesalcem, starim od 16 do 21 let. Tekmovanje letos poteka v Pragi, njegov zaključni večer pa bodo s prenosom v živo spremljali gledalci Televizije Slovenija in milijoni gledalcev po celotni Evropi. Slovenski izbor za tekmovanje je potekal meseca februarja na Televiziji Slovenija, žirija pa je za slovensko predstavnico tekmovanja izbrala plesalko Patricijo Crnkovič, ki je Slovenijo in RTV Slovenija na tem tekmovanju zastopala že leta 2013. Urednik slovenskega prenosa Daniel Celarec, komentatorka bo plesna pedagoginja Tanja Pavlič.
21:45
Deskarji v paralelnih disciplinah imajo zelo naporen ritem tekem. V treh dneh se bodo na tekmovališče podali še tretjič. V Cortini d'Ampezzo bo na sporedu paralelni slalom. Disciplina, ki ji deskarji v tej sezoni ne posvečajo toliko pozornosti, saj ne bo na sporedu na februarskih olimpijskih igrah. Kljub temu pa bo še kako pomembna za skupni seštevek svetovnega pokala.
22:15
Evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih bo od srede, 13., do nedelje, 17. 12., bo v montažnem bazenu v novi večnamenski dvorani v Kobenhavnu.

Slovenijo zastopa 11 plavalcev: 8 žensk in 3 moški.

Za nekaj naših bo to prvič večja članska tekma. Prva favorita v slovenski reprezentanci sta Stevens in Odrova. Slovenski plavalci so doslej na tovrstnih tekmovanjih osvojili 57 medalj, skupaj že 99. Vse je torej v pričakovanju stote.

Sjöström, Hosszu, Cseh, Peaty … pa je le nekaj imen, ki bodo zagotovo zaznamovala to evropsko prvenstvo.

Tudi na 100 prsno v moški konkurenci je želja videti Stevensa v boju za visoka mesta, kar je napovedal tudi sam. Želi si odmeven rezultat tudi na 100-metrski razdalji.

22:50
R: Bastič Aljaž... Z ekipo smo obiskali dva odmevna decembrska glasbena dogodka. Bili smo na Ritmu mladosti v Stožicah, kjer sta bili v ospredju dve veliki rock skupini, Dan D in Mi2. Izštekanih 10 so v Kinu Šiška gostili Siddharto in njihove številne goste, ki so na svojstven način preigravali Siddhartine uspešnice. Voditelj Nejc Šmit je v zadnji Popmobile povabil izvrstno Majo Keuc, ki že pet let živi in dela na Švedskem. Predstavili bomo tudi šestnajst izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru EMA 2018. 40 let delovanja pa praznuje večno mladi Andrej Šifrer, z novih, petnajstim studijskim albumom.
23:30
V londonskem Palladiumu bo Bradley Walsh nocoj gostil britansko skupino ABC, ki je zaslovela s ploščo Leksikon ljubezni. V izvedbi newyorškega gledališča Phoenix si bomo v oddaji lahko ogledali odlomek iz muzikala Fantje in dekleta. Sledila bosta glasbena nastopa Nathana Sykesa ter Gregoryja Porterja in mladega nadarjenega kitarista Miloša Karadaglića. Večer bo popestril gostobesedni komik Steve Williams, za konec pa bomo videli še nekaj akrobacij v izvedbi dua Sons Company.
00:20
R: Gliha Andraž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:30
Lani je smuk v Val d'Iseru dobila Ilka Štuhec. Letos je zaradi poškodbe celotno sezono ne bo na tekmah svetovnega pokala. V Lake Louisu sta se na prvih dveh smukih te zime presenetljive zmage veselili povratnica po poškodbi Cornelia Hütter in prvič v karieri na smukaški tekmi Mikaela Shiffrin. Kako bo tokrat? Reporter bo Tomaž Hudomalj.
02:20
Smuk v Val Gardeni sodi med klasike svetovnega pokala v alpskem smučanju. Kamelje grbine in poljana Ciaslat sta dela proge, ki ju lahko perfektno obvladajo le največji mojstri. Obeta se atraktivna tekma, polna nepozabnih trenutkov.

V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!

03:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

04:55
R: Gliha Andraž... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

06:00
Celjska Mohorjeva družba je prva slovenska založba. V 166 letih delovanja je izdala več kot 40 milijonov izvodov knjig, učbenikov in revij.

Ob 90 letnici prihoda Mohorjeve družbe v Celje so ji v Muzeju novejše zgodovine posvetili pregledno razstavo.

Nam so jo predstavili direktor muzeja dr. Tone Kregar, muzejska svetovalka dr. Marija Počivavšek in ravnateljico Celjske Mohorjeve družbe dr. Tanja Ozvatič.

