Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Na afriških planjavah živi noj Miro, ki ves čas teka z enega kraja na drugega, kot bi se mu vedno nekam mudilo. Tudi njegov mladiček posnema očeta.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:40
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Gioconda zagleda potujoče gledališče in si zaželi, da bi tudi v Vinciju lahko igrala v gledališču. Leonardo ji obljubi, da bo postavil gledališče na trgu, in prav za ta namen izumi vrtljiv oder, za Giocondo pa izdela čudovito obleko z bleščicami. Zavistna Laura zahteva od Plinije, da ji naredi še lepšo obleko, kot je Giocondina, in da uniči gledališče. Se ji bo tokrat posrečilo?
07:50
Niko spozna, da je potovanje po cesti, čeznjo ali celo zraven nje lahko zelo nevarno.
07:55
R: Vidmar Maja... Studio Kriškraš; Kako se najbolje zaščitimo pred dežjem? Oblečemo pelerino. Ali pa si svojo pelerino celo izdelamo! Črtica sii zaželi tako z luknjami! Tudi prav, a vse Kriškraške preseneti velik naliv, ki Švigi odplavi ozimnico. Na srečo jima pomagata mlada strokovnjaka, Ula in Gašper. S pomočjo njunih idej je gradnja nove shrambe »mala mall 'ca.
08:20
V razredu je nova učenka, s katero se nihče ne druži, a doma materi pove, da je njena najboljša prijateljica Etsuko. Ta je presenečena, ko to izve, vendar se na pikniku, ki ga imajo na šolskem izletu, celo stepe s sošolcem, da bi novinki pomagala. Na koncu res postaneta prijateljici.
08:55
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... Ob izviru Cerkniščice pod Sveto Trojico Ana in Rok odkrivata, kje naj bi bil doma Martin Krpan ter kje so potekale kontrabantarske poti soli. Ob strugi enega izmed mnogih gozdnih pritokov Cerkniščice voditelja spoznata mali vodni kameni park, ki mu je večji del svojega prostega časa posvetil znameniti fotograf iz Cerknice. Ob zgodbah Cerkniškega jezera in njenega muzeja ter jamskega zaliva voditelja odkrijeta Krpanovo pot v Rakov Škocjan. Tu naletita na nenavadno prevozno sredstvo do naslednjega vodnega telesa.
09:35
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:40
Victoria se trudi pomagati Miguelu pobegniti iz jame, kamor ga je vrgel Nicolás. Ta skupaj z drugimi posestniki postane tarča obtožb, da imajo na vesti več umorov. Ana Granados prisluškuje možu in izve, da je sodeloval pri umorih osvobojenih sužnjev. Posestniki prepričujejo generala Márqueza, naj jih podpre, a jim Alonso naravnost pove, da bi bilo najbolje odpraviti suženjstvo.
12:25
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
13:10
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
14:10
R: Kučej Marjan... Kulturno društvo Graška Gora je v nedeljo, 21. avgusta 2016 na Graški Gori s podporo MO Slovenj Gradec, MO Velenje in občino Mislinja organiziralo tradicionalni, že 41. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2016.

V tekmovalnem delu je na letošnjem festivalu nastopilo trinajst glasbenih skupin:


•Azalea (Gabrje pri Novem mestu)

•Dor ma cajt (Dolenja vas, Selca)

•Galop (Tunjice pri Kamniku)

•Hozentregarji (okolica Škofje Loke)

•Lojtrca (Slovenj Gradec)

•Pik (Šentjur pri Celju)

•Srčni muzikanti (Vuzenica)

•Šepet (Rečica / Šmartno ob Paki)

•Vižarji (Stranice)

•Zadetek (Pesnica pri Mariboru)

•Žarek (Hrastovec pri Velenju)

•Žargon (Godeninci - Središče ob Dravi)

•Fiškali (Hrvaška)


Voditeljica Tjaša HROBAT.

15:30
R: Grlj Božo... Rodiška Baba je bila po izročilu velik skalni monolit, ki je v Rodik prinašala dež in hudo burjo. Ko se je odločila, je posijalo sonce. Prav te Babe so se rodiški otroci tudi neznansko bali, saj so jo morali poljubiti, preden so odšli v Trst. In ker si tega niso upali, so raje ostali doma. Torej Baba je navsezadnje zares varovala otroke pred tujim - slabim svetom. To pa le eno izmed številnih izročil bab na slovenskem ozemlju. Poznali so jo že staroverci, njene sledi pa so se ohranile na številnih predmetih, ki jih je človek uporabljal pri vsakodnevnih opravilih, vsak, ki obišče Bled, pa hitro uzre tudi sloviti Babji zob. Staro slovensko izročilo, ki ima svoje korenine tudi na francoskih in italijanskih tleh, je zarezalo v življenja na skoraj vseh področjih.
16:10
Edi Kajič, strokovnjak za glasbo, je ves iz sebe, ker mu je racionalni dr. Škilko razbil zapestno uro, ki mu je prinašala srečo. Richard Hammond

in Oritse Williams iz skupine JLS pa si med drugim tudi z vesoljskim pingpongom in počasnim objetim plesom prizadevata dobiti 10 000 funtov za dobrodelne namene.

17:15
Verjamem, ne verjamem, verujem ali ne verujem so besede, ki jih izgovarjamo vsak dan. Kaj nam pomeni vera, v koga ali v kaj verujemo? O tem se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala z gostoma igralko Milado Kalezič in arhitektom Iro Zorkom. Vzemite si Čas za Manco Košir in razmišljanje o sedmih glavnih vrednotah in krepostih.
18:05
Posestnik Granados zagrozi svojim sužnjem, naj jim ne pride na misel, da bi se mu uprli, k čemur jih hujskajo drugi. Ti pripravljajo sestanek vseh sužnjev, na katerem naj bi se dogovorili o uporu. Victoria se poskuša pobotati z možem, ki ga Eugenia še vedno zapeljuje. Posestniki se spravijo tudi nad Felipeja in njegovo sestro Catalino, ker pomagata sužnjem. Preiščejo njun dom, a ne najdejo nič sumljivega.
18:55
Živa najde pero, Vid pa želod. Ko še Toni najde kost, pa se začno težave. Ni je namreč našel prvi in zato ni njegova.
19:05
Različne ptice si naredijo svoj dom v isti hišici. Se morda zdi komu nemogoče?
19:10
I: Ribič Igor(Ribič Pepe), Ćirović Lucija(Kakadudu); R: Kleva Peter(režiser terenskih prispevkov), Maravič Njegoš... Če želimo najti kamniški zaklad, moramo najprej najti kačo Veroniko, ki ga varuje. Ampak Kakadudu kač ne mara, pa tudi Pepe ni čisto prepričan, da si tega zaklada še želi. Na srečo so tu otroci, ki pogumno sprejmejo izziv! Morda pa zagnani kot so najdejo tudi Kakapunco.
19:35
Jaspal se s svojim očetom preseli iz Londona v manjši kraj. Družina pripada sikhom-verski ločini v indijski religiji, zato tudi z zunanjimi znaki (pokrivalom in lasmi spetimi na vrhu glave) kažejo to pripadnost. Zaradi tega je Jaspal v novi šoli tarča posmeha. Da bi ta pritisk lažje prenesel, se zateka v fantazijski svet, kjer je glavni junak zmagoviti bojevnik Naka-Mura. Ima tudi figurico svojega priljubljenega junaka, ki ga med sošolci naredi priljubljenega. A učitelj mu figurico vzame.


Jaspal v stiski vzame domači denar iz šatulje v kuhinji, kupi nove igrače in se zopet lahko pobaha pred prijatelji s še novimi liki fantazijske zgodbe. Oče pa odkrije prazno šatuljo, a najde način, kako sinu razložiti neetičnost kraje.

19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00
R: ALEŠ ŽEMLJA - REŽISER Aleš... Klasična glasba je bila pop glasba svojega časa, klasični glasbeniki pa pop zvezde. Prva zvezdnika v klasični glasbi sta bila Franz Liszt in Nicolo Paganini, na njunih koncertih je občinstvo padalo v trans. V oddaji z moderatorjem Juretom Godlerjem na zabaven način spoznavamo vlogo klasične glasbe v današnjem času, obenem pa se sprehodimo tudi skozi zgodovino glasbe. O svojih občutkih o klasični glasbi v oddaji na sproščen način spregovorijo pop zvezdniki, ki so svojo glasbeno pot začeli prav v klasični glasbi: Jan Plestenjak, Neisha, Omar Naber, Brigita Šuler, Raay, Matjaž Vlašič, Boštjan Gombač in Matjaž Robavs (Eroika). V oddaji nastopa tudi DJ Umek, ki je prav za to oddajo priredil odlomek Vivaldijevih Štirih letnih časov. Oddaja je primerna za vse generacije in postopoma uvaja gledalca v bogat svet klasične glasbe. Urednik oddaje Daniel Celarec, moderator Jure Godler, scenarista Daniel Celarec in Aleš Žemlja, direktor fotografije Pavel Jurca.
20:50
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Ii.; 10. del: Nepozabna / Unforgettable

George sklene, da bo zapustil Ash Park, a zadrži ga Reginina spletka. Ko Elizabeth sprevidi, da je Jacka in Carolyn prikrajšala za družinsko srečo, se odloči, da bo družinsko posestvo raje zapustila sama. Sarah prosi, naj pokaže Georgeu pravo Regino. Njun pogovor sliši Rene, ki ne najde mesta ob Sarah. Tudi Jack bi rad svoj prostor ob Carolyn, ki pa se ne pusti ujeti v zakon.