06:15
Mnogi starostniki si v domovih za starješe komaj privoščijo celo podstandard. Več kot 1500 jih biva v sobah s štirimi in več posteljami, ponekod so večposteljne sobe celo v polkletnih prostorih. Razlog za to pa ni prostorska stiska v domovih, temveč cena. Kdo je kriv za to, da morajo starejši v domovih živeti v tako nečloveških pogojih? Bo zakon o dolgotrajni oskrbi starostnikom prinesel boljšo prihodnost? Odgovore bomo iskali 12.12. v oddaji Koda.
06:55
R: Obersnu Ita... Prof. dr. Igor Gregorič je svetovno znan srčni kirurg, uspešen raziskovalec, ugleden in večkrat nagrajen znanstvenik. Svoje sanje je uresničil v največjem medicinskem središču na svetu, Texas Medical Centru v Houstonu. Leta 2012 je sprejel povabilo, da vzpostavi in vodi Center za napredovalo srčno popuščanje na univerzitetni kliniki Memorial Hermann Hospital, v kateri tovrstnega zdravljenja prej niso imeli. V le petih letih je prof. dr. Gregorič s svojo ekipo Center s 50 presaditvami srca na leto dvignili med najboljših 5 % po številu presaditev. Po številu vstavljenih mehaničnih srčnih podpor pa je Center med najuspešnejšimi 10-imi odstotki v Ameriki. V drugem delu dokumentarne oddaje skozi oči številnih strokovnjakov spoznamo, kaj zahteva postavitev takšnega Centra in kaj vse je potrebno za uspešno delovanje.
07:20
Nemški citrar Georg Glasl je mojster igre na svoje glasbilo. Študiral je na Konzervatoriju Richarda Straussa v Münchnu in na salzburškem Mozarteumu. Leta 1988 je za svojo kakovostno poustvarjalno dejavnost prejel nagrado mesta München, leto pozneje pa je postal docent za citre na Konzervatoriju Richarda Straussa. Georg Glasl se posveča glasbi vseh glasbenih obdobij, v zadnjem času pa poseben poudarek namenja sodobni glasbi. Koncerti in turneje so Glasla vodili po pomembnih odrih Evrope, Združenih držav Amerike, Afrike in Azije. Spremljali boste njegovo izvedbo Suite za violončelo št. 2 Johanna Sebastiana Bacha.
07:55
Fascinating Japan! Fascinating Iwate!; Fascinating Japan! Fascinating Iwate! / / JPN /


Režija: Ken Sato

Producent: Kiyoshi Noda

Pripovedovalec: Keiichi Fujimura.

08:40
V oddaji prikazujemo najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Predstavljamo nevsakdanje, izstopajoče in uporabno zasnovane hiše.

Spoznavamo majhne zvijače slovenskih oblikovalcev in arhitektov.

Prinašamo obilico dobrih idej, ki lahko najdejo mesto tudi v vsakem domu.

09:25
V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!
10:25
Alpske smučarke v sezoni 2017/2018 čaka 39 tekem svetovnega pokala. V koledarju je 21 prizorišč v Evropi in Severni Ameriki, med njimi je tudi Maribor. Sezona ponuja nekaj manjših sprememb: smuk v dveh vožnjah v Garmisch-Partenkirchnu, paralelni slalom v Courchevelu, prvo tekmo v zgodovini v Oslu. Brez dvoma bo alpska zima pri dekletih nadvse zanimiva.
12:25
V svetovnem pokalu v alpskem smučanju bo v sezoni 2017/2018 za moške 38 tekem, zaradi olimpijskih iger nekoliko manj kot običajno. Karavana bo obiskala 20 prizorišč, smučarji pa bodo svoje znanje razkazovali na najtežjih in najstrmejših progah Evrope in Severne Amerike. Spektakel je zagotovljen!
13:55
Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!
15:55
Sedma sezona v zgodovini svetovnega pokala za smučarske skakalke prinaša 19 tekem za veliki kristalni globus na devetih prizoriščih. Dvakrat se bodo skakalke pomerile na velikih skakalnicah. Ustavile se bodo tudi v Sloveniji, pet tekem pa bo v Aziji. Tam bodo nastopile tudi na najpomembnejši preizkušnji sezone, šele drugič v zgodovini na olimpijskih igrah.
20:05
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:20
23. svetovno prvenstvo za rokometašice bo od 1. do 17. decembra v šestih mestih gostila Nemčija. Naslov branijo Norvežanke, po 12 letih pa bo na zaključnem tekmovanju znova nastopala tudi Slovenija.
22:15
I: Larsen Thomas, Line Kruse, Maduen Natalie, Nikolaj Lie, Smed Esben; R: Per Fly... Bedrag (i.) / Follow The Money (i.); Žvižgač iz Energreena naveže stik z Alfovim dekletom Mio. Mia se trdno odloči, da bo ugotovila resnico o energetskem podjetju. Sander in njegov pomočnik Christensen sta zaskrbljena, da bodo Mijine ugotovitve ogrozile vstop podjetja na borzo. Načrtujeta, da jo bosta ustavila s pomočjo Claudie. Mads in Alf se po Mijinih sledeh odpravita na Poljsko, v raziskovalni inštitut podjetja Energreen. Mads izkoristi potovanje v tujino za pobeg od kaotičnega družinskega življenja. Jan bi rad pomagal Nickyju in Bimseju, da bi se znebila Srbov, in ju predstavi Eriku, novemu računovodji.
23:25
Sezona svetovnega pokala 2017/2018 v smučarskih skokih prinaša 23 posamičnih in osem ekipnih tekem, od tega bo sedem izjemno napetih preizkušenj na letalnicah. Bogata sezona prinaša svetovno prvenstvo v poletih in vrhunec na olimpijskih igrah. Skakalce pa čaka še boj za lovoriki na novoletni in nordijski turneji. Zanimivih tekem ne bo manjkalo!