21:40
Welcome To Refugeestan; UNHCR (Urad Visokega komisariata ZN za begunce) ureja taborišča, ki dajejo zavetje več kot 16 milijonom beguncev po vsem svetu. Ustvarili so navidezno državo, ki je tako velika kot Nizozemska. Kako vodijo taborišča in kako izučijo svoje predstavnike? Kako lahko zadostijo nujne potrebe tisočih novih beguncev, ki prispejo vsak dan? Kako so nujni primeri za bivanje lahko postali nekaj vsakdanjega, kar se nato zavleče za najmanj 15 let?

Film je posnet v Keniji, Tanzaniji, Jordaniji, na grško-makedonski meji ter v uradih UNHCR v Franciji, Angliji in Švici.

22:35
Surprise Surprise 2; Oddaja Presenečenja bo tudi tokrat gostila znane goste, med drugim kolesarja Marka Cavendisha in tenorista Andreo Bocellija. Požrtvovalna mama, ki se rada posveča dobrodelnosti in je doma doživela hujšo nesrečo, bo zaigrala v prizoru svoje priljubljene televizijske serije. Moškega, ki že vrsto let išče izgubljena brata, čaka prijetno presenečenje.
23:25
Surprise Surprise 2; Prva gostja oddaje je Linda, ki je oslepela po tridesetem letu. Sama vzgaja štiri otroke, poleg tega pa dejavno sodeluje pri delu s psi vodniki in je zapornike učila brati brajlico. Naslednja gosta sta šolski hišnik, ki ga imajo učenci tako radi, da so ga prijavili v oddajo, in trinajstletna Libby, ki je dobrodelne prispevke zbirala na prav poseben način. Četrta gostja je Yvette, ki obožuje tombolo in že 35 let nesebično deluje kot prostovoljka ter zbira sredstva za humanitarne namene.
00:10
R: Petkovšek Hedvika... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

01:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Gazele so zelo hitre živali. Lahko skačejo zelo visoko in so vedno na preži in opazujejo, ali se jim približuje plenilec. Gazela Lita in njena družina so del velike črede.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Čušin Gregor, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:35
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Vsa mladina se mrzlično pripravlja na tekmovanje v plavanju, teku in jahanju v gozdu. Tudi Gioconda bi rada tekmovala, a nima konja. Na srečo ukroti divjega Bliska in videti je, da bo zmagala v jahanju. Seveda Laura spet pokliče na pomoč Plinijo, ki ji pomaga ukrasti Bliska. Leonardo izumi žerjav, da reši Bliska in Giocondo iz brezna, Lorenzo pa s preprosto zvijačo upočasni Gottarda, tako da Leonardova ekipa spet zmaga.
07:50
Niko odkrije, da za zanimive umetnine ne potrebuje papirja in barvic – namesto tega navdih črpa iz vsakdanje okolice.
07:55
Orlovska Družina; Mama orlica ve, kdaj je napočil primeren trenutek, da svoje otroke nauči letenja. Najmlajši je zelo napet pred letenjem. Se bo opogumil in razpel krila?
08:00
R: BITENC BRANE - REŽISER... Zlatko Zakladko; Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete...
08:20
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... Mar ribe potrebujejo potne liste? To ugotavljata voditelja na tokratnem vodnem popotovanju, ki ju pelje tudi v podvodni Pozejdonov svet. Ana in Rok odkrivata kakšno je stanje flore in faune morskega sveta ob slovenski obali, pri čemer jima pomaga potapljač iz ribogojnice ob izlivu reke Dragonje v Piranski zaliv. V Sečoveljskem krajinskem parku jima ornitolog opiše prihodnost Sečoveljskih solin ob prihajajočih klimatskih spremembah, ki se tod kažejo z dvigom morske gladine. Do kod pa sega meja krajinskega parka Sečovlje, bosta voditelja ugotovila ob vožnji po celotnem Piranskem zalivu. Voda namreč ne pozna meja. Meje postavlja človek in so naravnemu okolju povsem nepotrebne.
09:00
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:10
Posestnik Granados zagrozi svojim sužnjem, naj jim ne pride na misel, da bi se mu uprli, k čemur jih hujskajo drugi. Ti pripravljajo sestanek vseh sužnjev, na katerem naj bi se dogovorili o uporu. Victoria se poskuša pobotati z možem, ki ga Eugenia še vedno zapeljuje. Posestniki se spravijo tudi nad Felipeja in njegovo sestro Catalino, ker pomagata sužnjem. Preiščejo njun dom, a ne najdejo nič sumljivega.
12:10
V oddaji Dober dan bomo govorili o odnosu s taščami. Tašče so nerešljiva uganka za marsikateri partnerski odnos. Pa ima tašča zmeraj vlogo zmaja? Ali sploh obstaja dobra tašča? Naši gostje bodo partnerski in družinski terapevt Izidor Gašperlin ter pevka Regina in raper Zlatko, s katerimi bomo ugotavljali tudi, ali je kakšna razlika med odnosom med taščo in zetom ter odnosom med taščo in snaho.
13:05
Izola, ki je bila nekoč otok, se je iz ribiškega kraja razvila v živahno turistično mesto.

Slikovita dolina Kamniške Bistrice je priljubljeno izhodišče za vzpone na okoliške vršace.

Mirko Bratuša velja za najbolj inovativnega in duhovitega slovenskega kiparja.

Slovenski Kras zadnja desetletja krasijo omamno dišeča sivkina polja.

Bojana Kovačič Zemljič oblikuje drzen unikaten nakit.

13:50
R: Mihelčič Matjaž... Savinjska dolina se deli na Zgornjo in Spodnjo. Zgornja Savinjska dolina pravzaprav ni le ena sama, ampak skupek več dolin, ki se zajedajo globoko v Savinjske Alpe. Mnoge tamkajšnje domačije, nekatere od njih se že dlje časa ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo, so prava visokogorska kraljestva, krepko nad tisoč metri nadmorske višine. Visokogorski travniki, pašniki in gozdovi nudijo bogastvo zdravilnih zelišč in gozdnih sadežev, ki jih domačini ponujajo turistom v obliki čajev, sokov ali namočene v žganju. Ena najbolj znanih jedi Zgornje Savinjske doline je gotovo geografsko zaščiten zgornjesavinjski želodec, sušena mesnina iz najbolj kakovostnega svinjskega mesa in slanine.


Danes je na jedilniku savinjski želodec kot predjed, glavna jed pa bo gobov golaž s testeninami, širokimi rezanci in solata. Za sladico bodo ajdovi štruklji s prelivom iz suhih sliv. Vnukinja na tržnici spozna branjevko, pri kateri nabavlja sestavine, potrebne za kuharijo pri atu in babici.

14:20
Štos je bil nekoč SOS- v soboto obujamo spomine. Oddaja je šla prvič v eter 29. Aprila 1979. Od takrat do danes pod vodstvom Dragana Buliča. Ob tokratni obletnici je 29. 4. 2014 v S-1 TV Slovenija gostil prepoznavne izvajalce svojih oddaj, predstavljal pa jih je po abecednem vrstnem redu. Za začetek pa so so predstavili San diego s priredbo Stingove Roxanne. Svoje skladbe pa so predstavili: BABEWATCH,CALIFORNIA,CHATEAU,DREVORED,KARAMELA,LAČNI FRANZ,LINTVERN,PETER PAN,ROK 'N' BAND,ULTIMAT,WELLBLOTT,1 X BAND.
17:00
Oddaja govori o desetletju slovenske samostojnosti, od njenih začetkov, ki po eni strani segajo v junij 1991 z razglasitvijo samostojnosti in temeljnega akta države ustavo - 25.6.1991, po drugi strani pa se dotakne še zgodnejših dogodkov, ko se s sliko preselimo na demonstracije za četverico (JBTZ) v letu 1988.

Avtorica Tanja Starič.

18:00
Neznanec napade Catalino in ji zagrozi, naj z bratom zapustita Santa Marto. Nicolás se ne strinja z drugimi posestniki, ki načrtujejo Miguelov umor, ker je kolovodja sužnjev. Ana osvobodi Marcosa in mu zaupa, da je njen mož eden od morilcev črncev. Nicolás izpusti Miguela iz jame, kjer je suženj že začel kopati rov, po katerem je nameraval pobegniti.
18:50
R: Hauc Petra... Nove 2016/17; Iz OŠ Franja Malgaja Šentjur prihajajo Tjaša, Ema in Lana; iz OŠ Ljudski vrt Ptuj pa Pia, Vito in Jada.

Opazujejo, kako se spremenijo žeblji, ki zarjavijo, in kaj se dogaja, ko prižgemo ventilator. Dokazati morajo tudi svoje znanje matematike in poznavanje grške mitologije.


Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Sestavljen je iz različnih vrst vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično – matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanje kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.


Posebnost kviza je tudi možganski labirint, novost pa je še boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.

19:35
Vsak izmed druščine Charlieja Browna si po svoje predstavlja, kaj je v življenju najbolj prav; Lucy meni, da tako, kot ona reče, Peppermint Patty ni prepričana, Charlie Brown pa pogosto obupuje nad življenjem.
19:40
Skok, obrat, zdrs, Irska


Danielu je lansko leto umrl dedek. Bil je njegov mentor in vzornik. Daniel letos tekmuje v rolanju na prostem skupaj z številnimi udeleženci. V dedkov spomin je posvetil velik grafit na prazni steni sredi parka. Kot grafitar je uspel, bo uspel tudi na tekmovanju?

20:00
Bounce: How The Ball Taught The World To Play; Avtorji oddaje iščejo izvor naših najljubših športov, ki ga razmeroma slabo poznamo. Raziskujejo od revnih favel v Braziliji in neolitskih škotskih otokov do sodobnih nogometnih igrišč. Potovanje skozi čas, jezike in preko celin razkriva, kako se je žoga polastila naših življenj in vzpodbudila naše tekmovalne strasti. To je obenem znanost, zgodovina in kulturni esej. Odmakne nas od škandalov in komercializacije današnjega športnega sveta in nam pokaže prave razloge za igranje z žogo. Pomaga nam, da se znova povežemo z igrami, ki jih obožujemo.
20:55
I: Baird Jenni, Berry David, Climo Brett, Dusseldorp Marta, Earl Abby, Frankie J., Hall Craig, Hazlehurst Noni, Kennedy Deborah, Mignone Aldo, Parkes-Lockwood Arianwen, Wiseman Sara; R: Barry Ian, Danzey Lynn-Maree, Hodgman Roger, Joffe Mark... A Place To Call Home Iii.; 3. sezona, 1. del Vse za ljubezen

Sarah se trudi, da bi ustreljenega Georgea ohranila pri življenju. Reneju se povsem zamegli razum in misli, da je še vedno vojna. Regina odjezdi v Ash Park, od koder pokličejo reševalce, Jacka in policijo. Jack presodi, da je George tako hudo poškodovan, da mora v Sydney. Sarah se odpelje z Georgeem, policija pa medtem poskuša ugotoviti, kaj se je zgodilo. Regina je edina priča ...

21:50
I: Barnard Aneurin, Comer Jodie, Graham Stuart, Kane Valene, Little Natasha, Morley Katherine, Rankin Richard; R: Caswill Vanessa, China Moo-Young... Thirteen; scenarij: Marnie Dickens

režija: Vanessa Caswill, China Moo-Young

v glavnih vlogah: Jodie Comer, Natasha Little, Stuart Graham, Richard Rankin, Katherine Rose Morley, Aneurin Barnard, Valene Kane


26-letna Ivy Moxam je po trinajstih letih ujetništva uspela pobegniti iz hiše ugrabitelja v Bristolu. Pokliče policijo in nato na postaji pove, da je bila ves čas zaprta v kletni sobi. Ker si je zapomnila rdeča vhodna vrata in zeleno ograjo, policija dokaj hitro najde hišo, v kateri je bila Ivy ujetnica. Njeni starši živijo ločeno in mati želi, da bi Ivy doma pričakalo vse tako kot je bilo pred ugrabitvijo, kar za nikogar ni lahka naloga. Ko je Ivy izginila, je bila njena sestra Emma stara 11 let in danes težko sprejme, da je to njena sestra. Še večje težave s prilagajanjem ima seveda Ivy. S primerom, ki je deležen velike pozornosti, se ukvarjata mlada detektiva Elliott Carne in Lisa Merchant.


1. del

Na ulici mirne soseske se odprejo hišna vrata in skoznje previdno stopi dekle. Ko pride do konca vrta, se spusti v vrtoglav dir. Ustavi se šele pri telefonski govorilnici, od koder pokliče na pomoč policijo. Ime ji je Ivy Moxam, pred trinajstimi leti so jo ugrabili in zdaj je pobegnila. Policija se hoče prepričati, da je dekle res tisto, za kar se izdaja, preden bi obvestili starše, toda do novice so se že prikopali novinarji.

22:55
Novinarka in pisateljica Vesna Milek gosti človeka, ki se je v svojih dejanjih nenehno približeval izvornemu krščanstvu in Jezusovemu nauku. Človek, ki je izjavil, da se ne bo ukvarjal s preganjanjem teme, pač pa bo prižigal luč. Od blizu bomo spoznali upokojenega ljubljanskega nadškofa msgr. Alojza Urana.
23:55
R: Krajnc Bojan... Format oddaje, ki si ga je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Bučke so informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Voditelj je animirani Slavko Bobovnik. Njegov kolega Marcel Štefančič v sosednjem studiu pripravlja domoljubni kviz »Nimaš pojma!« Šport vodi nekdanji trener Zmago Sagadin.

Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Renato Vindiš in ostali. Tekste za nadsinhronizirane prispevke piše Igor Bračič. Animacije pripravlja Tadeje Fius, Media Atlas.

00:15
R: Švigelj Tomaž... Jazz Ravne je eden mlajših, toda kljub temu dobro uveljavljenih abonmajev jazza v Sloveniji. Je abonma, ki se razvija daleč od mestnih središč, kljub temu pa privabi številno publiko s celotne Koroške, njene širše okolice in zamejstva. Stalnica programa, ki daje velik poudarek slovenskim izvajalcem, so nastopi domačih glasbenikov, med katerimi izstopa mladi vibrafonist Vid Jamnik. Vid Jamnik kvartet sestavljajo: Vid Jamnik (vibrafon), Stane Hebar (kitara), Luka Herman Gaiser (kontrabas) in Bernd Reiter (bobni).
01:15
R: Jakac Gregor... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:15
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

06:30
Otroški Kanal; Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje.Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve...
07:00
Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah. Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.
07:05
Feliks, osamljeni ris, živi v gozdu, kjer se zna odlično skriti med drevjem. Ves čas je dobro skrit in je odličen lovec. Čeprav je mačka, ima zelo rad vodo.
07:10
I: Ropoša Jožef, Belšak Vojko, Ternovšek Aljoša, Pernarčič Vesna, Zupanec Dunja, Juh Polona; R: Jamnik Jaša... Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine. S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.
07:15
Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam in se pri premagovanju nalog gibajo z njima. Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!
07:40
I: Smolej Uroš, Fatur Mojca, Šugman Jernej, Slakonja Klemen, Čušin Gregor, Pernarčič Vesna, Recer Matej, Murenc Andrej, Gruden Gregor, Ternovšek Aljoša, Juh Polona, Lešnjak Gojmir, Ropoša Jožef, Toman Ajda; R: Jamnik Jaša... Veliki kraljevi orel ugrabi Leoprada in ga odnese v svoje gnezdo. Vsi si prizadevajo, da bi ga rešili: Gottardo naredi zmaja, Leonardo izumi ornitopter, napravo, ki ima krila kot netopir. Vsak želi na svoj način poleteti do orlovega gnezda. Po vseh zapletih spet zmaga Leonardova iznajdljivost in ljubezen do živali. Njegovi nasprotniki pa imajo opraviti s pobesnelim orlom.
07:50
Niko in Joži se lotita izdelave orjaške snežene kepe, a jima ta pobegne in se kotali čez mesto, kjer postaja čedalje večja in po poti pobira predmete.
07:55
I: AJDA ROOSS REMETA - ANIMATORKA LUTK... Dež je preprečil Ajdi in Binetu izlet na obalo, zato se Ajda domisli, da bi morje lahko obiskalo njiju. Bine se sprva ustraši misli na veliko količino vode, saj še ne zna plavati. In toliko nevarnosti se skriva v morskih globinah! Kako se bo zajec branil proti pošastim z velikimi očmi, kosmatimi nogami in dolgimi jeziki? Ajda svojega prijatelja prepriča, da skupaj izdelata akvarij. Ta je tako zelo lep, da Bineta zamika, da bi zaplaval skupaj z ribicami ….
08:15
Lori, 9-letna deklica živi svoje običajno življenje. Nekega dne pa iz pogovora med mamo in babico razbere, da je posvojena. Čuti se izigrano in prizadeto, ker ji tega »sedanja« mama in babica nista prej povedali.

Pobegne od doma in ge iskat svojo pravo mamo. Pot jo privede do sirotišnice, kjer je preživela rano otroštvo. Mame tam ne najde, dobi pa potrdilo, da ima svoj dom, kjer je srečna.

08:45
R: VASJA MIHELČIČ S.P.... V idilični dolenjski krajini na bregovih reke Mirne spi speča lepotica. Voditelja na svoji rečni poti razlikujeta, ali je to samo mit ali ljudsko izročilo. Ker se na začetku vodne poti Mirne ne ve, ali je reka ali potok, skušata Rok in Ana ob starem Mlinu to odkriti. Z dolenjskim ekologom ter eko agenti - otroki iz OŠ Mirna izvedejo čistilno akcijo na rečnih bregovih. Vzdolž rečnega toka Mirne spoznata idilično vas Mokronog ter pomen kulturnega izročila vrb. Na območju izliva Mirne v Savo pa Ana in Rok spoznavata dejansko stanje vodne krajine.
09:25
Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«.
11:25
R: Vokač Aleksandra... Ministrstvo za pravosodje je na pobudo Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije proučilo dostopnost sodnih obravnav osebam z okvaro sluha in dopolnilo sodni red. Dolgo pričakovana novica prihaja tudi s področja športa invalidov. Športniki invalidi bodo z uveljavitvijo predloga zakona o športu pri nagrajevanju in socialnih ter zdravstvenih pravicah izenačeni z vrhunskimi športniki. V oddaji si poglejte še, kako ravnati, če potrebujete pomoč reševalcev, policije ali pri morebitni okvari vozila na cesti. Posebej za vas smo posneli prizor ropa in nesreče. Ali veste, da lahko pokličete Klicni center za gluhe ali pišete na številko 112? Poročamo pa tudi o tem, da je na Zvezi društev gluhih in naglušnih potekala volilna skupščina. Zveza je svojega predsednika dobila v drugem krogu, v katerem je Mladen Veršič dobil potrebno večino glasov (14). Pridružite se nam ob ogledu tega zanimivega dela oddaje Prisluhnimo tišini.
11:55
Neznanec napade Catalino in ji zagrozi, naj z bratom zapustita Santa Marto. Nicolás se ne strinja z drugimi posestniki, ki načrtujejo Miguelov umor, ker je kolovodja sužnjev. Ana osvobodi Marcosa in mu zaupa, da je njen mož eden od morilcev črncev. Nicolás izpusti Miguela iz jame, kjer je suženj že začel kopati rov, po katerem je nameraval pobegniti.
12:55
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
13:50
R: Čater Črtomir... Cerruti za moške, znamka z dolgoletno tradicijo, ki ponuja ročno izdelavo oblek in je namenjena sodobnemu moškemu v koraku s časom.Antonio Marras je najbolj poetičen kreator, kar jih je v Milanu. V njegovih kolekcijah se spajajo moda, glasba, umetnost in kultura nasploh, poletna pa se navdihuje v Afriki, natančneje v deželi Mali, ki je polna barv. Diego Schober je mojster ličenja in kreativni direktor pri znamki Makeup Factory. Z njim smo poklepetali o trendih, o rečeh, ki naj bi jih vsaka ženska imela v torbici, pa tudi o tem, kaj mu pomeni lepota. Georges Hobeika je v Parizu pričaral pravo pravljico iz čipk, tila in bleščic. Njegove sodobne princese se sprehajajo po modni brvi in vsako sezono poskrbijo, da postane francoski teden mode še čarobnejši.
14:35
R: Krajnc Bojan... Format oddaje, ki si ga je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Bučke so informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Voditelj je animirani Slavko Bobovnik. Njegov kolega Marcel Štefančič v sosednjem studiu pripravlja domoljubni kviz »Nimaš pojma!« Šport vodi nekdanji trener Zmago Sagadin.

Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Renato Vindiš in ostali. Tekste za nadsinhronizirane prispevke piše Igor Bračič. Animacije pripravlja Tadeje Fius, Media Atlas.

15:10
Med spominki, ki jih marsikdo prinese domov s počitnic ob morju, se večkrat znajdejo školjke in polžje hišice z morskega obrežja. Za številne ne vemo, kako se imenujejo, pa tudi marsičesa drugega ne o prebivalcih teh ohišij. Morski svet , pa tudi rečni, vam predstavljamo v tokratnem druženju. Vabljeni k ogledu!

ozivalih@rtvslo.si.

15:45
V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu!

navrtu@rtvslo.si.

16:25
R: Prah Igor... V delih Jožeta Spacala se ustvarjalno prepletajo vse likovne tehnike: od slikarstva do mozaika, grafike in tv scenografije in tako začutimo tudi vplive ene tehnike na drugo.

Likovni portret Jožeta Spacala, Svetloba in senca - triptih, je mozaični pregled celotnega njegovega ustvarjanja. Nastal pred 20 leti, vendar je v oddaje dodanih vrsta novih mozaikov z razstave v Cankarjevem domu in 4 mozaiki s tematiko Erosa.

Poznavalec njegovih del umetnostni zgodovinar dr. Milček Komelj ga označuje kot »umetnika velikega življenjskega Erosa, konkretnosti in jasnine, prečiščene kot po kraški burji. Izhodišče njegovega ustvarjanja je kraška pokrajina s svojo barvitostjo in neuničljivim kamnom …Prisluškoval pa je tudi dosežkom urbane civilizacije. Dilemam časa z družbenimi vrenji in izzivom novih tehnologij«.

18:00
Felipe pošlje Catalino iz mesta, toda na poti prestreže njeno kočijo moški, katerega glas še predobro pozna. Granados se grobo znese nad ženo Ano. Ker je z njo vedno slabše in težko diha, Granados pošlje po Milagros, da bi ji težave lajšala z zelišči. Ana se mora zlagati, da je padla s konja. Caicedo se znajde v ječi zaradi trgovanja s sužnji in žganjem. Nicolás obišče generala Márqueza in zanj zastavi dobro besedo.
18:55
Živa, Vid in Toni najdejo kup palic. Živa in Toni začneta takoj skakati z njimi, Vidu pa se vsaka zlomi. Še dobro, saj mora kmalu oditi na pomoč.
19:05
I: Zemljič Pia; R: Naberšnik Marko(teren), Naberšnik Marko, Šuligoj Jaka(teren)... Ko se Pia odloči, da hoče sneg, mora biti takoj sneg. Če ga ni, se sanka po pesku. Ko pa ji Firbcologi očitajo, da snega ne zna narediti – oho, to pa je izziv. Delali bodo sneg, in to takoj! Zoja in Jaša se odločita za bolj verjetno možnost – sneg bosta našla na Pohorju, hkrati pa še deskala z Rokom Margučem. Izabela in Juš se odpravita na obisk k urednici mladinskega leposlovja in pisatelju Vinku Möderndorferju, Maša in Zara pa čistita mesto.
19:30
Infodrom je z vami tudi poleti! Tokrat se bomo spomnili na kulturo. Izvedeli boste, zakaj je dobro napisati ali pa prebrati kakšen verz, zakaj se mladi vključujete v gledališke krožke, kako je prespati v šoli ob noči knjige. Nejc je spoznal igralko Ajdo Smrekar, kako je bilo nekoč, pa so raziskovali mladi iz OŠ Toneta Čufarja Maribor.
19:40
ŽIVLJENJE BREZ OČKA (Nemčija)


Pamelini starši so Italijani in živijo v Nemčiji. Po očetovi tragični smrti pred dvema letoma je Pamela postala družinski prevajalec, saj njena mama ne govori nemško. To jo zelo izčrpava. Zato se je odločila, da bo svojo mamo naučila nemščine. Ji bo uspelo, ker se bosta v nasprotnem primeru morali izseliti nazaj v Italijo…?

20:05
Little One; LITTLE ONE / SOUTH AFR / 2013 - +12


Scenarij in režija: Darrell Roodt / Igrajo: Lindiwe Ndlovu, Vuyelwa Msimang, Mutodi Neshehe …


Družinska drama. Film je bil južnoafriški kandidat za tujejezičnega oscarja v letu 2013. Pripoveduje zgodbo šestletne črnske deklice, ki jo najdejo napol mrtvo na sipinah predmestja Johannesburga. Deklico najdejo otroci med igro, zanjo pa se takoj zavzame Pauline, ženska srednjih let in jo nemudoma odpelje v bolnišnico… Ko ji rešijo življenje in se zdravi v bolnišnici, pridejo na dan vse podrobnosti njene nesreče. Izvemo, da je bila posiljena in pretepena. Nesrečna usoda majhne deklice je njeno rešiteljico Paulino tako pretresla, da je sklenila poskrbeti zanjo in jo zaščititi… Najprej hočejo poiskati njene starše, a jih ne najdejo… Potem želi Paulina deklico posvojiti, a ji oblasti tega ne dovolijo. Na zavrnitev se odzove skrajno; ugrabi deklico iz bolnišnice, hkrati pa se poveže s krajevnim detektivom, ki naj bi raziskal, kaj se je deklici v resnici zgodilo… Film je pravzaprav zgodba o navadnih ljudeh, ki živijo v siromašnih četrtih Johannesburga in čeprav jih obdaja revščina in kriminal, ohranjajo človeško dostojanstvo, kakor tudi skrb in ljubezen do drugega….

21:25
R: Kučej Marjan... Kdo bi vedel ni več neznanka. To je oddaja kjer gledalci izvedo obilo zanimivih informacij in se neizmerno zabavajo ob domislicah kapetanov in gostov, ter voditelja Saše Jerkovića. Kapetana v tokratni oddaji sta Matjaž Javšnik in Tilen Artač, na pomoč pa jima bosta priskočili simpatična pevka in voditeljica Darja Gajšek, ter nikoli redkobesedna Zvezdana Mlakar. Naj se zabava prične!
22:40
Uporabljajo čarobno palico ali čarobne besede in tako pričarajo zajca, se poigravajo s kartami ali z našo naivno miselnostjo. Njihovi triki ostajajo skrivnostni in jih le izjemoma ponovijo. Nastopajo doma in po svetu in se udeležujejo največjih čarovniških srečanj. Kakšno skrivnost bodo morda izdali Magic Wladimir, Sam Sebastjan, Čarodej Tone in Magoc Aleksander. Z njimi se bo pogovarjal Igor Pirkovič.
23:55
R: VILAR MILE... Ob ponovni združitvi in izdaji novega albuma kreativno jedro Demolition Group z novo ritem sekcijo po skoraj treh desetletjih brezkompromisnega ustvarjanja zveni še bolj udarno in samosvoje kot kdaj prej.

Tudi tokrat so na odru dali vse od sebe, brez šparanja: znoj in hrup na odru (vse začinjeno z dozo romantike), kar je vseskozi zaščitni znak koncertov Demolition Group.

Na koncertu so predstavili tako nove kot njihove najbolj prepoznavne skladbe . Od planeta starcev , kot pravijo da čutijo sedaj, Gospodarja, …..do Bič, luč in upanje, Dež….

01:20
R: Motion Inspired... Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

02:25
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.